|
|
#181 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Glukozą się nie przejmuj, dasz radę. Nie jest takie złe. No i trzymam kciuki za wyniki ![]() Cytat:
Co do sterylnego środowiska dziecka, też uważam, że jest to kompletna bzdura. Jak byłam mała to ciągle byłam brudna Na wszystkich zdjęciach z lat dziecięcych jestem umorusana Ustaliliśmy z małżem, że nie mamy zamiaru wychowywać dziecka w sterylnych i szklarniowych warunkach. |
||||
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domowe grzechotki (z butelek) tez byly super. Dziecko zajmie nawet zwykle pudelko. Bo bedzie kombinowac co z nim zrobic ![]() Nasz maly wyciaga galki z szuflad/szafek, niektore tak zepsul, ze zostaly wystajace sruby i nie ma co z tym zrobic. Wyciagnelismy sruby. Zostaly takie szafki bez niczego. Szuflady tak nie otworzy bo mu ciezko I to dla nas plus, szafki juz umie otworzyc i pakuje co sie da w te otwory ![]() Wiec teraz roznego typu male patyczki sa u nas w domu hitem i zaraz trzeba sprawdzic czy tam wchodza ![]() Tak samo uwielbia klucze. Jak tylko jakies dorwie to leci do drzwi. Potrafi tak spedzic nawet 10-15min
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też nie będziemy dziecka wychowywać w sterylnych warunkach - po pierwsze to głupie a po drugie przy trzech kotach byłaby to misja niewykonalna |
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ja bym ci chciała odpisać ale telefon ciągle mi się tnie. Ale jednym słowem. Na takich ludzi nie ma rady :/
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jako dziecko biegalam po dzialce, bawilam sie z psami sasiadow, grzebalam w ziemi, nawet latalam ze slimakami A dzisiaj piszcze na widok robaka w domowym groszku czy jablkach ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
|
#188 | |||||
|
Zadomowienie
|
Pokaż
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak taki sterylny dzieciak pójdzie do przedszkola to choruje non stop ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na fotkę
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuski Kochane, wiem ze jestem bardzo rzadko, ale w pracy nie mam możliwości siedzieć na wizazu. Czytam Was na bieżąco jednak ale cieżko sie wbić w temat bo strasznie szybko sie one zmieniają i nie nadazam
Zaczęłam 19 tc, 29 idę do lekarza z wynikami, 12 natomiast na usg polowkowe nie mogę sie już doczekać na ostatnim lekarz mówił ze prawdopodobnie bedzie chłopiec, ale liczę troszkę ze sie pomylił, chociaż imiona mam już wybrane Dla dziewczynki Nadia, dla chłopca Tymon. Termin z ost. Usg to 20 sierpnia Pozdrawiam Was i mam zamiar częściej sie odzywać, ale zobaczymy na co czas pozwoli, bo ja pracuje pełna para
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chłopiec pewnie zostanie chłopcem, póki co u żadnej płeć się nie zmieniła |
|
|
|
|
#192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że już jestes w domku. Uwazaj na siebie W ogóle to witam się w nowej części ![]() Od jutra do konca tygodnia jestem na opiece z Zosia Juz jej troche lepiej ale juz nie moge mamy prosić żeby przyjerdzała ![]() Zobaczymy jak dam rade. Ostatnimi czasy strasznie szybko sie mecze a przy małej nie ma mowy o lenistwie:P |
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego brata syna do 2 latek trzymali w domu, jak wyszedł na dwór, to zapalenie płuc na przemian z gorączką :/
|
|
|
|
#194 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja dosc,ze rano to i w ciągu dnia jak tylko poczuje glod- anie zawsze moge odrazu cos przekąsac zaczuna pukac do mamusi- "daj mi jeść!!!"![]() Cytat:
Cytat:
po pol roku tz kupil mi mniejsze starsze auto..ale mialam strach, ze hej, w zeszlym roku zaczelam jezdzic nim, ale tylko do pracy( 15 km prosta droga nie musialam wjezdzac w centrum), a do centrum sie balam... i dopiero tak naprawde od 3 dni sie zmobilizowalam i zaczelam sama jezdzic po miescie- chyba moja corunia mnie tak mobilizuje
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wróciłam od mamuśki. Jadłam barszcz ukraiński i ukradłam im kilka jabłek ![]() Dostałam od przyszłej chrzestnej kosz na pampersy, a moja mama kupiła sporo ubranek i fajną ozdobę na ścianę
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Ja mysle że trezba się kierować zdrowym rozsądkiem
Przecież wiadomo że jak bedzie sie trzymać dziecko w sterylkych warunkach to przy pierwszym kontakcie z zarazkami zachoruje. Nie można tez przesadzac w druga strone. My butelki używalismy dopiero od 10 mies (wczesniej cycuś) i przeparzałam ja raz na tydzień , dwa to samo ze smoczkiem. Mała od 4 miesiaca to typowo podłogowe dziecko pozatym szybko zaczeła jeść z nami (widomo że mniej lub wgóle na poczatku doprawiałam).Na spacerki chodziłyśmy co dzienie od kiedy miala 2 tyg (do -20 stopni) na minimum godzine mimo to odkąd poszła do żlobka nam choruje ale to wirusy . |
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ćwicz i nie zniechęcaj się. Jak będzie mała na świecie to bardzo się przyda. Trzymam kciuki ![]() Bardzo ważne żeby jeździć. Mnie Tż, od razu po tym jak odebrałam prawko, wpakował w samochód i pojechaliśmy do jego rodziców - dość daleko. Nie wiem kto był bardziej przerażony - czy on czy ja
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i uważaj na nie, bo większość kobitek jest uczulona na clotrimazolum... Ja jestem i niestety dostałam Pimafucin jako zamiennikŻeeeeeeeeeeelki ![]() Moja katechetka w technikum zawsze mówiła, że żółty to pasuje do żółtych papierów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana odzywaj się częściej! Wsunęłam paczkę chipsów
|
|||
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych co lubią
![]() http://film.onet.pl/recenzje/gra-o-t...wiadomosc.html |
|
|
|
#203 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Melduję się w nowym wątku, pędzicie jak szalone Ja wróciłam z pracy tak zmęczona, że jak padłam na sofę, tak leżę do tej pory
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Paula i Aga dużo ważnych rzeczy napisałyście
Mam takie samo zdanie.. Alergie i przeziębienia to jedno, ja mam znajomych którzy mają córeczkę chorą na autyzm, wiadomo mniej więcej od 1 roku życia.. Leczą ją w Warszawie u jakiejś specjalistki z sukcesami i coś mi się obiło o uszy (nie powiem dokładnie ale coś takiego od nich słyszałam) że są podejrzenia że autyzm jest włąśnie chorobą cywilizacyjną wynikającą z .. dobrobytu, z tego że jest zbyt sterylnie, mało naturalnie, za dużo chemii. Może mniej chodzi o czyjeś postępowanie w konkretnym przypadku, bardziej po prostu o świat w którym żyjemy. Ale to tak na marginesie ![]() Cytat:
Pyszności... Barszczyk ukraiński to coś wspaniałego.. |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam najnowszą relację z porodu u wiosennych mamuś
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś dużo wody wypiłam... i wczoraj też. Ta infekcja dróg moczowych mnie zmobilizowała i teraz okazuje sie ze wypić te 3 l. to nie taki wysiłek
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2635 a tutaj jak klikniesz w nicki - te fioletowe to możesz poczytać więcej. Czasami są zdjęcia takich słodziuchnych maleństw https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600586 |
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#210 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja uwielbiam jeździć samochodem To poczucie wolności i niezależności Kiedyś jak miałam dużo stresów, wsiadałam w auto i jechałam w trasę i od razu mnie to uspokajało ![]() Cytat:
Jak byłam dzieckiem to hodowałam ślimaki w domu, łapałam żaby i robale, itp. Teraz jak widzę jakiegoś robala to najchętniej uciekłabym jak najdalej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

powiedziałam, że ja już wolę, żeby mi się z nosa lało 

heh "obudziłam" się pod koniec 6 mca ciąży

Bo ktos sie boi zarazkow i chce je "wyparzyc" dodatkowo zelazkiem...? Nie rozumiem po co