|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
o - dla potwierdzenia słów, że motyl został od razu ukochanym towarzyszem zabaw i snu
(widok, który mam w tej chwili przed sobą) |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, u nas w łóżeczku takim hitem jest smok, a w bujaku ta panda co ostatnio Wam pokazywałam. Wczoraj założyła ją sobie na twarz i tak usnęła, jak tylko jej ją zdjęłam (no bałam się, żeby się nie udusiła) to oczy jak pięć złoty
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fabi właśnie wstał. Spał aż 5 minut W syfie dosłownie tonę TŻ nie ma, znowu pojechał, a ja nie mam jak iść do komorniczki Ach, pokażę Wam jakie boskie ciuszki teściowa mi dała |
|
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Boze jak ja bym chciala tu z Wami pogadac...ale sie nie da!!!!!!!!!!! W czwartek ide znowu do pediatry z malym. Odkąd skonczyl 2 m-ce jest taki RYK ze uszy opadają....płacze razem z nim, najgorsze ze to juz nawet nie wieczorami tylko ale w ciagu dnia, nie moze spac i płacze, wybudza sie z wielkim krzykiem
na wieczór daje mu czopek viburcon zeby mógł sie wyciszyc chociaz wtedy. Ale nie wiem czy mozna ten czopek dawac codziennie wiec musze isc do lekarza.....mam wrazenie ze to brzuszek, bo jak masuje i podgrzewam brzuszek to jest spokój i odlatuje....
|
#2285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() synek drzemie wiec ja mogę sobie ponadrabiać wątek. Co prawda na bieżąco jestem w telefonie ale tam nie za bardzo lubie pisac ![]() Pumas, Wvictoria gratuluję udanych chrzcin ![]() ![]() klask i:Cytat:
Piszecie o tych mostkach u dzieci, mój synek się tak wygina tylko na przewijaku... trochę mnie to martwi, za tydzień zapytam lekarkę ale znając życie wg nich będzie ok... (nie żebym czekała na ich potwierdzenie ale nie sądzę ze oni przykładają wagę do takich spraw )
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2288 | |||
|
Rozeznanie
|
Mały śpi mi właśnie na kolanach i boję się go przenieść
W weekend rozwoziliśmy zaproszenia na chrzest, a wczoraj zakupiliśmy aparat Jeszcze go trochę nie ogarniam, ale jak dojdę co do czego, to zrobię Adasiowi sesyjkę ![]() Używacie jakiegoś programu do zdjęć, zanim je wkleicie np na bloga?? *** Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nitka wypijasz normalnie całego Radlera i można po tym karmić bez problemu?? |
|||
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ chce na wiosnę wyjechać zagranicę. Nie wiem jak sama to ogarnę
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, co to za trik ? Ja jeszcze nie piję szałwii ani nic, czekam cierpliwie
![]() Minimum3znaki, witaj ![]() U nas nocka taka sobie, mała strasznie się wierciła, przez co ja nie do końca mogłam spać. Aktualnie ją uśpiłam, a sama znowu walnęłam się do łózka, pierwszy raz od porodu pozwalam sobie na takie szaleństwo haha. Zawsze wstałam skoro świt, prysznic, śniadanie, make up, ubieranie itd. Dzisiaj jednak nie mam ani siły ani ochoty. A co do zabawek Lamaze - kurcze, chyba nie pochłonęła mnie mania kupowania, nie widzę w tych zabawkach nic szałowego, ot zwykłe zabawki jak dla mnie, których B. ma mnóstwo, już się nie mieszczą w pokoju ! Oglądałam ostatnio w Smyku, mają duży wybór i te wszystkie szeleszczące i piszczące wyglądają dość normalnie, jak inne tego typu z innej firmy. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-10-23 o 11:06 |
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
mi też będzie żal
ja dostałam ale mały nie za bardzo chciał pić wiec nie podaje mu na razie aby Amelka była dzielnaCytat:
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, chwalę się prezentami.
Ad 1 i 2. Dwuczęściowy kombinezon. Zeszlachtany jak ta lala Ad 3. Spodnie, które z materiału przypominają gumę Ad 4. Bez komentarza Ad 5. Kombinezon jest tak szeroki i ma tak nieprzyjemny materiał, że szok Z dedykacją dla Depoison, buty po TŻ na których foty czekasz tyle czasu
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
no u nas Marina szału nie zrobiła - chyba ma za mało atrakcji
![]() Ale jeszcze może i na nią czas przyjdzie. ![]() Ale Emanuel ma wszystko, co tylko może młodego człowieka zainteresować: grzechocze, szeleści (uszy słonia to przy tym pikuś ), piszczy, ma gryzak, kółka, powierzchnię czarno-białą, supełki, lusterko i jest zrobiony chyba z ze 12 rodzajów tkanin - od całkiem gładkich po mocno mechate - rewelacja po prostu! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() (bo w tej chwili mam znów na głowie efekt hełmu, peruki )
|
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten ostatni kombinezon nawet nie taki głupi, szkoda, że krój i material do Buty rewelacja
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :br zydal:
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tragedia... sama nie wiem czy jest lepiej czy gorzej Jak mnie jedno przestaje boleć, to do tego dochodzi ból czegoś innego A myślałam, że nie mogę się gorzej czuć niż wtedy w maju jak trafiłam do szpitala...
|
|
|
|
|
#2298 | |||
|
Rozeznanie
|
czemu ja nie mam twojego bloga w ulubionych?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaa, to już zmienia postać rzeczy ![]() w sumie pomysł dobry, jak będzie dobra praca to sytuacja finansowa się fajnie poprawi, tyle że Ty będziesz miałą sama wszystko do ogarniecia. Ale po zdanej maturze będziesz mogła dołączyć do TZta i znów będzie raźniej. A gdzie planuje jechac, Niemcy?
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:confused :![]() bo Emanuel to akurat pewniak ![]() odnośnie włosów-też w tym tyg chcę zafarbować, choć dopiero to robiłam-ale chcę jeszcze lekko rozjaśnić Depoison -farbujesz sama czy profesjonalnie-kolor bomba
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego Ty chcesz Karolcia przeciez tesciowa się zna na rzeczy Cytat:
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kruszynka znowu obudziła się ok. 5 rano i zasnęła dopiero po jedzeniu.
Wieczorem zjada całą porcję, po krótkim czasie znów chce jeść, ale zasypia po ok. 50 ml. Nic dziwnego, że rano chce jeść. Sądzę, że na kaszki jeszcze za wcześnie. Za to jak zasnęła, to chyba do 10:30. Wiem, że to problem znacznie większy, niż mój. |
|
|
|
#2304 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecię zasneło snem kamiennym więc plotki muszą poczekać;/
muszę podzielić się z Wami pewną zabawną obserwacją, więc często Was czytam ale nic nie pisze, i zwykle jak wchodzę ponownie i zaczynam czytać od miejsca gdzie zakończyłam czytać ostatnio to pierwszy post w 95% należy do depoison czary![]() mój tez się wygina jak chce się przekręcić na boczek Sol piękne ciuszki nie pokazuj więcej bo wszystkie zaczniemy Ci zazdrościć teściowej
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-23 o 11:37 |
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą główką to ciekawe.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-23 o 13:50 |
|
|
|
|
#2306 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja używam tej herbatki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Faktycznie Cię poniosło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Haniu, zdrówka życzę |
||||||||
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwięcej moje dziecię opowiada mi, misiom z karuzelki i pieskowi, a do miętolenia jest piesek i motyl. Dzisiaj podniosła stópkami kostkę z tworzywa. Oczywiście nieświadomie. Po prostu wierzgała w łóżeczku. |
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy Alexa nie było jeszcze na świecie, wyżywałam się na mężu w inny sposób, ale on też odpada, bo przecież "tu i teraz" chwilowo nie wchodzi w rachubę
|
|
|
|
|
#2309 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój miał mieć pierwszą szczepionkę 24 września, ale był chory więc miał 8 października. Następną od razu nam umówili na 19 listopada. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2310 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a buty po prostu szałowe, ozdoba kolekcji ![]() ja dostałam właściwie równo 4 miesiące po porodzie. Już teraz wygląda normalnie - z tym, że brzuch mnie w ogóle nie bolał z czym? ![]() oj, kochana, powtórka z zoologii - to motyl jest! ![]() Cytat:
![]() farbuję sama, od lat. Do fryzjera chodzę na strzyżenie, przy mojej fryzurze powinnam co jakieś 6 tygodni (chodzę niestety rzadziej), bo właśnie robi mi się okropny hełm ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Chciałabym przyłączyć się do wątku i również z Wami podyskutować na różne tematy
W syfie dosłownie tonę
TŻ nie ma, znowu pojechał, a ja nie mam jak iść do komorniczki
na wieczór daje mu czopek viburcon zeby mógł sie wyciszyc chociaz wtedy. Ale nie wiem czy mozna ten czopek dawac codziennie wiec musze isc do lekarza.....mam wrazenie ze to brzuszek, bo jak masuje i podgrzewam brzuszek to jest spokój i odlatuje....

klask i:
Żałuję, że nie wzięłam sobie dodatkowo rozszerzonego angielskiego. Już po ptokach

A babcia TŻ kupiła sok porzeczkowy, będzie świetny do piwka 

A myślałam, że nie mogę się gorzej czuć niż wtedy w maju jak trafiłam do szpitala...

No i brzuch nie zabolał mnie ani przez sekundę, a zawsze tego pierwszego dnia byłam półżywa.
nie pokazuj więcej bo wszystkie zaczniemy Ci zazdrościć teściowej
. To rodzaj konsultacji-badania-obserwacji mające na celu postawienie diagnozy, z czego dokładnie wynika taka wieczna marudność.