|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 4
Cytat:
Teraz jedziemy na dłuższy weekend i później dopiero w październiku na weekend tez. Mam nadzieje, ze juz niedługo będę na zwolnieniu 😝😝😝 a później na macierzyński, oby się udało <3 Nie chce robić kolejnego testu, się dolowac niepotrzebnie, w czwartek się wyjaśni. Jaka beta powinna być skoro to będzie 35dc? Ktoś się orientuje?
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Pati- nie ma reguły. Jak popatrzysz na normy, to one są strasznie rozpięte.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wakacje w domu ale ciesze sie, ze odpoczne mam nadzieje ze urlop rozpoczne dobra nowina czwartek juz niedlugo Kochana, zycze Ci szczesliwej podrozy bo wiem ze lecisz do PL ?
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny
Siva mnie też się przelewa/bulgocze w brzuchu, a wzdęta chodzę dziś cały dzień jak balon A;e ja nie narzekam, cieszy mnie każdy objaw, jak również to , że nie są tak strasznie uciążliwe
|
|
#2165 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
caly czas ![]() Choc wlasnie doszly lekkie wieczorne mdłości ![]() Ooo i widze ze nie tylko w temacie ciazy jestesmy w tym samym momencie bo z domem mamy podobnie ![]() Plany nam sie ciagle szybko zmienialy, mialo byc mala stancja chwilowa, ale teraz znalezlismy dom i oczywiscie zalatwianie kredytu ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Ale po niedzieli urlop ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Jeszcze we wtorek pierwsze usg i w ogole będę szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Sreberko kiedy powiedzialas najblizszym ze jestes w ciazy? Jejusiu ja juz nie moge wytrzymać, ale oczywiscie trzymam jezyk za zebami bo musze byc pewna ze wszystko ok.
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc tak mama, siostra i najbliższa przyjaciółka wiedziały po teście sikanym , teściowa po 1 becie, szefowa po drugiej becie Po wizycie u gina druga przyjaciółka i kuzynka, która starała się na równi ze mnę (też jest w ciąży
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2016-07-12 o 22:01 |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj jak ja sie ciesze razem z Wami dziewczynki
super ze Wam wreszcie sie udalo bo tyle czasu musialyscie sie starac
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zawsze jeździmy na noc, mój Mężuś prowadzi cała drogę a ja jak wsiade, ze 40 km i zasypiam, śpię az do domu rodziców gorzej ma Tz ale on lubi jeździć 😜Cytat:
kolejny stresik!
|
|
#2169 |
|
Konto usunięte
|
Oj ale Wam zazdroszczę tych mdłości i wzdęć...
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny, ja normalnie nie wierzę... W tylu cyklach próbowaliśmy po dwa Razy dziennie około owulacji, a teraz raz przytulaski dwa dni przed owu (wg moich wyliczeń) , jakoś chęci i natchnienia nie było, i pozytywne testy.
Ja wiem, że to jeszcze o niczym nie świadczy, ale tak długo o tym marzyłam... Dodatkowo, popilam w piątek, co prawda tylko 3 piwka, prędzej jakieś pół roku nic (bo się staraliśmy), byliśmy w parku rozrywki i jeździłam na mega hardcorowych kolejkach, skalalam do wody itd.... A test zrobiłam dopiero dzień przed spodziewana @, gdzie wcześniej zaczynałam juz 4 dni po owu. Jeszcze potrzebuje troszkę szczęścia i niech się utrzyma!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;62941701]Oj ale Wam zazdroszczę tych mdłości i wzdęć... [/QUOTE]Ja tez juz bym chciała poczuć coś poza bólem podbrzusza
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Pati dlatego nie ma co liczyc dni plodnych itd, tylko przez caly cykl kochac sie spontanicznie a nie z musu bo plodne itd
ja nie zrezygnowalam z alko calkowicie, nie ma co popadac w paranoje starania o dziecko nie moga byc moim glownym celem czy sensem zycia na to nie mamy wplywu, natura rzadzi sie swoimi prawami i wie co robi a ile stresow zaoszczedzonych
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec wchodziłam z założenia, że jeśli już jaram to chociaż drinkowac przestanę, i jakoś nawet chęci nie miałam. 😊😊 racja trzeba się kochać spontanicznie a nie na hop siup- owu i czy jest chęć czy nie ma to trzeba... Któraś z Was ok 3 tygodnie temu kiedy wróciłam od gina ze stwierdzeniem, że owu nie bedzie bo pęcherzyki są za małe powiedziała, że może być za wcześnie jeśli mam dłuższe cykle , to był mój 12dc i było kilka pęcherzykow ale małych . Która z was to powiedziała? 😘
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
od około dwóch tygodni zaczął mi dokuczać pewien problem. Podczas podniecenia dopada mnie silny ból głowy, który trwa jakiś czas i potem stopniowo puszcza. Momentami jest naprawdę silny, jakby klujacy i pulsujacy. Myślałam,że to minie, ale wydaje mi się, że jest coraz gorzej, dziś sie dosłownie poryczalam
Juz się naczytalam, że to może być jakiś tetniak, udar czy krwiak. Myślicie, że lekarz rodzinny da mi skierowanie do neurologa? Czy raczej wysmieje?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas (poza nami oczywiśćie ) wiedzą rodzice Tż (moi jeszcze nie) i babcia Tż, nie wiem jakim cudem, ale sama się domyśliła (stwierdziła, że inaczej wyglądam ) więc jak zapytała teściowej to ona jej potwierdziła, ale ma nikomu nie mówić i póki co tyle A oficjalnie powiemy wszystkim po USG genetycznym ![]() Cytat:
A za czytanie internetów należy się |
||
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy, od niedzieli mam biegunkę, tzn. na szczęście nie tak, że ciągle siedzę na kibelku, tylko częściej i luźniej (bez wchodzenia w szczegóły) i straszne głośno bulgocze i przelewa mi się w brzuchu i nie wiem co robić. Kilka dni temu prawdopodobnie miałam owulację i boję się, że jeśli nawet doszło do zapłodnienia, to nie dojdzie do zagnieżdżenia przez tą biegunkę ;( Dziś rano zjadłam zupełnie bezsmakowe płatki ryżowe na wodzie. Do tej pory nic nie brałam na to, ale to już trzeci dzień, więc myślę, że powinnam. Znalazłam w necie Dierol, proszek do rozpuszczania dla niemowląt i dzieci https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p52936-Di...at_10_saszetek. Myślicie, że nawet jeśli bym zaszła w ciążę (
) to mogę takie coś brać? Jakoś boję się brać stoperan czy coś podobnego.
|
|
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
PatiPee - trzymam kciuki za betę
![]() A my postanowiliśmy, że jak się uda, to oprócz mojej przyjaciółki (i szefowej w odpowiednim czasie) nie powiemy nikomu tak długo, jak się da. Poprzednim razem kolega się wygadał i dostawałam smsy z gratulacjami. Tylko, że wtedy już byłam w szpitalu i nie było żadnej nadziei Jutro lecę na monitoring, ale w tym cyklu jakoś słabo mi to idzie. Coś pęcherzyk nie chce rosnąć. W zeszłym cyklu już było po owu. Nie wiem, czy to wina streseu, czy czego. |
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Sreberko to u mnie wuedza moi rodzice i tesciowa. A po usg powiemy naszym babciom bo nie wytrzymamy
u nas 7lat po slubie a 3lata staran i tez sie nie dalo ukryc przed rodzicami jaj beta rosła. Takim szczesciej podzielilam sie od razu. Ale nikt wiecej na razie nie wie ![]() Takze tez cie rozumiem ze po dluzszym czasie staran czlowiek po prostu nie moze wytrzymac zeby sie pochwalic ze w koncu sie udalo. MalaWrednioszka, Schmetterling zobaczycie ze i z waszego szczescia sie bedziemy niedlugo cieszyc ![]() PatiPee jeszcze poczujemy cos wiecej napewno heh to dopiero poczatek. Ahoy lec do lekarza. Lepiej dmuchac na zimne ![]() Martita co do tych lekow niestety nie pomogę, ale jesli ci sie tak bedzie utrzymywac to tez lec do lekarza
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki sreberko, nie słyszałam o mące, ale już poczytałam i rzeczywiście ludzie piszą, że działa
![]() Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak mi się dziś nic nie chceeeee... czuję się, jakbym miała worek kartofli na plecach. I pracować też oczywiście mi się nie uśmiecha
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
ja też... mam takiego lenia, że nawet nie chce mi się niechcieć
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do Was, też mi się nic nie chce
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się dołączam
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dodam do tego lenistwa aktualne siedzenie u kosmetyczki na pedicure
Ahoy zarejstrowałaś się? |
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kasy mi szkoda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też zazdroszczę. Ja siedzę w pracy i udaję, że mnie nie ma. I robię wszystko, żeby nic nie robić. |
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem w pracy jeszcze tylko dwie godzinki, juhuuuuu 😀
Ja z testami pozytywnymi poleciałam do siostry i napisałam do szwagierki,bo one przeżywaly ze mną każda wizytę u gin. Musiałam im powiedzieć 😀😀😀
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

a jeszcze caly przyszly tydz sama będę, bo kolezanka na urlopie, ale potem ja ide na dwa tyg urlopowania