|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
wyleżałam się w wannie...i od razu człowiekowi lepiej
ojjj sługo długo.. młoda w wannie cicho siedziała..a teraz tak się przesuwa i przewija,że szok ale odpoczełam i wygrzałam się chociaż tak fajnie.. a ja mam kłócia w dole brzucha..prawie w pochwie... a za to plecy nie bolą.. normalnie..jak nie urok- to .....
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co z nimi... A ja też jestem ciekawa tego jak to będzie, czy bdz bolało jak będzie wyglądał Filipek itp
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to szef się ucieszy
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Mój się jakoś tak obija o pęcherz że co chwilę mam wrażenie że się posikam i przechodzi po kilku sek.
|
|
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Malgosia - trzymam kciuki, zebys jeszcze troche pobyla w dwupaku i dzieki za info o KTG Mam wozek Jak go odbieralam to mi sie dziwnie zrobilo, bo Pani ze wspolczuciem zapytala czy przyszlam sama i jak ja zabiore wozek (bo byl w kartonie poskladany), wiec ja jej na to - autobusem, zlozony. A zaraz potem weszla parka tez po odbior wozka i oczywiscie facet tachal kartony. I do tego jeszcze babka mnie nastraszyla, ze kierowca moze mi nie pozwolic zabrac sie autobusem jak nie ma dziecka w wozku, bo podobno wtedy musi byc zlozony Na szczescie kierowca bez problemu pozwolil mi sie zabrac, ale wtedy kolejny zonk bo nie moglam go wladowac mimo ze autobus niskopodlogowy Wlasnie sobie przypomnialam, ze w przyszlym tygodniu mam zajecia z polozna, cos a la szkola rodzenia. Jak wszystkie przyjda z polowkami to znowu bedzie mi dziwnie, a nie mam ochoty wszystkim sie tlumaczyc ani ogladac wspolczujacych spojrzen. Eh.
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
a acelinka chyba była niedawno... albo coś pokićkałam. jeśli nie pokićkałam..to ma urlopik
rabarbar..to nie mam pojęcia. mam nadzieję,że badania ok
|
#2287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Acelinka urlopuje z mężem
![]() Cytat:
A K. mial byc do poniedzialku, ale cos tesciowie mowili ze będa wracac wczesniej. Tylko nie wiem dokladnie kiedy co do porodu to powiem Ci że z K. znosiłam ciążę o niebo lepiej. Teraz też juz mam dośc. Gdyby nie to że muszę doczekać do tej Wa-wy to tez bym juz sie modlila o koniec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Sharifa i tak jestes super samodzielna! |
|
|
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze kochane polowki masuja Wam czasami plecy albo stopy??? Glupie pytanie ale jestem ciekawa??
Moj jak dotyka moich plecow to jest w siodmym niebie...tak na mnie teraz dziala dotyk
|
|
|
|
#2289 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w pełnie
Cytat:
spokojnie Słonko, to pewnie różnica wynikająca z błędnego terminu ostatniej @, zrobisz badania i się supokoisz ![]() a infekcja dróg moczowych to normalka, jedz tabletki i pij duuuzo wody to na pewno pomoże ![]() Cytat:
jak nic nie cieknie to odobno nie ma się co martwić ![]() Cytat:
![]() ja mimo wszystko nadal obstawiam siebie Cytat:
![]() Cytat:
![]() suuuuper ![]() Cytat:
ale to tak na czuja mi się wydaje :PCytat:
![]() urlopuje się z mężem w domu i prawi nie włączam kompa, chyba że na obejrzenie jakiegoś filmu od wtorku będe w pełni dostępna
|
|||||||
|
|
|
#2290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sliczny wozek..... ja swoje zajecia w SR przeoczylam .....mialam 3 sierpnia....no coz....
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bokiem to i on się kładzie żeby jakoś po ludzku to było i zasypia w trakcie Stóp nie daję bo teraz w trakcie remontu mam wiecznie brudne ( nie umiem się na kapcie przestawić, ciągle zapominam włożyć) wiec nie miałabym sumienia ogólnie jakoś nie mam parcia na dotykanie nóg przez tż, nie wiem czemu mam jakąś blokadę na to ![]() Ale za to masuje mi brzuch i uda kremem na rozstępy a teraz to bardzo przyjemne sama nie lubię tego robić ;p
|
|
|
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A babkami w SR się nie przejmuj. Ja też nikomu się nie tłumaczę A co to właściwie za wózek - wygląda bardzo zgrabnie
|
|
|
|
|
#2294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do porodu to się zastanawiam czy będe się długo męczła, cz może mi dość szybko pójdzie i jak tż to zniesie ![]() co do bólu to się nastawiam że będzie mega bolało ![]() Cytat:
niekiedy anwet siadma na chwilke bo już nie moge, na zmian emie ręce drętwieją ![]() Kochana niech sobie myślą co chcą, jesteś mega samodzielna i powinnas być z siebie dumna ![]() śliczny wózeczek Cytat:
![]() Cytat:
![]() lubimy Nasz kubuś póki co prezentuje się tak
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-12 o 22:28 |
||||
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka, sama namalowałaś?
Co do bólu to faktycznie lepiej nastawić się że będzie b.bolało i się miło rozczarować |
|
|
|
#2296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak mocniej gdzies nacisnal to jeczelam, co prawda z bolu, ale tak jakbysmy cos innego robili
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Net mi szwankuje i tylko na chwilę wpadam przypomnieć, że jutro się bawię na weselu i zajrzę dopiero w niedzielę chociaż i to niekoniecznie
Jak coś to będę smsować![]() Buziolki mamuśki |
|
|
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też właśnie przyjęłam taką teorie że lepiej się miło rozczarować w razie czegoś ![]() Cytat:
tylko delikatnie co rodzić nie zaczniesz, bo wiesz dzisiaj ta pełnia właśnie sobie zrobiłam budyń |
||
|
|
|
#2299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo lekko sie prowadzi, w ogole nie czulam wagi gondolki + spacerowki + dodatkow. Cytat:
Dolaczam sie do pytania cotki - sami malowaliscie? Sliczny ten kubus. Edit - juz doczytalam. Brawo dla tz
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2011-08-12 o 22:44 |
||
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pytam, bo serio ślicznie namalowany.
Oglądałam ostatnio ofertę na tablicy dotyczącej malowania artystycznego ścian i z mamą stwierdziłyśmy że chyba biznes otworzymy- jak to zobaczyłyśmy w ogóle chyba pomyślę o robieniu jakiś naklejek na ściany i szablonów bo wiele to takie kicze Ciekawe czy bym coś zarobiła |
|
|
|
#2301 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie...ja już zmykam spaćku, bo jakoś dzisiaj wcześnie oczka zaczęły mi się kleić
![]() Życzę wam słodkich snów |
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się ze wpadł na pomysł wypełnienia tego konturu kolorem, bo jest teraz taki wesoły jeszcze będą fruwające motylki, ale czekam bo sprzedający m a urlop do 15 ![]() pewnie byś cosik zarobiła, warto spróbować ![]() Cytat:
![]() fajny ten wóek, ma taką inną gondolke i jest taki zgrabniutki
|
||
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Acelinka. super ten Kubuś wyszedł!!
my poszliśmy na łatwiznę i kupiliśmy takie piankowe naklejki na ścianę
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka a ten obrys to zwykła folia samoprzylepna nie?
A mój tż leniuszek właśnie przyniósł mi do wyrka lody z owockiem ![]() Mało co się nie sturlałam z tego szoku.
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor kochane
powiem wam w skrocie jak wygladala wizyta u gin:Maluszek juz nie jest maluszkiem bo wazy ponad 2200 jest zdrowiutki jak rybeczka, gin sie smiala z jego odstających uszek, jutro wam wkleje fotke mial zacisnieta piąstke przy badaniu us wiec chyba mu sie srednio podobalo co do mojej szyjki, ehh..mam otwarty kanal rodny, dostalam kolejny jakis silny tabs, cos na f cos tam, jutro rano Ł jedzie mi to wykupic; ogolnie we wtorek mam miec ktg bo to sie zepsulo i nastepna serie badan, gin powiedziala ze musze sie wstrzymac z porodem 2 tyg aaaaa i mam lozeczko i komode a jutro zabieramy sie za remont![]()
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że rośnie, że dała coś co Ci może pomóc i zaciskaj nogi ![]() To ja mam jakiegoś wielkoluda czy co? |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos Ty, moj przez 3 tyg przytyl z 1500 na 2200 wiec tak sobie mysle ze za dwa-trzy tyg bedzie calkiem calkiem a ja dzisiaj sie zwazylam i 70 kg mnie powalilo
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, to się tż postarał z lodami
![]() ja się musze nieskromnie pochwalić że mój małż mnie teraz wyjątkowo rozpieszcza lulka, a Ty nie miałaś dać na luzik, co? ![]() super że dzidzia rośnie i jest zdrowusia ![]() Ja się ciągle zastanawiam co oznaczają słowa gina, że jak się nei rozpakuje to mam przyjść 17.08 na wizyte i "będziemy robić ze mną pożądek" że niby mnie na kroplówe już wyśle czy co nie mam pojęcia i ciągle mi to łepetynke zaprząta.Wracając do tematu termometrów to my z bratową wybrałyśmy taki zestaw: http://allegro.pl/termometr-aqua-the...737308501.html ten termometr ma dobre opinie i raczej nie różni się niczym od tych za 100 zł a ten kosztuje 65 ale bratowa stwierdziła ze miała wydać ok. stówki więc kupi ten z podgrzewaczem bo pewnie się przyda i ma racje bo podgrzewacz to rzecz która jak dla mnie nie jest neizbędna i nie miałam zamiaru kupować, no ale jak będe miała to będe pewnie go wykorzystywać tym bardziej że można w nim też sterylizować ![]() zmykam do wyrka, teraz to pewnie zajrze dopiero we wtorek ![]() trzymajcie się w dwupakach kochane Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-13 o 00:01 |
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Filip faktycznie chyba nisko bo nie dość że okłada mi pęcherz to jeszcze czuję ruchy i smyranie nie powiem gdzie
![]() Lullek bo Maluszki mają takie skoki. U mnie też 3 tygodnie temu był o wiele mniejszy ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Acelinka, mój też mnie rozpieszcza i daje się poganiać i powykorzystywać, ale takie niespodzianeczki to nie w jego naturze Jak mu się powie, nakieruje, da małą podpowiedź to tak, ale sam z siebie to rzadko
|
|
|
|
#2310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak powaznie w sumie tylko wczoraj i dzisiaj mialam high life![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

ojjj sługo długo.. młoda w wannie cicho siedziała..a teraz tak się przesuwa i przewija,że szok 

Na szczescie kierowca bez problemu pozwolil mi sie zabrac, ale wtedy kolejny zonk bo nie moglam go wladowac mimo ze autobus niskopodlogowy 

????

aaaaa i mam lozeczko i komode