W³ochy - wiza¿anki z W³och cz.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-02, 16:19   #181
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083
Dot.: W³ochy - wiza¿anki z W³och cz.II

Hej Kochaniutkie, my dzis odebralismy mebelki, Tz wlasnie sklada pokoik pomalowany, musze wyprac zaslonki, w pon przychodzi malarz malowac lazienke, troche jestem zmeczona, no bo ktos musi posprzatac, pozatym musze ciuszki dla malego wyprasowac, mam cala gore prasowanka...
Pozniej idziemy na spacerek i do kina, cos mam ochote na kebaba, tylko ciezkostrawny jest, ale chociaz malusiego grzka bym oszamala
A jak pojechalismy po mebelki zaszlam jeszcze do intimissimi outlet i kupilam sobie 3 bluzeczki po 3 euro jedna ale affare co

maleSloneczko co tam u Ciebie w koncu lato nadchodzi, cio??? bylas na jakis wiosennych zakupach

evelinarav
no nie ma to jak przepiekne Salento

KaszaManna
witamy witamy w pieknej Italii, jak tam zadamawiania siem?

alicja38
jesus taka stawka to naprawde bialy murzyn by nie poszedl nawet do roboty...u mnie jakies ragazzine zarabiaja 5 euro, ale w miasteczku malutkim i nigdzie nie musza jezdzic, moim zdaniem stawka glodowa, mysle ze 8 euro to jest giusta stawka za godzine...w ogole odrazu bym takiej babie podziekowala i jeszcze pewnie bym jej cos na dowidzenie powiedziala trzymam kciuki
Stary 2011-04-02, 16:33   #182
Kasza Manna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 394

Principessina, widzê, ¿e ju¿ naprawdê jeste¶ na finiszu, mi³ego prasowania, pewnie nie raz siê zamy¶lisz, jak Twoje maleñstwo bêdzie w tym wygl±da³o.
Zadomowienie idzie dobrze, bo jestem w tym samym miejscu, co w zesz³ym roku. No i jêzyk ciuuuut lepiej znam, wiêc a¿ tak mnie to nie przera¿a W poniedzia³ek lecê na poszukiwanie kursu.
Stary 2011-04-02, 18:38   #183
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

princi super ze juz pokoik macie gotowy i mebelki Emocje pewnie rosna

Kasza witaj we Wloszech

a ja dzisiaj sobie pomalowalam pazurki na mietowy kolor i pochodzilam sporo z psiakiem. Troche poczytalam responsabilita' civile i potem jeszcze troszke porobie

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-02, 22:32   #184
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Cuciola - to ty na awatarku? Bo wygladasz jak modelka

Pochwale sie ze zrobilam placki ziemniaczane - pol zimy za mna chodzily, az zrobilam je na wiosne.

Princi - zrobisz zdjecie jak wyszykujesz pokoik? Co? Zrob!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2011-04-02 o 22:43
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 09:49   #185
NoLQa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 844
GG do NoLQa Wy¶lij wiadomo¶æ przez MSN do NoLQa

Princi - ja tez chce zoabczyc pokoik jak juz bedzie gotowy

Haaa dziewczyny ja dzisiaj swietuje - Milan-Inter - debry ktore zakonczylo sie 3:0 normalnie nie moglam chciec wiecej Wygralismy i to jeszcze "in casa"
Forza MILAN
Wybaczcie ale chodze taka juz od wczorajszego wieczoru
Hehe no tak w ogole to dzien dobry kochane, jakie plany na ten piekny dzionek?
Buziam was wszystkie cieplutko! ;*

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 11:50   #186
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

tak to ja na awaratku mniam placki! moj Tz- uwielbia! a ja mam dzisiaj na obiadek kurczaka z kluskami

NolQa moj Tz chodzil caly zly po domu, musialam go zabrac na lody zeby mu poprawic humor. Dobrze ze do mnie pilka nozna nie przemawia tak jak do wielu Wloszech tu to normalnie sport krajowy

Stary 2011-04-03, 13:15   #187
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Hej kochane
Na szczescie moj Tz nie lubi pilki noznej zamiast tego fissato con Moto Gp e grande Valentino Rossi,wlasnie oglada gare w Hiszpani
Narzeczony mojej siostry to zapalony kibic Interu biedaczka zawsze narzeka ,ze nie opusci zadnej partity a ona nie cierpi meczy
My wieczorkiem jedziemy do znajomych nad morze na grila
Milego dzionka
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 14:17   #188
sjoanna
Zakorzenienie

Dobrze ze dla mojego meza pilka moze nie istniec, ani wyscigi.

Ale dzisiaj cieplo moglabym juz chodzic w T-shirtach.
Do kosciola poszlam w bluzce z rekawkiem do lokcia i sztruksowej marynarce. Do tego proste czarne jeansy i buciki z zakrytymi palcami. I w sloncu mi bylo goraco. A jak wracalismy ze spacerku to moglabym i buty zdjac - bo mnie przypiekalo.
Ja sie patrze a tu idzie facetka do kosciola - calkiem mloda, nie jakas babcia. I ma na sobie kurtke zimowa z misiem wkolo kaptura! I zeby to jedna byla. Co prawda nie w zimowkach ale z szalikami i w puchowych bezrekawnikach to bylo pare osob.
Ja rozumiem ze chlodno jest rano - ale to byla 10! I 24 stopnie w cieniu! Ja nie wiem dziwni ci wlosi.
Ja z zimowek przeszlam na wiosenne rzeczy a teraz wypadaloby na letnie w ciagu 2 tygodni.

I jeszcze pochwale sie - dzis ja zrobilam wloski obiad - pasta z sosem pomidorowym z tunczykiem i do tego fritata z boczkiem i cukinia.
A na deser sa truskawki. Z cukrem i sokiem cytrynowym pokrojone w kawalki. Taka salatka truskawkowa.
Bo nie ma tescia. Jak jest to sie nie moge wykazac. A jak nie ma go to kuchnia moja.
Dzis o 6 rano wyjechal sobie gdzies z przyjaciolmi.
Zadzwonil po 8 rano jak maz bral prysznic - wiec nie odebral.
Dzwoni pozniej caly wystraszony do tatusia co sie dzieje, jaka wiadomosc - moze wypadek, zepsuty samochod czy cos gorszego. A tatus mowi zeby odkryl klatke z kanarkami bo ja na noc przykryl zeby ptaszki na dworze nie zmarzly. To caly moj tesc.
Wieczorem sie do kina na Borysa wybieramy - nie wiem czy cos zrozumiem, ale musze isc.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2011-04-03, 15:03   #189
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki, u nas tez letnie, ale ledwo z mezem zipiemy, maz wlasnie zlozyl szafe, w sensie caly ranek ja skladal, ja pranko, przyszykowalam lazienke do malowania, musialam umyc podloge w pokoiku, no mowie Wam tak mnie krzyz boli, ze chyba wody mi zaraz odejda mielismy isc pozniej na spacerek, ale nie chce mi sie, pojdziemy tylko pozniej na kawke i jakies lody...

Oczywiscie pokoikiem sie pochwale, a jakze bym mogla inaczej

NoLQa
my wczoraj poszlismy do pubu na kebaba i godzine czekalismy, tyle bylo kibicow przed tv, akurat moj maz takie dziwny Wloch, bo nie lubi pilki, ale to dobrze bo ja tez nie przepadam a do kina pojechalismy wczoraj i nie bylo wolnych miejsc, wiec sie troszke wkurzylismy, bo ani kino nie wypalilo no i ta tego kebaba una vita czekalismy

a ciekawe jak tam przeprowadzka naszej marmotki
Stary 2011-04-03, 15:36   #190
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Princi ale swietny filmik dalas na fb

Stary 2011-04-03, 15:46   #191
sjoanna
Zakorzenienie

Princi - Maz skladal szafe - to w Ikei kupiliscie?
Bo kiedys pokazywalas taki swietny komplecik do pokoju dziecka ktory zmienia sie z wiekiem - znaczy mozna go dostosowac od niemowlaka do przedszkolaka.
Na jaki kolor malujecie?
Jak znam wlochow to na bialy

Powiem wam ze malo sie sama nie zabilam.
Zajadalismy sie z mezem truskawkami - mowie mu dokoncz ty bo ja juz jadlam wczesniej. Ale za chwile przyszlam i wycyganilam od niego jeszcze lyzke. No i o malo co sie ta ostatnia lyzka ni udlawilam. Nie moglam oddychac przez dobra chwile.
A wszystko to bo smialam sie i chcialam polknac to co na lyzce - kawalki truskawek i sok. I polecialo tam gdzie nie trzeba.

Widzialyscie jaki ladny dzis googelek?
Prawie 4 tygodnie nie jem slodyczy! A tu takie atrakcje.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2011-04-03, 15:51   #192
principessina
Zakorzenienie

cuciola dziekowac

sjoanna
pokoik na bialo-bezowo pomalowalismy, mebelki sa jasne bezowe, taki kremik, kupilismy firmy Pali, no za dowoz do domu i zlozenie dodatkowo sie placi, wiec sami zlozylismy, szczegolnie ze kupilismy 130 km od nas to sam dowoz kosztowalby ponad 100 e...
wczoraj tez sie prawie udusilam, jablkiem
Stary 2011-04-03, 15:54   #193
sjoanna
Zakorzenienie

Na slubnym jedna dziewczyna wkleila link do strony z fajnymi tortami - ale ostrzegam - duzo, fajnie wygladajacego ciacha.
http://thecakegirl.carbonmade.com/projects/2040080#114

Podobne do tych robionych przez Cake Bossa - na Real Time.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2011-04-03, 16:02   #194
Kasza Manna
Zakorzenienie

Te¿ dzi¶ s³ysza³am emocje pi³karskie, T¯ ogl±da³ mecz w necie (wiêc z ma³ym opó¼nieniem), a wszyscy s±siedzi krzykami dawali nam do zrozumienia, co siê dzieje na stadionie (krótki, g³o¶ny krzyk - stracony gol; d³ugi i g³o¶ny krzyk + tr±bki to gol dla Napoli Ostateczny wynik 4:3 dla Nap ).
Stary 2011-04-03, 16:03   #195
principessina
Zakorzenienie

a to nasze mebelki wrzucam narazie linki
http://www.prenatal.it/shop/Nanna-Ca...FZEifAodxCEgrQ
http://www.prenatal.it/shop/Nanna-Cu...00000000299021
http://www.prenatal.it/shop/Nanna-Ar...00000000299020
http://www.prenatal.it/shop/Nanna-Co...00000000204007
http://www.prenatal.it/shop/Nanna-Co...00000000204013
http://www.prenatal.it/shop/Nanna-Co...00000000407783
Stary 2011-04-03, 16:06   #196
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Na slubnym jedna dziewczyna wkleila link do strony z fajnymi tortami - ale ostrzegam - duzo, fajnie wygladajacego ciacha.
http://thecakegirl.carbonmade.com/projects/2040080#114

Podobne do tych robionych przez Cake Bossa - na Real Time.
torty s± przecudne, klikam i oczom nie wierzê Krowa i Kurczak i inne stworki, ma twórczyni smyka³kê w paluszkach!

edit: przejrza³am wszystkie i jeszcze zbieram szczêkê z pod³ogi.

Edytowane przez Kasza Manna
Czas edycji: 2011-04-03 o 16:22
Kasza Manna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 17:33   #197
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

princi ale sliczne mebelki wybraliscie i kolor tez mi sie podoba. Dla chlopczyka podoba mi sie jeszcze zolty, jest taki radosny.
moj Tz ma pokoj jasnoniebieski a meble biale

Ide myc wlosy bo wychodzimy dzisiaj na pizze, a wrocilismy dopiero ze spaceru z psem chyba sie opalilam takie slonce bylo!

Stary 2011-04-03, 17:37   #198
principessina
Zakorzenienie

dzieki cuciola no chcielismy zrobic jedna sciane jasnoniebieska, ale w koncu zesmy sie rozmyslili, bo kupilismy wieksza puszke farby i tym samym bezowym zrobimy sciane w salonie i sypialni, a co do kolorku mebelkow to taki uniwersalny mysle, ew. za pare lat jesli bedzie dziewczynka tez beda ok

ja tylko 2 prania wywiesilam dzis na balkon i znowu powylazily mi plamki, to chyba melasma sie nazywa, takie w ciazy od slonca? musze nakladac filtr, strasznie mam delikatna skore no a chcialam isc na krotki spacerek i lody, a moj maz spi...zmeczyl sie biednak, ale kurcze cala niedziele w domu sprzatamy a teraz siedze i sie nudze
Stary 2011-04-03, 17:51   #199
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

odpocznij sobie princi! filtr koniecznie!

Stary 2011-04-03, 18:08   #200
Kasza Manna
Zakorzenienie

Principessina, te przebarwienia to od hormonów, po tabletkach anty te¿ siê pojawiaj±. Koniecznie siê filtruj, bo mo¿e byæ problem z ich pozbyciem siê pó¼niej.
Stary 2011-04-03, 18:24   #201
principessina
Zakorzenienie

KaszaManna no wlasnie czytalam, ze w ciazy wylaza takie przebarwienia! hmm nie ma tragedii, ale za ladnie nie wygladaja, dobrze ze sie pacykuje, bo i tak mam syf na syfie ciekawe czy podczas karmienia tez wylaza czy bede mogla troszke pojsc na plaze w lato

no moj maz sie zwlokl i stwierdzil, ze pokoik jednak moglismy zrobic jasnoniebieski, bo bezowe sciany i bezowe jasne meblki to teraz to sie zlewa, takiemu to nie dogodzisz mnie tam sie podoba, bo nie lubie za pstrokato, a zabaweczki beda kolorowe, no mamy do powieszenia obraz Anne Gaddes z puzzli taki w niebieskiej tonacji, zreszta zrobie foty to same ocenicie
Stary 2011-04-03, 19:01   #202
Kasza Manna
Zakorzenienie

Wiesz, to zale¿y, czy masz tendencjê do przebarwieñ, mi wy³a¿± piegi, ale dopiero przy tabletkach anty dosta³am takich wiêkszych plamek. Odk±d nie biorê, to ju¿ nie widzê nowych. Podejrzewam, ¿e Tobie nie bêd± wychodziæ, gdy tylko hormony po ci±¿y dojd± do równowagi

Dobrze kombinujesz, niebieski kolor jednak jest do¶æ ch³odny, be¿e daj± cieplejszy nastrój. A zabaweczki w radosnych kolorach wszystko rozwesel±. Wklej zdjêcie, najlepiej ju¿ z obrazkiem
Stary 2011-04-03, 19:47   #203
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

principessina, ladne te mebelki. ladniejsze od tych bialych co kiedys pokazywalas a na rozstepy stosujesz dalej ten olej migdalowy czy cos jeszcze?

a ja bede musiala sie rozejzec za kremem na zmarszczki, bo juz sie na to moje czolo patrzec nie moge... zeby chociaz mi jakis krem pomogl
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:17   #204
alicja38
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2610936 2]tutaj tak mysla- jak wezme Polke, to musze cos na tym skorzystac, w przeciwnym razie wezme Wloszke. u mnie tez raz bylo ogloszenie za 4ooe trzeba bylo siedziec z dzieckiem po ok 6 godzin dziennie, czasem tez w nocy.tam to ze 2e na godz placila. a jeszcze zaznaczyla ze chce tylko wloszke [/QUOTE]
Evelinarav skoro twierdzisz, ze tutaj weterynarz jest drogi, to moze ja jestem traktowana troszke ulgowo, bo opiekuje sie bratankiem weterynarza, a i moja tesciowa zawsze na swieta prezentuje mu koszyk smakolykow.
Chodzilo mi o Staffordshire Bull Terier (to ta sama co juz mam).
Faktem jest, ze troszke sie boimy, iz nasza obecna suczka bedzie zazdrosna. Trzeba bedzie nad tym zapanowac, w koncu robimy to glownie dla niej, zeby miala towarzyszke zabaw

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
co fakt to fakt my za szczepienie,odrobaczenie i za chip dla szczeniaczka wydalismy 100 euro nie mowie juz o tym,ze po miesiacu musielismy wrocic zeby ponownie wykonac szczepienie i jakies 25 euro bylo do zpalaty.
a co do tej pracy 4.40 za godz.to nawet murzyn do takiej roboty nie pojdziejakas chora ta babka ,poza tym ze Ty musialabys dojezdzac!!! u nas na godz placa 8-9 euro (moze im sie wydaje ,ze jak z dziecmi to nie praca relax??!!)smieszni sa
Odnosnie tej pieki nad dziecmi dogadalam sie na 7 euro za godzine pracy + 3.5o euro za banzyne kazdego dnia roboczego. To juz lepiej, chociaz przyznam, ze nie chcialam zejsc ponizej 8 euro, ale coz, potrzebuje kasy wiec dobre i to.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Poka¿ wiadomo¶æ
Jak jeszcze raz Ci siê tak zrobi, to wci¶nij ctrl i shift równocze¶nie, powinno pomóc To do¶æ typowy windowsowy b³±d

Od przedwczoraj ju¿ jestem w Neapolu, wczoraj T¯ jecha³ do pracy, a tu wtopa - strajk generalny metra Je¼dzi³o tylko rano i pó¼nym popo³udniem.

Mi³ego dnia
Dzieki Kasza Manna, nastepnym razem sprobuje. Witaj wsrod nas

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Sliczne te mebelki Principessina... To kiedy slodki maluch z Wami w koncu zamieszka? Juz wkrotce prawda? Kiedy mamy zaczac trzymac kciuki?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Hej Kochaniutkie, my dzis odebralismy mebelki, Tz wlasnie sklada pokoik pomalowany, musze wyprac zaslonki, w pon przychodzi malarz malowac lazienke, troche jestem zmeczona, no bo ktos musi posprzatac, pozatym musze ciuszki dla malego wyprasowac, mam cala gore prasowanka...
Pozniej idziemy na spacerek i do kina, cos mam ochote na kebaba, tylko ciezkostrawny jest, ale chociaz malusiego grzka bym oszamala
A jak pojechalismy po mebelki zaszlam jeszcze do intimissimi outlet i kupilam sobie 3 bluzeczki po 3 euro jedna ale affare co

maleSloneczko co tam u Ciebie w koncu lato nadchodzi, cio??? bylas na jakis wiosennych zakupach

evelinarav
no nie ma to jak przepiekne Salento

KaszaManna
witamy witamy w pieknej Italii, jak tam zadamawiania siem?

alicja38
jesus taka stawka to naprawde bialy murzyn by nie poszedl nawet do roboty...u mnie jakies ragazzine zarabiaja 5 euro, ale w miasteczku malutkim i nigdzie nie musza jezdzic, moim zdaniem stawka glodowa, mysle ze 8 euro to jest giusta stawka za godzine...w ogole odrazu bym takiej babie podziekowala i jeszcze pewnie bym jej cos na dowidzenie powiedziala trzymam kciuki
Co do stawki to podbilam do 7 euro plus kasa na benzyne, a co wyjdzie z tej pracy to nie wiem, bo potrzebowala od razu a do mnie zadzwonila po 4 tygodniach.
podejrzewam, ze sprawdzala sobie juz kilka lasek, bo dzieciak ja sypnal mowiac, ze Valentina mu sie podobala. Byc moze zatrudnia na tydzien, nie placi tego na co se umawiala i dziewczyny odchodza, a tak na marginesie to ma taki balagan w domu, ze mnie osobiscie byloby wstyd tam kogos wpuszczac, ale dzieciaczki sprawily na mnie bardzo mile wrazenie. Dziewczynka ma 2 latka, a chlopczyk 5. Sprobuje, zobaczymy co z tego wyjdzie.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Principessina, te przebarwienia to od hormonów, po tabletkach anty te¿ siê pojawiaj±. Koniecznie siê filtruj, bo mo¿e byæ problem z ich pozbyciem siê pó¼niej.
Co do hormonow dziewczyny, spotkala mnie dziwna rzecz. Ja mam zaburzenia hormonalne i jesli nie biore tabletek anty to nie miesiaczkuje. Po kilkunastu latach przestalam je brac i zamiast schudnac jak to zwykle bywa przytylam 2.5 kg w przeciagu miesiaca. Dzis jest 3 dzien jak biore pastylki na wywolanie miesiaczki i wszystko wrocilo do normy, tzn schudlam to co przybralam. A tak sie cieszylam, ze jak przestane je brac to schudne i bede laska a tu nici
alicja38 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:26   #205
Kasza Manna
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2613630 6]
a ja bede musiala sie rozejzec za kremem na zmarszczki, bo juz sie na to moje czolo patrzec nie moge... zeby chociaz mi jakis krem pomogl [/QUOTE]
Je¶li nie jeste¶ pewna, jakie wybraæ, to poszukaj na KWC firm dostêpnych i w PL i w IT, Nivea, Garnier itd.
Ja mam za mc 28, ale jako¶ specjalnie mnie nie zmarszczkuje przeciwzmarszczkowców u¿ywam jako¶ od 24 roku ¿ycia, od 25 tych 30+ (zgodnie ze zdaniem znajomej kosmetyczki, ¿e te 5 lat do przodu mo¿na ¶mia³o braæ). Mo¿e zacznij od mocniejszego nawil¿enia i od¿ywienia skóry? Na suchej skórze bardziej widaæ zmarszczki.
Cytat:
Napisane przez alicja38 Poka¿ wiadomo¶æ

Dzieki Kasza Manna, nastepnym razem sprobuje. Witaj wsrod nas
Dziêkujê za powitanie
Powodzenia z prac± (oby nie sprawdzi³o siê przewidywanie, ¿e po tygodniu zwalnia).

Co do chudniêcia/tycia po tabletkach, to u mnie nie posz³o ani w jedn±, ani w drug± stronê. A to Twoje przybranie na wadze to mo¿e woda zatrzymana w organizmie?

Edytowane przez Kasza Manna
Czas edycji: 2011-04-04 o 14:29
Kasza Manna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 15:12   #206
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki! u mnie lato w pelni ale w domku jestem, bo dzis malarz maluje lazienke, no a ja sprzatam, teraz po obiadku troche przysiadlam na tarasie odpoczac

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2613630 6]principessina, ladne te mebelki. ladniejsze od tych bialych co kiedys pokazywalas a na rozstepy stosujesz dalej ten olej migdalowy czy cos jeszcze?

a ja bede musiala sie rozejzec za kremem na zmarszczki, bo juz sie na to moje czolo patrzec nie moge... zeby chociaz mi jakis krem pomogl [/QUOTE]
wiesz co te mebelki co wrzucilam wczesniej to bylo takie lozko rozwojowe z firmy alondra, b.sie nam podobalo i bylo pozyteczne, ale cena byla zabojcza 2.500 tys euro to troche za duzo, za taka kaske to spokojnie zrobie pozniej synkowi cameretta i jeszcze mi zostanie...

co do zmarszczek Kochana jakie ja mam kurze lapki, tu juz najlepszy krem chyba nie pomoze! no i chcialabym isc w zime na jakies wygladzenie obreczy na szyji, bo mam b.widoczne, chyba taki moj urok, bo mam je odkad pamietam, nie wiem czy mozna czyms je wygladzic oczywiscie moj maz mowi, ze padlo mi juz calkiem na glowe w tej ciazy, ze dobbiamo campare a ja mysle o zmarszczkach na szyji

alicja38 ciesze sie, ze dogladalas sie do wysokosci stawki, a moze kaz jej sobie placic kazdego dnia przynajmniej przez pierwsze dwa tygodnie, wtedy zobaczysz czy placi tyle ile ustala, bo cos dziwne ze wpierw tak malo oferowala a raptem podskoczyla i zgodzila sie na wiecej 7 euro moim zdaniem to ok, daj znac jak poszlo
a kciuki mozecie zaczac juz w sumie trzymac, zostal tylko miesiacw sobote mamy wizyte u anestezjologa, zobaczymy co tam powie
Stary 2011-04-04, 15:23   #207
Kasza Manna
Zakorzenienie

O, to obstawiam 9 lub 10 maja
Stary 2011-04-04, 19:46   #208
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Je¶li nie jeste¶ pewna, jakie wybraæ, to poszukaj na KWC firm dostêpnych i w PL i w IT, Nivea, Garnier itd.
Ja mam za mc 28, ale jako¶ specjalnie mnie nie zmarszczkuje przeciwzmarszczkowców u¿ywam jako¶ od 24 roku ¿ycia, od 25 tych 30+ (zgodnie ze zdaniem znajomej kosmetyczki, ¿e te 5 lat do przodu mo¿na ¶mia³o braæ). Mo¿e zacznij od mocniejszego nawil¿enia i od¿ywienia skóry? Na suchej skórze bardziej widaæ zmarszczki.
no wlasnie jak mam sucha skore (tzn przed nalozeniem kremu) to te zmarszczki bardziej widac. w nivea i inne garniery w ogole nie wierze. wolalabym cos kupic w aptece, np vichy trzeba zaczac dzialac, w przeciwnym razie niedlugo sie zestarzeje
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Hej Dziewuszki! u mnie lato w pelni ale w domku jestem, bo dzis malarz maluje lazienke, no a ja sprzatam, teraz po obiadku troche przysiadlam na tarasie odpoczac

wiesz co te mebelki co wrzucilam wczesniej to bylo takie lozko rozwojowe z firmy alondra, b.sie nam podobalo i bylo pozyteczne, ale cena byla zabojcza 2.500 tys euro to troche za duzo, za taka kaske to spokojnie zrobie pozniej synkowi cameretta i jeszcze mi zostanie...

co do zmarszczek Kochana jakie ja mam kurze lapki, tu juz najlepszy krem chyba nie pomoze! no i chcialabym isc w zime na jakies wygladzenie obreczy na szyji, bo mam b.widoczne, chyba taki moj urok, bo mam je odkad pamietam, nie wiem czy mozna czyms je wygladzic oczywiscie moj maz mowi, ze padlo mi juz calkiem na glowe w tej ciazy, ze dobbiamo campare a ja mysle o zmarszczkach na szyji

alicja38 ciesze sie, ze dogladalas sie do wysokosci stawki, a moze kaz jej sobie placic kazdego dnia przynajmniej przez pierwsze dwa tygodnie, wtedy zobaczysz czy placi tyle ile ustala, bo cos dziwne ze wpierw tak malo oferowala a raptem podskoczyla i zgodzila sie na wiecej 7 euro moim zdaniem to ok, daj znac jak poszlo
a kciuki mozecie zaczac juz w sumie trzymac, zostal tylko miesiacw sobote mamy wizyte u anestezjologa, zobaczymy co tam powie
no ja tez mam zmarszczki pod oczami i juz na zdjeciach gdy mialam 18 lat byly widoczne. moze to te zmarszczki mimiczne...? w kazdym razie sa bardzo widoczne, ale jak sobie pomaluje dolne rzesy tuszem, to tak nie widac

u Ciebie placi sie za znieczulenie przy porodzie?
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 20:01   #209
principessina
Zakorzenienie

evelinarav pod oczy kupilam sobie tydzien temu krem avenoo ageless, wczesniej mialam clarinsa, ale w ciazy nie mozna takich mocnych kremow uzywac, wiec wroce do nich dopiero po karmieniu, no kurze lape mam straszne, kremy tak srednio pomagaj, bardziej to dzialaj na psychike, w sensie ze czyms sie tam czlowiek pacykuje mysle, ze pojawienie sie zmarszczek jest gentyczne, moja mama tez miale takie kurze lapki...no ale jakbys moja szyje zobaczyla w zime to jeszcze nie widac, bo swetry sie nosi czy golfy, ale jak pare dni temu zalozylam bluzke z dekoltem to sie przerazilam

za znieczulenie placi sie, stawka jest uzalezniona od tego czy rodzi sie w dzien czy w nocy
Stary 2011-04-04, 22:11   #210
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc kobietki!!!

Bylam rano z babcia Tz-ta na mercato, kupilam coprispalle i sukienke.
Dzisiaj byl 1 dzien probnej pracy Tz-ta.
Wrocil zadowolony. Dojazd dzisiaj probowal autem plus metro i ponoc zmeczyl sie z ciezkim laptopem na ramieniu (jakby go przyjeli to zmieni laptop na lzejszy bo ten kupil majac na uwadze inne kryteria kilka lat temu).
W biurze jest kilku architektow i inzynier, robili dzis projekt siedziby dzwigow a Tz zajmowal sie trojwymiarowym projektem. Potem od inzyniera dostal jakis raport geotechniczny i mial sobie go poczytac i dalej robil z projektem. Wszyscy poszli razem jesc i ponoc rozmawiali o studiach ogolnie.
Ogolnie to wrazenie ma dobre, jedynie co ze godziny dosc nieokreslone bo dzisiaj np wyszedl z biura o 19 (zaczal 0 8.30) wiec mu sie to nieco niespodobalo ze ponad 8 godzin. No ale wiadomo..teraz siedzial caly czas w domu wiec musi sie przyzwyczaic do nowych rytmow.
Zobaczymy jak mu minie ten tydzen i czy dostanie ta prace..

Cytat:
stawka jest uzalezniona od tego czy rodzi sie w dzien czy w nocy
kiedy taniej? w dzien?

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.