Rocznik `93 ! Cz.II :)) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-05, 11:14   #2161
ToFiKoL
Raczkowanie

GG do ToFiKoL
Dot.: Rocznik `93 ! Cz.II :))

A u mnie dzisiaj słonko szkoda tylko że jest wiatr i chmurki :[
ToFiKoL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 11:58   #2162
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Zaraz idę na zakupy.
Muszę kupić kotlety rybne na obiad, haha
Stary 2008-07-05, 12:06   #2163
Meliana13
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Widzę, że wszystkie tutaj lubicie czytać książki Cieszy mnie to, bo wiem, że niestety dużo osób w naszym wieku uważa, że książki to głupota Czego ja zrozumieć nie mogę. Kocham czytać! Szczególnie książki fantasy <3
Meliana13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 13:06   #2164
ToFiKoL
Raczkowanie

GG do ToFiKoL

A ja uwielbiam książki młodzieżowe typu pamiętniki chociaż pamiętnika księżniczki nie chce mi się czytać, kiedyś próbowalam jakąś tam część przeczytać ale skończyłam na jednej stronie xd
za to przeczytałam Zwierzenia Georgini Nicolson [chyba tak to się pisze ] 7 cześći i mam nadzieje że bedą kolejne
ToFiKoL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 13:13   #2165
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToFiKoL Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam książki młodzieżowe typu pamiętniki chociaż pamiętnika księżniczki nie chce mi się czytać, kiedyś próbowalam jakąś tam część przeczytać ale skończyłam na jednej stronie xd
za to przeczytałam Zwierzenia Georgini Nicolson [chyba tak to się pisze ] 7 cześći i mam nadzieje że bedą kolejne
a ja nie lubei bo to taki chłam co się zawsze szczęśliwie kończy a takie ksiażki patalogiczne to zawsze ktoś umiera i są takie realne i pokazują rzeczywistość witam
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 13:29   #2166
Aralka
Zakorzenienie

Ja lubię też młodzieżowe, ale patologią nie wzgardzę
Ostatnio tak sobie myślałam, czy by nie spróbować z fantasy...Co polecacie?

Aaa...byłam na zakupach, kupiłam sobie Frutinę...uwielbiam to =D
Stary 2008-07-05, 13:55   #2167
madelajnn
Zakorzenienie

a wy niedobre! chcecie się mnie juz pozbyć

wylatuję jutro z Wawy o 6 ...

ale już dzisiaj jade do koleżanki na pseudo-nocowanie (na 100% nie zaśniemy) i o 2 wyjeżdżamy do Wawy .. ach, już się doczekać nie mogę

ale jeszcze tyle do roboty mam
madelajnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 14:21   #2168
moya07
Zakorzenienie

Madelajnn nie zpaomnij o fajnych fotkach) z angikami(?).

A ja za niecałe 2 godizny wychoze z domu an ten koncert...)
Stary 2008-07-05, 16:00   #2169
madelajnn
Zakorzenienie

no aparat to jedna z najważniejszych czesci mojego ekwipunku

ech, już ' prawie ' się spakowałam ..

ale jeszcze tyle drobiazgów musze upchnąć
Stary 2008-07-05, 16:02   #2170
Oliffka
Zakorzenienie

aleeee nuda. ;D jeszcze ta pogoda
wystawilam na all. 2 rzeczy z nudów

proszę, odpisz u mnie
Oliffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 16:25   #2171
madelajnn
Zakorzenienie

hahah..
Oliffka businesswoman
Stary 2008-07-05, 16:32   #2172
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliffka Pokaż wiadomość
aleeee nuda. ;D jeszcze ta pogoda
wystawilam na all. 2 rzeczy z nudów
jak ja wystawiam to sie nigdy nie sprzedaje
Stary 2008-07-05, 16:40   #2173
Kaotka
Rozeznanie

madelajnn proszę Cię jak wrócisz napisz jaki był lot i wogóle. Ja po prostu kocham samoloty!! I kocham latać (chociaż jeszcze nie latałam, ale to jest tuż tuż :p może za rok ) Ale ja wiem, że to kocham. TO jest taaaaaaakie cudowne na pewno !!! aaaach....
Kaotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 16:42   #2174
calmness
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ToFiKoL Pokaż wiadomość
ojj ja uwielbiam ta serie swietna jest.. miejumy nadzieje ze beda kolejne czesci
ja ostatnio zaczelam czytac "cukiereczki" Mian Mian.. no i przyznaje ze ciekawa jest.. ogolnie lubie rozne ksiazki, glownie pamietniki, ale roznie.,

madelajnn, a ja myslalam ze ty juz na wyspach

mi na allegro udalo sie sprzedac tylko bluzke i klatke po chomiku
calmness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 16:46   #2175
Kaotka
Rozeznanie

Ja właśnie na wakacjach zabrałam się za czytanie wszystkich części Ani z Zielonego Wzgórza, przeczytałam już Anię z Avonlea i teraz jestem pod koniec Ani na uniwersytecie.
Podoba mi się to
Kaotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 17:02   #2176
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaotka Pokaż wiadomość
Ja właśnie na wakacjach zabrałam się za czytanie wszystkich części Ani z Zielonego Wzgórza, przeczytałam już Anię z Avonlea i teraz jestem pod koniec Ani na uniwersytecie.
Podoba mi się to
Ania jest strasznie nudna, te dłuuugie opisy
Stary 2008-07-05, 17:36   #2177
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

hej ))

ej, wiecie. byłam na mieście z koleżanką "szukać pracy" -- a skończylo się tym, że 2x odwiedziłyśmy McDonalda, kupując sobie lody i chyba z 2 godziny siedziałyśmy w parku na ławce

i tacy chłopacy byli... na deskorolkach i w ogóle.. jeden taki blondas farbowany --- mm śliczny po prostu! xD no i my siedziałyśmy na ławce kilkanaście metrów od miejsca, gdzie oni jeździli na deskach.. i ja tam już chciałam do nich podejść i zagadać jakoś, ale moja kumpela się wstydziła;/
no a potem taki żul chodził.. hahaha był cały osikany --- spodnie miał mokre..;D;D i w ogóle taki hardkor - pełno tatuaży, w ustach agrafka! i śpiewał "pieśni" -- 'hardkorowi faszyści na stadionach' albo 'jestem piękny jak James Bond i wszystkie laski mnie kochają' xDD No i on chodził po całym parku i zaczepiał ludzi:/ i podszedł też do nas.. ja tam nie chciałam z nim siedzieć xD [bo śmierdział] i przesiadłam się na inną ławkę -- bliżej tych chłopaków, haha. moja kumpela też się przesiadła^^ i tam siedziym a ten żulek podchodzi i do tych chłopaków gada.. oni mu dali pojeździć na desce.. i ten żul do nas coś tam gadał że się boi i czy w szpitalu będziemy mu kupować soczki xDD no i później jak ten żul poszedł to jeden z tych chłopaków coś tam do nas zagadywał ale my nie zrozumiałyśmy i tylko przytaknęłyśmy i uśmiech.. haha xDDD no i już miałam się wziąć do roboty i zacząć do nich gadać^^ a tu lunął deszcz;/;/;/ oni zaczęli się zbierać.. i dwóch poszło, zostało tylko dwóch cieniasów takich xD i blondas ;dd;d bo pakował coś do plecaka.. i normalnie się zastanawiałam czy jeszcze szybko do neigo nie podejść i "dasz mi swój numer gadu?^^" ... no ale się scykałam i nie podeszłam(( łeee on był słooodki...

z kumpelą planujemy pojechać tam na miasto w poniedziałek... o ile bedzie ładna pogoda)
pewnie też ci chłopacy będą.. w ogóle oni cały dzień tam siedzą i jeżdża na tych deskach bo mieli ze sobą plecaki... picie, drożdżówki, kanapki itd.xdd no to jak będzie ładna pogoda i oni tam będą, to zagadam.. na pewno! coś w stylu "o, my się już w sobotę widzieliśmy, to wy tu tak codziennie jeździcie na deskach?)" haaa! Oby była ładna pogoda...^^
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 17:57   #2178
Aralka
Zakorzenienie

No no, widzę, że masz niecny plan
Ja też nie potrafię tak zagadać do chłopaka, jak go nie znam i pierwszy raz widzę
Ah, wstydzioch ze mnie...

Ale ciepło...nudy...
Stary 2008-07-05, 19:13   #2179
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
hej ))

ej, wiecie. byłam na mieście z koleżanką "szukać pracy" -- a skończylo się tym, że 2x odwiedziłyśmy McDonalda, kupując sobie lody i chyba z 2 godziny siedziałyśmy w parku na ławce

i tacy chłopacy byli... na deskorolkach i w ogóle.. jeden taki blondas farbowany --- mm śliczny po prostu! xD no i my siedziałyśmy na ławce kilkanaście metrów od miejsca, gdzie oni jeździli na deskach.. i ja tam już chciałam do nich podejść i zagadać jakoś, ale moja kumpela się wstydziła;/
no a potem taki żul chodził.. hahaha był cały osikany --- spodnie miał mokre..;D;D i w ogóle taki hardkor - pełno tatuaży, w ustach agrafka! i śpiewał "pieśni" -- 'hardkorowi faszyści na stadionach' albo 'jestem piękny jak James Bond i wszystkie laski mnie kochają' xDD No i on chodził po całym parku i zaczepiał ludzi:/ i podszedł też do nas.. ja tam nie chciałam z nim siedzieć xD [bo śmierdział] i przesiadłam się na inną ławkę -- bliżej tych chłopaków, haha. moja kumpela też się przesiadła^^ i tam siedziym a ten żulek podchodzi i do tych chłopaków gada.. oni mu dali pojeździć na desce.. i ten żul do nas coś tam gadał że się boi i czy w szpitalu będziemy mu kupować soczki xDD no i później jak ten żul poszedł to jeden z tych chłopaków coś tam do nas zagadywał ale my nie zrozumiałyśmy i tylko przytaknęłyśmy i uśmiech.. haha xDDD no i już miałam się wziąć do roboty i zacząć do nich gadać^^ a tu lunął deszcz;/;/;/ oni zaczęli się zbierać.. i dwóch poszło, zostało tylko dwóch cieniasów takich xD i blondas ;dd;d bo pakował coś do plecaka.. i normalnie się zastanawiałam czy jeszcze szybko do neigo nie podejść i "dasz mi swój numer gadu?^^" ... no ale się scykałam i nie podeszłam(( łeee on był słooodki...

z kumpelą planujemy pojechać tam na miasto w poniedziałek... o ile bedzie ładna pogoda)
pewnie też ci chłopacy będą.. w ogóle oni cały dzień tam siedzą i jeżdża na tych deskach bo mieli ze sobą plecaki... picie, drożdżówki, kanapki itd.xdd no to jak będzie ładna pogoda i oni tam będą, to zagadam.. na pewno! coś w stylu "o, my się już w sobotę widzieliśmy, to wy tu tak codziennie jeździcie na deskach?)" haaa! Oby była ładna pogoda...^^
ha trzebabyło zagadac!! ale ja bym tez chyba nie zagadałą co innego jakbys jakiegos znała a tak to tak głupio
Stary 2008-07-05, 19:18   #2180
madelajnn
Zakorzenienie

dziewczyny!
moja walizka waży 17 kg!

a jeszcze nie wszystko spakowane ..

buuu. normalnie się załamię ..

w ogóle nie gotowa jeszcze jestem a za jakąś godzinę już do koleżanki jadę .,.
Stary 2008-07-05, 19:49   #2181
madelajnn
Zakorzenienie

cóż.. mój ostatni post przed wyjazdem ..

żegnam się z wami na 2 tyg
do napisania
Stary 2008-07-05, 19:50   #2182
Oliffka
Zakorzenienie

madelajnn nieeeeeeeeeeeee

proszę, odpisz u mnie
Stary 2008-07-05, 19:54   #2183
madelajnn
Zakorzenienie

ech, Oliffka, ja teeż będę straasznie tęsknić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-05, 19:59   #2184
Oliffka
Zakorzenienie

proszę, odpisz u mnie
Stary 2008-07-05, 20:04   #2185
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madelajnn Pokaż wiadomość
ech, Oliffka, ja teeż będę straasznie tęsknić
sa mną tesz i moke cie opluc na poszeknanie?
Stary 2008-07-05, 20:10   #2186
Katarzyna xD
Zadomowienie

aaaaaaaaa ile Wy piszecie!!!!???? o nieee ja nie dam rady dzisiaj tego przeczytać

o 15 wróciłam ze wsi, od koleżanki.

a co do samolotów to leciałam 2 razy. i było za***iście choć na początku strasznie się bałam... a o czym tak w streszczeniu gadałyście???

Jeśli ktoś nie popełnia samobójstwa, nie znaczy, że wybrał życie. On tylko nie potrafi się zabić.
Katarzyna xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 22:27   #2187
moya07
Zakorzenienie

Wrociłam z koncertu Avril!!

Było zabójczo swietnie. xDDD

Nie no az brak mi słow;];]

Co do samolotów to leciałam 2 razy- fajne uczucie)
Stary 2008-07-05, 22:57   #2188
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

a ja jutro nie zawitam na wizażu, bo jadę do babci.. na szczęście tylko na jeden dzień.. :P
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 23:30   #2189
laza
Zakorzenienie

dziewczyny po bardzoo długiej nieobecności zwracam się do was z prośbą o pomoc ;( no więc tak:
poznałam na obozie super chłopaka, jest przystojny wszystkie laski za nim latają a do tego inteligentny i dojrzał można z nim o wszystkim gada, po prostu ideał, jest 3 lata starszy. No i często się na siebie patrzyliśmy często gadaliśmy, zazwyczaj on zagadywał, kilka razy mi powiedział, że łądnie wyglądam, wczoraj mieliśmy występ i po nim dzwoniłyśmy z dziewczynami do chłopaków i one się ich pytał, która dziewczyna była najlepsza no i on powiedział, że ja i potem jeszcze opisał ubiór takiej jednej dziewczyny i powiedział, że te 2 były naj. No i potem napisał do takieje dziewczyny, że chce nr tej opisanej przez niego dziewczyny. Potem do niego zadzwoniłyśmy(4 dziewczyny: 2 takie i ja i ta co mu się podoba) i wpadł do nas po 24.00. był w naszym pokoju, gralismy w pokera etc. i nagle puka baba i my tak panika no a on palił w naszym kiblu fajke, to ja tma wbiegam do kibla i mu to mówię i do niego żeby się za prysznic schował, jak puszczę wodę, owinę się ręcznikiem, jakby co i że niby się kopię, czy tam kąpałam to wtedy bab nie wejdzie sprawdzić kibla, no i bab sobie poszła. To potem sobie gadaliśmy no i on tam powiedział, że chce nr tej dziewczyny do niej i ona do niego po co mu: a on bo mi się podobasz, potem jej mówił, że ma fajne włosy itd.(a ma farbowane) a potem graliśmy w butelkę na całowanie w policzek i tam raz on nas raz my jego całowałyśmy no i ja to robiłam jak najlepiej umiałam i nie wydawałam przy tym dźwięku cmoknięcia i on powiedział, że lubi te ciche buziaki. Potem dziewczyny mu robiły masaż i do jednej powiedział, że tka fajnie delikatnie mu robi ja z tą co mu się podoba się wstydziłyśmy no i o 5 rano zasnęliśmy a o 7 on poszedł do swojego pokoju, na szczęście nas nie nakryli. No i potem mieliśmy wyjazd to on napisał esa, że będzie za nami wszystkimi tęsknił ale najbardziej za tą co mu się podoba ;( potem ona pojechała a ja z tymi 2 poszłyśmy do niego i on nas tulił i pocałował nas w policzki i żałuję, że zdj z nim sobie nie zrobiłam ;( ( aparatu nie miałam, ale mogłam od koleżanki wziąć ;( ). Dodam, że ta co mu się podoba jest rok ode mnie młodsza i ma większe cycki( ja mam małe ) no i teraz ja mieszkam 400 km od niego a on za rok chce się wyprowadzać na stałe do Paryża, bo kiedyś tam mieszkał i chce tam studiować. No i tak do jego miejscowości miałam z rodzicami jechać, do Paryża jadę najprawdopodobniej w ferie zimowe ale on ma inne województwo i kiedy indziej pewnie ferie ;( no i on mówił że jeździ do Holandii a ja też jeżdżę co roku, więc jest jakiś tam mały procent, że bym się z nim umówiła i spotkała, bo jak się pytałyśmy go to mówił, ok spoko jak będziecie blisko to jasne, że się spotkać możemy. Tylko ja wątpię, że mam szanse bo tam u niego też pełno lasek sie koło niego kręci ;( No i esowałam z nim dziś jak wracałam autobusem to mi pisał, że smutno mu że się rozstajemy, że wczoraj w nocy było fajnie, życzył mi miłej podrózy, pisał, że mi współczuje i że jestem biedna, że musze tak długo autobusem jechać itd. zadawał różne pyt. nawet wysyłał mi swoje zdj ale nie doszły bo mój tel. jest zrąbany i wysyłał mi swoje zdj i pisał, żebym go przynajmniej na troszkę zapamiętała. I dodam, że ta dziewczyna tez mieszka daleko od niego i że on jej tez się strasznie podoba. ;( pewnie też z nią esuje cały czas, ale np. do tych 2 dziewczyn to tylko dzwoni, pisze jak che jakieś info o kimś czy nr tel, nie dzwoni czy nie pisze do nich tak jak do mnie, tak po prostu.. ale nie wiem jak z tą dziewczyną pisze itd.;( napisał mi, że po spotkaniu coś mi napisze, bo poszedł gdzieś ze znajomymi. wątpię, że odpisze ;( co sądzicie .? mam u niego szanse w i w ogóle jak tak daleko od siebie mieszkamy ech.. ;(
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 23:42   #2190
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
dziewczyny po bardzoo długiej nieobecności zwracam się do was z prośbą o pomoc ;( no więc tak:
poznałam na obozie super chłopaka, jest przystojny wszystkie laski za nim latają a do tego inteligentny i dojrzał można z nim o wszystkim gada, po prostu ideał, jest 3 lata starszy. No i często się na siebie patrzyliśmy często gadaliśmy, zazwyczaj on zagadywał, kilka razy mi powiedział, że łądnie wyglądam, wczoraj mieliśmy występ i po nim dzwoniłyśmy z dziewczynami do chłopaków i one się ich pytał, która dziewczyna była najlepsza no i on powiedział, że ja i potem jeszcze opisał ubiór takiej jednej dziewczyny i powiedział, że te 2 były naj. No i potem napisał do takieje dziewczyny, że chce nr tej opisanej przez niego dziewczyny. Potem do niego zadzwoniłyśmy(4 dziewczyny: 2 takie i ja i ta co mu się podoba) i wpadł do nas po 24.00. był w naszym pokoju, gralismy w pokera etc. i nagle puka baba i my tak panika no a on palił w naszym kiblu fajke, to ja tma wbiegam do kibla i mu to mówię i do niego żeby się za prysznic schował, jak puszczę wodę, owinę się ręcznikiem, jakby co i że niby się kopię, czy tam kąpałam to wtedy bab nie wejdzie sprawdzić kibla, no i bab sobie poszła. To potem sobie gadaliśmy no i on tam powiedział, że chce nr tej dziewczyny do niej i ona do niego po co mu: a on bo mi się podobasz, potem jej mówił, że ma fajne włosy itd.(a ma farbowane) a potem graliśmy w butelkę na całowanie w policzek i tam raz on nas raz my jego całowałyśmy no i ja to robiłam jak najlepiej umiałam i nie wydawałam przy tym dźwięku cmoknięcia i on powiedział, że lubi te ciche buziaki. Potem dziewczyny mu robiły masaż i do jednej powiedział, że tka fajnie delikatnie mu robi ja z tą co mu się podoba się wstydziłyśmy no i o 5 rano zasnęliśmy a o 7 on poszedł do swojego pokoju, na szczęście nas nie nakryli. No i potem mieliśmy wyjazd to on napisał esa, że będzie za nami wszystkimi tęsknił ale najbardziej za tą co mu się podoba ;( potem ona pojechała a ja z tymi 2 poszłyśmy do niego i on nas tulił i pocałował nas w policzki i żałuję, że zdj z nim sobie nie zrobiłam ;( ( aparatu nie miałam, ale mogłam od koleżanki wziąć ;( ). Dodam, że ta co mu się podoba jest rok ode mnie młodsza i ma większe cycki( ja mam małe ) no i teraz ja mieszkam 400 km od niego a on za rok chce się wyprowadzać na stałe do Paryża, bo kiedyś tam mieszkał i chce tam studiować. No i tak do jego miejscowości miałam z rodzicami jechać, do Paryża jadę najprawdopodobniej w ferie zimowe ale on ma inne województwo i kiedy indziej pewnie ferie ;( no i on mówił że jeździ do Holandii a ja też jeżdżę co roku, więc jest jakiś tam mały procent, że bym się z nim umówiła i spotkała, bo jak się pytałyśmy go to mówił, ok spoko jak będziecie blisko to jasne, że się spotkać możemy. Tylko ja wątpię, że mam szanse bo tam u niego też pełno lasek sie koło niego kręci ;( No i esowałam z nim dziś jak wracałam autobusem to mi pisał, że smutno mu że się rozstajemy, że wczoraj w nocy było fajnie, życzył mi miłej podrózy, pisał, że mi współczuje i że jestem biedna, że musze tak długo autobusem jechać itd. zadawał różne pyt. nawet wysyłał mi swoje zdj ale nie doszły bo mój tel. jest zrąbany i wysyłał mi swoje zdj i pisał, żebym go przynajmniej na troszkę zapamiętała. I dodam, że ta dziewczyna tez mieszka daleko od niego i że on jej tez się strasznie podoba. ;( pewnie też z nią esuje cały czas, ale np. do tych 2 dziewczyn to tylko dzwoni, pisze jak che jakieś info o kimś czy nr tel, nie dzwoni czy nie pisze do nich tak jak do mnie, tak po prostu.. ale nie wiem jak z tą dziewczyną pisze itd.;( napisał mi, że po spotkaniu coś mi napisze, bo poszedł gdzieś ze znajomymi. wątpię, że odpisze ;( co sądzicie .? mam u niego szanse w i w ogóle jak tak daleko od siebie mieszkamy ech.. ;(
no to ja powiem szczerze choć może ci sie to nie spodobac ale ja bym dała sobie spokój z takim chłopakiem, on sie zwyczajnie bawi dziewczynami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości