|
|
#181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Shih tzu - cz. IV
Cytat:
Od tego co kupowali mi na all dostałam taką wiadomość: "Do tej maszynki pasują ostrza następujących firm: GTS, Andis, AGR+, AGRC Power Groom, AGC, AGC2 Super Speed, MBG2 Pro-Pet, Oster, Power Pro Ultra, Power Max, Wahl (KM2), Moser, Aesculap, Thrive i inne z systemem „clip on”."
|
|
|
#182 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, od dwóch tygodni jestem szczęśliwą Pańcią cudownego szitzaka. Teraz ma 10 tygodni. Kiedy powinnam pójść z nim na pierwsze strzyżenie? Wiem, że w tej chwili jest zbyt malutki ale strasznie denerwują mnie włosy, które wchodzą mu do oczu i przez to chyba łzawią. Czy któraś z Was sama przycinała te włosy koło noska i oczu i czy mogę je przyciąć już tak małemy szczeniakowi?
|
|
|
|
|
#183 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
http://demotywatory.pl/3891166/Korpo...w-psim-wydaniu mnie się podoba kierownik niższego szczebla ![]() (link dotyczy psów, min shih tzu więc mam nadzieje że bana nie bedzie) Edytowane przez Ashia87 Czas edycji: 2012-08-09 o 16:17 |
||
|
|
|
|
#184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło wiedzieć, ze postrzegacie mnie jako tą co wali z chęcią bana
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
a wiesz, ja w sumie tak walnęłam z tym banem nie myśląc akurat o Tobie jako o Moderatorze
Jestem chyba przewrażliwiona po tym co się niedawno stało na moim mamusiowym wątku w odchowalni ![]() ------- Powiedzcie czy Wasze psiury jedzą słonecznik? Ami bierze ziarenko do pysia, rozgryza je i wyjada pesteczkę, a łuskę wypluwa Tak się zastanawiam skąd on wie, ze łuska jest niejadalna
|
|
#187 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
ja kiedys dostałam bana za usunięcie swojego posta, więc wolę już trzymać się na baczności i w razie czegoś wyjaśnić np dlaczego wstawiłam link
![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
łuska jest po prostu nie dobra, a jeżeli Furka jej nie je to inne psy tez nie powinny jesc
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Za tydzien jedziemy na wesele i niestety musimy zostawic Bentleya w domu samego. Nigdy nie zostawal sam dluzej niz na 6 godzin, a i to bardzo rzadko. Dobrze znosi bycie sam i zazwyczaj idzie spac na sofie, tyle ze nie chce sie bawic i nie ruszy jedzenia dopoki nie wrocimy. Ale nie szczeka i nie placze, sprawdzilismy zakladajac mu kamerke na obroze. Ja jestem w ciagu dnia w domu wiec zawsze ma towarzystwo. No i teraz mamy problem bo jedziemy do innego miasta i zostalby sam na 12 godzin. Zastanawiam sie czy to nie jest za dlugo, zostawiac go samego caly dzien do polnocy??? Nie chce zeby sie meczyl
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem możesz go zostawić. Wytrzyma tyle bez sikania? jak nie będzie jadł nic mu nie będzie.
|
|
#191 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Witam
![]() Bardzo się cieszę , że znalazłam wątek na temat tej rasy - rozważam zakup takiego pieska... tzn. moje dzieci naciskają na psa, ja się waham (wiadomo z jakich względów - dzieci chcą mieć zwierzę, a mamusia będzie musiała się nim opiekować niemniej jednak pytanie do Was: czy ten pies nie będzie się męczył w mieszkaniu w bloku???? Mamy ok 70m ale na II piętrze; dwójka dzieci 8 i 16 lat Czy on ma włosy? I czy mocno linieje? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli zapewnisz mu codzienny spacery, stymulacje psychiczną to zaden pies sie w bloku nie męczy, tylko musisz sobie zdawać sprawę, ze trzeba sie nim zajmować codziennie przez kilkanaście lat i miec na uwadze różne rzeczy typu wet, czy wakacje.
Samo utrzymanie to tez koszty: dobra karma, kosmetyki. Przede wszystkim trzeba psa wychować, od początku a tu potrzeba wiedzy,czasu u cierpliwości
|
|
#193 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
No i ze wgl na gabaryty nie będzie się czuł źle w mieszkaniu... |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
masz dzieci, więc co nieco wiesz o odpowiedzialności
2h to na pewno nie trzeba z nim biegać, ale psiaka trzeba zmęczyć, żeby nie miał głupich pomysłów w domu i to nie tylko spacerem, ale tez "myśleniem". Jak chcesz tylko spełnić zachcianke dzieci i "ewentualnie wyjśc z nim na siku" to lepiej sobie odpuść ![]() Odpowiedz tak sobie szczerze, czy będziesz mu kupowała dobrą karmę, nie taką z marketu? widzisz sie w weekend wychodzic z nim o 5,6 rano na siku w początkowym okresie żeby go nauczyć czystości? masz cierpliwość powtarzania po 10, 30, 50 razy ze czegos nie wolno? ![]() a jak ten psiak sie kłaczy to jest problem? ![]() mały pies to na pewno mniejszy wydatek (jedzenie, odpchlenie, odrobaczanie), ale wychować trzeba i tak i tu potrzeba cierpliwości, konsekwencji i stalowych nerwów ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#196 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na szczescie zrobia cokolwiek zechcesz w zamian za przysmaki.---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
i przysmak. Musi byc ktos w domu w ciagu dnia na poczatku bo inaczej bedzie Wam sikal przez cale zycie po domu i sie nie nauczy.
|
|||
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
ale nie ma cie w domu to co za róznica? przyjdziesz, posprzątasz i juz po sprawie
![]() Cytat:
Wiadomo ze szczeniak tyle nie wytrzymie bez sikania i zajmie to znacznie więcej czasu, ale sie nauczy przy odpowiedniej metodzie (obecnie ma 2,5 roku i nie narobi juz w domu choćby nie wiem co). młodszy - siedzialam z nim tez tylko tydzien, pozniej byly juz same po 9h. Również nie załatwia sie juz w domu. faktycznie na początku trzeba wychodzic co ok godzine, szczególnie rano - w weekendy mialam intensywny kurs, plus po powrocie z pracy tez co chwile z nimi latałam na dwór (mieszkam z bloku)
|
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
shih tzu ma włosy, więc nie lnieje, choć pojedyncze włoski można czasem znaleźć na dywanie. chyba że kupisz mieszańca to wtedy nikt Ci nie zagwarantuje, że nie będzie gubił ich garściami
|
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja dziś uśpiłam półtoraroczną Tosię .... Miała na początku takie objawy jak opisujesz, a w efekcie po zrobieniu RTG okazało się, że ma rozpryśnięty dysk w części piersiowej kręgosłupa i jądro wbiło jej się w rdzeń.... 4 dni i niunia była bezwładna.... spóźniłam się z prześwietleniem.... Dlatego błagam - jak jesteś zaniepokojona zrób RTG! Ja tymczasem zapłakuję się i czuję, że nie znajdę ukojenia po stracie mojej pieszczochy...
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problemy ze strzyżeniem mojego Kodiego. W piątek byłam u fryzjerki z nim (już 4 raz) i nie dał sobie jak zwykle nic zrobić koło nosa i oczu. Do pomocy była siostra fryzjerki, też groomer. Dodam, że wcześniej byłam w 3 innych salonach i zawsze to samo. W jednym salonie przy gabinecie wet. do którego chodzę, miał podawanego "głupiego Jasia" i pięknie był ostrzyżony, ale do siebie przez 2 dni
Słyszałam, że są jakieś łagodne środki uspokajające np. hydroksyzyna. Jeżeli miałyście z nimi styczność, to co byście poleciły, żebym sama mogła mu przyciąć włoski koło oczu. Dodam, że kąpieli też nie lubi. Nie chcę tego robić u weterynarza, bo znowu mu zaaplikuje tego durnego Jasia i będzie się męczył.
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie lepiej by było gdybyś mu te włoski zapuściła? nawet jak psiak jest ostrzyżony, wąsy można mu zostawić trochę dłuższe. a gdzie obcinasz psiaka? stawiasz go np. na desce do prasowania czy na podłodze? pytam, bo z reguły im wyżej, tym psiak jest bardziej zdezorientowany i łatwiej poddaje się zabiegom. u nas tak jest ![]() co to znaczy, że nie lubi kąpieli, trzęsie się, czy wyrywa? od zawsze tak miał? głupiego jasia odradzam, mój miał raz jedyny podany (przez weterynarza) i też dochodził do siebie bardzo długo. pewnie w niektórych przypadkach podanie go jest nieuniknione ale na pewno nie w przypadku strzyżenia. a swoją drogą dziwni Ci fryzjerzy, skoro nie potrafią zapanować nad psem byłaś przy strzyżeniu czy zostawiasz go samego?
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam wiadomość od znajomego weta i zaproponował sedalin w żeu. Co o tym myślicie i gdzie to kupić?
|
|
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy więcej nie pozwoliłam podać mu takiego typu środka. może coś inne dziewczyny poradzą, ale ja bym się nie zdecydowała na ten sedalin a może trzeba zmienić fryzjera. ja zanim trafiłam na odpowiedniego trafiłam na kilku partaczy
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Ona jest naprawdę dobrą fryzjerką, tylko boi się mu zrobić krzywdy, bo jest taki niesforny. Jak tylko zbliży maszynkę lub nożyczki do głowy to się strasznie szarpie i wyrywa
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kąpania moja Kika też nie lubi, ale cóż, nie ma wyjścia ![]() Jeśli zachowanie psiaka się nie zmieni to ja bym mu te włoski zapuściła. |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj udał mi się przyciąć troszkę włosów na brodzie i jedną kępkę koło oczu
wsunął chyba 10 plasterków jeszcze daleka droga przed nami...
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny moja Furka drapie sie do krwi
nie ma w tym miejscu żadnego zgrubienia ani nic, może tylko ją coś ugryzło, ale żeby od razu do krwi psiknęłam octaniseptem i zobacze jak to jutro bedzie wyglądało, tylko cały czas by sie drapała... nie wiem jak to bedzie w nocy... żeby tylko jej sie to nie pogorszyło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Jestem chyba przewrażliwiona po tym co się niedawno stało na moim mamusiowym wątku w odchowalni 

byłaś przy strzyżeniu czy zostawiasz go samego?