|
|
#2191 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)
Cytat:
|
|
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Dla tych, które nie mają jeszcze pozałatwianych wszystkich spraw , będzie niebawem okazja tj. 14-15 luty 2015 w Galerii Korona. W ubiegłym roku wiele osób podpisało umowy na oświetlenie, na fotografię , z salami weselnymi czy na oprawę muzyczną. Serdecznie zapraszamy.
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak bardzo chciałabym odwiedzić MS Modę, ale jakoś nie mogę się wybrać
Muszę zobaczyć starszą panią ![]() Byliśmy dzisiaj z tż oglądać garnitury I już wiemy, że będzie miał granatowy Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2015-01-24 o 23:49 |
|
|
|
|
#2194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Granatowe garnitury bardzo mi się podobają i ważne, że decyzja zapadła Polecam Kubenz jeśli chodzi o garnitury
![]() Edytowane przez Oluniuniunia Czas edycji: 2015-01-24 o 23:53 |
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wyśle Wam może jutro te oferty jak znajde czas
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze się złapaliśmy na promocję studniówkową - gratis była koszula na spinki i mucha ![]() Nie wiem, jak często Twój mąż będzie chodził w tym garniturze, ale jeśli częściej niż raz na ruski rok, to zwróć uwagę na skrętność wełny (im wyższa, tym mniej się gniecie), a poza tym nie kupujcie 100% wełny, bo się będzie "wyświecał", wtedy lepiej 80-85% wełny. Chyba, że garnitur na raz - to w zasadzie obojętne :P
|
|
|
|
#2198 |
|
Raczkowanie
|
Magda Kordowska super zdjęcia robi. Też sie nad nią zastanawiałam, ale miała już nasz termin zajęty, i finalnie podpisujemy umowę z Marcinem Kowalczykiem
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem :/
Otoz nie mozemy sie dogadac co do godziny slubu w kosciele. Slub bedzie w kwietniu i mamy dwie godziny do wyboru : 15 (chce TZ) lub 16 (ja chce). Doradzcie ktora bylaby najlepsza w kwietniu?
|
|
|
|
|
#2200 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wysokiej skretnosci jest po prostu gorąco. Wiadomo jak to w wełnie Cytat:
W tym roku pewnie podobnie ![]() Co do slubu tez bym wybrala 16
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
Kupilismy bilety na Walentynki! Idziemy do Willi Hueta😄 musze sobie jakaś maskę zakupić na bal.
My teraz z dziewczynami planujemy panieński, jest tak ciezko zorganizowac datę zeby wszystkim pasowało...no i dlatego ze chcemy za granice to tez zeby loty były w najlepszej cenie. Zaproszenia juz prawie mam dzis tylko przepisuje na gotowi liste gosci, cześc nazwisk odmieniam cześc nie odmieniam bo brzmi to głupio i nie chce nikogo urazić, ach ten nasz piękny polski język 😜 |
|
|
|
|
#2203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Martynko, mężczyźni to takie bestie, które potrzebują argumentów by dać się przekonać. Powiedz mu proszę, że godzina 16 jest lepszą porą gdyż zdjęcia będą "cieplejsze" jak słonko będzie bardziej pomarańczowe. Po drugie powiedz mu iż o 22 godzinie to połowa gości będzie już "zmęczona" %. Z racji swojego zawodu fotografa wiem, że najlepsze godziny zaślubin to 16-17:30 o ile nie trzeba jechać na salę weselną 1 godzinę bo i takie opcje się zdarzają. |
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!!!
Dzięki za wszystkie odpowiedzi ![]() W Kiarze jeszcze nie byłam nie wiem czy pójdę już chyba nie chcę sobie bardziej mieszać. MS moda ma chyba najdziwniejsze "zasady" w całym mieście. Mnie to akurat nie denerwuje a śmieszy polecam iść z czystej ciekawości bo można się nieźle pośmiać ![]() Co do tych zdjęć nigdzie mi nie pozwolili robić a wszędzie pytałam. ALe ok, rozumiem. Co ciekawe-w Jędrzejowie pozwalają w większości, ale obsługa wszędzie jest niemiła albo dziwna. Np. jedna pani zaczęła na mnie niemal krzyczeć że co ja sobie wyobrażam że ona nie ma koronkowych sukien na stanie bo są strasznie drogie bo kosztują ponad 2 tysiące (jakoś jeszcze nie przymierzałam tańszych bo wszystkie są w takich cenach....) Polecała mi ona (i prawie każda inna w Jędrzejowie) suknie księżniczki których nie cierpię wręcz wpychały mi na siłę "bo takie w modzie", "takich się najwięcej szyje" itp. a na moje "CHCĘ SYRENĘ!!!" jakoś mnie dziwnie "odpulały :P Zgłupiałam tam zupełnie. Jedyne co, w jednym maleńkim salon gdzie jest wejście przez pralnię na rynku jeśli mi się nie pomieszało już, pani baaardzo miła ma tam też komis i ten maleńki salon mogę polecić ![]() Któraś chyba pisała o garniturach? SŁUCHAJCIE!!! Mało osób wie, że na hauke bosaka chyba nr 9 (ale w necie znajdziecie na pewno adres dokładny) szyją świetne garnitury za naprawdę małe pieniądze. Babeczki szyją je normalnie do sklepów, ich sklep jest na plantach w galerii. Ale można na hauke iść i uszyją Mam info z pierwszej ręki od gościa który tam szył dla siebie garnitur na ślub swojej córki dał coś ok. 3-4 stówy a garnitur zrobił baaardzo dobre wrażenie nawet na gościach z zagranicy którzy za swoje płacili grube pieniądze i to w euro a żeby było śmiesznie, później i ci goście tam sobie poszyli garnitury bo takie świetne i to za jakie pieniądze. Gorąco polecam, ja tam wysyłam mojego narzeczonego i naszych "tatów" ![]() P.S. Dalej mile widziane opinie o MS Moda i Contessa (zwłaszcza o Contessie bo o niej praktycznie nic nie wiem
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zadomowienie
|
Escorpio i lyoness macie już maile
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
Ja ma o 17 w kwietniu, ze względu na to, że niektórzy na pewno będą szli do pracy jeszcze. Ale i tak bym brała jak najpóźniej, właśnie ze względu na pijaństwo gości, ale też, bo generalnie nie lubię wesel i dla mnie im krócej, tym lepiej. Mój TŻ to nawet chciał na 18, ale już była zajęta jakimś innym kościelnym wydarzeniem.
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sklep w Galerii Echo polecam - dużo lepsza obsługa niż w Koronie. Panie nie wciskają produktów na siłę, dobrze doradzają. Witam się po wczorajszej parapetówce
|
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem za 16 no ale zobaczymy jak to zostanie.
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz więcej czasu na wyszykowanie się, goście zjedzą obiad w domu i w Kościele nie siedzą jak na szpilkach bo są głodni i jak najszybciej chcą na salę dojechać, wesele trwa dłużej - goście nie są bardzo zmęczeni, alkohol nie uderza tak szybko do głów
|
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę się upierać przy swoim
|
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zastanawiam sie nad kupnem welonu poza salonem bo tam kosztuje 250zł
z tym że suknia ma kolor śmietankowy i teraz nie wiem czy kupując np. przez allegro to nie będzie zbyt duże ryzyko. Może jednak lepiej zdecydować się na ten w salonie bo mi dobiorą do sukni? Już sama nie wiem. Z drugiej strony 250 zł to sporo za kawałek tiulu (welon jest długi,bez ozdób i koronki).Trzymajcie jutro kciuki będę dzwonić do USC żeby dowiedzieć się czy jest szansa przesunięcia ślubu na 16:00
|
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do welonu, poszukaj może takiego z Kielc, albo okolic, żebyś mogła sama zobaczyć kolor. A już super by było, jakbyś mogła go porównać z kawałkiem materiału sukni.
|
|
|
|
#2214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wśród dziewczyn z wątku PM2014 popularne były welony ze strony http://butterfly-dodatkislubne.pl/ Dobra jakość w przystępnej cenie. Dostępne kolory to biały, ivory lub ecru. Sądzę, że w Twoim przypadku powinien pasować ivory. |
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
I tak chyba zrobię. Poproszę w salonie o kawałek materiału i sprobuję poszukac czegoś na własną rękę
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Antenka ja mam śmietankowa biel suknie a welon ( materiał) mam biały tak mi powiedziała pani krawcowa
|
|
|
|
|
#2217 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byliśmy w sierpniu na ślubie o 18, para młoda zjechała ok 19.45 na salę i zdecydowanie za szybko wszystko minęło i ja np się nie wybawiłam do końca ![]() Cytat:
![]() Dziś u nas męczący i intensywny dzień! ![]() byliśmy rozdać hurtowo zaproszenia - 12 sztuk, uwinęliśmy się w 6 godzin, także tempo niezłe narzucone ![]() jesteśmy specjalistami tego jaka szarlotka najlepsza, bo większości domów nas nią częstowali ogólnie to wrażenia pozytywne, nikt nam póki co nie odmówił, a najbardziej z zaproszenia ucieszyła się 82-letnia ciocia, ta o której zapomniałam kilka dni temu
|
|
|
#2218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też bym chciała już rozdawać zaproszenia a my dopiero listę do druku wysłaliśmy.. Może do końca tygodnia przyjdą zaproszenia..
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma co generalizować, że będą niezadowoleni, najważniejsze, żeby Wam odpowiadało ja np nie chciałabym wychodzić z kościoła i jechać już na salę o zmroku..jak dawałam zaproszenia to fajnie jak ktoś powiedział "o jakie ładne", wtedy mogłam się pochwalić, że sama robiłam.. niektórzy natomiast nawet nie wyciągnęli z koperty...
|
|
|
#2220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas nie powinno być ciemno o 18, w końcu to już prawie maj.. Ale tak naprawdę, to chyba wszystko mi jedno. A czemu Ty nie chciałabyś ciemności? Bo zdjęcia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

na szczęście zapamiętałam nazwy sukni, które miedzy sobą wymieniały ekspedientki. Dla mnie to było żałosne. Suknię oczywiście znalazłam w necie i ze zdjęciem udałam się do krawcowej. A gdyby obsługa była lepsza, pewnie bym ja zamówiła w salonie. Fajna obsługa jest za to w Kiarze. Jest tam taka brunetka, która dobrze doradza i nie jest nachalna

Muszę zobaczyć starszą panią 

Zaręczyny 11.10.2013
a żeby było śmiesznie, później i ci goście tam sobie poszyli garnitury bo takie świetne i to za jakie pieniądze. Gorąco polecam, ja tam wysyłam mojego narzeczonego i naszych "tatów"
z tym że suknia ma kolor śmietankowy i teraz nie wiem czy kupując np. przez allegro to nie będzie zbyt duże ryzyko. Może jednak lepiej zdecydować się na ten w salonie bo mi dobiorą do sukni? Już sama nie wiem. Z drugiej strony 250 zł to sporo za kawałek tiulu (welon jest długi,bez ozdób i koronki).