Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusie cz.8 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 16:47   #2281
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
a powiedz mi, gdyby nie wyszło Wam naturalnie, po prostu odpuścisz? Będziesz myśleć o adopcji? Już odchodząc od Kościoła, po prostu sama myślę o tym co zrobię, bo ostatnio troszkę powątpiewam. A szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie życia bez dzieci
Nie mam pojęcia... na pewno zdecydowałabym się na inseminację, a co dalej...?

In vitro mogłabym brać pod uwagę, gdyby nie wiązało się to z szaloną stymulacją, żeby wyhodować kilka(naście) komórek i wszystkie zapładniać - tak żeby było to jak najbardziej naturalne, bez żadnego wybierania i zamrażania. Urósł jeden pęcherzyk, to pobierają jedną komórkę, urosły dwa, to dwie - i potem obie umieszczają w macicy. Ale nie wiem czy jakiemuś lekarzowi chciałoby się w ogóle bawić w takie "naturalne" in vitro Już nie mówić o tym, że byłaby to cholernie droga sprawa, na którą nie sądzę by było nas stać.

Co do adopcji, to jak kiedyś rozmawialiśmy z mężem, to on nie był do tego przekonany. Powiedział, że zawsze bałby się, że pojawi się jakaś rodzina tego dziecka, która mogłaby wprowadzić zamęt w nasze życie...

Na razie staramy się rok - tzn. jeszcze niecały, ale jeżeli 2 opakowania tabletek wystarczą i będziemy mogli się po nich znowu starać, to będzie już rok - więc na razie jeszcze nie zastanawiałam się tak poważnie: "a co jeśli się nie uda?" albo: "a co jeśli okaże się, że w ogóle nie mogę mieć dzieci?".
W ogóle na razie czuję się zagubiona i nie wiem co dalej... czy szukać innego lekarza, który może miałby jakąś inną wizję na moją diagnostykę? Czy znowu stymulować? (boję się czy po CLO znowu nie pojawiłaby się torbiel) A co, jeśli za miesiąc okaże się, że torbiel się nie wchłania/wchłania bardzo powoli i wszystko odsunie się o wiele miesięcy? pfffffffffff... jedna wielka niewiadoma
Stary 2013-11-04, 16:57   #2282
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi

Cytat:
I tak by się nie dało zmienić teściów:P to jak walka z wiatrakami... właśnie najważniejsze jest się przestawić i dostosowac i nie przejmować... pewnie jakbym wiedziała, że będziemy tam mieszkać jeszcze przez dłuższy czas to zmieniłabym nastawienie, i musiałabym jakoś funkcjonować... ale całe szczęscie nie musiałam ale mam dobrych teściów, jednak nie chcę żyć według ich zasad.
nie chcieć a nie móc to są dwie odmienne kwestie oczywiście gdyby były pieniądze to bym chciała coś swojego- chyba każdy człowiek by tak zrobił. No ale ja nie zamierzam tego robić bo dobrze mi, dogaduję się lepiej niż z własną matką
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
szczerze? nigdy nie lubiłam chodzić do kościoła. Jak byłam mała to mama mnie zmuszała, potem chodziłam za kościół. Dopiero w wieku 17lat mama mi dała spokój. Dodam, że sama nie chodziła albo od czasu do czasu. Gdy synek się urodził i był taki jaki był i dalej jest, to był to mój argument dlaczego z nim nie chodzę.
też byłam zmuszana.. i przepytywanie co mówili na koniec, zniechęciło mnie to baaardzo

Ja się nie wypowiadam już w tej kwestii bo mi się ciśnienie podnosi...

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Tu nie ma sie co spierac i pisac nie chodze do kosciola ale wierze wiec kim jestem.
Mozna znalezc duzo wymowek typu wlasnie Bog jest wszedzie itd... tylko ze po cos jest to wszystko i ten kosciol tez
no ktoś dojną krową musi być... mohery sypią, bo przecież komuś trzeba płacić by mógł głupoty gadać w stylu: hello kitty to ZŁO. Czy jak osoba słuchająca metalu "wiedz, że coś się dzieje"
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 16:57   #2283
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Tu nie ma sie co spierac i pisac nie chodze do kosciola ale wierze wiec kim jestem.
Mozna znalezc duzo wymowek typu wlasnie Bog jest wszedzie itd... tylko ze po cos jest to wszystko i ten kosciol tez

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Bardzo madrze napisalas kazdy we wlasnym sumieniu

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Ciezko chyba ocenic dopoki nie uslyszy sie od lekarza, ze w panstwa przypadku to tylko in vitro.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Tez mnie to ciekawiło ale balam sie zapytac co by nie wyszlo ze sie czepiam czy cos potem znowu bedzie na mnie ze wojne rozpetalam na forum haha
Bardzo mnie to ciekawi bo po części czuje się urażona tym, że ktoś pisze o innych, że biorą ślub dla kogoś...w moim przypadku i sądzę, że nie tylko moim to totalna bzdura...nasz ślub był dla nas czymś pięknym wzięliśmy go dla siebie i tylko siebie...ciotki się na mnie po obrażały ale mam to gdzieś bo zrobiłam to dla siebie a nie innych...i możecie wierzyć lub nie ale dla mnie najpiękniejszą chwilą w tym dniu była msza w kościele...nie zamieniłabym jej na nic innego nawet wesele mogłoby dla mnie się nie odbyć. Te uczucia, które towarzyszyły nam w tej chwili były nie do opisania...tak samo przystąpiłam do bierzmowania dla siebie a nie dla innych...

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:01   #2284
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia... na pewno zdecydowałabym się na inseminację, a co dalej...?

In vitro mogłabym brać pod uwagę, gdyby nie wiązało się to z szaloną stymulacją, żeby wyhodować kilka(naście) komórek i wszystkie zapładniać - tak żeby było to jak najbardziej naturalne, bez żadnego wybierania i zamrażania. Urósł jeden pęcherzyk, to pobierają jedną komórkę, urosły dwa, to dwie - i potem obie umieszczają w macicy. Ale nie wiem czy jakiemuś lekarzowi chciałoby się w ogóle bawić w takie "naturalne" in vitro Już nie mówić o tym, że byłaby to cholernie droga sprawa, na którą nie sądzę by było nas stać.

Co do adopcji, to jak kiedyś rozmawialiśmy z mężem, to on nie był do tego przekonany. Powiedział, że zawsze bałby się, że pojawi się jakaś rodzina tego dziecka, która mogłaby wprowadzić zamęt w nasze życie...

Na razie staramy się rok - tzn. jeszcze niecały, ale jeżeli 2 opakowania tabletek wystarczą i będziemy mogli się po nich znowu starać, to będzie już rok - więc na razie jeszcze nie zastanawiałam się tak poważnie: "a co jeśli się nie uda?" albo: "a co jeśli okaże się, że w ogóle nie mogę mieć dzieci?".
W ogóle na razie czuję się zagubiona i nie wiem co dalej... czy szukać innego lekarza, który może miałby jakąś inną wizję na moją diagnostykę? Czy znowu stymulować? (boję się czy po CLO znowu nie pojawiłaby się torbiel) A co, jeśli za miesiąc okaże się, że torbiel się nie wchłania/wchłania bardzo powoli i wszystko odsunie się o wiele miesięcy? pfffffffffff... jedna wielka niewiadoma
Masz zdiagnozowany problem... zawsze to coś, jakies światełko w tunelu...
Ja tez czuje sie jak wielka niewiadoma... czekam i czekam na ta wizytę czwartkowa i mam nadzieje, ze usłyszę cos co mnie zadowoli a nie jakieś pierdoły.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
nie chcieć a nie móc to są dwie odmienne kwestie oczywiście gdyby były pieniądze to bym chciała coś swojego- chyba każdy człowiek by tak zrobił. No ale ja nie zamierzam tego robić bo dobrze mi, dogaduję się lepiej niż z własną matką

też byłam zmuszana.. i przepytywanie co mówili na koniec, zniechęciło mnie to baaardzo

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

no ktoś dojną krową musi być... mohery sypią, bo przecież komuś trzeba płacić by mógł głupoty gadać w stylu: hello kitty to ZŁO. Czy jak osoba słuchająca metalu "wiedz, że coś się dzieje"
Kogo masz na myśli piszac dojna krowa?
Stary 2013-11-04, 17:03   #2285
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

W moim kościele nikt nikogo nie zmusza do dawania kasy każdy daje ile chce o ile w ogóle daje .

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-11-04 o 17:07
Stary 2013-11-04, 17:05   #2286
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Bardzo mnie to ciekawi bo po części czuje się urażona tym, że ktoś pisze o innych, że biorą ślub dla kogoś...w moim przypadku i sądzę, że nie tylko moim to totalna bzdura...nasz ślub był dla nas czymś pięknym wzięliśmy go dla siebie i tylko siebie...ciotki się na mnie po obrażały ale mam to gdzieś bo zrobiłam to dla siebie a nie innych...i możecie wierzyć lub nie ale dla mnie najpiękniejszą chwilą w tym dniu była msza w kościele...nie zamieniłabym jej na nic innego nawet wesele mogłoby dla mnie się nie odbyć. Te uczucia, które towarzyszyły nam w tej chwili były nie do opisania...tak samo przystąpiłam do bierzmowania dla siebie a nie dla innych...
No bo to o to chodzi, zeby przezywac slub a slub ma miejsce w kosciele... a dla wiekszosci liczy sie to ze wesele jest...
Bylam nie tak dawno na slubie kuzyna TZ. Tak sie zlozylo, ze byla tez moja dobra kolezanka i jest ona tez przyjaciolka panny mlodej... a stala na zewnatrz.
Nie wiem czemu ludzie czesto jak dostaja zaproszenie na slub i wesele to tak lekcewaza uroczystosc... albo nie przychodza wcale na slub tylko na wesele albo stoja na zewnątrz zamiast w kosciele.
Stary 2013-11-04, 17:05   #2287
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Kogo masz na myśli piszac dojna krowa?
nie ważne sama powinnaś na to wpaść, dla mnie to koniec tematu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 17:06   #2288
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
W moim kościele nikt nikogo nie zmusza do dawania kasy każdy daje ile chce o ile w ogóle daje .
U mnie to samo moge na palcach u jednej reki wyliczyć ile razy daliśmy na tace dajemy jak ksiądz po kolędzie chodzi
Stary 2013-11-04, 17:08   #2289
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Masz zdiagnozowany problem... zawsze to coś, jakies światełko w tunelu...
Czy ja wiem czy taki zdiagnozowany? Wiem jedynie, że nie mam owulacji i w sumie tyle... a czemu tak się dzieje, to nie mam pojęcia Lekarz na wizycie też zawsze wpisuje w kartę "niepłodność o nieokreślonym podłożu" (czy coś w ten deseń).
Stary 2013-11-04, 17:08   #2290
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
nie ważne sama powinnaś na to wpaść, dla mnie to koniec tematu
No to po co zaczynasz temat? Po to żeby napisać, ze mam się domyślać.
Stary 2013-11-04, 17:09   #2291
zubi89
Zakorzenienie

Dobra to ja się pytam gdzie są nasze dziewczyny po wizytach ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 17:09   #2292
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem czy taki zdiagnozowany? Wiem jedynie, że nie mam owulacji i w sumie tyle... a czemu tak się dzieje, to nie mam pojęcia Lekarz na wizycie też zawsze wpisuje w kartę "niepłodność o nieokreślonym podłożu" (czy coś w ten deseń).
Ale cos wiesz... troche zejdzie zapewne zanim dojda do czegos sensownego
Czasami ciezko trafic dobra diagnoze.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Dobra to ja się pytam gdzie są nasze dziewczyny po wizytach ?
Pewnie niedlugo sie pojawia spokojnie tez czekam na relacje

A Ty widze juz lepiej skoro siedzisz z nami?
Stary 2013-11-04, 17:10   #2293
Leine
Zakorzenienie

OO albo uwielbiam jak ksiądz krzywo parzy jak za mało da się w kopercie za ślub, chrzciny czy coś Niby katolicy, liczy się wiara a jednak w kościołach przeważa żądza pieniądza? Już słyszałam, że w Toruniu jak w pewnym kościele nie da się na ślub 1tys zł to ŚLUB SIĘ NIE ODBĘDZIE. Bo przecież to ma swoją cenę A jak za mało to wypad- są przecież inne kościoły! Tak oto pieniądz rządzi światem
Stary 2013-11-04, 17:11   #2294
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cos wiesz... troche zejdzie zapewne zanim dojda do czegos sensownego
Czasami ciezko trafic dobra diagnoze.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Pewnie niedlugo sie pojawia spokojnie tez czekam na relacje

A Ty widze juz lepiej skoro siedzisz z nami?
Zgadza się jeszcze tylko brzuch boli a tak jest super

Stary 2013-11-04, 17:11   #2295
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
No to po co zaczynasz temat? Po to żeby napisać, ze mam się domyślać.
w zdaniu jest wymienione np.?
Stary 2013-11-04, 17:16   #2296
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
OO albo uwielbiam jak ksiądz krzywo parzy jak za mało da się w kopercie za ślub, chrzciny czy coś Niby katolicy, liczy się wiara a jednak w kościołach przeważa żądza pieniądza? Już słyszałam, że w Toruniu jak w pewnym kościele nie da się na ślub 1tys zł to ŚLUB SIĘ NIE ODBĘDZIE. Bo przecież to ma swoją cenę A jak za mało to wypad- są przecież inne kościoły! Tak oto pieniądz rządzi światem
Niestety takie sytuacje mają miejsce co jest przykre i nie powinno się zdarzyć. Przez to zrażają do siebie ludzi. W naszym przypadku nie było ustalonego cennika daliśmy 500zł a ksiądz nam połowę z tego oddał bo powiedział, że to za dużo. Ja patrzę na to tak: każdy ksiądz jest inny tak jak rożni są ludzie. Raz się trafi na takiego a raz na takiego i mówienie ogólnie o kościele, że to zło to jak wrzucanie innych do jednego worka.

Stary 2013-11-04, 17:16   #2297
Leine
Zakorzenienie

Ale głowa mnie boli pierwszy raz od długiego czasu, pora chyba zażyć tabletkę
Stary 2013-11-04, 17:18   #2298
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje sa tacy księża... ale to idzie na ich sumienie. Ale temu nie jest winny Kościół, tylko ludzie-księża. A my nie idziemy do kościoła dla księdza tylko dla Boga.
Widzisz tylko złe strony bo moze tylko taka strone mialas okazje poznac.
Ja nie mam zastrzezen do swojego proboszcza, nie ma ustalonych stawek za slub czy cos innego. Tyle ile dalismy tyle wzial, pytalismy nawet czy starczy a on nawet nie spojrzal w koperte tylko usmiechnal sie i powiedzial ze starczy.
Stary 2013-11-04, 17:20   #2299
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety takie sytuacje mają miejsce co jest przykre i nie powinno się zdarzyć. Przez to zrażają do siebie ludzi. W naszym przypadku nie było ustalonego cennika daliśmy 500zł a ksiądz nam połowę z tego oddał bo powiedział, że to za dużo. Ja patrzę na to tak: każdy ksiądz jest inny tak jak rożni są ludzie. Raz się trafi na takiego a raz na takiego i mówienie ogólnie o kościele, że to zło to jak wrzucanie innych do jednego worka.
Normalnego księdza to ze świecą szukać, racja, ale to i tak rzadkość. Powinno przeważać dobro a nie co chwile śmieją się z kościoła co się tam wyprawia- wspomniałam już np. o hello kitty. Takie i inne sytuacje zrażają mnie i połowę ludzkości do tego, a Wy się dziwicie, że wiele osób nie praktykuje? Ja się nie dziwię
Stary 2013-11-04, 17:20   #2300
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
w zdaniu jest wymienione np.?
Nie wiem o co Ci chodzi ale denerwuje mnie juz Twoje zachowanie w stosunku do mnie.
Stary 2013-11-04, 17:21   #2301
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadza się jeszcze tylko brzuch boli a tak jest super
No to super! Teraz mozesz byc tu z nami a jak tam ciazowe objawy?
Stary 2013-11-04, 17:21   #2302
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
taca tacą, u mnie też 'nie zmuszają' a jest "co łaska 200zł" tak usłyszałam chociażby za chrzciny za ślub 300 za pogrzeb już nie gadam. to jak to jest to jest? sakrament czy usługa? bo ludzie przez te ceny zaczynają to uważać za usługę.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:24   #2303
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnego księdza to ze świecą szukać, racja, ale to i tak rzadkość. Powinno przeważać dobro a nie co chwile śmieją się z kościoła co się tam wyprawia- wspomniałam już np. o hello kitty. Takie i inne sytuacje zrażają mnie i połowę ludzkości do tego, a Wy się dziwicie, że wiele osób nie praktykuje? Ja się nie dziwię
Ja tak nie napisałam nigdzie

Stary 2013-11-04, 17:25   #2304
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Wam powiem, że dla mnie właśnie to co się działo w Kościele miało największe znaczenie. Ale duża zasługa księdza, który udzielał nam ślubu w tym

Cytat:
serio? za ślub też? W parafiach z ktorymi ja mam doczynienia nie ma czegoś takiego, że się nie oczekuje kasy, baaa nieraz to mam wrażenie, że cennik jest ustalony, za zapowiedzi 200zł w jednym w drugim 50 i nie usłyszeliśmy że jak nie chcemy/nie mamy to możemy nie dawać tylko, że "taka stawka". Tak samo z mszami, pogrzebami itd. Pierwsze słyszę, że można nie dać;> nie mówię tu o "tacy" ale o tych takich innych oklicznościach

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:27   #2305
mloda0802
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
dzień dobry

mloda0802 pewnie że przygarniemy powodzenia w nowym cyklu
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
młoda witaj proszę

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Witaj
powodzonka
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość

witaj!!!! powodzenia

Dzięki wielkie za miłe przywitanie !!:cmok :

Cytat:

mloda co robiłaś jak Cię nie było opowiadaj!
ahhh no powiem szczerze że było ciężko się wbić w wątek jak leciałyście z postami jak oszalałe. Jeszcze ja w robocie od 7-15 to starałam się Was z telefonu podczytywać jak tylko się dało a potem w domu, ale zupełnie nie było jak odpisywać, bo co z tego jak chciałam odpisać na posta z 9 rano jak już była 17-ta i temat dawno już przeleciał...
co więcej @ chyba jednak nie przyszła, zaskoczyło mnie poranne krwawienie i myślałam że to już, ale nie nie musi sobie cwaniara ze mna poigrać troszeczkę bo do tej pory ani jednej kropelki więcej nie wydusiła także czekam na ten dzień aż mnie zaleje
I tak w ogóle nadszedł listopad i wreszcie mogę być aktywną staraczką, także cieszę się z tego strasznie

Cytat:

Przeglądałam na ovu wasze wykresy codziennie staram się zostawić komentarz z fluidkami ale może lepiej jest zostawiać je tu w większej ilości dla każdej z was także fluidkuje wam:

Po raz pierwszy łapie fluidki! Dzięki!

Rozmawiacie na temat Boga, wiary, kościoła, chrześcijaństwa... jak dla mnie to bardzo odbrębne sformułowania. Bo może być osoba która w Boga wierzy ale w kościół już nie. Jak dla mnie każdy ma wybór i każdy się z tego będzie inaczej rozliczał. Jeśli chodzi o chrzczenie dzieci i komunie w przypadku gdy rodzice są niewierzący, to uważam że oni dają dziecku wybór i ono samo w wieku około 16 lat samodzielnie podejmuje decyzje czy zostanie z tą wiarą czy też ją odrzuci - chodzi mi tutaj o bierzmowanie. Z resztą ten temat, to temat rzeka i nie uważam żeby to był dobry temat na forum, gdyż może powstać przez to nieprzyjemny zgrzyt.

Vioris czemu uważasz że wynajmowanie komuś mieszkania jest taką tragedią? My wynajmujemy kawalerke i większych problemów z lokatorami nie było... a teraz już chyba 4 osoba z rzędu wynajmuje.

Co do In Vitro współczuję tym ludziom i podziwiam ich wytrwałość. Z drugiej strony kościół powinien iść z duchem czasu i nauki i wspierać takie rodziny. Ot takie moje zdanie.

Co do ślubu i wesela. U mnie sprawa jest prosta. Ślub był dla Nas, goście byli świadkami tej ceremonii a wesele jest dla gości aby mogli się cieszyć razem z Nami

Dukam sobie la la la --> Bitch in process...
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62

Dni bez fajek --> Oczyszczanie

mloda0802 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:28   #2306
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Wam powiem, że dla mnie właśnie to co się działo w Kościele miało największe znaczenie. Ale duża zasługa księdza, który udzielał nam ślubu w tym

serio? za ślub też? W parafiach z ktorymi ja mam doczynienia nie ma czegoś takiego, że się nie oczekuje kasy, baaa nieraz to mam wrażenie, że cennik jest ustalony, za zapowiedzi 200zł w jednym w drugim 50 i nie usłyszeliśmy że jak nie chcemy/nie mamy to możemy nie dawać tylko, że "taka stawka". Tak samo z mszami, pogrzebami itd. Pierwsze słyszę, że można nie dać;> nie mówię tu o "tacy" ale o tych takich innych oklicznościach
Tu na pisałam wyraźnie o tacy a tu odp. na dalsze pytanie widocznie nie przeczytałaś mojej wypowiedzi...

Cytat:

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-11-04 o 17:30
Stary 2013-11-04, 17:36   #2307
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, ale bardzo uogólniasz To, że jeden ksiadz powiedział coś o Hello Kitty, nie jest wyznacznikiem, że w całym Kościele siedzą sami pomyleńcy. A to, że "co chwilę śmieją się z Kościoła", to niestety właśnie skutek takiego uogólniania lub w ogóle wymyślania sobie sensacji przez nadinterpretację (ostatnio jedna gazeta napisała, że ksiądz odmówił pochówku małego chłopca, bo wolał zarobić na ślubie tego dnia - okazało się, że pogrzeb się odbył normalnie, tylko po prostu rodzice nie chcieli mszy Ale wielka sensacja już była i pewnie mało kto przeczytał potem wypowiedź rodziców, że nic sytuacja opisana w gazecie nie miała miejsca ).

Wiadomo, są źle księża, którzy nie nadają się do pracy jako duszpasterze. Tak samo jak trafiają się skorumpowani policjanci, lekarze, którzy zarabiają na śmierci pacjentów czy bibliotekarze, którzy nie szanują książek - ale nic z tego nie świadczy o tym, że dana profesja jest zła; świadczy tylko i wyłącznie o tym, że ludzie bywają źli, niezależnie od tego czym się zajmują.

Sorry, ale mnie strasznie wkurza takie gadanie "Większość księży, to wariaci i pedofile, budowlańcy to same pijaki i patologiczne typy, nie ma kierowcy tira, który nie zdradzałby swojej żony..." - dla mnie to chore Pamiętam, że jak chodziłam na psychoterapię, to jedna terapeutka powiedziała bardzo mądre słowa: że jak ktoś mówi: "bo Ty zawsze", "bo Ty nigdy", "bo wszyscy to i tamto", to nie należy się tym w ogóle przejmować, bo takie uogólnianie nie ma nic wspólnego z konstruktywną krytyką

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2013-11-04 o 17:38
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:36   #2308
God Of War 20
Zakorzenienie

mloda witaj z powrotem czyli juz aktywnie zaczynacie starania super pozostaje zyczyc powodzenia

Masz racje nie ma co rozmawiac na ten temat bo kazdy byl wychowany inaczej i kazdy ma swoj poglad
Stary 2013-11-04, 17:37   #2309
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Tu na pisałam wyraźnie o tacy a tu odp. na dalsze pytanie widocznie nie przeczytałaś mojej wypowiedzi...
ale chyba nigdzie nie ma ustalnego cennika za ślub tż dał najpierw mało, to usłyszał, że powinno się dać więcej... 250zł to też jest sporo jak dla mnie.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 17:38   #2310
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, ale bardzo uogólniasz To, że jeden ksiadz powiedział coś o Hello Kitty, nie jest wyznacznikiem, że w całym Kościele siedzą sami pomyleńcy. A to, że "co chwilę śmieją się z Kościoła", to niestety właśnie skutek takiego uogólniania lub w ogóle wymyślania sobie sensacji przez nadinterpretację (ostatnio jedna gazeta napisała, że ksiądz odmówił pochówku małego chłopca, bo wolał zarobić na ślubie tego dnia - okazało się, że pogrzeb się odbył normalnie, tylko po prostu rodzice nie chcieli mszy Ale wielka sensacja już była i pewnie mało kto przeczytał potem wypowiedź rodziców, że nic sytuacja opisana w gazecie nie miała miejsca ).

Wiadomo, są źle księża, którzy nie nadają się do pracy jako duszpasterze. Tak samo jak trafiają się skorumpowani policjanci, lekarze, którzy zarabiają na śmierci pacjentów czy bibliotekarze, którzy nie szanują książek - ale nic z tego nie świadczy o tym, że dana profesja jest zła; świadczy tylko i wyłącznie o tym, że ludzie bywają źle, niezależnie od tego czym się zajmują.

Sorry, ale mnie strasznie wkurza takie gadanie "Większość księży, to wariaci i pedofile, budowlańcy to same pijaki i patologiczne typy, nie ma kierowcy tira, który nie zdradzałby swojej żony..." - dla mnie to chore Pamiętam, że jak chodziłam na psychoterapię, to jedna terapeutka powiedziała bardzo mądre słowa: że jak ktoś mówi: "bo Ty zawsze", "bo Ty nigdy", "bo wszyscy to i tamto", to nie należy się tym w ogóle przejmować, bo takie uogólnianie nie ma nic wspólnego z konstruktywną krytyką
to takie podsumowanie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości