|
|
#2161 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa- łączmy się
Cytat:
A spodnie- wreszcie upolowałam w Pull&Bear, rozm. 32, potem Wam wkleję fotkę.chyba dlatego nigdy nie miałam kompleksu niskiego wzrostu, zawsze był kompleks krzywych nóg. ![]() Aha, byłam dzisiaj u lekarza..bo gdy rano ubrałam najmniejsze z moich spodni, a tu luz... waga wskazała 41kg. nigdy tak mało nie ważyłam.Dostałam skierowanie na morfologię, ob, i cosik w kierunku tarczycy. Lekarz mi powiedział, że po ciąży mogłam się nabawić nadczynności tarczycy, a to powoduje chudnięcie. Jutro jadę na badania. |
|
|
|
|
|
#2162 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mój kolega (poniżej 170cm) ma dziewczynę kilka lat młodszą, ale wyższą od siebie, nikt nie zwraca im na to uwagi, nikt nie wypomina mu, że jest niski. Chyba tylko ograniczeni ludzie oceniają po wzroście człowieka... Nam i tak jest łatwiej. Przyjaciel moich rodziców jest niski (160cm) i znalazł sobie żonę (też maleństwo) dopiero po 40-stce, mimo kasy, przyjemnej twarzy, inteligencji, rozwijanych hobby, wyższego wykształcenia technicznego, wielkiego serca żadna go nie chciała (to jeden z moich ulubionych wujków). Bezskutecznie starali się o dziecko (trochę późno), a teraz są już ponoć za starzy na adopcję
![]() lea - przyznam, że w Zarze nie patrzyłam na bluzki, ale na spodnie i spódnice. H&M i C&A dziecięce mi pod tym względem odpowiadają i to samo jest tańsze niż dorosły odpowiednik Moja mama ma 56 lat, urodziła 4 dzieci, mierzy 160cm i waży 46kg. Po ciążach szybko chudła (choć skóra na brzuchu zwisa niestety i biodra się powiększyły), ale też i tarczycy się dostało Mam nadzieję, że to nie powód u Ciebie...
|
|
|
#2163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja rowniez nie usluszalam krytyki ... zawsze jak przechodze to tylko widze katem oka jak sie odwracaja i przykuwaja wzrok mimo ze jestem niska i nie za piekna
|
|
|
|
#2164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A mamy to mamy takie same. moja tez czwórkę dzieci urodziła, 156cm mierzy, 45 kg waży. tylko, że biodra, tyłek i nogi ma straszliwie szczupłe.I nie ma reguły z ciążami, ja rodziłam naturalnie, a biodra jakie miałam tak mam. też się obawiam wyników tych badań, trzymajcie kciuki, oby było dobrze, żeby się nic nie pzrypętało, tym bardziej , że jeszcze jednego dzidziusia chcę. |
|
|
|
|
|
#2165 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mam troje rodzeństwa i nie wyobrażam sobie mieć tylko jednego dziecka.
|
|
|
#2166 |
|
BAN stały
|
a jasobie nie wyobrazam miec dziecko wogole :P
zreszta zawsze sie smiejemy z TZ ze w ciazy bym sie caly czas przewracala gdyby mi doczepic taki brzuch
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Nie depcze krokusów
|
Moja kumpela miała zgrabny, mały brzuszek, dziecko ważyło 3kg i było zdrowe. Nie kupowała ubrań ciążowych, tylko po prostu większe rozmiary (spodnie obowiązkowo skracane).
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytylabys napewno chociaz odrobine, bo nie mozna b yc szczuplym z duzym brzuchem A wiem, ze jestes chudzinką jak ja
|
|
|
#2169 |
|
Konto usunięte
|
DJADKJGU, ja właśnie miałam tylko taki brzuszek doczepiony, i wcale się nie przewracałam.
![]() |
|
|
|
|
#2170 |
|
Raczkowanie
|
moja kolezanka z klasy miala 1.50 i strasznnie drobniutka. Bo to do szkoly chodzila jeszcze to ubierala polarki i praktycznie nic nie bylo widac ze jest. Brzuszek miala tak sobie ale dziecko to takie duze urodzila...a jakie sliczne
Ja siebie w ciazy nie wyobrazam....hehe
|
|
|
#2171 |
|
BAN stały
|
no moje kolezanka co mieszka obok mnie tez ma dziecko a jest taka jak ja, drobna, niska... jak ja spotkalam i mi ten brzuch pokazala to myslalam ze ja sie przewroce! :O dzisiaj maly ma juz troche a ja nadal nie moge pojac jak to cos sie w niej miescilo!
ale nie mi sie przejmowac, nie lubie dzieci wiec problem sie rozwiazuje
|
|
|
|
|
#2172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) taka to matka przyroda opiekuncza jest![]() lea 35 i Malla - moja mama lat 52 tez urodziła 4 dzieci , jest drobna - 160 cm i ok 50kg, po ciązach zostały jej fałdki na skóry na brzuchu i biust podupadł, ale nie narzeka )nie wyobrazam sobie miec tylko jedno dziecko, chociaz narazie daleko do tego (a raczej TZowi ..)a tak w czasach liceum, jak ktos postronny dowiadywał sie ze mam az 3 rodzenstwa to czesto dziwnie kojarzył, ze skoro rodzina wielodzietna to pewnie jakas rodzina trudna, alkoholizm i te sprawy , tez tak miałyscie???
|
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
ja tez mam trojke rodzenstwa
heheale raczej ja tak nie mysle jak TY
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 4 rodzeństwa i chcę mieć 4 dzieci, o ile oczywiście będzie mnie na to stać.. (a w ciąży sobie siebie nie wyobrażam ;p) Moja mama też jest niska i drobna (mam to po kimś, nie?
), a brzuszek miała mały, bo my mamy figurki klepsydry, czyli ładne kobiece bioderka a ponoć duże brzuchy do przodu mają kobiety bez bioder, tak słyszałam.Malla zauważyłaś że w tym samym czasię się zapisałyśmy na forum :P? |
|
|
|
|
#2175 |
|
Nie depcze krokusów
|
_agatka - też się z tym spotkałam, "ale to rodzone rodzeństwo czy z bidula?". Rodzone, a nawet jeśli nie, to co, przyszywane gorsze?
lalaith - o, faktycznie Przeszłam tu z Kafeterii, która jest beznadziejnie moderowana. Mojej mamie z wąskich bioder zrobiła się po ciąży klepsydra, więc pewnie mnie też. TŻ pewnie by się ucieszył, a i ze spodniami byłby mniejszy problem
|
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DJADKJGU też nie lubię dzieci a poza tym gdzie ja w tym wieku dziecko ![]() a mi się ostatnio humor poprawił,pojechałam do Galerii w Łodzi i kupiłam sobie 2 śliczne bluzki w Coloseum i jeansy z Big Star które idealnie leżą rozmiar 28 ale pani mówiła że rozmiarówka jest inna,normalnie to jest 27a i mam pytanie, jak to jest? rozmiar 28 to odpowiednik czego? a romiar 27? a i kupiłam tunikę za 20zł którą będę nosic jaką sukienkę,jest śliczna,ma cudowny krój kupiłam ją w Trollu,troszkę krótka ale ja lubię takiea i od razu uprzedzam że nie mam możliwosci wrzucenia zdjęc moich ciuszków
|
|
|
#2177 |
|
BAN stały
|
heh tez nosze tuniki jako sukienki
![]() wogole co to za moda na te tuniki, nie jestem w stanie pojac czemu nosi sie cos co zakrywa pupe ze spodniami strasznie mi sie to nie podoba
|
|
|
|
|
#2178 |
|
Nie depcze krokusów
|
Bo to lansuje lobby tych-co-mają-coś-do-ukrycia
![]() Mam 2 tuniki, obydwie noszę jako sukienki.
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
A ja lubię nosić tuniki zarówno ze spodniami (rurki), jak i bez
![]() I nie, nie mam nic do ukrycia ;p |
|
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
tez mam tuniki i powiem szczerze ze juz mi sie yto mniej podoba
zreszta teraz to juz tuniki raczej nie sa w modzie. Po co sie maskowac..
|
|
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też noszę tuniki jako sukienki, ale wydawało mi się, że te dłuższe tuniki właśnie do tego są stworzone, nie wiem po co nosić do spodni coś co porządnie zakrywa tyłek ;p gdy przymierzyłam tunikę do spodni czułam się mega głupio.
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię taki styl indyjsko-boolywoodzki: tuniki, turbany na głowie, orientalna biżuteria..
Oczywiście jako dodatek do mojego ukochanego minimalizmu z elementami vintage w stylu Kate Moss czy Moniki Brodki
|
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Typowych tunik nie nosze, ale dobrze sie czuje w długich bluzach czy bluzkach zakrywajacych pupe. Nie to, zebym miala cos do ukrycia, ale po prostu podoaba mi sie jak taka dlugasna obcisla bluzka opina sie o moje cialo, dzieki czemu uwydatnia moją figure, talie, pupe....
I wcale nie trzeba sie rozbierac, zeby wygladac kobieco
|
|
#2184 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) to 32.szkoda, że nie możesz wstawić fotek zakupów. To może ja zacznę, bo żadna nie chcę się ciuszkami chwalić. To moje ostatnie jeansy Pull& Bear 80zł -oczywiście do skrócenia- oraz top Bershka 25zł. sweterek z Zary 30zł-dział dziecięcy, oraz bluzka z Stradivariusa 40zł, trochę luźna, ale trudno, kolor mnie zachwycił. ![]() Wklejałam je już na lipcowych zakupach, ale myślę, że my- maleństwa, możemy sobie tutaj wklejać fotki naszych zakupów, to nam ułatwi życie, bo jakby nie było wiele z takich normalnych damskich nam nie pasuje. Cytat:
tylko w czasie ciąży nosiłam spodnie do tuniki, bo się na brzuchu dźwigała. ![]() Cytat:
.. ale tak mi zakręciłaś, że zupełnie nie wiem, jak się ubierasz, więc dawaj fotę. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2185 |
|
Nie depcze krokusów
|
lea35 - w życiu bym nie powiedziała, że nie tak dawno temu urodziłaś dziecko! Taka szczuplutka! Podobają mi się zakupy, też bym wzięła bluzkę dla tego koloru
Masz pod topem jakąś bieliznę czy sama się trzyma?Tunika do obcisłych spodni - tak! Tyle że ja nie mam takich, wszystko szersze
|
|
|
#2186 |
|
Konto usunięte
|
Malla, ten top sam tez się ładnie trzyma, bo ma taką szeroką gumkę nad biustem i pod biustem. Ale ja nie znoszę chodzić bez stanika, więc obowiązkowo taki bez ramiączek być musi.
A jeansy.. nie masz pojęcia, jaka byłam szczęśliwa, gdy udało mi się wreszcie znaleźć pasujące- wzięłam od razu, mimo, że wąskie, proste nogawki mnie nie przekonują, mam do nich zbyt nieodpowiednie nogi. ..ale co tam, z nogami nie zrobię nic, a coś na tyłek trzeba przecież włożyć.
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie widzę, żebyś miała nieodpowiednie nogi...
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
lea i ty urodzilas dziecko. Super wygladasz. SZczupla jak nastolatka
![]() Dziewczyny ja nie rozumiem tego problemu ze spodniami. Zwykle tanie jenasy (50-80 zł) nie jakies orginalne wisza w sklepach w rozmiarach 25, 26, 27 . Ja nie mam problemu, pomierze i zawsze cos znajde. Tylko z dlugosci trzeba scinac.
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
lea35
no też mi się tak wydawało bo ja zawsze kupuje spodnie,spódniczki 36 ale ty nosisz 32?w sumie jak patrze na twoje zdjęcie to ja nie jestem chyba grubsza,a może...w sumie nie wiem,ale tyłek mam na pewno sporo większy ale żebyu było między nami różnica 2 rozmiarow ?Madaaa dokładnie ja ostatnio byłam na zakupach to widziałam bardzo dużo fajnych spodni rozmiaru 25!!a właśnie ostatnio kupiłam spodnie w Big Star i w ogóle nie muszę skracac,jestem w szoku
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
a nie macie problemu z długością rękawów, bo mnie szlag trafia jak ładna bluzka, mój rozmiar, wręcz obcisła na mnie a rękawy 20cm za długie
Uwielbiam króciutkie bluzeczko-sweterki z bardzo szerokimi ściągaczami w pasie i przy rękawach i zawsze są rękawki w takich bluzkach okropnie długie, zazwyczaj kupuję je w Reserved a tam małe rozmiary są na bardzo wysokie kobiety
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

Dorosłe rzeczy są wielgachne (nawet XS; mam 2 koszulki TRF for Zara i są wąskie, ale długie), a dziecięce strasznie malutkie. Nie widziałam jeszcze tam np. spodni na 152cm... Wkurza mnie, że design dla dzieci jest coraz bardziej dziecinny, jeszcze parę lat temu elegancka bluzka dla dziewczynki wyglądała jak kopia dorosłej, a teraz jakieś laleczki, cekinki... 
potem Wam wkleję fotkę.
waga wskazała 41kg. 

Moja mama ma 56 lat, urodziła 4 dzieci, mierzy 160cm i waży 46kg. Po ciążach szybko chudła (choć skóra na brzuchu zwisa niestety i biodra się powiększyły), ale też i tarczycy się dostało
moja tez czwórkę dzieci urodziła, 156cm mierzy, 45 kg waży.