Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 17:43   #2161
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
buahaha ... mamy z babcią nową zabawę
czatuje w oknie kuchennym i jak tylko widzi że mąż wychodzi z domu i idzie do garażu (tzn że albo gdzieś jedzie albo się bawi autem w garażu, a w ciągu ostatniego tygodnia ciągle coś w garażu robił) to od razu dzwoni do mnie czy może przyjść "pooglądać Przemusia". pomijając fakt że mam ochotę jej odpowiedzieć że to nie zoo i może przyjść nas odwiedzić a nie na "oglądanie" to nie mam do niej cierpliwości bo zawsze dziecko mi wybudza (nie mówię że robi to specjanie ale zawsze pakuje łapy do niego jak śpi i zawsze się przebudza a wiecie jaki problem jest żeby on zasnął, zwracam jej o to uwagę to "aaaaa nie przesadzaj zaraz zaśnie" - taaak, 4 godziny później ). zawsze tak mocno opiera się na łóżeczku że mąż dwa razy musiał je rozkładać i składać na nowo - zwracam jej uwagę to "przesadzam, to jest łóżko, nie złamie się" - taaaa bo turystyczne są takie stabilne i poza tym męczy wysłuchiwanie mnie po dwie godziny że "jakie piękne łapki, ale on się rusza, przecież on nie śpi (to że śpi i się rusza to jakoś nie trafia do niej ) itp itd .... dlatego robimy wszystko żeby przychodziła jak mąż jest w domu bo wtedy przyjdzie, popatrzy i pójdzie - wiem, wredne a najlepsze jest to że się obraziła na mnie bo nie pozwoliłam jej dziecka wziąć na ręce - ale ona jest słaba bardzo bo nigdzie nie wychodzi, opiera się na lasce, ledwie się na nogach trzyma i po prostu upuściłaby go ... powiedziałam że ok ale żeby usiadła i dam go do rożka ... to się obraziła "bo chciała sobie rączki i nóżki pooglądać" i poszła
Oj ta Twoja babcia to jest mega upierdliwa.. za cierpliwosć, ze w ogóle to znosisz..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:44   #2162
nuna2
Zakorzenienie

Szprotka otóż to-przy obracaniu też to mam. Czasem mąż musi pomóc...

Jenny o jenny ale brzunio

Magiusia poważnie gin CIę opierniczył??:O Mi nie mówi na temat mojej wagi nic Nie przytyłam mało, ale jakoś strasznie też nie, jak niektórzy tyją po 30 kg. Poza tym wtedy to musiałabym być na diecie chyba, żeby nie tyć
Stary 2013-05-17, 17:45   #2163
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale myślisz, że jest sens tak szybko po porodzie biec do dietetyka. Ja bym sobie dała z 3 mies. i dopiero jak po tym czasie nie wróci w miarę ciało do normy to bym się kogoś radziła.
Przecież sam połóg to prawie 2 miesiące, a kolejny mies. to akurat po to by zacząć ćwiczenia samodzielnie i zobaczyć jak ciało sobie z tym radzi.
podobno warto iść odrazu żeby wejsc w tryb spalania tłuszczu i dobrego pokarmu

nie byłam przygotowana na macierzyństwo, teraz to widzę, brak mi wizji przyszłości
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:48   #2164
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
podobno warto iść odrazu żeby wejsc w tryb spalania tłuszczu i dobrego pokarmu
podziwiam za determinację. tymczasem idę zjeść coś słodkiego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:52   #2165
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Kliknęłam chusty (tylko muszę jeszcze wybrać kolor hmm ); byłam po loda princessa, bo za mną chodził , a teraz czekam aż mąż wróci z mieszkania, posiedzimy chwilę razem, zjemy obiad i... czeka mnie samotny wieczór Chyba sobie zrobię spa w wannie jak (przed)wczoraj (?) Cloche edit: Kurde znowu mi spuchły nogi i jakoś dziwnie boli mnie brzuch Byle tylko nic się dzisiaj wieczorem/w nocy nie zaczęło
Mam dzisiaj to samo. Oby do czwartku nic się nie zaczęło...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Co bierzecie do tej porodowej?? Bo ja mam wszytsko w jednej tak jak mi gin mówiła ale nie wiem czy o czyms nie zapomniałam.
Ja swojej jeszcze nie ruszyłam. Mam co prawda odłożonych kilka rzeczy- skarpetki, gatki, podpaski, koszule itp. Ale spakuję jak już wszystko ogarnę żeby później nie było, że czegoś zapomniałam włożyć... Może jutro się tym zajmę...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:58   #2166
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj to samo. Oby do czwartku nic się nie zaczęło...

Ja swojej jeszcze nie ruszyłam. Mam co prawda odłożonych kilka rzeczy- skarpetki, gatki, podpaski, koszule itp. Ale spakuję jak już wszystko ogarnę żeby później nie było, że czegoś zapomniałam włożyć... Może jutro się tym zajmę...
Kto wie ile ja razy jeszcze ją przepakuję i będę sprawdzać czy wszystko jest...
Jak na razie wiem, że nie wszystko ale nie mam sił już.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:00   #2167
maarchewka
Zakorzenienie

TŻ dzisiaj wziął rożek z łóżeczka i go zaczął przytulać i patrzeć na mnie dlaczego tu jeszcze Wojtusia nie ma..

A potem stwierdził, że może trzeba mu wysłać sygnał morsem.. I naciskał mój pępek i wydawał dziwne dzwieki.. Pip pip pip wychodzimy..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-17 o 18:03
Stary 2013-05-17, 18:01   #2168
barwineczek
Wtajemniczenie

a ulewają zaraz po karmieniu czy też później? Nikoś potrafi ulać dwie godziny po karmieniu.

jeszcze jedno pytanie. Zapomniałam umyć rąk przed odciąganiem opkarmu i dotykaalam piersi, czy mam wylać tą porcję?
Stary 2013-05-17, 18:02   #2169
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Kto wie ile ja razy jeszcze ją przepakuję i będę sprawdzać czy wszystko jest...
Jak na razie wiem, że nie wszystko ale nie mam sił już.
to ja zrobiłam listę co ma być i pakowałam do torby.. Te rzeczy których nie spakowałam zapisałam na kartce i jak cos dopakowywałam to odkreślałam z listy.. więc chyba nic nie zapomniałam.. No i kartki leża przyczepione na poszczególnych torbach, żeby na ostatnią chwilę dopakować np. szczoteczke, pastę itp..

Wojtek
Stary 2013-05-17, 18:07   #2170
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
A jeszcze mam mdłości wieczorem/ w nocy. Dziewczyny pijace regularnie maliny - macie też tak?

Cytat:
1.lonely- ja mam już +19kg a też mi wszyscy dookoła słodzą jak pięknie wyglądam, że nic nie przytyłam, że wszystko w brzuszek poszło itp... Kłamczuchy... Ja i tak znam prawdę I w sumie mogą dziwić się jak mówię ile przytyłam, mogą mówić, że wyglądam pięknie, nic nie zmieni tego, że czuję się jak słonica!

2.Pytanie:
chcę siostrze (16 lat) kupić coś z okazji bierzmowania (nie koniecznie coś drogiego i wymyślnego) i wymyśliłam, że cieszyłaby się z zegarka. macie jakieś godne polecenia?
1. dokładnie tak
2. super pomysł. Jest dużo fajnych zegarków, najlepiej pooglądaj na żywo, spisz firmę i model i zamów przez neta (pewnie znajdziesz taniej) ostatnio w Olsztynie chyba w jubirexie widziałam dużo fajnych zegarków i w fajnych cenach

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
pocieszyc Cie ?
mi wyszły teraz i to mega fioletowe bruzdy
po ciąży wyszły ?
to nie było pocieszające

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie ze po smarowaniu jest gorzej, jakby mi sie jeszcze bardziej skóra napinala.. na ale smaruje dalej.. I mnie w tym miejscu gdzie rozstępy a brzuchu coraz bardziej piecze..
mi się cały czas napina strasznie.. ale po smarowaniu właśnie mnie swędzi.. nie wiem czy to coś daje ale smaruję..

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Witajcie

02.05 o godzinie 15:35 na świat przyszła nasza córeczka Oliwia, a minutę po niej urodził się nasz synuś Tomuś. Oliwka ważyła 2440 g i miała 50 cm, a Tomuś 2500 g i 48 cm Nie pisałam wcześniej bo dopiero od wtorku jesteśmy wszyscy w domu, bo mieliśmy problemy ze zdrowiem Tomusia, ale na szczęście już wszystko jest dobrze Termin porodu miałam mieć jakiś tydzień później, ale moje Dzieciaczki tak bardzo chciały już do mamusi, że wybrały wcześniejszą datę A tak na serio to zaczęły mi się bardzo bolesne skurcze i w momencie była decyzja o cc.
kolejna para bliźniaków
GRATULACJE !!!!

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:11   #2171
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Tak 2 dni temu, czyli w 37t0d prezentował się apartament W.

Tak jak pisałam wczoraj brzuszek ma 118-120 cm
Ja też mam taki duży ale u Ciebie to tak ładnie wygląda

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U mnie juz tylko +1kg do wagi sprzed ciazy. Mam nadzieje, ze zaczna spadac kolejne bo jeszcze mam 6 w nadmiarze ale brzuchol wciaz wisi i czuje, ze jeszcze powisi. Dzis pierwszy raz ubralam pas poporodowy. Bede nosic pare godzin dziennie, zobaczymy czy cos da.
Ale szybciutko Ci spadło, super

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
do porodu potrzebne mi było:
- tusz do rzęs i lusterko- do poprawienia makijażu
Ty to w ogóle wyluzowana jesteś, lubię czytać, jak piszesz o swoim synku i podejściu do macierzyństwa, napawasz mnie optymizmem dziewczyno

Cytat:
O Jenny Avka zmieniła

Byłam na KTG. Tętno ładne, liczba ruchów prawidłowa, zapisał się 1 skurczybyk, ale mam napisane bez czynności skurczowej macicy.. Szyjka długa i zamknięta. Mam przyjśc we wtorek. W środę kładą mnie do szpitala jeżeli nic się nie zadzieje..
Marchewka 3maj się, przynajmniej masz jakąś wizję porodu Mam jednak nadzieję, że uda Ci się szybciej rozpakować.

Cytat:
nie byłam przygotowana na macierzyństwo, teraz to widzę, brak mi wizji przyszłości
Oj tam, oj tam, skup się na najbliższym tygodniu, na szersze wizje przyjdzie jeszcze czas

Dziewczęta uprzejmie donoszę, iż w czwartek w Lidlu szał dla ciężarówek. Jeśli macie jakieś zaciążone koleżanki, to będą spodnie, specjalne legginsy, majtuchy itp, a dla nas śliczne staniki do karmienia (wstępnie urabiam już męża ).

Przyszło dzisiaj wiaderko do kąpania (wylicytowane za połowę ceny), a moja mama - mojego wnusia w takim kubełku będziecie kąpać?
Wiem, że nie starczy na długo, ale w sumie z mężem nie wydaliśmy za dużo na wyprawkę i chcieliśmy chociaż z tym zaszaleć.

No i powiem Wam, że te liście malin nie takie straszne. Jak wystygły, to ogarnęłam na kilka łyków i nawet mi smakowały. A w pogotowiu czekał kisiel FRUGO - mniam

Miłego wieczoru, idę sobie hennę trzasnąć, żeby jutro na Boysach trzepotać pięknymi rzęsami
Stary 2013-05-17, 18:13   #2172
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
O Jenny Avka zmieniła

Byłam na KTG. Tętno ładne, liczba ruchów prawidłowa, zapisał się 1 skurczybyk, ale mam napisane bez czynności skurczowej macicy.. Szyjka długa i zamknięta. Mam przyjśc we wtorek. W środę kładą mnie do szpitala jeżeli nic się nie zadzieje..
tez mam się stawic na kolejne ktg we wtorek a w srode mój gin ma dyżur wiec jak coś to tez mnie kładzie ale sie zastanawiam jak to jest z tym wywolywaniem czy od razu pierwszego dnia ci podadza oxy czy raczej beda czekać i obserwowac co sie dzieje? bo to by bylo bez sensu tak leżeć
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:13   #2173
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczęta uprzejmie donoszę, iż w czwartek w Lidlu szał dla ciężarówek. Jeśli macie jakieś zaciążone koleżanki, to będą spodnie, specjalne legginsy, majtuchy itp, a dla nas śliczne staniki do karmienia (wstępnie urabiam już męża ).

Przyszło dzisiaj wiaderko do kąpania (wylicytowane za połowę ceny), a moja mama - mojego wnusia w takim kubełku będziecie kąpać?
Wiem, że nie starczy na długo, ale w sumie z mężem nie wydaliśmy za dużo na wyprawkę i chcieliśmy chociaż z tym zaszaleć.

No i powiem Wam, że te liście malin nie takie straszne. Jak wystygły, to ogarnęłam na kilka łyków i nawet mi smakowały. A w pogotowiu czekał kisiel FRUGO - mniam

Miłego wieczoru, idę sobie hennę trzasnąć, żeby jutro na Boysach trzepotać pięknymi rzęsami
staniki mają beznadziejne rozmiary

a wiaderko ponoć może posłużyć nawet do 2 r.ż.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:14   #2174
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ dzisiaj wziął rożek z łóżeczka i go zaczął przytulać i patrzeć na mnie dlaczego tu jeszcze Wojtusia nie ma..

A potem stwierdził, że może trzeba mu wysłać sygnał morsem.. I naciskał mój pępek i wydawał dziwne dzwieki.. Pip pip pip wychodzimy..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:19   #2175
ankaaa206
Wtajemniczenie

miałam ponad godzinne ktg, zapis płaski, mały słabo się ruszał, położna zaczęła trząść mi brzuchem i małemu trochę tętno skoczyło, tak się zestresowałam że nie wiem co, mam liczyć cały czas ruchy i jakby coś to na IP, teraz mały normalnie się rusza ale martwię się

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:21   #2176
barwineczek
Wtajemniczenie

Ponawiam pytanie:
czy jeśli nie umyłam rąk przed odciąganiem mleka, a dotykałam piersi (nie były brudne bo czesto myję, ale nie były świeżo umyte) to mam wylać mleko?
Stary 2013-05-17, 18:23   #2177
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponawiam pytanie:
czy jeśli nie umyłam rąk przed odciąganiem mleka, a dotykałam piersi (nie były brudne bo czesto myję, ale nie były świeżo umyte) to mam wylać mleko?
no pewnie że nie, bez przesady

Julka
Stary 2013-05-17, 18:24   #2178
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Happy no właśnie ceny tych chust nawet używek to masakra..
Diabli przypomnialas mi moja ulubiona rymowanke z przedszkola
Tylko ja nie chce żeby balonik jeszcze rósł bo juz mi pęka a na wadze +17
I każdy mi mówi ze nic nie widać tylko piłka mi wyskoczyla..
tez lubilam balonika. rozbawila mnie dzisiaj mama moich znajomych - blizniaczek patrzy na mnie i mowi: ale slicznie wygladasz i jaki wielki brzuszek! ja takiego duzego z dziewczynami nie mialam, wiec moze beda dwa? kolejna osoba przepowiadajaca blizniaki...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:30   #2179
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no pewnie że nie, bez przesady
uff, muszę zacząć gromadzić mleko
Stary 2013-05-17, 18:32   #2180
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
uff, muszę zacząć gromadzić mleko
nie stresuj się tyle mamuśka

Julka
Stary 2013-05-17, 18:37   #2181
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
zdrzemnęłąm się i jestem mokra i sie trzese z zimna i zlosci, w godzinke jak podsypialam dzwonily 3 telefony,a wczesniej i teraz nic
masz nauczkę żeby wyciszać

Cytat:
czyli najpóźniej za tydzień będzie maleństwo

Cytat:
Bo u nas w szpitalu trzeba mieć swój.

Cytat:
a ulewają zaraz po karmieniu czy też później? Nikoś potrafi ulać dwie godziny po karmieniu.

jeszcze jedno pytanie. Zapomniałam umyć rąk przed odciąganiem opkarmu i dotykaalam piersi, czy mam wylać tą porcję?
czasem po dwóch godzinach snu ulewa zawsze mu daje tetrę pod łepek jak śpi.
a z myciem rąk nie przesadzaj nie można wychowywać dziecka w sterylnych warunkach.
a propos mycia rąk - myjecie dzieciaczkom ręce w ciągu dnia? ja myje w czasie kąpieli i rano przemywam pyszczek i łapki wodą przegotowaną, no i jak ma z mleczka czy z czegoś to wiadomo, ale nie wiem czy to nie za mało? w sumie my go dotykamy po łapkach a on wkłada często łapki do buzi.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
miałam ponad godzinne ktg, zapis płaski, mały słabo się ruszał, położna zaczęła trząść mi brzuchem i małemu trochę tętno skoczyło, tak się zestresowałam że nie wiem co, mam liczyć cały czas ruchy i jakby coś to na IP, teraz mały normalnie się rusza ale martwię się
oj ja tak miałam w szpitalu, wiem co to za stres
będzie wszystko ok

Przemek przysypia mi na kolanach i się słodko uśmiecha wiem że nieświadomie jeszcze ale uwielbiam ten widok

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:45   #2182
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Witajcie

02.05 o godzinie 15:35 na świat przyszła nasza córeczka Oliwia, a minutę po niej urodził się nasz synuś Tomuś. Oliwka ważyła 2440 g i miała 50 cm, a Tomuś 2500 g i 48 cm Nie pisałam wcześniej bo dopiero od wtorku jesteśmy wszyscy w domu, bo mieliśmy problemy ze zdrowiem Tomusia, ale na szczęście już wszystko jest dobrze Termin porodu miałam mieć jakiś tydzień później, ale moje Dzieciaczki tak bardzo chciały już do mamusi, że wybrały wcześniejszą datę A tak na serio to zaczęły mi się bardzo bolesne skurcze i w momencie była decyzja o cc.
PODWOJNE GRATULACJE! juz nie moge sie doczekac fotki maluszkow. jak na blizniaki to piekna waga! powodzenia w domu i odzywaj sie w "wolnej chwili" (wiem, ze ten termin w macierzynstwie nie istnieje ale moze dzieci pozwola nam czasem "powizazowac"...)

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Cześć
U nas druga nocka z rzędu bez wstawania na wc , ale za to jak robiłam kanapki to zaczął mnie mocno boleć brzuch jak na @ Trochę pobolało i przeszło Jak Mały chce wychodzić to ma czas do 18:00 , bo potem tatuś wybywa nam na całą noc
Jenny ma nowy avatarek
kurcze dla mnie to niewyobrazalne nie wstac w nocy na siku - pecherz by mi rozerwalo, a bol bylby pewnie jak ten porodowy hehe. wstaje co 1,5 max. 3 godz.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
W lubelskim parowance

u mnie to kluski na parze albo pampuchy i je sie je na slodko. czasem z gulaszem, ale wtedy pokrojone w plastry tak jak czeskie knedliczki
Stary 2013-05-17, 18:48   #2183
JennyAniolek
Zakorzenienie

Mąż pojechał i zostałam sama w domu Zaraz biorę się za dopakowanie ostatnich rzeczy do torby, a potem wskakuję do wanny

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:49   #2184
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Wszystkie nierodzące, znudzone ciążą, spragnione szału i dzikiej zabawy zapraszam jutro do mojego miasta na Juwenalia. Grają Boysi!!!! Ja oczywiście będę, w końcu pochodzę z krainy disco polo
juz widze jak tam wywijamy brzuchami w rytm jeeeeesteeees szaaaalooooonaaaaa
Stary 2013-05-17, 18:53   #2185
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Mąż pojechał i zostałam sama w domu Zaraz biorę się za dopakowanie ostatnich rzeczy do torby, a potem wskakuję do wanny
Ja idę nogi pomoczyć w soli i zimnej wodzie...

Jakaś nienażarta dzisiaj jestem

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:54   #2186
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
juz widze jak tam wywijamy brzuchami w rytm jeeeeesteeees szaaaalooooonaaaaa
Byłoby ciekawie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-17, 18:55   #2187
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki mają mniej więcej stałe godziny jedzenia i snu? Jak psychika? Czy też macie cały zestaw nastrojów i uczuć w przeciągu jednego dnia? Czy któraś z Was jest może cały dzień sama a dzieckiem?
witaj ale Cie macierzynstwo pochlonelo co u Was? opanowalas powoli podstawy noworodkowej opieki? jak Nikos?
Stary 2013-05-17, 18:59   #2188
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jakaś nienażarta dzisiaj jestem
Mam tak samo dziś

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ciekawe czy Kinga urodziła
Dawno się nie odzywała, więc może Lilka już po drugiej stronie brzuszka

Cytat:
byłam z Małym na spacerze chyba z 4 godzinki, słodko sobie spał tylko 1 raz obudził się na karmienie
potem do domku zrobić obiadek i teraz Wojtuś leży sobie w łóżku z TŻ-tem spać mu się już nie chce
Grzeczny Wojtuś

Cytat:
Termometr na pobyt zapomniałam.
Cytat:
Bo u nas w szpitalu trzeba mieć swój.
Wow!

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
śliczny i rzeczywiście nie mały
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
super
Cytat:
Jenny- śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no i skusiłam się

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-17, 19:01   #2189
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

moj wyglada na duuuuzo wiekszy chyba masz popsuta miarke
Stary 2013-05-17, 19:02   #2190
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
O właśnie, szpital. Pochwalę się, że wczoraj dopakowałam dużo rzeczy do torby. Zostały mi w sumie sztućce, talerzyk, kosmetyczne rzeczy typu pasta do zębów itp. Muszę jeszcze się zaopatrzyć w klapeczki i szare mydło w płynie, wyparzyć smoka i nakładki na sutki i w sumie wsio. Dzidziuś.
oo właśnie przypomniałaś mi.. nie spakowałam jeszcze paty, miałam kupić mini opakowanie w rossmannie i zapomniałam..
nakładki na sutki już mam wyparzone tylko jeszcze smoka i laktator muszę wyparzyć

Cytat:

śliczny i wcale nie wygląda na jakiś duży, mój mi się wydaje większy

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale to innym razem, bo dziś w menu naleśniki a na deser ciasto dyniowe
Ty chyba tak samo jak ja jesteś zboczona na punkcie naleśników

Cytat:
Napisane przez mloda_x Pokaż wiadomość
dziewczynka - Lena
w takim razie niech Lenka szybko i bezproblemowo wyskoczy z brzuszka. co do skurczy to tak jak dziewczyny pisały.. to chyba jeszcze nie to

Cytat:
Podczytywalam Was w komunikacji, teraz juz jestem w domku, nakarmilysmy sie i idziemy zaraz do parku. Wizyte u chirurga i w pracy udalo mi sie odhaczyc w 2,5h, wiec mala nie zdazyla nawet zglodniec
tz wzial ja w miedzyczasie do przychodni i przywiozl dobre wiesci: bilirubina spada, waga rosnie
W parku mamy zamiar walnac sie na kocyk i.ja ide spac

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
1.Mam tyle samo na + i ostatnio dostałam właśnie ochrzan od ginekologa, że za dużo Że powinnam mieć maks 12, a ja już mam 14...no ale nic z tym już nie zrobię raczej.
2.Nie przejmuj się...na pewno już Ci za dużo nie wyjdzie bo jesteś przy końcu, a te szybko się zwężą i zszarzeją.
1. nie przejmuj się ginem.. po Tobie wcale nie widać kg, bardzo ładnie wyglądasz mno i 14 to nie jest jakiś straszny wynik
2.

Cytat:
zdrzemnęłąm się i jestem mokra i sie trzese z zimna i zlosci, w godzinke jak podsypialam dzwonily 3 telefony,a wczesniej i teraz nic

moja mama juz gotowa na spacer a ja dopiero sie zwleklam z wyrka, chce spać
zimno Ci.. budzisz się mokra, trzęsiesz się..
oby Cię nic nie rozkładało
lepiej zostań w domku, niech mama zajmie się Z. a Ty prześpij się troszkę

Cytat:
do porodu potrzebne mi było:
- ręcznik (miałam jeden , ale na drugi raz wezmę 2)
- klapki pod prysznic
- żel pod prysznic
- koszula, laczki i skarpetki(ale to już założyłam na izbie przyjęć)
- dużo wody do picia
- pomadka do ust
- tusz do rzęs i lusterko- do poprawienia makijażu
a skarpetki po co ?

Cytat:
do środy się rozkręci

Jenny masz nowego wvka fajny

ciekawe jak tam Kinga

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości