|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II
1-używana z allegro
2-wyprzedaz na kupiko.pl dodatkowo załapałam się jeszcze na dodatkowy rabat 10% wiec np za thorwald zapłacilam 18 zl! ![]() to był moj pierwszy zakup w tym sklepie i jestem zauroczona nietylko cenami ksiazki przyszly bezpiecznie zapakowane w babelki i dodatkowo zawiniete w papier pakowy na który naklejono urocze zólte azurowe motylko, do tego było odreczne podziekowanie (chyba) wlascicielki i cukiereczek (traf chcial, ze nawet jeden z moich ulubionych)ogolnie czuje sie dopieszczona i bede tam czesciej zagladac w poszukiwaniu dobrych cen![]() EDIT oczywiscie chodzilo mi o kumiko.pl
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! Edytowane przez mysia82 Czas edycji: 2012-03-21 o 08:06 |
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam o tej księgarni, wszyscy zachwalają bardzo miłą obsługę
chyba coś sobie zamówię ]:->ale najpierw spiszę listę książek, które naprawdę chcę mieć na własność, muszę się ograniczyć z tymi zakupami, bo miejsca coraz mniej
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialas moze na mysli kumiko.pl? Nie znalazlam kupiko
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
kumiko, kumiko
przejezyczenie pewnie w zwiazku z tym, ze myslalam o tym cukierko kopiko i wyszedl mi jakis dziwaczny melanz
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! Edytowane przez mysia82 Czas edycji: 2012-03-21 o 08:04 |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z okazji Dnia Matki, ktory w UK byl w niedziele , od dawna chcialam te ksiazki, wiec radosc przeogromna img_20120321035539_IMG_1257_zmniejszamy_pl.jpg
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
"Gargulec" miodzio
dobry zakup! i "Pasje utajone" słyszałam, że tez ekstra. Gratulacje!
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo, nie wiedziałam, że Fallada miał jakieś polskie wznowienie
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
No nie
Widzę, że tutaj też jest pełno maniaczek książkowych. To ja już nigdy nie wyleczę się z książkoholizmu i zakupoholizmu (książkowego oczywiście ). Mój regał pęka w szwach i nie wiem co będzie za pół roku, jak już miejsca zabraknie. Półtora roku temu dostałam od mojego TŻ Kindle'a. On też zresztą sobie swojego kupił 2 miesiące później. Myśleliśmy, że ten zakup pomoże nam oszczędzić na kupowaniu książek, ale to tylko oszukiwanie siebie . Teraz po prostu czytamy jednocześnie kilka książek na raz, żeby się wyrobić. Od początku roku mam na koncie już prawie 20 kupionych pozycji i nawet nie chcę myśleć ile jeszcze do mnie trafi do końca roku. O pieniądzach nie wspomnę![]() I w ogóle witam po raz pierwszy na tym wątku. Pewnie zostanie moim ulubionym
|
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ja jednak, nie chcę kupować więcej, niż jestem w stanie przeczytać... ![]() u mnie w tym roku 12 książek przeczytanych, w tym kilka po 700 stron, więc i tak jestem w miarę dobra, książki kupione jeszcze w tamtym roku, czekają na swoją kolej, aż żal, że tak leżą, a ja jeszcze nie spotkałam się ich bohaterami... ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
ja już widziałam tą pozycję w Empiku, nawet zastanawiałam się nad kupnem...
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak wogóle to witam wszystkich Mój ostatni nabytek to "Bez skrupułów" Tess Gerritsen. Fajne wydawnictwo, dobrze się czytało Dobre kartki dają, bo stare, zużyte, żółte. ![]() Ja zamawiam książki na wetbild Też mają fajne ceny
Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2012-03-21 o 19:43 |
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem złym człowiekiem :p
od góry ![]() wczorajszy Koontz z carrefoura za 9,99 ![]() Zmiłuj się - carrefour 9,99 Klątwa tygrysa - z moją magiczną pracowniczą zniżką :p Rotmistrz - dla tż
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 | |
|
Raczkowanie
|
Teraz czytam dokładnie 16-tą. Mam ostatnio sporo czasu po pracy i w weekendy, także idzie jak burza. Na razie chyba najmilej wspominam "Wojnę i pokój" Tołstoja. Nie wiedziałam czy przebrnę przez 4 tomiszcza, ale okazało się to tak świetne, tak wielkie dzieło, że chłonęłam to z przyjemnością. I zakochałam się w Tołstoju
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
.A poza tym ciekawy wybór . I sama myślę o "Klątwie tygrysa". Słyszałam już wiele dobrych opinii, czytałam fragmenty dostępne w internecie i kusi mnie coraz bardziej
|
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja postanowiłam sprawdzić na sobie ![]() dzisiaj w carrefourze nie mogłam się zdecydować, którą książkę kupić :p kusiło mnie też "Przeminęło z wiatrem" za 19,99, ale właściwie już mam, staaare wydanie, ale ciągle nadaje się do czytania :p
|
|
|
|
#2264 | |
|
Raczkowanie
|
Fakt. Dużo książek jest kilka zł tańszych a czasami obniżka sięga nawet 50%. Zaczęłam kolekcjonować z Weltbilda książki wydawnictwa Zielona Sowa. Klasyka w pięknej twardej, skóropodobnej oprawie. Zdobyłam na razie "Fausta" J.W. Goethego, "Frankensteina" M. Shelley, "Zmartwychwstanie" L. Tołstoja i "Jaszczura" H. Balzaca. Z ostatniego katalogu kupiłam też "Kwiaty na poddaszu" V.C. Andrews, też było kilka zł tańsze
.---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
. Jak mam do wyboru kupić nową lub z antykwariatu, wybieram wersję z antykwariatu. Nie mówiąc, że zawsze taniej wyjdzie przy okazji
|
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Raczkowanie
|
A na stronie Empiku mają promocję na literaturę faktu, reportaż i biografie. No i kupiłam. Pochwalę się jak przyjdą.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa promocji na ŚDK - liczę na empikowe 3 w cenie 2
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam, że w tym roku mają być jakieś inne promocje. Mam nadzieję, że równie atrakcyjne.
Moje nabytki:
|
|
#2268 |
|
Paul's girl
|
przedwczoraj pytałam w Empiku o ŚDK, ale pani powiedziała mi, że nie mają jeszcze żadnych wieści "z góry" na ten temat.
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
LenkaJ, widzę sporo ciekawych książek, zazdroszczę!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Na ŚDK w empiku mają rozdawać klientom przypinki z różnymi śmiesznymi tekstami, ale co z promocjami książkowymi - nie mam pojęcia
obawiam się, że z powodu "kryzysu" może skończyć się jedynie na przypinkach
|
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście mam nadzieję, że na przypinkach się nie skończy. Co jak co ale wydaje mi się, że z okazji ŚDK powinno się promować książki właśnie a nie jakieś przypinki. Byłaby to parodia jakaś... Jeśli miałabym wtedy pójść do Empiku i kupić książkę, to dla słowa, dla samej książki, a nie jakiejś plakietki. Przecież można zrobić jakieś fajniejsze promocje. Jakiś upust, albo coś w stylu "Kup 3 książki, czwarta za złotówkę".
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym roku też ma być chyba jakaś książka dodawana do zakupu, ale nie jestem pewna czy całkowicie za darmo... Edytowane przez wesna Czas edycji: 2012-03-23 o 09:31 |
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Owszem. Są od zarabiania pieniędzy, w końcu to sklep, jak każdy inny. Ale większość asortymentu jaki posiadają to książki właśnie i wydaje mi się, że powinni je promować. Powinno im zależeć, żeby się dobrze sprzedawały. Im więcej ludzi zachęcą tym więcej będą mieli przyszłych klientów. Nie żyję pod kamieniem i wiem, że nie zrobią tego z powodów czysto ideologicznych
Nie są instytucją od promowania czytelnictwa. Ale jak każdy normalny sklep powinni promować swój towar, by lepiej schodził.Książka dodawana do zakupu jest już fajnym pomysłem. Nawet jeśli nie byłaby za darmo tylko np. za pół ceny myślę, że bym się skusiła. Ale pomysł przypinek osobiście w ogóle mi się nie podoba. Bo nie ma żadnego związku z książką czy czytaniem. Już jakieś zakładki byłby lepsze. A tak to równie dobrze mogliby rozdawać klientom jabłka. Edytowane przez Amenouzume Czas edycji: 2012-03-23 o 10:07 |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez wesna Czas edycji: 2012-03-23 o 10:03 |
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
Owszem. Też uważam, że akurat 2 za 1 to za dużo. Mi też raczej zależy na tym, by empik nie padł, tylko się utrzymał. Mają naprawdę niesamowity wybór, są dobrze zaopatrzeni, zawsze coś dla siebie znajdę. Po prostu nie podoba się idea przypinek
. Te pieniądze mogliby wydać już chociażby na te zakładki . Byłoby przynajmniej tematycznie.
|
|
|
|
|
#2276 |
|
po prostu Em :)
|
Mnie podoba się pomysł przypinek.
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Nie zapominajcie o tym, ze Empik to zwykli zlodzieje, ktory nie placi swoim dostawcom. Poza tym ma wygorowane ceny. Ode mnie zlotowki nie zobacza - poza tym jest wiele lepszych ksiegarni na rynku.
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2279 |
|
po prostu Em :)
|
Co to znaczy, że ma wygórowane ceny?
Z tego co widziałam zazwyczaj zwykłe detaliczne. Masz jakieś sprawdzone informacje dotyczące tych opóźnień w płatnościach? Ja czytałam o tym tylko w internecie, z kolei sami dostawcy mówią co innego.
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
To akurat prawda - większość książek można dostać taniej w innych księgarniach bądź na stronach wydawnictw. O wiele bardziej opłaca się korzystanie z empik.com, gdzie ceny są niższe.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

chyba coś sobie zamówię ]:->

, od dawna chcialam te ksiazki, wiec radosc przeogromna 

. Teraz po prostu czytamy jednocześnie kilka książek na raz, żeby się wyrobić. Od początku roku mam na koncie już prawie 20 kupionych pozycji i nawet nie chcę myśleć ile jeszcze do mnie trafi do końca roku. O pieniądzach nie wspomnę
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale ja postanowiłam sprawdzić na sobie