|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Monia, chyba Ci normalnie zazdroszczę takiego życia w pobliżu lasu...
już mnie te bloki wkurzają...a jeszcze sąsiad burak - jak wraca do mieszkania albo z niego wychodzi, to cały blok musi słyszeć Ile razy On mi już Hankę obudził, to głowa mała... Coś mi dziś niedobrze i głowa mnie boli nie mam pojęcia co się dzieje... chyba się niedługo położę...
|
|
|
|
#182 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O co poszlo? Czy nie chcesz sie wywnetrzniac? No chyba ze o to co zawsze (to bym wiedziala) Ale jak nie masz ochoty to nie pisz
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
gosia smoczek 10zl kosztowal
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
I Ja się melduję w nowym wątku
![]() Witam nowe mamuśki ! Przyznaję, że zagladam od przypadku do przypadku. Młodemu idą zęby do tego zbiegło nam się chyba ze skokiem i czekam aż ktoś mi odda moje dziecię ![]() W dużym skrócie co u nas: Jutro konczymy 5 miesięcy ! Powoli szykujemy się do akcji Mama wraca do pracy, cyzli zastepuje jeden posilek w ciagu dnia warzywkami na razie mamy na tapecie tylko marchewke, ziemniaka, jablko na dniach wejdzie dynia i banan. Owocki raczej wieczorem jako podiweczorek. Przez te ograniczania cyca zastoje mi sie zrobily i znow mam problem z prawa piersia ... 26 sierpnia byly chrzciny, fajnie było Imprezka u nas w ogrodzie naszczescie po tygodniu opadow pogoda dopisała. No i udało się zaprosić księdza który błogosłwił nam zawarcie małżeństwa również do chrztu. Aktualnie mieszka w krakowie ale tak był lubiany u nas w prafii, że co jakiś czas jest zapraszany na różnie okazje ![]() 20 wrzesnia zaczynamy basen Już się nie mogę doczekać, dam znac po pierwszych zajeciach jak bylo.Co do zupek to ja obieram warzywa np. marchewke i ziemniaka kroje w mniejsze kawałki zalewm mała ilością wody i gotuję pod przykryciem ok 20 minut o zagotowania. Po tem blenduje wszytsko razem i dodaje na kazdy sloiczek krople oliwy z oliwek. Ostatnio robiłam z kaszą manną bo pediatra kazała powoli wprowadzac gluten wiec dosypałam dwie łyżeczki. A jak mi raz zupka wyszła za żadka to dodałam kleiku ryzowego i tez było ok. Jak na razie mały wszystko ładnie zjada kupne czy robione przez mame nie ma dla niego roznicy Aktualnie zjada cały mały słoczek na obiadek i starte jabłuszko na podwieczorek.Czy wszystkie nasze dzieci juz sie przewracaja na brzuszki ? bo nam czasami sie tylko udaje a tak to musze mu deliktanie pomagac dzwigac główkę. Duzo lepiej idzie w druga strone
|
|
|
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia to dobrze ze juz zgoda.
Gkatarzynka no my mamy rajsko to fakt,juz kilka razy chcielismy zmienic prace,ale chyba to miejsce nas trzyma. Karinio szkoda ze tu czerwonych wiewior nie ma,tylko te szare wszedzie...a one jak szczury wygladaja. |
|
|
|
#186 | ||||||
|
Raczkowanie
|
No i witam, po całym dniu jak zwykle hurtowo
![]() dzisiaj w tym okropnym deszczy łaziłam ponad 3h z Zosieńką od żłobka do żłobka - pieszo! Google Mps pokazał mi, że przeszłyśmy 16km :O jestem w siebie dumna i mam nadzieje, że w którymś z 5 do których jesteśmy zapisane się dostaniemy. Dzięki za kciuki, powiem nieskromnie, że też je trzymam w najlepsztm wypadky byłyśmy 89 Państwowo Cześć serdecznie witamy Cytat:
![]() ![]() Moja Zosia jest z tego samego dnia ale z lutego Cytat:
zaoszczędziłam na praniu A co do sposobu na plamy to ja wrzucam do miski z wybielaczem, żeby nie zaschła i piore normalnie w pralce. Cytat:
Ja już swoją 9,5kg 'kruszynkę' nosze sporadycznie żałuję ale jest dla mnie za ciężka.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Ja się melduję Cytat:
jak już zgoda to super. |
||||||
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku nie wiem o co mojemu dziecku dziś chodziło
0 17 zadzwoniłam do tż że nie daje już rady z młodym i że ma sie pospieszyć z pracy i co??? i JESZCZE go nie ma Seba na szczęście ładnie zasnął i mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień ![]() gosia dobrze że już po kłótni i że wszystko sobie wyjaśniliście MoniaHan ale masz fajne atrakcje z tą zwierzyną ![]() Cytrynka niech tż odciągnie młodemu za zgubę smoczka od kieszonkowego już
|
|
#188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj w domu miałam marudę chyba niż syna więc musiałam non stop być przy nim ...
Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze że już się pogodziliście .To tak jak ja też długo nie potrafię się gniewać. Cytat:
Cytat:
![]() No moja mała maruda śpi już od 19.45 to chyba magiczna godzina bo już któryś raz z kolei
|
||||
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Witam nowe mamusie.. Cytrynka ale ten Twój mąż sknerus jest Przecież taki smoczek to drogi nie jest..Mraveczka ale Ty masz sny...dzisiaj mnie trochę mdliło to może coś jest na rzeczy żartuję oczywiście..Robcio ładną wagę ma..A zym domaganiem się przez niego chwalenia to co Ty myślisz..motywacja do robienia postępów musi być Gosia nie smutaj się Desia nie ma co pisać z tymi dziewczynami..zawsze to kończy się tak samo...ktoś im zawraca uwagę że chamsko, że złośliwie a one zawsze tak się bronią i odwracają kota ogonem...ileż to już takich wątków... ...ale oczywiście one są w porządku tylko inni się czepiają i są przewrażliwieni.. gkatarzynka mi się strasznie podobają te otulacze z Maleme..powiedz mi czy wystarczy ten otulacz + taki wkład http://maleme.pl/wklady-chlonne-do-o...tulacza-l.html ? U nas kolejny dzień bez kupki..chyba zaczyna go to męczyć, bo coś budzi się i popłakuje...aczkolwiek posmarowałam mu teraz dziąsełka żelem i usnął, więc może to jednak ząbki... |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Ania dzisiaj nie wypiła mleka po kąpieli zobaczymy o której będzie wołać jeść
Na zebraniu same nudy tylko wpłać to wpłać tamto ![]() Spokojnych nocek ja znikam bo padam
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Nowaken karate jest fajne...chodziłam 3 lata
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | ||
|
Gang Iren
|
Dzieki dziewczyny za dobre slowa!
Cytat:
Cytat:
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-09-13 o 21:23 |
||
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamuśki - ZaćpanąRapem i Elizkę
Dziś Ewelinka metodą BLW poznała konsystencję mielonego kotlecika Postawiłam na chwilę talerz na łóżku, na którym leżała Młoda. A ona dwa ruchy i już mieszkała paluszkami w talerzu
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny czy Wy staracie się tak jak hogg pisała aby nie uczyć zasypiac na noc dziecka po butli?? Bo w sumie ja nie bo u Nas tak godziny się unormowały że kąpanie o 19 a mleczko jest 19.30 i nyny... |
|
|
|
|
#195 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zasypałam was zdjęciami ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty przeciez dobrze wiesz ze Eryczek ma czas ? Cytat:
Viki zawsze po butli wieczorem zasypia!
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jedzenie jest po kąpieli (chyba, że Ewelinka jest bardzo głodna to przed a po myciu cycuch). Zasypia albo przy piersi albo bujana na rękach. Albo w wózku ![]() Cytat:
|
|
#199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Młodzieńca wykąpaliśmy,dałam mu flache ale spać nie zamierza,bo się wyspał poprzednio.
Tatusiek się teraz nim zajmuje. ![]() Nadrobie Cytat:
Uu,to lepiej się połóż Cytat:
Mnie korciło by coś napisać bo czytałam dzisiaj ten wątek,ale sobie mówiłam ugryź się w język,ugryź się w język.Ufff ![]() Cytat:
![]() Gosia,to dobrze że między wami jest już ok ![]() karolca,no prosze Ewelinka kotleta mielonego poznała. ![]() aalegna,witam w klubie dzisiejszych maruder. ![]() mama_d,3 godziny spaceru,16 km no no nieźle i oby Was-Zosie do żłóbka przyjeli
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-13 o 22:19 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jasne,ze wiem
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() maluch mój kochany śpi, wiec biore sie za nadrabianie, dzis za nami marudny dzien, zarejestrowalam sie w koncu w urzedzie pracy , ale musialam jechac z Mateuszkiem i nie mógł spac, pozniej cały dzien nie móg usnąc , a byl zmęczony. ja tez kupuje chusteczki pampers w promocji, wdg mnie lepsze niz dada ![]() Emigra mój podnosi główke jak lezy na pleckach cos jak brzuszki ![]() Ja Mateuszkowi ostatnio dawalam łososia ze sloiczka, myslalam ,ze nie wyrobie, bo nie cierpie ryby
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia Moja Młodzież zawsze po mleku chodzi spać, zarówno Nina jak i Kaja, TH chyba zalecała przerwę od karmienia do spania i tak robiłam kiedyś, ale to w dzień , a na noc zawsze po jedzeniu a a Monia ależ tam masz malowniczo , sobie to wyobraziłam i jak w bajce disneya sie poczułam ![]() Moniq piekne foty, fajnie tam macie, uwielbiam takie klimaty, Wiktor jest cudny, uwielbiam taki typ urody u dzieci , ps co Panowie tam łowią? kiełbaskę z ogniska? |
|
|
|
|
#204 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja nie poszłam spać, bo odwiedził nas świeżo upieczony tata (wczoraj urodzonej Małgosi), no i opowiadał, że nie było za ciekawie, bo Maleńka się zapierała rączkami przed wyjściem i koleżankę dość mocno nacięli a i tak popękała... no i Małgosia urodziła się cała sina - była niedotleniona i dopiero po godzinie przynieśli Ją rodzicom... No i coś ssać nie chce i już była dokarmiana, a Magda baaaardzo chciała karmić piersią. |
||
|
|
|
#205 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś wypluł cycka i się wkurzał jak mu chciałam dać znowu...dałam smoka położyłam w łóżeczku i wyszłam...wodził za mną wzrokiem i myślałam że zacznie płakać...a on zasnął
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nich
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Magda ponoć w którymś momencie porodu powiedziała, że ma w d... i ona nie będzie przeć...
|
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
idę spać kobitki
![]() dobranoc!
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbować z cycem warto, to nie jest taki proste jak pokazują w serialach tv , z tego czasem to rozczarowanie po zderzeniu z rzeczywistością, to nie jest bajka na dzień dobry, ale czasem dramat nawet...powodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

nie mam pojęcia co się dzieje... chyba się niedługo położę...

zaoszczędziłam na praniu
żałuję ale jest dla mnie za ciężka.
klask i:
Seba na szczęście ładnie zasnął i mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień 

ale dobrze że już się pogodziliście .