|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
za tydzień mają być warsztaty z kąpania wiec jeszcze bardziej się ucieszył niech chodzi ze mną, bo samej mi się nie chce ![]() a wózki rzeczywiście lepiej obejrzeć, dotknąć i przymierzyć beatusia zdecydowałaś się, gdzie będziesz rodzić? Ja początkowo wybrałam Kliniki, ale im bliżej porodu tym bardziej się waham moja gin polecała Kamińskiego...A ja na L4 idę za miesiąc jakoś tak rozleniwiłam się ostatnio
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Pallas dzięki Ci za recenzję ![]() Właśnie ja się zastanawiam nad tym koszem, bo jednak faktycznie dużo rzeczy tam wrzucałam, chociażby głupi kocyk zajmuje już dużo miejsca waga też mnie trochę przeraża, tym bardziej, że my tu mamy pełno pagórków i górek (chociaż to Wielkopolska ), ale czytałam opinie, że to nie szkodzi i pomimo wagi bardzo dobrze się pcha po takim terenie. Jeszcze mamy trochę czasu, muszę to przemyśleć, a my też na pewno wcześniej niż w kwietniu/maju nie będziemy kupować. Ja znalazłam póki co najtaniej właśnie za 2000zł A jaki kolor będziecie brać? Mi się podoba ten walnut brown, ale to bardziej w wersji spacerowej Widziałam też, że gdzieniegdzie są dwie gondole do wyboru ale nie miałam na razie czasu, żeby dokładnie przeanalizować różnice między nimi
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app Wczoraj miałam USG dzisiaj mam wizytę u gina
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2164 |
|
BAN stały
|
Beatusia10 to ja w tym temacie też jestem na czasie...bo coś mi kasy zaczęło brakować. Nie wiem czy to te święta tak mnie spłukały czy o co chodzi..ale mam jakąś masakrę finansową... a zapowiada się coraz gorzej...tzn marzec i kwiecień będzie najgorszy...
![]() Martuszka0 no i dobrze..korzystaj z wolnego póki możesz..
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Janeczka teraz to mnie przestraszyłaś tą dziewczynką
![]() A jakie pampy? Ja zwykłą tetre 2 lata temu kupowałam za 2 zł a kolorowe flanele za 5 ![]() Przyszedł ten wygrany kubeczek z bebiko nawet fajny, ma mjekki ustnik, chyba sie przeżucimy w nim na mleczko, choć troche mały jest miarka max 210ml i to przy samej gorze, jak dosylie mleko to nie wiem czy sie zmieści :pWysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#2166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
to jest naprawdę jakaś masakra. a tu tyle wydatków przed nami.. mnie od razu zaczyna dręczyć myśl, że skoro jeszcze dziecka nie ma, a mi na wszystko brakuje, to co będzie, jak ono już faktycznie przyjdzie na świat
|
||
|
|
|
#2167 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie się zastanawiałam czy znowu nie zacząć. Robiłam na zakwasie z ziarenkami. A Ty jaki masz przepis? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() Ja dziś robiłam badanie na toxo i Hbs. Super ![]() Czekamy na zdjęcie ![]() Cytat:
za wizytę.Mi waga dopiero teraz idzie do góry. W ciągu 2 tygodni przytyłam 1,5 kg. Nie wiem gdzie to poszło, bo na oko wydaje mi się, że nic mi się nie powiększyło No może trochę w boczki...
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
dobrze, że chociaż wózek mamy na zero, bo nie trzeba było za niego płacic - mąz dla szwagra wykonał robotę i poszło w pokrycie ceny wózka ![]() przyszły miesiąc tez nie zapowiada się kolorowo - ja 1000zł wydatki, mąż to samo, to nie wiem czy wypłaty starczy ![]() ale się objadłam, masakra, az mi nie dobrze, głowa mnie rozbolała, śniadanie dopiero po 10, obiad o 11.30 - niepotrzebnie go w sumie wciągnęłam
|
||
|
|
|
#2169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wy jestescie zdecydowani na wozek jakis? Cytat:
aaaa kapuje ![]() Cytat:
![]() Hania sie obudzila i spiewa w niani słychać du du du du ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się zimowo... Otwieram rano oczy a tam full białego puchu...
wózek który kupiliśmy: BABY DESIGN ESPIRO GTX ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzis jeszcze spróbuje a jak się nie uda to nie wiem... A mam tych pitów trochę ponad 10 ![]() Sylvunia nieźle zapakowałaś do pieca z tym jedzeniem ale nie martw się ja też ostatnio jem jak za dwoje także nie jesteś sama madziula wrzuć link albo nazwę tego sprzedawcy??? Aldrin Niki ja to w ogóle mam zboczenie do cyferek... uwielbiam wypełniać coś do zusu, us, czy jakieś papiery... Mąż się dziwi że nie zostałam księgową czy doradcą podatkowym - to moje takie niespełnione marzenie ![]() kaorlak za kolejny tc. beatusia ja mam to samo z jednej strony jestem zmęczona, a z drugiej jak pomyślę że miałabym do maja siedzieć całymi dniami na wsi w domu to masakra jakaś dla mnie. Co innego w mieście, jakiś schopping, SH czy CH... Więc na razie chodzę dzielnie do pracy, ale jak długo zobaczymy... Pamiętaj że nam zawsze możesz pomarudzić... Doradizmy, pocieszymy ![]() Pallas może masz rację... ![]() kasiab ja bym nie czekała do soboty z tym ccc... podobno już nie ma w czym wybierac a co będzie do soboty
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam kichę z kasą w tym msc, przez święta tak się spłukaliśmy
![]() A pieluchy tetrowe kupuję po 1, 99 w auchanie ![]() Idę do dziadka, buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2172 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna super wózek
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A sprawdzałaś czy Ci firewall albo antywir nie blokuje połączenia programu z netem? bo czasem tak się zdarza... Zimno, ale przyjemnie na dworze przynajmniej nie wieje
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mnie denerwuje takie marudzenie i rozczulanie się nad sobą.. bo ja wtedy jestem na wszystko anty i co byś nie zaproponowała, to zawsze znajdę argument na nie. ahaa, super wózek
|
|
|
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena pieluch chyba dobra... Chociaż mi się podobają te kolorowe... ![]() Zmykam bo zaraz nie będę sama ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
To tak jak pisze Karolkya skopiemy ci tyłek i karzemy się wziąć w garść. Ja też tak mam - jestem mistrzynią w wyszukiwaniu argumentów na nie jak mam wisielczy humor... Ale ostatnio walcze z tym... ![]() dzięki wózek mi też się podoba. Jest dla aktywnych mam - więc będę miała mobilizację hihih, a tak poważnie to szukałam wózka na wieś na drogi z dołami...
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna wizualnie wozek sie swietnie prezentuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2178 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Widzę, że wątek nieco odżył po ostatnim zastoju... mam nadzieję, że zapisały mi się wszystkie cytaty... i jak się sprawdził po pierwszej nocy? Możliwe, że musisz się jeszcze przyzwyczaić, ale niedługo zobaczysz pozytywne efekty Cytat:
Bardzo ładny ![]() Cytat:
za wizytę i szyjkę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem na etapie robienia list co mi jest potrzebne... niby mam ściągi, ale i tak sporo czasu na tym mi schodzi... Cytat:
Cytat:
![]() Część rzeczy się nie pocytowało, ale już nie pamiętam co dokładnie... Tak więc gratuluję pozostałych mocnych szyjek i za dzisiejsze wizyty!Justyna, ja w tamtym roku też miałam problem z wysłaniem, więc wypełniłam ręcznie... ale mi nie przyjęli, bo "powinnam dawać przykład innym, jaki to wspaniały program ministerstwo stworzyło"... na szczęście mogłam wysłać z pracy, a koleżanki to pocztą wysłały, bo też się wkurzały, że nie przechodzi
|
|
|
#2179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To fajnie, że Hania się budzi i nie krzyczy ![]() Justyna bardzo ładny ten wózek |
|
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2181 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi sie marzyl wozek jakis kolorowy, turkusowy, niebieski albo rozowy (ale to maz by mnie zabil chyba ), no ale bedzie brazowy, trudno.. Powoli sie przekonuje do tego koloru ![]() Co do gondoli to tez mam zagwozdke, bo do tej skladanej trzeba doplacic, chyba 300 zl. Ja jej jakos bardzo nie potrzebuje, bo tak jak pisalam, zmiesci mi sie do bagaznika. No a ta skladana jest mniejsza, a mi w koncu zalezalo na duzej gondoli, wiec bez sensu. Ta skladana ma tez taka dodatkowa zalete, ze ma dluzszy daszek w budce, i taka stojke w tym materiale co sie przyktywa dziecko (nie wiem jak to sie anzywa )Tak wiec chyba wezme ta zwykla. Jedyna rzecz jaka mnie jeszcze zastanawia to jak jest z braniem takiego wozka do samolotu? To moglby byc argument za skladana gondola.... Cytat:
Troche tego wrzuce, troche tamtego Patrze po konsystencji chleba czego brakuje i ewentualnie dodaje.Ale przepis na pierwszy chlebek, ktory upieklam pare lat temu wrzucilam do klubu (w watku przepisy). Bardzo polecam
|
||
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
no i niestety bez
sie nie obyło ![]() piję teraz herbatkę z kroplami miętowymi na spirytusie, bo innych nie mam, może mi pomogą, choc czuję, że jeszcze to nie koniec |
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin – mi na nieżyt nosa lekarz przepisał krople euphorbium compositum. Polecam
Cytat:
Ja to na L4 dopiero drugi tydzień i też myślałam, że tyle rzeczy będę robiła.. A tu nie mam na nic czasu.. Mam nadzieję, że jakoś uda mi się zorganizować sobie czas... Beatusia – ten stan minie... Nam też kasy brakuje, więc zakupy dzieciowe odłożone na następny miesiąc.. Ehh.. Też mam obawy, że finansowo nie wyrobimy jak będzie maluszek.. No ale jakoś to musi być prawda? JJJustynAAA – gratuluje i zazdroszczę wybrania już wózka.. My też chcemy jakiś wózek na wyboiste drogi, bo chcemy trochę z maluchem pojeździć w trasy ![]() Ja dziś wstałam przed 10.. Obudziłam się po 8, Mąż zaczął sobie ćwiczyć, a ja dalej zasnęłam, a miałam wstawać.. Jeśli chodzi o porcje jedzeniowe to ja też mega dużo pochłaniam. Nawet się nie ważę, a do wizyty 7-ego lutego jeszcze tyyyyyyle czasu. Aż się boję jak stanę tam na wadze. Ostatnio mam parcie na słodkie i jem dużo, a wcześniej słodkie mogło dla mnie nie istnieć. W piątek wybieram się na glukozę i nie wiem czy przestać jeść słodkie na te dwa dni czy co? Boję się o wyniki...... Jakoś mnie kłuje dziś brzuch z prawej strony i jakoś wyrostek mi wpadł do głowy.. Ogólnie boli mnie gardło i jakoś nie za dobrze się czuję..... Do tego na dworze jest zimno, biało i ślisko.. Siedzę dziś w domu.. Mąż zażyczył sobie barszcz na obiad, tylko ciekawe jak go zrobię jak nie mam buraczków ![]() Dostałam od siostry rogala - kojec. Jest duży Właśnie uprałam pokrowiec i jak wyschnie zacznę używać O taki: http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2. Kolor fioletowy we wzroki kwiatowe. Swoją drogą nawet nie wiedziałam, że on tyle kosztuje ![]() No to tyle na razie.. Odpoczywam i muszę coś wymyślić na ten obiad.. Chyba zjem płatki z mlekiem..... |
|
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pora zabrać się za robienie obiadku... na dziś zaplanowałam gulasz z pieczarkami...
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona już doczytałam, że się przejadłaś... coś na trawienie to może rumianek?
ja zmykam robić obiad - dziś pałki z kurczaka pieczone w ziołach, ryż i surówka z marchewki z chrzanem
|
|
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
a próbowałaś migdałki? Ja cały czas mam awaryjną paczkę...
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

w piątek wizyta boję się ważenia
bo ile ona jeszcze w tym wózku pojeździ, chyba, że właśnie jak będzie Antosia to też będzie chciała jeździć, z nią to nigdy nic nie wiadomo
za tydzień mają być warsztaty z kąpania wiec jeszcze bardziej się ucieszył

ale nie miałam na razie czasu, żeby dokładnie przeanalizować różnice między nimi
to jest naprawdę jakaś masakra. a tu tyle wydatków przed nami.. mnie od razu zaczyna dręczyć myśl, że skoro jeszcze dziecka nie ma, a mi na wszystko brakuje, to co będzie, jak ono już faktycznie przyjdzie na świat
za wizytę 

za dzisiejsze wizyty!
sie nie obyło