|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Ale się cisza zrobiła...
Ja wlasnie odpoczywam a mała wykąpana i nakarmiona sobie lula ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- enis wiesz juz jak to jest z tym kredytem rodzina na swoim bo my tez jesteśmy zainteresowani ?
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leń we mnie wstąpił okrutny.....az przykro ![]() Muszę sie zebrać i przygotować na jutro na moją drugą wizytę w szpitalu.....Jutro zaczynam 25tc a pierwsza wizyta była w 13tc....jutro poznam moje wyniki krwi te zrobione w 13tc ....no i jutro mam badanie na cukier ![]() Oby nie trafił mi sie lekarz czarnoskóry....nie ze rasistka jestem ale tych lekarzy poprostu nie moge zrozumieć.... ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Ciekawe jak stokrotka sobie radzi
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie pozarlam z matka normalnie mam nerwa jak nie wiem
bylam przed chwila w biedronce i kupilam mlodemu zestawik lyzeczke i wiedelec z kubusiem puchatkiem(6.50),kocyk niebieski(15),3 body z krotkim rek. (15zl),miseczki ze stali nierdz.5 szt za 10 zl zakupy mi sie udaly |
|
|
|
#2194 | |||
|
Zadomowienie
|
O mater jaki dzień. I do tego upał
Odebrałam dzisiaj ciuchy od brata i ponieważ wynajęliśmy garaż więc możemy zrobić sobie własną graciarnie dał wszystko co miał. Mam ciuchów dla młodej do 3rż i np przewijak który planowałam kupić. Na razie przytargałam do domu te najmniejsze ciuszki żeby je przejrzeć Na wizycie nic nowego. Wszystko w porządku, szyjka zamknięta, tętno w porządku a usg z przepływami dopiero za miesiąc w 36tc. On jakiś opóźniony normalnie jest ![]() Cytat:
Cytat:
czytałam was z nudów na poczekalni u gina i baby sie na mnie głupio patrzyły jak rechotam do telefonu ![]() Cytat:
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odbilo jej chyba totalnie.oczywiscie skwitowalam to slowami ze ona mi wychowywac dziecka nie bedzie a swoje teorie niech zatrzyma dla kogos innego bo ja nie zamierzam tego sluchac ![]() no to fajnie ze wizyta ci sie udala jeszcze chwila i sie rozpakujesz
|
|
|
|
|
#2196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że zakupy udane ![]() Cytat:
Przyszła mi karuzela ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
To ona cie powinna wspierac i wogóle, a nie z takimi tekstami. No przegieła
|
|||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
wiedzialam ze tak bedzie.i kurcze mowilam tz to mnie nie sluchal.zamiast odpoczac to sie mecze bardziej niz jak sama bylam
jak sie wku..wie to spajkuje sie i pojade do kumpeli
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Madzik współczuję toksycznej mamy, całe szczęście, że na co dzień nie musicie pod jednym dachem przebywać, trzymaj się kochana i nie daj się wkręcać w te toksyczne klimaty
Kasiek trzeba było czytać na głos w tej poczekalni to by baby wiedziały o co chodzi i się dziwnie nie patrzyły. Ciekawe jak Stokrotka, chyba nie rodzi aż tak długo ![]() Ja dziecko jest takie małe to się go kładzie spać w łóżeczku w samym rożku czy jak? Kiedy ta pościel będzie potrzebna w takim razie? ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- A ile jeszcze macie tam być? |
|
|
|
#2199 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję wizyty! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dodzwoniłam się dziś do SR, okazało się, że w moim szpitalu są jakieś 2 opcje - albo 4 spotkania co tydzień, albo od 28tc 2x w tygodniu do porodu. Pani nie bardzo mi umiała wytłumaczyć, co jest dla kogo i jaka jest różnica. Nie wiem czy słusznie, ale w końcu zdecydowałam się na tą krótszą opcję - zaczynamy 28.06. |
||||
|
|
|
#2200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wogole dzisiaj sypnela tekstem do Michala "synu moj",wiec mowie zeby tak do niego nie mowila bo to moje dziecko nie jej a ta specjalnie-no kur...a
|
||
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIK widzę,że mama ma z Toba na pieńku
co ze Stokrotką??? ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- KARINA ja kładłam w rożku i pościel teraz już mi nie potrezbna bo upały sa więc kocykiem przykrywam,albo tą kołdrą z rożka
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Madzik
![]() Cytat:
A pościel przyda się później, jak już dziecko się wierci i nie lubi być takie opatulone. |
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak przetrzepuje te ciuchy i po niektórych widać, że trochę leżały więc od razu do kosza. I pewnie jeszcze jak to wszystko połączę z poprzednimi przed praniem jeszcze część odpadnie bo tak na dobrą sprawę mam w czym wybierać więc nic na siłę.
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Madzik nie daj się Ciekawe jak tam nasza Stokrotka ? ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Odnośnie pościeli ja na razie odpuszczam. Zresztą nie mogę się zdecydować jaka kupić.Mam dwa rożki i śpiworek plus trzy kocyki. A kiedy dziecko może już spać na poduszce? |
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a tak z ciekawości, to ile u Was trwa SR??
Cytat:
Ja jestem bardzo ciekawa, co dostanę w tej obiecanej paczce i czy dużo będę musiała dokupić Ale to najwcześniej w drugiej połowie czerwca...
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co - pod koniec tygodnia zamawiam meble. Zanim dojdą to będzie Boże ciało i tż bierze w pt urlop żeby w końcu kuchnie pomalować więc wyjdzie że pod koniec czerwca początkiem lipca mogę zacząć prać i prasować bo już wszystko powinno być gotowe w mieszkaniu.
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
od stokrotki cisza...
właśnie karina, kiedy pierzesz?
|
#2208 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jak pytałam położnej to powiedziała że wszystko zależy od grupy. Ale zazwyczaj jest tak, że jest tyle tematów i pytań, że ciągną aż wszystkie urodzą.
a tak w ogóle przytyłam w ciągu 4 tygodni 3 kg to mój rekord i mam równo 9kg na plusie, zgodnie z rozpiską wg BMI mam jeszcze od 2,5 do 7,5 kg w rezerwie
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-06-07 o 21:22 |
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Ja pościel kupiłam, żeby potem nie szukać. Ale mam też 3 kocyki i trochę pieluch flanelowych i tetrowych - właśnie dzisiaj przyszła paczka
![]() no i jak tak patrzę na to wszystko, to chyba mam już wszystko. Oprócz kosmetyków i pieluszek no i herbatki na brzuszek ![]() P.S. Dzisiaj dostałam butelkę z TT, mam też dwie z Aventu, także będę testowała, która lepsza dla mojego malucha
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
do porodu zostało 49 dni
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- może dlatego, że to tak naprawdę już niedługo ... i chyba przegięłam z ciuszkami na 62
|
#2212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja te które dostałam w większości mam na 68 także uzupełniły się z poprzednimi prezentami
|
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeszcze koleżanka mi dzisiaj mówiła,że ma paczkę od siostry z ciuszkami-mam nadzieje, że z większymi Ale największa frajdę sprawia mi samodzielne kupowanie ![]() Która wanienke byście wzięły: http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...655651000.html http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...646925668.html |
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na 68 mam mało - ale chyba na ten rozmiar na kupowanie się teraz przerzucę muszę zrobić opłaty i zobaczę ile mi pieniędzy zostało i jak bardzo mogę szaleć moje zwierzęta znowu zaczynają świrować ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
tak się zastanawiam właśnie o co chodzi z tym syndromem Kubusia u mojego męża - czy był za mało tulony, czy co??
|
|
#2215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Dania u mnie jest 6 spotkań
Justa jak skręcimy komodę to może ubranka upiorę, ale generalnie to jeszcze muszę dokupić kocyki i pieluchy flanelowe i ze 2 rożki, więc chyba jak będę to wszystko mieć to wtedy zrobię pranie reszty, a kiedy to nastąpi to najstarsi górale nie wiedzą Ja nie wiem ile mam dni do porodu Bardziej mnie ciekawi ile mam dni do remontu ![]() Kasiek ja się w czwartek zważę u gina to będę wiedzieć dokładnie, ale mi się wydaje, że w tym miesiącu mniej przytyłam niż w poprzednich. Mam problem z kupieniem białych pieluch flanelowych, może kupię gdzieś taki kawał materiału i go przerobię we własnym zakresie
|
|
|
|
#2217 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomość od stokrotki:
Dziś o 16:57 przyszła na świat Ola ma 3600 g i 55 cm. Jest zdrowa, śliczna i chyba całą noc będę się w nią wpatrywać. Pierwsza faza porodu była spoko, o 14 miałam pełne rozwarcie i zaczeła się jazda bez trzymanki. Młoda się pchała i cofała. Ale ogólnie stwierdzam, że poród nie jest jakąś masakrą. Młoda ssie jak smok. Dziękujemy za wszystkie kciuki.A my gratulujemy dzielnej mamie i Oleńce!!!!!!!!
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój brat pieluchy tetrowe też zostawił i były w wielkim kartonie. Stwierdziłam, że wyrzucam je a tż się śmiał żebym zostawiła do odcedzania ziemniaków i nalewki
|
|
#2219 |
|
Zadomowienie
|
Myha ja chciałam kupić zwykłą wanienkę, coś takiego jak te co pokazujesz, a dostałam takie cudo:
http://aukcjewp.wp.pl/fisher-price-w...635924976.html Ciekawe jak się to będzie sprawdzać Najgorsze, że mi to kolorystycznie nie pasuje do łazienki
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Madzik, to faktycznie z mamuśką nie ciekawie.....a moze ona na złość ci tak mówi.....dziwne to zachowanie troche i moze faktycznie czasem przemilczec jest lepiej, chociaz domyślam się jak mozna sie zagotować w takiej sytuacji....
Cytat:
ale jak chcesz coś bardziej tradycyjnego to może taką z ikei, na zdjeciu wygląda dziwnie ale widziałam przy kasie u kogoś i całkiem fajna mi sie wydała: http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/00173388 Ja myśle ze stokrotka juz dawno urodziła tylko się nie odzywa.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

?

To ona cie powinna wspierac i wogóle, a nie z takimi tekstami. No przegieła 

05.06.2010