|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dzień Dobry!
ycnan - współczuję tej całej sytuacji z błędnym pomiarem. Dobrze, że wszystko sie pozytywnie wyjaśniło ![]() W Biedronce są proszki Lovela 1,9 kg za 14,99 zł. Było napisane, że to oferta od 22 do 25 lipca. Kupiłam do białego, bo mam już 1 do kolorów i do białego, a maluszek ma więcej białych, kremowych i generalnie jasnych ciuszków. http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-23 o 09:16 |
|
|
|
#182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
witajcie o poranku dziś na szczęście chłodniej
|
|
#183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
u mnie takie ciśnienie to by było już nadciśnienie
![]() Cytat:
my za tydzień w sobotę mamy weselisko specjalnie zakupiłam sobie na te okazję sukienkę, żeby jakoś wyglądać : http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki i do tego dopasowałam biżuterie i buciki i nawet jestem zadowolona z wyglądu![]() Cytat:
więc jeśli urodziłaby się dziewczynka to ja nie wiem co to musiałoby być ![]() Cytat:
), awczoraj widziałam usta, nosek....tak fajnie otwierał i zamykał usta (może wody płodowe sobie łykał , albo ziewał ), a potem wpakował sobie kciuka do ust![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#185 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a jak się okażę,że zaczniesz rodzic wtedy kiedy Tż będzie na chrzcinach to co?Wzięli pod uwagę,że będzie nagle musiał wybiec z Kościoła i jechać d szpitala,a oni wtedy zostaną bez chrzestnego???Ludzie to naprawdę czasem jakby mózgów nie używali.... Cytat:
Zaczęłam dziś swoją popażoną rękę smarować maścią na blizny.Mam nadzieję,że pomoże,bo tatuażu,żeby to zakryć raczej w tym miejscu nie zrobię...
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Ja wy sie wysypiacie w te upały, bo ja dzis znowu czuje i wygladam jak zommbie! Nie spałam prawie w ogole... a Wy Dziewczyny jak sobie radzicie?Najwazniejsze, ze mam znowu wode w kranie... jee_eeej !!!! Kolacja udała sie całkiem niezle, tylko co niektóre osoby mam wrażenie przeholowały troche z alkoholem, ale chyba jakk sie jest zupełnym abstynentem to jakos rzuca sie to bardziej w oczy
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-23 o 10:05 |
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heh...woda w kranie.... mi dopiero dziś, po tygodniu ciepłą oddadzą... w końcu umyje sie jak człowiek, a nie w misce.... nie wiem jak Ty radziłaś bez zadnej wody w kranie.... masakra jakas taką pora wode ludziom zabierać
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
hejcia i ja witam w piatkowy dzionek
![]() wlasnie wrocilam z pobrania krwi, byla dzis inna niz ta co zawsze i juz taka nieprzyjemna, wrrr, sa ludzie i ludziska... w koncu sie obnizyla temperaturka-w poznaniu zachmurzone niebo i przyjemnie, w kazdym razie lepiej niz bylo w ostatnich dniach. moj tz wczoraj wrocil i juz sie zaczepia we mnie i malenstwo, hehe.fajno... i kupilismy wczoraj to nosidelko w lidlu, byly dwa rodzaje i tak sobie stalam z pol godziny ktory lepszy, bo cenowo to samo a jednak jeden mial bardziej miekka ta obudowe i wizelam drugi-tzn.moj tz podjal meska decyzje bo ja pewnie bym tam dalej stala i myslala. przepiore dzis ten caly pokrowiec by odswiezyc mimo wszystko i juz cos jest ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- a dzis nad ranem pierwszy raz mnie taki wzial skurcz w lydke ze myslalam ze zejde...obudzilam mojego tz i mi wymasowal, hehe. chyba zaczyna sie najgorszy etap w ciazy, buuuuu. |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa no hardcore.. a najsmiejszniejsze jest potem to ze ludzie sie dziwia czemu nie chcesz rodzic u nas tylko jedziesz do innego szpitala.. wowww ale czemu..
mszu a u mnie nie ma wody dzisiaj.. tragedia - wychodzilam z zomu kolo i nic niepisalo wracam teraz a tu kartka ze nie bedzie wody dzisiaj.. od uwaga 9! wiec super szybko nas powiadomililaski mialam w tym 36/37 tyg robiony przez lekarza wymaz z pochwy no i mam taki wynik: wyhodowano szczepy: - staphylococcus spp. koagulazoujemny poj. kol. paleczki kwasu mlekowego obecne grzybow drozdzopodobnych nie wyhodowano gardnerella vaginalis nie wyhodowano... dzwonie do lekarza zaraz sie dowiem co to za paskudztwo.... no i nie odbiera buu
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-07-23 o 10:29 |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nie śpi najlepiej w te upały, ale otwieram okno na oścież, kładę się na kołderce (jest lekko zimna, bo z takiej śliskiej bawełny), układm wygodnie na boku i odkąd kumpela pożyczyła mi tę poduchę http://www.bajkowy-market.pl/RED_CAS...70cm_p979.html
która dopasowuje się do ciała i jest po prostu rewelacyjna to śpi mi się wygodnie, chociaż zdarzają mi się bezsenne noce (np.2 poprzednie), ale to nie z powodu upałów
|
#191 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja jak tylko słońce zajdzie otwieram wszystkie okna na oścież i wietrze,aż do momentu kiedy się kładę,a i tak zostawiam sobie okno w sypialni otwarte.W nocy staram sie już nie pić wody,bo wtedy więcej się poce i nie mogę przez to spać.Dla mnie nie sam sen,ale przekręcanie sie z boku na bok jest najgorsze,bo się wybudzam,brzuch ciężki,więc zanim go przetransportuję na drugą stronę to trochę potrwa....
Cytat:
No lepiej się dowiedzieć co to zas shity,bo porod lada dzień ![]() Cytat:
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no a o terminie porodu oczywiscie wiedza... no ale chyba takie z nich tępaki... mam nadzieje tylko ze TZ pokaze swój zdrowy rozsadek i po obiedzie wroci grzecznie do mnie... bo bylabym bardzo wsciekla gdyby imprezowal z reszta gosci ![]() a pozatym rodzice dziecka stwierdzili ze inny termin im nie pasuje bo jezdza konno i maja jakies zawody a zawody widac wazniejsze, no trudno ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Mpiczku pamiętaj napisz nam tu koniecznie jak przyjdzie Ci posciel bo sie na nia czaje i czaje tylko potrzebuje Twojej relacji jeszcze
|
|
#194 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzrost moze i tak, ale nogi nie te ![]() Nie kupuję, ale chyba skuszę sie na drugi spiworek żeby w razie czego był do wózka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brzusio świetny, taka piłeczka w sumie i fryzurka też ok, niby prosta, ale ładna. Szkoda, ze ja nie mogę sobie na takie cięcia pozwolic z moimi puszącymi sie włosami. Cytat:
Takie koszyczki są w Pepco, Jysku, Auchan i pewnie wielu innych Strasznie długo, jak zwykle, was nadrabiałam. Ale chcę sie tylko pochwalić, ze bylismy wczoraj na usg 3d, trwało pewnie ponad 40 minut. Synek jest cały czas główką w dole, gin mówił, ze nisko. Ale oczywiście cały czas majstrował coś rączkami przy buzi i całej się w 3 d nie dało obejrzeć. Ale za to widzieliśmy wszystko: rączki, nóżki, stópki, żołądek, watrobę, mózg, jezyk, przełyk, serduszko i juz nie pamietam co jeszcze. Waży 1650g. Mamy oczywiście płytę z nagraniem. Najbardziej mnie gin zaskoczył jak chciałam płacić za usg, a on mówi, ze jako jego pacjentka z przychodni to nie mam płacić. No to radość moja ogromna, bo 200-250zł w kieszeni Pogadaliśmy sobie z nim o szpitalach i chyba jednak będę rodzić tam gdzie on pracuje, mówił, ze możemy przyjechać do szpitala to nam pokaże porodówkę i te sale poporodowe. Bo przypomnę, ze zaczęłam sie zastanawiać czy nie rodzić w innym szpitalu na nowo wyremontowanym oddziale. Mówił, ze u nich nie ma zzo, jedynie leki moga podać. Ale ja sie i tak na znieczulenie nie nastawiam wiec mi to nie przeszkadza. Ogólnie miło sie gawędziło i jak jeszcze kilka razy przed porodem z nim pogadam o jakichś watpliwościach to czuję, ze mnie uspokoi. Oczywiście powiedział też, ze jak tylko jego pacjentka rodzi a on jest w szpitalu to stara sie przy niej być (chyba że jest przy cesarce czy coś).Podczas usg Mały pierwszy raz miał czkawkę I jak języczkiem ruszał
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze wrzucić zdjęcia mojego brzucha z 28 i 30 tc.
|
|
#196 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj trochę tego deszczu. U mnie jest 33 stopnie i lampa... Ale wzięłam sobie wiatrak do pracy i jakoś przy nim jest nawet ok ![]() Cytat:
Niestety mam poważne braki sprzętowo - umiejętnościowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ja mam wrażenie, że położna Pauli nigdy nie widziała porodu w wodzie i to co opowiadała to były jej wyobrażenia na ten temat... ![]() Cytat:
a tak na serio to przekopane w takie upały nie mieć normalnej wody... Co do alkoholu to ja się teraz zastanawiam na różnych imprezach czy ja tez pierniczę takie głupoty po pijaku jak inni ludzie Cytat:
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ABZ tylko 2 tyg róznicy a brzuszek znacznie większy w 30 tygodniu, ale cała reszta zgrabna
06.06.2009 OLA Edytowane przez elenka1 Czas edycji: 2010-07-23 o 11:32 |
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dyskopatii sprawdzają się super ![]() Cytat:
uczucie bardzo przyjemne, taka delikatna wibracja ( coś podobnego jakbyś sobie przyłożyla masażera ) a jego działanie nie polega na porażeniu nerwu tylko wysyła impulsy, które powodują wydzielanie endorfin w mózgu ( działają przeciwbólowo) i blokują bramki odpowiedzialne za odbieranie bodźców bólowych. A jak elektrody są na pleckach to już całkiem super, relaks niesamowity ale wcale się nie dziwię, że dla niektórych słowo prąd i elektroda wywołuja takie reakcje ![]() Ja po wizycie ma dobre wieści i złe..Najpierw dobre: Mała jest raczej drobniejsza, ale wszystko w normie, waży 2090g, szyjka uformowana, wszystko trzyma, zostałam pochwalona za wyniki, noo tylko ciśnienie mam "jakbym nie żyła" na plusie 9kg No i Pani jeździ sobie głowicą po brzuchu i nagle słyszę: ooo.... Ja już spanikowana, okazuje się że mała sobie siedzi na tyłku no to gmera dalej tą głowicą i mówi, że miejsca to ona już nie ma na obrót, ale w przyrodzie cuda się zdarzają na następnej wizycie znowu sprawdzimy i jak nic się nie zmieni to wypisze mi skierowanie na cesarkę a jak coś się zacznie wcześniej to muszę w szpitalu powiedzieć co i jak z ułożeniem...już się jakoś oswoiłam z tą myślą, ale na początku to byłam w szoku, kompletnie mnie zaskoczyła. Czyli jak nic się wcześniej nie zacznie to za 3 tygodnie idę się umawiać na CC. Dzisiaj zaniosłam próbkę na posiew, mam nadzieję, że chociaż to będzie w porządku Ycnan, Kasienka, Kalex super że u was wszystko ok Astorianka ja Dolny Śląsk myślałam, że ty też może te rejony
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-07-23 o 12:06 |
||
|
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W naszym towarzystwie to my przecieramy szlaki ![]() Mam do Was dwa pytanka jakie kupujecie ręczniczki/okrycia kąpielowe? nam położna na SR powiedziała że te na których pisze prać w max 40 st są do niczego bo ręczniki i myjki trzeba od czasu do czasu wyprać w 90 . Wczoraj w dużej hurtowni przeglądałam ponad 10 rodzajów i nie ma takich choć niby wszystkie 100%bawełna ![]() Kupujecie spodeneczki/półśpiochy mnie jakos ta gumeczka sie nie podoba- czy nie będzie niuni gnieść w brzuszek? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki ja tylko na chwilę wpadam sie przywitać. U mnie skwar,ale na szczęście mam wodę
![]() Gratuluję udanych wizyt, usg, zakupów proszków, no i chwalę zbiorowo zjęcia
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
no i juz wiem uspokoil mnie ze to podobno czesto tak no i w poniedzialek ktos ma sie pojawic w recepte
i ze do porodu nie bedzie sladu![]() abz gratuluje udanej wizyty sliczny brzuszekKlarissa dla mnie tez taka intymnosc jest najwazniejsza ![]() gabisun super ze z malutka ok, mam nadzieje ze sie obroci i ze z posiewu nic nie wyjdzie.. jednak juz wiem ze w google nie warto sie duczac.. bo co czytalam o tych dziwnych bakteriach czy co to to mi wyszlo to byla przerazona a tu pan doktor tak milo ze to raczej powszechne ze mam sie niemartwic i ze sie szybko pozbedziemy
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
okrycia kąpielowe mam 2 i jak sie skurcza to jakoś raczej sie tym nie bede przejmowala... Gabisun wow no to mała Ci numerek wywinęła, ale pociesz sie tym ze umawiając sie na CC to mozesz wybrać jakąś datę i może być ciut wcześniej niż poród siłami natury, takze moze przywitamy Twoją Kinię juz w sierpniu
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w nocy to się budzę bardzo często i znów tak się przekręcam...Cytat:
![]() miałam dziś rano przed 6 taki sam atak skurczu obudziłam się z rykiem, myślałam, że nie wydolę z tego bólu, mąż też mi masował, ale długo mnie to cholerstwo trzymało na koniec stwierdził, że jak już ja się popłakałam to faktycznie musi BARDZO boleć ![]() abz - piękny brzusio
|
||
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha dziękuję
![]() Elenko kochana jesteś Już któraś z was o tym pisała, a ja dopiero teraz to odkryłam, w pieluchach Happy są woreczki na zużyte pieluszki bardzo fajny pomysł |
|
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
IlonaN2 Twój mąż biedny na zdjęciu się załapał
![]() naked21 Odpoczywaj dużo, żeby szyjka się dalej nie skracała NIKaP-n Zgadzam się co do zzo I ja nie biorę zzo Ja już kupiłam taką poduchę Tzn.nie dokładnie tą, taką bardziej kolorową i kilka zł tańszą. Może i to wydatek na raz ale nie chcę siadać orzez tydzień na brzegu fotela ![]() Majka232 Podkłady Belli nie mają kleju?! To jak my je mamy do majtek przyczepić? ![]() ycnan Moja mała też ma kość udową o prawie 2 tygodnie mniejszą i jest wszystko ok ![]() Cieszę się, że lekarz Cię uspokoił ![]() Cudna fryzura ![]() tulumka Ja też pojadę od razu. Do szpitala mam około 4o km więc wolę nie rodzić w samochodzie ![]() Kalex Ja też w sobotę za tydzień mam wesele ![]() gabisun To mnie nastraszyłaś ... Bo ja termin prawie jak Ty, waga małej identyczna i też jeszcze nieobrócona ... Wy mówicie, że u Was chłodniej a u nas nic a nic Niby wiatr i chmury a gorąco jak nie wiem co ![]() Wczoraj miałam ubaw z Tż. Stanęłam na środku pokoju i machnęłam brzuchem kilka razy na boki i poczułam jak mała "odbija się" od ścian brzucha. I mówi do niego "połóż ręce i zobacz jak ona tam 'lata'" No i położył ręce i tak machałam a on oczy jak 5zł i wrzeszczy na mnie "nie rób tak! no nie rób!" i już łzy w oczach "Nie rób, połamiesz ją!!" I przytulił się do brzucha i dalej krzyczy "Tatuś Cię kocha, nie tak jak mamusia! No przestań!" Ubaw miałam niezły z niego, taką minę miał przerażoną Ale jemu do śmiechu nie było Lecę dziś wieczorem na wieczór panieński do siostry. Jakoś bardzo się nie cieszę, bo ona ma raczej "sztywne" towarzystwo. No ale iść trzeba Zastanawiam się tylko, jak mój Tż będzie wyglądał po kawalerskim szwagra - też dziś
|
#207 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak masz fotki to wrzucaj i super, że wszysko z dzidziolkiem ok ![]() Cytat:
mnie też zagraża cc, ale nie ma się co przejmować, co ma być to będzie Ja właśnie wyprałam wszystkie białe ciuszki Filipka i już się suszą Prasowania będzie na cały dzień hehe Kurier przywiózł pościel z wyszytym imieniem "Filipek" i rożek
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam jeszcze nad Wojewódzkim. Wcześniej nie brałam go pod uwagę ale zapisałam się tam na SR i wygląda to wszystko naprawdę fajnie. Jednak możliwość odwiedzin na sali na Klinicznej przeważyła
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli do polowy wrzesnia
|
|
#210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja własnei w róciąłm z Gralerii miałm dziś cieżki poranek PSYCHICZNIE i jak już wprzywiozłam TZ do domu po wizycie to musiałam wyjść na godzinę. Odpocząć bo za dużo jesteśmy teraz razem pewnie mnie zabijecie bo wy tak tęsknicie za swoimi TZ ale ja musiałam pobyć sama ale już jestem robię obiadek dziś mamy pstrąga z piekarnika + grecka sałatka Aha kupiłam sobie dwa topy i sweterek dziś były prezenty dla mamy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

, albo ziewał
a Wy Dziewczyny jak sobie radzicie?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)