|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
uff skonczylam tworzyc moj model regresji wielorakiej
piekny jest mam nadzieje, ze zbierze pochwaly u pana od cwiczen ale tego to sie pewno za tydzien dowiem jak juz wroce ![]() a tymczasem, borem lasem ide spac...bo jutro trzeba wstac po 7 ![]() TZowi wyszlo 13 kg... no tak, tylko, ze on nie ma w bagazu tony kosmetykow... co gorsza juz mu sie tam nic ode mnie nie zmiesci ![]() a w ogole korzystajac z okazji, ze TZ przyniosl do mnie wage (bo ja nie mam ) to zwazylam kota i... schudl ponad 1 kg jestem z niego dumna (bo juz troche jakby nadwage mial Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-05-04 o 23:45 |
|
|
|
#2162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
![]() No co ty obca zaopatrzysz się konkretnie i na pewno nie braknie A ja z moim kucharzem będę ustalac menu dopiero w przyszłym roku więc na razie się nie zastanawiam nad tym
|
|
|
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem ile tej wódki liczyc na osobę Ostatnio mysleliśmy, że 0.7 na osobę na 2 dni plus jeszcze kilkanaście butelek w zapasie. Pytamy znajomych ile kupowali wódki na osobę i większość mówiła, że 0,5 na osobę i jeszcze zostało. więc myślę, że 0,7 starczy. Choć różne są rodziny. Jedni wypiją więcej inni mniej. I winko będzie a u nas w rodzinie się dużo winka pije, więc chyba tyle wódki powinno starczyć
|
|
#2165 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
my menu też będziemy dopiero w przyszłym roku ustalać, mamy w tej naszej restauracji chyba z 5 do wyboru więc na pewno coś znajdziemy odpowiedniego a alkohol pozostawiam TZ bo ja to nie wiem co, jak i ile
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo zleciłam tżtowi, a że u niego w rodzinie było mnóóóóóstwo wesel więc zrobiono w jego wielkiej rodzinie głosowanie jaka wódka najlepiej im smakuje i w ogóle wchodzi i z głosowania wyszło że większość rodziny najbardziej by chciała pić wódkę "Wyborowa". Obejrzałam sobie butelkę na żywo- jest ładna, smukła i wysoka i podobno dobrze się w ręce trzyma więc na dzień dzisiejszy będzie wyborowa
mi się podobała butelka Pana Tadeusza tak jak Lain wybrała ale ostatnio był na weselu Pan Tadeusz i rodzina nie byla zadowolona... więc już niech mają co chcą bo ja i tak prawie nic nie wypije i moja rodzina też bo tak już to jest że u tżta alkohol piją litrami a u mnie może 2 razy do roku a co do ilości to według wywiadu wśród gospodarzy wesela- 3 butelki 0.5l na parę na 2 dni mają być i to starcza jeszcze wtedy na konkursy i bramy ewentualne. więc póki co z alkoholem są takie ustalenia.
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyszło nam , że trzeba kupić 170 butelek plus jakiś zapas Na bramy dostana inna wódkę niż będzie na weselu, tańszą:P Konkursów u nas nie ma, nie ma takich zwyczajów Wiem jedynie, że jedną butelke wódki zanosi się do kuchni. To jest jakiś symbol ale nie wiem o co chodzi Na odchodne wódki nie dajemy, jedynie zespół dostanie i kamerzysta z fotografem. A co do rodzaju to ostatnio u nas pije sie luksusowa i sobieskiego I ostatnnio wyborową, ale ona ostra jest wg mnie Bols i absolwent im już nie smakuje, pana tadeusza nikt nie pije, pałacowa dobra jest ale była u siostry więc u nas nie będzie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko... może jak szwagier będzie kupował tyle dla siebie to i my weźmiemy taką wielką ilość i wtedy jakiś rabacik nam zrobią no bo za 500 butelek to już musi być zniżka![]() my tez na odchodne wódki nie dajemy bo chybabym musiał z tysiąc tych butelek kupic!!! chyba że strasznie dużo zostanie to będziemy jeszcze miesiac po ślubie świętować
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
oj nie my też nie bedziemy dawać gościom na zakonczenie butelek
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie będziemy wręczać butelek na "odchodne", zbankrutować by szło
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie!!! nie dość że prawie 200 gości to jeszcze na odchodne.. o nieee..
a wiecie co przeczytałam na PM2009 posta jednej dziewczyny, której z zaproszonych 80 osób w rodzinie przyjedzie tylko 15 osób a 65 osób odmówiło ... toż to cała rodzina prawie... mam nadzieję że u mnie czegoś takiego nie będzie bo byłoby mi bardzo przykro... no dajcie spokój... współczuję jej i wyobrażam sobie co teraz przed weselem może czuc![]() lecę na zajęcia papap
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłej nauki
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
tez to czytałam, wiecie co to już jest naprawdę trochę chamskie, bo nie wierzę że aż tyle osób naprawdę nie moze przyjść
ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze się liczy z faktem, ze ktoś odmówi, ale żeby 85 procent weselników? To nei ejst normalne ;/
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może i dobrze, że teraz się zdeklarowali, bo dopiero by pm było przykro jakby zobaczyła ile osób nie przyszło w kościele np. albo na sali. Ale i tak sytacja jest straszna. Tyle osób odmówiło. Szok normalnie.
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
przerazające po prostu!
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja tylko na dwie sekundy powiedzieć. Ze najgorszy ustny juz za mna
iiiiiiii... Zaliczony zdałam |
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I trzymamy kciuki za następne egzaminy
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
no widzisz Jozia to nic takiego "nie taki diabeł straszny.... "
dasz radę ze wszystkim
|
#2181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym mołdawskie, ale jak zobaczyłam gdzie jest Mołdawia na mapie to mnie otrzeźwiło![]() Cytat:
Cytat:
To trzymamy kciuki za resztę![]() Kupiłam karnet i od przyszłego tygodnia zaczynam
|
|||
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() moj TZ nie ma kaca po Panu Tadku, wiec stwierdzilismy, ze jest ok. i butelka ladna a Wyborowa na weselu mojej siostry zamarzla tzn. czesc butelek jakis trefnych, a kupowana byla w Selgrosie ![]() wlasnie oblecielismy z TZem na pizze a teram musze sie spakowac - tzn. rzeczy mam w miare wyciagniete na wierzch, tylko trzeba to ladnie ulozyc zeby sie wiecej zmiescilo do walizki. a potem relaksujaca kapiel i na lotnisko do Katowic
|
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dziś siostrzenicę służbie, bo siostra kończy pisać licencjacka pracę i przywiozła do nas malenstwo
Razem z bratem właśnie robią demolkę w moim pokoju![]() ![]() Ach te łobuziaki Zabawek naprzynosili i się bawią A jaki bałagan mam Ale przynajmniej spokój jest, bo mają zajęcie
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
jestem już po zajęciach ale zupełnie jestem rozbita..
wyobraźcie sobie że wujek tżta tym razem zmarł to znaczy brat mamy tżta... to był nasz ulubiony wujek , zawsze nam potajemnie winko własnej roboty przywoził i w ogóle bardzo go lubiliśmy.. ja jako że swoją rodzinę widuję 2 razy do roku to tego wujka też lubiłam najbardziej i często się spotykaliśmy... jeszcze w sobote ognisko urządził i się razem śmialiśmy i się cieszył że wesele nasze za roczek i w ogóle nie dość że wczoraj był pogrzeb dziadka tżta to teraz ten wujek
|
#2185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam sobie marchewke z groszkiem, ale chyba ciut za krótko gotowałam, bo twardawe to, ale da się zjeść ![]() Myślałam, że z Krk lecicie., ale do Katowić parę minut od nas to luzik Miłej zabawy i nie otwieraj buzi pod prysznicem![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo będę miałą więcej do sprzątania
![]() heheh Cieszę się bo kocham moje małe łobuziaki mimo, że robią demolkę w moim pokoju Własnie rozbroili moje łożko i łódke sobie z niego zrobili ehhh![]() Tancerka przykro mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#2187 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby do przodu..Cytat:
To bardzo smutne... Trudno w to uwierzyc rzeczywiście jeśli jeszcze w sobotę było wszyetko ok i w ogóle |
|||||
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze to może my tej wódki za dużo liczymy
Też na początku liczyliśmy 0,5 na głowę ze wszystkimi dziećmi, dziadkami, itp.Ale nam powiedzieli, że rodzina tzta wypije więcej i may więcej liczyć ehh już sama nie wiem.
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj skraca nam się ta lista gości...... ale nikt nam nie odmawia tylko umiera ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
jakby pili tyle co moja rodzina to bym na 200 osób mogła kupić 10 butelek i by nie poszło a u nich dużo się pije więc i wiecej sie kupi...
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Hellou
Tak wpadłam sprawdzić, czy ktos mnie w ogóle jeszcze tutaj pamięta :P Tancerciu jako, że porządnie mi się rzuciło w oczy - avatarek - pierwsza klasa Muszę Wam powiedzieć, że najbliższe 2 miesiące będą najbardziej pracowitymi miesiącami w moim życiu Nie wiem czy dam radę, ale chęci mam obronić się w czerwcu - choc moje KOchanie mówi, że on sienie wyrobi. A ja mam taaaakie sakramenckie różnice programowe, że głowa taaaka tycia Zadałam sobie karę, żeby nie pisać na wiżażu do obrony Mam wesele koleżanki 23 maja i już jak głupia potwierdziłam, że będę na pewno... Zobaczymy Na razie tak tylko piszę, że daćznać, że jestem i sprawdzić czy aby nowej części juz nie założyłyście Pozdrowienia dla Was wszystkich PM-ki i trzymajcie za mnie kciuczki ![]() Tanciu dopiero teraz doczytalam co się stało stlasnie mi psyklo ![]() Ale wyobraź sobie ze my tez taki szok mielismy jak pol roku temu umarl na zawal wujek mojego TZ chlop we wtorek meble pomagal wnosic do domu tesciow a w sobote juz go pochowali ![]() Szok.. i nie da sieprzygotować na takei coś
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-05-05 o 18:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

piekny jest
mam nadzieje, ze zbierze pochwaly u pana od cwiczen 

I ciężkostrawnie, bo samo mięcho

o matko... może jak szwagier będzie kupował tyle dla siebie to i my weźmiemy taką wielką ilość i wtedy jakiś rabacik nam zrobią
a 65 osób odmówiło