|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Kanciu, hihihi, a czemu lubisz??
Kupiłam dzisiaj Matiemu piramidkę i ma ubaw co niemiara jak zrzuca krążki . A przed chwilą zaczął sobie strzelać z rajtków... ![]() Zauważyłam, że te tanie zabawki sa najfajniejsze . Kiedys mu kupiłam taki muzyczny ocean z migajacymi swiatełkami, melodyjkami i on się tego cały czas boi...
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jakie macie foteliki?
ja musze małej kupić mam jeszcze to takie nosidełko nawet nie wiem do ilu kg ono jest
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eve czekam jutro z kawą
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
no własnie kanciu, czemu akurat to słowo Apusia najbardziej ci sie podoba?
kropka, lachony mówisz? ale się uśmiałam ![]() Fajnie, że Twój TŻ będzie miał wreszcie rozwód. minisiu, jak po wizycie ? |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczka, lea lubię bo on strasznie rozkosznie wygląda jak to mówi
![]() dziecko tak mi sie zmeczyło, ze połozyliśmy go do łozeczka odwrocił sie na brzuch i połozył w poprzek łozeczka. Ja poszłam sie myc wracam i pytam TZ czemu Apuś nie spi tylko sie gapi przez siatke ( łoz turystyczne mamy) zaglądam do niego a on śpi wtulony w tą siatkę |
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, u mnie śnieżyca dziś, chyba święta sie pomyliły...
Tymek miał względny nastrój, popsuł się mu wieczorem, jak byliśmy u mojego dziadka na imieninach, był też moj trzymiesięczny bratanek i płakał, a jak dzieci płaczą, Tymek szlocha że ho ho! Joanna - ja na razie mam to nosidełko, więc nie pomogę a i zrobiłąm debiut w gotowaniu dla syna, niestety nie udany - zupa jarzynkowa w ogole mu nie smakowała, spróbował, skrzywił się i wypluł, po czym zjadł cały słoiczek kupnej. ot co.
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jesteśmy po wizycie u alergologa i jest wszystko OK Pani doktor powiedziała, ze Hania ma już bardzo łądną skórę i mamy odstawić Fenistil w kroplach i smarować tylko co 2-3 dzień tą robioną maścią i 28maja znów na kontrole, a potem w sierpniu powtórka testów. Pytałam o cytrusy i powiedziała, że u dzieci z alergią dopiero po roku ![]() Ogólnie zbadała Hanie wzdłuż i wszerz kropeczko bardzo się cieszę, że masz dziś takie dobre wiadomosci To kiedy ślub ??? ![]() juleczko no my też dostaliśmy zworotu 1900zł i dołożyliśmy do autka nowego i nawet zostało nam jeszcze 150zł - hehe ![]() A co do rozwodu to ja też przechodziłam - rozwód rodziców ![]() Ale na szczęście rozeszli się z kulturą, oboje ułożyli sobie życie od nowa, mama wyszła drugi raz za mąż i jest szczęśliwa, a tata ma też Iwonke i też jest happy, więc ja też jestem happy, ze oni są happy i wszyscy jesteśmy happy ![]() ![]() ![]() A dzisiejsze słowo Hani to "ene"
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Minisiu no to suuuper.. ene to moze Hania?? kurcze wez tu czlowieku badz madry i utraf o co dziecku chodzi
![]() ja podobno na konika mowilam taja na maslo - chnio a na chleb z maslem - sieba ***a my slub to chcemy wziasc jak Adi bedzie mial 3 latka.. chcialabym w sierpniu..
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
minisia czy zaobserwowałaś po fenistilu senność lub jakieś inne objawy u ślicznotki?? Pola go przyjmuje od 2 dni i nie podoba mi sie jej zachowanie a może to zęby ...
![]() Baruś Tymuś cud miód i orzeszki ![]() u nas króluje pilot komórka i kartonowe pudełeczka oraz łyżeczki i kubki oraz pies to ulubione zabawki a naj jest twarz mojego męża
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe te słówka to dopiero będą jak się dzieci nam rozgadają
![]() Już to widzę jak będziemy się śmiać z tych powiedzonek. Ja mówiłam na traktor - dylektol Na telefon - halo Na kwiatek - apsik Na parasol - pisiasialol Patrilla pediatra powiedziała, że może występować senność i znurzenie po Zyrtcu, a Fenistil przepisała alergolog i nic nie mówiła. Ale w piatek idę do pediatry to zapytam. A na co dajesz Fenistil I ile
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Uff piszczadło śpi więc jestem wolna
![]() Anula chyba będziemy musiały przełożyć kawkę TŻ nie jedzie sam i nie może mnie zabrać Minisiu super, że z Hanutką wszystko dobrze, my mamy alergologa 1 kwietnia A co do menu wg lekarzy to ostatnio pediatra była w ciężkim szoku, że daję Oliwci banany i że dodaję do deserków gruszkę. To powiedziałam jej, że to wszystko jest np w słoiczkach ![]() Barwa Tymek słodziutki przystojniak Kanciu jak dla mnie to "gej" jest the best ![]() Kropeczko Adi wie jak z kobietami postępować spryciarz ![]() Super, że wszystko układa się pomyślnie Iwka przystopuj pracusiu z tym pucowaniem mieszkanka bo święta przegapisz ![]() Mój dzidz piszczy jak opętana i cieszy się sama do siebie jak głupi do sera.
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no pieknie minisiu, pieknie
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
buziaki wieczorkiem
![]() Werka śpi, maetraż odświeżony, ja padam, a pobudka rano jest bezwzględna ![]() kropeczko- no to odetchniesz po załatwieniu rozwodowych formalności, fajnie juleczko-1900 ładna sumka, oby szybko zwrot zrobili, co do zabawek zgodzę się zestaw do baniek 1.50,- super zabawa, ulubiona piłeczka 1.70,- anula- klucze to i Weronkę intrygują, a także piloty, telefon mamusi /choc kupiłam jej zabawkowy, niemal jak prawdziwy- to nie... mój lepszy/, klawiatura jak jesteśmy w pobliżu kompa, wszysto co jest w oreczkach, bo one tak cudnie szeleszczą ![]() eve- moja też piszczy, a na dodatek ma niewidzialnego wroga. Siedząc w leżaczku wymachuje na niego pięściami, robi groźne miny i pohukuje odstraszająco. Komiczna scenka. Werka zmieniła metodę przemieszczania, teraz do tyłu za pomocą rąk,odpycha się i jedzie na wstecznym. Śmiesznie to wygląda, a jak trafi na przeszkodę np. noga od krzesła to płacz, bo nie umie jej ominąc. A siadac nie siada... Popatrzcie fachowym okiem na buciki z BATA, czy któreś spełniają wszelkie wymagania jako te pierwsze. Do chodzenia to nam pewnie daleko, ale śmiesznie tak będzie ją w skarpetkach czy rajstopkach wozic. A nóż może lada dzień wstanie i pójdzie . Ceny chyba takie w miarę co? jak na buty![]() http://www.bata.pl/katalog/web-katal...ciece-1-2-lata a i jest tam też tabela dziecięcych rozmiarów. Oczywiście pewnie co firma to inna rozmiarówka.
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka my sie ostatnio wzruszyliśmy bo Rudolfina wróciła z mężem ze spaceru przywitała sie z e mną a potem podreptała do Poli do fotelika i też sie z nią przywitała pierwszy raz
![]() minisia Pola "charczy", dusi się, trze buźkę, lekko ropieją jej oczka i jeszcze kilka niepokojących objawów i z pediatrą podjęłyśmy decyzje o sprawdzeniu - to na razie jedyna metoda czy to nie początki alergii wziewnej (my z mężem oboje jesteśmy alergikami mąż bardzo) Pola się dziwne zachowuje ziewa marudzi jest senna ale nie spi przepisowych drzemek nie wiem czy można to połączyć z przyjmowaniem leku ona dostaje dwa razy dziennie po 4 krople (powinno być 5)
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Helloł, a ja mam od jutra wolne aż do przyszłej środy
I idę jutro do fryzjera obciąc się na "chłopczycę" ![]() Ja też widzę, że tanie zabawki są najlepsze: u nas od pewnego czasu królują cymbałki (grają razem z Jagodą) i bębenek Na nim Emcia daje czadu sama A dodatkowa cały dzień "mlaskała" dzisiaj jak konik, co jest nie lada wyczynem przy jej krótkim wędzidełku. Uwielbia też swoje odbiccie w lustrze, przez co nie mogę doprowadzic lustra w drzwiach szafy do porządku![]() I przypomniałyście mi o USG piersi, bo już dawno nie robiłam Miałam przypadek raka piersi w rodzinie, a sama juz miałam operację( równo 10 lat temu, też w marcu) bo "wyhodowalam" gruczolakowłókniaka i trza było ciąć![]() Mam też zgryza z Emcią: od poniedziałku ropieje jej prawe oczko i ma zieloną wydzielinę w nosku po nocy. Jutro nas lekarz chyba nie ominie
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iwka ja teraz zmieniłam telefon więc ten stary jej oddałam i też jej nie pasuje. A jak dorwie pilota to celuje w telewizor i krzyczy eeee
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie ja wam powiem ze przez kilka dni Adi mail spuchnietego jednego suteczka. nic sie nie dzialo, nie narzekal jak go sie tam dotykalo ale byl czerwony napuchniety i twardy.. wczoraj sprobowalam wycisnac i tyle ropy poszlo ze bylam w szoku. dzis suteczek juz normalny, nie jest spuchniety, nie ma zaczerwienienia. ale wczoraj to zanim wycisnelam to wszystko to juz sie balam sie to moze sie zaczynac jakas ospa albo rozyczka.. obejrzalam go dokladnie ale nie mial poza tym wiecej krostek.
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
obserwuj kropka, czy aby co się tam robic jeszcze nie bedzie, lepiej na zimne dmuchać.
minisiu, cieszę się, że z Hanią ok. kobiety wybaczcie, ale mam doła pogodowego (a raczej z braku pogody) i nie chce mi się pisać.Zmykam nynać. Dobranoc. |
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla no to trochę dziwne, bo nam alergolog mówiła, ze Fenistil jest na alergie pokarmowe, a na wziewne jest Zyrtec - na uczulenia typu - pierze, kurz, roztocza
![]() kropeczko a z czego ta ropka się wzięła - zadrasnął się czy co ![]() izuniak tak odbicie w lustrze to jest to I pokażesz nam się w nowej fryzurce mam nadzieję ![]() Ja też mykam spać - dobranoc
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja się odmeldowuję, bo właśnie wyschły mi pzurki. A obudzic się rano z odciśniętą na paznokciach poduszką po misternym wieczornym manicure to koszmar.
Spokojnej nocki ladies.
|
#201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Barwa Tymek super kawaler
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do bucików to sie nie znam ![]() Adrian ma za to wirtualna przyjaciółke " Agata" i nawija cos tam i agata agata powaznie ![]() Cytat:
a co to jest gruczolakwłokniak ?? ![]() buziole dla Krzysia
|
|||
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuski!
KRZYSIU, WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ, ROśNIJ DUżY I ZDROWY Barwa, Tymuś słodziutki minisiu, super, że po wizycie u alergologa wszystko ok .Patrilko, no bo przecież one prawie jak siostrzyczki ![]() Izuniak, pochwal sie fryzurka po fryzjerze kropeczko, buziaki dla Adiego, zeby to nie było nic powaznego Nam Mati dzisiaj zrobił pobudkę o 6 . Nie dość , że całą noc co godzine wstawalismy to jeszcze ten gnojek poprzestawiał sobie wszystko. Mysleliśmy, ze po mleku pójdzie spać, a tu du... Leży i piszczy, wymachując przy tym wszystkimi kończynami .Pokażę Wam co dziś za oknem zobaczyłam :
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
JOANNA ja mam dalej do 13 kg nosidło
minisia super, ze wszystko OK ![]() juleczka u mnie takie same widoki ![]() nagrałam filmik z rozmów Adriana to jak załaduje na youtuba to Wam pokaże Wasze dzdzie pewni juz dawno tak nawijaja ale dla mnie to nowosc i jestem w szoku co prawda jak nie jest scpiący to "rozmowa" jest ciekawsza tutaj tylko próbka
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu, mój jakiś czas temu nawijał, ale tak bez składu i ładu, potem przestał i tylko gruchał jak gołąbek, teraz piszczy
. Ale przed chwilą prawie mu mama wyszło . Znów coś go na gadanie bierze. A przed chwilą mówili w wiadomościach o Goleniowie . Tylko nie wiem co... bo Mati piszczał .
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie zauwazylam, ze teraz ruchowo " stoi" a zaczał nawijac
chociaz wczoraj sam z siebie popełznął raz rączkami na zmiane jednak wydaje mi sie, ze mu wygodniej dwoma na raz
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
VICTORIO I KRZYSIU STO LAT DLA WAS juleczko jaka zima . U nas na szczęście śniegu dziś nie ma barwa Tymuś słodziak jak zawsze Izuniak pochwal się fryzurą. Ja na razie nie obcinam bo mam świeży kolor i chcę żeby go było widać. Ale pewnie za jakieś 3 tyg je zetnę Sylwia obudziła nas dziś o 7. Jak trzeba wstać do szkoły to jest problem, ale jak ma wolne to wstaje wcześnie.
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
o ja slepa nie zauważyłam Viktorii
![]() ![]() kurde jak tak dalej bedzie sypac to niezła zime bedziemy miec tutaj to szybko stopnieje jak zawsze ale na swieta jedziemy do wałbrzycha a tam zawsze sniegu po kolana a ja tak nie lubie zimy i chciałam Apuska wystroic wiosennie a tu a poł miesiaca temu mowili o PIĘKNEJ po godzie na świeta tylko NIKT nie mowił, ze będzie to PIEKNA zimowa pogoda |
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe piszczał moja sie tylko wydziera i robi to czego nie znoszę yyyy zawodząco jęczy
![]() co do włosów mi sie fryzura zaczęła w końcu układać, ale włosy mam matowe i sporo wychodzi - podejrzewam karmienie no cóż ... Cytat:
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla a testy bedziesz robic bo cos mówiłas ale nie jestem pewna
mi sie wten sposób jak opisałas objawia alergia na sierśc i tez pojawiła sie nagle jakies 10 lat temu a wczesniej nie miałam z tym problemu |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla tommoże jak Fenistil nie pomoże to spróbujcie z Zyrtciem w kropelkach niech pediatra wam przepisze, bo on jest na recepte
![]() Coś nie mam weny do pisania
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

. A przed chwilą zaczął sobie strzelać z rajtków... 

no pieknie minisiu, pieknie
i nie chce mi się pisać.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)