|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Cytat:
In vitro mogłabym brać pod uwagę, gdyby nie wiązało się to z szaloną stymulacją, żeby wyhodować kilka(naście) komórek i wszystkie zapładniać - tak żeby było to jak najbardziej naturalne, bez żadnego wybierania i zamrażania. Urósł jeden pęcherzyk, to pobierają jedną komórkę, urosły dwa, to dwie - i potem obie umieszczają w macicy. Ale nie wiem czy jakiemuś lekarzowi chciałoby się w ogóle bawić w takie "naturalne" in vitro Już nie mówić o tym, że byłaby to cholernie droga sprawa, na którą nie sądzę by było nas stać.Co do adopcji, to jak kiedyś rozmawialiśmy z mężem, to on nie był do tego przekonany. Powiedział, że zawsze bałby się, że pojawi się jakaś rodzina tego dziecka, która mogłaby wprowadzić zamęt w nasze życie... Na razie staramy się rok - tzn. jeszcze niecały, ale jeżeli 2 opakowania tabletek wystarczą i będziemy mogli się po nich znowu starać, to będzie już rok - więc na razie jeszcze nie zastanawiałam się tak poważnie: "a co jeśli się nie uda?" albo: "a co jeśli okaże się, że w ogóle nie mogę mieć dzieci?". W ogóle na razie czuję się zagubiona i nie wiem co dalej... czy szukać innego lekarza, który może miałby jakąś inną wizję na moją diagnostykę? Czy znowu stymulować? (boję się czy po CLO znowu nie pojawiłaby się torbiel) A co, jeśli za miesiąc okaże się, że torbiel się nie wchłania/wchłania bardzo powoli i wszystko odsunie się o wiele miesięcy? pfffffffffff... jedna wielka niewiadoma
|
|
#2282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Cytat:
oczywiście gdyby były pieniądze to bym chciała coś swojego- chyba każdy człowiek by tak zrobił. No ale ja nie zamierzam tego robić bo dobrze mi, dogaduję się lepiej niż z własną matką Cytat:
Ja się nie wypowiadam już w tej kwestii bo mi się ciśnienie podnosi... ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez czuje sie jak wielka niewiadoma... czekam i czekam na ta wizytę czwartkowa i mam nadzieje, ze usłyszę cos co mnie zadowoli a nie jakieś pierdoły. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy daje ile chce o ile w ogóle daje .
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-11-04 o 17:07 |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla wiekszosci liczy sie to ze wesele jest... ![]() Bylam nie tak dawno na slubie kuzyna TZ. Tak sie zlozylo, ze byla tez moja dobra kolezanka i jest ona tez przyjaciolka panny mlodej... a stala na zewnatrz. Nie wiem czemu ludzie czesto jak dostaja zaproszenie na slub i wesele to tak lekcewaza uroczystosc... albo nie przychodza wcale na slub tylko na wesele albo stoja na zewnątrz zamiast w kosciele.
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dajemy jak ksiądz po kolędzie chodzi
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz na wizycie też zawsze wpisuje w kartę "niepłodność o nieokreślonym podłożu" (czy coś w ten deseń).
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
No to po co zaczynasz temat? Po to żeby napisać, ze mam się domyślać.
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to ja się pytam gdzie są nasze dziewczyny po wizytach ?
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami ciezko trafic dobra diagnoze. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Pewnie niedlugo sie pojawia spokojnie tez czekam na relacje ![]() A Ty widze juz lepiej skoro siedzisz z nami?
|
|
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
OO albo uwielbiam jak ksiądz krzywo parzy jak za mało da się w kopercie za ślub, chrzciny czy coś
Niby katolicy, liczy się wiara a jednak w kościołach przeważa żądza pieniądza? Już słyszałam, że w Toruniu jak w pewnym kościele nie da się na ślub 1tys zł to ŚLUB SIĘ NIE ODBĘDZIE. Bo przecież to ma swoją cenę
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko brzuch boli a tak jest super
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Ale głowa mnie boli
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz tylko złe strony bo moze tylko taka strone mialas okazje poznac. Ja nie mam zastrzezen do swojego proboszcza, nie ma ustalonych stawek za slub czy cos innego. Tyle ile dalismy tyle wzial, pytalismy nawet czy starczy a on nawet nie spojrzal w koperte tylko usmiechnal sie i powiedzial ze starczy.
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co Ci chodzi ale denerwuje mnie juz Twoje zachowanie w stosunku do mnie.
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
No to super! Teraz mozesz byc tu z nami
a jak tam ciazowe objawy?
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ślub 300 za pogrzeb już nie gadam. to jak to jest to jest? sakrament czy usługa? bo ludzie przez te ceny zaczynają to uważać za usługę.
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio? za ślub też? W parafiach z ktorymi ja mam doczynienia nie ma czegoś takiego, że się nie oczekuje kasy, baaa nieraz to mam wrażenie, że cennik jest ustalony, za zapowiedzi 200zł w jednym w drugim 50 i nie usłyszeliśmy że jak nie chcemy/nie mamy to możemy nie dawać tylko, że "taka stawka". Tak samo z mszami, pogrzebami itd. Pierwsze słyszę, że można nie dać;> nie mówię tu o "tacy" ale o tych takich innych oklicznościach
|
|
#2305 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki wielkie za miłe przywitanie !!
ahhh no powiem szczerze że było ciężko się wbić w wątek jak leciałyście z postami jak oszalałe. Jeszcze ja w robocie od 7-15 to starałam się Was z telefonu podczytywać jak tylko się dało a potem w domu, ale zupełnie nie było jak odpisywać, bo co z tego jak chciałam odpisać na posta z 9 rano jak już była 17-ta i temat dawno już przeleciał... co więcej @ chyba jednak nie przyszła, zaskoczyło mnie poranne krwawienie i myślałam że to już, ale nie nie musi sobie cwaniara ze mna poigrać troszeczkę bo do tej pory ani jednej kropelki więcej nie wydusiła także czekam na ten dzień aż mnie zaleje ![]() I tak w ogóle nadszedł listopad i wreszcie mogę być aktywną staraczką, także cieszę się z tego strasznie Cytat:
Rozmawiacie na temat Boga, wiary, kościoła, chrześcijaństwa... jak dla mnie to bardzo odbrębne sformułowania. Bo może być osoba która w Boga wierzy ale w kościół już nie. Jak dla mnie każdy ma wybór i każdy się z tego będzie inaczej rozliczał. Jeśli chodzi o chrzczenie dzieci i komunie w przypadku gdy rodzice są niewierzący, to uważam że oni dają dziecku wybór i ono samo w wieku około 16 lat samodzielnie podejmuje decyzje czy zostanie z tą wiarą czy też ją odrzuci - chodzi mi tutaj o bierzmowanie. Z resztą ten temat, to temat rzeka i nie uważam żeby to był dobry temat na forum, gdyż może powstać przez to nieprzyjemny zgrzyt. Vioris czemu uważasz że wynajmowanie komuś mieszkania jest taką tragedią? My wynajmujemy kawalerke i większych problemów z lokatorami nie było... a teraz już chyba 4 osoba z rzędu wynajmuje. Co do In Vitro współczuję tym ludziom i podziwiam ich wytrwałość. Z drugiej strony kościół powinien iść z duchem czasu i nauki i wspierać takie rodziny. Ot takie moje zdanie. Co do ślubu i wesela. U mnie sprawa jest prosta. Ślub był dla Nas, goście byli świadkami tej ceremonii a wesele jest dla gości aby mogli się cieszyć razem z Nami
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-11-04 o 17:30 |
||
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wielka sensacja już była i pewnie mało kto przeczytał potem wypowiedź rodziców, że nic sytuacja opisana w gazecie nie miała miejsca ).Wiadomo, są źle księża, którzy nie nadają się do pracy jako duszpasterze. Tak samo jak trafiają się skorumpowani policjanci, lekarze, którzy zarabiają na śmierci pacjentów czy bibliotekarze, którzy nie szanują książek - ale nic z tego nie świadczy o tym, że dana profesja jest zła; świadczy tylko i wyłącznie o tym, że ludzie bywają źli, niezależnie od tego czym się zajmują. Sorry, ale mnie strasznie wkurza takie gadanie "Większość księży, to wariaci i pedofile, budowlańcy to same pijaki i patologiczne typy, nie ma kierowcy tira, który nie zdradzałby swojej żony..." - dla mnie to chore Pamiętam, że jak chodziłam na psychoterapię, to jedna terapeutka powiedziała bardzo mądre słowa: że jak ktoś mówi: "bo Ty zawsze", "bo Ty nigdy", "bo wszyscy to i tamto", to nie należy się tym w ogóle przejmować, bo takie uogólnianie nie ma nic wspólnego z konstruktywną krytyką
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-11-04 o 17:38 |
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
mloda witaj z powrotem
czyli juz aktywnie zaczynacie starania super pozostaje zyczyc powodzenia ![]() Masz racje nie ma co rozmawiac na ten temat bo kazdy byl wychowany inaczej i kazdy ma swoj poglad
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
ale chyba nigdzie nie ma ustalnego cennika za ślub tż dał najpierw mało, to usłyszał, że powinno się dać więcej... 250zł to też jest sporo jak dla mnie.
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to takie podsumowanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

Już nie mówić o tym, że byłaby to cholernie droga sprawa, na którą nie sądzę by było nas stać.
pewnie jakbym wiedziała, że będziemy tam mieszkać jeszcze przez dłuższy czas to zmieniłabym nastawienie, i musiałabym jakoś funkcjonować... ale całe szczęscie nie musiałam
ale mam dobrych teściów, jednak nie chcę żyć według ich zasad.
oczywiście gdyby były pieniądze to bym chciała coś swojego- chyba każdy człowiek by tak zrobił. No ale ja nie zamierzam tego robić bo dobrze mi, dogaduję się lepiej niż z własną matką

jeszcze tylko brzuch boli a tak jest super

to takie podsumowanie