Od marca-pierwsze starania po poronieniu - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 12:11   #181
karota11
Zadomowienie

Dot.: Od marca-pierwsze starania po poronieniu

muszę sobie zajęcie jakies znaleźć, zeby nie czytać i nie dumac tyle ;/
Jakiś durny cykl ten mój, pierwszy poo # moze dać takie objawy, czasami to mam ból taki jak na @ ;/

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Śluzem ani temką nie mam co sie sugerować, bo tempka o nieregularnych porach, a śluz to sama nie wiem czy to dobrze robię ;/
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 12:56   #182
misiaeel
Wtajemniczenie

Ja w końcu właśnie muszę zacząć mierzyć ta temperaturę. Jak na razie zmierzyłam raz
Karota mój ten cykl też jest dziwny, bo pierwszy po #. Może właśnie dlatego. Oby następny już był w porządku.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 15:33   #183
nadia09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

mam i ona długo się męczyła, bo nie wiedzieli że to endo A później trafiła do za☠☠☠istego lekarza i poszło raz dwa
a wczesniej męczyła się z rok i nie mogła zajść w ciążę.
Pytam, bo zaciekawiło mnie to,z e ginek CI przełożył starania, bo tej mojej koleżance lekarz kazał w ciągu pół roku od zabiegu zachodzić w ciążę, że późneij będzie \musiała go powtarzać ;/
A mogę wiedzieć w jakiej miejscowości ten lekarz od endo przyjmuje? Bardzo by mi na tym zależało bo gdyby gdzieś bliżej mnie, może mogłabym skorzystać z jego usług. Ja po zabiegu przez pół roku miałam brać tabletki na wyniszczenie ognisk endo. Po tym pół roku miałam się starać- co w sumie zajęło mi kolejne pół roku, aż wreszcie się udało... Mam pytanko: Czy po # zmieniłyście lekarza, czy dalej chodzicie do tego samego? Ja zmieniłam. Zanim znów tego poznam, a on mnie, albo raczej mój organizm i jego przypadłości upłynie znów trochę czasu, ale do tamtego nie wrócę na pewno.
nadia09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 15:44   #184
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadia09 Pokaż wiadomość
A mogę wiedzieć w jakiej miejscowości ten lekarz od endo przyjmuje? Bardzo by mi na tym zależało bo gdyby gdzieś bliżej mnie, może mogłabym skorzystać z jego usług. Ja po zabiegu przez pół roku miałam brać tabletki na wyniszczenie ognisk endo. Po tym pół roku miałam się starać- co w sumie zajęło mi kolejne pół roku, aż wreszcie się udało... Mam pytanko: Czy po # zmieniłyście lekarza, czy dalej chodzicie do tego samego? Ja zmieniłam. Zanim znów tego poznam, a on mnie, albo raczej mój organizm i jego przypadłości upłynie znów trochę czasu, ale do tamtego nie wrócę no na pewno.
Ja zmieniłam. Moja poprzednia gin była dziwna. To w jaki sposób mi powiedziała, że mam martwą ciążę...Bez żadnych emocji. Wiem, że dla nich to jest codzienność i statystyka, no ale to była kobieta która chyba coś tam czuje. Dobrze, że byłam w takim szoku, że nie wiedziałam za bardzo co mówi. Bo inaczej bym tam chyba zawału dostała.
Teraz też chodzę do babki, bo myślałam żeby może iść do faceta, ale jakoś tak wyszło.

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2012-03-02, 18:55   #185
karota11
Zadomowienie

nadia09 ten lekarz przyjmuje w Siedlcach. Moja koleżanka go bardzo chcwali i mówi, ze dzięki niemu zaszła w ciążę, bo poprawnie jej zdiagnozował ;/
A chyba Ty tez pisąłaś, ze ze wschodu jesteś...

Ja swojego nie zmianiłam, miałam zmienić, ale zostalam;/

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Co tu taka cisza? czyżby wszystkie balowały przy weekendzie?
Stary 2012-03-02, 19:03   #186
nadia09
Raczkowanie

Karotta11 ja z południowej Pl, Siedlce 300 km ode mnie,ale dzięki za info. Zobaczymy jak mi się powiedzie u tego nowego, mojego lekarza.
Stary 2012-03-02, 19:06   #187
karota11
Zadomowienie

no to szkoda

Trzyamm kciuki A dlaczego zmieniłaś lekarza wogóle?
Stary 2012-03-02, 19:07   #188
ollliii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nadia09 Pokaż wiadomość
Hej Ollliii też piłam zioła, ale ojca Klimuszki. Udało się zajść w pierwszym cyklu picia tych ziół. Wcześniej też się leczyłam. Później clo i pregnyl i nic. I dopiero po ziółkach się udało, choć nie mam żadnej pewności, że to właśnie po nich, ale tak się właśnie stało. Powodzenia Kochana!
W aptece płaciłam coś około 25 zł za wiesiołka, ale można go też kupować na listki. Tyle, że się nie opyla bo starcza go tylko na parę dni. Ja po # miałam śluz ale taki jakby bardziej gęsty a tym samym-niepłodny:-(((
Wydaje mi się, że te zioła pomagają, być może to też psychika, ale ważne, że tobie pomogły;] też wcześniej brałam clo i ovitrelle, to drugie zapewne dlatego, że u mojej pani gin jest dużo gratisów od tej firmy;/ a jest on droższy niż pregnyl;no i nadal niestety nic;/
ollliii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 19:23   #189
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
morenica u mnie właśnie też od rana męża nie ma i moje ulubione zajęcie to kawka, papieros i wizaz;p;p Później jak On jest w domu to dużo mniej palę. NIe wygania mnie jeszcze na balkon bo za zimno, ale pewnie niedługo już sama zacznę wychodzić.
A Ty Kochana miałaś zabieg przy #?

My mieliśmy datę porodu na 27 sierpnia, a rocznica ślubu 20.

Zabiegu nie miałam. Samoistne. No ja dzisiaj tyle wypaliłam, ze szkoda gadać Wczoraj miałam wielką kłótnię z Mężem. I mamy ciche dni Ja jestem taka, że jak się pokłocę to za jakiś czas (za chwilę:P) tulę się i jest ok. a On nie...Jest bardzo w swojej złości zawzięty. I jak się wczoraj zawziął na mnie to dzisiaj cisza. Owszem nie byłam bez winy, ale zdenerwował mnie strasznie...a że ja jeszcze przez @ wrażliwa i poszło Ciekawe jak będzie jak wróci z pracy.

Cytat:
morenica- super, ze @ przyszła. To ile dni po #? ja miałam równo 30 dni.miałam samoistne ;/
Wiesz, tak troszkę więcej niż miesiąc przyszła.

Cytat:
Ale cisza na wątku
Ja znowu sama siedzę bo tż musiał pojechać coś załatwić z samochodem.
Dziewczyny a z jakich części kraju jesteście;p?
Ja jestem z Warmii i Mazur
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-02, 19:39   #190
karota11
Zadomowienie

Ja dzisiaj nie mogę sobie miejsca znaleźć
Stary 2012-03-02, 19:43   #191
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj nie mogę sobie miejsca znaleźć
Ja tak samo przez kłótnie z Mężem i przez @. Bo jak dostałam to jakoś tak mi się dziwnie i smutnie zrobiło A TZ jeszcze tego nie rozumie
Stary 2012-03-02, 19:46   #192
karota11
Zadomowienie

u mnie mąż # zamknął w pewnym etapie życia i dla niego koniec. A ja dzisiaj siedzę czytam fora...najgorzej jak sobe pomyślę, ze jużczułuabym ruchy...fuck..po co ja to analizuję?
Stary 2012-03-02, 21:36   #193
nadia09
Raczkowanie

Cytat:
no to szkoda

Trzyamm kciuki A dlaczego zmieniłaś lekarza wogóle?
Temu poprzedniemu nie ufałam w ogóle, ale ciężko znaleźć dobrego lekarza a on podobno za takiego uchodzi. Jak dla mnie to strasznie bucowaty z głupim czasem chamskim humorem. Nigdy nie odpowiadał na zadane pytania, mówił że za dużo tłumaczenia itp. Cymbał. Miara się przebrała gdy powiedział, że nie ma tętna i że mi daje skierowanie na zabieg-żebym sobie poszła do jakiego chcę szpitala. Chodziłam do niego ponad rok, często nawet co 2 tyg.-tak mi wyznaczał wizyty, kasował zawsze 100 i w tak krytycznej sytuacji nie skierował mnie do swojego szpitala, gdzie on pracuje, tylko powiedział: idź se pani gdzie chcesz. Poszłam do innego. Ten jest jak gin i psycholog w jednym. Nawet rysuje obrazki, żebym wiedziała co się dzieje i odpowiada na każde pytanie. W ogóle dużo rozmawia z pacjentkom i dokładnie bada. Ale ja taka sceptyczna jestem już. Ciekawe jakim się fachowcem okaże...
Stary 2012-03-02, 22:48   #194
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie mąż # zamknął w pewnym etapie życia i dla niego koniec. A ja dzisiaj siedzę czytam fora...najgorzej jak sobe pomyślę, ze jużczułuabym ruchy...fuck..po co ja to analizuję?
KARota! mnie tez nachodzą takie mysli - ze pewnie bym juz z konkretnym brzuchem chodziła bo to juz byłoby pełnych 7mc!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 14:17   #195
karota11
Zadomowienie

hallo jak tam samopoczucie dzisiaj?
Stary 2012-03-04, 11:06   #196
eseska
Zakorzenienie

o jaka cisza weekendowa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

ZOSIA
Stary 2012-03-04, 19:49   #197
nadia09
Raczkowanie

a ja nie mogę przestać myśleć o tej mojej koleżance. Jeszcze się wczoraj dowiedziałam, że z trudem w ogóle ją odratowali... Ma 25 lat i męża, który niedawno walczył z białaczką... Od paru dni mam takie myśli, że kiedy ludziom urodzi się zdrowe dziecko i wszystko jest dobrze to nawet nie wiedzą jakie ich szczęście spotkało. Ja sobie nie zdawałam z tego sprawy dopóki nie zaczęłam chorować, a później jeszcze bardziej gdy #. Jeszcze większy cios...
Stary 2012-03-04, 22:08   #198
misiaeel
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki, ja właśnie wróciłam z wyjazdu do rodziców. Stęskniłam się za wami
Wczoraj dostałam takiego białka kurzego;p No leci ze mnie jak z kranu;p;p Także wszytsko w porządku z organizmem i owulacja przyszłaNiestety jeszcze z niej skorzystać nie możemy
Powiem wam że pół nocy z Mama przegadałam o tym co się stało i tak jakoś mi lepiej na duchu. Bardzo mnie pocieszyła. Ogólnie mam z nią lepszy kontakt niż z przyjaciółką. No i pobuszowałyśmy troche po lumpeksach i kilka perełek udało mi się zdobyć

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2012-03-05, 01:04   #199
karota11
Zadomowienie

Dziewczyny ja jutro rano jadę na szkolenie, więc nie wiem jak tam z netem ;/
Trzymajcie się postaram się odezwac

Ja już myślałam, ze wszystkie watek opuściły

nadia09 ja mam też takie myśli, np. idzie sobie dziewczyna z wózkiem, ja w samochodzie stoję w korku i tak patrzę jak spaceruje z wózkiem i tak sobie myśle, "kobieto jakie Ty masz szczęście!" czasami te które nie doświadczyły # i innych kłopotów nawet nie zdja sobie sprawy

misiael super, ze odpoczełaś psychicznie ja też uwielbiam rozmowy z moją mamą, wiec wiem jakie to szczęście Aaa.. i w sobote też buszowałam po lumpeksach Klka drobnych rzeczy ale zawsze mam łupy

Buźka

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

jaby się okazało że nie ma netu, to dopiero za 2 tyg się odezwę jak wrócę
Stary 2012-03-05, 10:31   #200
misiaeel
Wtajemniczenie

Za 2 tygodnie dopiero?? Musisz coś wykombinować bo to zdecydowanie za długo;p

Powiem wam, że psychicznie jakoś tak już mi lepiej jest, jednak czas leczy rany. Nadia to co się się stało Twojej koleżance to taka tragedia Bo ona przecież już widziała to dziecko:/ A wiesz może dlaczego tak się stało??

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2012-03-05, 10:46   #201
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewuszki, ja właśnie wróciłam z wyjazdu do rodziców. Stęskniłam się za wami
Wczoraj dostałam takiego białka kurzego;p No leci ze mnie jak z kranu;p;p Także wszytsko w porządku z organizmem i owulacja przyszłaNiestety jeszcze z niej skorzystać nie możemy
Powiem wam że pół nocy z Mama przegadałam o tym co się stało i tak jakoś mi lepiej na duchu. Bardzo mnie pocieszyła. Ogólnie mam z nią lepszy kontakt niż z przyjaciółką. No i pobuszowałyśmy troche po lumpeksach i kilka perełek udało mi się zdobyć
Hej
Ja odkąd mieszkam na swoim mam z Mamą o niebo lepszy konakt niż jak razem mieszkałyśmy. Więcej rozmawiamy ze sobą, radzimy się super.

Wczoraj Mąż dowiedział się, że Nasza sąsiadka a jednocześnie moja znajoma z liceum w maju ma rozwiązanie. Drugie dziecko będą mieć. Aż coś mnie tak zacisnęło. że ja tak we wrześniu bym już miała Kubusia. No ale...jeszcze troszkę trzeba poczekać, a teraz mamy kłótnie z Mężem więc pewnie i ten czas się przeciągnie.
Stary 2012-03-05, 10:53   #202
misiaeel
Wtajemniczenie

morenica ja się wyprowadziłam od Rodziców w 2 roku studiów. Więc to już jakieś 4 lata. I właśnie od tamtego czasu mam z nimi o wiele lepszy kontakt. A teraz to już w ogóle bo jezdzimy do domu co jakieś 2 tygodnie wiec zawsze stęsknieni wszyscy są
A co do kłótni z mężem to jakoś od # w ogóle się nie kłócimy, tak jakby to wszystko nas wzmocniło i nasze priorytety się zmieniły.

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2012-03-05, 14:17   #203
anitaxas
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Mało się udzielam, ale czytam Was na bieżąco.

Co do relacji z Tż po # to faktycznie jest inaczej, ale w tą lepszą stronę. Jesteśmy dla siebie bardziej wyrozumiali, bardziej spokojni. Strata naszego maleństwa zbliżyła nas bardzo. Tragiczne chwile potrafią czasami bardziej zbliżyć ludzie do siebie niż nie jedna miła i beztroska chwila. Nie powiem, że po # było nam łatwo i chociaż czasami miałam wrażenie że nie rozumie moich uczuć, płaczu, żalu, złego nastroju to wiem że On też przeżywała to wszystko po swojemu. Najważniejsza jest rozmowa. Dziś wiem że bez Jego wsparcia i bycia razem ze mną w tych chwilach rozpaczy nie dałabym rady przez to przejść.

A tak optymistycznie: to świecące słońce wprawia mnie w coraz lepszy nastrój I tak jakoś coraz częściej mam w głowie myśli o staraniach

Czasem jak wybiegnę w przyszłość zbyt daleko to zastanawiam się jak to będzie jak już kiedyś dzidziuś się pojawi - czy my damy sobie radę, tak po prostu

ale co tam jak to się mówi: jest ryzyko jest przyjemność
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-05, 16:14   #204
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Mało się udzielam, ale czytam Was na bieżąco.

Co do relacji z Tż po # to faktycznie jest inaczej, ale w tą lepszą stronę. Jesteśmy dla siebie bardziej wyrozumiali, bardziej spokojni. Strata naszego maleństwa zbliżyła nas bardzo. Tragiczne chwile potrafią czasami bardziej zbliżyć ludzie do siebie niż nie jedna miła i beztroska chwila. Nie powiem, że po # było nam łatwo i chociaż czasami miałam wrażenie że nie rozumie moich uczuć, płaczu, żalu, złego nastroju to wiem że On też przeżywała to wszystko po swojemu. Najważniejsza jest rozmowa. Dziś wiem że bez Jego wsparcia i bycia razem ze mną w tych chwilach rozpaczy nie dałabym rady przez to przejść.

A tak optymistycznie: to świecące słońce wprawia mnie w coraz lepszy nastrój I tak jakoś coraz częściej mam w głowie myśli o staraniach

Czasem jak wybiegnę w przyszłość zbyt daleko to zastanawiam się jak to będzie jak już kiedyś dzidziuś się pojawi - czy my damy sobie radę, tak po prostu

ale co tam jak to się mówi: jest ryzyko jest przyjemność
Mi z mężem też się lepiej układa. Chyba nawet kochamy się jeszcze bardziej Jednak taka tragedia naprawdę wpływa na człowieka.
U mnie też cały dzień słońce świeci Wyczuwam już wiosnę, bo dosyć mam już zimowych butów i kurtki;p

Dziewczyny co tu taka cisza!!!???

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2012-03-05 o 19:31
Stary 2012-03-05, 21:11   #205
eseska
Zakorzenienie

ja mam dziś jakiegoś doła! cieplej więcej spacerujących mam z wózeczkami i jakos tak ciezej. Pewnie tez dlatego ze powoli zbliza się termin porodu - wprawdzie jeszcze troche ale wiosna miała byc inna! i chyba ten cykl pójdzie na straty! ale juz nie smęce!

ZOSIA
Stary 2012-03-07, 10:26   #206
misiaeel
Wtajemniczenie

Ale cisza, dziewczyny żeby nam wątek nie umarł;p
Ja jestem po owulacji, wczoraj z tż się śmieliśmy, że taka dobra owulka my jej wykorzystać nie możemy Bo tak jak się martwiłam, że jej nie ma, tak przyszła z ogromną ilością śluzu Więc przestałam się martwić Chociaż tego wiesiołka kupię i tak

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2012-03-07, 21:27   #207
eseska
Zakorzenienie

MISIAELA! no wasnie Karota na szkoleniu a tu cisza1 a śluzu to zazdraszczam bo naprade ekstra miałaś! ale chociaz wiesz ze jest ok!

ZOSIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-08, 09:24   #208
ollliii
Przyczajenie

Czesc dziewczynki, okres mi sie spoznial, ale mialam paskudne bole miesiaczkowe. W poniedzialek byl 42 dc, poprzedni tez tyle trwal, wiec postanowilam dopiero wtedy testowac,no i 2 kreski, ale jakos boje sie na razie cieszyc, wizyte u gin mam umowiona na srode, zrobiłam juz kilka testow, zeby miec pewnosc, ale odczuwam bol jajnika;/ tak chcialabym, zeby bylo dobrze, ale ciagle odczuwam strach, ze znow zle sie skonczy;/ w srode z obliczen wynika, ze to bedzie 8 tydzien, wiec powinno byc serduszko,ale jesli nie bedzie........... nie wiem jak to przezyje
ollliii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 11:30   #209
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ollliii Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, okres mi sie spoznial, ale mialam paskudne bole miesiaczkowe. W poniedzialek byl 42 dc, poprzedni tez tyle trwal, wiec postanowilam dopiero wtedy testowac,no i 2 kreski, ale jakos boje sie na razie cieszyc, wizyte u gin mam umowiona na srode, zrobiłam juz kilka testow, zeby miec pewnosc, ale odczuwam bol jajnika;/ tak chcialabym, zeby bylo dobrze, ale ciagle odczuwam strach, ze znow zle sie skonczy;/ w srode z obliczen wynika, ze to bedzie 8 tydzien, wiec powinno byc serduszko,ale jesli nie bedzie........... nie wiem jak to przezyje
Kochana no to gratuluje!!!!!:jupi :
Pierwsza w naszym wątku A powiedz mi ile się staracie po #?
I nie martw się! Myśl pozytywnie to jest najważniejsze, wszystko będzie dobrze A betę robiłaś?

eseska co do śluzu ja właśnie też się ciesze, ale wyczytałam ostatnio gdzieś, że śluz wcale nie świadczy o tym, że owulacja była:/ Chociaz nie chcę się martwić na zaś

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2012-03-08 o 11:31
Stary 2012-03-08, 21:08   #210
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ollliii Pokaż wiadomość
ale super! bardzo sie cieszę! : jupi::j upi:a gratulowac będe za 9 miesiecy!!!!!!!!!!! Spokojnie z tymi obliczeniami one liczą zawsze od ostatniej miesiączki tydzień ciązy a jak ostatnio miałas długie cykle to pewnie owu wyła póżniej! Myśle ze beta dałaby jakiś obraz który to tydzień +oczywiście wizyta u lekarza! Dbaj o siebie! Ale fajnie! Pierwsza fasolka!!!!!!!!

Cytat:
eseska co do śluzu ja właśnie też się ciesze, ale wyczytałam ostatnio gdzieś, że śluz wcale nie świadczy o tym, że owulacja była:/ Chociaz nie chcę się martwić na zaś
ale sluz jest niezbędny do zapłodnienia - bo w śluzie płodnym plemniki przechodza kapacytacje - czyli ostateczne dojrzewanie!

ZOSIA
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości