Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 11:58   #2161
martuszka0
Rozeznanie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Martuszka i jak wzięłam TŻta na SR? Zadowolony?

U nas dzisiaj pobudka o 6, wcześniej o 5 i tak co 10 minut próba wstawania już, ale ostatecznie dobiliśmy do tej 6

Pisałyście o porcjach jedzenia, powiem Wam, że ja też musiałam zwiększyć swoje, bo jak jadłam normalnie to po 1,5 godziny już byłam strasznie głodna, a teraz dociągnę do 2,5 godziny w piątek wizyta boję się ważenia

Po wizycie chyba skoczymy pooglądać te wózki „na żywo”, bo trzeba sobie przetestować, opinie i zdjęcia w necie to za mało żeby wydawać 2 tysiące zł a i jeszcze się zastanawiam czy Hanka nie dostanie nowej spacerówki tzn tej Inglesiny Trip, ale to się zobaczy jeszcze bo ile ona jeszcze w tym wózku pojeździ, chyba, że właśnie jak będzie Antosia to też będzie chciała jeździć, z nią to nigdy nic nie wiadomo
a nawet mu się podobało za tydzień mają być warsztaty z kąpania wiec jeszcze bardziej się ucieszył niech chodzi ze mną, bo samej mi się nie chce
a wózki rzeczywiście lepiej obejrzeć, dotknąć i przymierzyć

beatusia zdecydowałaś się, gdzie będziesz rodzić? Ja początkowo wybrałam Kliniki, ale im bliżej porodu tym bardziej się waham moja gin polecała Kamińskiego...

A ja na L4 idę za miesiąc w sumie chciałam pracować jak najdłużej, ale im blizej porodu tym bardziej mi się nie chce hihi i cieszę się, że jeszcze tylko pare tygodni i wolne jakoś tak rozleniwiłam się ostatnio
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:58   #2162
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Kasian, za Mure to ja recze rekami i nogami Przetestowalam ja juz na dziesiata strone i jestem pewna dobrego wyboru Mialam chwile zawahania i chcialam w pewnym momencie brac Mutsy 4 rider, ale ostatecznie zrezygnowalam ze wzgledu na mala gondole.

Jedynymi wadami Mury, ktore zdiagnozowalam to waga i szerokosc, ale mi to totalnie akurat nie przeszkadza, bo nie mam zadnych schodow do pokonania i mamy auto combi, wiec rozmiar nam nie straszny A druga rzecz to kosz na zakupy. Koszt sam w sobie nie jest maly, ale zaraz nad nim jest taka metalowa czesc do montowania siedziska i przez to nie za wiele mozna tam wlozyc... Kolezanki mi mowili, ze pojemny kosz jest wazny, bo duzo sie wozi gratow ze soba... No trudno, nie ma wozka idealnego, najwyzej bede wozic druga torbe na kierownicy.

A tak poza tym to same zalety Super amortyzacja, super sie prowadzi, mi sie bardzo podoba design tego wozka (ale to kwestia gustu), latwo sie sklada i przede wszystkim jest bardzo porzadnie wykonany. Nic nie trzeszczy, nie klekocze (to by mnie doprowadzalo do szalu).

Jak juz bedziesz kupowac to daj znac za ile najtaniej znalezliscie. Ja na razie mam spacerowke + gondole za 2000 i fotelik z baza za 1030. Ale to planuje kupowac w kwietniu,mzeby gwarancja starczyla na dluzej

O Pallas dzięki Ci za recenzję

Właśnie ja się zastanawiam nad tym koszem, bo jednak faktycznie dużo rzeczy tam wrzucałam, chociażby głupi kocyk zajmuje już dużo miejsca waga też mnie trochę przeraża, tym bardziej, że my tu mamy pełno pagórków i górek (chociaż to Wielkopolska ), ale czytałam opinie, że to nie szkodzi i pomimo wagi bardzo dobrze się pcha po takim terenie.
Jeszcze mamy trochę czasu, muszę to przemyśleć, a my też na pewno wcześniej niż w kwietniu/maju nie będziemy kupować.
Ja znalazłam póki co najtaniej właśnie za 2000zł
A jaki kolor będziecie brać? Mi się podoba ten walnut brown, ale to bardziej w wersji spacerowej
Widziałam też, że gdzieniegdzie są dwie gondole do wyboru ale nie miałam na razie czasu, żeby dokładnie przeanalizować różnice między nimi
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:01   #2163
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:

Monijaa a Ty masz dzisiaj znowu wizytę? Dzień po dniu?

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

Wczoraj miałam USG dzisiaj mam wizytę u gina

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:03   #2164
ilkas
BAN stały

Beatusia10 to ja w tym temacie też jestem na czasie...bo coś mi kasy zaczęło brakować. Nie wiem czy to te święta tak mnie spłukały czy o co chodzi..ale mam jakąś masakrę finansową... a zapowiada się coraz gorzej...tzn marzec i kwiecień będzie najgorszy...

Martuszka0 no i dobrze..korzystaj z wolnego póki możesz..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:07   #2165
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Janeczka teraz to mnie przestraszyłaś tą dziewczynką
A jakie pampy? Ja zwykłą tetre 2 lata temu kupowałam za 2 zł a kolorowe flanele za 5

Przyszedł ten wygrany kubeczek z bebiko nawet fajny, ma mjekki ustnik, chyba sie przeżucimy w nim na mleczko, choć troche mały jest miarka max 210ml i to przy samej gorze, jak dosylie mleko to nie wiem czy sie zmieści :p

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:13   #2166
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
beatusia zdecydowałaś się, gdzie będziesz rodzić? Ja początkowo wybrałam Kliniki, ale im bliżej porodu tym bardziej się waham moja gin polecała Kamińskiego...
ja zdecydowałam się na Brochów, chodzę prywatnie do lekarza, który tam pracuje. Gdybym mieszkała w centrum, to pewnie bym wybrała Kamińskiego. Ale żeby tam dojechać do mam caluteńkie miasto do przejechania, więc nie będę ryzykować.. no i nie jestem pewna czy na Kamińskiego pracuje jakiś lekarz, który zna się na mojej chorobie.. Klinik w ogóle nie brałam pod uwagę

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Beatusia10 to ja w tym temacie też jestem na czasie...bo coś mi kasy zaczęło brakować. Nie wiem czy to te święta tak mnie spłukały czy o co chodzi..ale mam jakąś masakrę finansową... a zapowiada się coraz gorzej...tzn marzec i kwiecień będzie najgorszy...
no to bardzo Ci współczuję, bo wiem, co czujesz to jest naprawdę jakaś masakra. a tu tyle wydatków przed nami.. mnie od razu zaczyna dręczyć myśl, że skoro jeszcze dziecka nie ma, a mi na wszystko brakuje, to co będzie, jak ono już faktycznie przyjdzie na świat
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:21   #2167
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Nie takie L4 straszne Ja tez sie zapieralam rekami i nogami i zawsze mowilam "Co ja bede robic przez caly dzien? Zanudze sie bez pracy" i dopiero jeden kumpel mnie sprowadzil na ziemie mowiac "Strasznie Ci wspolczuje, musisz miec mega nudne zycie, skoro praca jest jedyna atrakcja"
Naprawde jest milion rzeczy do robienia. Wreszcie nadrobilam wszystkie zaleglosci towarzyskie, chodze sobie na fitness, na spacery, robie swieze zakupy na targu, a nie o 22 w Tesco, pieke swoj wlasny chlebek, czytam te wszystkie ksiazki na ktore nigdy nie mialam czasu... Nie zaluje
Rok temu też piekłam chlebki Właśnie się zastanawiałam czy znowu nie zacząć. Robiłam na zakwasie z ziarenkami.
A Ty jaki masz przepis?

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Witam się w 27tc i gratuluję Dziewczynom kolejnych rozpoczętych tygodni.
Gratuluję 27 tc

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Paulka i Justynka- ciuszki słodkie

ja też już po wizycie, dziś ekspresowo- 15 min i 100zł nie ma.. dowiedziałam się tylko, że szyjka bardzo długa, twarda i zamknięta, macica na swoim miejscu, serduszko bije miarowo. Mimo prawidłowej morfologii żelazo nadal mam brać, bo tylko dzięki temu, że biorę mam dobre wyniki, wynik moczu jest ok. tak więc z racji tego, że wszystko jest super, następna wizyta za 5-6 tygodni kazał mi zrobić hcv, tsh, hiv i toxo.
za wizytę
Ja dziś robiłam badanie na toxo i Hbs.

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Przyszla mi poducha / rogal poniżej zdjęcia
Super

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
WIADOMOSC Z OSTATNIEJ CHWILI kupilismy wozek
Czekamy na zdjęcie

Cytat:
Ja już po wizycie. Również bardzo ekspresowa. Wszystko jest w porządku, Dzidzi rośnie, szyjka ok. Tylko waga skoczyła do góry Na plusie mam 8,5 kg.
za wizytę.

Mi waga dopiero teraz idzie do góry. W ciągu 2 tygodni przytyłam 1,5 kg. Nie wiem gdzie to poszło, bo na oko wydaje mi się, że nic mi się nie powiększyło No może trochę w boczki...
Stary 2014-01-22, 12:26   #2168
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
kurcze zdziwiłam się mocno bo ja takie pieluchy kupowałam po 1,50-2 zł (też na all) No chyba, ze w ciągu 2 lat tak ceny podrosły ale nie chce mi się wierzyć
a zwykłe tetry bez wzoru kupowałam coś po 0,80gr.
ja u siebie tetrę najtaniej w smykolandzie dostałam - po 2,49zł, flanela biała 4 zł, to samo tetra kolorowa, a flanela kolorowa - 5zł

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
dziewczyny u nas to samo, także bez paniki, my od 15-tego juz jedziemy na debecie
dobrze, że chociaż wózek mamy na zero, bo nie trzeba było za niego płacic - mąz dla szwagra wykonał robotę i poszło w pokrycie ceny wózka
przyszły miesiąc tez nie zapowiada się kolorowo - ja 1000zł wydatki, mąż to samo, to nie wiem czy wypłaty starczy

ale się objadłam, masakra, az mi nie dobrze, głowa mnie rozbolała, śniadanie dopiero po 10, obiad o 11.30 - niepotrzebnie go w sumie wciągnęłam
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:28   #2169
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
a nawet mu się podobało za tydzień mają być warsztaty z kąpania wiec jeszcze bardziej się ucieszył niech chodzi ze mną, bo samej mi się nie chce
a wózki rzeczywiście lepiej obejrzeć, dotknąć i przymierzyć

A ja na L4 idę za miesiąc w sumie chciałam pracować jak najdłużej, ale im blizej porodu tym bardziej mi się nie chce hihi i cieszę się, że jeszcze tylko pare tygodni i wolne jakoś tak rozleniwiłam się ostatnio
To super ze mu sie podobalo
A Wy jestescie zdecydowani na wozek jakis?

Cytat:
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app

Wczoraj miałam USG dzisiaj mam wizytę u gina

aaaa kapuje

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Janeczka teraz to mnie przestraszyłaś tą dziewczynką
A jakie pampy? Ja zwykłą tetre 2 lata temu kupowałam za 2 zł a kolorowe flanele za 5

Przyszedł ten wygrany kubeczek z bebiko nawet fajny, ma mjekki ustnik, chyba sie przeżucimy w nim na mleczko, choć troche mały jest miarka max 210ml i to przy samej gorze, jak dosylie mleko to nie wiem czy sie zmieści :p

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
O to super, że kubek dotarl, niestety one zazwyczaj sa male, tez nie wiem czy producenci nie rozumieja, ze rodzice chca w tym podawac nie tylko picie ale i mleko

Hania sie obudzila i spiewa w niani słychać du du du du

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-22, 12:28   #2170
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się zimowo... Otwieram rano oczy a tam full białego puchu... mamy prawdziwą zimę

wózek który kupiliśmy: BABY DESIGN ESPIRO GTX

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Justyna ja w zeszlym roku probowalam tej strony ale ciagle byly problemy i zrezygnowalam
Ja w tamtym roku bez problemu wysyłałam za pomocą tego programu pity a w tym roku ciągle problem z netem...

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to wlaśnie nadszedł ten dzień gdzie nie widzę już szanownej
TO witaj w klubie i co my teraz zrobimy ????

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość

i nie pamiętam kto pytał o rozliczenia... ja używałam i jakoś mi wysyłało ale nie pamiętam jak to dokładnie było... wiem że był jakiś problem to dzwoniliśmy do docelowego urzędu o potwierdzenie czy doszło
ja pytałam... ciągle mi wyskakuje brak połaczenie internetowego - a net normalnie mi hula.

Dzis jeszcze spróbuje a jak się nie uda to nie wiem... A mam tych pitów trochę ponad 10

Sylvunia nieźle zapakowałaś do pieca z tym jedzeniem ale nie martw się ja też ostatnio jem jak za dwoje także nie jesteś sama

madziula wrzuć link albo nazwę tego sprzedawcy???

Aldrin zdrówka... No i uważaj na siebie...

Niki ja to w ogóle mam zboczenie do cyferek... uwielbiam wypełniać coś do zusu, us, czy jakieś papiery... Mąż się dziwi że nie zostałam księgową czy doradcą podatkowym - to moje takie niespełnione marzenie

kaorlak za kolejny tc.

beatusia ja mam to samo z jednej strony jestem zmęczona, a z drugiej jak pomyślę że miałabym do maja siedzieć całymi dniami na wsi w domu to masakra jakaś dla mnie. Co innego w mieście, jakiś schopping, SH czy CH... Więc na razie chodzę dzielnie do pracy, ale jak długo zobaczymy...
Pamiętaj że nam zawsze możesz pomarudzić... Doradizmy, pocieszymy

Pallas może masz rację...

kasiab ja bym nie czekała do soboty z tym ccc... podobno już nie ma w czym wybierac a co będzie do soboty

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:29   #2171
paulka0212
Wtajemniczenie

Ja też mam kichę z kasą w tym msc, przez święta tak się spłukaliśmy

A pieluchy tetrowe kupuję po 1, 99 w auchanie

Idę do dziadka, buziaki

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:31   #2172
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Justyna super wózek

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:35   #2173
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

ja pytałam... ciągle mi wyskakuje brak połaczenie internetowego - a net normalnie mi hula.

Dzis jeszcze spróbuje a jak się nie uda to nie wiem... A mam tych pitów trochę ponad 10

kasiab ja bym nie czekała do soboty z tym ccc... podobno już nie ma w czym wybierac a co będzie do soboty
Byłam w ccc chyba jakos tydzień temu i nie było już prawie nic... po jednej parze i to w rozmiarze 40... no ale moze bedziesz miała szczescie i cos znajdziesz

A sprawdzałaś czy Ci firewall albo antywir nie blokuje połączenia programu z netem? bo czasem tak się zdarza...

Zimno, ale przyjemnie na dworze przynajmniej nie wieje
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:36   #2174
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
beatusia ja mam to samo z jednej strony jestem zmęczona, a z drugiej jak pomyślę że miałabym do maja siedzieć całymi dniami na wsi w domu to masakra jakaś dla mnie. Co innego w mieście, jakiś schopping, SH czy CH... Więc na razie chodzę dzielnie do pracy, ale jak długo zobaczymy...
Pamiętaj że nam zawsze możesz pomarudzić... Doradizmy, pocieszymy
dziękuję Kochana ale mnie denerwuje takie marudzenie i rozczulanie się nad sobą.. bo ja wtedy jestem na wszystko anty i co byś nie zaproponowała, to zawsze znajdę argument na nie. muszę się wziąć w garść i tyle.

ahaa, super wózek
Stary 2014-01-22, 12:37   #2175
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję Kochana ale mnie denerwuje takie marudzenie i rozczulanie się nad sobą.. bo ja wtedy jestem na wszystko anty i co byś nie zaproponowała, to zawsze znajdę argument na nie. muszę się wziąć w garść i tyle.

ahaa, super wózek
to nie będziemy pocieszać i głaskać tylko skopiemy Ci tyłek żebyś się wzieła w garść
Stary 2014-01-22, 12:41   #2176
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja też mam kichę z kasą w tym msc, przez święta tak się spłukaliśmy

A pieluchy tetrowe kupuję po 1, 99 w auchanie
.
Czyli witam w klubie spłukanych

Cena pieluch chyba dobra... Chociaż mi się podobają te kolorowe...

Zmykam bo zaraz nie będę sama

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:

ahaa, super wózek

To tak jak pisze Karolkya skopiemy ci tyłek i karzemy się wziąć w garść.
Ja też tak mam - jestem mistrzynią w wyszukiwaniu argumentów na nie jak mam wisielczy humor... Ale ostatnio walcze z tym...

dzięki wózek mi też się podoba. Jest dla aktywnych mam - więc będę miała mobilizację hihih, a tak poważnie to szukałam wózka na wieś na drogi z dołami...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:46   #2177
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Justyna wizualnie wozek sie swietnie prezentuje oby sie sprawdzil

Stary 2014-01-22, 12:47   #2178
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Widzę, że wątek nieco odżył po ostatnim zastoju... mam nadzieję, że zapisały mi się wszystkie cytaty...

Cytat:
Przyszla mi poducha / rogal poniżej zdjęcia
i jak się sprawdził po pierwszej nocy? Możliwe, że musisz się jeszcze przyzwyczaić, ale niedługo zobaczysz pozytywne efekty

Cytat:
SEL obys miala racje...
WIADOMOSC Z OSTATNIEJ CHWILI kupilismy wozek
Bardzo ładny

Cytat:
Ja już po wizycie. Również bardzo ekspresowa. Wszystko jest w porządku, Dzidzi rośnie, szyjka ok. Tylko waga skoczyła do góry Na plusie mam 8,5 kg
za wizytę i szyjkę!

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Mowilam ze mloda cisnie na szyjke i boje sie co tam jest, tym bardziej, ze ja jakas nieczula jestem, bo do 6cm rozwarcia z mlodym nic nie czulam, takze zbadal mnie i jest szyjka wysoko i twarda , 2 cm, takze narazie sie uspokoilam, ale jak bede dalej czuc ucisk to mam nospe brac i jak dojdzie cos jeszcze to od razu przychodzic. Takze sie uspokoilam, jeszcze troche bede na chodzie
Ale z dzidziusiem ok a szyjka wciąż trzyma

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
A ja pozamawiałam mase higienicznych pierduł, jako że tu zastój a u Tżta kumpel Znalazłam sprzedawcę co ma niskie dość ceny jeżeli chcecie aventa, nuk lub lovi 13 zł kurier Nooo tylko jak wziełam wszystko, podkłady, do nosa duperele, smoki, wkładki, małą butle to mi wyszło 159 i śliniak gratis dostane
Ciuszki tez ma, ale narazie tylko konkrety
To się obłowiłaś
Ja jestem na etapie robienia list co mi jest potrzebne... niby mam ściągi, ale i tak sporo czasu na tym mi schodzi...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
6 doba

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam
W koncu mamy śnieg
Boli mnie cos ząbek od rana...

Cytat:
szefowa jest od rana wściekła i pośrednio wszystko odbija się na mnie, strasznie jestem zmęczona, głowa mnie boli, mamy zepsute drugie auto i okazało się, że może to być silnik, pogoda beznadziejna i szklanka na drodze dziś mąż mnie zawiózł, ale jutro albo muszę sama, albo prosić się o pracę w domu no i jeszcze miałam rano wrażenie, że mój kot ma gorączkę
ale się wszystkiego nazbierało... jak radziły dziewczyny, zastanów się nad tym l4

Cytat:
Chyba poszalalam wczoraj z tymi porzadkami, bo cos sie teraz dobudzicbni moge... Nie wiem czy lepiej zimny prysznic czy dalej isc spac
Spać

Część rzeczy się nie pocytowało, ale już nie pamiętam co dokładnie...
Tak więc gratuluję pozostałych mocnych szyjek i za dzisiejsze wizyty!

Justyna, ja w tamtym roku też miałam problem z wysłaniem, więc wypełniłam ręcznie... ale mi nie przyjęli, bo "powinnam dawać przykład innym, jaki to wspaniały program ministerstwo stworzyło"... na szczęście mogłam wysłać z pracy, a koleżanki to pocztą wysłały, bo też się wkurzały, że nie przechodzi

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:50   #2179
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
To super ze mu sie podobalo
A Wy jestescie zdecydowani na wozek jakis?

Hania sie obudzila i spiewa w niani słychać du du du du

Kupujemy od koleżanki używany Hartan. Stan jest bardzo dobry i przede wszystkim stelaż i gondola zmieszczą nam się do bagażnika bo gondola jest składana na płasko. Nowego tego wózka bym nie kupiła, bo za drogi a Ty chcesz oglądać jakiś konkretny???

To fajnie, że Hania się budzi i nie krzyczy

Justyna bardzo ładny ten wózek
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:50   #2180
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
to nie będziemy pocieszać i głaskać tylko skopiemy Ci tyłek żebyś się wzieła w garść
to Wam wtedy powiem, że jesteście bez serca i zero zrozumienia :P
Stary 2014-01-22, 12:55   #2181
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
O Pallas dzięki Ci za recenzję

Właśnie ja się zastanawiam nad tym koszem, bo jednak faktycznie dużo rzeczy tam wrzucałam, chociażby głupi kocyk zajmuje już dużo miejsca waga też mnie trochę przeraża, tym bardziej, że my tu mamy pełno pagórków i górek (chociaż to Wielkopolska ), ale czytałam opinie, że to nie szkodzi i pomimo wagi bardzo dobrze się pcha po takim terenie.
Jeszcze mamy trochę czasu, muszę to przemyśleć, a my też na pewno wcześniej niż w kwietniu/maju nie będziemy kupować.
Ja znalazłam póki co najtaniej właśnie za 2000zł
A jaki kolor będziecie brać? Mi się podoba ten walnut brown, ale to bardziej w wersji spacerowej
Widziałam też, że gdzieniegdzie są dwie gondole do wyboru ale nie miałam na razie czasu, żeby dokładnie przeanalizować różnice między nimi
Ja biore wlasnie walknut brown.. A zapomnialam dodac, ze kolorystyka tego wozka jest jego kolejna wada, no ale juz trudno Mi sie marzyl wozek jakis kolorowy, turkusowy, niebieski albo rozowy (ale to maz by mnie zabil chyba ), no ale bedzie brazowy, trudno.. Powoli sie przekonuje do tego koloru

Co do gondoli to tez mam zagwozdke, bo do tej skladanej trzeba doplacic, chyba 300 zl. Ja jej jakos bardzo nie potrzebuje, bo tak jak pisalam, zmiesci mi sie do bagaznika. No a ta skladana jest mniejsza, a mi w koncu zalezalo na duzej gondoli, wiec bez sensu. Ta skladana ma tez taka dodatkowa zalete, ze ma dluzszy daszek w budce, i taka stojke w tym materiale co sie przyktywa dziecko (nie wiem jak to sie anzywa )

Tak wiec chyba wezme ta zwykla. Jedyna rzecz jaka mnie jeszcze zastanawia to jak jest z braniem takiego wozka do samolotu? To moglby byc argument za skladana gondola....

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Rok temu też piekłam chlebki Właśnie się zastanawiałam czy znowu nie zacząć. Robiłam na zakwasie z ziarenkami.
A Ty jaki masz przepis?
Oj, niestety im dluzej w kuchni siedze tym coraz wiecej rzeczy robie na oko i ciezko by bylo opisac Troche tego wrzuce, troche tamtego Patrze po konsystencji chleba czego brakuje i ewentualnie dodaje.

Ale przepis na pierwszy chlebek, ktory upieklam pare lat temu wrzucilam do klubu (w watku przepisy). Bardzo polecam
Stary 2014-01-22, 12:59   #2182
Ramona_85
Zakorzenienie

no i niestety bez sie nie obyło
piję teraz herbatkę z kroplami miętowymi na spirytusie, bo innych nie mam, może mi pomogą, choc czuję, że jeszcze to nie koniec
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 12:59   #2183
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
to Wam wtedy powiem, że jesteście bez serca i zero zrozumienia :P
nie powiesz, nie powiesz, a jak powiesz to nie będziemy się tak tym przejmować bo wiemy, że potrzebujesz motywacji i znajdziemy sposób na to żebyś się uśmiechnęła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 13:02   #2184
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
nie powiesz, nie powiesz, a jak powiesz to nie będziemy się tak tym przejmować bo wiemy, że potrzebujesz motywacji i znajdziemy sposób na to żebyś się uśmiechnęła
Stary 2014-01-22, 13:02   #2185
Myska0
Zakorzenienie

Aldrin – mi na nieżyt nosa lekarz przepisał krople euphorbium compositum. Polecam

Cytat:
Nie takie L4 straszne Ja tez sie zapieralam rekami i nogami i zawsze mowilam "Co ja bede robic przez caly dzien? Zanudze sie bez pracy" i dopiero jeden kumpel mnie sprowadzil na ziemie mowiac "Strasznie Ci wspolczuje, musisz miec mega nudne zycie, skoro praca jest jedyna atrakcja"
Naprawde jest milion rzeczy do robienia. Wreszcie nadrobilam wszystkie zaleglosci towarzyskie, chodze sobie na fitness, na spacery, robie swieze zakupy na targu, a nie o 22 w Tesco, pieke swoj wlasny chlebek, czytam te wszystkie ksiazki na ktore nigdy nie mialam czasu... Nie zaluje

Ja to na L4 dopiero drugi tydzień i też myślałam, że tyle rzeczy będę robiła.. A tu nie mam na nic czasu.. Mam nadzieję, że jakoś uda mi się zorganizować sobie czas...

Beatusia – ten stan minie... Nam też kasy brakuje, więc zakupy dzieciowe odłożone na następny miesiąc.. Ehh.. Też mam obawy, że finansowo nie wyrobimy jak będzie maluszek.. No ale jakoś to musi być prawda?

JJJustynAAA – gratuluje i zazdroszczę wybrania już wózka.. My też chcemy jakiś wózek na wyboiste drogi, bo chcemy trochę z maluchem pojeździć w trasy

Ja dziś wstałam przed 10.. Obudziłam się po 8, Mąż zaczął sobie ćwiczyć, a ja dalej zasnęłam, a miałam wstawać..

Jeśli chodzi o porcje jedzeniowe to ja też mega dużo pochłaniam. Nawet się nie ważę, a do wizyty 7-ego lutego jeszcze tyyyyyyle czasu. Aż się boję jak stanę tam na wadze. Ostatnio mam parcie na słodkie i jem dużo, a wcześniej słodkie mogło dla mnie nie istnieć. W piątek wybieram się na glukozę i nie wiem czy przestać jeść słodkie na te dwa dni czy co? Boję się o wyniki......

Jakoś mnie kłuje dziś brzuch z prawej strony i jakoś wyrostek mi wpadł do głowy.. Ogólnie boli mnie gardło i jakoś nie za dobrze się czuję..... Do tego na dworze jest zimno, biało i ślisko.. Siedzę dziś w domu.. Mąż zażyczył sobie barszcz na obiad, tylko ciekawe jak go zrobię jak nie mam buraczków

Dostałam od siostry rogala - kojec. Jest duży Właśnie uprałam pokrowiec i jak wyschnie zacznę używać O taki: http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2. Kolor fioletowy we wzroki kwiatowe. Swoją drogą nawet nie wiedziałam, że on tyle kosztuje

No to tyle na razie.. Odpoczywam i muszę coś wymyślić na ten obiad..

Chyba zjem płatki z mlekiem.....

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:02   #2186
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
piję teraz herbatkę z kroplami miętowymi na spirytusie, bo innych nie mam, może mi pomogą, choc czuję, że jeszcze to nie koniec
biedaczko
nie wiem czy pisałaś ale co Ci tak zaszkodziło?
Stary 2014-01-22, 13:06   #2187
VwVampirka
Zakorzenienie

Pora zabrać się za robienie obiadku... na dziś zaplanowałam gulasz z pieczarkami...

Oscar Wilde
Stary 2014-01-22, 13:10   #2188
karolkya
Wtajemniczenie

Ramona już doczytałam, że się przejadłaś... coś na trawienie to może rumianek?

ja zmykam robić obiad - dziś pałki z kurczaka pieczone w ziołach, ryż i surówka z marchewki z chrzanem
Stary 2014-01-22, 13:10   #2189
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałaś migdałki? Ja cały czas mam awaryjną paczkę...

Oscar Wilde
Stary 2014-01-22, 13:13   #2190
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
herbatki niby pomagają na takie dolegliwości, oby jednak więcej nie było

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości