Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 20:02   #181
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
właśnie mi małż sprzedał sposób na cieknący nos. Od znajomego. Dość drastyczny - trzeba wciągnąć nosem sok z cytryny, boli, ale podobno działa powiedziałam, że ja już wolę, żeby mi się z nosa lało
Hmm że dość drastyczny to mało powiedziane, wolę katar

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Brała któraś z Was takie globulki? W ulotce jest napisane żeby to jak najgłębiej włożyć a ja się trochę obawiam że brzuch mi będzie w tym przeszkadzał...
Niech Ci mTż wsadzi

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Zaczełam jeździć autem heh "obudziłam" się pod koniec 6 mca ciąży, ale spoko... jutro jade na glukozę - az mnie skręca jak sobie pomysle i to mam jeszcz 75 a nie 50..mam lekkiego stresa co do wynku
A przez pierwsze 6 m-cy czemu nie jeździłaś? Za jakiś czas już nie będziesz mogła bo brzuch będzie bardzo duży
Glukozą się nie przejmuj, dasz radę. Nie jest takie złe. No i trzymam kciuki za wyniki

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
To bardzo dobrze Faktycznie niektore rzeczy na liscie sa zbedne, o tym pisalam wczesniej

Ja np. nie rozumiem dlaczego sterylizatory sa tak popularne. nam nawet w szkole rodzenia mowili ze to bez sensu, nie mozna przesadzac ze sterylnoscia i wyparzac wszystkiego, co ma kontakt z dzieckiem. Jesli wezmie do buzi zabawke, ktora miala kontakt nawet z podloga (w domu!) to nic mu nie bedzie, to nawet lepiej.
Zwlaszcza jesli w domu sa zwierzeta, nie uchronimy dziecka przed zarazkami. A przeciez wiecej z tego klopotu niz pozytku.
Jest mnostwo zbednych rzeczy na dzieciecym rynku. Gdyby sie przyjrzec dokladnie wiekszosci z nich nie potrzebujemy

Specjalne woreczki na brudne pieluchy. Te zwykle nie smierdza, a te z kupka - mozna uzyc zwyklej jednorazowki ze sklepu. Po chlebie, bulkach... I to za darmo.

Roznego typu "specjalne" zabawki, ktore mozna znalezc za o wiele nizsza cene.
Maskotki, ale nie takie zwykle, specjalne dla malych dzieci.
Milion specjalnych recznikow o roznych ksztaltach
Roznego typu termometry - np. taki w smoczku. Przeciez to pieniadze wyrzucone w bloto. Ja rozumiem, ze dziecko moze baaardzo plakac przy termometrze w pupie, ale przeciez sa jeszcze takie do czola. Jaki sens jest robic termometr w smoczku?

Wlasciwie, czasami niektore mamy tak sie zachowuja, jakby dziecko do lat 3 moglo miec kontakt tylko z rzeczami stworzonymi specjalnie dla malych dzieci...
W tych czasach "modnie" jest wychowac dziecko w super sterylnych warunkach (a pozniej alergie na wszystko...), koniecznie na sloiczkach, majac pokoj zawalony super drogimi zabawkami, najlepiej jeszcze Fisher Price i czymkolwiek z napisem "edukacyjne"...
echhhhh

Mam zly dzien i sie rozpisuje normalnie
Pisz, pisz, tym bardziej, że bardzo mądre i pożyteczne rzeczy piszesz. Z chęcią skorzystam z Twojej wiedzy

Co do sterylnego środowiska dziecka, też uważam, że jest to kompletna bzdura.
Jak byłam mała to ciągle byłam brudna Na wszystkich zdjęciach z lat dziecięcych jestem umorusana I szczerze to rzadko kiedy choruję. A do tego jeszcze w życiu nie miałam antybiotyku. No trochę mijam się z prawdą bo raz miałam maść z antybiotykiem.
Ustaliliśmy z małżem, że nie mamy zamiaru wychowywać dziecka w sterylnych i szklarniowych warunkach.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:03   #182
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
super

Paula prawda jest taka, że większość maluszków mając do wyboru zabawki fisher price a na przykład butelkę plastikową wypełnioną czymś szeleszczącym (chociażby fasolką) wybierze to drugie nie raz zaobserwowałam, jak rodzice próbowali zainteresować dziecko jakąś super wypasioną zabawką, a dzieciak wolał zwykłe przedmioty do zabawy. Jaka radocha może być na przykład z zamka błyskawicznego w torebce, albo otwierania i zamykania szminki (mój chrześniak tak się uwielbiał bawić, i można mu było szminki dawać, bo wiedział skubaniec, że zanim się zamknie trzeba zakręcić) to nie wiedziałam
U nas hitem byla zwykla pielucha tetrowa. Wiele godzin spedzil na chowaniu sie za nia i przytulaniem do niej
Domowe grzechotki (z butelek) tez byly super. Dziecko zajmie nawet zwykle pudelko. Bo bedzie kombinowac co z nim zrobic
Nasz maly wyciaga galki z szuflad/szafek, niektore tak zepsul, ze zostaly wystajace sruby i nie ma co z tym zrobic. Wyciagnelismy sruby. Zostaly takie szafki bez niczego. Szuflady tak nie otworzy bo mu ciezko I to dla nas plus, szafki juz umie otworzyc i pakuje co sie da w te otwory
Wiec teraz roznego typu male patyczki sa u nas w domu hitem i zaraz trzeba sprawdzic czy tam wchodza
Tak samo uwielbia klucze.
Jak tylko jakies dorwie to leci do drzwi. Potrafi tak spedzic nawet 10-15min

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:12   #183
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
My już po wizycie
Wg OM jestem w 25w4d a wg USG 24w1d. Nie mam skanera tutaj,ale w weekend będę u rodziców to prześle fotki małego
Widzieliśmy jak ziewa i jak zjada sobie rączkę No i najważniejsze że wszystko jest dobrze ,pomiary prawidłowe, wszystko na swoim miejscu. Jutro się odezwe,bo dzisiaj mąż zajmuje laptopa(musi przygotować prezentacje do pracy ) .
Papapa
Super Czekamy na fotki

Stary 2012-03-27, 20:13   #184
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
My już po wizycie
Wg OM jestem w 25w4d a wg USG 24w1d. Nie mam skanera tutaj,ale w weekend będę u rodziców to prześle fotki małego
Widzieliśmy jak ziewa i jak zjada sobie rączkę No i najważniejsze że wszystko jest dobrze ,pomiary prawidłowe, wszystko na swoim miejscu. Jutro się odezwe,bo dzisiaj mąż zajmuje laptopa(musi przygotować prezentacje do pracy ) .
Papapa

my też nie będziemy dziecka wychowywać w sterylnych warunkach - po pierwsze to głupie a po drugie przy trzech kotach byłaby to misja niewykonalna
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:14   #185
nadalka
Zakorzenienie

Paula ja bym ci chciała odpisać ale telefon ciągle mi się tnie. Ale jednym słowem. Na takich ludzi nie ma rady :/
Stary 2012-03-27, 20:16   #186
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziekuję za miłe słowa, naprawdę mi to jest potrzebne, oby dotrwać do 37 tygodnia jakoś.

I tak powiem wam z mojego doświadczenia, że jak coś boli to odrazu trzeba jechać na ostry dyżur. Ja prawie 5 dni jechałam na nospie forte, bo bałam się jechać na ip. Dopiero jak nospa nie działała to się ruszyłam. Teraz strasznie żałuję, że nie pojechałam wcześniej, bo może by takich stresów nie było. Ale człowiek mądry dopiero po szkodzie

Fenoterol biorę co 3 godz po 1/2 tabletki, jeśli chodzi o skutki uboczne to napewno drżenie rąk i nóg jak u największego pijaka, no i strasznie się pocę w czasie spania, budzę się cała mokra, wcześniej tego nie miała. Czy jestem osłabiona to nie powiem bo leżę i nic nie robię, małż nie pozwala mi palcem kwinąć. No i ta niewygoda, że co 3 godz trzeba tabletkę jeść.
A po kroplówce, wiadomo większa dawka to ręce drżały wiele bardziej, do tego problemy z sercem.

A i dowiedziałam się że dziecko ułożone miednicowo, więc ma nóżki na dole i tłumaczy to to, że kopniaki otrzymuję wszystki nz dole brzucha.
Kochana masz zagrożoną ciążę, więc pamiętaj o tym. U Ciebie jest to tym bardziej ważne

Stary 2012-03-27, 20:19   #187
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Pisz, pisz, tym bardziej, że bardzo mądre i pożyteczne rzeczy piszesz. Z chęcią skorzystam z Twojej wiedzy

Co do sterylnego środowiska dziecka, też uważam, że jest to kompletna bzdura.
Jak byłam mała to ciągle byłam brudna Na wszystkich zdjęciach z lat dziecięcych jestem umorusana I szczerze to rzadko kiedy choruję. A do tego jeszcze w życiu nie miałam antybiotyku. No trochę mijam się z prawdą bo raz miałam maść z antybiotykiem.
Ustaliliśmy z małżem, że nie mamy zamiaru wychowywać dziecka w sterylnych i szklarniowych warunkach.
I bardzo dobrze
Ja jako dziecko biegalam po dzialce, bawilam sie z psami sasiadow, grzebalam w ziemi, nawet latalam ze slimakami A dzisiaj piszcze na widok robaka w domowym groszku czy jablkach Baaardzo nie lubie wszelkiego typu robali...

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Dziewczynki dziekuję za miłe słowa, naprawdę mi to jest potrzebne, oby dotrwać do 37 tygodnia jakoś.

I tak powiem wam z mojego doświadczenia, że jak coś boli to odrazu trzeba jechać na ostry dyżur. Ja prawie 5 dni jechałam na nospie forte, bo bałam się jechać na ip. Dopiero jak nospa nie działała to się ruszyłam. Teraz strasznie żałuję, że nie pojechałam wcześniej, bo może by takich stresów nie było. Ale człowiek mądry dopiero po szkodzie

Fenoterol biorę co 3 godz po 1/2 tabletki, jeśli chodzi o skutki uboczne to napewno drżenie rąk i nóg jak u największego pijaka, no i strasznie się pocę w czasie spania, budzę się cała mokra, wcześniej tego nie miała. Czy jestem osłabiona to nie powiem bo leżę i nic nie robię, małż nie pozwala mi palcem kwinąć. No i ta niewygoda, że co 3 godz trzeba tabletkę jeść.
A po kroplówce, wiadomo większa dawka to ręce drżały wiele bardziej, do tego problemy z sercem.

A i dowiedziałam się że dziecko ułożone miednicowo, więc ma nóżki na dole i tłumaczy to to, że kopniaki otrzymuję wszystki nz dole brzucha.
Trzymaj sie, mam nadzieje, ze nie bedziesz miala za duzo skutkow ubocznych, ale jesli nie ma wyjscia to co zrobic...? Dziecko jest najwazniejsze. Jestes bardzo silna

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-27, 20:21   #188
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja pomalowałam paznokcie na żółty tak wiosennie
Pokaż
Cytat:
Nowy wątek nowe avatarki
Wróciłam już z plotek z koleżanką, a w domu na stole leżała wydrukowana lista z wyprawką. Na liście były adnotacje mojego małża. Pytania typu: a co to jest - przy Fridzie, przy niektórych pozycjach po co tyle, przy większości hasło ok. A przy kilku, że uważa coś za zbędne. Jestem pozytywnie zaskoczona, że mój małż się tak przejął tą wyprawką
Jak miło, że się tak angażuje
Cytat:
Rozumiem co masz na mysli.
Nie podoba mi sie, jak rodzice ograniczaja dziecku kontakt z piaskiem. A co w tym zlego?
My czesto jezdzimy na roznego typu wyjazdy polaczone z grillami czy ogniskami i maly grzebie wszedzie, zwlaszcza jak znajdzie jakies szyszki, igly... I zawsze znajdzie sie kilka "madrych" osob, ktore wiedza lepiej od nas i uwazaja, ze powinnismy go co chwile czyscic...
Ale po co. Za chwile i tak wleci znowu w piasek.
jesli przyjdzie jesc, to jest dla mnie logiczne, ze rece i twarz "wypucujemy" do czysta

A kontakt ze zwierzetami ma od malego zabawek nie mial wyparzanych, tylko niektore i to na samym poczatku. Alergie (skaze bialkowa) ma od urodzenia. Poza tym nic go nie uczula
Zreszta ja bardzo szybko przestalam uzywac specjalnego proszku dla dzieci.
jesli nie ma wysypek i jest ok, to dla mnie wywalanie pieniedzy w bloto...
Tak samo nie prasowalam mu ubranek. Chyba ze byly takie, ktore ladniej wygladaly wyprasowane. Czyli np. koszule czy zwykle koszulki. ale bodziaki czy spiochy.. Po co Bo ktos sie boi zarazkow i chce je "wyparzyc" dodatkowo zelazkiem...? Nie rozumiem po co
Tak samo pranie ciuszkow dzieciecych w co najmniej 60 stopniach...
Ja od poczatku pralam w 30, tak jak nasze.
Zgadzam się, mądrze prawisz
Jak taki sterylny dzieciak pójdzie do przedszkola to choruje non stop
Cytat:
My już po wizycie
Papapa
Super, gratuluję
Cytat:
Moze i nadmiar kasy, ale tak na chlopski rozum - czy dziecko naprawde musi miec to wszystko? Milion zabawek, z czego polowa jest edukacyjna, wiekszosc Fisher Price, bo inne sa "Fuj". Co najmniej ze 2 maty edukacyjne, rozne "specjalne" maty na podloge, gdyby dziecko chcialo polezec/uczyc sie raczkowac, no tak, nie mozna dac koca, MUSI byc mata.
Wiadomo skąd potem to sie bierze, ze na komunię MUSI być laptop, czy cyfrówka, z rozbudzonej i podsycanej ambicjami rodziców manii posiadania
Cytat:
super

Paula prawda jest taka, że większość maluszków mając do wyboru zabawki fisher price a na przykład butelkę plastikową wypełnioną czymś szeleszczącym (chociażby fasolką) wybierze to drugie nie raz zaobserwowałam, jak rodzice próbowali zainteresować dziecko jakąś super wypasioną zabawką, a dzieciak wolał zwykłe przedmioty do zabawy. Jaka radocha może być na przykład z zamka błyskawicznego w torebce, albo otwierania i zamykania szminki (mój chrześniak tak się uwielbiał bawić, i można mu było szminki dawać, bo wiedział skubaniec, że zanim się zamknie trzeba zakręcić) to nie wiedziałam
Też to zaobserwowałam, pisałam w tamtym wątku, że u nas na poczekalni największym powodzeniem cieszą się drewniane klocki (nawet nie kolorowe tylko w naturalnym drewnianym kolorze) a dzieci ze sobą przynoszą cuda takie, interaktywne, że mała bania i wolą te siermiężne klocki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:24   #189
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
My już po wizycie
Papapa
superczekamy na fotkę
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:32   #190
eninka84
Zadomowienie

Witajcie Mamuski Kochane, wiem ze jestem bardzo rzadko, ale w pracy nie mam możliwości siedzieć na wizazu. Czytam Was na bieżąco jednak ale cieżko sie wbić w temat bo strasznie szybko sie one zmieniają i nie nadazam
Zaczęłam 19 tc, 29 idę do lekarza z wynikami, 12 natomiast na usg polowkowe nie mogę sie już doczekać na ostatnim lekarz mówił ze prawdopodobnie bedzie chłopiec, ale liczę troszkę ze sie pomylił, chociaż imiona mam już wybrane Dla dziewczynki Nadia, dla chłopca Tymon. Termin z ost. Usg to 20 sierpnia
Pozdrawiam Was i mam zamiar częściej sie odzywać, ale zobaczymy na co czas pozwoli, bo ja pracuje pełna para
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:41   #191
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuski Kochane, wiem ze jestem bardzo rzadko, ale w pracy nie mam możliwości siedzieć na wizazu. Czytam Was na bieżąco jednak ale cieżko sie wbić w temat bo strasznie szybko sie one zmieniają i nie nadazam
Zaczęłam 19 tc, 29 idę do lekarza z wynikami, 12 natomiast na usg polowkowe nie mogę sie już doczekać na ostatnim lekarz mówił ze prawdopodobnie bedzie chłopiec, ale liczę troszkę ze sie pomylił, chociaż imiona mam już wybrane Dla dziewczynki Nadia, dla chłopca Tymon. Termin z ost. Usg to 20 sierpnia
Pozdrawiam Was i mam zamiar częściej sie odzywać, ale zobaczymy na co czas pozwoli, bo ja pracuje pełna para
Super, że się odezwałaś A chłopiec pewnie zostanie chłopcem, póki co u żadnej płeć się nie zmieniła

Stary 2012-03-27, 20:44   #192
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Melduję się i ja.

W piątek trafiłam na ostry dyżur z powodu silnych bóli brzucha. Na badaniu lekarz stwierdził, że sączą mi się wody płodowe, bo leciało ze mnie strasznie no i że to już koniec. Ale na szczęscie na usg wyszło że dzidzia żyje i są wody płodowe. Więc lekarz stwierdził, że może się uda...

Dziewczyny ale przez te 5 dni przeżyłam, byłam pod kroplówką z fenoterolem przez 3 dni i dopiero te bóle ustąpiły w niedzielę i przestawili mnie na tabletki. Ale od niedzieli wieczora jest spokój, dzisiaj mnie wypisali do domciu. Niestety ten fenoterol muszę już brać do końca, co 3 godz plus osłona na serce.

Nikt mi nie umiał powiedzieć skąd te skurcze, oczywiście jeszcze mi dupka włączyli do leków.Ale kiedy mi te bóle nie ustępowały to myslałam już że urodze W karcie ciąży napisane "zagrażające poronienie", a mówili, że 2 trymestr to jest najspokojniejszy, a ja mam jazdy takie, że dziękuję bardzo.
No i oczywiście musze leżeć ale już się z tym pogodziłam, byleby donosić tą ciążę.
Jutro mam pozwolenie na badania pranetalne bo miałam termin umówiony, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok
O masakra- straszne chwile przezyłaś
Dobrze że już jestes w domku. Uwazaj na siebie

W ogóle to witam się w nowej części
Od jutra do konca tygodnia jestem na opiece z Zosia
Juz jej troche lepiej ale juz nie moge mamy prosić żeby przyjerdzała
Zobaczymy jak dam rade.
Ostatnimi czasy strasznie szybko sie mecze a przy małej nie ma mowy o lenistwie:P
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:46   #193
nadalka
Zakorzenienie

Mojego brata syna do 2 latek trzymali w domu, jak wyszedł na dwór, to zapalenie płuc na przemian z gorączką :/
Stary 2012-03-27, 20:46   #194
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mój Mały też rano fika, jakby chciał powiedzieć "mamo idziemy na śniadanko"
hehe sprytne te nasze maluszki moja dosc,ze rano to i w ciągu dnia jak tylko poczuje glod- anie zawsze moge odrazu cos przekąsac zaczuna pukac do mamusi- "daj mi jeść!!!"
Cytat:
My już po wizycie
Papapa
super, ze wszystko dobrze

Cytat:

A przez pierwsze 6 m-cy czemu nie jeździłaś? Za jakiś czas już nie będziesz mogła bo brzuch będzie bardzo duży
Glukozą się nie przejmuj, dasz radę. Nie jest takie złe. No i trzymam kciuki za wyniki

.
ja odkad mam prawko malo jezdzilam, zrazilam sie bo po micrze wsiadlam do terenowki i nie ogarnelam tego auta po pol roku tz kupil mi mniejsze starsze auto..ale mialam strach, ze hej, w zeszlym roku zaczelam jezdzic nim, ale tylko do pracy( 15 km prosta droga nie musialam wjezdzac w centrum), a do centrum sie balam... i dopiero tak naprawde od 3 dni sie zmobilizowalam i zaczelam sama jezdzic po miescie- chyba moja corunia mnie tak mobilizuje
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:50   #195
Soleilka
Zakorzenienie

Hej

Wróciłam od mamuśki. Jadłam barszcz ukraiński i ukradłam im kilka jabłek
Dostałam od przyszłej chrzestnej kosz na pampersy, a moja mama kupiła sporo ubranek i fajną ozdobę na ścianę

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:54   #196
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zrobiłam chleb Piętkę już zżarłam

Stary 2012-03-27, 20:54   #197
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam chleb Piętkę już zżarłam

mmmmmmmmm
Stary 2012-03-27, 20:59   #198
linzey
Rozeznanie

Ja mysle że trezba się kierować zdrowym rozsądkiem
Przecież wiadomo że jak bedzie sie trzymać dziecko w sterylkych warunkach to przy pierwszym kontakcie z zarazkami zachoruje.
Nie można tez przesadzac w druga strone.
My butelki używalismy dopiero od 10 mies (wczesniej cycuś) i przeparzałam ja raz na tydzień , dwa to samo ze smoczkiem.
Mała od 4 miesiaca to typowo podłogowe dziecko pozatym szybko zaczeła jeść z nami (widomo że mniej lub wgóle na poczatku doprawiałam).Na spacerki chodziłyśmy co dzienie od kiedy miala 2 tyg (do -20 stopni) na minimum godzine mimo to odkąd poszła do żlobka nam choruje ale to wirusy .
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:02   #199
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
ja odkad mam prawko malo jezdzilam, zrazilam sie bo po micrze wsiadlam do terenowki i nie ogarnelam tego auta po pol roku tz kupil mi mniejsze starsze auto..ale mialam strach, ze hej, w zeszlym roku zaczelam jezdzic nim, ale tylko do pracy( 15 km prosta droga nie musialam wjezdzac w centrum), a do centrum sie balam... i dopiero tak naprawde od 3 dni sie zmobilizowalam i zaczelam sama jezdzic po miescie- chyba moja corunia mnie tak mobilizuje
To ćwicz i nie zniechęcaj się. Jak będzie mała na świecie to bardzo się przyda. Trzymam kciuki
Bardzo ważne żeby jeździć. Mnie Tż, od razu po tym jak odebrałam prawko, wpakował w samochód i pojechaliśmy do jego rodziców - dość daleko. Nie wiem kto był bardziej przerażony - czy on czy ja Ale teraz jeżdżę, a małż się cieszy bo obecnie cały czas ma kierowcę

Stary 2012-03-27, 21:08   #200
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
To bardzo dobrze Faktycznie niektore rzeczy na liscie sa zbedne, o tym pisalam wczesniej

Ja np. nie rozumiem dlaczego sterylizatory sa tak popularne. nam nawet w szkole rodzenia mowili ze to bez sensu, nie mozna przesadzac ze sterylnoscia i wyparzac wszystkiego, co ma kontakt z dzieckiem. Jesli wezmie do buzi zabawke, ktora miala kontakt nawet z podloga (w domu!) to nic mu nie bedzie, to nawet lepiej.
Zwlaszcza jesli w domu sa zwierzeta, nie uchronimy dziecka przed zarazkami. A przeciez wiecej z tego klopotu niz pozytku.
Jest mnostwo zbednych rzeczy na dzieciecym rynku. Gdyby sie przyjrzec dokladnie wiekszosci z nich nie potrzebujemy

Specjalne woreczki na brudne pieluchy. Te zwykle nie smierdza, a te z kupka - mozna uzyc zwyklej jednorazowki ze sklepu. Po chlebie, bulkach... I to za darmo.

Roznego typu "specjalne" zabawki, ktore mozna znalezc za o wiele nizsza cene.
Maskotki, ale nie takie zwykle, specjalne dla malych dzieci.
Milion specjalnych recznikow o roznych ksztaltach
Roznego typu termometry - np. taki w smoczku. Przeciez to pieniadze wyrzucone w bloto. Ja rozumiem, ze dziecko moze baaardzo plakac przy termometrze w pupie, ale przeciez sa jeszcze takie do czola. Jaki sens jest robic termometr w smoczku?

Wlasciwie, czasami niektore mamy tak sie zachowuja, jakby dziecko do lat 3 moglo miec kontakt tylko z rzeczami stworzonymi specjalnie dla malych dzieci...
W tych czasach "modnie" jest wychowac dziecko w super sterylnych warunkach (a pozniej alergie na wszystko...), koniecznie na sloiczkach, majac pokoj zawalony super drogimi zabawkami, najlepiej jeszcze Fisher Price i czymkolwiek z napisem "edukacyjne"...
echhhhh

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Mam zly dzien i sie rozpisuje normalnie

Liste z wyprawka juz zrobilismy, wiec pewnie czesc z Was bierze sie za zakupy...
Na pewno do domu kupujecie lozeczka drewniane.
A co z turystycznym? My uwielbiamy wyjezdzac, weekendy najchetniej spedzamy poza domem i chcemy od razu zaopatrzyc sie w lozeczko turystyczne.
Macie jakies na oku? Zalezy mi na tym, zeby bylo w miare stabilne. Dobrze jesli bedzie mialo zamek z boku, takie otwarcie, wtedy starszego tez bysmy mogli czasami dac do takiego lozeczka.
Zgadzam się z Tobą Paula, ale sterylizator kupię, ponieważ najprawdopodobniej nie będę karmic piersią, a nie chcę bawic się w leczenie pleśniawek w pierwszych tygodniach życia... a co do sterylizacji zabawek to nawet na to nie wpadłam!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:09   #201
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Brała któraś z Was takie globulki? W ulotce jest napisane żeby to jak najgłębiej włożyć a ja się trochę obawiam że brzuch mi będzie w tym przeszkadzał...
ja dostałam w szpitalu. Trzeba je głęboko włożyć, bo podczas rozpuszczania się mogą podrażnić wejście do pochwy No i uważaj na nie, bo większość kobitek jest uczulona na clotrimazolum... Ja jestem i niestety dostałam Pimafucin jako zamiennik
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Zaraz lecę do Lidla po warzywka i żelki , mniam te kwaśne
Żeeeeeeeeeeelki
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja pomalowałam paznokcie na żółty tak wiosennie
Moja katechetka w technikum zawsze mówiła, że żółty to pasuje do żółtych papierów
Cytat:
My już po wizycie
Papapa
Super wieści
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość

Kochana odzywaj się częściej!

Wsunęłam paczkę chipsów

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:18   #202
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dla tych co lubią

http://film.onet.pl/recenzje/gra-o-t...wiadomosc.html

Stary 2012-03-27, 21:20   #203
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
o kurde już nowa część... więc się powtórzę ze starej bo nie zauważyłam nowej

Dzisiaj z Igusią zaczynamy 28 tydzień

Co do wieku ciąży u mnie z 8tc pokrył się z datą z wyliczeń , teraz jest i do tyłu i do przodu, zależy jak zawieje
O kurde, jak już daleko jesteś... Super
Cytat:
Melduję się i ja.

W piątek trafiłam na ostry dyżur z powodu silnych bóli brzucha. Na badaniu lekarz stwierdził, że sączą mi się wody płodowe, bo leciało ze mnie strasznie no i że to już koniec. Ale na szczęscie na usg wyszło że dzidzia żyje i są wody płodowe. Więc lekarz stwierdził, że może się uda...

Dziewczyny ale przez te 5 dni przeżyłam, byłam pod kroplówką z fenoterolem przez 3 dni i dopiero te bóle ustąpiły w niedzielę i przestawili mnie na tabletki. Ale od niedzieli wieczora jest spokój, dzisiaj mnie wypisali do domciu. Niestety ten fenoterol muszę już brać do końca, co 3 godz plus osłona na serce.

Nikt mi nie umiał powiedzieć skąd te skurcze, oczywiście jeszcze mi dupka włączyli do leków.Ale kiedy mi te bóle nie ustępowały to myslałam już że urodze W karcie ciąży napisane "zagrażające poronienie", a mówili, że 2 trymestr to jest najspokojniejszy, a ja mam jazdy takie, że dziękuję bardzo.
No i oczywiście musze leżeć ale już się z tym pogodziłam, byleby donosić tą ciążę.
Jutro mam pozwolenie na badania pranetalne bo miałam termin umówiony, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok
Faktycznie swoje przeszłaś w tak krótkim czasie. Ale teraz będzie już tylko lepiej
Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
Kochaniutkie ja się żegnam gorąco, jadę do mamci (muszę zostawić u niej synka) i jadę z mężem na Usg. Trzymajcie za mnie proszę kciukasy, żeby z dzidzią wszystko było OK
Jutro z rana zdam relacje i spróbuję pokombinować coś ze zdjęciami
Trzymajcie się ciepło i nie piszcie za wiele
Powodzenia

Melduję się w nowym wątku, pędzicie jak szalone Ja wróciłam z pracy tak zmęczona, że jak padłam na sofę, tak leżę do tej pory Jutro idę z mężem na kontrolę w sprawie jego zapalenia oskrzeli, to może mi się uda jakieś zwolnienie wycyganić

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 21:25   #204
Linka25
Zakorzenienie

Paula i Aga dużo ważnych rzeczy napisałyście
Mam takie samo zdanie..
Alergie i przeziębienia to jedno, ja mam znajomych którzy mają córeczkę chorą na autyzm, wiadomo mniej więcej od 1 roku życia.. Leczą ją w Warszawie u jakiejś specjalistki z sukcesami i coś mi się obiło o uszy (nie powiem dokładnie ale coś takiego od nich słyszałam) że są podejrzenia że autyzm jest włąśnie chorobą cywilizacyjną wynikającą z .. dobrobytu, z tego że jest zbyt sterylnie, mało naturalnie, za dużo chemii. Może mniej chodzi o czyjeś postępowanie w konkretnym przypadku, bardziej po prostu o świat w którym żyjemy. Ale to tak na marginesie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mojego brata syna do 2 latek trzymali w domu, jak wyszedł na dwór, to zapalenie płuc na przemian z gorączką :/
O rany Mama mi mówiła że dopóki nie skończyłam 2 lat nie było ani jednego dnia byśmy nie były co najmniej godziny na dworze. A przeważnie pól dnia

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Wróciłam od mamuśki. Jadłam barszcz ukraiński i ukradłam im kilka jabłek
Pyszności... Barszczyk ukraiński to coś wspaniałego..
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:25   #205
Mandragorrka
Zakorzenienie

Czytam najnowszą relację z porodu u wiosennych mamuś

Stary 2012-03-27, 21:27   #206
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam najnowszą relację z porodu u wiosennych mamuś
zapodaj linka
Stary 2012-03-27, 21:32   #207
Linka25
Zakorzenienie

Ale dziś dużo wody wypiłam... i wczoraj też. Ta infekcja dróg moczowych mnie zmobilizowała i teraz okazuje sie ze wypić te 3 l. to nie taki wysiłek
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:36   #208
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
zapodaj linka

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2635

a tutaj jak klikniesz w nicki - te fioletowe to możesz poczytać więcej. Czasami są zdjęcia takich słodziuchnych maleństw

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600586

Stary 2012-03-27, 21:37   #209
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą Paula, ale sterylizator kupię, ponieważ najprawdopodobniej nie będę karmic piersią, a nie chcę bawic się w leczenie pleśniawek w pierwszych tygodniach życia... a co do sterylizacji zabawek to nawet na to nie wpadłam!
Kochana, wystarczy przelac wrzatkiem, naprawde, to bedzie sterylne, a plesniawki ma mnostwo dzieci, na piersi czy nie

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-27, 21:40   #210
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
My już po wizycie
Papapa
Świetne wieści!

Cytat:
hehe sprytne te nasze maluszki moja dosc,ze rano to i w ciągu dnia jak tylko poczuje glod- anie zawsze moge odrazu cos przekąsac zaczuna pukac do mamusi- "daj mi jeść!!!"

Mój też do mnie puka jak jestem głodna
Ja uwielbiam jeździć samochodem To poczucie wolności i niezależności Kiedyś jak miałam dużo stresów, wsiadałam w auto i jechałam w trasę i od razu mnie to uspokajało

Cytat:
I bardzo dobrze
Ja jako dziecko biegalam po dzialce, bawilam sie z psami sasiadow, grzebalam w ziemi, nawet latalam ze slimakami A dzisiaj piszcze na widok robaka w domowym groszku czy jablkach Baaardzo nie lubie wszelkiego typu robali...
Mam identycznie Jak byłam dzieckiem to hodowałam ślimaki w domu, łapałam żaby i robale, itp. Teraz jak widzę jakiegoś robala to najchętniej uciekłabym jak najdalej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości