|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Swoją drogą coś Hosenka chyba dawno się nie odzywała?
Edit: Oho, chyba ktoś nam się wpycha w kolejkę Sprawdziłam jej ostatnie posty: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3144
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-12-15 o 12:31 |
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero wstalam
i czekam na męża, aż wróci z wózkiem. Doczekać się nie mogę ![]() Jeśli chodzi o antykoncepcje ja zastanawiam się nad tabletkami jednoskładnikowymi za jakiś czas, na poczatek po prostu prezerwatywa (nie chcę robić reklamy, ale te super cienkie na prawdę są ok ), chyba że gin zaproponuje coś innego. Najbardziej chce uniknąć zwykłych tabletek i hormonów. Nawet te jedno mnie do końca nie przekonują, ale lepsze te o mniejszym stężeniu. W ogóle myslalam, że po ciąży bedzie bach! i już chcemy drugie dziecko, ale wycofuje się z tego już teraz. Tak myślę, że taka różnica 5 lat (która kiedyś wydawała mi się ogromem czasu jak siostra młodsza była) wcale taka duża nie jest ale zobaczymy wszystko wyjdzie w praniu jak zawsze.
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie jeszcze w fazie testów jest jeszcze... mam nadzieję, że szybko będzie dostępna bo swoją drogą czemu to kobieta zawsze musi się "truć" pigułkami, zastrzykami itp
|
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to aby wszystko poszło pomyślnie
|
|
|
#2107 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak jest u Ciebie z kulturą i dostrzeganiem brzuszka? Ludzie w IE podołają zadaniu? ![]() Cytat:
![]() Mniam! A resztę w naleśnikach z nutellą i bananem? ![]() Cytat:
Cytat:
I ostatnio zapowiedziałam mężowi, że nie ma co liczyć na więcej niż dwójkę.
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a krążek hormonalny ? Stosowała ktoras? Można w czasie karmienia? Jaki koszt? Ja zawsze tabletki stosowalam , niezawodne 9 lat.
|
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
witam się po koszmarnej nocy, wstawałam na siku chyba z 8 razy Z dobrych wiadomości: dzis kończę 37tc i mój Krzyś jest już oficjalnie donoszony Co do antykoncepcji, tu zgadzamy się z mężem, że tabsów nie będę brać, spirala mnie jakoś przeraża. Chyba dopóki nie wróci mi miesiączka będziemy używać gumek. A potem będziemy "uważać" - u mnie owulacja jest bolesna i zawsze wiem kiedy mam "te dni". A jak się zdarzy wpadka? Trudno, będzie druga dzidzia Hosenko, odezwij się!
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za tabletki anty, plastry, implanty antykoncepcyjne, zastrzyki hormonalne - szczerze podziękuję, dla mnie to jeden wielki syf. Sztuczne wprowadzanie hormonów do organizmu. Właśnie w ten sposób rozregulowałam sobie wszystko co mogłam w organizmie, nie wiem jakim cudem, ale kiedy ich nie brałam nie miałam PCO i cykle były OK. Po ich odstawieniu nagle pojawiło się PCO - nawet lekarz mi tego nie był w stanie wytłumaczyć, więc nie wiem jak to możliwe <??> Do tego ogromne migreny, bóle i puchnięcie łydek, libido równe zeru.
Na szczęście trafiłam na mądrego ginekologa, który powiedział, że "ten syf odstawiamy całkowicie". |
|
|
|
#2111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ile to ich zachowanie jest szczere, to nie wnikam, po prostu cieszę się że nikt na mnie nie warczy jak ekspedientka z "Misia" ![]() Uwaga, drogie Panie! Lektura obowiązkowa dla wszystkich przyszłych matek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=728250
|
|
#2113 | |
|
Konto usunięte
|
Witam,
Pospałam długo, poczytałam w łóżku, ogarnęłam się trochę i oglądam biegi narciarskie Taki wstrętny i bury ten dzień dzisiaj że aż nie chce się nosa wytykać z domu.Zaraz zrobię sobie kawkę i zabieram się za pierwszą rundę zakupowo-wyprawkową na allegro ![]() Cytat:
Z mężem zamierzamy wrócić do NPR - no a jeśli nie wypali, to powitamy kolejne maleństwo I tak planujemy trójkę tak więc zobaczymy jak będzie.
|
|
|
|
|
#2114 | ||
|
Rozeznanie
|
dzizas magnusia teraz to już na bank będę musiała zadzwonić do męża żeby kupił . to już drugi raz przez Ciebie
![]() od paru dni chodzi za mną ta nutella, ale powstrzymywałam się, bo o ostatnim napadzie nutellowym miałam kłopoty z brzuchem i wc ponad 2 dni Dostałam dosłownie chyba skrętu kiszek Przyssałam się do słoika, przegryzając chipsami i popijając sokiem Chyba nie muszę pisać jak wyglądała moja noc, ale mam za swoje Cytat:
![]() podczytuję wątek aniłkowych mam prawie od początku ciąży (mniej więcej regularnie), trafiłam tam zupełnie przypadkiem szukając w wyszukiwarce wiadomości o krwiakach, poronieniach, zagrożeniach i tak już zostałam podczytując, bo jest tam taka hmm atmosfera inna niż wszędzie i dziewczyny mają ogromną wiedzę i doświadczenie. Cytat:
ale z drugiej strony to teraz wszystko sztucznie jest wprowadzane od witamin po całą resztę. |
||
|
|
|
#2115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zabieram się za lekturę. A gdy znudzi Wam się czytanie o dzieciach, ale troszkę w temacie: Mój mąż uważa, że delikatnie mówiąc mam pie...lca na punkcie mycia owoców. A mianowicie myję zawsze pod bardzo ciepłą wodą i jeszcze ludwikiem na dodatek. ![]() Postanowiłam sprawdzić, czy to rzeczywiście można by było zaliczyć do cech mam z OZP i polecam Wam wpis- jak myć owoce i warzywa, łącznie z komentarzami.http://www.akademiawitalnosci.pl/jak...rzyw-i-owocow/
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Roane głupi wątek. Nie będę komentować więcej.....bo szkoda nerwów
|
|
|
|
#2117 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Coś od wczoraj wizaż szwankuje. W nocy wyświetlała mi się informacja, że jest przerwa techniczna. No i widzę, że nie pocytowało wszystkiego
.Selena85, z FB fajny pomysł . Cytat:
Cytat:
. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziś mam w planach spędzić miły i leniwy dzień z TŻ. Zrobimy sobie dobry obiadek i obejrzymy film. Co prawda już widziałam go nie jeden raz, ale lubię wracać do niego przed świętami. Polecam wszystkim "To właśnie miłość". Jedna z cieplejszych produkcji jakie widziałam. Idealna na BN Pewnie będę do Was zaglądać, ale jestem dziś dla męża .
|
|||||
|
|
|
#2118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.tylko dla ludzi o mocnych nerwach, niskim ciśnieniu i olewających skrajne opinie. innym nie polecam. jedna i druga strona daje tam takie popisy, że.... szkoda pisać. ![]() Na wizażu z tego co zauważyłam to standard ![]() pisałam nawet kiedyś że wolę czytać starsze wątki, bo jakoś tak normalnie w nich było. |
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze? Nie wiem, nigdy nie pytałam go o żadne metody anty, bo chodząć do niego nie zażywałam nic, jak staraliśmy się o dziecko. To dał nam ileś tam czasu, a poźniej powiedział, że w ostateczności po badaniach jakieś "wspomaganie hormonalne" będzie musiało być. Obyło się bez
|
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Głupi? Nie uznajesz Odpieluszkowego Zapalenia Mózgu za pełnoprawną chorobę psychiczną?
![]() A tak na serio, nie macie tak że czasem niektóre matki chciałybyście udusić? Bo ja bez bicia przyznaję, czasem aż mnie rączki świerzbią.
|
#2121 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mala Ty piszesz poważnie o tym myciu ludwikiem ![]() wybacz ciekawość, ale wszystkie owoce tak myjesz?????? arbuza też?? truskawki też??? ![]() kurde ja jadłam i jem owoce prosto z krzaczka, drzewka albo ziemi ![]() kupne też nieraz nie myłam. Cytryny, pomarańcze zawsze zapominałam, zresztą nawet by mi się nie chciało ![]() taka gruszka np nigdy nie smakuje tak samo po umyciu jak z gałązki |
|
|
|
|
#2123 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja od wczoraj co chwile podjadłam :P Córci też smakuję bo fika koziołki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wolałam krążek chociaż dużo koleżanek narzekało na ból głowy mi nic nie było i w ogóle go nie czułam.Właśnie przeczytałam że nie należy stosować przy karmieniu piersią Dostałam łóżeczko od znajomych świetne bo stabilne i widać że dobrej jakości ale duuuże :P 140/70 mała będzie mogła tam biegać hehe teraz tylko kupić materac nie wiem jaki wybrać 3w1 czy gryka pianka? Byłam w piątek na wizycie ale mnie nie przyjęła powstał jakiś korek i już nie zdążyła :/ plus jest taki że kazała mi przyjść jutro na oddział i mnie zbada i zrobi usg aby mi to wynagrodzić
Edytowane przez Lusso Czas edycji: 2013-12-15 o 13:39 |
||
|
|
|
#2124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Znam przypadek, że OZM trwa już 6 rok i naprawdę ciężko jest zdzierżyć poszkodowaną... Myślę, że w tym przypadku nawet terapia, by nie pomogła.
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Co do antykoncepcji to ja używałam nuvaringu ale przestałam bo połowa mojej pochwy nie odczuwala przyjemności z seksu. więc na czas przytulanek wyciągalam krążek (można chyba na 2 godziny) no ale wiadomo-nie ma komfortu.
Moja mama używa mireny właśnie od kilku lat i nie ma krwawień miesięcznych po niej wcale albo tylko małe plamienia więc od kilku lat nawet podpasek nie kupuje. Nosi tylko wkładki higieniczne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Przewijanie dzieci w knajpie przy stoliku - no sorry, ale zapaszki na apetyt nie wpływają pozytywnie. 2. Kiedy matki olewają nieodpowiednie zachowanie dzieci, "bo on tak lubi/chce/nudzi się/co ja mam zrobić". Np. obsypywanie piaskiem na plaży wszystkich w promieniu pięciu metrów, albo kopanie w siedzenie w autobusie. No jak te dzieci mają się nauczyć życia w społeczeństwie, ja nie wiem. I tam jest właśnie sporo takich skrajnych przykładów Część to taka nawet tragikomiczna jest. Czasem trudno uwierzyć jak bezkrytyczni ludzie potrafią być wobec własnych dzieci.
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Głupi wątek bo laski dzieci nazywają bachorami , albo że im dziecka kupa śmierdzi...a pewnie ich pachnie...nie będę rozwijać tematu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też myję z tym, że mydłem i takie większe typu jabłka, gruszki i obowiązkowo cytrusy- mają taką woskową powłoczkę która na palcach zostaje ![]() kiedyś ktoś mi powiedział, że owoc jest czysty jak skrzypi po myciu no i trę teraz te jabłka do skrzypienia
|
|
|
#2130 |
|
Raczkowanie
|
Jak juz jestesmy przy temacie antykoncepcji, to czy ktos sie orientuje czy wszsytkie spirale dzialaja na takiej samej zasadzie? tzn . moze dosjc do zaplodnienia, ale nie do zagniezdzenia? bo dla mnie to juz dzialania poronne, i nie chcialabym stosowac takiej metody...czy sa spirale ktore nei dopuszczaja do zaplodnienia?
zastanawialam sie nad spiralą, bo dużego wyboru nie mam ( tabletki kiedys bralam ale ze wzgledu na cukrzyce, nie bardzo moge...). Przyszedl mi wczoraj laktator- lovi prolactis tzn 2 w kjednym bo jest tez reczny, caly zestaw wyglada bardzo ladnie, w ladnym, eleganckim etui. Lecę czytac instrukcję bo potem moze nie byc czasu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Sprawdziłam jej ostatnie posty: 

), chyba że gin zaproponuje coś innego. Najbardziej chce uniknąć zwykłych tabletek i hormonów. Nawet te jedno mnie do końca nie przekonują, ale lepsze te o mniejszym stężeniu.

za to aby wszystko poszło pomyślnie
I ostatnio zapowiedziałam mężowi, że nie ma co liczyć na więcej niż dwójkę. 

Dostałam dosłownie chyba skrętu kiszek
Przyssałam się do słoika, przegryzając chipsami
i popijając sokiem

. 
. Znam przypadek, że OZM trwa już 6 rok i naprawdę ciężko jest zdzierżyć poszkodowaną... Myślę, że w tym przypadku nawet terapia, by nie pomogła.