|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
hejka.
ja też ogarnęłam chatę... z grubsza na spacer się przeszłam, chociaż wieje nieludzko moj biedny przewiany i obolały (nadal) kark owinęłam szczelnie szalem i ok. jedyny plus tej pogody jest taki, że 2 pralki z całego tygodnia puściłam i liczę, że szybko mi wyschnie więc czuję się spełniona jako kura domowa i zasiadam do neta z kawką ![]() Anka - po pierwsze, gały wywaliłam na aukcyję z ciuszkami za tysiaka no ok, dużo tam rzeczy ale na Boga, czy to wszystko dla jednego dziecka potrzebne??? moja ani połowy tych rzeczy na sezon nie ma no i taki przelew robić to zgroza a po drugie - ta nocna imprezka hmmm, rozumiem, że się trochę zapomnieli w mieszkaniu, ale po kij na balkonie w taki ziąb siedzieć i paszczę nadzierać dobrze, że po sąsiedzkiej interwencji się uciszyli ![]() Takuśna - trochę cie rozumiem, że odpuszczasz Wiki...bo gdybym ja teraz, pracując miała taką sytuację to nie wiem... na szczęście nauczyłam Majkę jakoś w wieku 7-8 mies. zasypiać samodzielnie. bo najpierw to ona przy cycku usypiała, ja odkładałam i już. ale potem już nie było tak cool ![]() aaaa. i nie ma żadnego przyłażenia do naszego łóżka rano czy coś. szczebelki w łóżeczku w komplecie więc nie ma lunatykowania po nocy |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
heloł,
wpadłam szybko pochwalić się nowym członkiem rodziny.. wczoraj przygarnelismy jedno z 13 malenstw, ktore sie okociło gdzieś tam za gliwicami, deczko chory, bo oczka ropieja, ale juz leczymy i jest lepiej ![]() szkrab urodzil sie w polowie lipca i jest przeeegrzeczny ![]() marka: dachowiec Załącznik 3415569 Załącznik 3415570 Załącznik 3415571 wczoraj na grzybach piter dzielnie maszerowal po lesie, zebralismy dwa sredniej wielkosci koszyki, a mlody zrywal jagódki i trzaskal kilometry ![]() dzis TZ znow na grzybach a ja nie mialam serca przeganiac mlodego po lesie i zostawic kociego szkraba samego w duzej chacie, nie znajac jego przyzwyczajen
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
fajna z was rodzinka Aniś
![]() ja przed kolejnym kociastym będę się musiała kiedyś nagadać, ofkors i tak na swoim postawię ale wiem,że małż mi przy tym nerwa trochę popsuje
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
tak myślałam że Jowiszek, pieczone gołąbki i ptasie mleczko szykuje na przyjazd drugiej mammy
![]() Aniś Ty kocia Mamko, ciągle chyba masz stałą liczbę kociaków na stanie lubię kotki dachowce, eleganciki, czarnuszki plus białe dodatki ![]() u nas też wieje że odczuwalna temp, jest nieco niższa wyszłam z zagilanym Mikim po szybkie zakupy, zadylał na rowerku biegowym, muszę przyznać, że już mu to wychodzi jak powinno to odpychanie, muszę za nim truchtem podbiegać, bo on w te pędy szusuje
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, wiem. jestem wielka oby ciasta nie przywiozła, proszę bo nie wyrobię |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
zle nam było z jednym kotem
![]() Miluś nam umarł 9 maja totez trzeba było dać szansę innemu, echh przygarnęłabym wszystkie bezdomne kociaki świata, szkoda, że nie mogę ![]() a Młody na prawdę dzielnie się spisuje, troche drapie mi kanapę, ale już pokazałam do czego służy drapak ![]() fajnie dzisiaj latał za mychą, kurczę odzwyczaiłam się od takich szkrabów, więc miło mi popatrzec, jak takie kocię z duzym okraglym brzuszkiem biega po chacie ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
he he jakim cudem ma Jowiszowa zrobić taką niespodziankę, jak ją małż wozi po przychówek
![]() ![]() no chyba że ktoś pod dom dostarczy ![]() własnie oglądamy z tż na bbc wrześniowe historie wojenne ('39) dobrze że dane nam było nie urodzić sie w tamtych czasach, z jednej strony niemcy a za chwilę bach i z drugiej strony komuniści , szok dla Polaków nie do uwierzenia Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-09-18 o 14:37 |
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iga dostała wanienkę z akcesoriami dla lal, szczęśliwa okropnie. już ma chyba wszystko nie wspomnę o pościeli i nowej większej kołdrze do spania, już na łóżko bez szczebli ja też dostałam fajne bolerko
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
o to jeszcze lepiej o niej świadczy
nie faworyzuje nikogo jak niektóre z naszych taboretowych ![]() ps. dla kurek domowych dziś płukałam pranie w białym niemieckim lenorze sensitiv http://allegro.pl/lenor-1l-sensitiv-...178323263.html pranie wysuszone pachnie w całym pokoju jak prasuję
Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-09-18 o 18:26 |
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Anisiu
Nowy domownik przeuroczy A ja mogłam mieć za darmo małego syjamka ![]() U nas dziś ładna pogoda, pospacerowaliśmy. Jutro też ma być ponoć ładnie
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Anis kochana normalnie leżę, kociak przecudny!!!!!!!!!!! Niesamowicie mi się podoba, super ma kolory i ta czarna bródka Jowiszkowa a mój małż przeciwnie do Twojego... Co najważniejsze (odpukać) tfuuuuuuuu tfuuuuuuuuu na brytyjkę mam duuuuuuuuuuuuużo (nieporównywalnie) mniejszą alergię niż na Kloefase. Właściwie nie kicham, nie smarkam, z oczu mi się nie leje. Co prawda wiem, że alergia pewnie może wrócić w każdym momencie, ale póki co chwilo trwaj bo jest bosko!!! Nawet jak mnie Emmulencja podrapie to nic mi się nie dzieje, przy Klofasie puchło mi to miejsce i dostawałam ataku alergii na min. 2 h. Byliśmy w sklepie i kupilismy dla tej córeczki kuzynki małżowej zestaw ciastolinowy taki z wyciskarką ![]() Jowiszkowa ja Cię proszę jak tylko znajdziesz moment wklejaj zdjęcia, umieram z ciekawości ![]() Aniu ja miałam Lenora Sensitiv niemieckiego i jednak wolę Softlan
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Cestusia
![]() Kasiula, TZ wybierał naszego obsmarkańca Jak go wyleczymy i oczka przestaną płakać, to wtedy będzie więcej fotek.A młode urodziło się w połowie lipca, wiec ma dwa miesiące ![]() Ząbków jeszcze nie wymienia, ale oczy zmieniaja kolor z niebieskich na zielone
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu jakie foty ? pidżamy ?
Kasiulkowy kociasty też zmieni kolor oczek na piękny bursztyn oby małe napady alergii się utrzymały Cestia nie na swoim,znaczy wynajmujecie,tak? bo nie kojarzę żebyś mieszkała z którymiś rodzicami
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Aniś trzymam Cię za słowo
Jowiszkowa jak to jakie? a szałowe bolerko dla Igi, błagaaaaaaaam Co do oczek Emmulencji już zauważam jak zmieniają się na bursztynowy kolor Ja foty pewnie napstrykam z tej nasiadówki u meblowego w poniedziałek to też Wam wstawię moją damę
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia - dobra z ciebie kobieta
a jak nazwaliście tego słodziaka?Jowiszkowa - ależ ci zazdroszczę takiej taboretowej szczerze powiem, że Majka nie dostała od swojej drugiej babci tyle ciuszków w całym swoim życiu, co Iga na jeden raz od swojej no szok.no i oczywiście koniecznie się pochwal tymi cudnościami, Kasiula ma rację zapomniałabym kurteczki Zosi i Oli piękne
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
a ja Wam baby coś powiem... to już szczyt wszystkiego, ale moje dziecko robi wszystko żeby nie spać. Jest już ta godzina a ta dalej fiksuje. Pada już, wyje, wścieka się, kombinuje a to siku a to picie a to miś. Ledwo siedzi, ale jak tylko głowa jej zwiśnie podskakuje do siadania... widzę, że teraz i tak chyba już pada, ale to są szczyty patologii, żeby taki mały gnom wściekał się do tej pory. Nie mamy ani minuty dla siebie bo teraz ja jestem już też tak zmęczona, że idziemy zaraz spać, a miałam plan na jakiś film
tak się tylko chciałam wypisać...---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- a jeszcze Wam baby dodam, że wystawiłam przedwczoraj na tutejszy portal bezpłatnych ogłoszeń zebrę rodeo Olci bo się kompletnie nią nie bawi, czasem coś tam pstryknie żeby zagrało, ale tylko mi stoi i graci Zgłosiły się 3 osoby, jedna to myślała chyba że za darmo jej oddam (100 zł chciałam) nio miło, zawsze to będę do przodu i myślę też nad krzesełkiem uczydełkiem bo też raczej stoi i się kurzy choć dłuuugo Ola się pieknie nim bawiła. Teraz wystawiłam basen i kulki może też pójdzie a ja planuję kupić Oli do domu zjeżdżalnię na 150 cm zjazd ona uwielbiam zjeżdżalnie a teraz zimą i jesienią to wiadomo jak wygląda korzystanie z placów zabaw
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia
ale masz rację - to są szczyty niestety, dobrze wiesz, że jest na to rada ale wymaga to sprezentowania Oli samodzielnego pokoju ![]() naprawdę Bogu dziękuję, że Majka mi takich cyrków nie urządza śpi od 20 i ani nie kwęknie ![]() spadam na allegro, muszę poszukać czegoś dla siebie
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna kochana, tak doskonale wiem ale jak pomyślę ile by to było cyrków to wolę nas tak męczyć obie
my ją jeszcze do łóżka w nocy bierzemy więc tego całego odzwyczajenia po prostu sobie nie wyobrażam A co szukasz dla siebie na All? ja przed zimą pewnie będe się musiała zaopatrzyć w płaszczyk i kozaki
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
hejka potrzebuję porady, bo baba allegrowa chce mnie naciągnąć na droższą przesyłkę
kupiłam butki, plus resztki pieluszek poza allegro kobieta napisała mi e-maila że przesyłka będzie droższa bo ona sobie zważyła itp no looknijcie proszę pół paczki pieluszek+plus lekkie butki ortopedyczne to wydaje mi sie ze mieści sie max w 15 zł, a ona mi pisze że to ponad 2 kg i żebym jej przelała 17 zł http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...235122375.html http://allegro.pl/kapcie-kapciuszki-...227768100.html no juz sama przesyłka bucików nieco zawyżona, ale kij bo już kupiłam nie mam pojęcia co odpisać |
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, siostro Ty moja...normalnie ręce mi opadają
pewnie, że trochę byś się namęczyła i cyrki też by były ale czy teraz jest lepiej? też się męczysz a Ola to już wogóle pada na twarz ojjj ![]() a ja szukałam na all jakiegoś cienkiego sweterka dla siebie i kamizelki, coś w tym stylu: http://moda.allegro.pl/kamizelka-bol...222801043.html http://moda.allegro.pl/nowosc-baweln...221129853.html ale chciałabym obie rzeczy u jednego sprzedawcy, wiadomo wysyłka niestety nie ma, w dodatku ta babka od kamizelki ma takie negatywy, że odpadam więc nic nie kupię i ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Aniu - baba jawnie chce cię naciągnąć! sprawdź sobie w cenniku poczty, nawet gdyby paczka miała od 2 do 5kg to max zapłaci za nią 14,5ozł za priorytet to kurna 2,50 sobie liczy za opakowanie? cfaniara
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna no własnie 2-5 kg gabaryt B, to 17 zl
ale ja dumam że to mniej waży, albo gabaryt A , bo w końcu to prostokąt a nie żadne wygibasy kiedyś kupowałam pieluszki cała pakę to chyba płaciłam z 11 zł ![]() Kasiulko Ty sprzedawałaś pieluszki może coś poradzisz w tej kwestii
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
kilka fot
kolor dresu minimalnie przekłamany,nie wiem czemu. tak czy siak niebieski idealny dla Igi najładniej jej w tym kolorze. zabawka też na zdjęciu. od rana kąpie lalki.pidżamy, majtek i skarpetek nie fociłam |
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Ania nie wydaje mi się by paczka pieluch podchodziła pod gabaryt B.
a za A, 2-5kg liczą 13zł. więcej nie płać. |
|
|
|
#2126 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Normalnie zwariowalam i kupilam pare zabawek. Duze Lego Duplo Straz Pozarna, 4 zestawy puzli drewnianych, drewniane zabawki-instrumenty muzyczne (takie cos co nasladuje odglosy deszczu, nie wiem jak to sie po naszemu nazywa) i 2 ksiazeczki. Cytat:
Choc ostatnio mi cos marudzi jak go klade w dzien. Ale i tak zasypia. Uff. Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
Jowisz super babcia Igusiowej fajne ciuszkiJa wczoraj kupiłam Ciastolinę (jest w biedronce za 16 zł) i dokładnie tak samo, zabawa że ho ho. Jest dobra gatunkowo, bo jak znajdę na drugi dzień gdzieś na dywanie, czy podłodze to jest już suchutka i nie ma problemów z odklejeniem. Polecam zresztą kupiłam ją już drugi raz, tamtą wurtzuciłam bo już sucha była.Anka co do paczki to naciągara z tej baby że ho ho. A nie masz jakiś pieluch w domu?? zważ 34 sztuki, co prawda wiem że te buty ortopedyczne są dość ciężkie, ale napewno nie ważą kilograma . Tylko wiesz że takie ortopedyczne buty nie powinny być używane dla drugiego dziecka. Moja siostra wszystkie te buty wyrzuca. a jej syn i córka muszą takie nosić. Za buty płaci koło 150 zł i każde lądują w śmieciach. No nic, idę poinhalować młodego i dać mu resztę leków |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
a my właśnie zdemontowaliśmy szczeble w łóżeczku i Iga ma niziutki tapczanik
podjedziemy dziś do Ikei po uniwersalną barierkę i narzutę
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
hej witam się
ja mam takie pytanie czy wiecie może co oznaczają małe czerwone plamki na całym ciele bo właśnie taki mi się dziś pojawiły właściwie juz wczoraj widziałam u siebie takie ale myślałam że to może z ciepłego prysznica mi pozostało a dziś jest ich dużo i wszędzie pomocyyyyyy ![]()
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się rzadko bo rzadko ale to czasem zdarza. no ale ja jestem alergiczką.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

na spacer się przeszłam, chociaż wieje nieludzko
więc czuję się spełniona jako kura domowa i zasiadam do neta z kawką
po pierwsze, gały wywaliłam na aukcyję z ciuszkami za tysiaka
no ok, dużo tam rzeczy ale na Boga, czy to wszystko dla jednego dziecka potrzebne??? moja ani połowy tych rzeczy na sezon nie ma
no i taki przelew robić to zgroza
hmmm, rozumiem, że się trochę zapomnieli w mieszkaniu, ale po kij na balkonie w taki ziąb siedzieć i paszczę nadzierać
dobrze, że po sąsiedzkiej interwencji się uciszyli 

bo nie wyrobię 
totez trzeba było dać szansę innemu, echh przygarnęłabym wszystkie bezdomne kociaki świata, szkoda, że nie mogę 

a ja planuję kupić Oli do domu zjeżdżalnię na 150 cm zjazd
niestety, dobrze wiesz, że jest na to rada 

więc nic nie kupię i