|
|
#2251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
![]() ![]() taki porządny obywatel z Ciebie no!
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu ja tez nie, ciagle tylko dadadadadada :P
Black, ale wiesz, to nie chodzi tez podam/nie podam, ale jezeli dziecko je tylko te parowy i zupki chinskie, to ktos to musial wczesniej dziecku zapodac. I o ile parowki do przejscia, o tyle zupka chinska??? Dla 3latka? No ludzie! Juz wolalabym, zeby na samym mleku jechal! W najwiekszej desperacji nie podalabym zupki chinskiej. Pomijajac juz oczywiscie bezsensownosc podawania takich rzeczy, jezeli dziecko jest wszystkozerne ![]() Meneq, dobrze, ze z Yae lepiej a o zdjecie poprosze malza![]() Powiem wam, ze w d.upe jeza z tymi nockami, znowu mam dola jak nie wiem co, o polnocy (!!!) Sie obudzilam i myslalam, ze to juz gdzies k. 4, a babel sobie dzisiaj po prostu pobudki urzadzil co 15 min. Jesten wykonczona, zalamana, mam dosc o Dzisiaj COMAaaaaaaaa ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Lady - brawa za uspypianie
Cytat:
brawa za wypłate! gojka - ale super zestawienie... a na tym pierwszym zdjeciu jakie maciupenkie bejbiatko!!!! |
|
|
|
|
#2254 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) inne markety nie sprowadzają np. serka wiejskiego nie zjem innego niż z piątnicy. Bo inne wydają mi się taką mamałygą ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
Biednaś Ty... no powtarzam się, ale ja nie umiem nic poradzić na takie niespanie. Podziwiam Cię, że funkcjonujesz normalnie w ciągu dnia. I ezzo też. Udanego koncertu i oby Pietraszko grzecznie się sprawował bez Rodziców ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
i tak jak Ty jestem typem domownika też powinnam prasować, ale jakoś przy małej nie mogę sobie z tym poradzić, bo ona mi włazi pod deskę, staje, ciągnie kabel od żelazka- ostatnio dałam jej stos zabawek i wsadziłam do łóżeczka, może dzisiaj też to przejdzie ![]() a zdjęcie super-
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
za nami całkiem przyzwoita nocka tzn pobudki dwie, jedna na szybko uu i w kimę, druga cóż dość płaczliwa i nieodkładalna :/ ale były dwie a nie milion sto przykrywanie kocykiem, nie jakimś grubym, mamy cieniutki ale jak widzę co on wyczynia w nocy to po prostu w pewnym momencie wychodzi kokon nie do rozplątania i wtedy jest płacz i jest wrzask. O 4 zjadł uu i o 8 ogromne ok. 40-50 ml kaszki, teraz już maruda, stały repertuar "eeeeeee" ale nie tknie ani uu ani kaszki Kija u nas na początku pięknie zjadał słoiczki, potem zaczęłam gotować, najpierw nie bardzo mu podeszły a potem pięknie jadł (potrafił np zjeść ok dużego słoiczka zarówno obiadku jak i deserku), kaszki zjadał w ilościach sporych (np 180 ml) i nagle koniec, znudziło mu się. Probowałam podać mu słoiczki różne począwszy od zwykłej jarzynowej a skończywszy na rosołkach i nic, wszystko tak samo niechętnie tyka. Jak mu gotuję to przynajmniej ma to jakiś smak (dodaję koperek, natki, lubczyk)więc jak on nie zje to sama mogę przekąsić bo np jarzynowa słoiczkowa to od razu szła do kosza, bo nikt tego nie chciał ![]() U nas też papka, żadne tam grudki, kiedyś tolerował grudki z żółtka, teraz trzeba nawet to miksować. meneq dobrze,że z Yae lepiej, ufffff a może zrobisz ryż w tajemnicy przed tż
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się jako córka marnotrawna bijąc się w pierś
Przepraszam za swoją niewyjaśnioną nieobecność, ale dużo się na to złożyło. Nie będę smęcić, nic nie usprawiedliwia nie odezwania się ![]() Czytałam Was w miarę na bieżąco więc wiem co u Was. Z tego co pamiętam: Bokeh Blanka nie miała zębów do tej pory (ma od 5 dni), a świetnie sobie radzi z dużymi kawałkami. Daję jej całą kromkę bułki i sobie memla w buzi, całą dużą różyczkę kalafiorka na przykład, czy gotowaną marchewkę. Radzi sobie dobrze. Ale ja od dawna podaję duże kawałki, już kiedyś pisałam, chyba Nawijce, że kawałki w zupce są wielkości zacierek tudzież jagód (ale porównanie ). Musisz Kochana spróbować podawać, najpierw mniejsze kawałki, potem coraz większe. Hania się nauczy Silver Blanka zasypia sama w łóżeczku. Tzn nie do końca sama, kładę ją, śpiewam kołysanki, czasem głaszczę po plecach, a Ona troszkę się porzuca, a potem odpływa ![]() Lady Kochanie, jak Ci pomóc??? Powiem Ci , że mnie już troszkę martwią te Wasze nocki. Bo w sumie ileż można wszystko zwalać na zęby lub na "taki etap"???? U nas się polepszyło na razie, tfu tfu, zasypia spokojnie sama w łóżeczku, koło 19.30mamy dwie pobudki, najpierw próbujemy podać wodę, ale to ewidentnie głód , bo Mała pochłania dwa razy po 150ml mleka . Debrah jak będę dysponowała większą ilością czasu, to spiszę wszystkie Twoje posty, począwszy od pierwszego tu na forum i wydam w formie książki, piszesz tak niesamowitym językiem, że aż chce się czytać więcej i więcej. Ezzo gratuluje postępów nockowych. Brak płaczu to mega krok w przód. Też robię takie pierniczki dla rodziy. Tylko ja w ubiegłym roku robiłam choinki, takie w 3D. Tzn wycinałam kształt gwiazdki w różnych wielkościach i układałam jedne na drugich sklejając lukrem. Potem dekorowałam lukrem, zielonym albo białym (że niby snieh ) i kolorowe perełki jako bombki. Potem właśnie w celofani kokarda z tej :"słomy". Fajne drobiazgi wyszły. A pierniczki w tym roku będę piekła już w poniedziałek, żeby odleżały swoje, a poza tym jest wolny dzień, więc będziemy wszyscy razem piec Kochana a jakie jeszcze wypieki będziesz robić pod koniec listopada na święta? Pochwal się proszę, może coś ściągnę Hje Pola to ma apetyt Chociaż ja na Blankę nie mogę narzekać. Wczoraj zjadła6.00 - mleczko 150 ml 8.00 - śniadanie ze mną, jadła bułeczkę z masełkiem, zjadła 5 kromeczek malutkich wielkości przekrojonego w poprzek kiwi 10.00 - kaszka 120ml z owocami, razem pewnie z 150ml 13.00 - obiadek ponad duży słoiczek 16.00 - kisielek z owocami plus gotowane jajko 18.00 - kaszka 120ml 21.00 - mleko 180ml. w międzyczasie zawsze coś skubnie ode mnie - owoc (zatapia dziąsła np. w jabłku czy gruszce) czy chrupkę. Także pięknie. Na prawdę nie mogę narzekać i bardzo współczuję Wam dziewczyny niejadków ![]() Cała dziękuję za fb ![]() Elmi super, że wypłata ok, nie szalej za bardzo ![]() Meneq bardzo się ciesze, że z Yae lepiej. Są jakieś wieści od Marsi i o Adasiu??? ![]() Co u nas. Rozwiewam wszystkie poplątania z urlopami i delegacjami ![]() TŻ na urlopie był do piątku, niestety tylko jeden tydzień, w delegację pojechał w poniedziałek, miał wrócić dzisiaj, a wrócił w środę. Nie wnikam dlaczego, ale się cieszę ![]() Blanki jest wszędzie pełno, raczkuje po całym mieszkaniu, wstaje przy wszystkim, przy czym się da, płaskie powierzchnie nie stanowią dla Niej najmniejszego problemu. Niestety nadal nie wypowiada żadnych sylab. Czekam na jakiekolwiek da da, ma, ta, ba, cokolwiek ![]() Wczoraj mnie zaskoczyła nieziemsko Siedzimy u niej w pokoiku na podłodze i się bawimy. W pewnym momencie poczworaczkowała sobie gdzieś. Idę za Nią po cichutku, żeby jej nie spłoszyć. A Ona poszła sobie do naszej sypialni, wzięła z szafki nocnej swoją butelkę z wodą, przyczłapała do mnie i się napiła. Podła matka nie chciała dać dziecku pić ![]() ale się rozpisałam
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobty
![]() Kolejna kiepska noc za nami ![]() Wiktorek zasnął po 22.30 potem obudzil się ok 1 i dopiero po 3 skapitulowalismy z mężem i blisko 40minut usypialismy w wózku. A rano pobudka o 6 i koniec spania. Gorączka dalej trzyma ![]() Jak tylko syrop przestaje działać rośnie do prawie 39. Oczywiście w czasie spania też pobudki. Edytowane przez onaella Czas edycji: 2013-11-08 o 08:54 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa, udanego wypadu!!!
kto z malym zostaje? Cytat:
co Ty, ja to taka doopa wolowa jestem ![]() na wizazu to baciki rozdaje na lewo i prawo ale w rzeczywistosci to siedze cicho jak mysz pod miotla ![]() dzis przyjezdza sis z MOIM tuszem w koncu bede jako-tako wygladac ![]() a co najlepsze - malo tego ze nie mam wytuszowanych tych rzes to jeszcze zrobila mi sie krocha nad powieka i to ta z gatunku "jestem duza, bolaca i nigdy mnie nie wycisniesz" wiec wygladam poprostu uroczo
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie!
http://food-forum.pl/czekolada-wyszczupla/ |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
mam chwilke bo maly spi to jeszcze Wam opisze moj dzisiejszy sen
![]() śnilo mi sie ze mialam w spodniach albo majtach (nie wiem dokladnie ale jednak chyba w spodniach) prawdziwego PYTONGA!!!! ![]() nie wiek jak skad i gdzie ale mialam ![]() no i poszlam taka sztywna do jakiegos facia (juz teraz wiem jak czuje sie dziecko z zar.rana pielucha ![]() zaczal mnie masowac miedzy nogami ![]() normalnie taki wielki, gruby, obrzydliwy, ze 2 metry mial jak nic ![]() a oto sprawca mojego kszmaru ![]() http://demotywatory.pl/4233668/Podaj-recznik wiecej na demotywatory nie wchodze |
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, temat jedzenia to ciężka sprawa...
Pstryniu, a jaki zamówiłas? Wonder lash? A mi się znów pokruszyly rzęsy... Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bawcie się dobrze ![]() Cytat:
![]() Sumując: ----------------------- My miałyśmy dzisiaj imprezę w nocy od 3 do 5, ale Pola się w sumie bawiła i szybko to zleciało. Myślałam, że max pół godziny nam zeszło ![]() A żeby jakoś "podreperować" swój wizerunek, to napiszę, że Pola miała już dzisiaj normalne śniadanie, które je najczęściej. Czyli dwie kromki chlebka (takie, co Szaja o nich pisała - połowa z połowy połowy chleba ) z bieluchem, herbatka, kawałek banana i za jakieś pół h jeszcze ok. 60 ml mm.Za to już nie będę biczowana?
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-11-08 o 09:37 |
||
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobietki
Jestem położną, piszę pracę magisterską na temat standardu opieki okołoporodowej i w związku z tym mam do Was gorącą prośbę o wypełnienie ankiety: moje-ankiety. pl/respond-52330.html (przy wklejaniu adresu trzeba usunąć spację przed "pl", inaczej nie umiałam wkleić adresu) Będę bardzo bardzo wdzięczna za pomoc. |
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fewciu, Blaneczka bardzo ładnie je!
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Pstryniu przypomniała mi się taka komedyjka Sześć dni siedem nocy, tam Harrison Ford wyciągał węża z majtek Anne Heche
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już już :glaszcze: spokojnie ![]() ![]() Hehe nie spinaj Hje najważniejsze ze Pola ma apetyt !Cytat:
Kusicielka ! Meneq, daje Hani chrupki i pietke chlebka ale z chrupkami sobie radzi tylko chleba strasznie dużo pcha do buzi.... Poszłam dziś rano pobiegac, jestem wypluta i boli mnie głowa troche boli
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
od godziny się usypiamy
|
|
|
|
#2268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o zesz.. musze zacząć zbierać hajc! ![]() ![]() Hje, mam nadzieje ze na mnie sie nie obraziłaś o te parówki, ja po prostu za dużo się naoglądałam i naczytałam i teraz mam poprostu obrzydzenie. Tzt pojechal na uczelnie, Amelencjusz spi a ja zamiast sprzuntać to siedze ;] esz.. co by tu na obiad zrobić
|
|
|
#2269 | ||||||
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
Najczesciej na fotelu sie bujamy z cyckiem w buzce![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jak faktycznie sie zadławi i odkrztusza to ja schodze na zawał i z reguły konczymy konsumpcje. Na szczescie to rzadko teraz, im czesciej sie daje tym mniej takich sytuacjiCytat:
Ale dodaje tez młoda kukulska, murzynka bambo, ogorka i fasolki Ale tamte dwa przoduja zdecydowanie![]() Testowałam podkłady rimmela i doszłam do wniosku, ze mam mega sucha skore, a jak go naloze to w ogole tragedia. Takie suche placki miejscami wychodza, ze szok
|
||||||
|
|
|
#2270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwięcej w swoim życiu zjadła 13 łyżeczek słoiczka obiadkowego jakieś to były warzywa z owocami i indykiem - muszę to kupić znowu, ale bez żadnej gwarancji, że zje chociaż łyżeczkę. Mojego ugotowanego, ugotowanego przez teściową, przez moją mamę - nigdy nie tknęła ani łyżeczki. Odwracanie głowy, zaciskanie ust, bunt i płacz. Nic, nic nic. Kawałek banana umie zjeść, to jedyny owoc, który jej wejdzie, moje dziecko chyba nie lubi owoców ;( W porze posiłku chce mi się beczeć. Dietę rozszerzamy od 5mca, zaraz mała będzie mieć 10. I co? doopa zbita;( Kaszkę jedyną jaką zje, taką oszałamiającą ilość jak 80ml to bobovita malinowa - tak z cukrem. Więc wiem dobrze o co chodzi Black bo pięknie założyłam sobie Holle lub gotowanie dorosłych kasz, z owockiem, z czymśtam..przecież zdrowe, kupiłam blender.. i chcieć to ja sobie mogę ;( Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
wariatka
|
||||
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Moje dziecie wreszcie zasnęło. Nocka ciężka. Od 2.30 do 4.30 nie spała i o 6.30 pobudka na dobre.
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałam o najwazniejszym - noc...
od 20 do 24 pobudek 4...Od 24 do nie wiem której chichry Oli Pozniej nie lepiej ale ze było mi juz wszystko jedno, to nie liczyłam pobudek ani nie patrzyłam na zegarek. teraz Młoda pospi i jedziemy na katowice
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak znalazłam takie, które mają na tyle mięsa, żeby nazwać je parówkami Aha, a o co chodzi z tymi zupkami chińskimi? Bom przegapiła. Ktoś swojemu dziecku dawał? A co do fastfoodów, to potwierdzam - ostatnio jak byliśmy z tż, to było małżeństwo z taką, na oko, chyba 6-7 miesięczną córeczką? W krzesełku jeszcze dobrze nie siedziała, i rodzice właśnie frytki jej dawali i kawałki McWrapa.. |
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Prośba: napiszecie mi ile ważą wasze dzieci obecnie - i wage urodzeniową w nawiasie?
Mam filmy, że moja przez to niejedzenie waży za mało.. |
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)tak zupke chinska podała moja szwagierka swojemu 3latkowi, bo niby niejadek. . . ale chipsy, slodycze to kilogramami szamie.............. i wlansie ona mnie ciagle napastowała z tymi danonkami, kiedy małej dam;p
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Obecna 10,4 kg (3,8 kg) |
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samooooooooooo
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
dzieć śpi to i ja idę spać
![]() Debrah rano te 40 ml kaszki a do uspania 4 podejścia z uu plus bujanie, lulanie, śpiewanie, kołysanie, opowiadanie, przytulanie, dawanie smoczka (nie wiem, czy przypadkiem nie chce odrzucić ), w końcu przy czwartym podejściu pociumkał (ale ewidentnie bez jedzenia) i odpłynął. Na weekend jedziemy do t., już widzę t. w akcji jeszcze ostatnia rzecz co do jedzenia... mojej koleżanki siostrzeniec lat ok.10-11, trafił do szpitala z silnymi bólami brzucha, mamusia się przyznała, że od czasu do czasu dziecko piło sobie red bulla...Co prawda ból brzucha okazał się być od czegoś innego ale ciekawe, jak się czuła mamusia mówiąc o tym lekarzowi... dobra i na tym kończę temat jedzenia i idę spać, kurde znowu zaczynam funkcjonować jakbym chodziła do pracy :/---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- u nas ok. 9 kg (3060 g) |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2280 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja Darii śpiewam to http://www.youtube.com/watch?v=EIDrJtoVz3A Cytat:
A Ty masz przesympatyczny głos Cytat:
za usypianie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a o zdjecie poprosze malza
o 

), w końcu przy czwartym podejściu pociumkał (ale ewidentnie bez jedzenia) i odpłynął.
za usypianie