|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Awf wrocław -kosmetologia 2013/2014
31.07 - tak mi się przynajmniej wydaje. Wtedy wyjdą Ci niestacjonarni i po drugim naborze.
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku skonczylam kosmetologię ale w Szczecinie jestem zadowolona i nikt mi nie powie ze to lawty kierunek - zeby miec stypendium musiałam rypać trochę
![]() Mam sporo fajnych notatek jakby ktoras byla zainteresowana proszé na priv
|
|
#183 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, jestem tu nowa i założyłam tu konto jedynie po to, żeby z Wami pogadać
. Od września będę maturzystką, co mnie przeraża!! Zwłaszcza dlatego, że tylko 40 miejsc jest na kosmetologii. A szczerze nie wyobrażam siebie na żadnym innym kierunku. Czytałam o PWSZ w Nysie, ale nie jestem na tyle odważna, by wyjechać sama do miasta i tam studiować. Nie lubię samotności Poza tym we Wrocławiu mam pełno rodziny i wiążę tam swoją przyszłość. Niestety- młoda byłam i głupia, poszłam do liceum humanistycznego i biologię, chemię mam opanowaną na dobrym, ale podstawowym poziomie. Na rekrutacji 2014/15 wyczytałam, że mogę dostać się na maturce z matmy, co mnie nieco cieszy, bo matematykę uwielbiam (ale również podstawa w LO :////). Mam pytanie do Was (bo mi AWF nie odpisała na emaila)- jaki próg punktowy był w tym roku?
|
|
|
|
|
#184 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 52%, biologia R i dostałam się po "listowej" rekrutacji. Czyli ktoś umieszczony na ostatecznej liście zrezygnował i zadzwonili do mnie
Także jeśli przez ten rok się przyłożysz, to z matmy/biologi R spokojnie taki wynik uzyskasz
|
|
|
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
No to mnie załamałaś :P Muszę zmienić swoje przyzwyczajenia i w weekendy nie będzie odpoczywanie, tylko zakuwanie. Wychodzi mi więc, że z podstawy no muszę mieć te 80 parę %, aby się cudem wślizgnąć (o ile w następnym roku nie będzie wielkiej fali rekrutów na kosmę). Mam nadzieję, że forum się rozwinie i będziecie mi na świeżo opowiadać, jak to jest być studentką kosmetologii na AWF Wro.
|
|
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam 60% z chemii rozszerzonej i dostałam się od razu
. Z tym, że raczej byłam przy końcu listy. Więc na podstawie musisz mieć trochę ponad te 80% żeby się dostać. Ogólnie kosmetologia jest teraz chyba dość popularnym kierunkiem, a miejsc jest mało.. Ale cieszę się, że się dostałam
|
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
Moje marne 48% z rozszerzonej biologii niestety nie wystarczyło :/ Ale pozostaję na AWFie na fizjoterapii
![]() I pomyśleć, że kosmetologie wpisałam na "wszelki wypadek", bo rok temu był o wiele niższy próg niż na fizjo.. ;p |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
W następnym roku musi być mały próg punktowy, bo oszaleję
|
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Coś czuję, że 17-stego się dowiem, że kierunku zupełnie nie otworzą, bo za mało chętnych ;/
Odpuszczam sobie i nawet nie próbuję w ostatnim momencie składać gdzieś indziej, bo zwyczajnie nie mam kasy na zapisy, kolejne badania, blah blah... Może za rok spróbuję. Może kosmetologia. A może nie... Powodzenia dziewczyny!
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Może się spotkamy za rok jako studentki kosmetologii
|
|
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ide do Nysy na PWSZ mysle, ze to dobry wybór na AWF mnie nie przyjeli znaczy nawet papierów nie zawiozłam bo bylam w polowie listy rekrutacyjnej :/ wiec stwierdzilam ze sie nie opłaca fatygowac. Mieszkam 20 km od nysy jak juz mowilam tam kiedys ale chce sie przeniesc na drugi rok do wrocka na ten sam kierunek na awf, ciekawe czy bede mogła, jak myslicie, ciezko bedzie? A moze któraś z was tez idzie do Nysy?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Przyczajenie
|
Czemu chcesz się przenieść po roku na AWF? Lepsze warunki do nauki czy jak? pisz na bieżąco (jak możesz oczywiście), co się dzieje w Nysie, bo chyba tam trafię :P po przedmiotach widzę, że lepiej niż na AWF- przedmioty: chirurgia plastyczna i onkologia dermatologiczna , hmmm ciekawe ^^
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
a kto z Was idzie na zaoczne na AWF ? 17 maja dopiero dac znac czy otworza kierunek... boję sie ze nie ;(
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja miałam iść. Ale nie znalazłam pracy do tej pory i muszę z zaocznych zrezygnować - bo nikt mi za nie płacić nie będzie. Właśnie dziś lub jutro mam jechać, żeby odebrać papiery. Niestety wydaje mi się, że nie otworzą. Na ostatniej liście było niby 10 osób. To, że każą nam tyle czekać to jest totalna porażka i takie postępowanie mi się bardzo nie spodobało
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie ... ciągle w niepewności .. ja chce iść na zaoczne a jak nie tu to chyba do czamary ...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Jako, że przeszłam przez proces rekrutacji rok temu mogę coś powiedzieć na ten temat. Koleżanka czekała na wyniki nawet po rozpoczęciu roku akademickiego. Dostała telefon, że ma złożyć papiery, natomiast po tym jak przyszła na AWF okazało się, że Panie w dziekanacie nic na ten temat nie wiedzą i powiedziały, że studia niestacjonarne nie będę uruchomione ze względu na małą ilość chętnych osób.
---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- No i kolejna sprawa. w ciągu pierwszych dwóch tygodni zrezygnowało jakieś 15 osób. Więc były przyjęcia na studia stacjonarne nawet po miesiącu od rozpoczęcia zajęć. Oczywiście żeby znaleźć się w gronie tych osób trzeba było wcześniej pisać odwołanie i tego typu rzeczy. Część osób nie mogła już sobie pozwolić na to żeby pójść na AWF, bo zdecydowali się na studia właśnie u Czamary, gdzie umowa jest wiążąca. Wiem, że 2 lata temu było podobnie. |
|
|
|
|
#197 |
|
Przyczajenie
|
No to rzeczywiście ładnie mieszają... I w papierologi i w głowach "przyszłych, niedoszłych" studentów. A ostrzegały mnie dziewczyny z AWF, że kombinują tam strasznie. Nie dziwię się, że po roku się przeniosły.
Dokumenty 2 dni temu zabrałam. Teraz tylko będę obserwować, czy kierunek otworzą. Trzymam za Was kciuki dziewczyny, żebyście miały szansę na te niestacjonarne. "Decyzją Komisji Rekrutacyjnej Wydziału Fizjoterapii nie zostaje uruchomiony kierunek Kosmetologia studia niestacjonarne (zaoczne) I stopnia." No i tak jak przypuszczałam. Dobrze, ze papiery zabrałam tydzień wcześniej, bo by mnie szlag trafił dziś.
" To jedna szansa na milion, ale może się udać. " Edytowane przez anya94 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:13 |
|
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
I jak pierwsze dni na kosmetologii? Mam pytanie do dziewczyn z PWSZ w Nysie.. Co musiałyście zdawać na maturze do rekrutacji na kosmetologię?
|
|
|
|
|
#200 |
|
Przyczajenie
|
Też się dołączam
|
|
|
|
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
A więc jestem na PWSZ w Nysie
dostalo sie tam 60 kobitek przyjmowali wszystkich z tego co wiem. Ja zdawałam podstawe z biologii i mialam 60 % ale wiem ze podst mature tez miały laski niektore i tez sie dostaly bez zadnego dodatkowego przedmiotu PWSZ ma bardzo dobry sprzet, super wykładowcy i ekstra atmosfera BARDZO POLECAM!
|
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek
![]() Wybiera się ktoś na ten kierunek w 2014/2015? Orierntuje się któraś z Was czy na kosmetologie we Wrocławiu dostały się osoby z podstawą biologii i ile miały? I jak jest z wfem na awfie? |
|
|
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
Ja się wybieram w 14/15
Zdaję rozszerzoną biologię, ale nie wiem czy pójdzie mi tak dobrze jakbym chciała. Chemi raczej nie zdaję, a jeśli już to tylko podstawę, a tak btw. to wystarczy jeden przedmiot dodatkowy przy rekrutacji więc zastanawiam się czy jest sens brania się za zdawanie dodatkowego przedmiotu. Jeśli nie dostanę się we Wrocławiu to będę próbować w Nysie albo w Rzeszowe. A jak to u was jest dziewczyny? |
|
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
Ja również się wybieram w 2014/2015. Tak słyszałam, że się podostawały osoby z podstawą tym bardziej, że przelicznik na ten kierunek nie jest taki najgorszy,na podstawie musisz mieć trochę ponad 80% żeby się dostać, czyli przeliczając na rozszerzenie koło 55%. Dlatego zastanawiam się czy lepiej nie przysiąść porządnie do podstawy z biologi zamiast rozszerzenia.
Edytowane przez rudanieruda Czas edycji: 2014-01-04 o 21:45 |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie biologia podstawowa jest paradoksalnie trudniejsza od rozszerzonej. Jest z mniejszej ilości materiału więc pytania są bardziej szczegółowe, ciężko się ich nauczyć a i tak może się trafić coś o czym akurat się nie uczyłaś. Ja zdawałam biologię rozszerzoną i bez żadnej nauki (postawiłam totalnie na chemię) i zdałam na 62%. Studiuję teraz na AGH i właśnie myślę o zmianie kierunku na kosmetologię w Nysie....
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
Jestem studentką AWFu, ale nie dostałam się na kosmetologię (chociaż powinnam) tylko na fizjoterapię, bo składałam na oba kierunki
Mogę coś powiedzieć na temat wfu. Niestety jestem zawiedziona, bo myślałam, że skoro to AWF to będzie dużo więcej zajęć sportowych dla "amatorów" takich jak ja. W każdym semestrze jest do wyboru jedna forma aktywności fizycznej. Ja w pierwszym semestrze wybrałam aerobik. Był do wyboru jeszcze badminton, taniec nowoczesny, gry i zabawy terenowe i biegowe formy ruchu. Teraz w drugim semestrze wybrałam taniec standardowy Oczywiście można korzystać z basenu i siłowni uczelnianej ze zniżką, ale nie miałam jeszcze czasu skorzystać. Więc jeżeli któraś obawia się, że AWF = WF to jest w błędzie Nawet na wychowaniu fizycznym studenci są różni i zdarzają się też tacy którzy poruszają się jak słoń w składzie porcelany
|
|
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Szkoda, że na AWF jest mało miejsc na kosmetologię.. Dziewczyn jest coraz więcej chętnych, coś czuję, że znajdę się na kosmetologii w Nysie ;D
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
No ja jestem bardzo nakręcona na kosmetologie, w Poznaniu na państwowych uczelniach jest niestety tylko na UM gdzie strasznie trudno będzie mi się dostać, więc jeśli nie dostane się do Wrocławia to pozostaje mi kosmetologia na uczelni prywatnej
. Ale trzeba być dobrej myśli dziewczyny
|
|
|
|
|
#210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wykładowców mamy z UM właśnie. Dostać się na pewno dostaniesz, bo większość osób z Piły po prostu stąd ucieka, jeśli ma taką możliwość. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

. Od września będę maturzystką, co mnie przeraża!! Zwłaszcza dlatego, że tylko 40 miejsc jest na kosmetologii. A szczerze nie wyobrażam siebie na żadnym innym kierunku. Czytałam o PWSZ w Nysie, ale nie jestem na tyle odważna, by wyjechać sama do miasta i tam studiować. Nie lubię samotności

. Ale trzeba być dobrej myśli dziewczyny