|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Trądzik różowaty, pomarszczona skóra, opuchlizna :(( Błagam, ratujcie!! :(
Kochana miałam podobną sytuacje 2 lata temu. Powieki czerwone, suche, łuszczące, piekące. Poszłam z tym do dermy i przepisała mi jakies tabletki (nazwy nie pamietam) i maść [/B]Protopic[/I] jest to steryd.Tabletek zjadłam jedno opakowanie a maść stosuje do teraz. Smaruje profilaktycznie raz na tydzień na noc i pomaga. Starcza mi na rok czasu smarując cienką warstwe, a kosztuje ok 50 zł. W razie pytan pisz do mnie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik różowaty, pomarszczona skóra, opuchlizna :(( Błagam, ratujcie!! :(
Ja powieki i ogólnie okolice oczu załatwiłam sobie w identyczny sposób, dermatolog kazała przez tydzień mi odłożyć leki i tylko nawilżać to Cetaphilem MD, który ochroni płaszcz lipidowy, potem dopiero zajęłam się trądzikiem, jak twarzyczka była jak brzoskwinia. Cetaphil najtańszy nie jest, możesz poszukać czegoś innego, ale staraj się natłuszczać i nawilżać to wszystko i to prędziutko!
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Po 1 tak jak duzo osob pisalo musisz nawilzyc swoja cere. Od siebie polecam kosmetyki apteczne np la roche posay, bardzo dobrze nawilzaja i koja skore zele aloesowe np z gorvity. Ja gdy mialam wlasnie podobna opuchlizne oczu ( luszczaca sie, czerwona i pieczaca skora) dostalam masc hylosept, moze troche pomogla, choc wielkiej roznicy nie widzialam. Moze warto tez isc o porade do kosmetologa i zobaczyc co on ma do powiedzenia.
Powodzenia
|
|
|
#184 |
|
Przyczajenie
|
Mam ten sam problem i polecam ci kupic krem z nagietka lub masc na natluszczenie skory i codziennie nakladaj na twarz jogurt naturalny, na 20min i na oczy tez, namoczyc platki/waciki w jogurcie i trzymac 10min.
Poszukaj Dr. Jadwiga Kempisty wypowiada sie na ten temat w jedym z jej filmikiow na youtube. Polecam ci tez skontaktowac sie znia przez jej strone. Mnie to wszystko pomaga. |
|
|
|
|
#185 | |||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wspomnę dermatolożce o maści immunosupresyjnej. Stosowałam przez jakiś czas Dexapolcort w sprayu (steryd), ale okulista stwierdził, że to nie najlepszy pomysł, bo źle by się stało, gdyby to dostało się do oczu. No właśnie zależy mi na tym, żeby znaleźć dobry krem. Jednak ja chyba wszystko muszę mieć apteczne i hipoalergiczne, aczkolwiek poczytam i prawdopodobnie wypróbuję polecone przez Ciebie kremiki, bardzo Ci dziękuję )Cytat:
Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję
Edytowane przez TakaMalutka Czas edycji: 2014-04-27 o 19:51 |
|||||
|
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
Powiem Wam kobietki, że mam kolejny dramacik. Dałam na noc odrobine grubszą warstwe kremu niż zwykle na te "pomarszczone" okolice i obudziłam się cała purpurowa z jeszcze bardziej podpuchniętymi oczami
![]() Zaczerwienienie nieco sie uspokoiło jak zmyłam krem. Wydaje mi się, że muszę póki co unikać kremów o tlustej konsystencji/ciężkich. Musiałabym mieć cos mega lekkiego, bardzo intensywnie nawilżającego i hipoalergicznego oczywiście (któraś z Pań ma jakiś pomysł? ).Ta pofatygowana, pomarszczona skóra pod oczami ma to do siebie, że wyraźnie odcina się od reszty skóry, wygląda troche jak szereg małych rozstepów. Boję się, że to takie "zbliznowacenie" na stałe już ;( Straszne to jest ;( Znowu mam ochotę płakać ;( |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Mi trądzik różowaty i ogólnie cerę wyleczyły kosmetyki z BU, ZSK... Nie apteczne czy drogeryjne z chemią w składzie tylko na Twoim miejscu postawiłabym na naturę..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: trądzik różowaty
Witam, zwracam się do was o pomoc bo jestem już totalnie bezsilna i załamana stanem mojej cery. Mam dopiero 17 lat, ale z problemami ze skórą męczę się już od jakiś 6 lat. Z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że na początku był to zwykły trądzik młodzieńczy, głównie na czole, ale mimo to dermatolog mi nie pomógł. W ciągu kolejnych lat chodziłam do dermatologów, których tak naprawdę nie obchodził mój problem, nie trafiłam na żadnego dobrego specjalistę, a niestety nie stać mnie na prywatne wizyty.
Obecnie moja twarz wygląda tak jak na załączonych zdjęciach - zwykły trądzik zmienił się w różowaty, także oprócz różnych grudek, wyprysków i zaskórników problem stanowi rumień. Ostatnio byłam u pani dermatolog i przepisała mi Tetralysal, witaminę PP i żel Epiduo, z tym że na ulotce Tetralysalu pisało, że na t.różowaty powinno się brać 600mg na dobę, a mi kazała tylko 150mg, nie wiem czy to coś pomoże bo stosowałam już tyle różnych leków... Dlatego piszę tutaj, może mi pomożecie, doradzicie coś bo mam ochotę tylko płakać, wstyd mi za to jak wyglądam, a nie mogę nic z tym zrobić. 1.jpg 2.jpg Edytowane przez Anffie Czas edycji: 2015-03-16 o 16:15 |
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Anffie, z moich doświadczeń z trądzikiem różowatym wynika, że najważniejsza jest zdrowa dieta i akceptacja samego siebie. Nie wiem co jesz, ale starałabym się na Twoim miejscu najpierw zadbać o jelita, gdyż są one ściśle powiązane ze stanem naszej skóry. Zdrowe odżywianie w postaci warzyw, owoców, kasz, strączków, orzechów, nasion, kiełków i kiszonek. Żadnej przetworzonej żywności ze sklepu i odpowiednie nawodnienie. Zrezygnuj też jak najprędzej z chemicznych drogeryjnych i aptecznych kosmetyków, mnie one bardzo zapychały i podrażniały. Dobrze na moją cerę wpływa serum azelo-oliwkowe z BU i hydrolat oliwkowy albo z kocanki. To takie podstawowe produkty przy trądziku różowatych. Stres również nasila jego objawy...
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Ci za odpowiedź. Może faktycznie powinnam bardziej zwracać uwagę na to co jem, chociaż w sumie nie odżywiam się jakoś niezdrowo. Jeśli chodzi kosmetyki naturalne to ja raczej wolę w tej kwestii metodę złotego środka bo mam kosmetyki zarówno naturalne i apteczne i zmiana na same naturalne raczej za wiele by nie dała, zwłaszcza że nie wszystkie kosmetyki tego typu dobrze na mnie działały.
|
|
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
powinnaś po prostu poszukać a aptekach kremów na tę właśnie chorobę. też iele zależy od jedzenia, które jesz na co dzień i w ogóle trybu życia, jakie prowadzisz. powinnaś koniecznie kupić jakiś krem i żel na trądzik różowaty. bo będzie działał też z zewnątrz i wtedy szybciej się wyleczysz.
|
|
|
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
Plamy po trądziku różowatym
Witajcie,
(poprzedni wątek wysłałam przed przypadek...-tu załączam zdjęcia) Moim problemem jest trądzik różowaty. W 2015 w czerwcu skończyłam kurację antybiotykami. Jednak zostały ze mną te "plamy". Są płaskie i nijak nie mogę się tego pozbyć. To przebarwienia czy blizny? Dwa lata bez przerwy stosowałam Rozex, ale z 5 miesiący temu go odstawiłam i nie zauważyłam żadnej różnicy między używaniem go a nieużywaniem. Używałam również Soolantry, która pomaga mi bardzo na krostki, ale na to płaskie 'coś' nic nie robi. Spotkaliście się z tym? Co może mi pomóc? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.