Lumpeksy Ciucholandy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Pokaż wyniki sondy: czy robisz zakupy w ciucholandach?
tak - uwielbiam, to wręcz nałóg 1 269 40,87%
tak ale rzadko 1 172 37,75%
nie bo nie 426 13,72%
to obrzydliwe nosic cos po kims 238 7,67%
Głosujący: 3105. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-10, 13:05   #181
noemi_kh
Rozeznanie

Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)

Jej Niebieskaa
Ja też mieszkam w Szczecinie i chętnie odwiedziłabym jakiś fajny lumpeks - moja siostra jest maniaczką ciucholandów, ale ja wprost przeciwnie... Wasze opinie zachęciły mnie jednak, żeby spróbować więc dziś poszłam. Mieszkam na prawobrzeżu, weszłam do pierwszego lepszego w pasażu koło heliosa i kupiłam oryginalną bluzę adidasa za 10 zł JESTEM ZACHWYCONA! Mój mąz tylko krzywo patrzy na takie rzeczy, ale co tam...

Dawajcie adresy- I want more...
noemi_kh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 13:09   #182
styska
Rozeznanie

Ja tez jestem ze Szczecina, a wiec ostatni odkryty przeze mnie lumpeks jest hmm nie mam pamieci do nazwy placow wiec wytlumacze tak: idac z bramy portowej do radisona po drodze jest jakis plac- tam jest przystanek 2,3,1,4, i po prawej stronie na rogu jst bizuteria, ksiegarnia i wlasnie ten sklep z odzieza uzywana kiedys tam byl sklep blend of america a wogle kilka lat temu Americanos. Jakbym jeszcze niezrozumiale tlumaczyla to ten sklep jest po tej stronie co byl Orsay tylko trosze dalej wtakie wnece. Bylam tam w poniedzialek- wtedy jest dostawa kg kosztuje 45 zloty, ale bylo sporo ciuchow prawie ze nowych z metkami!! Tylko trzeba troche poszukac.

A ten sklep za Heliosem to gdzie dokladnie??

A juz myslalam ze sie na wizazu nie doczekam nigdy szczecinianek
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 14:52   #183
noemi_kh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez styska
Ja tez jestem ze Szczecina, a wiec ostatni odkryty przeze mnie lumpeks jest hmm nie mam pamieci do nazwy placow wiec wytlumacze tak: idac z bramy portowej do radisona po drodze jest jakis plac- tam jest przystanek 2,3,1,4, i po prawej stronie na rogu jst bizuteria, ksiegarnia i wlasnie ten sklep z odzieza uzywana kiedys tam byl sklep blend of america a wogle kilka lat temu Americanos. Jakbym jeszcze niezrozumiale tlumaczyla to ten sklep jest po tej stronie co byl Orsay tylko trosze dalej wtakie wnece. Bylam tam w poniedzialek- wtedy jest dostawa kg kosztuje 45 zloty, ale bylo sporo ciuchow prawie ze nowych z metkami!! Tylko trzeba troche poszukac.

A ten sklep za Heliosem to gdzie dokladnie??

A juz myslalam ze sie na wizazu nie doczekam nigdy szczecinianek
Hej
Ja też myślałam że szczecinianek nima, ale są!!

Ten o którym piszesz jest (jak wynika z opisu) w budynku Odry, na ul. niepodlległości, zaraz obok takiego małego ryneczku, ja tamtędy zawsze wracałam ze szkoły, ale nigdy nie zwrócilam uwagi, że tam jest lumpeks.

ten mój sklep:
Za heliosem jest ryneczek warzywny, obok stoi pasaż handlowy (taki mały) wejście jest na dole, jakby w piwnicy (chociaż jest to duże wejście), na "dachu tego pasażu" jest rynek z pawilonami. Dojedziesz tam autobusem 65 (ul. jasna). Acha, ten lumpeks jest nieduży w pasażu właśnie na dole. Są tam tez inne małe tanie sklepiki

Pozdrawiam!!!
Stary 2005-08-10, 15:45   #184
styska
Rozeznanie

Nie, nie, nie sierota ze mnie porzadnie wytlumaczyc nie umie to jest po drugiej strony ulicy czyli na wprost tej Odry- za Otexem prawie przy tym placu, wiem ze jeszcze jest odziez skandynawska obok fali oraz na Wojska Polskiego na wprost kina kosmos - ale tam jeszcze nigdy nic nie upolowalam bo wchodzilam ot tak z ulicy na chwilke.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-10, 16:58   #185
Korniszonek
Przyczajenie

Witajcie szczecinianki=)styska, a znalazlas cos ciekawego w tym lumpku?Ja bylam w tym z odzieza skandynawska przy fali i na wojska polskiego(ten przy fali gorszy, w drugim mozna cos znalesc, ale nie jest to raczej nic specjalnego).Znalazlam tez lumpeks na pomorzanach(ul.wlosciansk a), ale to tez nic ciekawego=)-tutaj rzeczy sa wyprane i prasowane(przynajmniej tak wyglADAJA)i rozwieszone na wieszakach,ulozone wedlug kolorow.Przy ulicy 26 Kwietnia(mozna tam dojechac 75) troche za biedronka jest lumpeks- tutaj ubrania sa w duzych koszach,posegregowane,jes t tam troche smiesznie ale znalazlam w nim z siostra dwie pary spodni(w tym jedne z levi'sa) i razem zaplacilam tylko 7 zl!=)w poniedzialki i wtorki kg kosztuje 8 zl, a wszystko,co jest porozwieszane na wieszakach(wycenione)jest o polowe taniej=).wiem tez o lumpku na parkowej1, ale tam nie bylam.czekam na dalsze wiadomosci, ja tez dam znac jak znajde cos interesujacego
Pozdrawiam=)
Korniszonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-11, 11:06   #186
niebieskaa
Rozeznanie

Dziewczyny jak fajnie ze tez jestescie ze Szczecina

Noemi_kh ja tez jestem z prawobrzeza I myslalam ze chodzi Ci o inny lumpeks, bo jest tez przy Heliosie obok apteki ale nie wiem czy ciekawy, a w tamtym to nie bylam, ale musze zajrzec, jest jeszcze w jednym Heliosie w srodku, obok ksiegarni, znam dosc duzo ale nie wchodze tam, nie wiem jakos omijam je a chcialabym cos poszukac, ale glupio mi samej, bo raczej nie mam kolezanki ktora chodzi do tych sklepow

Styska dobrze tlumaczylas, od razu wiedzialam o ktory Ci chodzi lumpeks, a wlasnie tak o nim pomyslalam, bo wyglada na dosc elegancki jak sie patrzy z zewnatrz na wystawe

Korniszonek Tobie tez dziekuje za informacje

No jak pare szczecinianek tu zajrzalo to odrazu sie czegos dowiedzialam konkretnego co i jak w miescie slychac, pozdrawiam
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-11, 12:57   #187
noemi_kh
Rozeznanie

Do tej pory ja też omijałam... ale teraz jak bym chciała wejść to jak na złość zapomniałam gdzie wszystykie są. W tym obok apteki helios byłam z siostrą i nic ciekawego nie widziałyśmy (może trzeba było przyjść w dzień dostawy)... Też mam problem, bo żadna z moich koleżanek nie odwiedza takich "przybytków"

Buziaki
Stary 2005-08-11, 18:50   #188
niebieskaa
Rozeznanie

Musialabym tak sobie pospisywac gdzie i w jakie dni sa dostawy i wtedy moze 'rzucic sie' w poszukiwaniu fajnych ciuszkow, ale nie wiem czy dalabym rade jak niektore wizażanki stanac do wyscigu ze starymi babami Moze jeszcze z kolezanka byloby troche smiechu a samej to jakos tak glupio..jak cos 'zlowie'to dam znac
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-11, 20:09   #189
kaaasiaaak89
Raczkowanie

GG do kaaasiaaak89

Ja tez lubie czasem po ciucholandach pochodzić.Mam kilka ulubionych zdobyczy ( dresy puma i nike po 6zł, zielona króciutka spódniczka <biodrówka> z lampasami za 4zł i śliczna turkusowa bluzeczka za 3zł ) To wszytsko kupione w SH w Bialymstoku na ul. Sienkiewicza.Jest tez fajny sklep na ulicy Bema ale żeby wejść do niego w dniu dostawy i wygrzebac cos ciekawego trzeba przyjśc pół godziny wcześniej:/
A może Wy znacie jakies dobre SH w Białymstoku? jesli tak to napiszcie gdzie są z góry dziekuję ;*
kaaasiaaak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-11, 21:59   #190
margoolcia
Raczkowanie

a jakis fajny lumpeks w Kraku??????/
margoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-12, 12:55   #191
Lyna
Przyczajenie

Exclamation Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)

hej Dziewczyny

Czy znacie może adresy fajnych lumpeksów w Krakowie?
Mieszkam tu od niedawna, czasem zdarza mie się zajżeć do jakiegoś,gdyż lubię czasem poszperać w ciuchlandach, ale jak do tej pory trafiałam na samo badziewie
z góry dzięki!!!!
Lyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-12, 14:21   #192
kate1991
Wtajemniczenie

ja raczej nie kupuję w ciucholandach, ale moja mama owszem. jej ostatnie nabytki to:
1.czarna spódniczka w białe wzorki, za kolano, z falbanką, śliczna, miałam ją kilka razy na sobie, ale jest lekko za szeroka w biodrach więc nosi ją mama-10 zł
2.taka spódnica w różnych kolorach, większość czerwonego, również z falbanką, firma H&M- 2,60 zł
3. biała bluzeczka na ramiączkach, z cieniutkiego materiału, świetna, oddała ją mojej siostrze- 1,50 zł
4. dzisiejszy zakup-czerwony sweterek na zamek- 3,30 zł.
kiedys kupilysmy żółte dżinsy za 4 zł i mama obcieła mi je na szorty.
nie mam nic do takich sklepów, nie przeszkadza mi to, że są używane, ale sama nigdy nie potrafię tam nic wyszperać
kate1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-12, 14:25   #193
mOonia
Raczkowanie

ja dzis za15 zł kupiłam 10 rzeczy, praktycznie same bluzki i bluzki z długim rekawem i 1 sweterjestem bardzo zadowolona
mOonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-12, 16:02   #194
margoolcia
Raczkowanie

ja chodzę do sh na ul. Balickiej.....i powiem nawet że ostatnimi czasy udało mi się wyszperać bardzo dużo fajnych rzeczy
Stary 2005-08-12, 19:16   #195
kaaasiaaak89
Raczkowanie

GG do kaaasiaaak89

A ja dziś kupiłam faajniutki płaszczyk z ciemnego jeansu zaa 29 zł <wszystko było wycenione> Świetnie pasuje i do adidków i do szpileczek.. do dzinsów i do spódniczek jestem baardzo zadowolona
Stary 2005-08-12, 20:30   #196
yahaska
Raczkowanie

GG do yahaska

Cytat:
Napisane przez Lyna
hej Dziewczyny

Czy znacie może adresy fajnych lumpeksów w Krakowie?
Mieszkam tu od niedawna, czasem zdarza mie się zajżeć do jakiegoś,gdyż lubię czasem poszperać w ciuchlandach, ale jak do tej pory trafiałam na samo badziewie
z góry dzięki!!!!
mam adresy fajnych lumpeksow moge ci je podac jak chcesz ale sama tam nie bylam bo nie mam z kim tam isc
yahaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-12, 20:55   #197
kaaasiaaak89
Raczkowanie

GG do kaaasiaaak89

eej dziewczyyny a znacie jakies fajne lumpeksy w Białymstoku????? Jeśli tak to prosze o namiary z góry dziękuję
Stary 2005-08-12, 21:18   #198
misiolinka20
Raczkowanie

ekogroszku kochany!!!!! nawet nie masz pojecia jak sie ciesze ze jestes i ze napisalas pierwsze info o takich sklepikach w naszej poczciwej Łodzi dziekuje ze napisalas bo pierwsze slysze o tych miejscach. szczerze mowiac beda to jedyne miejsca ktore bede znac szkoda ze nie zagladalam tu wczesniej ale bylam na wakacjach i niestety nad morzem w malej miescinie godzina w kafejce kosztuje 5 zeta!!!!!! a tu prosze takie informacje na mnie czekaja dzisiaj dopiero wrocilam ale pewnie wkrotce wybiore sie do miejsc o ktorych pisalas bo nie chce juz kupowac w Galerii gdzie ubrania i tak nie zawsze sa warte swojej ceny a ich jakos pozostawia wiele do zyczenia mam pytanko: czy tam trzeba chodzic raczej o odpowiednich porach dnia lub tygodnia bo czasami tak bywa???? jeszcze raz dziekuje i pozdrowionka
misiolinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-13, 00:32   #199
mOonia
Raczkowanie

a w Warszawiee sa jakies fane lumpeksYYYY ????
mOonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-13, 01:55   #200
pinacolada88
Raczkowanie

Ja tez kocha, latanie polumpeksach ale tylko w samotnosci.. moje kolezanki nie lubia takich sklepow...<nie wiem jak ich mozna nie lubic :P> ale powiem wam jedna rzecz kiedys nigdy nie kupilam bym butow na lumpeksie ale gdy ostatnio bylam to po prostu nie moglam sie oprzec butom Diora za 12 zł piekne wprost cudowne.. miodzio na szpileczce, a co do lumpeksow w moim malym miescie jest ich ok 10 + bazarek"tani ciuszek"

A własnie zapomnialam sie pochwalic moimi nabytkami z ostatniej eskapady :P
- bluzka "bokserka" Londonsale<czy jakos tak>
-spodnie diesla
-2 spodniczki h&m
-kurtka jeansowa reserveda
i to wszystko za ok. 20 zł
pinacolada88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-13, 11:48   #201
PrincesS_MermaiD
Przyczajenie

GG do PrincesS_MermaiD

Ja raczej nie kupuję w lumpekasch...
tam gdzie mieszkam nie ma ich zbyt duzo.
No i jakos nie lubię nosić używanych żeczy...
Stary 2005-08-13, 23:38   #202
Perwati
Rozeznanie

Question Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)

CZY KTOS ZNA JAKIS GODNY POLECENIA SKLEP Z UŻYWANĄ ODZIEŻĄ W SŁUPSKU???(czy w ogóle jest tam jakis lumpex z firmowymi ciuchami???)piszcie plisss

Edytowane przez Perwati
Czas edycji: 2005-08-16 o 14:09
Perwati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-14, 13:50   #203
margoolcia
Raczkowanie

to ja tez się podłączę pod pytanko o fajne lumpeksy w Krakowie
Stary 2005-08-14, 14:20   #204
Lynn
Zakorzenienie

Smile Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)

Cytat:
Napisane przez izusek
a ja uwielbiam lumpeksy, szczególnie taki wieeelki w centrum Katowic Ale moim zdaniem to zalezy od stylu ubierania się. Ja nosze ciuchy zupełnie inne niż laseczki latające po dyskotekach i klubach, nie słucham takiej muzyki więc ubieram się inaczej. I dla mnie lumpeksy to kopalnia fajnych ciuchów. I absolutnie nie noszę starych, powyciąganych koszul czy swetrów. Ostatnio np. kupiłam biodrówki Lee za 5,50.
A gdzie on się miesci?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-15, 02:06   #205
laaraa
Raczkowanie

katowice

Dziewczyny kiedy są dostawy w lumpeksach w katowicach??!!!!!!! Prosze napiszcie mi!!!!!!!!!!
laaraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-15, 10:51   #206
AVON
Przyczajenie

Od niedawna wrecz uwielbiam, czasami nawet kilka razy w tygodniu ! Ale wszystko zaczelo sie stosunkowo niedawno, tzn gdy w moim miescie otwarto gigantyczny sklep z 4 wielkimi salami. Jest tam naprawde mnustwo super rzeczy!
Jedyny minus to odpowiedzi na pytania "Gdzie kupilas taki sweterek ?" Ale juz przelknejam gorzki lyk dumy i co o dziwo inni wtedy tez sie przyznaja, ze "buszuja po ciuszkach".
Stary 2005-08-15, 11:15   #207
kasianiedziela
Przyczajenie

Cześć mam pytanie,gdzie w Katowicach są dobre lumpeksy??
kasianiedziela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-15, 21:26   #208
ekogroszek
Przyczajenie

GG do ekogroszek

Cytat:
Napisane przez misiolinka20
ekogroszku kochany!!!!! nawet nie masz pojecia jak sie ciesze ze jestes i ze napisalas pierwsze info o takich sklepikach w naszej poczciwej Łodzi dziekuje ze napisalas bo pierwsze slysze o tych miejscach. szczerze mowiac beda to jedyne miejsca ktore bede znac szkoda ze nie zagladalam tu wczesniej ale bylam na wakacjach i niestety nad morzem w malej miescinie godzina w kafejce kosztuje 5 zeta!!!!!! a tu prosze takie informacje na mnie czekaja dzisiaj dopiero wrocilam ale pewnie wkrotce wybiore sie do miejsc o ktorych pisalas bo nie chce juz kupowac w Galerii gdzie ubrania i tak nie zawsze sa warte swojej ceny a ich jakos pozostawia wiele do zyczenia mam pytanko: czy tam trzeba chodzic raczej o odpowiednich porach dnia lub tygodnia bo czasami tak bywa???? jeszcze raz dziekuje i pozdrowionka
Hm. Zastanówmy się. Od poniedzialku do piątku 8-18 (chyba) a w sobotę 8-14. Cośw tym rodzaju. A ty znasz jakieś Misiolinko SH w Łodzi gosde uwagi? :p
ekogroszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-15, 21:51   #209
Ryfka
Zadomowienie

KasiuNiedzielo- w Katowicach proponuje pobuszowac po lumpeksie na ulicy Warszawskiej w bramie (niedaleko zegarmistrza-zaraz przy centrum)- brama z tym lumpeksem miesci sie dokladnie naprzeciw ul. Szkolnej, dalej mozesz zajrzec na ul Gliwicka tam znajdziesz ooogromna hale z ciuszkami nidaleko Cinema City, naprzeciw stacji benzynowej wchodzi sie na takie podworko (obok jest chyba sklep z panelami), duzy secondhand jest jesczze na ulicy Korfantego, niedaleko empiku, wchodzi sie po schodkach na gore ( sa dosyc duze oznaczenia, wiec powinnac trafic), jest jescze jeden duzy na Ligocie- ulica nazywa sei Kolejowa, trudno trafic- trzeba wejsc w takie podworko, gdzie miesci sie supermarket chembud, wejscie jest zaraz obok torow kolejowych. Duzo lumpeksow znajdziesz na ul. Warszawskiej- jeden jest przy targu ( taki malutki), a pozniej kilka w okolicach Akademii Ekonomicznej ( jeden z przebranymi ciuchami- podobno same markowe rzeczy, ale ja nigdy tam nie bylam, nazywa sie Roma). Powodzenia!!
Ryfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-15, 23:47   #210
an-si:)
Rozeznanie

Smile Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)

moj cudenka

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości