|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Bhutana przez pół świata... czyli wizażowe postcrosserki cz. VI!
Cytat:
Raz mi się zdarzyło, że postcrosser poprosił o ID. |
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam pierwszą pocztówkę ... z Niemiec! Z Magdeburga
Moje kolejne pocztówki idą w świat do USA, Japonii, Rosji, Finlandii i Holandii
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Można dołączyć?
8 dni temu wysłałam swoje pierwsze pięć kartek (Niemcy, Rosja, Białoruś, Chiny i USA, więc chyba standard). Póki co żadna nie dotarła do celu, ciągle czekam. Nie powiem, trochę się stresuję, że coś zrobiłam nie tak - nie naklejałam żadnych naklejek priorytetowych, nie podchodziłam do pani w okienku - po prostu wrzuciłam pocztówki do skrzynki. Jak to wygląda u was? Podchodzicie do okienek czy tylko rzucacie do skrzynek pocztowych?
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się, na pewno dotrą do celu
|
|
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie, kartki prędzej czy później dojdą. A czy kartki były dane pani w okienku czy wrzucone do skrzynki nie ma znaczenia, bo wychodzą z poczty tego samego dnia. |
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza z moich kartek właśnie dotarła do nowego właściciela - Białoruś z głowy ^^ A powiem wam, że trochę się naczytałam o tej Białorusi i bałam się, że akurat ta może nie dojść. Jestem mile zaskoczona
![]() Nie mogłam się powstrzymać i wylosowałam kolejną kartkę - tym razem wysyłam do Holandii. Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie. Pewnie głupie i w ogóle, no ale... Czy gdy wysyłam kartkę za 5,20 to muszę też naklejać naklejkę "priorytet"?
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
podczytuję Was od jakiegoś czasu więc w końcu się odezwę i zacznę coś pisać Postcrossuję od roku, ale w międzyczasie miałam kilkumiesięczną przerwę ze względu na przeprowadzkę, a nawet dwie. Ale od 2-3 miesięcy już regularnie wysyłam. W tym tygodniu dostałam 6 kartek, co śmieszne wszystkie tego samego dnia, prawdziwy zasyp Więc póki co mam przewagę dwóch otrzymanych nad wysłanymi, ale 5 jeszcze w drodze, jak dojdą do adresatów do wyślę kolejne 10
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam pierwszą pocztówkę z RPA
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Przyczajenie
|
Witam w postcrossing bawię się od miesiąca. Mam do was takie pytanie gdzie zaopatrujecie się w kartki
, ponieważ ja do tej pory spotkałam się tylko z kartkami typowo związanych z miastem a chciałabym zaopatrzyć się w kartki np. ze zwierzakami, dziećmi czy innym wg życzenia odbiorcy. |
|
|
|
|
#2201 |
|
Rozeznanie
|
ja przede wszystkim w ksiegarniach
szczegolnie w tych miejszych sa katki o roznej tematyce
|
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kartek można też szukać w muzeach itp. |
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Przyczajenie
|
W księgarniach szczerze powiedziawszy nie byłam
. A w miejscach typu pałac kultury i nauki czy muzeum w Wilanowie są kartki typowo związane z Warszawą i chyba dwie ze strasznymi lalkami w strojach ludowych
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nie byłam na tej stronce przez 3 lata, ale wracam znowu
Muszę tylko zaopatrzyć się w kartki i do roboty! Mam całe pudełko po butach w pocztówkach z całego świata i postanowiłam uzbierać jeszcze więcej!
|
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
a ile miesiecznie wysylacie kartek?
|
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
To se powysyłałam... ominął mnie jeden fakt. Teraz znaczki kosztują 5 zł... Ekstra. Za często to ja sobie nie wyślę tych pocztówek.
Może ze dwie na miesiąc.
|
|
#2207 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co ja pamiętam 2,40 do Europy <jakoś tak>. Chyba do Azji były droższe, bo 4,50. A teraz 5 zł i nie jest ważne gdzie i dokąd. Ale znalazłam taką fajną stronkę napiszkartke.pl, gdzie wołają 3 zł od kartki <tylko musisz je dosłać w kopercie do Szczecina> także nie wiem czy się nie skuszę.
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio bardziej po Polsce wysyłam, w świat to może jakoś średnio 2 na m-c
Ceny znaczków powalają.Cytat:
![]() Cytat:
A co do napiszkartke.pl to oni pocztówki wysyłają z Niemiec i zamiast znaczków jest pieczątka, nie każdemu się to podoba. |
||
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na forum postcrossingu i tam ludzie po prostu kupują np. bloczek znaczków po 20 gr i doklejają jak już wybitnie ktoś preferuje znaczki
No kurczę... muszę nas trochę zrozumieć, bo tak dla młodej osoby, która nie ma stałej pracy tylko jakąś lipnie opłacaną i, która się uczy to koszt jest.
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostałam kartkę z Sumatry
|
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
Super
Ale masz szczęście! ![]() Ja ostatnio dostałam z Kijowa, dziewczyna napisała, że dziękuję za wsparcie jakie Ukraina otrzymała od Polski ...
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
A ja oczywiście wylosowałam Rosję i ciekawe czy dojdzie ta kartka...
Nie mam za miłych wspomnień, bo moje kartki do Rosji albo bardzo długo idą albo w ogóle nie docierają
|
|
#2214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja pierwsza do Rosji też nie dotarła. Napisałam do chłopaka czy czasami gdzieś mu się nie zawieruszyła, odpisał, że nie, ale był tak miły, że poprosił o ID i zarejestrował moją kartkę. Widziałam, że ma bardzo dużą różnicę w ilości wysłanych i otrzymanych, więc pewnie często zdarza się, że do niego nie docierają... Teraz znów wysłałam do Rosji i jestem ciekawa czy dotrze.
|
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Konto usunięte
|
Ja bardziej od Rosji boje sie Bialorusi, tam mam juz kilka expired
![]() Sent from my ST25i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2216 |
|
Konto usunięte
|
Moje wszystkie kartki wysłane na Białoruś docierały maksymalnie w 7 dni
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Konto usunięte
|
Dostałam dziś 2 piękne kartki: z Finlandii i USA
Co do Stanów Zjednoczonych to zwracam też uwagę na to, z jakich stanów dostaję, więc dzisiaj dołączył 23. stan do mojej kolekcji.
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Konto usunięte
|
Też lubi dostawać z USA, z różnych stanów. Z Finlandii mam najwięcej kartek i przyznam nieśmiało, że już mi chyba ich wystarczy..
![]() Trochę mnie martwi moja kartka do Niemiec, bo idzie już 31 dni, a do tej pory docierały w 2-5 dni Szkoda by było, żeby nie dotarła w ogóle. Rozumiem jakies dalekie odległości, ale tak blisko?! ![]() Poza tym ja należę do tych, które nie zaglądają niecierpliwie do skrzynki w poszukiwaniu nowych kartek, ale do tych, które niecierpliwie sprawdzają czy któraś z jej kartek dotarła do adresata, żeby móc wysłać nową. Po prostu wolę wysyłać niż dostawać. Wkładam w to trochę serca, co niestety nie przekłada się w przypadku tych otrzymanych. Mam wrażenie, że niektórzy wypisują te kartki siedząc na kibelku Wow, ale się rozpisałam
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b021da5bf142259817d3b5d 5900fc01cf3c7c2e4_67241a0 1ac6ab;48431768]Też lubi dostawać z USA, z różnych stanów. Z Finlandii mam najwięcej kartek i przyznam nieśmiało, że już mi chyba ich wystarczy..
![]() Trochę mnie martwi moja kartka do Niemiec, bo idzie już 31 dni, a do tej pory docierały w 2-5 dni Szkoda by było, żeby nie dotarła w ogóle. Rozumiem jakies dalekie odległości, ale tak blisko?! ![]() Poza tym ja należę do tych, które nie zaglądają niecierpliwie do skrzynki w poszukiwaniu nowych kartek, ale do tych, które niecierpliwie sprawdzają czy któraś z jej kartek dotarła do adresata, żeby móc wysłać nową. Po prostu wolę wysyłać niż dostawać. Wkładam w to trochę serca, co niestety nie przekłada się w przypadku tych otrzymanych. Mam wrażenie, że niektórzy wypisują te kartki siedząc na kibelku Wow, ale się rozpisałam [/QUOTE]Ja na szczęście dostałam tylko jedną taką kartkę okropną z Niemiec, reszta jest całkiem spoko ![]() Wczoraj dotarła do mnie kartka z Rosji ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Może ma ktoś takie same pocztówki i ochotę na małą wymiankę?? http://postcrossing.com.pl/viewtopic...361694#p361694 |
|
|
|
|
#2220 |
|
Konto usunięte
|
Ja najwięcej pocztówek mam z Niemiec-mam ich po dziurki w nosie, nawet jeśli ładna kartka przychodzi.
![]() Dziś wysłałam Australię i Rosję. Mam w końcu jakąś przewagę-5 kartek-i czekam na nowości ![]() Wczoraj, czytając grupę PC na fb, lekko się zszokowałam. Jakiś pan, przy statystykach ok. 180 odebranych i wysłanych, miał jakieś 40 expired. Okropny pech? Skądże... Użytkownik nie wysłał tych kartek, bo miał pewne "powody". Powód 1-kraje wylosowane poza Europą. Powód 2-"wysokie wymagania" postcrosserów (ja wiem, że niektórzy mają wymagania z kosmosu, ale on tam wymienił typowe, m.in. zwierzęta). Jeszcze miał pretensje, bo system się już zorientował, że kartki nie są wysyłane i nie mógł losować kolejnych adresów. Został tam objechany z góry na dół na szczęście. Ale skąd się biorą tacy ludzie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Moje kolejne pocztówki idą w świat do USA, Japonii, Rosji, Finlandii i Holandii
Nie przejmuj się, na pewno dotrą do celu 

, ponieważ ja do tej pory spotkałam się tylko z kartkami typowo związanych z miastem
a chciałabym zaopatrzyć się w kartki np. ze zwierzakami, dziećmi czy innym wg życzenia odbiorcy.

Może ze dwie na miesiąc.