|
|
#181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: żywność organiczna, raw food
Cześć wszystkim
To chyba jedyny wątek o zdrowiej żywności, który jeszcze żyje. Wegetarianką jestem nie wiem dokładnie od kiedy, bo nawet nie wiem jak zniknęło mięso z mojego jadłospisu. Po prostu go nie jem i nie ma w tym ideologii, czuję się dużo lepiej. Od jakiegoś czasu staram się przejść na produkty organiczne i zdrowe odżywianie w ogóle, ale to dość duża impreza. Póki co nie jem mięsa, nie piję napojów sklepowych (żadnych absolutnie), nabiału bardzo mało i tylko w postaci kefiru czy maślanki, unikam cukru jak mogę i słodyczy. Ale moje sałaty czy pomidory pewnie mają jakąś chemię. Szukam, odkrywam, staram się robić zakupy z głową. Nie liczę %, ale latem jem prawie same surowe rzeczy, jesienią dochodzą zupy, które kocham. |
|
|
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dzisiaj na obiad miałam zupę-krem ziemniaczaną z kminkiem, kolendrą i gałką muszkatołową.
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
BAN stały
|
Odświeżam. Czy ktoś jest witarianem w 100%?
|
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
Czy ktoś wie, gdzie można kupić olej ryżowy nierafinowany (do jedzenia, nie jako kosmetyk)? Myślałam, że to będzie łatwe, a okazuje się, że dostanie go graniczy z cudem. Będę wdzięczna za wszelkie linki.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.