Facet za szybko się do mnie wprowadził... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 22:18   #181
kasiatoya
Rozeznanie

Dot.: Facet za szybko się do mnie wprowadził...

Cytat:
Napisane przez banana84 Pokaż wiadomość
On mieszka tam bodajze 4 tygodnie, moge sie myslic ale czesc rachunkow (woda, elektrycznosc etc) albo sa wliczone czynsz, albo przychodza po ilus miesiacach - wiec tego wzrostu chyba jeszcze nie zdazyla poczuc.
Chyba ze sie myle - rachunkow nigdy nie placilam (I nie nikt za nie nie placil - uroki wynajmowania pokoiczkow z rachunkami wliczonymi)

Wiec jesli poczula ze wydaje wiecej to raczej koszty jedzenia - bo idzie odczyc ze wydaje sie drugie tyle. Ale to juz jak wspomnialam wina autorki bo od razu mogla ustalic skladke miesieczna a nie honorowo rzucic "jakos dam rade". I w tym aspekcie ujawnia sie cfaniactwo chlopaka.
Cytuję z pierwszego postu
"Drugą sprawą są rachunki. Raz zaczął temat, że wie, że powinien się dokładać (w szczególności do wody) ale ma swoje mieszkanie, które trzeba opłacić. Ja dodatkowo mam kredyt i chyba nie stać mnie na opłacanie podwójnych kosztów Nie chcę wyjść na egoistkę, ale już nie wiem co robić."

Masz rację, że realnych kwot jeszcze nie ma ale autorka martwi się, że będą. Nie dziwię się, że skoro ma kredyt na głowie to liczy z ołówkiem w ręku. Nawet jeśli te rachunki nie ugryzą jej w tyłek w marcu to ugryzą w kwietniu.
Chyba nie ma większego znaczenia kiedy dokładnie przyjdzie dany rachunek skoro i tak będzie musiała go zapłacić.
kasiatoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 08:42   #182
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiatoya Pokaż wiadomość
Cytuję z pierwszego postu
"Drugą sprawą są rachunki. Raz zaczął temat, że wie, że powinien się dokładać (w szczególności do wody) ale ma swoje mieszkanie, które trzeba opłacić. Ja dodatkowo mam kredyt i chyba nie stać mnie na opłacanie podwójnych kosztów Nie chcę wyjść na egoistkę, ale już nie wiem co robić."

Masz rację, że realnych kwot jeszcze nie ma ale autorka martwi się, że będą. Nie dziwię się, że skoro ma kredyt na głowie to liczy z ołówkiem w ręku. Nawet jeśli te rachunki nie ugryzą jej w tyłek w marcu to ugryzą w kwietniu.
Chyba nie ma większego znaczenia kiedy dokładnie przyjdzie dany rachunek skoro i tak będzie musiała go zapłacić.
Dokładnie o to chodzi. Te opłaty i tak mnie nie miną. I zaczynam tracić jednak nadzieję na to , że wesprze mnie finansowo. Obym się myliła. W piątek dostałam wynagrodzenie więc zrobiłam większe zakupy typu woda, mleko, masło itd żeby nie chodzić co chwilę do sklepu. Do tego chemia tj. pasta, żele pod prysznic itd. Ponad dwie stówy pękły. I myślę sobie - żyłam spokojnie, na wszystko mi wystarczało a teraz zastanawiam się na co mi to było. Wiem, że macie mnie za pierdołę. I słusznie.
mrslilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 08:51   #183
201604301932
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mrslilly Pokaż wiadomość
Dokładnie o to chodzi. Te opłaty i tak mnie nie miną. I zaczynam tracić jednak nadzieję na to , że wesprze mnie finansowo. Obym się myliła. W piątek dostałam wynagrodzenie więc zrobiłam większe zakupy typu woda, mleko, masło itd żeby nie chodzić co chwilę do sklepu. Do tego chemia tj. pasta, żele pod prysznic itd. Ponad dwie stówy pękły. I myślę sobie - żyłam spokojnie, na wszystko mi wystarczało a teraz zastanawiam się na co mi to było. Wiem, że macie mnie za pierdołę. I słusznie.

Nie rozumiem. Nie kochasz go. Masz wątpliwości, czy da Ci chociaż 100 zł. Co więcej, brakuje Ci przestrzeni. Facet ma problemy finansowe, czy też z zarządzaniem kasą, nic nie obiecuje, co więcej ON ma rachunki, więc Ci nie pomoże (no bo Ty rachunków nie masz co?), a Ty zamiast z nim pogadać, kazać mu wrócić do siebie i zabrać klucze to jesteś bierna i "masz nadzieję, że Cię wesprze?". Może epoki mi się pomyliły i to jest XIX wiek, a Ty jesteś jego żoną i masz przechlapane?

To najbardziej desperackie trzymanie się męskich portek, jakie tu widziałam. Gdybyś jeszcze była zakochana, to jeszcze mogłabym próbować Cię zrozumieć, ale serio, nie wróżę Ci dobrego życia z asertywnością mimozy. I nie chodzi nawet o tę kasę - ale o ignorowanie własnych potrzeb, obaw i świadome pakowanie się w sytuacje, które powodują frustracje i problemy.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 08:53   #184
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Ale oprócz pierdoły to jesteś jeszcze niemową?! No gębę otwórz po swoje. Wiesz ja przerobiłam układ utrzymaniowy w obie strony tj.kiedys ja TŻa utrzymywałam, potem on mnie. To nic złego, ale nie na tym etapie co wy. Kiedyś też pomieszkiwał u mnie EX ale skoro zużywał "moją" wodę i prąd to robił zakupy spożywcze. Jak ja do niego częściej przyjezdzalam to praliśmy w jego proszku ale ja kupowałam jedzenie. Jakaś symbioza była. U was koleś jest jemioła wiec pasozytuje na tobie.
Skoro nie dasz rady otwarcie mówić o pewnych kwestiach to naprawdę zabaw się w jakiegoś dalekiego krewnego który będzie u ciebie mieszkał na czas praktyk czyli przez najbliższe tygodnie. I teraz w ramach rewanżu za przemieszkany u ciebie luty, idźcie mieszkać w marcu do kolesia na mieszkanie. Chociaż to zaproponuj, zobaczysz reakcję przynajmniej

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 09:13   #185
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Pogadaliśmy. Zapytałam czy ma jakiś pomysł na dzielenie kosztów i jak to sobie wyobraża. Zaproponował żebym podliczyła stałe opłaty za mieszkanie + jedzenie. No i widziałam, że mina mu zrzedła...

Powiedział, że trzeba to przetestować, bo jeśli nie będziemy dawać rady to wspólne mieszkanie trzeba będzie odłożyć. Aha. Byłam stanowcza i powiedziałam, że no sorry, ale rachunki to jedna rzecz a druga to zakupy, bo ja pod koniec tego miesiąca dostałam mocnej finansowej zadyszki i dla mnie to niekomfortowe zwłaszcza, że moja praca wymaga eleganckich ubrań, manicure itd.

Co do własnej przestrzeni to ja muszę nad tym popracować, bo rzeczywiście dałam sobie wejść na głowę. Z drugiej strony nie wiedziałam jak mam go traktować jako lokatora czy jako gościa, którego nie wypada zostawić i pójść do sypialni z książką.
Możesz to autorko rozwinąć? Wspólne zamieszkanie i wynajęcie drugiego raczej poprawia budżet, a on się wyraził w stylu: Trzeba to przetestować, bo jak Ciebie nie stać na wspólne mieszkanie, to nic z tego nie będzie. Dobrze rozumiem? Facet z honorem pożyczyłby tę kasę i oddał Ci za poprzedni miesiąc, jak już kazał Ci podliczyć wydatki. No chyba, że chciał Ci udowodnić, że możesz spokojnie go utrzymywać, bo Cię stać.
Czekam aż klapki Ci spadną z oczu. Tu nie ma żadnej miłości, a jeżeli pytasz o dowód to są nim setki takich wątków na wizażu z historiami podobnymi do Twojej. Popytaj go jak było z jego ex.
Stary 2016-03-01, 09:20   #186
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Możesz to autorko rozwinąć? Wspólne zamieszkanie i wynajęcie drugiego raczej poprawia budżet, a on się wyraził w stylu: Trzeba to przetestować, bo jak Ciebie nie stać na wspólne mieszkanie, to nic z tego nie będzie. Dobrze rozumiem? Facet z honorem pożyczyłby tę kasę i oddał Ci za poprzedni miesiąc, jak już kazał Ci podliczyć wydatki. No chyba, że chciał Ci udowodnić, że możesz spokojnie go utrzymywać, bo Cię stać.
Czekam aż klapki Ci spadną z oczu. Tu nie ma żadnej miłości, a jeżeli pytasz o dowód to są nim setki takich wątków na wizażu z historiami podobnymi do Twojej. Popytaj go jak było z jego ex.
Nie ma decyzji o wynajęciu drugiego mieszkania.

Z przetestowaniem chodzi o to, że On chce sprawdzić czy stać go żeby oddawać mi kwotę, o której mówiliśmy. Czyli da mi tą kasę i zobaczymy czy nie będę stratna.

Z ex układ był taki, że On opłacał mieszkanie i rachunki a ona życie.
Stary 2016-03-01, 10:00   #187
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Z przetestowaniem chodzi o to, że On chce sprawdzić czy stać go żeby oddawać mi kwotę, o której mówiliśmy. Czyli da mi tą kasę i zobaczymy czy nie będę stratna.
Ale ile na dobrą sprawę koszty jego życia mogą wzrosnąć? Logiczne jest, że na dłuższą metę, jeśli będzie zużywał media u Ciebie, zaoszczędzi na mediach w swoim mieszkaniu. Zakładam oczywiście, że są tam jakieś koszty stałe no i nie wyłącza lodówki, kiedy wychodzi, ale jak dla mnie powinien zamknąć się w kilkudziesięciu złotych z opłatami za media w nieużywanym mieszkaniu. Jeśli chodzi o jedzenie czy chemię, to żadna tajemnica, że większe opakowania są bardziej ekonomiczne i życie we dwoje jest relatywnie tańsze niż w pojedynkę. Zaoszczędza też na dojazdach do pracy (obstawiam, że dużo więcej niż go te media kosztują ). Jakich on właściwie zwiększonych kosztów się obawia?
Stary 2016-03-01, 10:20   #188
berenka
Zadomowienie

A tak właściwie, to w imię czego chcesz się w ten pseudo dom bawić? bo, że nie miłości, to już jest jasne. Rozumiem, że dajesz sobie czas na konkretna decyzję?
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 10:26   #189
mrslilly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez berenka Pokaż wiadomość
A tak właściwie, to w imię czego chcesz się w ten pseudo dom bawić? bo, że nie miłości, to już jest jasne. Rozumiem, że dajesz sobie czas na konkretna decyzję?
Tak, chcę dać nam jeszcze trochę czasu żeby nie podejmować pochopnych decyzji.
Stary 2016-03-01, 10:29   #190
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Bo tak na prawdę nie jesteście gotowi na wspólne zamieszkanie, prawda? On coś kombinuje, Ty słabo się bronisz i tak to wygląda. Gdy ja zamieszkiwałam z chłopakiem ( było dwóch z własnym mieszkaniem, gdy ja też miałam swoje) i od razu była decyzja, że drugie mieszkanie zarabia na rachunki. To jasne, że może się nie udać, związki się rozpadają, ale tu nie ma wielkiego Love i chcemy być do końca życia, dlatego możemy mieszkanie wynająć. Nie ma i już. Dlatego tak się bronisz, kasa też jest ważna, ale sama wiesz czasem woda i chleb byle razem.
Stary 2016-03-01, 10:33   #191
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Tak, chcę dać nam jeszcze trochę czasu żeby nie podejmować pochopnych decyzji.
Pochopne jest nie mówienie NIE, gdy ktoś nam zaczyna wchodzić za bardzo w naszą przestrzeń i pomieszkiwać bez ustaleń. Pochopne jest dawanie komuś kluczy do swojego mieszkania, bez przegadania pewnych kwestii i zaznaczenia, że to nie zaproszenie do "mieszkaj ze mną". Najpierw nie umiesz ustalić żadnych granic, odezwać się we własnym interesie (dobrze pojętym), a teraz znowu wycofujesz się rakiem mówiąc o nie podejmowaniu pochopnych decyzji. To Twoje życie. W pewnym momencie ciężko będzie pewne sprawy odkręcić.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 10:36   #192
farmaceutka88
Rozeznanie

Cytat:

Z ex układ był taki, że On opłacał mieszkanie i rachunki a ona życie.
Sorry ... Ale co tu testować? Stać go na pomieszkiwanie u Ciebie, ale na dołożenie się do rachunków to go już nie stać? Wg mnie to bardzo niesprawiedliwe. On może spokojnie pomieszkiwać u Ciebie, dokładać się tyle o ile do mieszkania, a sam może wynająć swoje mieszkanie komuś.
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 10:48   #193
martynka89
Zakorzenienie

Ciezko mi zrozumiec Twoje postepowanie. Nie ma miedzy wami zadnych fajerwerkow a byc powinny bo krotko ze soba jestescie. Za to sa problemy od samego poczatku gdy z Toba zamieszkal. Obys nie byla kolejna kobieta, ktora zostala wykorzystana finansowo I kopnieta w tylek.
Mam nadzieje, ze czas, ktory wam dajesz, utwierdzi Cie w przekonaniu, ze pan jest do odstrzalu.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 11:15   #194
olenkasz
Zakorzenienie

nie dziwi mnie, że nie ma decyzji o wynajmie jego mieszkania. przecież to jest zbyt wcześnie,* by podejmować tak poważne decyzje!
niemniej nie jest za wcześnie, by być uczciwym.
nawet jeśli autorka nie ponosi kolosalnych kwot, to nie ma to znaczenia! one są dla niej obciążeniem, jej jest z tym trudno i każdy człowiek obdarzony choćby minimum empatii zrozumiałby to.
a jej lolo nie zrozumiał.
i ten tekst o odkładaniu mieszkania na później... widzisz, autorko, jak koszty maja być dzielone na pół, to wówczas nagle trzeba odkładać, ale kiedy ty ponosiłaś je sama, to mieszkanie było mu miłe i wygodne.

*autorka nie jest gotowa, więc jest za wcześnie. nie mam tu na myśli żadnego odgórnego "idealnego czasu" na zamieszkanie
Stary 2016-03-01, 16:30   #195
Barbarella05
Wtajemniczenie

Kurde, ale co Ty, Autorko, niemowa jesteś?
No na litość boską, przeciez czarno na białym widać, że Ci ten układ w ogole NIE pasuje.

I jest to nieważne czy on się będzie dokładal czy też nie.
Chodzi o to, że Ty czujesz że wkracza on na Twoje terytorium.
I nie, dokladanie się jego do rachunków tego NIE zmieni.
Bo nie jesteś na to gotowa, na wspólne mieszkanie.

Więc otwórz w końcu usta i powiedz, że sorry ale nie jesteś gotowa i tyle.
Jedno zdanie, stanowcze i sprawa załatwiona.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 18:00   #196
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Ale ile czasu potrzeba, by podjąć decyzję, aby nie była ona pochopna? Miesiąc? Dwa, trzy? I w imię tego będziesz się męczyć? Wiesz, tu chodzi o to by zadbać o swój interes. Bo jego interesy mają się dobrze, same korzyści: nie musi płacić za większość zakupów, ma bliżej do pracy, ma klucze do Twojego mieszkania. A Twoje dobro? Koleś zabiera Ci poczucie przestrzeni i komfortu, masz większe wydatki, meldujesz się wychodząc.

Ja myślę, że to byłaby pochopna decyzja, gdybyś podjęła ją bez żadnego zastanowienia i na pałę. A teraz to nie jest kwestia pochopnosci, Tobie po prostu jest już głupio to odkręcić i powiedzieć: Sorry, to jednak NIE wypali te wspólne mieszkanie. Rób jak uważasz, ale to Ty się chyba meczysz w tym układzie.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 18:03   #197
niewinny roz
czasem troszkę winny

Czytam i czytam ten wątek.
Jeżeli masz problem w porozmawianiu jasno z facetem o finansach to po prostu powiedz mu, że nie jesteś gotowa na wspólne mieszkanie, jest jeszcze za wcześnie. Chcesz na razie pozostać na etapie spotkań.
Nie skłamiesz i nie poruszysz tematu finansów.
A czekanie w twoim przypadku to najgorszy pomysł - miesiąc, dwa, trzy, a rachunki będziesz płacić i coraz bardziej będziesz finalnie stratna na tym całym związku.
Stary 2016-03-01, 18:08   #198
Nessaya
Raczkowanie

Droga Autorko, w kwestii płacenia rachunków nie rozumiem nad czym się tu w ogóle zastanawiać - Pan korzysta z Twojego prysznica, prądu itp to powinien dokładać się do opłat. To tak jakby korzystał z Twojego samochodu, ale nie płacił za wyjeżdżoną benzynę, bo on ma swój samochód, który i tak mało używa, ale MA! Więc opłaty za wspólną eksploatację Twojego samochodu płacisz sama..

Ja zamieszkałam ze swoim (pierwszym!) facetem po trzech tygodniach znajomości i jesteśmy nadal ze sobą cztery lata. Nie zawsze było kolorowo, ale od początku jak jeszcze u niego pomieszkiwałam dokładałam się (płaciliśmy po połowie lub ja płacilam za wszystko a raz on) do zakupów (jedzenie, chemia) oraz rachunków itp Dodam, że wtedy mieszkał razem z dwoma kolegami więc byłam trochę takim "piatym kołem u wozu", więc w ogóle sobie nie wyobrażam mieszkać za darmola i robić aluzję, że może dołożę się do rachunków, ale liczę w głębi mózgu, że nie muszę.

Moim zdaniem powinnaś porozmawiać ze swoim facetem przede wszystkim o waszym związku, bo jak dla mnie to Ty w ogóle nie wiesz czego chcesz, trochę boisz się powiedzieć, że coś Ci nie pasuje, tkwisz w relacji, która Cię denerwuje. Samo to, że jak napisałaś mieszkałaś z kimś 9 lat (jeśli coś przeinaczyłam to przepraszam) i teraz nie chcesz przerabiać tamtego schematu to sama sobie odpowiedz na pytanie dlaczego brnę w życie, które wiem, że wcześniej mi nie pasowało. Obawiam się, że Twój facet albo nie widzi problemu w tym, że sama praktycznie za wszystko płacisz i może myśli, że to Ci nie przeszkadza, albo po prostu pasuje mu taki układ, bo jest po prostu skąpy i wygodny. Nie bój się rozmowy z nim! Jeśli faktycznie urazisz go tym, że prosisz go o normalne, ludzkie rzeczy jak dokładanie sie do wspólnych rachunków to przykro mi, ale mierny z niego materiał na dalsze zycie
Nessaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 19:14   #199
Borderlinie
Przyczajenie

Cytat:
To dlaczego z nim nie skończysz?
albo nie powiesz mu że nie chcesz z ni mieszkać bo Cię na to nie stać?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Borderlinie Pokaż wiadomość
To dlaczego z nim nie skończysz?
albo nie powiesz mu że nie chcesz z ni mieszkać bo Cię na to nie stać?
Ja Ci jeszcze powiem na moim przykładzie,jak mi coś nie pasowało to powiedziałam wprost swojemu obecnemu facetowi o co mi chodzi,"kazałam" (to było w trybie rozkazującym) mu dać pieniądze,i powiedziałam mu że albo daje na to co trzeba albo nie mieszkamy razem bo niestety nie jestem ani sponsorka ani darmowa sprzątaczka-tak mu to powiedziałam,nie bałam się że się obrazi-stwierdziłam co ma być to będzie że jego reakcja pokaże jaki jest naprawdę,i powiem Ci że byłam zaskoczona jego reakcją-za każdym razem jak ma jakieś dodatkowe pieniądze to mi daje albo nawet sam robi zakupy,oprócz pieniędzy które mi daje na zakupy w dniu jego wypłaty.
Tak że myślę że Ty też powinnaś z nim szczerze porozmawiać i nie bać się tej rozmowy i postawić sprawę na ostrzu noża,albo Ci daje pieniądze bo niestety życie kosztuje,albo MÓWISZ-przykro mi bardzo ale będziemy musieli mieszkać osobno bo mnie na to nie stać.
A gdzie Twoje osobiste wydatki?ciuchy,kosmetyki, fryzjer itd???
zostaje Ci coś na to???
Borderlinie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 20:46   #200
wiekanka
Zakorzenienie

Znasz powiedzonko kto ma miekkie serce ,ten ma twarda dupe?

Wez se golnij jednego lub dwa na odwage i mu wszystko powiedz.A co ci to!

Nikt nie bedzie z ciebie robil osla.

Trzymymy wszystkie za ciebie kochana kciuki
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 20:53   #201
mogg
Zakorzenienie

Jednego nie rozumiem

1. Skoro mieszka wiecej u ciebie a mniej u sibie to logicznym jest ze jego rachunki sie zmniejszyly wiec nie wiem jak go nie stac. Czemu nie mozecie jednego tygodnia spedaac u ciebie drugiego u niego a jedzenie na pol podzielic po prostu ??

2. Czemu nie ustalicie nocowanie tylko w weekend i na zmiane ??

3. Czemu nie bywasz u niego ?? Wyglada jak by wyczal sytuacje i postanowil obnizyc koszty swojego zycia i miec w nosie sie twoje sie podwyzsza

Czeu nie mozesz ty jezdzic do niego ??

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-03, 09:59   #202
mrslilly
Rozeznanie

Uff zrobił mi przelew bez gadania i nawet więcej niż rozmawialiśmy.

Co do przestrzeni to postanowiłam z niczego nie rezygnować przez to, że mieszkamy razem czyli treningi, spotkania z koleżankami zostają i On nie ma nic przeciwko.

Pojawiły się też propozycje wyjść itd więc jestem zadowolona.
Stary 2016-03-03, 10:19   #203
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Abstrahujac juz od tego pana i strachu autorki przed rozmowa to zadziwia mnie zawsze dlaczego biedni ludzie kupuja mieszkania. Skoro ta nieszczesna stowa czy dwie dodatkowo za rachunki zrobi jej taki ogromny problem to znaczy, ze plynnosci finansowej nie ma zadnej i zyje ponad stan.

Nie twierdze, ze ma sponsorowac ladowanie telefonu i prysznic dwa razy dziennie, ale cala sytuacja brzmi smiesznie.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-03, 10:24   #204
mrslilly
Rozeznanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;56721846]Abstrahujac juz od tego pana i strachu autorki przed rozmowa to zadziwia mnie zawsze dlaczego biedni ludzie kupuja mieszkania. Skoro ta nieszczesna stowa czy dwie dodatkowo za rachunki zrobi jej taki ogromny problem to znaczy, ze plynnosci finansowej nie ma zadnej i zyje ponad stan.

Nie twierdze, ze ma sponsorowac ladowanie telefonu i prysznic dwa razy dziennie, ale cala sytuacja brzmi smiesznie.[/QUOTE]

Akurat tu się mylisz, bo mam drugą pracę, z której dochody mogłabym przeznaczyć na jedzenie czy rachunki, ale z jakiej racji mam kogoś sponsorować?
Stary 2016-03-03, 10:32   #205
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Akurat tu się mylisz, bo mam drugą pracę, z której dochody mogłabym przeznaczyć na jedzenie czy rachunki, ale z jakiej racji mam kogoś sponsorować?
Na poczatku pisalas, ze Cie nie stac i nie masz tyle pieniedzy, zeby placic te rachunki. Teraz juz masz. Aha. Dobrze, ze trzymasz sie jednej wersji, dzieki temu brzmisz wiarygodnie .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-03, 10:39   #206
mrslilly
Rozeznanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;56722706]Na poczatku pisalas, ze Cie nie stac i nie masz tyle pieniedzy, zeby placic te rachunki. Teraz juz masz. Aha. Dobrze, ze trzymasz sie jednej wersji, dzieki temu brzmisz wiarygodnie .[/QUOTE]

Nie oplacam z tych pieniędzy bieżącego życia. Oczywiście wg Ciebie byłoby świetnie gdybym wzięła na siebie wszystkie koszty. Nie mam obowiązku tłumaczyć się z dochodów. Mam na miesiąc kwotę x w jakiej muszę się zmieścić i opłacanie zakupów na dwie osoby nie mieści się w tym założeniu i tyle.
Stary 2016-03-03, 13:31   #207
kasiatoya
Rozeznanie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;56721846]Abstrahujac juz od tego pana i strachu autorki przed rozmowa to zadziwia mnie zawsze dlaczego biedni ludzie kupuja mieszkania. [/QUOTE]
Może dlatego, że nie ma sensownej alternatywy dla nie posiadania mieszkania skoro wynajem to często tyle co rata.
kasiatoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-03, 13:53   #208
201604301932
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiatoya Pokaż wiadomość
Może dlatego, że nie ma sensownej alternatywy dla nie posiadania mieszkania skoro wynajem to często tyle co rata.

Z prostej przyczyny - ceny za wynajem są absurdalnie drogie.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-03, 14:44   #209
gidran
Zadomowienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;56721846]Abstrahujac juz od tego pana i strachu autorki przed rozmowa to zadziwia mnie zawsze dlaczego biedni ludzie kupuja mieszkania.[/QUOTE]
Pojechałaś po bandzie. A nie dziwi Cię może, dlaczego biedni w ogóle żyją? I jakie masz kryteria co do biedy? Czy biedny jest ten, kto liczy się z pieniędzmi, żeby opłacić rachunki? Czy może panna, której nie stać na najnowszą torebkę diora, bo już kupiła trzy pary butów? A może ten kto ma 50-milionowy dług i jeździ bentleyem? A tak logicznie rzecz biorąc, to chyba lepiej jest żyć oszczędnie i spłacać kredyt na własne mieszkanie, niż płacić tyle samo za pokój w cudzym mieszkaniu. A może się mylę?
Stary 2016-03-03, 14:45   #210
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cóż, no wiadomo, że na wynajmie ktoś chce zarobić.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości