|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja całe zycie z kotami i tatara wielbiam a toxo nie przechodziłam. Za to cytomegalie tak i przez to ze nie wiedziałam mam uszkodzaona watrobe i nie moge sie z nia dogadac czasem.
To i ja pokaże moje kocie małe (małe bo jest dorosła a waży zaledwie 2,5 kg niecałe) To jest dachowiec długowłosy ![]() ![]()
|
|
|
|
#2162 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!
wlasnie siedzę u fryzjera i robię odrosty- juz nie mogłam na nie patrzeć, a za ok godzinke bede znowu cała blond (tzn prawie cała bo to tylko pasemka). Cytat:
Cytat:
teraz przynajmniej mam wymowke i Tż mniej sie 'czepia'![]() A co do pogody to u mnie piękne słońce!! Ale to tu normalne i pewnie do końca września/października juz tak zostanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Soleil, no widziałam,widziałam
Tez chce takie ładne, bo ja mam tylkojakas niewidoczna krople na razie
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku ale mi sie poplątalo. W poniedziałek mam wizyte u gina i mamy zakładac karte ciazy itd. A pzred chwila przyszła do mnie mama ze ciocia umarła dzis o 15.= wiec pewnie w poniedziałek pogrzeb. Najwyzej bede musiała poprzekładac bo na pogrzeb musze isc bo cicia mieszkała obok mie i bardzo dobrze ja znałam.
|
|
|
|
#2165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny puchacz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2166 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw sie, bądź spokojna - zobaczysz swoje malenstwo za kilka tygodni: tez bedzie miało 2 rączki, 2 nóżki i duuuużą głowę!! Cytat:
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
czytalam wszystkie posty ale nie mam sil opisac-wrocilam z pracy iide lulu-mam mega mdlosci-zjemtylko pierogii i lulu
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Śliczności!! Wygląda jakby ważyła ze 4 kg ![]() Cytat:
Współczuję
|
|
#2169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka śliczna ![]() 2,5 kg- eh..... moja kota waży prawie 7 kg i do tego każe się na rękach nosić i przytulać---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- dzisiejszy dzień to chyba u mnie jakieś apogeum zaraz padnę trupem- musiałam wysiąść z autobusu 2 przystanki wczesniej bo myślałam że nie dojadę. Tak mnie zmuliło, że czułam pod gardłem dosłownie wszystko co zjadłam. Do tego gardło ściśnięte, żołądek ściśnięty, aż mnie zimne poty oblewały Coraz gorzej znoszę trząsanie na naszych stołecznych drogach i hamowanie na przystankach- od razu wszystko mi podchodzi do gardła i chyba robię się zielona bo ludzie się na mnie dziwnie patrzą. Mogę jechać nie dłużej jak 4-5 przystanków Jak wysiadłam to było mi tak słabo że aż się zataczałam- myślałam że nie dojdę do domu no ale jakoś się udało. Ledwo żyję i nadal mi niedobrze i kręci mi się w głowie. Poważnie rozważam wsadzenie sobie palca w gardło bo mi chyba ten żołądek wywinie się na lewą stronę . Pierwszy raz tak mam- tragedia
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-06-07 o 17:31 |
||
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Witam! Zwierzaki macie cudne, my wlasnie czekamy na psa- na razie musi troszke podrosnac bo to malenstwo. Na pewno sie pochwale- nie wyobrazam sobie domu bez zwierzat. U mnie dalej nudnosci, jem tylko suche rzeczy. Albo mam napady glodu, albo nudnosci i tak w kolko. Wizyte u gin mam dopiero w czwartek o 20:30, i juz doczekac sie nie moge bo to juz bedzie poczatek 10 tyg. Mam nadzieje ze w koncu karte mi zalozy. Do tego mam problem ze zwolnieniem lekarskim, to szpitalne mam do poniedzialku. Cala nadzieja w tym, ze mozna wystawic 3 dni wstecz, i mam nadzieje ze sie uda. Inaczej zostane z niczym... nawet orientowalam sie czy by mnie nie przyjeli wczesniej ale nie ma szans np. Termin. Nfz sa dopiero na pazdziernik, a prywatnie tez mininum czekania 2 tyg. Masakra! mam papiery ze szpitala, a nikt mnie nie chce wczesniej przyjac....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
maruda- chyba nie powinno być problemu z wystawieniem zwolnienia wstecz- nie Twoja wina że nie masz jak się dostac do lekarza bo nie ma miejsc
|
|
#2173 |
|
Gang Iren
|
Maruda powinni ci wypisać wstecz,przecież to nie twoja wina,że nie możesz się wcześniej dostać do lekarza!
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka była zabawa, że z kotem wróciłam
|
|
|
#2175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W poniedziałek idę sprawdzić czy rośnie dalej i założyć kartę ciąży. Siedzimy sobie i oglądamy mecz siatkówki. Chwila odpoczynku chociaż, bo zaraz po meczu bierzemy się dalej do pakowania. Do soboty przyszłej mamy się wyprowadzić z tego mieszkania w którym urzędujemy. A pakowanie w powijakach. Dopiero w takich chwilach człowiek zdaje sobie sprawę z tego ile gratów mu się uzbierało
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Co do psa to kundel mieszaniec. Mielismy obawy czy teraz brac, ale moze lepiej jak dziecka jeszcze nie ma, zreszta malego latwiej przystosowac. W domu rodzinnym zwierzeta byly zawsze: psy, koty, potem kanarki, rybki. Tato nawet kucyka hodowal. Na 18 dostalam owczarka niemieckiego, do dzisiaj cala rodzina go wspomina bo to madry pies byl. Kilka razy moja mama w nocy miala problemy ze zdrowiem - nagla utrata przytomnosci i to pies zawsze pierwszy stawial caly dom na nogi, drapal do drzwi i biegal po domu dopoki ktos nie wstal sprawdzic co sie dzieje. Niestety miala raka, choroba szybko postepowala i trzeba bylo uspic. Nikt nie byl w stanie jechac do wet, ostatecznie pojechal sasiad za flaszke...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-07 o 18:12 |
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
maruda jakaś masakra z tymi lekarzami - nie da rady nawet do ogólnego się dostać? - paranoja jakaś
![]() ja do mojego gina ostatecznie się nie dodzwoniłam ani wczoraj ani dziś - chyba naprawdę urlopuje chłopina - no nic, poczekam do poniedziałku.
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
U ogolnego bylam dzisiaj z wielka laska wypisal mi tylko recepte na duphaston bo mi sie konczy. Zwolnienia nie, bo nie ma uprawnien, bo to musi byc zwolnienie od gin, chodzi o inne stawki z zus, ciazowe platne 100%, zwykle 80%. Wiec i tak nie byloby ciaglosci...
|
#2179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bym w sumie nie wiem co zrobiła, bo się srednio czuję w ciąży a pamiętam że tak pierwszy rok z psem to duża praca - za to potem zbiera się efekty ![]() nie wiem czy dałabym radę z mdłościami biegać z nim co 1,5h na siusiu. Są plusy i minusy każdej sytuacji i jak pies pojawia sie przed dzieckiem i jak po nim - przed dzieckiem ma sie ten czas żeby go wychować i przygotować na to |
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
To kundel z tych malych, z dluga biala krecona sierscia. Troche wyglada jak miniaturka bernadyna. Wkleje foto jak bedzie u nas.
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
wiedzieliśmy o tym ze 3 miesiace wcześniej, ale pakowanie w końcu zostawiliśmy na ostatek. I w dwa dni się uwinelismy. Niestety, gdzieś w tym całym bałaganie stracilam 2 pary butów, co ciekawe nie od pary chociaż pilnowałam żeby wszystko było posegregowane i suszarke do włosów ale liczę na to że jak w końcu się rozpakuje (część pudeł stoi nie potrzebna) to zguby znajdę :pI wszem i wobec ogłaszam : nie cierpię marketów. Już po raz któryś zauwazylam, że tylko przekrocze próg sklepu robi mi się słabo i niedobrze a blada jestem jak duch :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Lubie oglądać te serie, polecam szczególnie: 7 kobiet - ciąża
![]() https://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI Jest tez o tym jak przygotowywali psa na sytuacje kiedy pojawi się dziecko... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-07 o 19:57 |
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku nie chciałam otwierać, bo patrze przez oko, a tam dwie baby z czymś papierowym w rece, myślę se pewnie jehowi... ![]() Ale otworzyłam i moje szczeście, ze to zrobiłam ![]() Cytat:
Albo po prostu markety czesto są żle budowane i mają tak zwany "syndrom chorego budynku". |
||
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Ty jesteś słynną Agą, u której pół forum ślubnego zamawia zaproszenia?
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz na zwolnieniu że możesz chodzić? pytam, bo też mam L4, ale zdarza mi się, że wyjdę do sklepu, albo na spacer z psami i nie wiem co wtedy jak przyjdzie ZUS a mnie nie ma
|
|
|
|
|
#2188 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba czas zacząć go odzwyczajać od tych wędrówek, bo rano padam z niewyspania.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dopiero co przeszliśmy zapalenie płuc...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Eee, u mnie nawet najgorsze dni były lajtowe - po prostu dużo spałam. Nigdy nie miałam mdłości, wymiotowałam tylko parę razy, a i to z powodu masakrycznego kataru.
|
#2190 |
|
Gang Iren
|
My mamy przeprowadzkę za niecałe 2 tygodnie. Niby jestem przyzwyczajona do przeprowadzek,ale zawsze ma nerwy jak o tym pomyślę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

wlasnie siedzę u fryzjera i robię odrosty- juz nie mogłam na nie patrzeć, a za ok godzinke bede znowu cała blond
(tzn prawie cała bo to tylko pasemka). 
teraz przynajmniej mam wymowke i Tż mniej sie 'czepia'

16.06.2012 

Bardzo gratuluje i podziwiam cierpliwość. Zdecydowaliscie sie na in vitro?