|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Mela GRATULACJE!!!SUPER
To ja też się pochwalę - Kuba wczoraj postawił swoje pierwsze kroczki - przeszedł od stolika do kanapy, i 2x wstał sam na chwilę bez podparcia |
|
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Witam
. My też wczoraj spędziliśmy miło i aktywnie dzień, oczywiście na ogródku, ale Julek uwielbia tam spędzać czas. Dziadek kupił w biedronce zamek dmuchany, Julek z kuzynką szaleli . Nocki dalej kiepskie, nie wiem o co chodzi ? Przez pierwsze 4 godzinki śpi jak zabity a od 24 tej zaczyna sie płacz .AGA niech te ząbki już wyjdą a reszta juz swoją kolejnością. Fajnie, że Bianka potrafi się sama zabawić, niestety Juluś za mną wciąż chodzi i ciagnie za nogę, stęka. Muszę się z nim bawić. Ciężko mi nawet obiad ugotować. Mi tam wiara innych nie przeszkadza, póki nikt na siłę nie będzie chciał mnie ukierunkować . Jestem wierząca ale do kościoła nie chodzę. MELA super i gratuluję. Zobaczysz, z tatą też się wszystko ułoży. LEMURKU moja sąsiadka ostatnio pocałowała Julusia w nóżkę i powiedziała, że w usta może tylko mamusia ! Powiedziałabym bezpośrednio. Fajny sposób z tą książką, chętnie bym odkapiła, ale Julka pewnie zaciekawiłaby sama ta książka i spanie poszłoby w odstawkę.
|
|
|
|
#2283 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
) a jajecznicę dzisiaj chyba mu zrobię na drugie śniadanie. Staram sie czytać, keidy tylko mogę (tzn. kiedy mam chwilę i nic innego do zrobienia). I fajnie by było gdyby Gałganek odziedziczył moje uwielbienie do czytania. A z tym prowadzaniem i chodzeniem, to teraz jak byliśmy u tej babeczki to powiedziała, że Igi bardzo ładnie stoi itd.. ale żeby jak najwięcej raczkował. :P I starać się nie prowadzać.Cytat:
Olek może tak nie mieć.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie byliśmy jeszcze, ale się przymierzam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobre pytanie? był czas, ze kładłam sie z nim na naszym łóżku i jak chciał wstawać to lekko przytrzymywałam. Teraz to nie działa. Czasami zaśnie przy piersi. Teraz będę próbowała wczorajszego sposobu. Igi przewala się w łożeczku, bawi karuzelą, przytula do kocyka i w końcu pada.. oczywiście w nietypowej pozycji. A ja sobie siedziałam tyłem do niego. mógł mnie dotknąć, ale się nie odwracałam i nie reagowałam na zaczepki. PO prostu byłam i czytałam książkę.
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Elaine my już w Łodzi od poniedziałku
myslałam, że bedzie ciężko się przyzwyczaić ale jest ok a mąż fakt, jeśli chodzi o zakupy, jest gorszy ode mnie ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Elaine dobrze,że znalazłaś sposób na Igiego, oby działało dalej |
|
|
|
#2285 |
|
Konto usunięte
|
Elaine, super się masz z tą książką. Artek też pewnie by się nią zainteresował
![]() A a propos całowania, ja też całuję Artka wszędzie (oprócz ust, no i wiadomo, którego obszaru). Ale Artek najbardziej się śmieje, jak ja... zmysłem powonienia sprawdzam, czy ma kupsko w pieluszce. No to jest nasza ulubiona zabawa normalnie pod tytułem: czy tu jest kupa?
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Perse moja tez uwielbia ta "zabawe"
my sie w ogole nie całujemy. kazde przytulanie głaskanie czy próby całowania nóżek koncza sie wrzaskiem. tylko gilgoty wchodza w gre. dziwne to moje dziecie.
|
|
|
|
#2287 | |
|
Rozeznanie
|
AGRAFKA my też jeszcze nie byliśmy w takiej krainie zabaw, wydaje mi się że Juluś jest jeszcze za mały, ale na pewno tam zawitamy za jakiś czas. Jak się wybierzecie to zdaj nam relacje.
Ja dziś robię rybkę, na masełku, na patelni, ostatnio jak zrobiłam w piekarniku to moje dziecko nie chcialo tego jeść .---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
dla Kubusia za super postępy.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Sammi wielkie brawa dla Kubusia za pierwsze kroczki
Supr!!!---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Perse Kuba tez sie smieje przy "takiej zabawie "
|
#2289 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
i fajnie, że Laura się spisała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Ale ty masz kobieto dobrą pamięć, przydałaby mi się chociaż jakaś mała jej część ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46697260]H Za to wieczorem czekał nas numer roku... Artek już miał zaraz być przebierany (dzisiaj odpuściliśmy kąpiel, padamy oboje z nóg, a Art zresztą też), ja patrzę, co on trzyma w rączkach, a tu.... KUPA! [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
sammi brawa dla Kubusia
Bianka tez sie juz coraz czesciej puszcza i stoi ale sama jeszcze nie biega![]() Kurcze cały czas pada dzisiaj. nie wiem jak spacer zaliczymy. dziecko zasnelo o 9.30 i własnie stalo. przez ten czas balam sie oddychac zeby jej nie obudzic. teraz bawi sie w łózeczku a ja nie wczodze do pokoju bo boje sie ryku. ogarniam szybko obiad. zrobie te kluseczki wiec powiem jaki efekt dały/ placki zrobie jutro w piekarniku chociaz wpadłam jeszcze na pomysł by je do sandwiczra włozyc
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46712295] A a propos całowania, ja też całuję Artka wszędzie (oprócz ust, no i wiadomo, którego obszaru). Ale Artek najbardziej się śmieje, jak ja... zmysłem powonienia sprawdzam, czy ma kupsko w pieluszce. No to jest nasza ulubiona zabawa normalnie pod tytułem: czy tu jest kupa? [/QUOTE]Jasiek szaleje z radości,jak odginam pampka palcem i pytam-czy jest tam kto?Tak jak ja ma wszędzie gilgotki,nawet na pupie
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę sprawdzić czy zaliczyłam kolokwium.
MELA jeszcze raz gratuluję! Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Kuba zasnal i nie wstawal w lozeczku ale pewnie to wynik zmeczenie bo przysypial podczas obiadu i jak go odlozylam to zasnal od razu..
Surka my tez nie kupowalismy prezentu Kubie z okazji dnia dziecka. On wszystko ma, zabawek full, juz nie ma gdzie tego trzymac. Tz mial tylko wyrxuty ze maly nic nie dostal ale to ze kupujemy mu rozne rzeczy bez okazji to juz nie pamieta . A lody Lili smakowaly?
|
#2294 |
|
Konto usunięte
|
Artek też :P Właśnie wstał, idę się z nim powygłupiać
|
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
ja pitole znowu zasnela!!!!!!!!!! boszzzzz co to bedzie jak wstanie?????
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- i przepraszam nie pamietam kto ale któras pytała jak ja przez noc podaje młodej 500ml. otoz 220 dostaje po 19 na spanie 180 koło 23.30 i 180 koł4.30. teraz od 2 dni druga dawke dostaje koło7 rano bo tak pieknie sobie kima w dzien mleko jest beeeeeeeeeee
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO ale masz teściówkę
moja też uwielbia ploty a ja czasem słucham jak mam czas ![]() PERSE ja też się ostatnio nie bardzo czuję. Fajnie, że mieliście udane dzień dziecka zawsze to lepsze niż siedzenie w domu.AGRAFKA ludzie to wyobraźni nie mają. Też sobie dzień wybrali na manifestację. Ja pitole... Co do krainy zabaw to kuzynka była z 16 miesięcznym synkiem tam i stwierdziła, że fajnie było ale mały tylko w basenie z kulkami siedział bo jeszcze za mały jest na te wszystkie tunele i zjeżdżalnie. SAMMI dla KubusiaMELA gratuluję pracy ![]() U nas zaczął się etap wspinani wszędzie, po wszystko i jest masakra.Oczy na około głowy muszę mieć bo Igi nie umie stać pewnie i nie wie jak ma usiąść więc się drze... Byłam dziś z Zusie razem z Igim. Potem poszłam na zakupy. Zakupy z dzieckiem na ręku to tragedia. Kupiłam mu spodnie zielone w pepco i babka się pomyliła i nie nabiła mi 20 zł za sandały. Kapnęłam się później. Kupiłam też pastę i szczoteczkę w rossmanie Igor w sumie spał może dziś 15 minut. W domu syf ale nic mi się nie chce... lenia mam...Kurde kupiłam w pepco rajtuzy 2 pary dla Igora rozmiar 6-12. Otwieram jedne a tam takie małe dla niemowlaka... Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-06-02 o 13:19 |
|
|
|
#2297 |
|
Raczkowanie
|
MELA GRATULACJE!!!
SAMMI dla KubusiaLEMURKI ja jestem bezpośrednia (szczególnie jeśli chodzi o Nikosia ) i nie próbuje naokoło tylko mówię prosto z mostu. A jeslu probowalas delikatnie i nie pomaga powiedz wprost,No to narazie się żegnam, dziec wstal
|
|
|
|
#2298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowia dla taty, żeby udało mu się skorzystać z rehabilitacji szpitalnej. Twój tata dużo ci pomagał, prawda ? Tak, że kazał TŻ szybciej wpierdzielać te lody ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
Aga to ja pytalam o to mleko
. czyli rozumiem ze o tej 23:30 Bianka nie da sie oszukac woda tylko musisz dac mleczko czy tez po prostu wolisz zeby choc w nocy pila. Mamaszkrabka Kuba tez wstaje przy wszystkim tylko nauczyl sie juz ladnie schodzi tak powolutku i ostroznie. Czasami tylko sie boi i krzyczy zeby mu podac reke, tak wyciaga lapke zeby go przytrzymac. Na poczatku stanal przy czyms i sie pitrafil puscic wiec caly czas go asekurowalam zeby sobie tych kilku zebow nie wybil. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- w pepco rajtuzy mozesz odac lub wymienic. Ja stwiwrdzal ze rozmiarowka rajstop jest tak rozna ze mi zawsze ciezko odpowiednie kupic. Rozmiar rozmiaroqi nie rowny.
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy do tygodnia będę jeszcze w mieście. Paragon mam i opakowanie też.
PIANKA co najlepsze to były 2 pary identycznych rajstop. Jedne są ok a drugie maciupeńkie ![]() M. się nie odzywa.. nie wiem co z tymi badaniami... |
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
pianka ona mało mi teraz je to nie chce jej wciskac wody w nocy tylko jeszcze czasami jej to mleko kaszka zageszczam
boje sie ze przez ten tydzien to mi mega z wagi poleciala.A woda moje dziecko to od 2 tyg, pluje jakbym trucizne podawała ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- zrobiłam kluseczki ugotowalam warzywka na parze wziełam ta moja kupke nieszczescia i co? wszystko przezuła i wyplula. juuz chyba nie mam siły sie denerwowac. zaraz podam słoiczkowa zupke to pewnie mnie nia opluje :/ |
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdałam kolokwium, ale nie wiem na co
![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam sprzątać rzeczy Igorka.. muszę znowu popakować ubranka bo wyrósł z nich.. będę chyba płakać..
M. przyjechał i zaliczył wszystkich lekarzy tylko musi poćwiczyć i być na diecie parę dni bo mu cholesterol za duży wyszedł... buhahaha.. mówiłam mu, żeby tyle nie żarł tłustego bo tak wyjdzie ![]() AGRAFKA super! ważne, że zdane ![]() AGAPLAST byłaś już u lekarza? |
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
Agrafka gratulacje
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
AGRAFKA I ROCKYYYY ogromne gratki
Do lekarza ide 16. ale pewnie szybciej skocze na NFZ co by sobie badania porobic. Poprzednia ciaze tez chodziłam tak ![]() Zupka jest wszedzie moje dziecie własnie zaliczyło kąpiel w dzien. nie byla zachwycona |
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka Gratululję
![]() U mnie dzisiaj pada Mam nadzieję, że jutro będzie ładnie, bo wzięłam sobie wolne w pracy ![]() Pochwalę się trochę, bo mój leń w końcu ruszył, na raz zaczęła siadać, raczkować i wstawać |
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Wielkie brawa dla Lilki
. Super!!!u nas caly dzien pada wiec spaceru raczej nie bedzie
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA
dla Lilki za postępy. Idę sprzątać dalej AGAPLAST idź szybciej do lekarza bo ja już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
mamaszkarbka
|
|
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
Szlag mnie trafia z tą pogodą. Wczoraj jeszcze ok. Zimno ale spacer ok. A dzisiaj wieje, pada i strasznie zimno:banghead:
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

. My też wczoraj spędziliśmy miło i aktywnie dzień, oczywiście na ogródku, ale Julek uwielbia tam spędzać czas. Dziadek kupił w biedronce zamek dmuchany, Julek z kuzynką szaleli
. Nocki dalej kiepskie, nie wiem o co chodzi ? Przez pierwsze 4 godzinki śpi jak zabity a od 24 tej zaczyna sie płacz
.
i spanie poszłoby w odstawkę.

dla Igorka i że obyło się bez wstawania