Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-19, 21:56   #181
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka
Dot.: Polska 14 - letnia modelka wywołuje skandal międzynarodowy.

Trochę młoda...Ale ładna jest, wygląda poważniej, a skoro nadażyła się taka okazja, no to czemu nie...?
Stary 2008-04-19, 22:33   #182
blue _eyes
Zadomowienie

Widac ze mlodziutka jest Zreszta ma makijaz, ktory napewno dodaje latek. Moim skromnym zdaniem jest to za wczesny wiek.Ta dziewczyna dopiero dojrzewa, a psychika jest wazna. Ona traci swoja mlodosc. Teraz powinna chodzic do szkoly i byc normalna nastolatka. A tak to moze fiola dostac. To jest ciezki zawod, ktory wywiera ogromna presje....

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 22:36   #183
Arethaf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Antoinette* Pokaż wiadomość
No właśnie niekoniecznie. Nie jest tak łatwo w modelingu wrócić na szczyt jezeli sie miało przerwę. To biznes - nowe twarze pojawiają się co sezon, za 3 lata nikt juz może o Monice nie pamiętać. Taka szansa jaką otrzymała Monika moze się nie powtórzyc.
Nie wierzę w to, bo wiele dziewczyn zaczyna karierę dopiero jako np. 17latki.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 22:40   #184
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blue _eyes Pokaż wiadomość
Widac ze mlodziutka jest Zreszta ma makijaz, ktory napewno dodaje latek. Moim skromnym zdaniem jest to za wczesny wiek.Ta dziewczyna dopiero dojrzewa, a psychika jest wazna. Ona traci swoja mlodosc. Teraz powinna chodzic do szkoly i byc normalna nastolatka. A tak to moze fiola dostac. To jest ciezki zawod, ktory wywiera ogromna presje....

W tym sęk, że ona chodzi normalnie do szkoły i ma normalnie koleżanki - równieśniczki. Tylko w weekendy lub w dni wolne pracuje.

Wywiad z Moniką:

Cytat:
1. Jaka była Twoja pierwsza myśl, gdy dowiedziałaś się, że dostałaś
się do agencji? Myślałaś, że w krótce będziesz, aż tak sławna? Ze w
tak krótkim czasie zrobisz okładki bardzo wielu sławnych pism?

-Nie, raczej nie... Szczerze mówiąc, to kiedy poszłam na casting do Gagi
nie wiedzialam nic. Byłam zupełnie zielona. Poszłam bo poszłam, nie wiedzialam na czym tak na prawde polega praca modelki i jak ten caly świat pracuje. Ponieważ casting był w centrum handlowym po wszystkim poszłam na zakupy z mamą i po jakiś 15 minutach zadzwoniła Pani Kasia (kierowniczka agencji). Zawróciłyśmy i odrazu zaczeła sie rozmowa o umowie. Nie miałam żadnych planów, marzeń i nawet nie myślałam o wyjezdzie gdziekolwiek (do teraz na nic nie licze i wiem że wiekszosc to zasługa szczescia) Potem wszystko potoczyło sie bardzo szybko.

2. Na co liczyłaś zostając modelką? Na to, że zrobisz karierę,
pokażesz się światu, zarobisz pieniądze? Co w tym zawodzie jest dla Ciebie
priorytetem?

-Tak jak wczesniej napisałam, nie liczyłam i nadal nie liczę na nic
wielkiego. Juz się nauczyłam, że trzeba tu patrzec na wszystko z góry.
Tak naprawde cała praca modelki jest dla mnie zabawą... Ja poprostu lubię
to co robię i staram sie cieszyć każdą chwila spedzona w innym kraju czy tez na
jakiejkolwiek sesji. Sama szansa zobaczenia zakątków świata sprawia mi nie małą frajde.

3. Jak godzisz naukę z wyjazdami, bo jak wiemy masz ich wiele za sobą?

-Wiele wyjazdów? hm. tak naprawde tylko Tokyo i Singapur (albo aż). Tylko
w tych dwóch miastach pracowałam "normalnie".
Z nauką nie ma problemów (średnia 4,88 ) hehe, wyjadzy zastawiam zazwyczaj
na dni wolne lub wakacje.

4. Co na to Twoi rodzice? Długo trzeba było ich przekonywać i czy w
ogóle trzeba było ich przekonywać, że modeling to jest to co cię "kręci"
bo zapewne robisz to z pasją?

-Poczatkowo mysleli ze to tylko moja chwilowa zachcianka, potem byli
zaskoczeni sukcesami. Wspieraja mnie i staraja sie nie podejmowac pochopnych
decyzji. Tata liczyl ze zostanę sportowcem, tak jak moja starsza siostra.
Widzą ze szybko sie ucze i stalo to sie swego rodzaju moim hobby. Rodzice
maja dobry kontakt z włascicielka agencji i kazdy mój wyjazd jest przemyslany. Zreszta zawsze mam kogos bliskiego przy sobie.

5. Jak wspominasz swój pierwszy wyjazd za granicę?

-W tym zajeciu nie ma za duzo czasu na zwiedzanie, w Japoni tym bardziej go
nie mialam. Wychodzac na ulice czuje sie zupełnie inna kulture. Ludzie sa inni i
niestety kiepsko znaja angielski =/. Jednak Tokyo wspominam bardzo weslo i ciesze sie zemialam szanse tam pojechac. Co kraj to obyczaj.

6. Co myślisz o tym, by 13 -14 letnie dziewczyny pracowały tak samo jak
dorosłe modelki? ... na pełnych obrotach Na wielu forach modelingowych
jest to właśnie tematem tabu... więc pytam Ciebie, z perspektywy tego, co
osiągnęłaś pomimo bardzo młodego wieku. P.S Gratulacje

-Daleko mi do pracy na pełnych obrotach. Nie jednokrotnie rozmawialam z
przedstawicielami mojej agencji matki jak i IMG. Wiele propozycji juz zostało odrzuconych ze wzgledu na to że wszystko za szybko sie rozwija. Spotkałam juz modelki w moim wieku i o tym sie poprostu głosno nie mowi. Wszystko zalezy od charakteru i pewnego zachowania modelki. Umiar i rozwaga przede wszystkim..

7. I ostatnie Jak tam było na Twoim pierwszym dużym pokazie u Hugo?;D
Stres? Adrenalina? Nerwy? Czekam na relacje

-Ludzi pracujacych przy tej kolekcji spotkalam dwa tygodnie wczesniej na
nieoficjalnym pokazie. Powiedzmy ze byl to zbadany grunt i czulam sie świetnie, choc lekki stres mnie mobilizuje Wielkim zaskoczeniem i wyroznieniem bylo dla mnie to ze otwieralam i zamykalam kolekcje. Spodobał i sie ten rodzaj pracy poniewaz bylam przyzwyczajona do sesji.

Pozdrawiam i całuje
Jac.
Źródło: http://www.forum.promodels.pl/14241,100.htm

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 23:56   #185
Planet Spa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość
Nie wierzę w to, bo wiele dziewczyn zaczyna karierę dopiero jako np. 17latki.

no nie do końca 17 lat to juz późno w tym zawodzie. Tutaj szczęście to więcej niż połowa sukcesu, Monice udało się wybić bardzo szybko na głęboką wodę i po kampanii Hermesa zrobiłaby duży błąd gdyby się wycofała z zawodu - dostała szansę, a z szans trzeba korzystać

Monika ma dobrą psychę, jest silna, poza tym sodówa jej do głowy nie uderzyła. Też się nie raz zastanawiałam co zrobiłabym na jej miejsu i stwierdzam, że nie wiem.

Myslę, że w rozwody na temat wieku modelek pozostają tylko czysto teoretycznymi rozważaniami, każdy może się do tego ustosunkować. Ja uważam, że to trochę za wcześnie, mimo tego jestem pod wielkim wrażeniem Moniki, jej pracy i osiągnięć, a przede wszystkim dojrzałości w tak młodym wieku.

Planet Spa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 00:50   #186
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

17 lat to późno?! Dżizas, za chwilę się okaże, że już dziesięcioletnia dziewczynka powinna zaczynać karierę modelki, bo 13 - 14 to już stara! Szok!
Co do wywiadu, to wydaje się dziewuszka w porządku.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-01, 15:02   #187
tarisi
BAN stały

Wiem, że temat bardzo stary, ale nie widzę żadnego podobnego.

Zacytuję tylko nieliczne wypowiedzi, bo taki stek głupot jakie zostały napisane w tym temacie jest szokujący jak dla mnie.
I to na forum dla kobiet.
Widocznie dopóki ktoś nie zainteresuje się trochę głębiej modelingiem to będzie pisał takie głupoty jak większość z was.

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Dzieckiem, teoretycznie, przestaje się być w wieku lat 18, więc czternastolatka, to jak najbardziej dziecię jeszcze.
Wiek prawny 18 lat ma mało wspólnego z dojrzewaniem fizycznym. Dzieckiem przestajesz być fizycznie w wieku 13-15 lat.
W dawnych czasach nie było nawet takiego słowa jak nastolatka nawet.
To znaczy dziewczyna w wieku tylu lat była już dorosła.

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
nie rozumiem dlaczego kogoś oburza to, że młode dziewczyny reklamują ubrania dla kobiet, przecież to standart.
Mnie też to dziwi. Wczoraj był wywiad w telewizji i żałosny redaktorzyna rozmawiając na temat modelingu był zszokowany, że nastoletnie modelki prezentują ubrania dla dorosłych kobiet.

Dopiero ta z którą gadał wyjaśniła mu, że one są wysokie i poza wiekiem nie różnią się od dorosłych kobiet (a szczupłe są również dorosłe modelki).

Cytat:
Napisane przez olenkaa Pokaż wiadomość
A kobiety dojrzałe mogą poczuć się urażone i niedowartościowane, bo przecież nierealne jest żeby normalna kobieta była posiadaczką takiej figury, jak ta promowana przez 14 letnie modelki.
Modelki nie promują figury, ale ubrania.
Dlaczego tak ciężko to zrozumieć.

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A co może reklamować 14 letnia dziewczynka?
14 latka to nie dziewczynka, ale nastolatka. Różnica w wyglądzie jest duża.

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Że już nie wspomnę o tym, iż w kontekście tego, że seks z osobą poniżej 15 roku życia jest zabroniony, niesmacznie prezentują się dzieci ucharakteryzowane na seksowne kobiety.
Co ma jedno wspólnego z drugim? Takie myślenie jest skrajnie żenujące.
I jeszcze raz. Nastolatki to nie dzieci, a rolą modelki nie jest bycie seksowną lecz zaprezentowanie konkretnych ubrań.

Taka poza tym to żadna nieletnia dziewczyna nie rozbiera się w tej branży. Owszem do bielizny lub bikini żeby pokazywać sylwetkę, ale na pewno nic więcej. Jedynie te które chcą i jak będą dorosłe to mogą zgodzić się na sesje rozbierane.
tarisi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-01, 15:14   #188
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tarisi Pokaż wiadomość
Taka poza tym to żadna nieletnia dziewczyna nie rozbiera się w tej branży. Owszem do bielizny lub bikini żeby pokazywać sylwetkę, ale na pewno nic więcej. Jedynie te które chcą i jak będą dorosłe to mogą zgodzić się na sesje rozbierane.
No to wszystko w porządku
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-02, 14:06   #189
Sybil_
Zakorzenienie

przecież logiczne, że nie będzie czekała z modelingiem aż zda maturę, bo wtedy to już będzie za późno. Większość znanych modelek zaczynało w tym wieku. Choćby Anja Rubik (za którą nie przepadam) z tego co wiem skończyła szkołę i ma maturę.
Sybil_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-02, 15:20   #190
tarisi
BAN stały

Odnośnie tej branży to zasady są następujące.

Minimalny wiek to 14 lat (sporadycznie mogą być młodsze, ale to bardzo rzadkie przypadki). Wtedy chociażby można wysłać do agencji przez internet swoje zdjęcia pokazujące twarz i sylwetkę (każda agencja raczej opisuje jak ma to wyglądać na swojej stronie, ale zawsze ma być naturalnie i bez makijażu).

Przykład na poniższym zdjęciu.

http://photos.modnapolka.pl/uploader...d3076d53df.jpg

Poza tym warto wiedzieć że w Europie modelka wybiegowa musi mieć ukończone 16 lat, lecz w Azji nie ma tak dużych wymagań i wystarczy 14 lat. Dlatego najmłodsze modelki często pojawiają się najpierw tam. Oczywiście sesje zdjęciowe nie mają takich ograniczeń (chociażby w USA jest wiele modelek, które mają poniżej 14 lat).

Poza tym w Azji jest łatwiej również co do wzrostu.
W Europie modelki muszą być naprawdę wysokie. Co najmniej 1,75-1,77, a w Azji już 1,70 jest wystarczające.

Na polskim youtube są fajne filmiki, które wyjaśniają dosłownie wszystko co powinna wiedzieć dziewczyna zanim zostanie modelką.

Na poniższym jest wyjaśnione w jaki sposób należy zrobić zdjęcia przed wysłaniem do agencji.

https://www.youtube.com/watch?v=YOL1W3kDmCM&t=

A na poniższym parę słów o wymiarach modelek.

https://www.youtube.com/watch?v=c_V6aenDDN0

I jeszcze Adriana Lima gdy zaczynała.

https://i.pinimg.com/originals/c7/1b...c9a7602f03.jpg

Edytowane przez tarisi
Czas edycji: 2017-11-02 o 15:28
Stary 2017-11-02, 15:46   #191
jaksy
Zasiedzenie

We wczorajszych Faktach mówili o 14 letniej modelce z Rosji, która zmarła z wycienczenia podczas 15 godzinnego maratonu pokazowego w Chinach. Nie wiem czy akurat wiek ma tu znaczenie, w każdym razie mówili, że w Europie i Stanach nie można zatrudniać 14latek i zwykle tak się to obchodzi, że na pierwsze pokazy wysyła się je do Azji.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-11-03, 19:00   #192
tarisi
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Nie wiem czy akurat wiek ma tu znaczenie, w każdym razie mówili, że w Europie i Stanach nie można zatrudniać 14latek i zwykle tak się to obchodzi, że na pierwsze pokazy wysyła się je do Azji.
To właśnie jest napisane w poście wyżej.

A jakiś czas temu kontrowersje wywołała również 14 letnia modelka, która podpisała kontrakt z Diorem i wystąpiła na wybiegu ubrana w prześwitującą sukienkę.

http://www.fakt.pl/kobieta/moda-i-ur...-diora/3553mfn

Zapewne dla nich to nie problem pokazywać się w takich ubraniach.

Edytowane przez tarisi
Czas edycji: 2017-11-03 o 19:01
Stary 2017-11-03, 19:36   #193
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez tarisi Pokaż wiadomość
To właśnie jest napisane w poście wyżej.
Potwierdziłam co mówili w odniesieniu do informacji o śmierci młodej modelki, która właśnie tak pracowała. Nie widziałam, żeby wiadomość o śmierci się już pojawiła, a jakby nie patrzeć dotyczy to poruszanego tu tematu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-11-04, 14:52   #194
tarisi
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
We wczorajszych Faktach mówili o 14 letniej modelce z Rosji, która zmarła z wycienczenia podczas 15 godzinnego maratonu pokazowego w Chinach.
Ona zmarła na zapalenie opon mózgowych lub sepsę. To w ogóle bardzo dziwny przypadek i jedyny o którym się słyszało.
Mówią że nie miała nawet ubezpieczenia zdrowotnego, a jej matka nie mogła z nią wyjechać do Chin bo nie dostała wizy.

Poniżej jej oficjalny Instagram. Wszystkie zdjęcia zostały usunięte po jej śmierci.

https://www.instagram.com/_dzyuba/

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;78450551]No to wszystko w porządku[/QUOTE]
Ale to nie na wybiegu. Mowa o castingu.

Zresztą zobaczcie sobie instagram polskiej 15 letniej modelki.
Nie jest znana i o rok za młoda na wybieg, ale można zobaczyć jej przykładowe sesje.

https://www.instagram.com/kinga_rutz/

Edytowane przez tarisi
Czas edycji: 2017-11-04 o 15:38
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości