|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o ciążę od stycznia 2014
U mnie z dziewczynka bedzie problem. Bo babcia i ciocia chcialy by zeby byla Jola po mojej zmarlej mamie. Ale ja nie chce ewentualnie na drugie. Bo nie jestem za tym by dziecko mialo tak samo na imie jak moja mama
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwód kosztował mnie utratą wielu kg w krótkim czasie, zrywaniem się w nocy ze snu i płacz w poduszkę, brakiem chęci do życia. Siostra mi mówi, że wyglądałam jak wrak człowieka. Teraz przy tż odżyłam i wiem, że zasługuje na szczęście a on mi je da. I tego też Tobie życzę, wiary we własne możliwości... a bez ryzyka nie ma zabawy
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Mmoj tz to jest moja pierwsza milosc z czasow lo. Cos zawsze bylo miedzy nami wiecej niz przyjazn ale nasze drogi soe rozeszly potem znowu sie spotkalismy bylismy ze soba na odleglosc i to nie wypalilo. Dopiero jak wrocil do miasta spowrotem to nam wyszlo. Pierwsza milosc ostatniom miloscia
|
|
|
#184 | |
|
Rozeznanie
|
Docik10
pięknie to wszystko napisałaś dokładnie musimy wierzyć...i dąrzyć do celu ..też chcę mieć szczęśliwą rodzinę raz się nie udało ale się nie poddam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
fajnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszczepare dni mam zwolnienia to prawiecaly czas siedze na wizazu, bo z domu mi sie wychodzic nie chce.
A no love story z przebojami.
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To oczywiste, że dziecko ma być zdrowe i to najważniejsze a płeć to drugorzędna sprawa ale jakby człowiek mógł wybierać to marzy mi się mieć synka
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Gabrys tez fajne imie
ja sie strasznie napalilam na Nikodema maly Niko tz troszke marudzi ze takie imie ale nie ma wyjscia synek tak bedzie mial na imie
|
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Niko
fajnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrych parę lat mówiłam ,ze mój syn będzie miał na imię Bartosz a teraz nie jestem do tego imienia przekonana. Tylko imię dla córki Zuzia jest ze mną 5 lat. Jeszcze nie znałam tż a już wybrałam imię dla córeczki ale tż zatwierdził to imię A przed Zuzią było imię Kamila i nie powiem nadal mi się podoba
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszcze piękniej jak będziecie opowiadać swoim wnukom jak wasza miłość pięknie rozkwitała
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zeby byla juz do konca.
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
NO to chyba tak każda miłość
to tak jakby serial wenezuelski :P hihi
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
tylko że w filmach to zawsze wiadomo że będą żyli długo i szczęśliwie :P że wszystko wyjdzie na jaw, że się pogodzą itd. a w życiu nie byłabym tego pewna że tak pięnie może się to tak potoczyć :P no wiecie o co chodzi
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zawsze mozna myslec ze tak bedzie
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
no pewnie, myśleć można wiele ;D
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Angels mam pytanie dostalas skierowanie od swojego lekarza prowadzacego ciaze na badanie prenatalne?Ja wczoraj zapisalam sie na koniec lutego (powinno sie wykonywac miedzy 11a13tyg ciazy)lecz cena mnie powalila .Samo usg w 3d koszt w u mnie w wawie prywatnie 300zl plus test APPA rowniez 300zl.Jest refundowane badanie nfz ale trzeba spelniac warunki powyzej 35r zycia,poronienia i problemy z plodem.Ja tych warunkow nie spelniam,myslalam po cichu iz moj abonament pokrywa badanie,lecz nie.Przyznam ze troche kosztowne badanie.Mam nadzieje ze bedzie przez powloki brzuszne wykonane a nie dopochwowo bo podobno trwa ok 30min.
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Stresuje sie. Chciala bym juz zrobic test
ale dopiero 12 okres ma przyjsc. A teraz w weekend wpada kuzyn tz z dziewczyna i bedzie wielka impreza przez weekend. A stres czy jeste czy nie w ciazy to nawet sie nie napije a ni nic. Kiedy najwczesniej test zrobic.
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Też już nie mogę się swojego doczekać
Jak coś wyjdzie to będzie fajny prezent na walentynki Najlepiej jest zrobić w dniu planowanej miesiączki. Na wielu testach pisze, że wykrywają ciążę po 6 dniach od zapłodnienia, ale chyba rzadko pokazują tak wcześnie. Żeby nie wydać fortuny na tysiące testów lepiej rzeczywiście poczekać do dnia planowanej miesiączki i wtedy zrobić.
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzis mam taki dzien poprostu ze juz bym chciala. Fakt prezet na walentynki zabojczy by byl
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju też czekam, zeby zrobić test, cykle mam dlugie, a dzis dopiero 21 dz cyklu, zazywam 2 dzien duphaston wiec mam nadz ze okres sie nie pojawi, a jesli juz to szybciutko, a nie jak zawsze w ok 40 dn cyklu.
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
oj takich cyklow to bym nie chciala. U mnie przewaznie 28 dni max 32.
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę na chwile obecną tabletki anty w sierpniu kończę ostatnie opakowanie i mam do Was pytanie. Czy po odstawieniu antykoncepcji zaczęłyście się od razu starać? Powiem tak, siostra pytała lekarze on powiedział, że nie ma to wpływu na przebieg ciąży jeśli starania zacznie od razu, ale jest jakiś procent ciąży mnogiej. Ja raczej w ten procent nie wierze, więc chcemy zacząć staranie bez jakieś przerwy. Wiem, że to nie takie proste zajść w ciąże, gdyż mogę mieć problemy z owulacją na początku, dlatego nie wierzę ,że tak szybko się udaje
Może jest na forum dziewczyna która zaraz po odstawieniu "zatrybiła"? Różnie o tym piszą na internecie, że niby najpierw organizm musi dojść do siebie na innej stronie, że to może spowodować szybkie zajście w ciąże bo organizm nadrabia ten czas spoczynku itp. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
docik10 ja już opisywalam swoja historie jestem zywym dowodem
tzn 5lat bralam tabletki w sierpniu 2013 odstawilam a w grudniu zaszlam w ciąze czyli 4msc...nie uwazam zeby to byl dlugi czas oczekiwania po tak dlugim braniu tabletek stawialam ze moze trzeba bedzie sie starac tak do roku a tutaj juz 4msc i jestem w 2msc ciazy...Docik10 nic sie nie przejmuj do sierpnia to masz jeszcze 5msc a jak dlugo ty bierzesz tabletki?robisz przerwy?
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale miałam przerwę w tabletkach nie brałam od 2008-2011 potem wróciłam do tabletek i biorę je ponad dwa lata. Lekarz mój nic nie mówił, że mam mieć jakąś przerwę. Jedyna przerwa to 7 dniowa na okres. Moja siostra brała jakieś 7 lat bez przerwy i zaszła w ciążę. Ty mnie nawet nie strasz Ja nie chce przerywać tabletek teraz do ślubu bo miałam zawsze problemy z cerą od niecałego roku biorę tabletki Lesine i one mi bardzo cerę poprawiły albo to już wiek swoje zrobił i do ślubu nie chce nic testować ![]() Przepraszam, że nie doczytałam już nadrobiłam
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-02-06 o 12:26 |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dosik10 ja czekalam 3 miesiace po odstawieniu dwoch paczek tabletek. tak tez zalecil mi lekarz. LInka i alekaz badzcie cierpliwe
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Juz wyluzowalam. Wczoraj mialam taki dzien poprostu.
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
wizyta przebiegła fajnie, mój był na usg a moje wyniki są dobre więc nie ma co się martwić
cieszę się że jest ok następna wizyta dopiero 5 marca ale mam nadzieję że to szybko zleci .
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
i mials usg już przez brzuszek?ktory to u ciebie tydzien? fajnie ze u ciebie wszystko ok ja mam w srode kolejna wizyte.a dostalas jakies skierowanie na badania mocz i morologia?
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Miałam usg dowcipne. ale od 20 tygodnia slyszalam ze juz przez brzuszek bdzie.
wedlug lekarza to 11 tydzien i 3 dzien a wedlug obliczen na necie to 12 tydzien hihi kochana ja robilam 24 stycznia badania, u mnie nie wszystkie potrzebne badania robi polozna a dzis dostalam wyniki i wszystkie mam dobre. ciesze sie ze tak mam bo nie musze latac i robic badan :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

myślałam o cywilnym dla dziecka (kościelnego nie mogę i tak już brać) ale mam traumę zwyczajnie się boję że znowu będzie źle....
Rozwód kosztował mnie utratą wielu kg w krótkim czasie, zrywaniem się w nocy ze snu i płacz w poduszkę, brakiem chęci do życia. Siostra mi mówi, że wyglądałam jak wrak człowieka. Teraz przy tż odżyłam i wiem, że zasługuje na szczęście a on mi je da. I tego też Tobie życzę, wiary we własne możliwości... a bez ryzyka nie ma zabawy
Dobrych parę lat mówiłam ,ze mój syn będzie miał na imię Bartosz a teraz nie jestem do tego imienia przekonana. Tylko imię dla córki Zuzia jest ze mną 5 lat. Jeszcze nie znałam tż a już wybrałam imię dla córeczki ale tż zatwierdził to imię 

ale miałam przerwę w tabletkach nie brałam od 2008-2011 potem wróciłam do tabletek i biorę je ponad dwa lata. Lekarz mój nic nie mówił, że mam mieć jakąś przerwę. Jedyna przerwa to 7 dniowa na okres. Moja siostra brała jakieś 7 lat bez przerwy i zaszła w ciążę. Ty mnie nawet nie strasz
ale mam nadzieję że to szybko zleci .