Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 13:24   #2101
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)

hejka.
ja też ogarnęłam chatę... z grubsza na spacer się przeszłam, chociaż wieje nieludzko moj biedny przewiany i obolały (nadal) kark owinęłam szczelnie szalem i ok. jedyny plus tej pogody jest taki, że 2 pralki z całego tygodnia puściłam i liczę, że szybko mi wyschnie dziecko śpi oczywiście, gulasz zrobiłam na obiad. ba - nawet pomyłam podłogi więc czuję się spełniona jako kura domowa i zasiadam do neta z kawką

Anka - po pierwsze, gały wywaliłam na aukcyję z ciuszkami za tysiaka no ok, dużo tam rzeczy ale na Boga, czy to wszystko dla jednego dziecka potrzebne??? moja ani połowy tych rzeczy na sezon nie ma jestem zdania, że za szybko wyrasta więc po co zapychać szafe no i taki przelew robić to zgroza
a po drugie - ta nocna imprezka hmmm, rozumiem, że się trochę zapomnieli w mieszkaniu, ale po kij na balkonie w taki ziąb siedzieć i paszczę nadzierać dobrze, że po sąsiedzkiej interwencji się uciszyli

Takuśna - trochę cie rozumiem, że odpuszczasz Wiki...bo gdybym ja teraz, pracując miała taką sytuację to nie wiem...

na szczęście nauczyłam Majkę jakoś w wieku 7-8 mies. zasypiać samodzielnie. bo najpierw to ona przy cycku usypiała, ja odkładałam i już. ale potem już nie było tak cool cycek przestał być usypiaczem i zaczęły się schody. owszem wrzeszczała trochę, ale tragedii nie było i nie pamiętam dłuższych ceregieli z nauką zasypiania. od dawna po prostu po kąpieli kładę do łóżeczka, a ona nie łazi, nie wstaje i nie gada tylko w 5 minut zasypia
aaaa. i nie ma żadnego przyłażenia do naszego łóżka rano czy coś. szczebelki w łóżeczku w komplecie więc nie ma lunatykowania po nocy dodatkowo drzwi od pokoju zamknięte i luz blues do rana mam
Stary 2010-09-18, 13:36   #2102
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł,

wpadłam szybko pochwalić się nowym członkiem rodziny..
wczoraj przygarnelismy jedno z 13 malenstw, ktore sie okociło gdzieś tam za gliwicami,
deczko chory, bo oczka ropieja, ale juz leczymy i jest lepiej
szkrab urodzil sie w polowie lipca i jest przeeegrzeczny

marka: dachowiec

Załącznik 3415569

Załącznik 3415570

Załącznik 3415571

wczoraj na grzybach piter dzielnie maszerowal po lesie, zebralismy dwa sredniej wielkosci koszyki, a mlody zrywal jagódki i trzaskal kilometry
dzis TZ znow na grzybach a ja nie mialam serca przeganiac mlodego po lesie i zostawic kociego szkraba samego w duzej chacie, nie znajac jego przyzwyczajen

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:40   #2103
jowisz
Zakorzenienie

fajna z was rodzinka Aniś kociak uroczy, lepiej nie mógł trafić
ja przed kolejnym kociastym będę się musiała kiedyś nagadać, ofkors i tak na swoim postawię ale wiem,że małż mi przy tym nerwa trochę popsuje
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:41   #2104
anka1900
Zakorzenienie

tak myślałam że Jowiszek, pieczone gołąbki i ptasie mleczko szykuje na przyjazd drugiej mammy

Aniś Ty kocia Mamko, ciągle chyba masz stałą liczbę kociaków na stanie
lubię kotki dachowce, eleganciki, czarnuszki plus białe dodatki

u nas też wieje że odczuwalna temp, jest nieco niższa
wyszłam z zagilanym Mikim po szybkie zakupy, zadylał na rowerku biegowym, muszę przyznać, że już mu to wychodzi jak powinno to odpychanie, muszę za nim truchtem podbiegać, bo on w te pędy szusuje
Stary 2010-09-18, 13:44   #2105
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
tak myślałam że Jowiszek, pieczone gołąbki i ptasie mleczko szykuje na przyjazd drugiej mammy
polędwiczki wieprzowe na słodko + szparagowa+ ziemniaki; na zimno sałatka warzywna; kilka filiżanek galretki z kurczaka.
wiem, wiem. jestem wielka

oby ciasta nie przywiozła, proszę bo nie wyrobię i będę musiała piec dukanowy sernik i muffinki żeby się opanować
Stary 2010-09-18, 13:48   #2106
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

zle nam było z jednym kotem
Miluś nam umarł 9 maja totez trzeba było dać szansę innemu, echh przygarnęłabym wszystkie bezdomne kociaki świata, szkoda, że nie mogę

a Młody na prawdę dzielnie się spisuje, troche drapie mi kanapę, ale już pokazałam do czego służy drapak
fajnie dzisiaj latał za mychą, kurczę odzwyczaiłam się od takich szkrabów, więc miło mi popatrzec, jak takie kocię z duzym okraglym brzuszkiem biega po chacie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
fajna z was rodzinka Aniś kociak uroczy, lepiej nie mógł trafić
ja przed kolejnym kociastym będę się musiała kiedyś nagadać, ofkors i tak na swoim postawię ale wiem,że małż mi przy tym nerwa trochę popsuje
drugi kociak to super sprawa, namawiaj, badz postaw przed faktem dokonanym, na zasadzie "jesteśmy!!"

It is what it is

Stary 2010-09-18, 14:07   #2107
anka1900
Zakorzenienie

he he jakim cudem ma Jowiszowa zrobić taką niespodziankę, jak ją małż wozi po przychówek
no chyba że ktoś pod dom dostarczy

własnie oglądamy z tż na bbc wrześniowe historie wojenne ('39) dobrze że dane nam było nie urodzić sie w tamtych czasach, z jednej strony niemcy a za chwilę bach i z drugiej strony komuniści , szok dla Polaków nie do uwierzenia

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-09-18 o 14:37
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 18:02   #2108
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
he he jakim cudem ma Jowiszowa zrobić taką niespodziankę, jak ją małż wozi po przychówek
no chyba że ktoś pod dom dostarczy
aż tak szybko nie planuję niestety. miałam raczej na myśli ciągłość - do końca życia z kotem. bardzo,bardzo chciałabym mieć dwa naraz ale równie bardzo lubię wyjeżdżać na wakacje.. jednego do mamy jeszcze mogę zawieźć, już zaakceptowany przez tamtego domownika. z dwoma nie byłoby już tak łatwo. niestety trzeba mieć rodzinę w pobliżu

Iga dostała wanienkę z akcesoriami dla lal, szczęśliwa okropnie. już ma chyba wszystko poza tym pidżamkę, śliczne bolerko, niebieski dres welurowy, rajstopy, skarpetki, majtki, czapkę nie wspomnę o pościeli i nowej większej kołdrze do spania, już na łóżko bez szczebli
ja też dostałam fajne bolerko
Stary 2010-09-18, 18:07   #2109
anka1900
Zakorzenienie

ja nie mogę, jak Was taboretowa rozpieszcza
jesteście chyba jej oczkiem w głowie
to bardzo miłe
Stary 2010-09-18, 18:09   #2110
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mogę, jak Was taboretowa rozpieszcza
jesteście chyba jej oczkiem w głowie
to bardzo miłe
nieeeeeeee,ona po prostu taka jest. jestem pewna w 100%,że do drugiego syna/synowej/wnuka lat 6 jeździ tak samo obładowana
Stary 2010-09-18, 18:23   #2111
anka1900
Zakorzenienie

o to jeszcze lepiej o niej świadczy nie faworyzuje nikogo jak niektóre z naszych taboretowych

ps. dla kurek domowych
dziś płukałam pranie w białym niemieckim lenorze sensitiv http://allegro.pl/lenor-1l-sensitiv-...178323263.html
pranie wysuszone pachnie w całym pokoju jak prasuję

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-09-18 o 18:26
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 20:14   #2112
Cestia
Zakorzenienie

Anisiu uwielbiam Cię Nowy domownik przeuroczy

A ja mogłam mieć za darmo małego syjamka No ale... nie jesteśmy jeszcze na swoim więc, Mati nadal będzie tylko marzyć

U nas dziś ładna pogoda, pospacerowaliśmy. Jutro też ma być ponoć ładnie
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 20:22   #2113
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć kochane

Anis kochana normalnie leżę, kociak przecudny!!!!!!!!!!! Niesamowicie mi się podoba, super ma kolory i ta czarna bródka piękności. Wymiziaj futrzaka ode mnie mam nadzieję że nie będziesz nam skąpić jego fotek Ile to Twoje cudeńko ma? Sama go wybrałaś, czy dostaliście "losowo"? naprawdę jest śliczny

Jowiszkowa a mój małż przeciwnie do Twojego... tzn. na początku "pluł się" że nie chce żadnych zwierzaków, kotów itp. a teraz stwierdził, że jak nasze świnki morskie odejdą kiedyś tam za TM to przerzucamy się na koty i bierzemy drugiego małżowi spodobały się ragdolle. Zobaczył u tej babeczki od Emmy i padł trupem, faktycznie są niesamowite pod względem charakteru a sierść mają jak jedwab dosłownie coś niesamowitego

Co najważniejsze (odpukać) tfuuuuuuuu tfuuuuuuuuu na brytyjkę mam duuuuuuuuuuuuużo (nieporównywalnie) mniejszą alergię niż na Kloefase. Właściwie nie kicham, nie smarkam, z oczu mi się nie leje. Co prawda wiem, że alergia pewnie może wrócić w każdym momencie, ale póki co chwilo trwaj bo jest bosko!!! Nawet jak mnie Emmulencja podrapie to nic mi się nie dzieje, przy Klofasie puchło mi to miejsce i dostawałam ataku alergii na min. 2 h.

Byliśmy w sklepie i kupilismy dla tej córeczki kuzynki małżowej zestaw ciastolinowy taki z wyciskarką która robi takie kluchy, nożyczki do cięcia, takie różne pieczątki wzrorkowe, ciastoline i słodycze. Tyle, że jest problem jak Ola zobaczyła to pudełko to histeria na maksa... mam nadzieję, że w poniedziałek siary nie zrobi

Jowiszkowa ja Cię proszę jak tylko znajdziesz moment wklejaj zdjęcia, umieram z ciekawości

Aniu ja miałam Lenora Sensitiv niemieckiego i jednak wolę Softlan

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 20:39   #2114
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cestusia

Kasiula, TZ wybierał naszego obsmarkańca Jak go wyleczymy i oczka przestaną płakać, to wtedy będzie więcej fotek.
A młode urodziło się w połowie lipca, wiec ma dwa miesiące
Ząbków jeszcze nie wymienia, ale oczy zmieniaja kolor z niebieskich na zielone

It is what it is

Stary 2010-09-18, 20:51   #2115
jowisz
Zakorzenienie

Kasiu jakie foty ? pidżamy ?

Kasiulkowy kociasty też zmieni kolor oczek na piękny bursztyn
oby małe napady alergii się utrzymały

Cestia nie na swoim,znaczy wynajmujecie,tak? bo nie kojarzę żebyś mieszkała z którymiś rodzicami
Stary 2010-09-18, 21:28   #2116
Kasiulka22
Zakorzenienie

Aniś trzymam Cię za słowo bo kotek piękny w takim razie Emmulencja starsza bo z 30 czerwca (choć w aukcji pisało, że z 4 lipca, jednak babeczka źle wpisała)

Jowiszkowa jak to jakie? a szałowe bolerko dla Igi, błagaaaaaaaam

Co do oczek Emmulencji już zauważam jak zmieniają się na bursztynowy kolor zwłaszcza gdy patrzę z profilu

Ja foty pewnie napstrykam z tej nasiadówki u meblowego w poniedziałek to też Wam wstawię moją damę

Stary 2010-09-18, 22:20   #2117
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Anisia - dobra z ciebie kobieta pięknego kociaka przygarnęłaś, będzie mu u was dobrze dawaj często focie a jak nazwaliście tego słodziaka?

Jowiszkowa - ależ ci zazdroszczę takiej taboretowej szczerze powiem, że Majka nie dostała od swojej drugiej babci tyle ciuszków w całym swoim życiu, co Iga na jeden raz od swojej no szok.
no i oczywiście koniecznie się pochwal tymi cudnościami, Kasiula ma rację

zapomniałabym kurteczki Zosi i Oli piękne kolorki moje ulubione ostatnio nie tylko Majkę w fiolety ubieram...sama też się w nich lubuję, tż już się śmieje bo dziś kupiłam sobie piżamę - szara bluza+fioletowe spodnie
Stary 2010-09-18, 22:48   #2118
Kasiulka22
Zakorzenienie

a ja Wam baby coś powiem... to już szczyt wszystkiego, ale moje dziecko robi wszystko żeby nie spać. Jest już ta godzina a ta dalej fiksuje. Pada już, wyje, wścieka się, kombinuje a to siku a to picie a to miś. Ledwo siedzi, ale jak tylko głowa jej zwiśnie podskakuje do siadania... widzę, że teraz i tak chyba już pada, ale to są szczyty patologii, żeby taki mały gnom wściekał się do tej pory. Nie mamy ani minuty dla siebie bo teraz ja jestem już też tak zmęczona, że idziemy zaraz spać, a miałam plan na jakiś film tak się tylko chciałam wypisać...

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

a jeszcze Wam baby dodam, że wystawiłam przedwczoraj na tutejszy portal bezpłatnych ogłoszeń zebrę rodeo Olci bo się kompletnie nią nie bawi, czasem coś tam pstryknie żeby zagrało, ale tylko mi stoi i graci Zgłosiły się 3 osoby, jedna to myślała chyba że za darmo jej oddam (100 zł chciałam) druga żeby jej rezerwować ale już, a zero kontaktu od tego czasu i dziś babeczka konkretnie i szybko i w poniedziałek jej zawiozę zebrę i zgarnę stefkę nio miło, zawsze to będę do przodu i myślę też nad krzesełkiem uczydełkiem bo też raczej stoi i się kurzy choć dłuuugo Ola się pieknie nim bawiła. Teraz wystawiłam basen i kulki może też pójdzie a ja planuję kupić Oli do domu zjeżdżalnię na 150 cm zjazd ona uwielbiam zjeżdżalnie a teraz zimą i jesienią to wiadomo jak wygląda korzystanie z placów zabaw

Stary 2010-09-18, 22:49   #2119
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasia
ale masz rację - to są szczyty niestety, dobrze wiesz, że jest na to rada ale wymaga to sprezentowania Oli samodzielnego pokoju
naprawdę Bogu dziękuję, że Majka mi takich cyrków nie urządza śpi od 20 i ani nie kwęknie

spadam na allegro, muszę poszukać czegoś dla siebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 22:52   #2120
Kasiulka22
Zakorzenienie

Maluśna kochana, tak doskonale wiem ale jak pomyślę ile by to było cyrków to wolę nas tak męczyć obie my ją jeszcze do łóżka w nocy bierzemy więc tego całego odzwyczajenia po prostu sobie nie wyobrażam

A co szukasz dla siebie na All? ja przed zimą pewnie będe się musiała zaopatrzyć w płaszczyk i kozaki

Stary 2010-09-18, 23:26   #2121
anka1900
Zakorzenienie

hejka potrzebuję porady, bo baba allegrowa chce mnie naciągnąć na droższą przesyłkę
kupiłam butki, plus resztki pieluszek poza allegro
kobieta napisała mi e-maila że przesyłka będzie droższa bo ona sobie zważyła itp
no looknijcie proszę
pół paczki pieluszek+plus lekkie butki ortopedyczne
to wydaje mi sie ze mieści sie max w 15 zł, a ona mi pisze że to ponad 2 kg i żebym jej przelała 17 zł
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...235122375.html
http://allegro.pl/kapcie-kapciuszki-...227768100.html
no juz sama przesyłka bucików nieco zawyżona, ale kij bo już kupiłam
nie mam pojęcia co odpisać
Stary 2010-09-18, 23:37   #2122
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasia, siostro Ty moja...normalnie ręce mi opadają pewnie, że trochę byś się namęczyła i cyrki też by były ale czy teraz jest lepiej? też się męczysz a Ola to już wogóle pada na twarz ojjj

a ja szukałam na all jakiegoś cienkiego sweterka dla siebie i kamizelki, coś w tym stylu:
http://moda.allegro.pl/kamizelka-bol...222801043.html
http://moda.allegro.pl/nowosc-baweln...221129853.html

ale chciałabym obie rzeczy u jednego sprzedawcy, wiadomo wysyłka niestety nie ma, w dodatku ta babka od kamizelki ma takie negatywy, że odpadam więc nic nie kupię i

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Aniu - baba jawnie chce cię naciągnąć! sprawdź sobie w cenniku poczty, nawet gdyby paczka miała od 2 do 5kg to max zapłaci za nią 14,5ozł za priorytet to kurna 2,50 sobie liczy za opakowanie? cfaniara
Stary 2010-09-18, 23:45   #2123
anka1900
Zakorzenienie

Maluśna no własnie 2-5 kg gabaryt B, to 17 zl
ale ja dumam że to mniej waży, albo gabaryt A , bo w końcu to prostokąt a nie żadne wygibasy

kiedyś kupowałam pieluszki cała pakę to chyba płaciłam z 11 zł

Kasiulko Ty sprzedawałaś pieluszki może coś poradzisz w tej kwestii
Stary 2010-09-19, 09:36   #2124
jowisz
Zakorzenienie

kilka fot kolor dresu minimalnie przekłamany,nie wiem czemu. tak czy siak niebieski idealny dla Igi najładniej jej w tym kolorze. zabawka też na zdjęciu. od rana kąpie lalki.
pidżamy, majtek i skarpetek nie fociłam aa,jeszcze jedną letnią tunikę dostała więc schowałam w głąb szafy na lato
Stary 2010-09-19, 09:52   #2125
jowisz
Zakorzenienie

Ania nie wydaje mi się by paczka pieluch podchodziła pod gabaryt B.
a za A, 2-5kg liczą 13zł. więcej nie płać.
Stary 2010-09-19, 10:23   #2126
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
poulette pracuje w biurze prawniczym zajmujacym sie rozwodami... jestem czyms w stylu admin assistant... pracuje na part-time (od 3 pm.) i ogolnie byloby ok gdyby nie to, ze mam nienormalna szefowa... no ale trudno... przynajmniej placi na czas....
No wiesz nobody's perfect.... a najwazniejsze, ze prace masz. Wczoraj wlasnie rozmawialam z kolezanka z Portland i powiedziala mi, ze w Stanach w sumie dalej kryzys i bardzo ciezko z praca.

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
witam

byłam u lekarza i można powiedzieć że jest prawie dobrze
Karolek ma już oskrzela czyste tyle że ma jeszcze katar i kaszle
antybiotyk do poniedziałku i inhalacje tak długo jak będzie trzeba
a Krystian prawie to samo - katar i kaszel tyle że stwierdziła że ten kaszel to może być bardziej alergiczny i kazała dawać jeszcze inhalacje
od poniedziałku może już iść do przedszkola //mam nadzieję że wydobrzeje do tego czasu

/
Oj, biedne te twoje chlopaki Kristi. Oby jak najszybciej wyzdrowieli.

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Cześć babencje wpadłam ze zdjęciami kurteczki Wyszła jakby była świecąca, ale nie jest Wykonana jest z materiału, takiego bardzo miękkiego i lekkiego przy lampie błyskowej daje efekt świecenia.

:
Ladna kurteczka. Ja musze jakas Ginowi niedlugo sprawic, ale jeszcze poczekam z miesiac, bo on tak szybko rosnie, ze ciagle sie zmienia rozmiar.

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
b

Poulett zaszalałaś a co kupiłaś? chwal sie
Normalnie zwariowalam i kupilam pare zabawek. Duze Lego Duplo Straz Pozarna, 4 zestawy puzli drewnianych, drewniane zabawki-instrumenty muzyczne (takie cos co nasladuje odglosy deszczu, nie wiem jak to sie po naszemu nazywa) i 2 ksiazeczki.

Cytat:
Iga też w dzień śpi na siłę tzn. czasem śpi,a czasem nie. dziś po godzinnej zabawie w łóżeczku jednak usnęła po 15. ale ostatnie dwa dni nie spała i wołałam ją z powrotem do siebie po 1,5godzinnych harcach jak śpi to też ma kąpiel dopiero o 21 (właśnie trwa) i usypia koło 22
a jak nie śpi to pada szybko i kąpię ją mniej więcej po 11godzinach aktywności od rana. chyba wszystkie mamy podobnie no oprócz Małej,bo Majka może spać w dzień 3h a i tak idzie spać o normalnej porze
I jeszcze moj Gino. Choc ostatnio mi cos marudzi jak go klade w dzien. Ale i tak zasypia. Uff.

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Byliśmy w sklepie i kupilismy dla tej córeczki kuzynki małżowej zestaw ciastolinowy taki z wyciskarką która robi takie kluchy, nożyczki do cięcia, takie różne pieczątki wzrorkowe, ciastoline i słodycze. Tyle, że jest problem jak Ola zobaczyła to pudełko to histeria na maksa... mam nadzieję, że w poniedziałek siary nie zrobi
Gino ma od jakiegos miesiaca taki zestaw do ciastoliny. On uwielbia sie tym bawic, normalnie zajmuje go to codziennie okolo 40 min. Sama jestem w szoku. Jak mu kupilam farby-pieczatki, to spodziewalam sie podobnego efektu, a on pomalowal nimi 10 min i zostawil..... no coz czekaja na lepsze czasy.....

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
kilka fot kolor dresu minimalnie przekłamany,nie wiem czemu. tak czy siak niebieski idealny dla Igi najładniej jej w tym kolorze. zabawka też na zdjęciu. od rana kąpie lalki.
pidżamy, majtek i skarpetek nie fociłam aa,jeszcze jedną letnią tunikę dostała więc schowałam w głąb szafy na lato
Iga jaka powazna mina !
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:48   #2127
Judi21_84
Zakorzenienie

hello!

Jowisz super babcia Igusiowej fajne ciuszki

Ja wczoraj kupiłam Ciastolinę (jest w biedronce za 16 zł) i dokładnie tak samo, zabawa że ho ho. Jest dobra gatunkowo, bo jak znajdę na drugi dzień gdzieś na dywanie, czy podłodze to jest już suchutka i nie ma problemów z odklejeniem. Polecam zresztą kupiłam ją już drugi raz, tamtą wurtzuciłam bo już sucha była.

Anka co do paczki to naciągara z tej baby że ho ho. A nie masz jakiś pieluch w domu?? zważ 34 sztuki, co prawda wiem że te buty ortopedyczne są dość ciężkie, ale napewno nie ważą kilograma.
Tylko wiesz że takie ortopedyczne buty nie powinny być używane dla drugiego dziecka. Moja siostra wszystkie te buty wyrzuca. a jej syn i córka muszą takie nosić. Za buty płaci koło 150 zł i każde lądują w śmieciach.

No nic, idę poinhalować młodego i dać mu resztę leków
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 11:05   #2128
jowisz
Zakorzenienie

a my właśnie zdemontowaliśmy szczeble w łóżeczku i Iga ma niziutki tapczanik
podjedziemy dziś do Ikei po uniwersalną barierkę i narzutę
Stary 2010-09-19, 11:49   #2129
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

hej witam się

ja mam takie pytanie
czy wiecie może co oznaczają małe czerwone plamki na całym ciele
bo właśnie taki mi się dziś pojawiły
właściwie juz wczoraj widziałam u siebie takie ale myślałam że to może z ciepłego prysznica mi pozostało a dziś jest ich dużo i wszędzie
pomocyyyyyy

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:21   #2130
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
hej witam się

ja mam takie pytanie
czy wiecie może co oznaczają małe czerwone plamki na całym ciele
bo właśnie taki mi się dziś pojawiły
właściwie juz wczoraj widziałam u siebie takie ale myślałam że to może z ciepłego prysznica mi pozostało a dziś jest ich dużo i wszędzie
pomocyyyyyy
może jakieś uczulenie. wypij wapno i tyle mnie się rzadko bo rzadko ale to czasem zdarza. no ale ja jestem alergiczką.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości