|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Wstałam dopiero co po tym rannym zakładaniu wątku
![]() Oczywiście za wizyty i za nowe tygodnie!!!Elaine- czyli to Ty anonimowego smsa wyslałaś
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Ale wyjdź później z taką gromadą na spacer
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja bedzie takim karakankiem jak i ja Kośc udowa wskazywała na mnijszy tc niż było faktycznie
|
||
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowej części
Enlevee, dziękuję za dedykację za zasługi na pierwszej stronie,czuję się doceniona Neni i Margoś-dzięki za kciuki,przydadzą się ![]() Widzę,ze Perse i Cynamonek się nadal nieodzywały Mam nadzieję że wkrótce dadzą znać jak tam u nich. Wpadłam tylko na chwilkę,bo się zaraz muszę ogarniać, wizyta na 15.00,ale że to w Warszawie-trzeba sporo wcześniej wyjść. A jutro ktg i egzamin ostatni w sesji, nie chce mi się na niego iść i się uczyć,ale muszę Odezwę się wieczorkiem, trzymam dla wszystkich potrzebujących, do napisania
|
#185 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki przepraszam że się wtrące ale jak przeczytałam tytuł Waszego wątku to mało w piżamowe spodenki nie narobiłam
gratuluje inwencji twórczej autorce i Wam wszystkim życzę szczęśliwego rozpakowania mamusia październikowa 2013
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby sie udało wszystko wykonać ![]() U mnie od 8 w sypialni zagląda już cień, a słonko jeszcze grzeje w salonie, ale potem całe mieszkanko w cieniu Także bede mogła już wędrować na balkon i siedzieć w wiklinowym fotelu ![]() Cytat:
i za inne wizyty również
|
||
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
ja często podczas lata i tak łażę po domu w takich skarpetkach- maskotkach antypoślizgowych. w chacie jednak za chłodno mi na gołe nogi.
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Uciekam prać powóz Lilki, postaram się zaglądać. Miłego dnia
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
:d :d
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
A ja rozwiesiłam właśnie kolejne pranko Małego
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę sobie zapodać truskawki z bitą śmietaną na śniadanie, bo coś nie mam weny żeby się wbić bardziej w rozmowę
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
I właśnie rozwiały się moje prankowe plany
Zamierzałam u rodziców na ogrodzie poczyścić, a nie dam rady tego sama do nich donieść, a tż dzisiaj zabrał samochód.Znowu będę musiała się dzisiaj lenić
|
|
|
|
#193 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
spać nie mogłam.. koniecznie chciałam się wbić na pierwszą stronę
Cytat:
Mój mąż to już niewiele miejsca ma dla siebie.. ja mam metrowej szerokości szafę, on ma pół metrową z czego połowa jest zawalona segregatorami Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
plus za dzisiejszą wizytę ![]() Cytat:
dla Justynki U nas już wszyscy znajomi mówią na naszego Lola Olek i dzięki temu coraz bardziej oswajam się z tym imieniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
póki termometr wskazywał 23 było znośnie.. Powiem szczerze, że słabo mi jest..niby zjadłam śniadanie i lekką kawkę wypiłam, ale musiałam przed chwilą butelkę wody otworzyć dla ochłody.. Pójdę włosy umyć, to może mnie to orzeźwi.. |
|||||||||
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, że łóżeczko stoi w sypialni to i rzeczy Małego muszą tu być-zatem my będziemy mieli rzeczy w "pokoju Małego" ![]() ![]() Ktoś zrozumiał?
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie na dworze idealną jest od 25 stopni w górę. Nawet do 35. Poniżej 25 stopni to straszna lipa.
|
|
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam się pochwalić.... witam się w 36 tyg.... to 9 miesiąc??!!!!!!!!!!!!!
u mnie w pokoju 25 stopni na dworze 24 a teraz dopiero słońce przejdzie na stronę naszego pokoju ![]() a u teściowej chłód że aż miło i balkon i cień...... a niech jej kij w d. satysfakcji i tak mi nie odbierze jak ją sąsiedzi obgadali że my remont całego domu robimy a ona nawet pokoju nie odstąpi...
"dziecko to taki szczęśliwy początek człowieka" Edytowane przez Niunia20 Czas edycji: 2013-06-13 o 11:09 |
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mogę a tak serio to wiesz Myszkolka, ja jakbym się źle czuła to tez bym na pupce siedziała, ale wiem, ze 1,5 h pownnam dac radę i dojechać, z tym, ze ja tam planuje na tydzien jechac a nie na 3 dni....hmmmm chyba bym sie nie wybrała....juz mi osttanio sie ciężko do tesciów do Krakowa jechało..gdze jedziemy ponad 2h tylko....
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
lachrymia to Ty o kupnie stanika do karmienia coś pisałaś? nie zacytowało mi.. A w h&m widziałam dwupak staników do kamrienia z fiszbinami, miseczki miękkie bawełniane.. 79,90zł..
Cytat:
za wizytę za jutrzejsze ktg za jutrzejszy egzaminA ja właśnie idę wieszać, pralka skończyła wirować ![]() Cytat:
![]() En mnie również dopisz wizytę na 27.06 i wagę maluszka 2100 w 33 tc |
||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia: co za wyznania na forum od rana
) ale miło tak zacząć dzień, od przeczytania, że ktoś kogoś mocno kocha![]() karolajn: noo Ty to już powinnaś być na tip top spakowana, więc nie dziwię się, że mąż zaczyna czuć stresa.. Ona: dobrze czytam, że starego wątku nie będziesz nadrabiać? No ładnie, a my się tam wczoraj wieczorem tak ładnie produkowałyśmy )))Mela: 3mam kciuki za wizytę! daj znąc co z maleństwem i szyjka.. Oliath: Ty jak zwykle masz motorek w pupie... ![]() Agraffka: piękna ilość dni do porodu Tweed: profesjonalnie ubranka wyglądaja ) ja się za prasowanie nie mogę zabrac...a ja nie umiem sobie włączyć Twojego TZ-ta.... same zajawki mi się uruchomiły (Misiaczka: dla Igorka mamy dwie szuflady i póki co ledwo się mieści - ubranka do 6 miesięcy. W garderobie stoi za to cała walizka ciuszków do 2 latek. Muszę kupić w Ikei pod łóżeczko jakiś pojemnik, żeby to gdzieś upchać. Myszolka: moim zdaniem masz pełne prawo odmówić jazdy samochodem tyle czasu.. tym bardziej że brzuch Ci twardnieje.. kobieta w ciązy co 1,5h powinna móc rozprostować kości, przejść się jeśli jest w podróży - o tym piszą w każdej książce, którą czytałam odnośnie ciąży i podróżowania...niech ten Twoj TZ nie wymyśla - wytłumacz mu jakie mogą być konsekwencje, że bardzo chciałabyś pojechać, ale... Kallisto: kciuki za wizytę! Niunia: brawa za tygodnie i miesiąc )Envl: tak przyznaję się bez bicia, ze mnie wczoraj poniosło aż zapomniałam sie podpisać ![]() Nooo, moje dziecię wraca do normalnego trybu aktywności - od 4 nawala mamę:P Pewnie sie przestraszył tych zapowiedzi porodu... :P tak czytałam wczoraj o tym masażu szyjki.. i tak się zastanawiam, czy to co mi gin robił badając szyjkę na samolocie wczoraj i takie było nieprzyjemne to przypadkiem nie był ten masaż...
|
#201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas odwrotnie.. ciuszki Małego są w pokoju Małego, a nasze w naszym.. mimo że Mały będzie spał z nami w sypialni Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie policzyłam, ze Bezik przez 12 dni !!! urósł mi 550g
ma przyrost koksik
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niunia- za tydzień
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
melduję, że przewijak pomalowany
i trochę mnie głowa rozbolała od tej farby... ![]() koszenie narazie sobie daruję, bo wylałam wodę z basenu starszaka i musi wyschnąć trawa.. a na 13 umówiłam się z koleżanką ![]() biorę się za obiad.. |
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41299351]melduję, że przewijak pomalowany
i trochę mnie głowa rozbolała od tej farby... ![]() koszenie narazie sobie daruję, bo wylałam wodę z basenu starszaka i musi wyschnąć trawa.. a na 13 umówiłam się z koleżanką ![]() biorę się za obiad..[/QUOTE] Cały czas w biegu Teso, usiądź sobie na chwilkę! pewnie śpiewa sobie w moim brzuchu tak jak Tż w domu "Klata plecy barki, od tego są ciężarki" ![]()
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#208 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bo mój przez miesiąc 600 g .... ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41299351]
biorę się za obiad..[/QUOTE] A ja dziś nie mam kompletnie pomysłu na obiad. Na nic szczególnego ochoty również...Zaserwuję chyba chleb ze smalcem
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
envl: hahah no widzisz, ładnie skoczył z waga
przypakował trochę, żeby mama się nie martwiłaHm.. no Perse i Cynamonku haloo?? A Malinka jeszcze śpi?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

za wizyty i
za nowe tygodnie!!!

Boziu, jacy oni śliczni byli. 

Mam nadzieję że wkrótce dadzą znać jak tam u nich. Wpadłam tylko na chwilkę,bo się zaraz muszę ogarniać, wizyta na 15.00,ale że to w Warszawie-trzeba sporo wcześniej wyjść. A jutro ktg i egzamin ostatni w sesji, nie chce mi się na niego iść i się uczyć,ale muszę
- 09.06.2006
więc od jutra rana będę żebrać o kciuki