|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Dragonfly
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Cytat:
![]() Mi sie dzis snil pogrzeb i cos zlego dzialo sie u mojej babci chorej na raka,musze tam zadzwonic.. Cytat:
i za kazdym razem jest to falszywy alarm
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Witam wszystkich
![]() My już po pierwszej nocce w domu i po pierwszej kąpieli ![]() Nocka trochę aktywna, ale mała jest na piersi więc karmię ją na żądanie. Piersi mam pełne mleka Pierwsza kąpiel przebiegła rewelacyjnie, mąż ją wykąpał! Byłam w szoku, ale on jest bardzo chętny do wszystkiego. Chce się nauczyć jak najwięcej. Ciekawe ile to potrwa
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co brałyście na zgagę? Ja nie mogę nic jeść, bo potem przez kilka godzin czuję co jadłam i jest mi niedobrze. Jak tak dalej pójdzie, to przestanę jeść i umrę z głodu........
|
|
|
|
#2104 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
Ciekawe jak KarolinaB??? A ja dziś idę na obiad do teściowej, więc nic nie muszę pichcić.
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Sylwia, ale Ci zazdroszczę takiego szybkiego porodu!
Marta, mała jest cudna ![]() Ishka, gratuluję w miarę przespanej nocy, ciekawe jak to będzie u mnie ![]() Mila, fajnie jakby Ci się udało urodzić naturalnie, jak byłam w szpitalu to jedna dziewczyna też urodziła bliźniaki naturalnie i ma dobre wspomnienia, była zadowolona, że trafiła na lekarza i położną, którzy jej w tym pomogli. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
|
|
#2106 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
Agas, wspaniały opis, super, że tak dokłanie ![]() Cytat:
Cytat:
Super masz jednak tych teściów, a narzekałaś Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2107 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() stres mnie zzera, stad tez chyba te obawy. Cytat:
agas zazdroszcze ze tak pieknie to przezyłaś --------------------------------- hartujecie brodawki jakoś ?
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Tobie zycze zebys sie juz rozpakowała, bo normalnie te skurcze musza byc okropne.. ja jeszcze nic takiego nie mam cos czuje ze sie przeterminuje. No chyba ze najpierw ze mnie chluśnie ![]() Cytat:
Corcia tatusia bedzie rosnac ![]() Wiecie co Tak "spróbowalam" wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- oo, zerknelam na 1 strone i widze ze wszystkie 4 nastepne mamusie sie obijają juz przeterminowane!W ogole to stresuje mnie ta lista, bo jestem następna
|
|
#2109 | |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za mile slowa za nic nie dalabym tego przezyc komus za mnie ale chce podkreslic, ze to nie byl bezbolesny porod
A dzis wybieramy sie na pierwszy spacerk Cytat:
wiec w praktyce ja mialam tylko pampersy i chusteczki nawilzone i to wszystko. A koszule musisz miec swoja na IP beda kazali Ci sie w nia przebrac. Ja mialam 3 w tym jedna ciemno granatowa do porodu i to byl strzal w 10tke bo nic a nic nie bylo na niej widac . Ja wzielam dla siebie jeszcze stanik i wkladki laktacyjne i mi sie przydaly a mojej przyjaciolce nie. Kazdy jest inny. A i podklady ginekologiczne (zupelnie podobne do bella mamma)tez sa na poczatek wiec nie musisz miec od razu ze soba. A ja mialam jeszcze majtki siatkowe Hartman i mi sie sprawdzily ale moga byc zwykle bawelniane, tak czy siak na wizyty i tak trzeba zdejmowac. No i dla mnie niezbednikiek okazal sie bepanthen (ulga nie z tej ziemi). Jak cos jeszcze mi przyjdzie do glowy dopisze a teraz lece bo mala piszczy.
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyke czasem troche za bardzo sie wtracaja No i z tym wozkiem byla kicha, bo chcialam by dwa miesiace temu juz zamowili.Ale upierali sie za wczesnie.No i wyszlo na moje ![]() Sprzatam. I jednoczesnie zasypiam
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Anecka ogólnie sie czuje już dobrze
blizna juz wogole nie boli i nie czuje juz ze mnie cieli krwawienie powoli zanika mysle ze to kwestia paru dni i bede wolna od podpasek wkońcu! Ale najgorsze jest to ze nie karmie i pewnie zaraz po tym dostane okres obłęd heh
|
|
#2112 |
|
Dragonfly
|
Anecka z tymi wafelkami to bylo dobre
![]() No sa skurcze okropne i wnerwiajace,ale bardziej mnie meczylo jak zaczynalo robic mi sie niedobrze-to dopiero bylo okropne..Moze powinnam rzeczywiscie isc do lekarza sprawdzic czy ja rozwarcia jakiegos nie mam lub krotkiej szyjki i stad to wszystko...Ale nie usmiecha mi sie znowu placic za cos co w sumie powinnam miec za darmo
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj położyłam pod prześcieradło na materac podkład bo w razie czego to lepiej nie pobrudzić łóżeczka
|
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
Artystka, idz lepiej. Nigdy nie wiadomo, czy wody nie sa zielone.Troche dlugo u ciebie to trwa.
Ja ide jutro i sie moze dowiem, co planuja. Czy mam chodzic do konca ciazy z tymi moimi wodami, czy beda za tydzien wywolywac. Slyszalam, ze wywolywany porod bardziej boli, bo cialo nie jest przygotowane. No i mam stracha. |
|
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Uwielbiam czytać o przebiegach porodów
![]() a co u Pauliny??? może się rozpakowuje? ![]() Artystka czemu nie jedziesz na IP? przecież to nic nie kosztuje tylko poświecisz godzinkę- dwie i będziesz pewna co się dzieje lekarz tez napewno powie ile to wszystko może potrwać Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-11-07 o 15:25 |
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja_1708 mobilizujesz mnie do tego zeby myslec o spakowaniu torby, baaa zrobieniu jak najszybciej brakujacych zakupow.... mam podobny termin, chcialabym zeby dzidzia urodzila sie juz w 2011 r. Przeraza mnie ze jak bedzie grudniowa to bedzie najmniejsza w przedszkolu czy klasie
![]() Jakie te wszystkie nowo narodzone maluszki sa urocze, nie mozna sie oderwac od ogladania tych zdjec.... dziewczyny pytanko czy macie czasami wrazenie ze dzidziusie oprocz kopniakow tak dziwnie"drgaja" w brzuszkach? jakby chcialy sie z czegos otrzasnac? i nie chodzi mi o czkawke.... Probuje dolaczyc moj bebenek, moze sie uda 33 tydzień
|
|
|
|
#2117 |
|
Rozeznanie
|
kamafi
moja nieraz bardzo gwałtownie się ruszy jak by się czegoś przestraszyła nie jest to przyjemne do tego wcale nie kopie jej ulubionym zajęciem jest kręcenie pupą i machanie ręką stópkami rusza tak jak TŻ przed zaśnięciem tylko paluszkami... |
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
kamafi moja ma czasem drgawki
A ja dzis mialam sesje ciązowa w tygodniu jak bedzie ladnie to jeszcze na dwor idziemy z fotografem. ![]() As na zgage rennie mozna jesc. Ja nic nie bralam, bo moja zgaga choc dokuczliwa to w miare znosna byla, chociaz uczucie okropne. na razie sama przeszla. Z naturalnych specyfikow, migdaly. |
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kamafi, piekny bebenek, akuratny ![]() Dziewczyny, tak sie w****ilam ze masakra. Zadzwonil TZ i powiedzial ze po pracy idzie na noc do przyjaciela Ja wole jak on w nocy jest ze mna, o przewaznie w nocy sie zaczyna! Ponadto mielismy dzis sie przytulac.. no i
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
anecka sie nie denerwuj
![]() zadzwon do niego w nocy i powiedz ze sie zaczelo, zobaczymy jak szybko doleci do domu Dla mnie niepojete Moj maz na tydzien przed TP na studia juz nawet nie jedzie, w razie W. |
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie dla mnie i jego matki tez to niepojęte
![]() Ale on mowi ze to jego przyjaciel no i ze na kazde zawolanie jest a w sumie sie mijaja ciagle bo roznie pracuja. Sorry ale g... mnie teraz to obchodzi ![]() Zaraz jak zadzwoni to mu powiem co o tym mysle! W ogole to ja mam termin ten prawidlowy na 14.11 czyli niedziela, a on 13 i 14 w szkole caly dzien.. masakra, ale nie moze opuscic zajec niestety. W dodatku opuchlizna z nog nie schodzi od rana Uieram sie i ide do biedry! edit: Zadzwonil i jeszcze z pretensja: "wiesz ile odkaldalem to spotkanie?? Nie chce dnia marnowac na to" Wiec mowie ze a jak sie zacznie i w ogole to on na to, ze wezmie taksowke.. no super, tyle ze mielisymy sie przytulac mowie a on do mnie ze no ale on pozniej 2 dni w pracy znow po 12h, wiec mowie ze on ciagle jest w pracy a trzea cos w koncu zrobic zey sie ruszylo no ****a!
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-11-07 o 15:55 |
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady
migdały uwielbiam, więc "pędem nabędę" ![]() a ja tak lubię gotować i odkrywać nowe smaki, dziś na obiad http://dobrosmaki.blogspot.com/2010/...bakazanem.html i mam nadzieję, że wszystko potem będzie ok z moimi odczuciami |
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
As, smacznego
![]() Wrocilam z Biedronki, szykuja miejsca na nowe rzeczy bo puuuusto w tych koszach. Mam serek waniliowy, princeske kokosowa, krakersy pikantne, czekolade z ryzem preparowanym i... jablka Tz zostaje jednak u przyjaciela wiec teraz to sie seksu juz nie doczeka przez dluuuuuuuuuuuuuuugi czas jak dzis chcialam to on robi out z domu. Pff.. No a za pol godzinki wpadnie kolezanka to beda ploty o pracy
|
#2124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tego Twojego TŻta.A ja dzisiaj sama w domu. TŻ od 6 do 14 w pracy wleciał do domu na pół godziny zdążył zjeść obiad i przyjechał po niego brat i pojechali coś tam kupować w Castoramie. A ja bidulka czekam i czekam. Z tego wszytskiego upiekłam sobie zebrę i wcinam ![]() Aha TŻ nie chce się na razie do mnie przytulać bo mówi że moja muszelka się dziwnie sama otwiera i on coś tam w środku widzi ale nie wie co to
|
|
#2125 | ||
|
Dragonfly
|
Cytat:
Anecka,ha akurat ubezpieczona jestem u mojej mamy w zakladzie pracy ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mój mąż ostatnio ciągle zmęczony, bo ma sporo pracy i jeszcze w weekendy przynosi prace do domu. No i jak tylko kładzie się do łóżka to zasypia od razu (a ja nie mogę). I jeszcze ostatnio wmawiał mi, że nie mógł spać!!! (a ja słyszałam jak zasnął jakieś 5 minut po tym, jak się położył ). Wiec o przytulankach na razie nie ma mowy w ogóle. Tylko, że mi się prawie co noc śni seks
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
To chyba bede jedyna ktora dzis nie narzeka na tzeta
Fakt, spedzil caly dzien przed kompem, ale jak go poprosilam to wstawal i robil to co chcialam.A wiec sniadanko, potem posprzatalismy na balkonie, powynosil kwiaty na kompost i niektore do piwnicy. Poznosil potrzebne rzeczy ze strychu, poglaskal mnie po czole bo chcialam zasnac A teraz bedziemy gotowac kolacyjke-steki ze strusia, rzepe w sosie (to chyba rzepa ) plus ziemniaki. ps.Sprawdzalam, to jednak kalarepa Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-11-07 o 17:48 |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
a ja padam ze zmeczenia, mala jadla w nocy co 1,5 godziny, dzisiaj nie spala pol dnia- az zrobila kupe.
niebawem na rzesach bedziemy chodzic
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Irsin, nawiązując do kupek, to jakie kupki powinno robić tygodniowe dziecko na piersi?
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dzisiaj cisza... Wszystkie rodzą czy co???
Mnie tak dzisiaj kręgosłup boli że coś okropnego... Ani leżenie ani siedzenie nie pomaga... Któraś ma podobnie?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.

i za kazdym razem jest to falszywy alarm

No to troche pozno
Super masz jednak tych teściów, a narzekałaś

). Chodziłam siku chyba z 5 razy, a dziś budzik zadzwonił o 8-mej, przyjeżdżają teście na obiad i trzeba się wziąć zaraz do roboty...
a jak będzie płakać to się będę tylko wkurzać.... 

Ja wole jak on w nocy jest ze mna, o przewaznie w nocy sie zaczyna! Ponadto mielismy dzis sie przytulac.. no i