|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Dzień dobry kochane!
Przepraszam, że jeszcze nie nadrabiam ale mam jakieś 600 postów do ogarnięcia (szalone jesteście z pisaniem ) i ogarnę je jak tylko Wam się pochwalę i poskarżę.... Otóż tak... Ja już w domu Wczoraj wróciliśmy ale zabraliśmy moją mamę do nas bo chciała z nami jeździć oglądać wczoraj wózki więc zaliczyliśmy kilka hurtowni i już w 1 trafiliśmy na lnianego lareta (beż-brąz) i od tej pory dla niej istnieje tylko ten wózek i mimo, że ja ciągle myślę nad jedo to chyba będę musiała kupić tego lareta bo mi nie wybaczy! Jak mam potem słuchać, że to, że tamto, to już wolę go kupić skoro oni z bratem dają kasę i to ostatnia rzecz na jaką się zgodzę (bo ogólnie to nic się mojej mamie nie podoba - ani propozyce imion, ani meble, ona chce kupić pościel do łóżeczka, sukienke na chrzciny itd). Wiem, że laret nie jest złym wózkiem ale jak dla mnie ma duży stelaż, mały kosz i torbę przypinaną do wózka (bez paska). No i mi się żakardowe podobają a moja mam stwierdziła, że taki to każdy ma i jest taki zwykły i tylko ten lniany. Nie pamiętam, która z Was ma tego lnianego lareta - proszę o ujawnienie się ,wrzucenie fotki swojego oraz miałabym kilka pytań co do niego. Tyle z marudzenia (mogłabym więcej bo przecież o porodzie sn też się nasłuchałam ale po co...)A z tych fajniejszych wieści to mam najukochańszego męża na świecie! Jak wyjeżdżałam udało nam się ogarnąć temat przemeblowania pokoju, zakupu blatu pod biurko, półek (pod zamówienie), mebli i mieliśmy się tym zająć jak wrócę - dzwoniłam tylko czy już dowiadywał się o koszta ale biedny miał taki nawał pracy, że nie miał kiedy. Przyjeżdżamy wczoraj a ten mnie woła do pokoju natychmiast- ja wchodzę i płacz! Pokój przemeblowany, nowe biurko zamontowane, meble poprzestawiane, kołyska w pokoju! W piątek przed wyjazdem po mnie kończył przestawiać wszystko - nawet nie podłączał tylko ustawił i nic się nie przyznał jak przyjechał! Mama potem posprzątała po jego wyjeździe ale normalnie.... KOCHAM TEGO MOJEGO WARIATA! A nie mówiłam, że dostałam najlepszy prezent od życia? I to w funpacku! Hihi No dobra - teraz mogę iść nadrabiać ![]() Edit: W granicach obiadu jedziemy do siostry mojej mamy więc mogę być późnym wieczorkiem znów w domu
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka pisala
że jeśli się akcja nie rozkręci tO jutro wychodzi.
|
#2253 | ||
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, miałam dziś dziwny sen. Śniło mi się, że Gośka tak bardzo gmerała mi w dole brzucha rączkami, że jej rączki było widać przez skórę! Miałam tak cienką skórę, że mogłam chwycić Gosię za rączki
. Co za piękne uczucie ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
.A męża masz naprawdę wspaniałego, super niespodzianka . Na pewno przepełnia go duma i słusznie .Cytat:
, żeby wyszli z Fabiankiem jeszcze w dwupaku. Jeszcze niech malutki posiedzi w brzuszku mamusi .
|
||
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Soleiko - trzymam kciuki żeby jeszcze troszeczkę wytrzymała.
Powoli zaczyna robić się tu u nas na wątku gorąco. No ale w końcu zbliża się lipiec i już powoli czas. Ja dziś wybieram się na odwiedziny do szpitala do koleżanki, która urodziła w 34 tygodniu córeczkę. Idę zobaczyć tą małą kruszynkę. |
|
|
|
#2255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż ostatnio sam jakoś zaczyna mówić o przemeblowaniu naszej sypialni, tak żeby zmieścić łóżeczko i inne pierdoł dla dziecka zdziwiło mnie to, bo on zawsze uważał, że to za wcześnie.---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że Soleilka jutro wyjdzie... Pod koniec ciąży zdarza się taka wodnista wydzielina... Hmm... No ale wiadomo lepiej zawsze sprawdzić...
Jutro chyba na kolanach wyszoruję podłogę w łazience |
|
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! O 3.00 w nocy przeszlam sama siebie-poszlam sobie zrobic chleb z maslem
mniam. A potem jak piorun walnal to myslalam ze na zawal zejde:-/
|
|
|
|
#2259 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hejka z rana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapowiada się kolejny upalny dzień do przetrwania, mogłoby się ciut ochłodzić... |
||||
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
witam z ranka.
jak mnie wszystko boli cale podbrzusze lacznie z pachwinami, nie wie co jest grane, myslalam ze nie zejde z lozka..... |
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Oj, Mamuśka, ja nie chcę krakać, ale mam nadzieję, że torba spakowana... |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was z rana
![]() Ale się porobiło, nie było mnie tylko jeden dzień, a tu takie wieści. Musze was jeszcze nadrobić, póki co widzę, że Agunia i Soleilka w szpitalu. U mnie wszystko spoko, poimprezowałam wczoraj do "nad ranem", jestem wykończona. Tak się obżarłam wczoraj, że chyba mi 2 kg przybyło z nadmiaru słodyczy
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz mam dosyc tej ciazy wiecznie mnie cos boli czuje sie jak kaleka co sie nawet z kanapy sama podniesc nie umie.... |
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
No to chyba okna też przelece
phdwao może to był jakiś znak ? obiad już wstawiony, ok. 12 idziemy do mamy bo ma wideo a chce pokazać małżowi wesele mojego brata na którym miałam 10 lat
|
|
|
|
#2266 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Karolina mam nadzieje,że szybko do nas wrócisz ![]() U mnie pada, chyba będzie burza . . .
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Soleilka trzymamy mocno kciuki, ale nawet gdyby urodziła to będzie ok moja znajoma miala cc w 36tc bo jej wody odeszły i wszystko dobrze było
Wyszła mi na brzuchu nad pępkiem taka brązowa linia ale tylko do pępka niżej już nie i się zastanawiam czy to ta słynna linia biegnąca wzdłuż brzucha czy moze po prostu rozstęp tylko rozstępy chyba czerwone są |
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba jakieś malutkie skurczyki się pojawiają... Leże i tak mnie nagle zaczyna boleć jak na @ i po ok 20 sek. Puszcza... Może to to? Ale fajnie pomarzyć
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tak podbrzusze i pachwily bola do tego krzyz ze juz nie wiem jak mam lezec. Zaraz oszaleje |
|
|
|
|
#2272 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
aaa nie wyspałam się do tego gorąco mi było blehhpodobno w h&m zaczęły się wyprzedaże dzieciaczkowe wiecie coś na ten temat? phdwao?
|
|
|
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
Lecę robić śniadanko, do później.
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka, w moim przypadku okna nie pomogły, umyłam wszystkie 10 w ciągu 2 dni i ani pół skurczu mnie nie złapało
Do tego wyszorowałam podłogi, wyodkurzałam, umyłam szafki w kuchni, łazienkę, toaletę, cały dzień biegałam i spacerowałam, dźwigałam różne ciężkie rzeczy itd. Natury się nie oszuka, choćby nie wiem co Gdyby nie ból pleców, spokojnie miałabym dużo cierpliwości, żeby jeszcze ze 2 tygodnie ponosić moją dzidzię. A tak, trochę mi już doskwiera ta ciąża i chciałabym mieć już ją za sobą.Zdziwiła mnie tak duża pomyłka wagi u córeczki Aguni. Ale ostatnio jest to coraz bardziej pospolite - ciekawe, o ile moja ginka się myli, bo myli się na pewno - byle nie tak dużo.... Dzisiaj też mnie nie będzie cały dzień, więc się nie martwicie - jakby coś się działo, będę relacjonować smsowo
|
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry czas dla nas, bo teraz wszędzie wyprzedaże będą
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam zgagę po kawie
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja mam ze soba zrobic. Lezec nie umiem siedziec tez nie. Tz jeszcze spi a ja jestem wsciekla. I glodna
|
|
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie dzisiaj w nocy złapała zgaga, po raz pierwszy w życiu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

) i ogarnę je jak tylko
Wczoraj wróciliśmy ale zabraliśmy moją mamę do nas bo chciała z nami jeździć oglądać wczoraj wózki więc zaliczyliśmy kilka hurtowni i już w 1 trafiliśmy na lnianego lareta (beż-brąz) i od tej pory dla niej istnieje tylko ten wózek i mimo, że ja ciągle myślę nad jedo to chyba będę musiała kupić tego lareta bo mi nie wybaczy! Jak mam potem słuchać, że to, że tamto, to już wolę go kupić skoro oni z bratem dają kasę i to ostatnia rzecz na jaką się zgodzę (bo ogólnie to nic się mojej mamie nie podoba - ani propozyce imion, ani meble, ona chce kupić pościel do łóżeczka, sukienke na chrzciny itd). Wiem, że laret nie jest złym wózkiem ale jak dla mnie ma duży stelaż, mały kosz i torbę przypinaną do wózka (bez paska). No i mi się żakardowe podobają a moja mam stwierdziła, że taki to każdy ma i jest taki zwykły i tylko ten lniany. Nie pamiętam, która z Was ma tego lnianego lareta - proszę o ujawnienie się
,wrzucenie fotki swojego oraz miałabym kilka pytań co do niego. Tyle z marudzenia (mogłabym więcej bo przecież o porodzie sn też się nasłuchałam ale po co...)

, żeby wyszli z Fabiankiem jeszcze w dwupaku. Jeszcze niech malutki posiedzi w brzuszku mamusi 

do tego gorąco mi było
phdwao?