|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
hejka
tez jestem ![]() piję już kawkę i główkę mam już umytą, bo całą noc trzymałam olej kokosowy i spałam w czapce ![]() pokręcę się tu. Gorgulku czy Zuzka, też bywa takim brudaskiem?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Hej
Ja też witam z poranną kawką.Oczy same mi się zamykają, aż momentami dostaje jakiegoś oczopląsu po nieprzespanej nocce... którą zafundowali mi szanowni anglicy którzy przyjechali do Krakowa urządzać sobie stag parties Już nie mogę doczekać się aż wsiądę do busa... Później jadę do rodziców... Oni zajmą się Przemkiem a ja coś pośpię bo naprawde padam ![]() U nas nareszcie wczoraj przeszła burza, popadało dość mocno i powiertze jest teraz cudowne... Jak ja za takim powietrzem tęskniłam ![]() Kochane życze Wam spokojnej niedzieli... Ja powoli kończe zmianę. buziole
|
|
|
|
#183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, żeby nie było kataruCytat:
![]() Cytat:
*** U nas chłodniej, ale i pochmurno ![]() Idę na śniadanie
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
czego się nie robi dla pięknych włosów
![]() a u mnie nie ma juz taaakich upałów.Zelżało i to mocno.Okno ledwo uchylone na noc zostawiłam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-13 o 08:28 |
|
|
|
#185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o takie "prace ręczne" to sie wychodzi szybko z wprawy, a ze pamięta się jaki efekt można uzyskać to nas trafia - nie martw się nadrobisz szybko ja mojemu też daje to co jem, bo on MUSI spróbować i zajrzeć do miski, kubka i zanurzyć paluszki Cytat:
![]() pierwszy sposób: do urodzeniowego obwodu główki dodaje się przez pierwsze pół roku 2 cm co miesiąc potem do roku 1 cm (czyli przez pierwsze 6miesięcy dziecko przybiera w główce 12 cm, a przez kolejne 6 tylko 6 cm) drugi sposób mniej liberalny: tak samo tylko, ze przez pierwsze 3 miesiące dodaje się po 2 cm, a przez resztę roku po 1 (czyli przez 3 miesiące przybywa 6 cm, a przez kolejne miesiące 9 cm) ale fajny lokal - lubię takie klimaty ![]() a Wy oczywiście pięknie wyglądaliście i Antoś jakąś ciocię już uwiódł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------------- u nas nadal zachmurzenie i chłodno... jak ja nie lubię takich dużych zmian temperatury - zanim się znów nauczę ubierać właściwie siebie i Tomusia to się znów zmieni o kilkanaście stopni ![]() ja już po kawce, moi Panowie ucinają sobie drzemkę, a ja idę się wykąpać
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ale sie wyspalam ![]() a co ja to mialam..... Kat slodki brudasek z Laurki Unholy chlopaki super, a Antos jaki tancerz no no Mamusia oczywiscie piekna![]() Gorgulku Zuza taka grzeczna w tej wodzie ![]() ja tez smaruje mala filtrem 50 i w basenie wlasnie najbardziej ramiona, kark i plecki -fajnie ochronilo a w sloneczku byla ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ja musze isc wlosy umyc
|
|
#187 | ||||||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Starałam się ![]() Cytat:
Taa zachodząca.. ![]() Zaraz looknę Cytat:
Cytat:
Tak, to mój natural. Ostatni raz robiłam coś z włosami 10 lat temu (pasemka czerw.). Od tej pory nic. Najlepiej i w naturalnym. Cytat:
Czeka na Mamę Cytat:
Podziwiam ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękujemy za miłe komplementy Rano nie było netu, po wczorajszej burzy, ale szybko się uwinęli z naprawą. Idziemy na śniadanko, a później jedziemy na rodzinny festyn do szkoły Bartka. Będą kiełbachy i smalczyk. A dzieci na dmuchańcach poskaczą .Miłego dnia, do później
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
u nas zimno i pochmurno nawet 15 stopni nie ma ![]() jem sniadanko, szykuje sie i jade z Erykiem na dni morza i z kolezanka i z jej synkiem - bo obiecalam mu, ze jeszcze dzis pojdzie na te wielki banki na wodzie ![]() a potem na biadek do rodzicow
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanej zabawy dla Was i dla Unholy też
|
|
|
#190 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w czemu?
Eryka na to by nie poszedl ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- aaa juz mi mama mowila - stanelo to kolo lece pa
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
nie słyszałaś - wczoraj wieczorem zabrakło prądu i ludzie utknęli w tym młynie na ok 2 godziny zanim ich zdjęli
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż takim jak Laura to nie. Ale jak jesteśmy na dworze np to pozwalam Jej grzebać w ziemi, zbierać kamienie, patyki i inne, rozgniatać mrówki ![]() W domu jak je to też brudzi się jak chce i taka chodzi Zresztą i na spacerach w wózku daję się ubrudzić.Czekam tylko aż teść skończy robić piaskownicę Zuzce i będziemy tam częściej chodzić i basenik Jej kupię ![]() ![]() Nie taka grzeczna, jak szalona chodziła po basenie i wodą chlapała i wyrzucała zabawki na trawę, żeby po nie chodzić ![]() Cytat:
Mama tylko nogi moczyła bo za duża do basenu ![]() Widzę, że net już jest a weszłam napisać, że odcięta od świata jesteś ![]() Dzień dobry ![]() Dziś duuużo chłodniej. Nie byłyśmy na porannym spacerku, pójdziemy później od raz na obiad do mojej mamy. Jak małż wróci to jedziemy nad jeziorko karmić łabędzie. Jak wczoraj karmiłam gołębie to Zuzia aż piszczała z radości ![]() Miłego |
||
|
|
|
#193 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kuba z Tatą karmi gołębie
|
|
|
#194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chcialabym pojechac do CH rozejrzec sie za jakas sukienka na wesele bo nie wiem czy potem malz bedzie mial czas zeby pojechac ze mna jutro ide paznokcie se zrobic a co ![]() milego dnia Cytat:
Cytat:
![]() a moja to chce na brzuch i chodzic ale glowe zanurza pod wode wiec ja trzymam i plywa jak mala zabka, a jak siedzi to masakra jak chlapie -zeby jej sie tylko w wanience to nie przypomnialo ![]() juz pisalam wczesniej ze u nas hitem jest ta pila dmuchana -Wercia za nia goni i kopie nozka i tak w kolko
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy świetnie wyglądałaś na weselu, sukienka bardzo Ci pasowała
Svi widziałam zdjecie na NK, musiała byc super zabawa ![]() p4w dobrze ze trafiłas na inną lekarkę, uspokoiłas się trochę adaikaka mam nadzieje ze odeśpisz Kat słodkiego masz brudaska co ja wiecej miałam... yyy zapomniam, a no przywitać się miałam ![]() ide na truskawki |
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
ale to jest wyliczenie jaką główkę dziecko powinno mieć maksymalnie
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, dzięki
|
|
#198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka mamuski
Dzisiaj nocka mineła spokojnie bo wczorajsza była płaczliwa Kuba chyba ze 2 godziny w nocy marudził a pozniej to juz płakał na całego a jak mu chciałam posmarowac dziasełka to wrecz piszczał. Dzisiaj juz 4 gorne są wyraznie widoczne czyli sie przebiły i tej nocy spał spokojnie. Dzisiaj jestesmy sami bo TŻ pojechał na targi a moja mama w pracy. Kuba bardzo przywiazał sie do babci, jak jej nie ma to cały czas tylko chodzi i mowi baba. A jak mama pojdzie do siebie na dol to jest oczywiscie płacz. ![]() Cytat:
2 dni po kolei zrobiłam mu deser - truskawki+gruszka i 3 łyzeczki kleiku. Zjadł ok 180 ml ze smakiem ale na drugi dzien dostał wysypki. Miał jej niewiele wiec myslałam, ze to moze z goraca ale jak zjadł znow taki deserek to go bardziej wysypało. Na klatce piersiowej, troche na brzuszku i barkach. Miałam probke płynu do kapieli Emolium, poznie posmarowałam balsamem do atopowej skóry i dałam wapno. Dzisiaj jest juz lepiej ale truskawki narazie odstawiamy. Super razem wygladacie w tym baseniku A Wercia jaka zadowolona. Cytat:
brawa dla Werci.Ja juz nie pamietam kiedy Kuba zaczał raczkowac, chyba w lutym ![]() To tak dawno...ale wiem jaka byłam z niego dumna ![]() Cytat:
A Tomus to okaz zdrowia i nie dziwie sie, ze tak go wychwalała ![]() A ile juz wazy Tomaszek? Pewnie dalej jest w czołówce ![]() My za kilka dni wybieramy sie na szczpienie i chyba przy okazji jakis bilans na roczek bedzie? Dziewczyny kiedys była dyskusja na temat tego szczepienie-przypomnijcie mi dlaczego odradzane jest szczepienie na WZW. I czy Wy bedziecie szczepic?
|
|
|
#199 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 stopni? u nas było 28 /też na poddaszu/ i ledwo dychałam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bartek też tak je truskawki i poziomki - tylko musi je najpierw rozgnieść w paluszkach Cytat:
![]() Cytat:
dla chodziaża Antosia!ale pięknie wyglądaliscie! |
|||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Fajnie ![]() Cytat:
![]() Czy Wasze dzieci gorzej ostatnio zasypiają? Nie pytam jak były upały ale w ogóle. No ja już wymiękam Dziś 1h15min ![]() Jak nie chcę Jej położyć na drzemkę i chcę zrobić dłuższą jedną w ciągu dnia to pada o stałej porze a jak kładę do spania to szaleje na całego i wstaje po 0,5h Ja nie mogę doczekać się wakacji, niech małż z Nią walczy.... ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- I zapomniałam ![]() Czeko ogromne gratulacje dla Weroniki Doczekałaś się i wiem jak to bardzo cieszy
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas 20 stopni ... i niebo pod chmurką ![]() Wczoraj bylismy na grillu u znajomych i komary nas chciały zjeść nawet Offy i inne takie nie pomagały musieliśmy uciekać do domu ![]() Bartuś ucina sobie drzemkę ... małż też to ja idę obiad robić ... i moześniadanie w końcu zjem
|
|
|
|
#202 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak juz kiedys pisałam - duzo jest nieprawdziwych diagnoz a potem i maluszki sie stresuja i rodzice. Cytat:
Kuba tez czesto chodzi umorusany, i smieje sie, ze a pod koniec dnia wyglada jak bezdomne dziecko - w sensie, ze taki brudny jest. Oczywiscie w ciagu dnia zmianiam mu ubranko ale tylko chwile jest czyste. Buzia tez wiecznie brudna ![]() A wlasnie zastanawiałam sie czym mam doprac plamy ![]() Myslałam o Waniszu... A ja nie daje lodow dlatego, ze są zimne i boje sie, ze bedzie go gardło bolało Narazie je same muszelki ![]() Cytat:
My czasami tez sie z TŻ-tem ukrywamy bo Kuba nie dałby nam spokojnu ![]() Cytat:
![]() dla Antosia Super sobie radzi, zaraz nie bedziesz mogła go dogonic ![]() I koniecznie nagraj filmik A zdjecia z wesela super. Antos to mały elegancik a Ty... wygladałas nieziemsko bo ja juz chyba nigdy takiej nie bede miec ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Wczoraj zrelaksowałam sie przy filmie "Wciąż ją kocham". (tutaj mozna obejrzeć go online). Jak ktos lubi romansidła, dramaty to szczerze polecam. ![]() Mam tez ksiazke na podstawie ktorej został nakręcony film i muszę ją koniecznie przeczytac ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Hop, hop - gdzie sie podziewacie? Jak mam wolną chwilke to nikogo nie ma
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-06-13 o 12:29 |
|||||||
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety Tomuś został chyba zdetronizowany - waży 11,700, a któryś chłopczyk ważył 12 kg
|
|
|
#204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło o MMR II/Priorix - przeciwko odrze, śwince i różyczce, na WZW dzieci już były szczepione Zawiera białko jaja kurzego i dziewczyny pisały coś o rtęci, ale z tego, co doczytałam, to Priorix nie zawiera Timerosalu. Ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, ale chyba będę. Cytat:
), tak to jest, że zwykle na przekór jest ![]() No czas najwyższy ![]() Cytat:
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladko, slicznie wygladacie z Wercia i gratuluje raczkowania ![]() Unholy, pieknie wygladalas Laurka rowniez przeurocza Cass, gratuluje kolejnych zabkow , my ciagle mamy 2 ![]() chlopcy na spacerze, wiec mam chwile dla siebie, zamierzam odpoczac troche przed praca
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Na razie Tomuś nie ma kataru , więc jest dobrze
![]() P4w myślałam że twój Tomaszek cięzszy jest skoro słynie z solidnej wagi A mój młodszy a waży 11 kg
|
|
#207 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na moment bo ide z mała spac
Czeko ![]() Ola fajnie sie prezentowałas Wojtusia, co do roletek... najlepiej przed słoncem chronia rolety zewn ale to raczej cie nie interesuje? Co do rolet to polecam zaciemniajace (nie znam sie na roletach odbijajacych promieniowanie) ale te naprawde fajnie chronia przed słoncem (masz ciemno w pokoju) a co do cen to jak mi wyslesz na priva orientacyjne wymiary to ci napisze ile kosztuja. A dachowe faktycznie sa drozsze, cos ok 100 zł pewenie by kosztowały standartowe ale nie znam wymiarów wiec to tak na oko pisze. postaram sie pozniej wpasc to popisze wiecej bo musze uciekac teraz pa ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- aha byłabym zapomniała, Laurka suuuper taka mała truskaweczka
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-06-13 o 16:21 |
|
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na szybcioszka bo mąż zaraz z Alanem ze spaceru wrócą i mały komputerowiec już nic mi nie da napisać. Skubaniec gdy tylko dorwie się do klawiatury to zamachy aż z zza uszu bierze i tak mocno wali łapkami po klawiszach. A uśmiech ma przy tym od ucha do ucha i ślina się leje aż do pasa
![]() Po pierwsze klękam przed Anula i całuję po stópkach za wstęp. Po prostu cud, miód i malinki. Baaardzo dziękujemy za życzonka dla Alanka. Wiecie co?? dzis dopiero przypomniało mi się że Alan wczoraj skończył 11 miesięcy. Pierwszy raz zapomniałam o jego święcie:-(( Mam tylko nadzieję że za miesiąc nie zapomnę ![]() Aaaa i jeszcze bardzo proszę o aktualizację galerii bo już kilka zdjęć więcej jest To narazie na tyle, nic nie cytuję bo na 3 stronie dopiero jestem. Uciekam kochane moje mamuśki. |
|
|
|
#209 | |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA UWAGA !!!!
DZIS DŻAMPREZA, PIJEMY, JA STAWIAM ![]() ![]() MOJA MEDALISTKA MA PIERWSZEGO ZĘBALA ![]() Cytat:
![]() poprawic sie musze
|
|
#210 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja też witam z poranną kawką.

, żeby nie było kataru

musze mu dawac gryza co chwile, doszlo do tego, ze sie ukrywam ze sniadaniem 

nawet Offy i inne takie nie pomagały