|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy z pasierbem.
Akurat dzieciaki dogadują się bardzo dobrze.
Od samego początku starałam się młodego oswoic z nową sytuacją. Dotykał brzucha, patrzył jak się rusza. Opowiadałam mu, że będzie musiał wiele rzeczy nauczyć brata, bo on będzie brał z niego przykład. Tłumaczyłam mu nawet jak się dzieci rodza oczywiscie przełożone na jężyk dziecięcy, ale bez bocianów kapusty i rozcinania pepka.Po urodzeniu młody pomagał przy kapieli, ubieraniu i usypianiu. Teraz (maluch ma 2 lata) bawią się razem, oglądają bajki, jeżdżą na snakach i mase rzeczy robią wspólnie. A mnie po takiej akcji nigdy nie zabrakło ciepłych słow, żeby młodemu podziekowac za wydatną pomoc.
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fresa... to jaka jest druga osoba poznasz częsciowo po mieszkaniu ze sobą i byciu pare lat. Człowiek się zmienia z wiekiem.
|
|
|
#183 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() to mnie zraniłeś Shrek, zraniłeś mnie na wskroś. ![]() ![]() pomijając rzecz najistotniejszą jak to, że dziecko naprawdę ma przekichane i dorośli, jakiego by charakteru gówniarz za przeproszeniem nie mial, koncertowo spiperzyli sprawę, ale do własnego dziecka czlowiek czasem traci cierpliwość, a co dopiero do dziecka, do którego nie umie się dotrzeć, albo nawet nie można dotrzeć, bo jest się torpedowanym w swoich dzialaniach przez słodkie harpie.
|
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
właśnie nie "widziała" bo dziecko jeszcze wtedy było zwykłym dzieckiem....
Edytowane przez Belldandy1 Czas edycji: 2010-06-29 o 22:49 |
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sa juz zapewnie manie i nerwice, których on na 100% nie jest w stanie kontrolować. Bo to zupełnie inna kwestia, kontrolowac zwieracze a kontrolować zachowania wynikające z nerwicy, frustracji i zabuzeń psychicznych wywołanych spapranym poczuciem bezpieczeństwa, brakiem miłości, pozuceniem i cholera wie czym jeszcze. dzieciak sobie sam z tym nie poradzi. To dziecko i cała jego rodzina, potrzebują długotrwałej terapi. Wszyscy jak leci.
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Och no nie mówię że ma w genach bycie ... zachowywanie się jak teraz. Mówię tylko że głaskanie biednego dzieciaczka po główce nic nie da. Jego trzeba wychować póki nie jest za późno bo jak pisałam za 6-8 lat mogą się dziać tragedie. A tłum wizażanek siadł i płacze nad losem biednego dziecka. Ok jest biedne, ma zdrowo kopniętego ojca (Bo matka odeszła i tyle zdeklarowała się jasno - w końcu w Polsce prawo zezwala zostawić matce dziecko np w szpitalu nie wyjaśniając czemu. ale on się o to dziecko bił pewnie by nie płacić alimentów) ale do rzeczy. Tak ma strasznych rodziców, ale chodził do psychiatry regularnie i wydaje mi się że to prędzej jego trzeba pytać (jego i wychowawcę) o potencjalne źródło problemów. Może rówieśnicy go odtrącają, nie mam pojęcia powodów może być sto. Ale mówię, głaskanie go po głowie chyba nic nie da. |
|
|
|
|
|
#187 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I powiem szczerze, że przeszło mi wlaśnie i przez myśl, że jak mamusia rzeczonego potrafila tak zabrac dupę w troki i olac, tatuś potrafi olewać na co dzień, to jakiegoś wybitnego pakietu startowego nasz ''pakiet dodatkowy'', jeśli chodzi o emocjonalność, może nie musiał ustrzelić.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weszła i może się wycofać. Co do terapii się zgadzam. |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
A to ono teraz jakieś nienormalne jest?
Kwestia jest w tym, że wszyscy wokoło robią mu wodę z mózgu i ja sam, zebym na rzęsach chodziła, nie dam rady! Babcia daje my zabieramy. my zabieramy babcia daje. ja daję, babcia zabiera, Babcia daje, zabiera Tż.
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego przyjmujecie, że Funieczka nie okazywała młodemu zainteresowania?
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(sin comentario)Cytat:
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się nie zrozumiałyśmy. Wizażanki płaczą i chcą tulić dziecko, a autorce wątku chce się ... no cofa jej się gdy ma wrócić do domu i zastać co zastaje. Dziwisz jej się? Bo ja nie. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Dziecko poczuło intruza w domu. I chcę go wykurzyć (albo i nie o to chodzi)
|
||
|
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moze maz okazuje mu za malo uwagi. na pewno mysli o tym ze go matka zostawila. obawia sie ze on tez tak zrobi. nie wiem... |
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, połowe genów jej własne dziecko ma od tatusia. Cos tam sie może i dziedziczy ale ja jednak wierze bardziej w moc wychowania, sorry batory
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-06-29 o 22:52 |
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
wpływ na dziecko miał jego ojciec, babka i Autorka wątku
więc dlaczego tylko ona jest winna? i dlaczego ona ma z tego powodu cierpieć?? |
|
|
|
|
#198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale wg. Ciebie jest małym leniwym wrednym potworem. Cytat:
Nie twierdzę, że nie jest. Twierdzę tylko, że to WY do tego doprowadziliście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak piszesz to tylko dziecko. A do stanu w jakim jest teraz i do zachowania takiego jak teraz doprowadziliście sami. Ponosicie po prostu tego konsekwencje. Dodam jeszcze, że warto byłoby się małym zaopiekować z pomocą psychologa. Nie jest jeszcze "stracony".
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-06-29 o 22:55 |
|||||
|
|
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przebywa u was cale dnie, czy jak? zajmuje sie maluchem? |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
), jak tak; albo się bierze kobietę, albo może sie szuka gosposi do pomocy. Ale też, jak pisałam, nie każdy ma charakter, że, jak to powiedział kiedyś mój tatuś, go w chu*u strzyka , i robi wojnę o swoje tam, gdzie się o wojnę najwyraźniej proszą.
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
o, a ktos tak twierdzi?
|
|
#203 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A Ty jak patrzysz na swoje dzieci, to czyje geny widzisz, jak nie swojej rodziny, no chyba nie rodziny sąsiada? :P ( |
|
|
|
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Intruz (intruzica :C) w domu, zaaferowany ojciec, nowy braciszek, być może problemy z rówieśnikami, kłótnie i afery z babcią. No namieszało mu się, poza tym zostawiła go mama i czuje się odtrącony. Ale wybacz funieczka nie czyta ze szklanej kuli. Dziecko było na początku w porządku. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-06-29 o 22:58 |
||
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem jak mogliście dac babce wtrącac się w wasze zycie. Wy jestescie rodzicami dla tego malego i wy bierzecie za niego odpowiedzialność.
Powinnaś już była dawno temu potrząsnąć swoim TZ i pokazac wraz z nim babce gdzie jest jej miejsce. Nie mieszka z wami wiec na wychowanie młodego powinna mieć najmniejszy wpływ. Straciliście dużo czasu bo mały jest już duży, jeszcze trochę i zacznie dojrzewac, a potem będzie juz tylko gorzej. szkoda dzieciaka bo jakby nie patrzeć został bardzo skrzywdzony. Porzucenie przez matkę to chyba najgorsze co może spotkać dziecko.
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
BAN stały
|
powiem szczerze, że sama nie wiem, co bym zrobiła, jakby mi dziecko srało po kątach i mazało gównami po scianach, jako, że kołka w tyłek bym wsadzić nie mogla, układać balasków teściowce czy kochaniu na talerzu nie miałabym zamiaru (znaczi się- bawić się w uskutecznianie jakichś głupich jazd), jakby nie było psychologa, postępów, normalności w rodzinie, to chyba bym ściągnęła neseser z szafy góra po 3 takich razach
, a nie cierpliwie robiła sobie z domu szczochami, za przeproszeniem, jakiś takiś tam wersal.
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:ściana: |
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

oczywiscie przełożone na jężyk dziecięcy, ale bez bocianów kapusty i rozcinania pepka.

I powiem szczerze, że przeszło mi wlaśnie i przez myśl, że jak mamusia rzeczonego potrafila tak zabrac dupę w troki i olac, tatuś potrafi olewać na co dzień, to jakiegoś wybitnego pakietu startowego nasz ''pakiet

Ale też, jak pisałam, nie każdy ma charakter, że, jak to powiedział kiedyś mój tatuś, go w chu*u strzyka
)