|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy II :)
Cytat:
Wiekszosc kosmetykow Guerlain pachnie tak fiolkowo |
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie było..No u mnie też pada od wczoraj ciesze sie bo w zeszłym roku nie było śniegu..
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
udalo mi sie uratowac moj termos
... uszy dzis kleilam... 360 lezy w zamrazalce i czeka na swieta ...Jola czy u Ciebie ciagle leje ... moze juz czas na zmiane avatarka ...
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
Maja no kochana, trafilas i to jak. jak tylko wszedl to przedszkola i sie rozebral to poszlismy do salki sie przywitac i twardo rozpinal sweterek zeby pokazac przedszkolance bluzke i o czapce mowil. Potem mi powiedzial ze jak szli na dwor to ja pokazal Fr. Jonat i Fr. Pauli i obie powiedzialy ze ladna jest. Duma go rozpiera i to jak...gheheheh
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Majku, ja nie mam czasu
Moj maly ksieciunio jest tak absorbujacy, ze tylko mama i mama i ciaganie za reke po pokojach. A i tak bardzo wyreczaja mnie dziadkowie ![]() Kamilka, no wlasnie, a ty w jakim jezyku ostatecznie mowisz do Andre?? Pamietam, ze w ciazy mialas dylemat ![]() Desti, uszka sama lepisz?? No to szacun....ja jestem taka lewa reka w kuchni, ze szkoda pisac.... I gratuluje wyprowadzenia termosu na prosta
|
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Co tu dzisiaj tak spokojnie , czyzbyscie ogladaly Supertalent?
A moze ogarnely was switeczne porzadki? Ja DZISIAJ SIE PAKOWALAM bo w poniedzialek do Polski Milego wieczorku. |
|
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Cicho bo pewnie wiekszosc podnieca sie sniegiem, ktory w NRW to zadkosc. Wogole takie temperatury to tez zadkosc i to w grudniu... Normalnie to o tej porze roku przez ostatnie lata kwitly drzewa owocowe, a teraz prosze... od 2 dni snieg , -6°C i nowy snieg pada. Oby polezal z tydzien, bo niewiadomo czy potem znow nie bedzie cieplo na 10°C.
Nareszcie zima, taka jak w PL... |
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepic lepie... nic trudnego ... ale ciasto i farsz przygotowuje tesciowa
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprawilas mi humor No dziewczynki, u nas -15 ![]() Majkus, a ty juz w Pl?? |
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chcialam tylk ozaalarmowac ze dotarlam do domu... wyjechalam w piatek o 22 na lotnisko, sypalo jak cholerka... myslalam, ze nie dojade. Masakra siostre odebralam o 1 z lotniska i w droge do POlski... i dojechalam o 22 w sobote, nigdy nie stalam tyle w korkach, wypadki, slisko, masakra!!!
Ale najwazniejsze ze jestem
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Moniaa, witaj w Pl
Ja jestem zla na pogode ![]() Malz dzis mial do nas doleciec i sterczal 4 godziny na lotnisku
|
|
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez zimowo,wczoraj caly dzien padal snieg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny,a jak tam w innych czesciach Niemiec? |
|||
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie snieg, snieg i jeszcze raz snieg... naprawde rozkosznie mi sie w pracy jezdzi
... tym bardziej, ze dwa dni temu po raz pierwszy jechalam ranna zmiane sluzbowym autem i zeby nie bylo... mialam najdluzsza trase przez wioski i po pagorkach... nie powiem wesolo... a dzis mnie czeka popoludnie ehhh... i to tam gdzie jezdze od czasu do czasu a gdzie do przejechania jest 120 km, ktore na szczescie aktualnie skurczyly sie do 80 ale i tak czekaja mnie zadupia na koncu swiata...Maja jedziesz do pl ??
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
pamietaj o mnie jakby Ci gdzies w oczka wpadly
... a w ogole pytalam bo tak dumam nad trzema pedzelkami z Sephory ...
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
to nic
... poczekaja az ja sie w koncu kiedys do pl wybiore ...a przy okazji... jak tam nowa karma ?? ... dostalalas juz ??
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-12-21 o 11:55 |
|
|
|
#198 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
Ja tez sie melduje juz z Polski To byla najgorsza droga w moim zyciu Jechalismy 19 godz, ruch jak w ulu, mroz -17 st, pelno sniegu, non stop szyby zamarzaly, slisko, korek za korkiem, wypadek za wypadkiem Parkingi nawet zakorkowane, przepelnione Pierwszy raz w zyciu takie cos widzialam Normalnie koszmar jakis. Ja ostatnie 140 km to tak plakalam, myslalam ze to sie nigdy nie skonczy a moja 1,5 roczna corcia mnie pocieszala Dzielniejsza od mamy Autobany voll, a rejestracje z calego swiata To co uzylismy zo nasze, ale ja juz dziekuje i nie prosze o wiecej Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2009-12-21 o 19:46 |
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Asienka znam ten bol
jechalam 24 godz;/ Zamarzanie szyb... nie dzialaly nam wycieraczki, wypadki.. zimno, przecieranie szyb, sami polacy na Autobanie..tylko na polskich lub niemeckich numerach, ja bylam w szoku :P Ty z dzieciaczkiem jechalas, dzielne malenstwo. ja jechalam z siostra, szwagrem i kotem... ktory byl w szoku i przec caly dzien nic nie zjadl, i sie nie zalatwil, dzielny zwierz Kiedy wracasz? ja kolo 3, mam nadzieje, ze wtedy bedzie spokoj ![]() Moj TZ ma 23 wyjechac... ciekawe jak wtedy bedzie ;/
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez jade do Polszy
i ciesze sie juz na truskawe!!! ![]() O matko, dziewczyny, wlasnie doczytalam, wspolczuje takiej koszmarnej drogi Edytowane przez Sylwia*** Czas edycji: 2009-12-21 o 20:10 |
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Sylwus trzymam kciuki zebys szybciutko dojechala i bez problemowo!
A co za truskawa?? bo nie w temacie jestem ![]() A ja latam po sklepach i kupuje ciuchy:P nie wiem jak to zwioze
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia, mam nadzieje, ze wizzair nie stanie w korku
![]() Truskawa - na tym portalu mozna kupic taniej kosmetyki. A ja nie wiem, jak zwioze te wszystkie prezenty. W dodatku juz je zapakowalam i maja po sto kokardek. No naprawde, przesadzilam... Monia, pokazuj, co upolowalas w Polsce! Ja tez sie juz ciesze na zakupy
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
kochana jutro pokaze
Dzis ide juz lulu ![]() Jutro fryzjer Sylus dasz linka do tej truskawy?
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
truskawa -> http://www.strawberrynet.com
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zycze Wam
Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. |
|
|
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
Maja podeslij nam ten link do twoich tancow hihihi
|
|
|
|
#207 |
|
in love with life
|
No prosze prosze... nie bylo mnie kilka dni a tutaj juz 2ga czesc watku i na dodatek ponad 200 wpisow
![]() A tak w ogole to wszystkim Wesolych Swiat i malo biegania bez zbytniej przedswiatecznej goraczki!! ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Acha jeszcze jedno... na tej truskawie to ja widze, ze nie ma Niemiec, czy moze slepa jakas jestem??
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
MdM nie ma Niemiec... my mamy zablokowany dostep do tru
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dołanczam sie o życzeń.. Dużo zdrowia i rodzinnego ciepła przede wszystkim.. Dobrego jedzonka i udanego sylwestra..
![]() :dz iekuje-kwiatek:
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość.
Niech każda chwila świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Was pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Wasze marzenia.
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Na poczatku draznil mnie ten ich cukierkowy zapach, a teraz strasznie mi sie podoba
Jak naloze wiecej, to mam taka fajna jasna cere, co tez mi sie podoba 
Wiekszosc kosmetykow Guerlain pachnie tak fiolkowo 

... moze juz czas na zmiane avatarka
...
-> co sroce w oko wpadnie 

Ale najwazniejsze ze jestem 

... tym bardziej, ze dwa dni temu po raz pierwszy jechalam ranna zmiane sluzbowym autem i zeby nie bylo... mialam najdluzsza trase przez wioski i po pagorkach... nie powiem wesolo... a dzis mnie czeka popoludnie ehhh... i to tam gdzie jezdze od czasu do czasu a gdzie do przejechania jest 120 km, ktore na szczescie aktualnie skurczyly sie do 80 ale i tak czekaja mnie zadupia na koncu swiata...
... a w ogole pytalam bo tak dumam nad trzema pedzelkami z Sephory
...
:dz iekuje-kwiatek: