Nasze książkowe grzechy - cz. II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 12:40   #2251
mysia82
Zakorzenienie

Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II

1-używana z allegro
2-wyprzedaz na kupiko.pl dodatkowo załapałam się jeszcze na dodatkowy rabat 10% wiec np za thorwald zapłacilam 18 zl!
to był moj pierwszy zakup w tym sklepie i jestem zauroczona nietylko cenami ksiazki przyszly bezpiecznie zapakowane w babelki i dodatkowo zawiniete w papier pakowy na który naklejono urocze zólte azurowe motylko, do tego było odreczne podziekowanie (chyba) wlascicielki i cukiereczek (traf chcial, ze nawet jeden z moich ulubionych)
ogolnie czuje sie dopieszczona i bede tam czesciej zagladac w poszukiwaniu dobrych cen

EDIT

oczywiscie chodzilo mi o kumiko.pl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3150001.jpg (90,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3190003.jpg (108,1 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez mysia82
Czas edycji: 2012-03-21 o 08:06
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 17:40   #2252
Ojoanna29
Zakorzenienie

Słyszałam o tej księgarni, wszyscy zachwalają bardzo miłą obsługę chyba coś sobie zamówię ]:->
ale najpierw spiszę listę książek, które naprawdę chcę mieć na własność, muszę się ograniczyć z tymi zakupami, bo miejsca coraz mniej
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-20, 17:58   #2253
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia82 Pokaż wiadomość
1-używana z allegro
2-wyprzedaz na kupiko.pl dodatkowo załapałam się jeszcze na dodatkowy rabat 10% wiec np za thorwald zapłacilam 18 zl!
to był moj pierwszy zakup w tym sklepie i jestem zauroczona nietylko cenami ksiazki przyszly bezpiecznie zapakowane w babelki i dodatkowo zawiniete w papier pakowy na który naklejono urocze zólte azurowe motylko, do tego było odreczne podziekowanie (chyba) wlascicielki i cukiereczek (traf chcial, ze nawet jeden z moich ulubionych)
ogolnie czuje sie dopieszczona i bede tam czesciej zagladac w poszukiwaniu dobrych cen
Gratuluje zakupow
Mialas moze na mysli kumiko.pl?
Nie znalazlam kupiko
Stary 2012-03-21, 08:02   #2254
mysia82
Zakorzenienie

kumiko, kumiko przejezyczenie pewnie w zwiazku z tym, ze myslalam o tym cukierko kopiko i wyszedl mi jakis dziwaczny melanz

Edytowane przez mysia82
Czas edycji: 2012-03-21 o 08:04
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 09:00   #2255
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia82 Pokaż wiadomość
kumiko, kumiko przejezyczenie pewnie w zwiazku z tym, ze myslalam o tym cukierko kopiko i wyszedl mi jakis dziwaczny melanz

Z okazji Dnia Matki, ktory w UK byl w niedziele , od dawna chcialam te ksiazki, wiec radosc przeogromna

img_20120321035539_IMG_1257_zmniejszamy_pl.jpg
Stary 2012-03-21, 11:59   #2256
evvelinek
Zakorzenienie

"Gargulec" miodzio dobry zakup! i "Pasje utajone" słyszałam, że tez ekstra. Gratulacje!
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 14:22   #2257
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Z okazji Dnia Matki, ktory w UK byl w niedziele , od dawna chcialam te ksiazki, wiec radosc przeogromna

Załącznik 4569179

Oo, nie wiedziałam, że Fallada miał jakieś polskie wznowienie
Stary 2012-03-21, 19:17   #2258
Amenouzume
Raczkowanie

No nie Widzę, że tutaj też jest pełno maniaczek książkowych. To ja już nigdy nie wyleczę się z książkoholizmu i zakupoholizmu (książkowego oczywiście). Mój regał pęka w szwach i nie wiem co będzie za pół roku, jak już miejsca zabraknie. Półtora roku temu dostałam od mojego TŻ Kindle'a. On też zresztą sobie swojego kupił 2 miesiące później. Myśleliśmy, że ten zakup pomoże nam oszczędzić na kupowaniu książek, ale to tylko oszukiwanie siebie. Teraz po prostu czytamy jednocześnie kilka książek na raz, żeby się wyrobić. Od początku roku mam na koncie już prawie 20 kupionych pozycji i nawet nie chcę myśleć ile jeszcze do mnie trafi do końca roku. O pieniądzach nie wspomnę Ale to po prostu silniejsze ode mnie

I w ogóle witam po raz pierwszy na tym wątku. Pewnie zostanie moim ulubionym
Amenouzume jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 19:27   #2259
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez Amenouzume Pokaż wiadomość
No nie Widzę, że tutaj też jest pełno maniaczek książkowych. To ja już nigdy nie wyleczę się z książkoholizmu i zakupoholizmu (książkowego oczywiście). Mój regał pęka w szwach i nie wiem co będzie za pół roku, jak już miejsca zabraknie. Półtora roku temu dostałam od mojego TŻ Kindle'a. On też zresztą sobie swojego kupił 2 miesiące później. Myśleliśmy, że ten zakup pomoże nam oszczędzić na kupowaniu książek, ale to tylko oszukiwanie siebie. Teraz po prostu czytamy jednocześnie kilka książek na raz, żeby się wyrobić. Od początku roku mam na koncie już prawie 20 kupionych pozycji i nawet nie chcę myśleć ile jeszcze do mnie trafi do końca roku. O pieniądzach nie wspomnę Ale to po prostu silniejsze ode mnie

I w ogóle witam po raz pierwszy na tym wątku. Pewnie zostanie moim ulubionym
a ile w tym roku książek przeczytałaś?

ja jednak, nie chcę kupować więcej, niż jestem w stanie przeczytać...
u mnie w tym roku 12 książek przeczytanych, w tym kilka po 700 stron, więc i tak jestem w miarę dobra, książki kupione jeszcze w tamtym roku, czekają na swoją kolej, aż żal, że tak leżą, a ja jeszcze nie spotkałam się ich bohaterami...

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:

Załącznik 4569179
piękne nabytki i ten "Gargulec"
Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Oo, nie wiedziałam, że Fallada miał jakieś polskie wznowienie
ja już widziałam tą pozycję w Empiku, nawet zastanawiałam się nad kupnem...

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 19:40   #2260
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 4569179
A są tam jakieś kryminały wśród tych książek?

Tak wogóle to witam wszystkich

Mój ostatni nabytek to "Bez skrupułów" Tess Gerritsen. Fajne wydawnictwo, dobrze się czytało Dobre kartki dają, bo stare, zużyte, żółte.

Ja zamawiam książki na wetbild Też mają fajne ceny

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2012-03-21 o 19:43
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 19:45   #2261
Ojoanna29
Zakorzenienie

Jestem złym człowiekiem :p

od góry
wczorajszy Koontz z carrefoura za 9,99
Zmiłuj się - carrefour 9,99
Klątwa tygrysa - z moją magiczną pracowniczą zniżką :p
Rotmistrz - dla tż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie937.jpg (128,7 KB, 46 załadowań)
41/2018
Stary 2012-03-21, 20:22   #2262
Amenouzume
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
a ile w tym roku książek przeczytałaś?
Teraz czytam dokładnie 16-tą. Mam ostatnio sporo czasu po pracy i w weekendy, także idzie jak burza. Na razie chyba najmilej wspominam "Wojnę i pokój" Tołstoja. Nie wiedziałam czy przebrnę przez 4 tomiszcza, ale okazało się to tak świetne, tak wielkie dzieło, że chłonęłam to z przyjemnością. I zakochałam się w Tołstoju

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Jestem złym człowiekiem :p

od góry
wczorajszy Koontz z carrefoura za 9,99
Zmiłuj się - carrefour 9,99
Klątwa tygrysa - z moją magiczną pracowniczą zniżką :p
Rotmistrz - dla tż
Jakaś połowa moich tegorocznych zdobyczy jest właśnie z carrefoura, z promocji za parę złotych.

A poza tym ciekawy wybór. I sama myślę o "Klątwie tygrysa". Słyszałam już wiele dobrych opinii, czytałam fragmenty dostępne w internecie i kusi mnie coraz bardziej
Stary 2012-03-21, 20:34   #2263
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz czytam dokładnie 16-tą. Mam ostatnio sporo czasu po pracy i w weekendy, także idzie jak burza. Na razie chyba najmilej wspominam "Wojnę i pokój" Tołstoja. Nie wiedziałam czy przebrnę przez 4 tomiszcza, ale okazało się to tak świetne, tak wielkie dzieło, że chłonęłam to z przyjemnością. I zakochałam się w Tołstoju

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Jakaś połowa moich tegorocznych zdobyczy jest właśnie z carrefoura, z promocji za parę złotych.

A poza tym ciekawy wybór. I sama myślę o "Klątwie tygrysa". Słyszałam już wiele dobrych opinii, czytałam fragmenty dostępne w internecie i kusi mnie coraz bardziej
Właśnie też naczytałam się tyyyle pochlebnych opinii, a znowu w mojej księgarni wcale się ten tytuł nie sprzedawał, nawet mało kto pytał o tę książkę ale ja postanowiłam sprawdzić na sobie
dzisiaj w carrefourze nie mogłam się zdecydować, którą książkę kupić :p kusiło mnie też "Przeminęło z wiatrem" za 19,99, ale właściwie już mam, staaare wydanie, ale ciągle nadaje się do czytania :p
41/2018
Stary 2012-03-21, 20:41   #2264
Amenouzume
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja zamawiam książki na wetbild Też mają fajne ceny
Fakt. Dużo książek jest kilka zł tańszych a czasami obniżka sięga nawet 50%. Zaczęłam kolekcjonować z Weltbilda książki wydawnictwa Zielona Sowa. Klasyka w pięknej twardej, skóropodobnej oprawie. Zdobyłam na razie "Fausta" J.W. Goethego, "Frankensteina" M. Shelley, "Zmartwychwstanie" L. Tołstoja i "Jaszczura" H. Balzaca. Z ostatniego katalogu kupiłam też "Kwiaty na poddaszu" V.C. Andrews, też było kilka zł tańsze.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
kusiło mnie też "Przeminęło z wiatrem" za 19,99, ale właściwie już mam, staaare wydanie, ale ciągle nadaje się do czytania :p
Ja mam zamiłowanie do starych książek. Jak mam do wyboru kupić nową lub z antykwariatu, wybieram wersję z antykwariatu. Nie mówiąc, że zawsze taniej wyjdzie przy okazji
Stary 2012-03-22, 00:01   #2265
LenkaJ
Raczkowanie

A na stronie Empiku mają promocję na literaturę faktu, reportaż i biografie. No i kupiłam. Pochwalę się jak przyjdą.

ZAPRASZAM

Wymienię

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=656162
LenkaJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 09:19   #2266
witch_18
Zakorzenienie

Ja jestem ciekawa promocji na ŚDK - liczę na empikowe 3 w cenie 2
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 14:06   #2267
LenkaJ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa promocji na ŚDK - liczę na empikowe 3 w cenie 2
Słyszałam, że w tym roku mają być jakieś inne promocje. Mam nadzieję, że równie atrakcyjne.

Moje nabytki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0071m.jpg (113,9 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0072.jpg (107,5 KB, 64 załadowań)

ZAPRASZAM

Wymienię

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=656162
LenkaJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 18:15   #2268
istari
Paul's girl

przedwczoraj pytałam w Empiku o ŚDK, ale pani powiedziała mi, że nie mają jeszcze żadnych wieści "z góry" na ten temat.
istari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 00:10   #2269
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

LenkaJ, widzę sporo ciekawych książek, zazdroszczę!
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 08:58   #2270
Ojoanna29
Zakorzenienie

Na ŚDK w empiku mają rozdawać klientom przypinki z różnymi śmiesznymi tekstami, ale co z promocjami książkowymi - nie mam pojęcia obawiam się, że z powodu "kryzysu" może skończyć się jedynie na przypinkach
41/2018
Stary 2012-03-23, 09:23   #2271
Amenouzume
Raczkowanie

Ja osobiście mam nadzieję, że na przypinkach się nie skończy. Co jak co ale wydaje mi się, że z okazji ŚDK powinno się promować książki właśnie a nie jakieś przypinki. Byłaby to parodia jakaś... Jeśli miałabym wtedy pójść do Empiku i kupić książkę, to dla słowa, dla samej książki, a nie jakiejś plakietki. Przecież można zrobić jakieś fajniejsze promocje. Jakiś upust, albo coś w stylu "Kup 3 książki, czwarta za złotówkę".
Stary 2012-03-23, 09:30   #2272
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja osobiście mam nadzieję, że na przypinkach się nie skończy. Co jak co ale wydaje mi się, że z okazji ŚDK powinno się promować książki właśnie a nie jakieś przypinki. Byłaby to parodia jakaś... Jeśli miałabym wtedy pójść do Empiku i kupić książkę, to dla słowa, dla samej książki, a nie jakiejś plakietki. Przecież można zrobić jakieś fajniejsze promocje. Jakiś upust, albo coś w stylu "Kup 3 książki, czwarta za złotówkę".
No sorry, empik nie jest instytucją od promowania czytelnictwa, tylko od zarabiania kasy. Już w tamtym roku zrezygnowali z promocji "2 za 1", bo zbyt mocno obciążały finanse firmy. Rozdawano za to do każdego zakupu książkę Moniki Szwai... Pamiętam jednak, że na stronie internetowej była przez 2 dni promocja "2 za 1", ale nie jestem pewna czy dotyczyła konkretnych działów, czy wszystkich książek....
W tym roku też ma być chyba jakaś książka dodawana do zakupu, ale nie jestem pewna czy całkowicie za darmo...

Edytowane przez wesna
Czas edycji: 2012-03-23 o 09:31
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 09:54   #2273
Amenouzume
Raczkowanie

Owszem. Są od zarabiania pieniędzy, w końcu to sklep, jak każdy inny. Ale większość asortymentu jaki posiadają to książki właśnie i wydaje mi się, że powinni je promować. Powinno im zależeć, żeby się dobrze sprzedawały. Im więcej ludzi zachęcą tym więcej będą mieli przyszłych klientów. Nie żyję pod kamieniem i wiem, że nie zrobią tego z powodów czysto ideologicznych Nie są instytucją od promowania czytelnictwa. Ale jak każdy normalny sklep powinni promować swój towar, by lepiej schodził.
Książka dodawana do zakupu jest już fajnym pomysłem. Nawet jeśli nie byłaby za darmo tylko np. za pół ceny myślę, że bym się skusiła. Ale pomysł przypinek osobiście w ogóle mi się nie podoba. Bo nie ma żadnego związku z książką czy czytaniem. Już jakieś zakładki byłby lepsze. A tak to równie dobrze mogliby rozdawać klientom jabłka.

Edytowane przez Amenouzume
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:07
Stary 2012-03-23, 10:02   #2274
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Owszem. Są od zarabiania pieniędzy, w końcu to sklep, jak każdy inny. Ale większość asortymentu jaki posiadają to książki właśnie i wydaje mi się, że powinni je promować. Powinno im zależeć, żeby się dobrze sprzedawały. Im więcej ludzi zachęcą tym więcej będą mieli przyszłych klientów. Nie żyję pod kamieniem i wiem, że nie zrobią tego z powodu czysto ideologicznych Nie są instytucją od promowania czytelnictwa. Ale jak każdy normalny sklep powinni promować swój towar, by lepiej schodził.
Problem jest mianowicie taki, że promowanie towaru w ten sposób (akcja "2 za 1") kosztuje firmę zbyt dużo. Zysk jest więc niewspółmierny do strat. Muszą kombinować z innymi metodami promowania - tańszymi.

Edytowane przez wesna
Czas edycji: 2012-03-23 o 10:03
Stary 2012-03-23, 10:35   #2275
Amenouzume
Raczkowanie

Owszem. Też uważam, że akurat 2 za 1 to za dużo. Mi też raczej zależy na tym, by empik nie padł, tylko się utrzymał. Mają naprawdę niesamowity wybór, są dobrze zaopatrzeni, zawsze coś dla siebie znajdę. Po prostu nie podoba się idea przypinek. Te pieniądze mogliby wydać już chociażby na te zakładki. Byłoby przynajmniej tematycznie.
Stary 2012-03-23, 11:06   #2276
emememsik
po prostu Em :)

Mnie podoba się pomysł przypinek.
Stary 2012-03-23, 13:31   #2277
fossa
Zadomowienie

Nie zapominajcie o tym, ze Empik to zwykli zlodzieje, ktory nie placi swoim dostawcom. Poza tym ma wygorowane ceny. Ode mnie zlotowki nie zobacza - poza tym jest wiele lepszych ksiegarni na rynku.
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 20:18   #2278
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Nie zapominajcie o tym, ze Empik to zwykli zlodzieje, ktory nie placi swoim dostawcom. Poza tym ma wygorowane ceny. Ode mnie zlotowki nie zobacza - poza tym jest wiele lepszych ksiegarni na rynku.
A to już swoją drogą...
Stary 2012-03-23, 22:15   #2279
emememsik
po prostu Em :)

Co to znaczy, że ma wygórowane ceny? Z tego co widziałam zazwyczaj zwykłe detaliczne. Masz jakieś sprawdzone informacje dotyczące tych opóźnień w płatnościach? Ja czytałam o tym tylko w internecie, z kolei sami dostawcy mówią co innego.
Stary 2012-03-23, 22:41   #2280
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Co to znaczy, że ma wygórowane ceny?
To akurat prawda - większość książek można dostać taniej w innych księgarniach bądź na stronach wydawnictw. O wiele bardziej opłaca się korzystanie z empik.com, gdzie ceny są niższe.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości