|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
"Chcę to" też u nas jest częstym słowem.
Sortery dalej nie rozkminione. Jak pokażę do której dziurki to jeszcze czasem włoży. Jak nie chce wejść do dobija inną zabawką. Kiedyś rozmawiałyśmy o złośliwości dzieci i naprawdę moja to złośliwiec okropny. Wczoraj ojciec sobie włączył w tv jakiś wyścig. Mała ciągle mu wyłączała. Odstawiał ją w drugi koniec pokoju. Pierwsze trzy razy były z płaczem, potem w jej oczach już widziałam złośliwe ogniki. Mówię do męża, żeby obserwował ją. Łobuz powoli jak kot się zbliżała, niby zabawkę jakąś bierze, uśmiecha się do ojca, boczkiem podchodzi i w jednej sekundzie z taką satysfakcją wyłączyła mu tv. Oczywiście zerkała na naszą reakcję, więc musiał udać, że go to nie obeszło i za minutę sobie znowu włączył. Za jakiś czas ojciec mówi do niej: daj buziaka. Ona idzie do niego z uśmiechem i tuż przy nim skręca i daje mi buziaka z takim wzrokiem patrzącym na niego. Powinnam ją nazwać Perfidia. |
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Linda od 38.5
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku, takie troszke zlosliwe to zachowanie coreczki. faktycznie
![]() lobuziara.jeej, pada deszcz, glowa mi spadla |
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
aczka - też sortery nadal nie rozkminione
Katerina - aaaa, czyli tak samo jak u nas. źle odczytałam Twój wpis i zrozumiałam że u Was już przy niższej sugerują podanie czopka. ok, już wiem ![]() Perfidia - piękne imię skojarzyło mi się z Tradycją z "Misia"
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-21 o 16:26 |
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka byl jakiś rzut ciuszków, calkiem spory.. Ale nie patrzyłam nawet bo mam ciuchów od groma a pewnie bym cos kupila :/ bylam za ozdobami świątecznymi, głównie chodziło mi o imitacje sianka i kurczaczki
![]() Werce w Rossmannie spodobaly sie misie, wybraliśmy jej z mężem takiego ładnego tygryska i chodzila z nim po sklepie, jak doszla do kasy to juz go nie chciała i odlozylismy na polke pluszakow ma sporo, choc jakby go chciała to i tak bym wziela ale ciekawość zaspokojona to i sie odechcialo jednak![]() jelonku ja tez uważam ze niektóre dzieci potrafiamiec już perfidię wrodzoną
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-03-21 o 16:38 |
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko czemu akurat moje dziecko jest takie złośliwe? Ja grzeczna byłam i jestem
Ale popracuję nad tym.Byłam w Pepco powydawać troszkę pieniędzy i nie kupiłam nic. |
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Ewka moj syn nadal nie mowi 'mama', wola do mnie ej albo ty😁
Jak mówię do niego powiedz mama to on: tata U Nas tez sortery nie rozkminione, jak pokaze gdzie ma klocka wlozyc to wklada, a jak nie wchodzi to garnuszek lata po mieszjaniu, ot takiego mam strasznego zlosnika |
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Hello
dziecko położone, mieszkanie ogarnięte, zupa ugotowana - można spokojnie wejść na wizaż ![]() Aczka - zdrówka ![]() Młody też mała cholera ! ma nową zabawe , chce na rączki i pokazuje paluszkiem gdzie iść albo co chce zobaczyć. Na szczęście jeszcze nie mówie chce to ale wie kiedy czegoś nie chce i krzyczy NE.Ładnie mówi mama i jak jest największa trwoga to krzyczy mama mama.W sorterze wie gdzie kółko włożyć reszta jeszcze nie idzie.Tż mój stracił głos - przynajmniej chwila spokoju. |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Ale się rozpisaly ![]() Ja byłam na tatuazu(bolało😉 ![]() I tez chciałam wydać troche kasy i nie znalazłam nic ciekawego a chciałam czarna kurtkę "skore" Nie mogę cofnąć na 6 stronę bo nie glowna stronę wywala😠
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia też złośnica. Ma zawsze jakąś swoją wizję na zabawę, i jak coś nie po jej myśli, to mega awantura. Np dziś dała mi książkę (wołajac do mnie oczywiscie "baba!") i pokazywałam jej i opowiadałam, a jak zaczęłam czytać wierszyki, to zaczęła książką rzucać i mega złość.
w ogole ostatnio robi śmieszne miny - najczęściej jak się wkurzy. zamyka oczy, marszczy nos i otwiera buzię pokazując przerwe między jedynkami (a jest spora), no taki mały trollik i ona płacze i wszczyna awanturę, a jak ja zobaczę tą minę to normalnie powala mnie na kolana ![]() Paulina, moja mama jak co jakiś czas traciła głos, to mega się cieszyłyśmy. Zdarzało się często bo nauczycielka. Potem się wycwaniła i kartki nam pisała
|
|
|
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Z tym zachowaniem tez podobnie, zamyka oczy, naprawy nos, i taki szyderczy uśmiech, No i mówi cześć, chce , to , daj, a dzisiaj powiedział "sam" takie nawet bardziej "siam " przekroczo to brzmiało, i nauczył się " sroczka kaszke ważyła ..." I zaczął w biegu kopać piłkę , a czytałam gdzieś ze do 2 roku życia dzieci nie kopia , wiec albo to nie prawda albo mój to wyjątek ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- I ładnie bawi się z dziećmi, woli dzieci takie w swoim wieku, ale dzisiaj z 6 miesięcznym kolega tez sobie poradził, dawal Mt zabawkę, odbieral, dawal inna, pokazywał na macie jak się zwierzątka ruszają wiec byłam w szoku ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- No i jesli chodzi o tem to moja pediatra uważa że 37.5 umowie jest temperatura , nie chciałam w sumie się z nią sprzeczac ale ja dałam raz lek przeciwgorączkowy w nocy przy takiej |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Endzi moja też kopie balona. Ćwiczy do lata, bo przecież musi się z psem wybawic, a mój Kosmaty to fan piłki.
Ewka1368 koniecznie się pochwal tatuażem. Te minki dzieci są boskie, tylko skubana nie da się nagrać. |
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Werka tez się złości jak zaczynam czytać.. Mnie każe nazywać rzeczy które pokazuje krzycząc glosno "TOO!" a ja mam mówić co 'to' jest.
i wczoraj w lidlu siedziala w wózku i trzymala w rękach opakowanie z jajeczkami czekoladowymi, byliśmy juz przy kasie, mąż ladowal zakupy na taśmę a ja kolo niej w wózku i na pól lidla wrzask 'TOO' i palcem pokazuje na jajka a tam różne zwierzątka i musiałam jej opowiadać przy kasie ![]() Werka jak ma temp 37,5 to juz się zle czuje, rozpalona nawet na nóżkach, stęka jak śpi wiec podaje nurofen.. 38 to juz Armagedon.. Raz tylko się zdziwiłam ze biega po mieszkaniu jak miala 39 st ale to byla trzydniówka.. Przy zębach i po szczepieniu powyżej 37 juz jej zly nastrój.. Ale mój tata np jest juz mega chory jak ma 36,9 No wrak z niego. Ja ledwo żyje jak mam 38, z reguły 37,5 mam właśnie i juz leze plackiem.. wiec mysle ze to indywidualnie zalezy, trzeba obserwować..
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-03-21 o 21:40 |
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wasze maluchy Was gryza?
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Slodzik tak!!
A ząbki cienkie jak igiełki... Foto z wczoraj😁
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
slodzik, nie zdarzylo sie ! ale niech tylko sprobuje ! to oddam
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale sie i Jaska znowu obkupilam
nie chce Was zalamywac, bo znowu za grosze no ale pokaze jak tylko Jas otworzy oko. bo ubrania w sypialni
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka wyjdź!😉
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
sweterek w banany
, koszula i legginsy dla Jaskai dla mnie 2 koszule - ta granatowa jest meega - do kolan ![]() Jas spal dzisiaj 3h w dzien... NIGDY tyle drzemka w dzien nie trwala... a humor wisielczy. help |
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
o wow ale lupy Aczka
wiecie ze Nina juz schodzi tzn zeskakuje ze schodkow z 2 pietra? oczywiscie podtrzymuje ja zaciesza strasznie no i grunt ze ja nosic juz nie musze ![]() kurna chata co ja mam wyjazd do Polski to bomby sie sypia |
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
słodzik - u nas gryzienie też na porządku dziennym, jeśli domownicy są czujni i nie pozwolą się ugryźć, to gryzione jest ubranko na nadgarstku
w niektórych bluzeczkach w tym miejscu są dziurki ![]() aczka - ejjjj wyjdź jak pisze Ewka ![]() bluzka w banany rządzi ![]() ewka - i jak z tatuażem się czujesz? boli pewnie? robiłaś kolorowy czy ciemny? w ogóle wow! ja bym się na aż tak trwałą ozdobę nie zdecydowała, lecz podziwiam konkret u osób które zdecydowały o zrobieniu tatuażu ![]() na porodówce poznałam piękną wytatuowaną młodą dziewczynę. tatuaże zdecydowanie podkreślały jej urodę ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- katerina - wow!
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-22 o 15:06 |
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
ewka wrzuc tatoo do klubu jak sie podgoi
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Linda vzarny
Wrzuciłam wyżej foto ale pewnie nie widac... Dzis bolą żebra ale ogolnie spoko podoba mi się gorzej z tz😁
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka1368 nie widzę fotki, wieczorem zerknę i popodziwiam. Mąż niezadowolony, że ma taką sexy żonę z tatoo?
Aczka twoich fotek też nie widzę, może i dobrze Powydawałabym pieniądze, a nie mam na co. Wpadłam wczoraj do Pepco i nic mi się w oczy ciekawego nie rzuciło.Katerina to masz niezłą akrobatkę w domu
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Werka gryzła.. Była jedna rzecz, ktora pomogła w takiej samej sytuacji jak pracowałam jako niania.. Po prostu zostałam ugryziona w momencie kiedy sie nie spodziewałam, głośno krzyknęłam Ała! i Cora jak i tamta dziewczynka sie wtedy wystraszyły i to by koniec gryzienia absolutny
![]() Za to moja mamę okłada regularnie rękoma.. ewka1368. To tz całkiem na nie jest w kwestii tatuażu? aczka super ciuszki! podkoszulek w banany wymiata
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-03-22 o 16:04 |
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
ewka, no mi sie niby tatuaze podobaja ale nie potrafilabym się zdecydować na wzor i miejsce. pewnie bym zalowala zaraz po zrobieniu.:p a maz co kreci nosem?
katerina, ja mam schody w mieszkaniu. i czasem cichaczem na nie wchodzi i zaraz schodzi. ale tylem. nie krzycze, nie zakazuje. no musi sie nauczyc. jelonku, to konto pęka pewnie jak nie masz gdzie kasy stracic. ja szaleje ostatnio. no ale wiadomix - ostatnia pensja za pasem wiec trzeba korzystac
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tz jest na nie a dodatkowo się wkurzył bo mu nic nie powiedziałam a gdybym mu powiedziała to by się nie zgodził
W"natura" jest -40 na kosmetyki do malowania a przynajmniej wczoraj było😊
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Wychodzi na to,ze wiekszosc maluchow to wampirki
Mi sie zdarzylo juz krzyknac jak mnie syn ugryzl bo robi to mocno i niespodziewanie, wcale sie nie wystraszyl Mam pelno siniakow od tych ugryzien:| Ewka super. Tez bym chciała kolejny tatuaz ale juz chyba jestem za stara😁 Aczka w domu powinnas siedziec jak jestes chora a nie na zakupy latasz😂😉 banany wymiataja, super😉 |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka1368 ja to bym na twoim miejscu markerem lub henną namalowała sobie na piersi serce, a w środku imię męża i FOREVER i wkręciła mu, że to dla niego w prezencie tatuaż. :-P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

pluszakow ma sporo, choc jakby go chciała to i tak bym wziela ale ciekawość zaspokojona to i sie odechcialo jednak