|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ZIP NFZ - wejdź i bądź w szoku
Cytat:
|
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Także już niedługo przejrzę moje karty, trochę się niestety z tego korzystało, jestem w sumie ciekawa jak to wygląda u mnie, a jeszcze bardziej u moich rodziców. No i na pewno login się przyda na przyszłość. |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ta rejestracja jest po to żeby w NFZ mniej danych musieli wpisywać .U mnie w NFZ był napis na drzwiach ZIP, ale i tak wysłali mnie do innego okienka. trzeba pytać. Dzisiaj zaniosłam swoje oświadczenia. Ciekawe co z tego bedzie |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze swojego loginu nie odebrałam, bo nie dałam radę dziś podejśc, ale samo logowanie bardzo zniechęca. Odebrali swoje loginy moi rodzice. W każdym razie lekko zszokowała mnie kwota świadczeń, z jakiej korzystali moi rodzice - oboje dosyć porządnie sobie chorowali przez rok, wizyty w szpitalu, operacje itd. Ja to pewnie mało będę miała, jak z 1000 zł to chyba maks., za dużo się nie nachodziłam na NFZ, ale zamierzam to zmienić i żyć błogo za zaoszczędzone kwoty
|
|
|
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
Już widzę że ciężko będzie coś udowodnić, i Barbara H pozostanie bezkarna
Miałam już drugi telefon z NFZ. Jutro idę składać wyjaśnienia. przecież papier nie wystarczy. Jakiś tydzień temu dzwonili z NFZ że dostali wyjaśnienie z przychodni. Otóż okazuje się że przychodnia ma 2 siedziby i zamiennie wpisuje adresy. Srata tata. Więc nic dziwnego że nigdy nie byłam w tej przychodni bo po prostu pod tym adresem zapisali mi wizytę w przychodni partnerskiej. Oczywiście nie zgodziłam się z tym. Bo nawet jeśli ich tłumaczenie jest prawdziwe to nigdy nie leczyłam zębów na NFZ, ponieważ dentystka mówiła że na to nie ma refundacji. A się okazuje że jednak jest, skoro leczenie poszło na NFZ! |
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie pociesza to, ze te zgłoszenia nie trafiają do segregatora tylko jednak coś się z tym robi.. Z jakim skutkiem to inna sprawa.
Do mnie NFZ słał pisma, nigdy nie zadzwonili. Też przychodnia miała inne wyjaśnienie niż ja. Policja się jeszcze nie odezwała. Edit: PAN policjant mnie dziś szukal ale bylam w pracy.
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2014-03-07 o 15:38 |
|
|
|
|
#187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W moim przypadku walka z wiatrakami i strata czasu. Zmienią tylko w systemie w NFZ nazwę przychodni. Bo w "papierach" stoi jak byk, że byłam w tej przychodni 3 razy. Zabiegi dokładnie opisane. I nic to ze poszłam prywatnie, skoro im tego udowodnić nie mogę. Jest dokumentacja medyczna ( nawet ksero z kalendarza stomatologa gdzie jest moje imię i nazwisko )Wychodzi na to że ja oszukuję i nie wiadomo czego chcę. Skończyło się na tym że napisałam oświadczenie że zabiegi były wykonane tylko pod innym adresem. Przegrałam więc z Barbarą H. Nigdy więcej nie pójdę do publicznej przychodni aby zęby leczyć. Nie wiem po co ten cały ZIP. Chyba aby się tylko wkurzyć, bo jak się nie ma paragonu to lekarz jest bezkarny i śmieje się nam w oczy. |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostalam jedno pismo ze moja wersja różni się od tej z przychodni. Bo zglosilam, ze nie udzielino mi świadczenia, a przychodnia ma odnotowane ze bylam. To im napusalam wyjaśnienie ze bylam tylko nie zrobili mi tego co napisali. Ptzyszlo kolejne ze sprawę kierują na policje. I dziś pojawil się PAN policjant. Mogą mi zęby przejrzeć bo jestem ciekawa które to mam tak leczone.
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
cóż bo tak to wygląda i o tym w prasie czytałem, ludzie zgłaszają nieprawidłowości i często te nieprawidłowości rozpatrywane są na korzyść lekarza/przychodni i często wychodzi na to że nie lekarz/przychodnia oszukiwała wyłudzając pieniądze a oszukiwał pacjent który na podstawie systemu pokazującego że doszło do nieprawidłowości, chciał dochodzić sprawiedliwości.
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech się udławi ta baba moimi 300 zł. |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mimo wszystko, ziarnko do ziarnka ...
Poza tym, dla przychodni każda taka reakcja to dodatkowa robota, trzeba wyjaśniać, tłumaczyć się. To, że raz czy dwa im podarują to jedno, ale jeśli na daną przychodnię zaczną spływać masowe zgłoszenia to może jednak nfz bardziej się przyjrzy ..
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
odgrzebię wątek:
Cytat:
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Aż muszę sama pobrać te dane bo jak słyszałam teraz o tym facecie co sobie sprawdzał i się okazało, że w 2008, czy tam 2009 miał wziernikowanie pochwy to może też się dowiem o sobie jakiś ciekawych informacji
|
|
|
|
|
#194 |
|
Konto usunięte
|
Moze mialas badanie prostaty
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Czy możecie mi powiedzieć, czy mogę odebrać ten login w Gdańsku gdy jestem na stałe zameldowana w zachodniopomorskim (a więc Szczecin)?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe. Zajrzałam z ciekawości dziś co tam w Zipie słychać, bo ostatnio latałam trochę
![]() i okazuje się, że mój gin osiedlowy zamiast cytologii robił mi rozcięcie zrostów endometrium ![]() W sumie nie ma to wpływu na nic, bo czy coś robią czy nie to wizyta kosztuje tyle samo, ale trochę się uśmiałam .. pan dr ma laparoskop w oczach
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Odkopuję.
Dziewczyny, działa Wam w ostatnich dniach ZIP? Kiedy próbuję sprawdzić swoje prawo do świadczeń, wyskakuje mi komunikat, że serwis chwilowo niedostępny i tak od trzech dni. Inne zakładki (recepty, historia wizyt itd.) otwierają się bez problemów. Znowu system świruje?
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
ja też byłam w szoku, gdy na swoim kaci w zipie zobaczyłam kwoty za leczenie zóbów, a w rzeczywistości płaciłam w gabinecie, więc dlaczego jest to w zipie?
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
A twoja dentystka ma umowe z nfz? Jesli tak to ciagnie podwojnie. Ty jej placisz prywatnie a ona jeszcze kase z nfz dostaje.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#200 |
|
Life is a drink ...
|
płaciłaś ale pewnie paragonu na oczy nie widziałaś :P
|
|
#201 |
|
... choć nie Westwood
|
Spoko,moja denrystka raz sama sie "wkopala"'. Mialam przez dwa tyg przerwe w ubezpieczeniu, w tym czasie leczylam zeby. Prywatnie. Dentystka na jednej z kolejnych wizyt o tym wspomniala, ze przyszlo pismo z NFZ... jak zwrocilam uwage, ze przeciez lecze zęby prywatnie to sie zmieszala
|
|
|
#202 |
|
Konto usunięte
|
Numer dowodu osobistego
Dziewczyny korzystacie ze strony zintegrowanego informatora pacjenta? Podałam na ich stronie nr dowodu osobistego,pesel i boję się, że moje dane mogą trafić w niepowołane ręce. Myślicie że tak strona jest bezpieczna?
|
|
|
|
|
#203 |
|
BAN stały
|
Dot.: Numer dowodu osobistego
Te dane tak czy siak są w szeregu państwowych rejestrów (a co gorsza niekiedy także w rękach firm komercyjnych), a nic nie wiadomo, by interfejs ZIP był jakkolwiek mniej bezpieczny niż inne państwowe rozwiązania. Ergo, nie ma się czym przejmować.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
Czy komuś korzystającenu z ZIP zdarzyło się, że wizyty czy też badania w ogóle nie było? Nie wiem, gdzie w takim razie szukać tych wizyt i dlaczego ich tam nie ma.
|
|
|
|
|
#205 |
|
Konto usunięte
|
czy podając nr dowodu osobistego na stronie zip przy rejestracji jest bezpieczne?
|
|
|
|
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Ewuś/ zip
Czy któraś z Was korzysta z powyższych portali? Jaka jest dokładnie między nimi różnica? W Internecie przeczytałam, że EWUŚ raczej informuje, czy mamy prawo do korzystania z bezpłatnej opieki medycznej, a ZIP to archiwum naszych wizyt na NFZ i usług wykonanych podczas nich. Dobrze myślę?
Czy macie konta na którymś z tych portali? Interesuje mnie sprawdzenie tego, co lekarze wpisują po mojej wizycie, ale zastanawiam się, czy po założeniu konta moje dane osobiste nie będą dostępne w Internecie (imię i nazwisko, PESEL, data urodzenia). |
|
|
|
|
#209 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Ewuś/ zip
Jest wątek na temat ZIP >> KLIK <<
|
|
|
#210 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Ewuś/ zip
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.