tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-20, 18:03   #2131
MegNavy
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez oLLeSiaaa Pokaż wiadomość
@MegNavy dziekuje za odp . Wlasnie to mnie zastanawia, czy na pewno tego krwawienia miec nie bede .
Czy takie branie 2 paczek pod rzad ma jakis wplyw na wage/cere?
Moze jeszcze jakies dziewczyny pomijaly placebo i zaczynaly kolejna paczke ?

U mnie żadnych zmian z powodu brania 2 opakowań pod rząd.
Ale to naprawdę indywidualna sprawa
Jak coś się zmieni to dam znać

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Mówcie co chcecie laseczki,ale branie tabletek to jednak cholerny komfort.Tym bardziej,że nie mam żadnych skutków ubocznych.
Nie trzeba się martwić^^
Nic tylko szaleć do woli i zamęczyć męski gatunek ;-)
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 18:15   #2132
AmyL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MegNavy Pokaż wiadomość
U mnie żadnych zmian z powodu brania 2 opakowań pod rząd.
Ale to naprawdę indywidualna sprawa
Jak coś się zmieni to dam znać

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Mówcie co chcecie laseczki,ale branie tabletek to jednak cholerny komfort.Tym bardziej,że nie mam żadnych skutków ubocznych.
Nie trzeba się martwić^^
Nic tylko szaleć do woli i zamęczyć męski gatunek ;-)

HA HA! Genialne podsumowanie Ale gorzej jest u tych dziewczyn, u których spadło libido, bo im to aż się nie chce zamęczać męskiego gatunku.

Moje na szczęściej jest wysokie, ale muszę poczekać do następnego opakowania Narazie mam lekkie schizy, więc wolę poczekać
Ale rzeczywiście. Tabletki to niesamowity komfort
AmyL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 23:41   #2133
agata2905
Raczkowanie

komfort nieziemski
Choć ja niestety zawaliłam i pierwszy raz w życiu zapomniałam tabletki, na szczęście z 3 rzędu (3opakowania) więc wzięłam dwie naraz i zgodnie z instrukcją w ulotce musiałam połączyć opakowania. Dziś wzięłam 3 tabletke z 4 opakowania i przyznam szczerze, że mam dość mocne plamienie (prawie okres) a w teorii powinien wystąpić pod koniec tego 4 opakowania :/ Niestety do tego dorzucam kiepskie sampoczucie, kłucie w prawym jajniku ( może też być powodem torbiela który tam się rozwija od kilku miesięcy), zmienne nastroje (strasznie mi żal mojego TŻta, ciągle płaczę i krzyczę na zmianę, nie potrafie tego wytłumaczyć i potem mi wstyd ) no i nadal wysuszona skóra :/
Także jakoś średnio jestem nastawiona do tych tabletek.
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 10:39   #2134
oLLeSiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agata2905 Pokaż wiadomość
komfort nieziemski
Choć ja niestety zawaliłam i pierwszy raz w życiu zapomniałam tabletki, na szczęście z 3 rzędu (3opakowania) więc wzięłam dwie naraz i zgodnie z instrukcją w ulotce musiałam połączyć opakowania. Dziś wzięłam 3 tabletke z 4 opakowania i przyznam szczerze, że mam dość mocne plamienie (prawie okres) a w teorii powinien wystąpić pod koniec tego 4 opakowania :/ Niestety do tego dorzucam kiepskie sampoczucie, kłucie w prawym jajniku ( może też być powodem torbiela który tam się rozwija od kilku miesięcy), zmienne nastroje (strasznie mi żal mojego TŻta, ciągle płaczę i krzyczę na zmianę, nie potrafie tego wytłumaczyć i potem mi wstyd ) no i nadal wysuszona skóra :/
Także jakoś średnio jestem nastawiona do tych tabletek.
Czyli polaczylas 2 opakowania nie biorac miedzy nimi tabletek placebo? I mimo wszystko masz cos tak prawie jak okres? Kurde.

A nie wiecie moze czy co do tego laczenia opakowan sa jakies przeciwwskazania dotyczace czasu brania tabl? W ulotce nic o tym nie jest napisane, chodzi mi o to, ze to moje pierwsze tabletki i koncze dopiero drugie opakowanie ktore mam zamiar polaczyc z trzecim. Zastanawia mnie czy organizm wystarczajaco sie przyzwyczail, zeby robic mu kolejna niespodzianke. Ale nie mam zadnych skutkow ubocznych wiec moze i to przyjmie dobrze i nie bede miala @.

Czytalam tez wlasnie watek na temat wysypu pryszczy po odstawieniu tabletek. Mimo wszystko nie jest tam zbyt wiele postow, wiec moze rzadko sie to zdarza, ale przerazily mnie opisy dziewczyn dot stanu ich cery kilka miesiecy po odstawieniu...
oLLeSiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 10:52   #2135
mrowek88
Przyczajenie

Witam!
Dziewczyny poradźcie... Przez 8 miesięcy brałam Yasminelle. Zmieniłam jednak na Yaz. Kończę pierwszy blister Yaz... Dzisiaj wezmę 4 tabletkę placebo a @ nadal nie mam... denerwuję się, bo na Yasminelle miałam już @ tego dnia po odstawieniu. Wiem, że temat ten jest poruszany już w wątku, ale potrzebuję takiego podniesienia na duchu z waszej strony.
mrowek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 11:08   #2136
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Czyli polaczylas 2 opakowania nie biorac miedzy nimi tabletek placebo? I mimo wszystko masz cos tak prawie jak okres? Kurde.

A nie wiecie moze czy co do tego laczenia opakowan sa jakies przeciwwskazania dotyczace czasu brania tabl? W ulotce nic o tym nie jest napisane, chodzi mi o to, ze to moje pierwsze tabletki i koncze dopiero drugie opakowanie ktore mam zamiar polaczyc z trzecim. Zastanawia mnie czy organizm wystarczajaco sie przyzwyczail, zeby robic mu kolejna niespodzianke. Ale nie mam zadnych skutkow ubocznych wiec moze i to przyjmie dobrze i nie bede miala @.

Czytalam tez wlasnie watek na temat wysypu pryszczy po odstawieniu tabletek. Mimo wszystko nie jest tam zbyt wiele postow, wiec moze rzadko sie to zdarza, ale przerazily mnie opisy dziewczyn dot stanu ich cery kilka miesiecy po odstawieniu...
ja teraz łączę drugie z trzecim i okresu brak

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 13:20   #2137
oLLeSiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Cieszy mnie to . Ja dzisiaj jestem dopiero w 23. dniu, czyli jutro powinnam wziac ostatnia rozowa tabletke, a tu jakies dziwne plamienia, pierwszy raz w zyciu. Myslalam, ze to okres, troche sie zdziwilam, ze tak szybko i na rozowych,ale to jednak nie to, bo kolor taki brazowawy no i za malo. Moze to jakas zapowiedz okresu bo moj organizm jeszcze nie wie, ze w tym miesiacu nie ma prawa go byc . Ciekawa jestem czy nawet jezeli jutro, na ostatniej rozowej dostalabym ten okres juz faktycznie, to czy rozpoczecie nowego op. bez placebo jakos by go zakonczylo po 2-3 dniach ?
Trzeba bedzie sie na sobie przekonac.. :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-21, 14:30   #2138
Szizu
Raczkowanie

Cytat:
nieprawda
tzn. jest pewny jeśli wyjdzie pozytywny, negatywny jest wiarygodny po 14 dniach.

nie wiem ja kiedys mialam spore podejrzenia ze zaszlam bo bylo bez zabezpieczenia ufam mojemu chlopakowi bo wytrysk bardzo kontroluje no ale... i jak po tygodniu robilam test wyszedl mi negatywny no i nie jestem w ciazy
dwa razy mi sie juz tak zdazylo bo przy drugim pekla prezerwatywa...

a przeciez nawet na ulotce pisze ze po 7dniach mozna robic test

a zreszta niewazne przeciez kazdy ma swoje zdanie o roznych sprawach

Edytowane przez Szizu
Czas edycji: 2009-05-21 o 14:32
Szizu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 14:37   #2139
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Szizu Pokaż wiadomość
nie wiem ja kiedys mialam spore podejrzenia ze zaszlam bo bylo bez zabezpieczenia ufam mojemu chlopakowi bo wytrysk bardzo kontroluje no ale... i jak po tygodniu robilam test wyszedl mi negatywny no i nie jestem w ciazy
dwa razy mi sie juz tak zdazylo bo przy drugim pekla prezerwatywa...

a przeciez nawet na ulotce pisze ze po 7dniach mozna robic test

a zreszta niewazne przeciez kazdy ma swoje zdanie o roznych sprawach
na ulotce jest napisane, że test wykrywa 6-7 dniową ciążę, a nie że można go robić po 7 dniach a to zasadnicza różnica, bo dzień stosunku to nie dzień zapłodnienia.
I tu nie chodzi o różne zdanie tylko o fakty

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-05-21, 14:51   #2140
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso
Smile Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

a mnie wyskoczyło cisnienie wczoraj 170/100, dzis u lekarza 200/120 ale nie mowiła zebym przestala brac , pytala tylko jakie biorę, a najgorsze to , ze kolezanki poobrażane bo dyzury muszą za mnie brac co za zycie
Stary 2009-05-21, 19:19   #2141
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
Ja też łączę drugie z trzecim i okresu brak <przybija piątkę>
I samopoczucie też ok..nie jestem ani napuchnięta ani nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-21, 19:28   #2142
marika19
Przyczajenie

Dziś jedna różowa tabletka spadła mi na ziemię i nie potrafię jej znaleść wziełam ostatnia różową tabletkę ponieważ nie mam zapasowego opakowania. I tautaj moje pytanie czy mam poprostu skrócić sobie branie tabletek i dzień wczesniej przejść do tabletek plecebo(ponieważ ostatnia tabletke wziełam dzis)? czy tak wogóle można ? czy zostaje zachowana ochrona przed ciążą? prosze o pomoc . Z góry dziękuje
marika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 19:49   #2143
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marika19 Pokaż wiadomość
Dziś jedna różowa tabletka spadła mi na ziemię i nie potrafię jej znaleść wziełam ostatnia różową tabletkę ponieważ nie mam zapasowego opakowania. I tautaj moje pytanie czy mam poprostu skrócić sobie branie tabletek i dzień wczesniej przejść do tabletek plecebo(ponieważ ostatnia tabletke wziełam dzis)? czy tak wogóle można ? czy zostaje zachowana ochrona przed ciążą? prosze o pomoc . Z góry dziękuje
Osobiście wydaje mi się,że nie można skracać sobie brania tabletek.
Aby ochrona była zachowana musisz wziąć 24 tabletki czynne.Więc lepiej zakup zapasowy blister,aby z niego wziąć 24 tabletkę bo inaczej może ci się pomieszać
Stary 2009-05-21, 19:56   #2144
oLLeSiaaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja też łączę drugie z trzecim i okresu brak <przybija piątkę>
I samopoczucie też ok..nie jestem ani napuchnięta ani nic
A masz/mialas jakies plamienia ?
Ja nie wiem o co chodzi, bo ledwo dzisiaj biore dopiero ostatnia rozowa, a tu juz jakis jakby niesmialy poczatek okresu. A MA GO NIE BYC! Mam zamiar i tak jutro zamiast placebo rozpoczac kolejne op., i mam wielka nadzieje, ze organizm sie rozmysli i mi okresu nie sprawi .
Stary 2009-05-22, 12:40   #2145
marika19
Przyczajenie

Cytat:
Osobiście wydaje mi się,że nie można skracać sobie brania tabletek.
Aby ochrona była zachowana musisz wziąć 24 tabletki czynne.Więc lepiej zakup zapasowy blister,aby z niego wziąć 24 tabletkę bo inaczej może ci się pomieszać
kurcze ;( to się załamałam nie mam za bardzo za co na razie kupić zapasowej paczki bo musiała bym kupic dwie, zapasowa i kolejna a to dosc duzy wydatek ;( ale dziękuję Ci za odpowiedz proszę jednak zeby jescze inne dziewczyny sie wypowiedziały może jednak tak się da bo przy innych tabletkach chyab mozna było tak robić. Jak się chciało przesunąć okres. Dziekuje i pozdrawiam
marika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:28   #2146
yarshiva
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie wiem o co chodzi, bo ledwo dzisiaj biore dopiero ostatnia rozowa, a tu juz jakis jakby niesmialy poczatek okresu. A MA GO NIE BYC! Mam zamiar i tak jutro zamiast placebo rozpoczac kolejne op., i mam wielka nadzieje, ze organizm sie rozmysli i mi okresu nie sprawi .
Ja łączyłam 3cie opakowanie z 4tym, też na ostatniej czynnej z 3ciego op. zaczęłam plamić - mój organizm chciał już okres :P Ale poplamiłam potem jeszcze 2-3dni i przestałam.

Dziś mam zacząć 5te opakowanie (wczoraj ostatnia placebo z poprzedniego), a ja ledwie plamić zaczęłam wczoraj i okres się nie chce zacząć. Chyba się na mnie obraził :P Może i lepiej dla mnie, bo nic nie będzie mnie boleć
yarshiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 14:51   #2147
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
A masz/mialas jakies plamienia ?
żadnego krwawienia,żadnych plamień,nawet żadnych zapowiedzi na okres typu ból brzucha itd itp .
Mam nadzieję,że twój organizm nie zbuntuje się i będzie ci posłużny
Stary 2009-05-22, 15:02   #2148
201607280909
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maargott Pokaż wiadomość
Jednak tak tanio jak Tobie nie udało mi się kupić. Ja w Warszawie płacę 41,70 za op. Pozdrawiam
Maargott, polecam aptekę na Świętokrzyskiej niedaleko skrzyżowania na Emilii Plater. mają tam dosyć tanią antykoncepcję. ja za YAZ płacę niecałe 36zł.

a tak w ogóle witam dziewczyny
ja po roku brania Yasmin przezrzuciłam się na YAZ i właśnię biorę drugie opakowanie. skutków ubocznych brak. w Yasminie moim jedynym skutkiem ubocznym było zerowe libido i dosyć mocno mi to przeszkadzało, dlatego poprosiłam ginekologa o zmianę, no i okazała się to być zmiana na lepsze. przy YAZ libido powróciło do normy
201607280909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 15:06   #2149
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
Maargott, polecam aptekę na Świętokrzyskiej niedaleko skrzyżowania na Emilii Plater. mają tam dosyć tanią antykoncepcję. ja za YAZ płacę niecałe 36zł.

a tak w ogóle witam dziewczyny
ja po roku brania Yasmin przezrzuciłam się na YAZ i właśnię biorę drugie opakowanie. skutków ubocznych brak. w Yasminie moim jedynym skutkiem ubocznym było zerowe libido i dosyć mocno mi to przeszkadzało, dlatego poprosiłam ginekologa o zmianę, no i okazała się to być zmiana na lepsze. przy YAZ libido powróciło do normy
Ja mam takie po Yaz, ze TŻ ma mnie czasami az dosyc :P

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 15:46   #2150
AmyL
Raczkowanie

Mam pytanie co do temperatury, która nadal mnie ciekawi... Czy możliwe są nagłe skoki tempki przy braniu tabsów anty? dzisiaj na rano zmierzyłam i miałam 36,7 po południu od razu po powrocie ze szkoły około godziny pierwszej miałam 37,1, a po trzech godzinach znów 36,7... O co chodzi? :O Dodam, że na rano mierzyłam przed wzięciem tabletki. Wczoraj wieczorem miałam 36,8, a po południu też około 37,1... Nie rozumiem o co tu chodzi? Czy to przez progesteron moja temperatura szaleje? Nie powinna być stała?
Stary 2009-05-22, 16:12   #2151
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AmyL Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do temperatury, która nadal mnie ciekawi... Czy możliwe są nagłe skoki tempki przy braniu tabsów anty? dzisiaj na rano zmierzyłam i miałam 36,7 po południu od razu po powrocie ze szkoły około godziny pierwszej miałam 37,1, a po trzech godzinach znów 36,7... O co chodzi? :O Dodam, że na rano mierzyłam przed wzięciem tabletki. Wczoraj wieczorem miałam 36,8, a po południu też około 37,1... Nie rozumiem o co tu chodzi? Czy to przez progesteron moja temperatura szaleje? Nie powinna być stała?
Te kilka kresek nazywasz szaleniem tempertaury??
37,1 to lekko podwyższona temperatura i tak naprawde masz ją tylko w ciągu dnia, pewnie nawet tego nie odczuwasz. Raczej nie jet to oznaką infekcji, bo tempertura utrzymywalaby sie caly czas. Zreszta jakiekolwiek pomiary temp. na tabletkach są bez sensu, wiec po co to robisz??
Jak widac to nie ma sensu.

Ja od dwoóch tygodni miałam podwyższona temperture 37, 1 -37,4 i straszne bóle brzucha, badania nic nie wykazały, leki osłonowe pomogły mi na bóle żołądka. Teraz pare dni temu zasłabłam pare razy, gorączka mi skoczyła do 38, ogólnie byłam nie do życia - lekarz podejrzewa zapalenie pęcherza, i co gorsze jakieś zapalenie jelita To jest moje szczęście - jak nie urok to sraczka.

wiesz co chciałabym miec takie problemy jak TY

Edytowane przez MissMiss
Czas edycji: 2009-05-22 o 16:18
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 16:39   #2152
AmyL
Raczkowanie

Wiem, że to nie ma sensu, ale jakoś mnie dziwiły te takie podskoki... Ze z 36,7 na 37,1 i potem znów na 36,7... W sumie to może być infekcja, bo jestem nieco przeziębiona No i zapalenie pęcherza mnie również dopadło, więc jesteśmy dwie, ale moje przebiega wyjątkowo łagodnie i leczę domowymi sposobami... Jeśli się nie polepszy to oczywiście czeka mnie lekarz, ale jest coraz lepiej Dzięki za odpowiedź
Stary 2009-05-22, 17:01   #2153
Zapach deszczu
Zadomowienie

Kochane moje

mam pytanie
-dowiedziałam się od osoby która skończyła medycynę ze KONIECZNIE po zażyciu sześciu opakowań obojętnie jakich tabletek hormonalnych trzeba zrobić przynajmniej miesięczną przerwe.
Przyznam ze nie wierze do konca tej osobie, bo nie ma takiej inf na tabletkach, lekarz tez o tym nie wspomnial, pozatym najpierw dostalam recepte na jedno opakowanie, kiedy sie skonczylo dostalam recepe na szesc, czyli to juz razem siedem, wiec o co chodzi?
Jezeli to prawda to bede chyba zalamana chodzila.
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:32   #2154
Maargott
Raczkowanie

GG do Maargott

Cytat:
Napisane przez Zapach deszczu Pokaż wiadomość
Kochane moje

mam pytanie
-dowiedziałam się od osoby która skończyła medycynę ze KONIECZNIE po zażyciu sześciu opakowań obojętnie jakich tabletek hormonalnych trzeba zrobić przynajmniej miesięczną przerwe.
Przyznam ze nie wierze do konca tej osobie, bo nie ma takiej inf na tabletkach, lekarz tez o tym nie wspomnial, pozatym najpierw dostalam recepte na jedno opakowanie, kiedy sie skonczylo dostalam recepe na szesc, czyli to juz razem siedem, wiec o co chodzi?
Witaj! O tym kiedy należy zrobić przerwę z hormonami decyduje lekarz ginekolog... Trzeba na pewno zrobić badania kontrolne zanim podejmie się jakąś decyzję .... Ta osoba, która od której dostałaś "dobrą radę" to jaki kierunek skończyła. Bo ja też mam coś wspólnego z medycyną, ale w tym przypadku zaufałabym ginekologowi...
Pozdrawiam ...

>60 59 58 57 56 55... <
Maargott jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:38   #2155
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Maargott Pokaż wiadomość
Witaj! O tym kiedy należy zrobić przerwę z hormonami decyduje lekarz ginekolog... Trzeba na pewno zrobić badania kontrolne zanim podejmie się jakąś decyzję .... Ta osoba, która od której dostałaś "dobrą radę" to jaki kierunek skończyła. Bo ja też mam coś wspólnego z medycyną, ale w tym przypadku zaufałabym ginekologowi...
Pozdrawiam ...
popieram
poza tym, wiekszosc ginekologow uwaza ze miesieczna przerwa jest totalnie bez sensu i jezeli robic przerwe to najlepiej pol roku a 3 miesiace to absolutne minimum.

Cytat:
Napisane przez AmyL Pokaż wiadomość
Wiem, że to nie ma sensu, ale jakoś mnie dziwiły te takie podskoki... Ze z 36,7 na 37,1 i potem znów na 36,7... W sumie to może być infekcja, bo jestem nieco przeziębiona No i zapalenie pęcherza mnie również dopadło, więc jesteśmy dwie, ale moje przebiega wyjątkowo łagodnie i leczę domowymi sposobami... Jeśli się nie polepszy to oczywiście czeka mnie lekarz, ale jest coraz lepiej Dzięki za odpowiedź
to skoro wiesz ze bez sensu to po co mierzysz?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-05-22, 17:43   #2156
Zapach deszczu
Zadomowienie

Hm...moze zle sformulowalam pytanie
Czy robiłyście przerwe po pol roku?
Czy ona jest konieczna?
wiem, ze pol roku przerwy to najlepsze rozwiazanie, ale wiadomo ze przez te pol roku tez trzeba sie zapezpieczyc
Stary 2009-05-22, 17:48   #2157
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Kochane moje

mam pytanie

nie no, kto Ci takich głupot nagadał
sory, ale jak dla mnie to brednie jakieś...
tak jak piszą dziewczyny powyżej nie ma sensu robić miesięcznej przerwy po 6 opakowaniach tabletek, a wręcz jest to niewskazane
jeśli już robić przerwę to po kilku latach i minimum 3 miesięczną a najlepiej pół roku
pozdrawiam
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 17:49   #2158
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Hm...moze zle sformulowalam pytanie
Czy robiłyście przerwe po pol roku?
Czy ona jest konieczna?

wiem, ze pol roku przerwy to najlepsze rozwiazanie, ale wiadomo ze przez te pol roku tez trzeba sie zapezpieczyc
Nie, nie robiłam.
Nie jest konieczna. No chyba, że masz jakieś skutki uboczne albo złe wyniki badań, no ale to sie rozumie samo przez się
Jeżeli regularnie sie badasz i wszystko jest ok, to o przerwie mozna myslec po 3-4 latach brania

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-05-22, 17:53   #2159
Zapach deszczu
Zadomowienie

Dziękuje za odpowiedzi
Nie ufam tej osobie po prostu dlatego zapytalam.
Pozatym taka antykoncepcja ktora trzeba by przerywac co pol roku byla by bez sensu-meczaca tylko.
Dziekuje jeszcze raz, bo ostatnio nie dawalo mi to spokoju.
Stary 2009-05-22, 17:55   #2160
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
To jest moje szczęście - jak nie urok to sraczka.
MissMiss ale mnie rozbawiłaś tym tekstem
nie wiedziałam, że funkcjonują oficjalnie

a propos Twoich dolegliwości - bardzo Ci współczuje

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Dziękuje za odpowiedzi
Nie ufam tej osobie po prostu dlatego zapytalam.
Pozatym taka antykoncepcja ktora trzeba by przerywac co pol roku byla by bez sensu-meczaca tylko.
Dziekuje jeszcze raz, bo ostatnio nie dawalo mi to spokoju.
no proszę, mądra dziewczynka
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości