Wieczór kawalerski:( - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-31, 12:00   #181
sine.ira
BAN stały

Dot.: Wieczór kawalerski:(

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Na szczęście i na szczęście mój do takich należy brzydzi się takimi "rozrywkami" i mam nadzieje, że jeśli kiedyś wyjdę za Niego (o ile wyjdę) to nie bede niczego nieświadomą panną młodą.
A ja jak czytam te wszystkie hisorie i popatrze na znajomych mi facetow to zaczynam nabierac przekonania, ze oni WSZYSCY bez wyjatklu tacy durni sa. Jedni tylko bardziej sie kryja, inni sa bardziej otwarci a wszyscy w odpowiednich okolicznosciach zachowywaliby sie pewnie tak samo. A jak jeszcze wlaczyc w to alkohol to...Ja o swoim TZ nie moglabym powidziec, ze on to nigdy i nic...gwarantowac moge tylko za siebie, niestety. Zasada ograniczonego zaufania nie tylko na drogach sie sprawdza.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 12:05   #182
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
A ja jak czytam te wszystkie hisorie i popatrze na znajomych mi facetow to zaczynam nabierac przekonania, ze oni WSZYSCY bez wyjatklu tacy durni sa. Jedni tylko bardziej sie kryja, inni sa bardziej otwarci a wszyscy w odpowiednich okolicznosciach zachowywaliby sie pewnie tak samo. A jak jeszcze wlaczyc w to alkohol to...Ja o swoim TZ nie moglabym powidziec, ze on to nigdy i nic...gwarantowac moge tylko za siebie, niestety. Zasada ograniczonego zaufania nie tylko na drogach sie sprawdza.
Ja też zawsze wolę mieć ręke na pulsie, ufam Tżtowi ale nie Jego kumplom- jak już pisałam, nie jestem też z tych co są pewne i mówią "mój Tż jest idealny i nigdy mnie nie zdradzi" ale nie popadam w paranoję i nie uważam, że wszyscy faceci to świnie... mam jeszcze czas do wieczoru kawalerskiego, ślubu itp.o ile to nastąpi... zobaczymy co bedzie.
Stary 2007-08-31, 12:13   #183
YOUdith
Rozeznanie

Szlag mnie trafia jak slysze cos takiego! Te biedna dziewczyne chyba nalezy uprzedzic! Po co jej taki facet, ktory ja zdradza jeszcze przed slubem!
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 12:17   #184
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
prawda

Cytat:
Ja też zawsze wolę mieć ręke na pulsie, (tu mogę dodać"już nie...")ufam Tżtowi ale nie Jego kumplom- jak już pisałam, nie jestem też z tych co są pewne i mówią "mój Tż jest idealny i nigdy mnie nie zdradzi" ale nie popadam w paranoję i nie uważam, że wszyscy faceci to świnie... mam jeszcze czas do wieczoru kawalerskiego, ślubu itp.o ile to nastąpi... zobaczymy co bedzie.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 12:27   #185
Chii1986
Zakorzenienie

Ja też zawsze wolę mieć ręke na pulsie, (tu mogę dodać"już nie...")ufam Tżtowi ale nie Jego kumplom- jak już pisałam, nie jestem też z tych co są pewne i mówią "mój Tż jest idealny i nigdy mnie nie zdradzi" ale nie popadam w paranoję i nie uważam, że wszyscy faceci to świnie... mam jeszcze czas do wieczoru kawalerskiego, ślubu itp.o ile to nastąpi... zobaczymy co bedzie.

Paula, rozwiń Swoją wypowiedz bo nie rozumiem tego na błękitno
Stary 2007-08-31, 12:29   #186
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Ja też zawsze wolę mieć ręke na pulsie, ufam Tżtowi ale nie Jego kumplom- jak już pisałam, nie jestem też z tych co są pewne i mówią "mój Tż jest idealny i nigdy mnie nie zdradzi" ale nie popadam w paranoję i nie uważam, że wszyscy faceci to świnie... mam jeszcze czas do wieczoru kawalerskiego, ślubu itp.o ile to nastąpi... zobaczymy co bedzie.
A ja juz chyba popadam i zaczynam wierzyc, ze jednak wszyscy...
Stary 2007-08-31, 12:30   #187
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
No nie powiem-ten wątek też mnie zdołował:/ a jeszcze gorzej jak słucham tych moich kupli co opowiadają z rado
Stary 2007-08-31, 12:30   #188
phdwao
Zakorzenienie

kiedyś mogłam napisać/powiedziec ufam swojemu TŻtowi...niestety obecnie nie...musze na nowo budować zaufanie....oszukał mnie...
Stary 2007-08-31, 12:32   #189
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kiedyś mogłam napisać/powiedziec ufam swojemu TŻtowi...niestety obecnie nie...musze na nowo budować zaufanie....oszukał mnie...
eeechhhh...brak slow. Trzymaj sie
Stary 2007-08-31, 12:34   #190
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
No nie powiem-ten wątek też mnie zdołował:/ a jeszcze gorzej jak słucham tych moich kupli co opowiadają z radością małego dziecka" a byłeś u tej czarnej, z długimi nogami..u tej dziwki..dobra jest, ale ja tam tylko jade na oral bo seks z dziwką to nie (co za wyszukane maniery, chorobe weneryczna i tak mogą złapać)... a w ramach wieczoru kawalerskiego to my wzieliśmy X na dziwki, a On po całej akcji jeszcsze chcial jej nr telefonu .. ale ona nie rozdaje..hehe a co on głupi- od dziwki nuer chciał brać- po co...i jeszcze niby chcial z nia rozmawiac, pytal sie o jej zycie.jak z kolezanka..a to dziwka przeciez...z dziwkami sie nie gada bo po co...".. jak tego słucham to mnie na wymioty bierze..zero szacunku do kobiet(chodzi mi o te dziwki jak to oni je nazywają), zero szacunku dla kumpla i jego przyszlej żony... no ale oczywiście kumpel ma swój rozum i bez winy nie jest

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2007-09-01 o 09:29
Chii1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 12:34   #191
phdwao
Zakorzenienie

poprosił mnie o rękę i w tym samym czasie oszukiwał...niestety sama go nakryłam...wypierał się..echhh trzeba się podnieśc i tyle
Stary 2007-08-31, 12:37   #192
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj się Paulinko... ja wierzę że bedzie dobrze -jesteście dla siebie stworzeni... sama zostałam 2 razy oszukana przez Tżta(niby nic- nie powiedział całej prawdy, na szczęście nie chodziło o kobiete tylko jego sprawy)..powiedziałam do 3 razy sztuka-teraz już nie bedzie tak łatwo..teraz On dwa razy pomyśli zanim mnie okłamie... My też święte nie jesteśmy i człowiek jest tylko człowiekiem ale miłość prosta nie jest i czasami jest trudno. Trzymaj się
Stary 2007-08-31, 12:39   #193
phdwao
Zakorzenienie

wiem Aniu dzięki, dałam mu szanse..bo kazdy powinien ją dostać.. z reszta kocham go..a on mnie..pogubił się chłopak...powoli wracam do siebie
Stary 2007-08-31, 12:41   #194
syntagma
Zakorzenienie

glosuje za zamknieciem watku, bo tu az strach czytac

No, ale tak mysle nie bijcie, jak facet ma tak debilnych kumpli...to moze to tez cos zle o nim swiadczy? znajomych sobie sami dobieramy..w sumie no nie wiem, Ja bym nie chciala wysluchiwac tego typu zwierzen, od kumpla..eeh.
Stary 2007-08-31, 12:45   #195
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

zabiłabym gada.
powiedź jej jak najprędzej.
takie jest moje zdanie.
Nie wszyscy faceci to takie świnie, więc psów na każdym bym nie wieszała. Z pewnością jednak (choć ufam TŻ bo to podstawa związku) to nie ufam innym kobietom, które nieraz na głowie staną by dostać to czego chcą. Dlatego właśnie trzeba zawsze unikać sytuacji zagrożenia. Ten facet sam się wystawia i powinnaś ostrzec koleżankę.
Stary 2007-08-31, 12:45   #196
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość

No, ale tak mysle nie bijcie, jak facet ma tak debilnych kumpli...to moze to tez cos zle o nim swiadczy? znajomych sobie sami dobieramy..w sumie no nie wiem, Ja bym nie chciala wysluchiwac tego typu zwierzen, od kumpla..eeh.
No wiesz..ja mu nie zabronię się z nimi przyjaźnić to byłby egoizm z mojej strony, On się z nimi wychował na jednym osiedlu, zna ich od kołyski... zawsze był trochę inny od nich, nawet jak mnie jeszcze nie znał-poważniejszy,spokojnieszy i w kontaktach z kobietami nie taki jak Oni... najgorsze że dla Tych kumpli nie ma nic złego w tych ich "wypadach" ale Oni nie myślą nawet jeszcze o stałym związku...może jak się zakochają w kimś to się przebudzą i zobaczą jakie bzdury robili, ja nie zamierzam ich przekonywać że to złe- nie sadzę żeby zrozumieli, poza tym to ich życie nie bede im matkować. Ale jak dowiem się że namawiają Tżta do niecnych czynów to nie bede już miła.
Poza tym ja naprawdę ich lubię- są dla mnie mili, nie podstawiają nikomu świni, są szczerzy i w porządku- i Oni też mnie lubią- często razem wychodzimy, gadamy o wszystkim... jedynie ten ich stosunek do kawalerskiego i dziwek mnie drażni... i nie wyobrażam sobie, że mogliby zaplanować coś takiego dla Tżta bo ja się z nimi kumpluję i raczej by mi takiego świństwa nie zrobili- ale nigdy nic nie wiadomo... na szczęście na razie nie planuję ślubu z Tżtem więc nie muszę się martwić.
Stary 2007-08-31, 12:56   #197
sine.ira
BAN stały

Cytat:

A gdzie w tych czasach znalezc "prostych", normalnych facetow ? Moj facet jako, ze nie lubi tych wszystkich "meskich" klimatow - praktycznie nie ma kumpli. Bo w pracy to kompletna zenada - przewaza typ o ktorym pisza tu dziewczyny - dziwkarze i prymitywy. Znak czasow. Zreszta ja znajomych tez mam garstke. Coraz mniej mi sie ten swiat podoba.
Nie obraz sie Chii, ale ja bym nie pozwolila, zeby ci kolesie przy mnie zachowywali sie w tak chamski sposob...zwrocilabym uwage. Pewnie za cene zerwania kontaktow...
Poza tym wydaje mi sie, ze oni maja tak lekcewazacy stosunek do kobiet, ze Ciebie tez postrzegaja talko jako laske kumpla wiec raczej jednak mozesz liczyc sie z tym, ze i Twojemu TZ-towi zorganizowali by imrezke w swoim "stylu". W ich mniemaniu to pewnie nic takiego..przeciez to "tylko dupy" za przeproszeniem (przeniknelam w mentalnosc takich kolesi ) Co oczywiscie nie oznacza, ze Twoj facet by z tego korzystal.
Kurde, nie znioslabym gdyby moj facet otaczal sie takim "elementem" w relacjach towrzyskich. Wiem, ze to Twoi znajomi ale dla mnie to okropne typy bleeeee
Stary 2007-08-31, 13:03   #198
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz mniej mi sie ten swiat podoba.
to samo czuję...
Stary 2007-08-31, 14:27   #199
Ptysio5
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie w tych czasach znalezc "prostych", normalnych facetow ? Moj facet jako, ze nie lubi tych wszystkich "meskich" klimatow - praktycznie nie ma kumpli. Bo w pracy to kompletna zenada - przewaza typ o ktorym pisza tu dziewczyny - dziwkarze i prymitywy. Znak czasow. Zreszta ja znajomych tez mam garstke. Coraz mniej mi sie ten swiat podoba.
Nie obraz sie Chii, ale ja bym nie pozwolila, zeby ci kolesie przy mnie zachowywali sie w tak chamski sposob...zwrocilabym uwage. Pewnie za cene zerwania kontaktow...
Poza tym wydaje mi sie, ze oni maja tak lekcewazacy stosunek do kobiet, ze Ciebie tez postrzegaja talko jako laske kumpla wiec raczej jednak mozesz liczyc sie z tym, ze i Twojemu TZ-towi zorganizowali by imrezke w swoim "stylu". W ich mniemaniu to pewnie nic takiego..przeciez to "tylko dupy" za przeproszeniem (przeniknelam w mentalnosc takich kolesi ) Co oczywiscie nie oznacza, ze Twoj facet by z tego korzystal.
Kurde, nie znioslabym gdyby moj facet otaczal sie takim "elementem" w relacjach towrzyskich. Wiem, ze to Twoi znajomi ale dla mnie to okropne typy bleeeee
Doskonale Cie rozumiem, kumple mojego TŻ z pracy to samo. Jeden kiedyś np. proponował mu jakieś chlanie po pracy, a gdy mój TŻ odmówił, bo jest ze mną, typ rzucił lekko "jak ją odstawisz to przyjedź" *
Wsciekła byłam jak bąk. No, sorry, jakaś hierarchia wartosci musi być.
No i juz nie ma kumpla

* gwoli scisłosci - erotoman-gawędziarz, karierowicz-gawędziarz, samochód kabrio "żeby wozić foki" mama mu kupiła...
rany.
Ptysio5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 15:17   #200
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@

Watek przerazajacy... czytam i czytam i uwierzycnie moge...
Nie wiem czemu autorka watku nic z tym dalej nie zrobiła.. no ale.. moze tak leoiej??
po co sie mieszac?? to tak samo, jak za sciana facet tłucze kobiete a sasiedzi nic, bo to przeciez ich sprawa, moze ona go kocha po co sie wtracac i wogole...
eh;/
moj TZ jak narazie nie przejawiał nigdy takich skłonnosci, do dziwek ma podejscie takie jak facet Chii1986..co bardzo mnie cieszy..wbrew pozorom faceta dosc łatwo jest rozszyfrowac pod tym wzgledem, czy podobaja mu sie takie wybryki czy nie...

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
12.IV.2004- jesteśmy razem już 3 lata
sysuni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 16:00   #201
Ptysio5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysuni@ Pokaż wiadomość
Watek przerazajacy... czytam i czytam i uwierzycnie moge...
Nie wiem czemu autorka watku nic z tym dalej nie zrobiła.. no ale.. moze tak leoiej??
po co sie mieszac?? to tak samo, jak za sciana facet tłucze kobiete a sasiedzi nic, bo to przeciez ich sprawa, moze ona go kocha po co sie wtracac i wogole...
eh;/
skoro porównujesz tak różne sytuacje, to nawet tłumaczyć Ci nie będę
Ptysio5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 17:09   #202
kasiakkk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez >>jamajka<< Pokaż wiadomość
kumple potrafią być naprawde podli (z damskiego punktu widzenia) wiele razy spotkałam się z sytuacją jak kolega namawiał drugiego który miał dziewczyne "weź zakręć się obok tej laski co ci szkodzi będziesz miał dwie a X i tak się nie dowie" albo teksty w stylu ta czy tamta jest ładniejsza niż twoja bierz się za nią.. paranoja
Cytat:
zgadzam się, mój TŻ ma też takich kumpli, którzy proponują wyjazd na laseczki, lub siedzą w pubie i na głos gadają ktora jest dobra itd., z resztą nie przejmują sie niczym, nawet tym, że ja to słyszę, a mówia do mojego TŻta
nie rozumiem jak facet może pozwalać na takie uwagi pod adresem kobiet. A to, że można nie reagować, gdy ktoś obraża Jego kobietę - nie mieści mi się w głowie.
Szanuję ludzi inteligentnych, którzy mają swój rozum i potrafią bronić swoich racji. Takie zachowania świadczą niestety o braku charakteru. I nie trzeba być jakoś specjalnie bystrym, żeby zauważyć, że gust jest rzeczą subiektywną i każdy lubi co innego. Jeśli jeden z drugim jeszcze tej prawdy nie odkryli, to trzeba ich uświadomić (mam na mysli Was dziewczyny, albo Waszych TZ-ów). Ceńcie się wysoko, to i faceci nie pozwolą sobie na takie komentarze w Waszym towarzystwie. Co więcej, o tym, jak facet postrzega kobietę, w dużej mierze decyduje Jej stosunek do samej siebie. Dlatego np. piekna kobieta może wydawac sie przeciętna, jeśli brakuje Jej pewności siebie i odwrotnie. Więc niech Wasi mężczyźni uświadomią tych gnojków, że kobiet się nie porównuje, bo każda ma w sobie coś innego.

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 17:40   #203
nri
Zadomowienie

Cytat:
zresztą gdybyśmy wiedziały dlaczego faceci robią takie rzeczy na kawalerskich to by nie było tego wątku... no bo ja do końca nie wiem po co to robią(nie mówię o facetach co jeżdżą na dziwki i mają takie wybryki we krwi ale o normalnych spokojnych wiernych Tż którzy w kawalerski zmieniają się nie do poznania), skoro mają dziewczynę, planują ślub- a w samo namawianie przez kumpli, alkohol i "modę" też do końca nie wierze.. bo chyba większość facetów rozum ma...więc co ich skłania do tego... może jakiś facet wyjaśni?
Facetem nie jestem ale sprobuje Mezczyzna chcialby sprobowac seksu z prostytutka (np. w ramach fantazji) ale ma opory (wstyd - mezczyzni takich kobiet nie szanuja i w gruncie rzeczy korzystanie z takich uslug swiadczy o tym, ze mezczyzna jest nieudolny i nie potrafi znalesc sobie kobiety (chocby na jedna noc)). Wieczor kawalerski go usprawiedliwia - moze bez skrepowania realizowac swoja fantazje, usprawiedliwic sie przed samym soba, zrobic to pierwszy i najpewniej ostatni raz w zyciu - bo taka okazja juz sie nie powtorzy. Do tego dochodza stereotypy - tak jak dziewczyna niewierzaca (albo slabo) chce miec slub koscielny i biala sukienke, tak mezczyzna prostytutke bo to takie kobiece/meskie.

Cytat:
A ja jak czytam te wszystkie hisorie i popatrze na znajomych mi facetow to zaczynam nabierac przekonania, ze oni WSZYSCY bez wyjatklu tacy durni sa.
Nieprawda. Mezczyzna musi dojrzec+pewne rzeczy sie z domu wynosi

Cytat:
No, ale tak mysle nie bijcie, jak facet ma tak debilnych kumpli...to moze to tez cos zle o nim swiadczy? znajomych sobie sami dobieramy
Zgadzam sie Nie wierze w bajke o jedynym dobrym wsrod zlych i zepsutych. Bylo nie bylo facet musial znalesc z nimi wspolny jezyk. A jesli sie z nimi nie zgadza ale nie ma odwagi powiedziec im, co o tym wszystkim sadzi to coz...

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Ale nie ma co rozdrapywać. Taka jest już ta rasa moja koleznaka stojąc przy ołtarzu zastanawiala sie czy jej facet ją zdradził czy tez nie.
Ty na prawde nie widzisz, ze to jest CHORE? Masz prawo wymagac od swojego mezczyzny tyle, ile sama dajesz. Zwalajac wszystko na "meska nature" sama pozbawiasz siebie szansy na znalezienie kogos wartosciowego. Ja znam wielu mezczyzn, ktorzy tacy nie sa. Z choinki sie urwalam?

Cytat:
Ja też zawsze wolę mieć ręke na pulsie, ufam Tżtowi ale nie Jego kumplom
Tzn. ze mu nie ufasz. Kumple go przeciez nie zaknebluja i nie zaprowadza do burdelu poza tym - co ci po Tzcie, ktory pod presja kumpli ciebie zdradzi?

Cytat:
No nie powiem-ten wątek też mnie zdołował:/ a jeszcze gorzej jak słucham tych moich kupli co opowiadają z radością małego dziecka" a byłeś u tej czarnej, z długimi nogami..u tej dziwki..dobra jest, ale ja tam tylko jade na oral bo seks z dziwką to nie (co za wyszukane maniery, chorobe weneryczna i tak mogą złapać)... a w ramach wieczoru kawalerskiego to my wzieliśmy X na dziwki, a On po całej akcji jeszcsze chcial jej nr telefonu .. ale ona nie rozdaje..hehe a co on głupi- od dziwki nuer chciał brać- po co...i jeszcze niby chcial z nia rozmawiac, pytal sie o jej zycie.jak z kolezanka..a to dziwka przeciez...z dziwkami sie nie gada bo po co...".. jak tego słucham to mnie na wymioty bierze..zero szacunku do kobiet, zero szacunku dla kumpla i jego przyszlej żony... no ale oczywiście kumpel ma swój rozum i bez winy nie jest
Dlaczego sie z takimi ludzmi zadajesz?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
to nie ufam innym kobietom, które nieraz na głowie staną by dostać to czego chcą. Dlatego właśnie trzeba zawsze unikać sytuacji zagrożenia.
Na prawde myslicie, ze wasi Tz moga byc jednoczesnie uczciwi i biedni, nieporadni, nieumiejacy bronic sie przed zgubnym wplywem kumpli i wdziekami modliszek? Nie rozumiem wytluszczonego zdania. Tzn, ze co? Tz pozna atrakcyjna kobiete w pracy i nie daj boze beda sie spotykac w szerszym gronie to od razu smycz jako srodek prewencyjny (przeciez trzeba unikac sytuacji zagrozenia). Nie chcialabym, by moj partner mnie traktowal w taki sposb, w jaki wy swoich. Doskonale zdajecie sobie sprawe, ze same potraficie myslec i mimo znajomosci z atrakcyjnymi mezczyznami i spotkaniami z (czesto wyzwolonymi) kolezankami, pozostajecie wierne swoim Tztom. Czemu oni mieliby postepowac innaczej? A jesli nie postepuja to czy zasluguja na wasz szacunek i uczucie? I w czym wasze "trzymanie reki na pulsie" mialoby pomoc? Ze was nie zdradzi, bo WY temu zapobieglyscie?

Cytat:
No wiesz..ja mu nie zabronię się z nimi przyjaźnić to byłby egoizm z mojej strony, On się z nimi wychował na jednym osiedlu, zna ich od kołyski...
Co nie znaczy, ze ty masz z nimi przebywac i bezkrytycznie przyjmowac, to co mowia.

Cytat:
Poza tym ja naprawdę ich lubię- są dla mnie mili, nie podstawiają nikomu świni, są szczerzy i w porządku- i Oni też mnie lubią- często razem wychodzimy, gadamy o wszystkim... jedynie ten ich stosunek do kawalerskiego i dziwek mnie drażni... i nie wyobrażam sobie, że mogliby zaplanować coś takiego dla Tżta bo ja się z nimi kumpluję i raczej by mi takiego świństwa nie zrobili- ale nigdy nic nie wiadomo...
Wierzysz w to co piszesz? Jak czlowiek jest szczery, mily i w porzadku to w KAZDYM aspekcie zycia - nie wybiorczo

Cytat:
A gdzie w tych czasach znalezc "prostych", normalnych facetow ? Moj facet jako, ze nie lubi tych wszystkich "meskich" klimatow - praktycznie nie ma kumpli. Bo w pracy to kompletna zenada - przewaza typ o ktorym pisza tu dziewczyny - dziwkarze i prymitywy.
Ja nie mam takich kumpli. Po prostu nie zadaje sie z chamstwem. A tego chamstwa w moim otoczeniu, nie jest az tak duzo

Cytat:
Zreszta ja znajomych tez mam garstke.
Ja tez ale po co wiecej?

Cytat:
Poza tym wydaje mi sie, ze oni maja tak lekcewazacy stosunek do kobiet, ze Ciebie tez postrzegaja talko jako laske kumpla wiec raczej jednak mozesz liczyc sie z tym, ze i Twojemu TZ-towi zorganizowali by imrezke w swoim "stylu". W ich mniemaniu to pewnie nic takiego..przeciez to "tylko dupy" za przeproszeniem (przeniknelam w mentalnosc takich kolesi )
popieram

Cytat:
Napisane przez Ptysio5 Pokaż wiadomość
Doskonale Cie rozumiem, kumple mojego TŻ z pracy to samo. Jeden kiedyś np. proponował mu jakieś chlanie po pracy, a gdy mój TŻ odmówił, bo jest ze mną, typ rzucił lekko "jak ją odstawisz to przyjedź" *
Wsciekła byłam jak bąk. No, sorry, jakaś hierarchia wartosci musi być.
No i juz nie ma kumpla

* gwoli scisłosci - erotoman-gawędziarz, karierowicz-gawędziarz, samochód kabrio "żeby wozić foki" mama mu kupiła...
rany.
Jestem w szoku - ty i Chii jestescie ode mnie 2 lata starsze (nie jest to jakas kosmiczna liczba) a nie spotkalam sie nigdy z takim zachowaniem wsrod mojego otoczenia (rowniez jesli chodzi o starszych znajomych). Chamstwo i brak szacunku do kobiet sie zdarzal ale nie dzialo sie to na wielka skale. Moze wszystko zalezy od srodowiska?
Stary 2007-08-31, 18:11   #204
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
nie rozumiem jak facet może pozwalać na takie uwagi pod adresem kobiet. A to, że można nie reagować, gdy ktoś obraża Jego kobietę - nie mieści mi się w głowie.
Szanuję ludzi inteligentnych, którzy mają swój rozum i potrafią bronić swoich racji. Takie zachowania świadczą niestety o braku charakteru. I nie trzeba być jakoś specjalnie bystrym, żeby zauważyć, że gust jest rzeczą subiektywną i każdy lubi co innego. Jeśli jeden z drugim jeszcze tej prawdy nie odkryli, to trzeba ich uświadomić (mam na mysli Was dziewczyny, albo Waszych TZ-ów). Ceńcie się wysoko, to i faceci nie pozwolą sobie na takie komentarze w Waszym towarzystwie. Co więcej, o tym, jak facet postrzega kobietę, w dużej mierze decyduje Jej stosunek do samej siebie. Dlatego np. piekna kobieta może wydawac sie przeciętna, jeśli brakuje Jej pewności siebie i odwrotnie. Więc niech Wasi mężczyźni uświadomią tych gnojków, że kobiet się nie porównuje, bo każda ma w sobie coś innego.
Dokladnie tak samo uwazam Wydaje mi sie, ze tacy kolesie przywykli do takiego zachowania poprzez kontakt z kobietami, ktore pozwalaly im na takie a nie inne zachowanie. Potem oni nabrali takiego lekcewazacego stosunku do wszystkich kobiet, totalnie schamieli. Wydaje mi sie, ze nawet zakochani nie zmieniliby swojego zachowania. Taki paskudny typ. Przerazaja mnie tacy kolesie. A jeszcze bardziej przerazaja mnie dziewczyny obracajace sie w ich towarzystwie.
Stary 2007-08-31, 18:20   #205
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@

Słuchaj, ja nie potrzebuje twoich tłumaczen.. nie sa mi one do niczego potrzebne.. szanuje twoja opinie choc całkowicie jej nie rozumiem i oczywiscie nie popieram..wyraziłam tylko swoja opinie... wiesz, prowniaie tych dwoch sytuacji byc moze kontrowersyjne.. ale ja wolałabym jednak zdobyc ten numer, wysłac jej anonimowego eska, niech sobie dziewczyna sprawdzi sytuacje.. i zrobi z tym co zechce... Nie musisz wychodzic na idiotke ze moze ona o tym wie albo no nie wiem, nie przeszkadzałoby jej to, bo sama ma podobne podejscie do sprawy jak jej przyszły maz.. to juz jej sprawa... ale wysłac eska- reka ci nie uschnie.. a pomoc mozesz...

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
12.IV.2004- jesteśmy razem już 3 lata
sysuni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 23:36   #206
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

"Ty na prawde nie widzisz, ze to jest CHORE? Masz prawo wymagac od swojego mezczyzny tyle, ile sama dajesz. Zwalajac wszystko na "meska nature" sama pozbawiasz siebie szansy na znalezienie kogos wartosciowego. Ja znam wielu mezczyzn, ktorzy tacy nie sa. Z choinki sie urwalam?"

Kochana nri ja znałazłam tego wartościowego. Ale niestety wiekszość facetów własnie taka jest Przykre
Stary 2007-08-31, 23:50   #207
nri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Kochana nri ja znałazłam tego wartościowego. Ale niestety wiekszość facetów własnie taka jest Przykre
No to gratuluje

Dobrze, ze nie wszyscy sa tacy. Niemniej przykre, szczegolnie, ze bardziej jest to kwestia wychowania niz natury - ojcowie, dziadkowie sfrustrowani nieudanymi malzenstwami wpajaja im do glowy, ze kobiety sa zle i nie mozna im ulegac a mamusie rozpieszczaja synkow i mamy komplet
Stary 2007-09-01, 00:09   #208
natee
Zakorzenienie

Ja na sama mysl o wieczorze kawalerskim dostaje gesiej skorki.Te juz wiele slyszalam o takich imprezach... Jedno wiem napewno,ja napewno nie pozwole na taki wieczor mojemu przyszlemu.Niech sobie wszyscy mysla co chca,ale jesli chce na drugi dzien pojac mnie za zone to nie moze byc mowy o zadnej zdradzie(a i ona ma wiele znaczen).
Nie moglabym stac z nim przed oltarzem i zastanawiac sie co sie wydarzylo.
Owszem ¨pollitrowanie¨,na ktore zapraszamy swoich bliskich,przyjaciol,nie ma sprawy!
Ale zadne kombinowanie po kontach,kluby,striptizerk i,prostytutki... Przeciez to ohydne robic cos takiego na dzien przed tak waznym momentem,swiadectwem milosci ... dla mnie niepojete.
Ale to tylko takie moje skromne zdanie

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-01, 08:49   #209
Chii1986
Zakorzenienie

Do nri

Tzn. ze mu nie ufasz. Kumple go przeciez nie zaknebluja i nie zaprowadza do burdelu poza tym - co ci po Tzcie, ktory pod presja kumpli ciebie zdradzi?

Pewnie, że mu ufam ale chyba nie na 100procent i ślepo ufać nie można nikomu moim zdaniem, a jeśli tak to gratuluję- pewnie nie raz taka ślepo ufająca osoba wyłożyła się na swoim stuprocentowym zaufaniu
kumple go nie zakneblują ale ja nie mam pojęcia co mogliby zrobić...wolę być ostrożna. Co mi po Tżcie który ulega presji kumpli? Nie napisałam że mo Tż im ulega, zawsze właśnie różnił się od nich.

Dlaczego sie z takimi ludzmi zadajesz?

Dlaczego? Mam się z nimi nie zadawać tylko dlatego bo mają szczeniackie i prostackie poglądy na temat kobiet, nie ważne że fajnie mi się z nimi rozmawia, spędza czas, że zawsze jak jest grill czy coś do pamiętają o mnie i Tżcie, że to nasi jedyni wspólni znajomi niemal, bez nich mielibyśmy tylko siebie i czuli się jak w klatce. Pisałam już że nie zabronię Tżtwoi przyjaźni z nimi bo to byłby egoizm. Poza tym ja ich lubię, być może wg. Ciebie to ludzie nie na poziomie ale mi wiele razy pomogli a dla mnie to bardzo ważne, poza tym jak się kogoś nie zna z realu to trudno zrozumieć

Na prawde myslicie, ze wasi Tz moga byc jednoczesnie uczciwi i biedni, nieporadni, nieumiejacy bronic sie przed zgubnym wplywem kumpli i wdziekami modliszek? Nie rozumiem wytluszczonego zdania. Tzn, ze co? Tz pozna atrakcyjna kobiete w pracy i nie daj boze beda sie spotykac w szerszym gronie to od razu smycz jako srodek prewencyjny (przeciez trzeba unikac sytuacji zagrozenia). Nie chcialabym, by moj partner mnie traktowal w taki sposb, w jaki wy swoich. Doskonale zdajecie sobie sprawe, ze same potraficie myslec i mimo znajomosci z atrakcyjnymi mezczyznami i spotkaniami z (czesto wyzwolonymi) kolezankami, pozostajecie wierne swoim Tztom. Czemu oni mieliby postepowac innaczej? A jesli nie postepuja to czy zasluguja na wasz szacunek i uczucie? I w czym wasze "trzymanie reki na pulsie" mialoby pomoc? Ze was nie zdradzi, bo WY temu zapobieglyscie?

Wiem, że mó Tż myśli, wiem, że mnie nie zdradzi- mówił mi, wiem że jest odpowiedzialny i trakruje poważnie nasz związek. Tyle że jak na forum napiszę, że facetowi czasem trzeba dać trochę luzu to zaraz podnoszą się głosy, że bagatelizuję sprawę a jak napiszę, że trzymam rękę na pulsie to zaraz że zamykam go w klatce... Ty naprawdę nie masz pojęcia o moim związku, nie znasz Nas więc nie pisz że nie chciałabyś żeby Twó partner traktował Cie jak My swoich. Każdy związek na początku ustala pewne reguły i granice, z czasem je modyfikuje i jeśli 2 osobom w tym związku jest dobrze i obie akceptują ten układ to dla mnie wszystko jest ok- a tak się składa że zarówno Tż jak i ja akceptujemy wspólnie ustalone zasady i jest na m razem cudownie i jakoś żadna z moich koleżanek ani znajomych nie uważa abym ślepo mu ufała albo z drugiej strony trzymała na uwięzi. Masz inną wizję związku to ok ale może nie bedziesz patrzyła na wszystko tylko Swoim światopoglądem bo inni też czasem mogą mieć rację i może być im dobrze w związku, który wg Ciebie jest nie taki jak powinien.

Co nie znaczy, ze ty masz z nimi przebywac i bezkrytycznie przyjmowac, to co mowia.

Mam się na nich obrazić i zerwać kontakty bo rozmawiają sobie o dziwkach? Śmieszne a może mam jeszcze zabronić Tżtowi kontaktów z nim- i zaraz bedzie że trzymam go w klatce Pewnie tego nie zrozumiesz bo pewnie żyjesz w innym środowisku, ale koledzy Tżta traktują mnie jak kumpla, robią przy mnie typowo męskie rzeczy, które niejednej kobiecie wydałyby się obrzydliwe, mówią mi wiele rzeczy, których kobiecie by nie powiedzieli- jesteśmy zgraną paczką, oczywiście mjaą świadomość że jestem dziewczyną Tżta zawsze ustępują mi miejsca, otwierają drzwi itp.
Czuję się dobrze w ich towarzystwie, jeśli coś mi się nie podoba to mówię ale uwierz mi, zwrócenie im uwagi, gdy rozmawiają o dziwkach nie pomoże- nie zmienię ich zachowania, to ich życie- bed kiedyś żałować. A ja nie zamierzam się obrażać na nich tylko dlatego bo mają inne zdanie niż ja (co na tym forum niestety czasem się zdaża)

Wierzysz w to co piszesz? Jak czlowiek jest szczery, mily i w porzadku to w KAZDYM aspekcie zycia - nie wybiorczo

A kiedy Oni byli dla mie nie w porządku- mówiąc przy mnie o dziwkach? Im nawet przez myśl nie przeszło, że to może mnie urazić czy coś, bo to tylko ich dotyczy a nie mnie ani Tżta bo Tż tam z nimi nie jeździ i oni mu tego nie proponują. A co, może w moim towarzystwie i Tżta, mają odchodzić na bok i szeptać sobie na ucho jak to było na dziwkach- to by mnie jeszcze zaniepokoiło, może dobrze że są przy mnie szczerzy niż gdyby mieli potajemnie namawiać Tżta i spiskować o tym/

Ja nie mam takich kumpli. Po prostu nie zadaje sie z chamstwem. A tego chamstwa w moim otoczeniu, nie jest az tak duzo

Chamstwem to jest nazywanie Ich chamami nie znając Ich... no ale to też częste na tym forum, ocenianie ludzi po paru moich zdaniach Ty nie masz takich kumpli- ja mam, może nie rozumiesz ale niektórzy nie patrzą na znajomość języków i zasób wiedzy ani na dobre maniery tylko na przyjaźń po prostu- oni są prości, często pochopnie oceniani przez ludzi ale jak się z nimi pogada to mają ciekawe poglądy na temat polityki,religii... pewnie byś się nie spodziewała... poza tym po prostu są fajni, lubię ich, miło spedza mi się przy nich czas- zrozum, ludzie nie dobierają znajmomych tylko i wyłącznie wg Twoich preferencji, ludzie są różni co nie znaczy że gorsi. Więc uszanuj moje przyjaźnie nie obrażając ich na forum

Jestem w szoku - ty i Chii jestescie ode mnie 2 lata starsze (nie jest to jakas kosmiczna liczba) a nie spotkalam sie nigdy z takim zachowaniem wsrod mojego otoczenia (rowniez jesli chodzi o starszych znajomych). Chamstwo i brak szacunku do kobiet sie zdarzal ale nie dzialo sie to na wielka skale. Moze wszystko zalezy od srodowiska?

Tu powinnam napisać to samo co wyżej, nie bedę powtarzać. Dodam tylko, że czuję się przez nich szanowana, gdyby tak nie było zareagowałaby, Tż tak samo. Nigdy nie powiedzieli przy mnie nic co by mnie obraziło... a tekstów o dziwkach niemiło się słucha i robi się smutno co nie znaczy, że mówiąc to urazili moją kobiecą dumę i powinni dostać w trwarz.. może Ty byś tak zrobiła, ja nie. A co do Twojego pytanie, czy wszystko zależy od środowiska- nie jestem jakim marginesem społecznym i wierz mi, nie tylko na osiedlu słyszy się historie o takich kawalerskich czy dziwkach ale też na studiach, albo w pracy- wśród ludzi na wysokich stanowiskach. Więc od środowiska to nie zależy tylko od człowieka i tego na ile ma rozumu i odpowiedzialności.
Pozdrawiam nri, wiem, że masz inne poglądy ale może czasem zamiast uznawać je za jedyne słuszne i krytykować innych i ich znajomości może po prostu nampiszesz co myślisz Twoim zdaniem, bo dla mnie Twoje posty to czasem narzucanie Swojego światopoglądu, bez urazy
[/quote]

Edytowane przez Chii1986
Czas edycji: 2007-09-01 o 11:20
Chii1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-01, 09:00   #210
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Być może dla Ciebie jest to obrażanie kobiet ale dla mnie nie. Moi koledzy rozmawiali przy mnie o dziwkach i nie obrazili mojej osoby! A co miał może mó Tż powiedzieć: nie mówcie takich rzezy przy mojej dziewczynie bo to ją obraża..śmieszne:rolleyes : Nasłuchałam się wielu smutnych i przerażających historii a to jest tylko jedna z nich. To może jak jakiś mó kolega skomentuje przy mnie jakąś dziewczynę słowami : ale dobra laska, zrobiłbym jej to i to.. to mam się obrazić bo to brak szacunku do kobiet...litości w jakich czasach żyjemy, przecież nie w średniowieczu kiedy to facet musiał mówić wierszem do kobiety.
Cenię się wysoko ale nie mam takiego wygórowanego mniemania o sobie, żeby obrażać się o to, że ktoś powiedział przy mnie zdanie "wczoraj byłem na dziwkach"- nie jestem jego dziewczyną ani matką więc mu tego nie zabronię, mogę jedynie powiedzieć co myślę o tego typu rozrywkach.
Co do ostatniego zdania..nic nie pisałam o porównywaniu kobiet... poza tym co jest złego że kolega przy mnie i Tżcie powie: Kasia podoba mi się bardziej od Marysi? Mamy z Tżtem wylecieć i krzyknąźć: nie mów tak, nie szanujesz kobiet, bo ich się nie porwnuje, obrażamy się na Ciebie, zrywamy znajomość to by dopiero było poza tym kobiety też porównują siebie na wzajem i facetów między sobą.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości