|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Ilsa, o jakie karty chodzi?
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Na Stary Rynek w Poznaniu nie wolno wjeżdżać samochodem ale 2 samochody należące do nowożeńców czy rodziny otrzymują takie pozwolenie (karty wjazdu) żeby podjechać pod salę USC gdzie udziela się ślubów
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa rozumiem
![]() Już się zestresowałam, że czegoś nie załatwiliśmy w USC
|
|
|
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
kashmirka no to mój sklep. Zostawiłam pracę zeby to ogarną. Na szczęscie praca była beznadziejna i mimo wszystko tej decyzji nie żałuję, tyle, że myślałam że chociaż na koszty zarobię
Cytat:
W moim przypadku jest ten minus, że mam opłaty za czynsz jeszcze, zus niski ten niecałe 500zł ale to itak są duże koszta miesięcznie. Mam sklep pół roku a do tej pory może 1 lub 2 miesiące zarobiłam na opłaty, w pozostałych przypadkach musiałam dokładać Cytat:
Jeszcze co, to zastanawiam się czy nie spróbować zmienić lokalizację, na takie mini centrum handlowe, tyle, że tam sa dużo wyzsze czynsze i się mogę wkopać delikatnie mówiąc Cytat:
ale dzis chce tylko umyć podłogę i laba, nic nie robie w weekend ! ![]() Pochwal się co bedziesz piekła, bo mój tż też ma w lipcu urodziny i szukam inspiracji |
|||
|
|
|
#2255 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula, może faktycznie spróbuj zmienić lokalizację. A na allegro też sprzedajesz? Może to by Ci pomogło
![]() Ja mieszkam w dużym mieście - Kraków, i u nas z kolei jest to, że jest b.duża konkurencja praktycznie w każdej branży. No ale może się uda. Z drugiej strony,nadzieję mi daje to, że moja mama prowadzi własną firmę już 14 lat i jest ok
|
|
|
|
#2257 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dagunia, gratulacje
![]() Też bym chciała własną firmę, ale się boję i waham czy jest sens... Weźcie mnie zagońcie do sprzątania, bo taaak mi się nie chce, a tu Kindle czeka i książka wręcz mnie woła, żebym wróciła do czytania
|
|
|
|
#2258 |
|
Konto usunięte
|
kto idzie dzisiaj ze mną poćwiczyć? jakieś chętne?
|
|
|
|
#2259 |
|
Konto usunięte
|
ja dostałam okres i umieram
dobrze, że teraz a nie w pracy to się chociaż położę
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odebraliśmy obrączki
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro bardzo chętnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
Podczytuję Was ale nie mam siły nawet napisać
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ja zaraz idę
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa ja widze ze na lewej w wielu krajach sie nosi obrączki. Tylko w PL spotkałam na prawej i co do wygody fakt wygodniej mi tez było na lewej jakiś pierścionek niż na prawej wiec z obrączka pewnie to samo. We Francji tez na lewej sie nosi jak widze ( ale tu i tak ludzie często żyją bez ślubu ).
Ciekawe wytłumaczenie z ta myszka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to lewą dłoń ma szczuplejszą i z prawej ciężej mu się zdejmuje - niby nie ciśnie ale on sam dziwnie się czuje mając coś na prawej. Myśleliśmy że ma 20 a Pani w sklepie go namówiła na 19 bo też wchodził i teraz nie wiem... Zobaczymy jak zdecyduje
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczająco Dobre Panie Domu
Ja mam ten problem ze palce chude i kostki grubsze i zawsze mi latała ta obrączka. Pierścionek zreszta tez. Aktualnie nic nie noszę. Tz to samo ma palce chudsze a kostki juz grubsze i przecisnie sie jakiś rozmiar a potem lata
wygodne to wcale nie jest. Pewnie ,najważniejsze zeby mu wygodnie było. Wiadomo ręka spuchnie czy lewa -prawa różna i na jednej lepiej / wygodniej na drugiej mniej . Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-06-27 o 22:32 |
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
W innych krajach nosi się na lewej ręce, bo rzymianie mówili, że lewy palec serdeczny jest połączony "żyłą miłości" z sercem - tak mi kiedyś tłumaczył tż (włoch)
Z tego co wiem to kiedyś w Polsce się też nosiło na lewej, a potem zaczęto na prawej - słyszałam, że to przez jakąś wojnę, bo wielu mężczyzn na niej zginęły i wdowy nosiły obrączki na prawej ręce a potem w znaku solidarności wszyscy tak zaczęli nosić
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
A czy są tu dziewczyny które noszą obrączkę oraz pierścionek na jednym palcu ? Ponieważ ja tak będę robić i najpierw będę wkładać obrączkę a potem pierścionek
Częściowo żeby była bliżej serca a częściowo bo obrączka wygląda wtedy na węższą - podobają mi się wąskie http://www.pinterest.com/pin/409827634812650446/---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Hihi
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak nosilam i wiele znajomych pamietam tez tak nosiło.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie do obraczki jeszcze jakis czas, ale tez na lewej chyba bym nosila, razem z pierscionkiem Obudzilismy sie dzis o 10 rano Zaraz musze wstwaic pranie i planuje dzis pomalowac troche |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2014-06-28 o 07:44 |
|
|
|
|
#2271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy dwie różne obrączki
z białego złota, bo nienawidzę żółtego. Z tym, że ja nie chciałam złota, a srebro bo i tak nie widać różnicy na pierwzy rzut oka, zresztą ich nie nosimy. Ale rodzina tż się uparła, że muszą być złote, jakby to coś zmieniało ![]() tż ma taką tradycyjną, szerszą, zaokrągloną, ja mam wąską, z bardziej kwadratowymi zakończeniami - po prostu nie znalezliźmy modelu dobrego dla obojga, a jak już to kosztowały by bardzo dużo, bo tż ma bardzo duże ręce i palce |
|
|
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
Ja obrączkę nie noszę rok czasu, bo palce mi spuchły.
|
|
|
|
#2274 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie możesz jej powiększyć? |
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod względem stylu są identyczne ale moja cieniutka a TŻta szersza
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, tylko pierścionek + obrączka na jednym palcu,to niestety prowadzi do tego, że się obie rzeczy niszczą bardzo
![]() Ja pierścionek przełożę na lewą rękę, obrączka na prawej ![]() My mamy takie same obrączki, tylko szerokość różna, bo ja mam 5mm, a TŻ 6mm. |
|
|
|
#2277 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hm, nie wiedziałam, że powinnam nosić pierścionek na prawej ręce
Byłoby mi niewygodnie, od początku noszę na lewej.
|
|
|
|
#2278 |
|
zawsze mam racje
|
Siedze i wypelniam rozne testy
![]() http://www.bbc.co.uk/science/humanbo...oselogin.shtml http://www.bbc.co.uk/science/humanbo...urveys/smiles/ jak ktoras zrobi niech powie ile miala ![]() Dobry sposob na obcowanie z jezykiem, szkoda ze w szlokach zamiast dojsc do tego daja nudne podreczniki i tluka tylko gramatyke
|
#2279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za duzo gramatyki, za malo praktycznych konwersacji.
|
|
|
|
|
#2280 |
|
zawsze mam racje
|
Ja sie ogolnie interesuje mowa ciala i mimika twarzy, wiec lubie na to testy. Jesli tez ktoras z was sie interesuje to polecam serial lie to me.
Ja mialam w lo 6 godz angielskiego, nie byla to klasa jezykowa, wszyscy tak mieli, bo cos miasto dawalo na to i bla bla bla. Poziom taki, ze trzeba bylo sie zapierac rekami i nogami, zeby sie nie cofnac I uczenie wszystkiego, tylko nie przypadkiem tego co przydatne- przeciez grunt, zeby w wypowiedzi uzyc wszystkich czasow, mowy zaleznej i umiec porozmawiac o dziurze ozonowej i problemach inwalidow, jakies tam zwykle slowa sa dla plebsu.Co mnie kiedys zdziwilo- porownywalam kobieca prace brytyjska i amerykanska i myslalam, ze ladniej beda pisac w tej brytyjskiej, a tu niespodzianka. Ogolnie czlowiek tyle ma kontaktu z angielskim- muzyka, seriale, czasem jakies strony, ze nawet mieszkajac w Polsce miewa sie obcojezyczne sny, przynajmniej ja tak miewam. --- Pizza mi wlasnie piecze No dobra nie wiadomo czy mniam, bo mogla nie wyjsc, ale jestem optymistka w tej dziedzinie.Przy okazji zarzuce przepisem na ciasto, przepis z jakiejs gazety, lekko zmodyfikowany. Jest to tarta z wypelnieniem budyniowo-serowym. Na razie nie zdazyla zebrac negatywnej recenzji ![]() Potrzebne składniki: na ciasto: * 200 g mąki * 2 łyżki ciemnego kakao * 150 g masła * 80 g cukru pudru * 1 jajko na wypełnienie: * 2 opakowania budyniu waniliowego *750 ml mleka *pół tabliczki białej czekolady (ostatnio bylam szczodra i z zapomnienia dalam cala, tez moze byc, zalezy jak slodkie to ma byc) * 300 g kremowego twarogu (ja użyłam twarogu Mój ulubiony) *1 jajko * 50 g cukru pudru * pół cytryny dekoracja: * polewa z białej czekolady *puszka brzoskwiń Wykonanie: 1. Przesianą mąkę zmieszaj z przesianym cukrem pudrem i kakao; dodaj posiekane masło (polecam wyciągnąć dużo wcześniej, żeby było miękkie), jajko. Wszystkie składniki zagnieć. Zawiń w folię aluminiową i schowaj do lodówki. 2. Zagotuj pół litra mleka. Wlej do niego budyń rozmieszany w pozostałym mleku. Następnie dodaj połamaną czekoladą i mieszaj aż do momentu, gdy masa będzie jednolita i zgęstnieje. 3.Twaróg zmiskuj z jajkiem, cukrem pudrem i sokiem z cytryny. 4. Formę do tarty wysmaruj masłem, wyłóż na nią ciasto równomiernie je rozkładając (nie zapomnij o bokach formy) Nakryj folią aluminiową i piecz ok 15 min w temp. 200 stopni. 5. Na podpieczony spód wyłóż masę budyniową, a na nią masę serową. Piecz ok 30 min w temp 190 stopni. 6.Gdy ciasto wystygnie udekoruj je polewą i plasterkami brzoskwini.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

13.03.2008

A na wtorek zrobić 2 ciasta i tort - Tż ma 30-tkę
ale dzis chce tylko umyć podłogę i laba, nic nie robie w weekend ! 

Za duzo gramatyki, za malo praktycznych konwersacji.
I uczenie wszystkiego, tylko nie przypadkiem tego co przydatne- przeciez grunt, zeby w wypowiedzi uzyc wszystkich czasow, mowy zaleznej i umiec porozmawiac o dziurze ozonowej i problemach inwalidow, jakies tam zwykle slowa sa dla plebsu.
No dobra nie wiadomo czy mniam, bo mogla nie wyjsc, ale jestem optymistka w tej dziedzinie.