|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Demeter
koniecznie opisz jak dojdą
|
|
|
|
|
#182 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
no ja też jestem najbardziej ciekawa tych jadalnych
czekam na opisy!
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Noeneczko to musze go dla Ciebie wnikliwiej przetestować, bo jakoś tak pobierznie go potraktowałam - po macoszemu
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
do mnie właśnie dotarły: "thunderstorm" i "funeral home"
po pierwszych testach mogę napisać, że "thunderstorm" jest zimny, listopadowy, przypomina mi mokry żwir albo kamienistą ścieżkę po deszczu ale raczej nie po burzy, jest za spokojny, jak na swoją nazwę. "funeral home" to po prostu mała, zapchana kwiatami kwiaciarnia... i tyle Edytowane przez shachownica Czas edycji: 2008-02-05 o 13:19 Powód: literówki |
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie tez juz dotrały
Holy Water - spodziewalam sie wiecej, przedewszystkim chociazby sladowych ilosci kadzidła. Ale w holy water go nie znalazlam. Jedyna ciekawa rzecz - nuty bazowe - zimny marmur, mech, stare bejcowane drewno..troche "ziemi" i roslin ( ale to samo mam w thunderstorm i snow). Gorna warstwa - woda swięcona w ktorej wierzący maczali rece, uprzednio wysmarowane kremem do rąk - masakrycznie mocno perfumowanym. Liczylam na mirt - nie ma. W skali na 1-5, Holy Water bym ocenila na 3 z minusem. Amatorów zapachow kadzidlanych, w sensie kadzidła zywiczego, moze bardzo rozczarowac, a wrazliwcom, ktorzy nie tolerują metalicznych nut poprzewracac w zołądku ![]() Początek to sam alkohol, zapach zaczyna sie rozwijac dopiero po 2-3 minutach. Jest słodki, słodycz "trupia" jak w messe. |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Psycho, nie ma co się łudzić. Demeterki to "cieńkusze" i nie spodziewajmy się po nich zbyt wiele. Wszak to tylko edc...
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Holy smoke jednak wezme cale 120ml, Mirre i Rain juz sobie odpuszcze. Holy smoke nie dosc ze ma w skladzie typowe olibanum (wszak troche ociosane, wypatroszone i zimne) , to dodatkowo ziemie, roslinki.. .czyli ta sam baze co snow, thunderstorm, firefly i holy water. Holy Smoke zdecydowanie moj faworyt. A kojarzy mi się z zapachem kamienia, ktory lezy sobie od ponad 100 lat przy wyjsciu z kosciola. Na tym kamieniu odkad pamietam, chlopcy zawsze czyszcza kadzielnice
|
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Opis na stronie demeter jest jasny: "The porcelain font, ozone scented water, oak scented pew.......all mingled" |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.demeterfragrance.com/Prod...?ProductID=902
A poważnie - jak oglądam tę stronę to się robie chora- chyba sobie jakąś blokadę załatwię. Nie pomaga mi zdroworozsądkowe tłumaczenie, że to wody kolońskie Odpadłam jak zobaczyłam wodę o zapachu skondensowanego mleka![]() http://www.demeterfragrance.com/Prod...?ProductID=903 A tu coś dla mnie i dla wszystkich Magdalenek
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-02-05 o 15:22 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
to musi być dobre - łajno i zwierzęcy pot
![]() http://www.demeterfragrance.com/Prod...?ProductID=953 |
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko "swiete" kojarze z paleniem kadzideł. Woda swiecona - koscielna tez raczej przesiaknieta zapachem palonej zywicy. Bralam ja w ciemno... Coz... nie trafilam
|
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy testowała któraś jakiegoś mocno owocowego Demeterka, orzeźwiajacego, coś a'la egzotyczny drink?
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam pytanie, czy czymś się różnią przykładowo:
Sweet Delights Angel Food od Angel Food? wybaczcie głuptaskowate pytanie...
|
|
#194 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
zdaje mi sie, ze opakowaniem...
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
A czy zna ktoś Always Sexy ?
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Alwaysów nie znam z wyjątkiem tych kobiecych
![]() Ale do rzeczy zgłupialam totalnie ..nie wiem co chce kupić ,ale musze trafic.Intryguje mnie rain i nowa zelandia ale na co dziń lubie slodycze
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowa zelandia jest NIESAMOWITA
![]() Nie umiem opisać ... Zapach raju po prostu Chocolate covered cherries - wisnie w czekoladzie nic dodać nic ująć . Bardzo realistyczny zapach.Angel food pachnie jak masło waniliowe ziaja. Apple pie . Na początku czuję proszek do pieczenia( jak ciasto to ciasto )Na skórze wychodzą jabłuszka i ciut cynamonu. Laundromat. Proszek do prania ( ale nie duszący raczej taki świeży) świeżo wyprane ubrania. Fajny. Nawet bardzoNa razie tyle
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa Zelandia raj mówisz
z rodziny świeżych roślin, ozonowy jaki jest co czujesz?
|
|
|
#199 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
? Czekolada mleczna czy gorzka ?A Cotton Candy albo Marshmallow ktoś niuchał ?
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Angel padlam
![]() Oczekujemy szczegółów
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Wisienka w gorzkiej czekoladzie .Likier tak czuję likier:
![]() Nie jest to bardzo słodki zapach. Jest za to bardzo zmysłowy ![]() Thunderstorm to ziemia i rosliny. Troche duszące. Troche inaczej sobie wyobrażałam ten zapach ale przyznam ze faktycznie ma w sobie coś burzowego a nawet sporo tego czegoś ![]() Strawberry ice cream. No faktycznie...Lody truskawkowe . Zgadza się . Może ciut za słodki i za "ciepły " jak na lody
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie, że jak na wody kolońskie to mają trwałość po zbóju, tym bardziej, że moja skóra nie trzyma zapachów a tu nawet po umyciu je wyczuwałam
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Chocolate Chip Cookie sie niemilosiernie dlugo na mnie trzyma, wiec jak tu przeczytalam, ze nietrwale ponoc to mi kopara opadła. ^^'
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to tylko, o ile dobrze wszystko zrozumiałam, choć nawet jeśli nie Cytat:
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony lodowy wafelek jest na mnie dosc nietrwaly - wiec moze to roznie bywa z tymi zapachami Demeter .
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
o
to musze sobie wybrac cos zamiast bo sie zapisałam na Angel Food a maslo wniliowe Ziai jakos mi nie podchodzi ;|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
zapachy Demeter
Paulinko to moje subiektywne odczucia .Mają te same składniki wanilia i kokos. Zapach ziaji jest na pewno bardziej "ordynarny".
Holy water na początku jedzie samym alkoholem i to co ma wyjść wychodzi tak jak pisała Psycha - po 2 , 3 minutach. Nie jest to zapach do noszenia , bo jest bardzo delikatny . Raczej taki tam do wąchania i szpanowania wśród znajomych Heart breaker to bardzo fajny owocowo - kwiatowy zapach . Lekki ale zmysłowy . I dosyć trwały bo to edt ![]() Cytat:
![]() Sama natura, tyle że skoncentrowana
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-02-06 o 12:10 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji edytuj |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby komuś mialo to coś pomóc w zamawianiu zapachów
, to tak na szybko moje wrazenia (dostalam dziś flaszeczki, więc to pobieżne testy):_ Thunderstorm- trochę malo w nim powietrza po burzy, więcej mokrej ziemi, takiej trochę zatęchłej, mój mąż powiedzial, że pachnie jak pole rzepaku, ale generalnie fajny zapach- Basil - , ot jakieś zielone zielsko_ Whiskey Tobacco - - Patchouli- - Earl Grey Tea |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Patchula bez piwnicy...szkoda ale to coś dla mnie nowego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Odpadłam jak zobaczyłam wodę o zapachu skondensowanego mleka

Coz... nie trafilam
trochę malo w nim powietrza po burzy, więcej mokrej ziemi, takiej trochę zatęchłej, mój mąż powiedzial, że pachnie jak pole rzepaku, ale generalnie fajny zapach