Żonki i cytrynki, zieleniak i nowe landrynki:)prosimy śmiało do VIcz.naszej nawijki! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 13:17   #181
arnama
Zakorzenienie

Dot.: Żonki i cytrynki, zieleniak i nowe landrynki:)prosimy śmiało do VIcz.naszej na

Uch wysprzątałam
Jeszcze tylko w szafie poukładam (bo od dwóch dni mi się to nie udaje )
i można wskakiwać do łazieneczki, zadbać nieco o siebie, przed wieczornymi imieninami

Wczoraj farbowałam włosy, wzięłąm Wellaton w piance- nigdy więcej!
W życiu nie zaciaptałam tak wszystkiego w koło W dodatku chwyciło mi skórę, a kolor wyszedł zupełnie inaczej jak na opakowaniu
Miał być rudy, wyszedł czerwony Tzn mnie się tam podoba, ale jednak się rozczarowałam
Na imieniny chciałam ubrać czerwoną sukienkę i teraz tak się zastanawiam czy nie za dużo będzie tego koloru
Może założę hmmm np coś niebieskiego dla kontrastu

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:22   #182
Telka10
Zakorzenienie

Dot.: Żonki i cytrynki, zieleniak i nowe landrynki:)prosimy śmiało do VIcz.naszej na

Cytat:
Napisane przez Maryjamie Pokaż wiadomość
cześć kobietki
a u mnie pierwszy raz od wielu dni słońce
Telka super te butki, kolor boski!!
Fajnie, że kolorek podoba się nie tylko mi
Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Ja mam w sklepie takie chiński sklep z butami, gdzie powyżej 100zł raczej butów nie znajdziesz
Oczywiście nie wszystkie są dobrej jakości, ale czasem można wyhaczyć na prawdę bardzo ładne perełki i to za grosze
Te podobne do tych z linku obecnie kosztują 61 lub 71 zł, ale wiem że z tej ceny zejdą do 25 Jeśli nie będzie rozmiaru- trudno, ale mam na oku miętowe i rude
A długość noszenia? Mi na tym jakoś szczególnie nie zależy, wole kupić jakieś ładne balerinki za 20zł a żeby rozpadły się po sezonie niż zapłacić nie wiadomo ile i niby nosić nie wiadomo jak długo, ale to chyba wynika z mojej miłości do butów, oraz z tego, że ogólnie lubię zmiany, więc szybszy ich rozpad daje możliwość kupna nowych
Tej zimy kupiłam wysokie czarne oficerki, smigałam w nich niemal codziennie i powiem Wam że całkiem ładnie wyglądają, a własciwie tylko je przecierałam szmatką z brudu Kosztowały mnie hmmm chyba 95zł juz dokładnie nie pamiętam, albo nie wiele ponad stówę.
W tamtym roku miałam "porządne" skórzane oficery za 300zł i ledwo udało mi się w nich dochodzić do wiosny... były matowe, jak by sól z chodników się w nie wżarła, odbarwione i..... rozklejone było pół podeszwy Jak na złosć zgubiłam paragon, bo na pewno bym reklamowała Wtedy powiedziałam mojemu mężowi: nigdy więcej drogich, "porządnych" butów

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

U mnie też piekny dzień
Slonko świeci, ptaszki śpiewają, aż żyć się chce
Choć noc miałam znów ciężką nie wiem co się dzieje z tym moim spaniem Śpię lekko, budzę się kilka razy w nocy, mąż mówił że się rzucam z boku na bok, gadam przez sen i takie tam a rano wstaję i czuję się jak bym 2h spała
Chiński sklep powiadasz? mhm...zaraz zapytamy wujka google czy takowy znajduje się mojej okolicy
Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość
masakra
Dokładnie...normalnie strach być chrzestnym...
Ogólnie mam nadzieję, że ludzie kiedyś przestaną być takimi hipokrytami. Bo jeśli faktycznie komunia dziecka to tylko wydarzenie typu "prezenty, wypasione przyjęcie" to nie rozumiem po co odstawiać tą całą szopkę? Skoro nie interesuje Cię Msza Św. i nie wychowujesz dziecka w wierze katolickiej to jaki jest tego sens?
Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość
ja sie z takim czyms nie spotkalam w dodatku napisali jeszcze, ze ten krem jest naturalny
skladu nigdzie nie bylo.... i wiele razy tak kupowalam, pierwszy raz sie zawiodlam

w kremach do twarzy unikam parabenow, a w dodatku tam jest ich bardzo duzo i jeszcze przed zapachem
w dodatku jego zapach moze przyprawic o bol glowy
Mhm...aż byłam ciekawa co zawiera mój krem i faktycznie ma jakieś 3 składniki z tym czymś na końcu. Szczerze mówiąc mój krem jest całkowicie bezzapachowy i póki co jedyny który mnie nie uczulił i spokojnie kupiłam drugie opakowanie.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Arni pokarz się w nowym kolorku umieram z ciekawości jak wygląda ta czerwień

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 13:27   #183
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Fajnie, że kolorek podoba się nie tylko mi

Chiński sklep powiadasz? mhm...zaraz zapytamy wujka google czy takowy znajduje się mojej okolicy

Dokładnie...normalnie strach być chrzestnym...
Ogólnie mam nadzieję, że ludzie kiedyś przestaną być takimi hipokrytami. Bo jeśli faktycznie komunia dziecka to tylko wydarzenie typu "prezenty, wypasione przyjęcie" to nie rozumiem po co odstawiać tą całą szopkę? Skoro nie interesuje Cię Msza Św. i nie wychowujesz dziecka w wierze katolickiej to jaki jest tego sens?

Mhm...aż byłam ciekawa co zawiera mój krem i faktycznie ma jakieś 3 składniki z tym czymś na końcu. Szczerze mówiąc mój krem jest całkowicie bezzapachowy i póki co jedyny który mnie nie uczulił i spokojnie kupiłam drugie opakowanie.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Arni pokarz się w nowym kolorku umieram z ciekawości jak wygląda ta czerwień
jesli uda mi się dziś zrobić zdjecie to wrzucę
Sklep nie pamiętam jak sie nazywa ale buty do 100zł i wszystkie "Made in China"

Stary 2012-02-25, 13:40   #184
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
jesli uda mi się dziś zrobić zdjecie to wrzucę
Sklep nie pamiętam jak sie nazywa ale buty do 100zł i wszystkie "Made in China"
Z tego co poczytałam to u mnie jednak chińszczyznę sprzedają głównie na bazarku ale jakoś po wyższych cenach niż u Ciebie
Co do balerin to fajne i tanie widziałam ostatnio w tesco i chyba na te się skuszę

Co do ilości butów to ja jednak zawsze chodziłam tak długo aż je zdarłam...zazwyczaj miałam kozaki, baleriny, adidasy, sandały, coś na niskim obcasie i japonki w tym sezonie do tego zestawu dołączyły gumowce i butki przejściowe (zamszowe kozaczki). Niestety adidasy muszę już kupić nowe, bo jednak po 5 latach i wyprawach w góry nie są już zbyt dobre
No i więcej butów nie mam... oczywiście walają się jeszcze jakieś stare baleriny, botki, w których przechodziłam jeden sezon i było ok a teraz zupełnie nie mogę ich włożyć i kozaki na obcasie, które były przyczyną wielkich bólów kręgosłupa w tamtym roku. Mam też jedyne wysokie szpilki, które były rewelacyjne przez pierwsze 3 dni...a potem zaczęły spadać z nogi i jedne eleganckie buty na obcasie, które okazały się za ciasne w palcach no i oczywiście mam też kapcie
Miłość do butów powoli zaczyna we mnie rosnąć...głównie przez Was ale staram się do tego nowego uczucia podchodzić ostrożnie co by nie popaść w jakiś zakupoholizm

Szczęśliwi

Stary 2012-02-25, 13:53   #185
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co poczytałam to u mnie jednak chińszczyznę sprzedają głównie na bazarku ale jakoś po wyższych cenach niż u Ciebie
Co do balerin to fajne i tanie widziałam ostatnio w tesco i chyba na te się skuszę

Co do ilości butów to ja jednak zawsze chodziłam tak długo aż je zdarłam...zazwyczaj miałam kozaki, baleriny, adidasy, sandały, coś na niskim obcasie i japonki w tym sezonie do tego zestawu dołączyły gumowce i butki przejściowe (zamszowe kozaczki). Niestety adidasy muszę już kupić nowe, bo jednak po 5 latach i wyprawach w góry nie są już zbyt dobre
No i więcej butów nie mam... oczywiście walają się jeszcze jakieś stare baleriny, botki, w których przechodziłam jeden sezon i było ok a teraz zupełnie nie mogę ich włożyć i kozaki na obcasie, które były przyczyną wielkich bólów kręgosłupa w tamtym roku. Mam też jedyne wysokie szpilki, które były rewelacyjne przez pierwsze 3 dni...a potem zaczęły spadać z nogi i jedne eleganckie buty na obcasie, które okazały się za ciasne w palcach no i oczywiście mam też kapcie
Miłość do butów powoli zaczyna we mnie rosnąć...głównie przez Was ale staram się do tego nowego uczucia podchodzić ostrożnie co by nie popaść w jakiś zakupoholizm

Oj to ja gdyby mogła to kupowała bym tylko buty
Mam wiele róznych szpilek i wysokich i niskich, kilka balerinek, jakies sandały, kozaki dwa płaskie, dwa pod kolano na obcasie, jedne krókie za kostkę na obcasie, ze sportowaych to mam tylko trekingowe letnie i jakies trampki na wielkanoc przyjadą do mnie trekingowe zimowe (Teściu kupił )- beda na przyszły rok.
Mam nie spełnione marzenie o czerwonych szpilkach i czarnych, gładkich zamszowych botkach na obcasie i platformie
Znalazłam kilka idealnie wyglądających, ale obcas za wysoki miały
Może kiedyś sie uda
natomiast juz nie mogę się ciepełka doczekać, żeby powrócić do tych wszystkich szpileczek
Zwłaszcza czekam na załozenie tych oczoje*nych lakierek, co Wam tu wrzucałam Już widze oczyma wyobraźni kilka stylizacji

Stary 2012-02-25, 13:58   #186
Telka10
Zakorzenienie

Wpadła mi w ucho piosenka...słuchałam raz, drugi, trzeci - myślę fajna jednak postanowiłam dziś wsłuchać się tekst...i okazało się, że facet po prostu śpiewa, że tęskni za cipkąi teraz ta cipka jest obca... tekst na poziomie żenady

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Oj to ja gdyby mogła to kupowała bym tylko buty
Mam wiele róznych szpilek i wysokich i niskich, kilka balerinek, jakies sandały, kozaki dwa płaskie, dwa pod kolano na obcasie, jedne krókie za kostkę na obcasie, ze sportowaych to mam tylko trekingowe letnie i jakies trampki na wielkanoc przyjadą do mnie trekingowe zimowe (Teściu kupił )- beda na przyszły rok.
Mam nie spełnione marzenie o czerwonych szpilkach i czarnych, gładkich zamszowych botkach na obcasie i platformie
Znalazłam kilka idealnie wyglądających, ale obcas za wysoki miały
Może kiedyś sie uda
natomiast juz nie mogę się ciepełka doczekać, żeby powrócić do tych wszystkich szpileczek
Zwłaszcza czekam na załozenie tych oczoje*nych lakierek, co Wam tu wrzucałam Już widze oczyma wyobraźni kilka stylizacji
To ja w porównaniu z Tobą nie mam w czym z domu wychodzić
Ale też nie mogę się już wiosny doczekać żeby zrzucić te kozaki...no i chciałabym już wrócić do płaszczyka

Szczęśliwi

Stary 2012-02-25, 14:09   #187
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadła mi w ucho piosenka...słuchałam raz, drugi, trzeci - myślę fajna jednak postanowiłam dziś wsłuchać się tekst...i okazało się, że facet po prostu śpiewa, że tęskni za cipkąi teraz ta cipka jest obca... tekst na poziomie żenady

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

To ja w porównaniu z Tobą nie mam w czym z domu wychodzić
Ale też nie mogę się już wiosny doczekać żeby zrzucić te kozaki...no i chciałabym już wrócić do płaszczyka

Czasem lepiej nie skupić się na przetłumaczeniu tekstu
A jaka to piosenka?

Stary 2012-02-25, 14:20   #188
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem lepiej nie skupić się na przetłumaczeniu tekstu
A jaka to piosenka?
http://www.youtube.com/watch?v=18eh2...eature=related

Wolę ją słyszeć w radiu

Szczęśliwi

Edytowane przez Telka10
Czas edycji: 2012-02-25 o 14:22
Stary 2012-02-25, 15:05   #189
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

To jest przeróbka chyba
Tu masz oryginał: http://www.youtube.com/watch?v=iW1W3...Rlac9Y7fn-pL-F

Stary 2012-02-25, 15:53   #190
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:

To jest przeróbka chyba
Tu masz oryginał: http://www.youtube.com/watch?v=iW1W3...Rlac9Y7fn-pL-F
Widziałam i tą wersję ale na serio w radiu puścili tamtą coś czuję że im się pokićkało i aż specjalnie szukałam tekstu bo nie widziałam czy się przesłyszałam czy co i okazało się, że słuch mam jednak dobry koleś wypuścił 2 wersje i tak krążą a coś czuję że oryginał jeszcze inny. Jakoś mi się piosenka kojarzy w ogóle ze znacznie starszą a na pewno linia melodyczna.
Ogólnie, którą wersję teraz bym nie słyszała to i jak być będzie mi się kojarzyć z "pussy"

Szczęśliwi

Edytowane przez Telka10
Czas edycji: 2012-02-25 o 15:59
Stary 2012-02-25, 15:58   #191
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam i tą wersję ale na serio w radiu puścili tamtą coś czuję że im się pokićkało i aż specjalnie szukałam tekstu bo nie widziałam czy się przesłyszałam czy co i okazało się, że słuch mam jednak dobry koleś wypuścił 2 wersje i tak krążą a coś czuję że oryginał jeszcze inny. Jakoś mi się piosenka kojarzy w ogóle ze znacznie starszą a na pewno linia melodyczna.
No bo na styl takiej starej jest zrobiona, nie słychać żadnego klubowego czy dzisiejszego popowego brzmienia

Stary 2012-02-25, 16:19   #192
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
No bo na styl takiej starej jest zrobiona, nie słychać żadnego klubowego czy dzisiejszego popowego brzmienia
Ja w ogóle uwielbiam tego typu piosenki. A już rock and roll, jive żałuję, że nie potrafię z moim TŻ takich wygibasów tanecznych

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

A tych dwóch kolesi wymiata:
http://www.youtube.com/watch?v=ZDhui3j1ruE
Uwielbiam lindy hop i fast swing

Szczęśliwi

Stary 2012-02-25, 17:47   #193
evelineau
Zakorzenienie

tez chce zobaczyc czerwone wloski arnamy
Stary 2012-02-25, 20:04   #194
eff8
Zakorzenienie

Eve raczej tak bez powodu

ja też jestem ciekawa włosków arnamy

widzę że piszecie o butkach

ja właśnie też poluje teraz na czarne szpilki
a i w sumie jakiś nowy płaszczyk by mi się przydał

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 20:10   #195
milejdi206
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Eve raczej tak bez powodu

ja też jestem ciekawa włosków arnamy

widzę że piszecie o butkach

ja właśnie też poluje teraz na czarne szpilki
a i w sumie jakiś nowy płaszczyk by mi się przydał
witaj
Kierowca 20.07.2012r

[RIGHT]Robótki Patuni
Patunia Gotuje

[B]
milejdi206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 20:23   #196
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milejdi206 Pokaż wiadomość
witaj
ano witam witam

co tam u Ciebie słychać ?

no i gdzie wszystkie znikły to i ja ide polozyc sie kolo meza

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-02-25 o 20:32
eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:09   #197
milejdi206
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ano witam witam

co tam u Ciebie słychać ?

no i gdzie wszystkie znikły to i ja ide polozyc sie kolo meza
Wszystko dobrze
a u Ciebie ? Zaraz idę robić kolacyjkę

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=wtkWe...&feature=share

pięknie śpiewa

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

http://www.poboczem.pl/fotosy/zdjeci...Sort,1,iTime,3

http://www.poboczem.pl/fotosy/zdjeci...iSort,1,iAId,2
Kierowca 20.07.2012r

[RIGHT]Robótki Patuni
Patunia Gotuje

[B]
Stary 2012-02-26, 10:36   #198
milejdi206
Zakorzenienie

Witam
Kierowca 20.07.2012r

[RIGHT]Robótki Patuni
Patunia Gotuje

[B]
Stary 2012-02-26, 20:33   #199
Maryjamie
Zakorzenienie

GG do Maryjamie

cześć dziewczyny
co tu dzisiaj tak pusto?
urodziny męża i jego przyjaciela się udały

ale po tym weekendzie jestem tylko zdołowana, mąż jeszcze przynajmniej 4 tygodnie będzie tak jeździł a potem wraca ale jak zadzwonią że jest praca to jedzie do francji na cały miesiąc i chce tak kilka razy żebyśmy się odrobili i mieli jakieś oszczędności żeby potem mógł spokojnie szukać pracy na miejscu...normalnie gorzej mi jest później Was nadrobie...
Maryjamie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 20:44   #200
milejdi206
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
co tu dzisiaj tak pusto?

ale po tym weekendzie jestem tylko zdołowana, mąż jeszcze przynajmniej 4 tygodnie będzie tak jeździł a potem wraca ale jak zadzwonią że jest praca to jedzie do francji na cały miesiąc i chce tak kilka razy żebyśmy się odrobili i mieli jakieś oszczędności żeby potem mógł spokojnie szukać pracy na miejscu...normalnie gorzej mi jest później Was nadrobie...
witaj

tez zauważyłam ze dziś strasznie pusto

współczucia najgorsze będzie te wyczekiwanie
ale troche popracuje dorobi sie i tu moze cos znajdzie na spokojnie
Kierowca 20.07.2012r

[RIGHT]Robótki Patuni
Patunia Gotuje

[B]
Stary 2012-02-27, 04:36   #201
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
co tu dzisiaj tak pusto?

Nie dziwię się
No ale może szybko pozlatuje, a potem doświadczenie we Francji będzie ładnie wyglądało w CV

Wrzucam do klubu zdjecia włosów.

Stary 2012-02-27, 06:05   #202
milejdi206
Zakorzenienie

Witam
Kierowca 20.07.2012r

[RIGHT]Robótki Patuni
Patunia Gotuje

[B]
Stary 2012-02-27, 12:18   #203
agusiowata
Zakorzenienie

Witam, przegląd zrobiliśmy z opóźnieniem kilkudnioniowym. Nie wiem jak mogliśmy przegapić. Mąż oglądał jakiś czas temu i widział 28 luty na dowodzie rejestracyjnym, a było 23 luty. Powiedział mi, że widocznie był zmęczony, a ja też mogłam sprawdzić. Kilka dni jeździliśmy na nie ważnym przeglądzie.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:20   #204
Telka10
Zakorzenienie

Witajcie!
Ja tak troszkę z doskoku, bo mam sporo rzeczy do nadrobienia.
U nas znowu śnieg a taka już piękna wiosna się robiła...ech...czekam na tą co już przyjdzie i zostanie
Licytuję butki...mam nadzieję, że wygram

Szczęśliwi

Stary 2012-02-27, 12:22   #205
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
Ja tak troszkę z doskoku, bo mam sporo rzeczy do nadrobienia.
U nas znowu śnieg a taka już piękna wiosna się robiła...ech...czekam na tą co już przyjdzie i zostanie
Licytuję butki...mam nadzieję, że wygram
Te niebieskie?

Stary 2012-02-27, 12:26   #206
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Te niebieskie?
Takie same ale beżowo-brązowe, bo niebieskich nie ma do licytacji

Szczęśliwi

Stary 2012-02-27, 12:29   #207
agusiowata
Zakorzenienie

Wczoraj zrobiłam kotleciki z serem. Przez żołądek do serca. Dogodziłam bardzo. Nawet nie narzekał, że długo w łazience siedzę.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 12:31   #208
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Takie same ale beżowo-brązowe, bo niebieskich nie ma do licytacji
Aha, a ile kosztowały w regularnej cenie?
żeby się udało wylicytować

Stary 2012-02-27, 12:36   #209
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, a ile kosztowały w regularnej cenie?
żeby się udało wylicytować
No właśnie w regularnej cenie są po 89 zł + przesyłka to cena niezbyt atrakcyjna jak za eco zamsz. Arni kupowałaś może kiedyś buty w takich sieciowych sklepach? Np ostatnio h&m widziałam w całkiem przyzwoitej cenie buciki i się zastanawiam czy w ogóle warto tak kupować.

Szczęśliwi

Stary 2012-02-27, 12:45   #210
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie w regularnej cenie są po 89 zł + przesyłka to cena niezbyt atrakcyjna jak za eco zamsz. Arni kupowałaś może kiedyś buty w takich sieciowych sklepach? Np ostatnio h&m widziałam w całkiem przyzwoitej cenie buciki i się zastanawiam czy w ogóle warto tak kupować.
Niestety z takich ciuchowych sieciówek bucików nie mam. w H&M widziałam kilka fajnych modeli, ale jakoś nie po drodze mi było z gotówką wtedy
Wiem że promocję są ekstra nie raz (Tj te czółenka z New Yorkera, co tu je przeżywałam )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości