PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 11:22   #2281
sammi24
Zadomowienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Mela GRATULACJE!!!SUPER

To ja też się pochwalę - Kuba wczoraj postawił swoje pierwsze kroczki - przeszedł od stolika do kanapy, i 2x wstał sam na chwilę bez podparcia
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:24   #2282
mera82
Rozeznanie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Witam . My też wczoraj spędziliśmy miło i aktywnie dzień, oczywiście na ogródku, ale Julek uwielbia tam spędzać czas. Dziadek kupił w biedronce zamek dmuchany, Julek z kuzynką szaleli . Nocki dalej kiepskie, nie wiem o co chodzi ? Przez pierwsze 4 godzinki śpi jak zabity a od 24 tej zaczyna sie płacz .

AGA niech te ząbki już wyjdą a reszta juz swoją kolejnością. Fajnie, że Bianka potrafi się sama zabawić, niestety Juluś za mną wciąż chodzi i ciagnie za nogę, stęka. Muszę się z nim bawić. Ciężko mi nawet obiad ugotować.

Mi tam wiara innych nie przeszkadza, póki nikt na siłę nie będzie chciał mnie ukierunkować . Jestem wierząca ale do kościoła nie chodzę.

MELA super i gratuluję. Zobaczysz, z tatą też się wszystko ułoży.

LEMURKU moja sąsiadka ostatnio pocałowała Julusia w nóżkę i powiedziała, że w usta może tylko mamusia ! Powiedziałabym bezpośrednio.

Fajny sposób z tą książką, chętnie bym odkapiła, ale Julka pewnie zaciekawiłaby sama ta książka i spanie poszłoby w odstawkę.
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:26   #2283
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
brawo dla Kubusia. Pierwszy raz jadł arbuza i jajecznice? (ja nienawidzę arbuzów)
Ja sie nastrajam do jajecznicy a jutro pierwszy raz planuję dać kanapkę z pastą z avocado. Dawałam kiedyś troszkę avocado i smakowało więc myślę, że będzie zadowlony
A Maksiul wstaje w śpiworku bez problemu, trzyma się poręczy łóżeczka i skacze

Szczerze radzę, nie pokazujcie dzieciaczkom, że można chodzić jeśli się nie garną same. Moja mama tak nauczyła, przyzwyczaiła, że mały cały czas chce na nóżki. Oczywiście, że czasami potupta to nie mam nic przeciwko ale on chce teraz cały czas tuptać

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

dla Igorka i że obyło się bez wstawania
hehe, widzę, że na książkę poświęcasz kazdą wolną minutkę pewnie Igi odziedziczy po mamusi czytanie książek
Igi jadł kanapkiz pastą z awokado i bardzo mu smakowały. ) a jajecznicę dzisiaj chyba mu zrobię na drugie śniadanie. Staram sie czytać, keidy tylko mogę (tzn. kiedy mam chwilę i nic innego do zrobienia). I fajnie by było gdyby Gałganek odziedziczył moje uwielbienie do czytania. A z tym prowadzaniem i chodzeniem, to teraz jak byliśmy u tej babeczki to powiedziała, że Igi bardzo ładnie stoi itd.. ale żeby jak najwięcej raczkował. :P I starać się nie prowadzać.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Elaine, Pianka prosze nie straszcie problemami z zasypianiem...nie wyobrazam sobie,zeby Olek zaczal mi takie cyrki wyrabiac..juz tyle czasu ladnie sam.sobie radzi z malym jatkami jak na taki dlugi okres
nie straszę Olek może tak nie mieć.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Nie wiem. Nie wygląda na to. Miał chrzestny, teściowa i my i by wyszło po 40zł. Chrzestny w sobote przyniósł auto z smily play, a ona wczoraj wieże z piłeczkami. To nie są tanie rzeczy.
Fajne jest to że piotruś załapał gdzie sie piłeczki wrzuca i czasem sam wrzuci
brawo, ze Piotruś tak ładnie się bawi. A co do zrzuty, to lipa, bo zabawki zabawkami a łózeczko bardziej potrzebne:P

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj wkurzylam. Bo poszliśmy, aby obejrzeć pokaz na fontannie, ja z moją siostrą i jej dzieci, nasi Tż. Idziemy zadowoleni na dzień dziecka. A tam normalnie akcja dla życia i rodziny. Akcja kościelna. Przeciw aborcji i szpitali, który u nas wykonuje zabiegi dopuszczalne przez prawo. No średnia wieki 70+. Ludzie przy fontannie z dziećmi. A przez megafon gada ksiądz, ale takie bzdury że głowa mała. O antykoncepcji :banghead: no szlag mnie trafił. Napiszę do prezydenta. A co !

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
DZOAN pomóż Tztowi DOJŚĆ do siebie

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Co myślicie o wyjściu z dzieckiem do takiej krainy zabawy? Kulki i takie tam. Wczoraj nie bardzo, bo ludzi od groma. Była któraś?

napisz napisz
nie byliśmy jeszcze, ale się przymierzam

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Uwaga,ogłaszam konkurs !!!
Proszę o podpowiedź,jak skutecznie zwrócić uwagę babci mojego syna,żeby nie całowała go w usta?Bo delikatno-żartobliwe uwagi nie poskutkowały,a ja niedługo dostanę jakiegoś ataku.Nie wnikam,czy Wy tak całujecie swoje pociechy,nie o to tu chodzi.Ja nie całowałam i nie całuję w ten sposób,tż też nie.Czasami nie wiem,czy ludzie w ogóle słuchają,co się do nich mówi.
Zwyciężczyni konkursu będzie miała zapewnione wieczorne zdrowaśki w wykonaniu lemurka w intencji przespanych przez Wasze dziecko nocy...przez tydzień powiedzmy
NIE można całować dzieci w usta, ponieważ można przenieść próchnicę!! i to nawet takim maluszkom, które zębów jeszcze nie mają. Nie mówiąc o innych zarazkach. Może to ją przekona?

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
a no i zapomniałam
elaine testowałam. kreska jest nie jakas mega ale juz wyrazniejsza wiec jak dla mnie ok wizyta na 16.06 umowiona wiec mam nadzieje ze cos zobacze
I laski jak wy na boga smazycie na suchej patelni???? macie gazówki czy elektryczne? mi na gazówce pali sie wszystko az miło na najmniejszym ogniu. ostatnio robiłam te placuszki z cukini. spaliłam w koncu nalałam kapke oleju bo myslałam ze wywale kuchnie w kosmos. usmazyłam jednego dałam młodej zeby chociaz cos zjadła. smoakowało ale wiecej nie dawałam. chyba bede w piekarniku je piec.
dzisiaj spróbuje zrobic kluseczki jakies warzywne bo ona tylko twarde rzeczy je to zrobie jakies mega maczne . beda twarde jak kamienie to moze łaskawie przezuje :/
no to jeszcze raz GRATULACJE! jak się czujesz? A twarde Bianka je pewnie dlatego, ze na zeby jej dobrze robi:P ja smażę na masełku.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Tato wczoraj trochę lepiej. Mam nadzieję, że będzie szło ku dobremu. Mój brat właśnie do niego pojechał, ja jadę po południu.

Ale mam newsa dnia:
MAM PRACĘ!
Od poniedziałku mogę zacząć.
W sob pan dyrektor mnie zaprosił na dziś na rozmowę. Myślałam, że będzie standardowa rozmowa, a tu zostały przedstawione mi warunki i pomysł na moje stanowisko (tworzone specjalnie dla mnie). Może kasy nie za dużo, ale mam 5 min drogi samochodem. Z bratem właśnie się śmiałam, że zanim się rozpędzę już muszę hamować.
Teraz tylko z teściową muszę się dogadać czy z Alicją zostanie. Bo jak nie to dupa!
Gatulacje!!!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Elaine no właśnie, a miałam zapytać, jak teraz usypiasz Igiego, jak on tak wstaje?
dobre pytanie? był czas, ze kładłam sie z nim na naszym łóżku i jak chciał wstawać to lekko przytrzymywałam. Teraz to nie działa. Czasami zaśnie przy piersi. Teraz będę próbowała wczorajszego sposobu. Igi przewala się w łożeczku, bawi karuzelą, przytula do kocyka i w końcu pada.. oczywiście w nietypowej pozycji. A ja sobie siedziałam tyłem do niego. mógł mnie dotknąć, ale się nie odwracałam i nie reagowałam na zaczepki. PO prostu byłam i czytałam książkę.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:28   #2284
sammi24
Zadomowienie

Elaine my już w Łodzi od poniedziałku myslałam, że bedzie ciężko się przyzwyczaić ale jest ok a mąż fakt, jeśli chodzi o zakupy, jest gorszy ode mnie

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Elaine dobrze,że znalazłaś sposób na Igiego, oby działało dalej
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:45   #2285
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Elaine, super się masz z tą książką. Artek też pewnie by się nią zainteresował
A a propos całowania, ja też całuję Artka wszędzie (oprócz ust, no i wiadomo, którego obszaru). Ale Artek najbardziej się śmieje, jak ja... zmysłem powonienia sprawdzam, czy ma kupsko w pieluszce. No to jest nasza ulubiona zabawa normalnie pod tytułem: czy tu jest kupa?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 11:48   #2286
AgaPlast
Zadomowienie

Perse moja tez uwielbia ta "zabawe" my sie w ogole nie całujemy. kazde przytulanie głaskanie czy próby całowania nóżek koncza sie wrzaskiem. tylko gilgoty wchodza w gre. dziwne to moje dziecie.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:05   #2287
mera82
Rozeznanie

AGRAFKA my też jeszcze nie byliśmy w takiej krainie zabaw, wydaje mi się że Juluś jest jeszcze za mały, ale na pewno tam zawitamy za jakiś czas. Jak się wybierzecie to zdaj nam relacje.

Ja dziś robię rybkę, na masełku, na patelni, ostatnio jak zrobiłam w piekarniku to moje dziecko nie chcialo tego jeść .

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Mela GRATULACJE!!!SUPER

To ja też się pochwalę - Kuba wczoraj postawił swoje pierwsze kroczki - przeszedł od stolika do kanapy, i 2x wstał sam na chwilę bez podparcia
Ogromne dla Kubusia za super postępy.
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:13   #2288
pianka2013
Zadomowienie

Sammi wielkie brawa dla Kubusia za pierwsze kroczki Supr!!!

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Perse Kuba tez sie smieje przy "takiej zabawie "

Filip 24.04.2016r.
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:16   #2289
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
bylam w szkole. Zaliczylam zaliczenie L
i fajnie, że Laura się spisała

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Jedliśmy dziś naleśniki, Nikodem miał z serkiem i bananem. Ale zajadał Pierwszy raz pojadł sobie na tyle obiadku ze nie chciał popijać mleczkiem

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
1. MOdwiedziliśmy też kolegę Igorka. Po południu wyszliśmy z autkiem pochodzić. I robiliśmy furakiem furorę na osiedlu:pp

2.[/COLOR]MISZKA świetnie ze w pracy dobrze i jesteś zadowolona. Chyba SURKA też pisała o tej dodatkowej energii po pracy)
Czyli polecacie furę? Ciągle dumam nad zakupem
2. Ale ty masz kobieto dobrą pamięć, przydałaby mi się chociaż jakaś mała jej część

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
p
Łukasz dzisiaj skończył 10 miesięcy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46697260]H
Za to wieczorem czekał nas numer roku...
Artek już miał zaraz być przebierany (dzisiaj odpuściliśmy kąpiel, padamy oboje z nóg, a Art zresztą też), ja patrzę, co on trzyma w rączkach, a tu.... KUPA!
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
S
Jest mi przykro, bo nie mamy prezentu dla Olka..nic nie kupilam, choc ogladalam...poza tym ceny mnie zabijaja..czuje sie okropnie..pierwszy DzienDziecka i juz taka wtopa...((
Ja nic Lili nie kupiłam, stwierdziłam, że ma wszystko co potrzebuje, zabawek aż w nadmiarze. Za to wspaniale spędziliśmy czas razem, nawet pozwoliłam polizać jej loda

Cytat:
H I każdy grzecznie dał pieniążki, więc wózek kosztował nas 180zł w ostatecznym rozrachunku, a wszyscu zdowoleni, bo taki fajny wózek wnusiu ma
Oczywiście moi rodzice się nie powstrzymali i Kuba dostał od nich jeszcze 2 prezenty.

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
z mała chodze na te zajecia sensoryczne i potem mamy 20 min. zabaw własnie na takim mini placu z piłkami zjezdzalniami itd. Bianka lubi sie tam bawic ale tak 20 min. i potem to najlepiej sama czyms sie zajmuje. W ogole to moje dziecko to jakies dziwne. ona uwielbia sie sama bawic. potrafi siedziec u siebie w pokoju nawet 2 godz i sobie zabawki przekłada. Jak ma inne dzieci obok to chwile cos tam z nimi pogada pomaca je i sobie idzie sie sama bawi. Wasze dzieci tez tak???
Tz mówi ze to super bo jak bedzie drugie dziecko to przynajmniej Bianka zajmie sie soba a teraz to przeciez moge w spokoju sobie poczytac np bo młoda tez sie sama bawi i nie jest absorbujaca.
Tylko mi czasami jakos tak przykro jak widze jak inne mamy sie bawia z dziecmi a moja mnie olewa albo idzie własnie do tych mam. ona nawet nie przychodzi sie do mnie przytulac. Czaicie??? to dziecko w zyciu nie przyszło do mnie sie przytulic. jak próbuje ja sama utulic to sie wykreca i wrzeszczy. no masakra jakas.
Ja akurat zazdroszczę Ci, że Bianka potrafi się sama zabawić. Ja niesttey z Lilą chodze nawet do toalety, taka się ostatnio z niej przylepa zrobiła. Ona bardzo się ze mną przytula, ale to może też dlatego, że ja jej znikam na 8 godzin dziennie, do tego tż mało widuje. Czasami mam wrażenie, że boi się, że znowu ją zostawię

Cytat:
[
Aha, tego filmu "Czarownica" osobiście nie polecam...efekty fajne, a historia opowiedziana może i w inny, nieoczywisty sposób ale to taka bajka dla trochę straszych dzieci. I jeszcze jak się tam pojawił królewicz o urodzie Musiała to tylko w myslach powtarzałam "fuck, fuck, fuck" [COLOR="Silver"]
Czyli do kina na ten film nie opłaca się iść

Cytat:
[
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:23   #2290
AgaPlast
Zadomowienie

sammi brawa dla Kubusia Bianka tez sie juz coraz czesciej puszcza i stoi ale sama jeszcze nie biega

Kurcze cały czas pada dzisiaj. nie wiem jak spacer zaliczymy. dziecko zasnelo o 9.30 i własnie stalo. przez ten czas balam sie oddychac zeby jej nie obudzic. teraz bawi sie w łózeczku a ja nie wczodze do pokoju bo boje sie ryku. ogarniam szybko obiad. zrobie te kluseczki wiec powiem jaki efekt dały/ placki zrobie jutro w piekarniku chociaz wpadłam jeszcze na pomysł by je do sandwiczra włozyc
Stary 2014-06-02, 12:43   #2291
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Cytat:

Brawo!!!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46712295]
A a propos całowania, ja też całuję Artka wszędzie (oprócz ust, no i wiadomo, którego obszaru). Ale Artek najbardziej się śmieje, jak ja... zmysłem powonienia sprawdzam, czy ma kupsko w pieluszce. No to jest nasza ulubiona zabawa normalnie pod tytułem: czy tu jest kupa?[/QUOTE]

Jasiek szaleje z radości,jak odginam pampka palcem i pytam-czy jest tam kto?Tak jak ja ma wszędzie gilgotki,nawet na pupie
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:45   #2292
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jadę sprawdzić czy zaliczyłam kolokwium.

MELA jeszcze raz gratuluję!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:48   #2293
pianka2013
Zadomowienie

Kuba zasnal i nie wstawal w lozeczku ale pewnie to wynik zmeczenie bo przysypial podczas obiadu i jak go odlozylam to zasnal od razu..

Surka my tez nie kupowalismy prezentu Kubie z okazji dnia dziecka. On wszystko ma, zabawek full, juz nie ma gdzie tego trzymac. Tz mial tylko wyrxuty ze maly nic nie dostal ale to ze kupujemy mu rozne rzeczy bez okazji to juz nie pamieta . A lody Lili smakowaly?

Filip 24.04.2016r.
Stary 2014-06-02, 12:48   #2294
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Artek też :P Właśnie wstał, idę się z nim powygłupiać
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 12:52   #2295
AgaPlast
Zadomowienie

ja pitole znowu zasnela!!!!!!!!!! boszzzzz co to bedzie jak wstanie?????

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

i przepraszam nie pamietam kto ale któras pytała jak ja przez noc podaje młodej 500ml. otoz 220 dostaje po 19 na spanie 180 koło 23.30 i 180 koł4.30. teraz od 2 dni druga dawke dostaje koło7 rano bo tak pieknie sobie kima w dzien mleko jest beeeeeeeeeee
Stary 2014-06-02, 12:52   #2296
mamaszkrabka
Zakorzenienie

FIAZO ale masz teściówkę moja też uwielbia ploty a ja czasem słucham jak mam czas

PERSE ja też się ostatnio nie bardzo czuję.
Fajnie, że mieliście udane dzień dziecka zawsze to lepsze niż siedzenie w domu.

AGRAFKA ludzie to wyobraźni nie mają. Też sobie dzień wybrali na manifestację. Ja pitole...
Co do krainy zabaw to kuzynka była z 16 miesięcznym synkiem tam i stwierdziła, że fajnie było ale mały tylko w basenie z kulkami siedział bo jeszcze za mały jest na te wszystkie tunele i zjeżdżalnie.

SAMMI dla Kubusia

MELA gratuluję pracy

U nas zaczął się etap wspinani wszędzie, po wszystko i jest masakra.Oczy na około głowy muszę mieć bo Igi nie umie stać pewnie i nie wie jak ma usiąść więc się drze...

Byłam dziś z Zusie razem z Igim. Potem poszłam na zakupy. Zakupy z dzieckiem na ręku to tragedia. Kupiłam mu spodnie zielone w pepco i babka się pomyliła i nie nabiła mi 20 zł za sandały. Kapnęłam się później. Kupiłam też pastę i szczoteczkę w rossmanie Igor w sumie spał może dziś 15 minut. W domu syf ale nic mi się nie chce... lenia mam...

Kurde kupiłam w pepco rajtuzy 2 pary dla Igora rozmiar 6-12. Otwieram jedne a tam takie małe dla niemowlaka...

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-06-02 o 13:19
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:09   #2297
Myszkaaaa83
Raczkowanie

MELA GRATULACJE!!!
SAMMI dla Kubusia
LEMURKI ja jestem bezpośrednia (szczególnie jeśli chodzi o Nikosia ) i nie próbuje naokoło tylko mówię prosto z mostu. A jeslu probowalas delikatnie i nie pomaga powiedz wprost,
No to narazie się żegnam, dziec wstal
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 13:20   #2298
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Mi moje dziecko dało pospać do 7 prawie. Tyle, że ja z tych wszystkich wydarzeń spać nie mogę.
Wczoraj od 22 przez 2 godz mieliśmy konferencję przez skype odnośnie planów i co dalej robimy. Moja siostra jest w Szwajcarii i to jest najprostszy sposób na kontakt. Dziękuję mądrym ludziom za tą technikę! Po północy skończyliśmy to przewalałam się z boku na bok. Potem ok 3 Alicja chciała cyca, i tez juz się znowu przewalałam i tak co chwila. Nie mam sił, ani nerwów już.
Z tatą nie wiadomo co. Lekarz powiedział, że w ciągu dwóch dób od udaru może wystąpić kolejny, więc modlimy się, żeby nie. A dopiero po 5 dobach będzie można cokolwiek mówił co dalej.
Już trzeba myśleć o rehabilitacji, teraz tylko wasze kciuki i nasze modlitwy, aby tak rokował, żeby zakwalifikował się na czynną rehabilitację to wtedy zejdzie piętro niżej i od razu będzie miał rehabilitację na miejscu nawet do 4 mcy. Nie chcę myśleć o tym, że się nie będzie kwalifikował. Dziś jadę go obiadem nakarmić. Młodszy brat da mu śniadanie, starszy brat kolację. Niby te pielęgniarki są i one go nakarmią, ale jakoś tak lepiej jak się pojawimy. Aczkolwiek moi bracia zauważyli, że przed nami to się broni i np. nie zjada wszystkiego, prostestuje. A przy pielęgniarkach grzeczny. A one są naprawde fajne, miłe babki. Myślę, że nas się po prostu krępuje.

Wczoraj pojechałam też do CH na jakieś zakupy bo przecież na tą rozmowę jutro nie mam w czym iść bo wszystko mi z tyłka leci. Kupiłam sobie 2 pary spodni i bluzkę. Nawet jakoś się tym nie ekscytuję.
Byłam też z dziewczynkami w Smyku. Alicji kupiłam lekkie skarpetki, a Małgoś zażyczyła sobie kucyka takiego małego My little pony. Bo była Apple Jack i ona ją uwielbia. Małe goowinko 39 zł. Ale dobra, dzień dziecka przecież. Przy kasie okazało się, że kupując jednego, drugi jest za 1 grosz!!!! Jak to Małgoście powiedziałam to szybko wybrała drugiego, a potem głośno mówiła, że to najlepszy dzień jej życia i że jestem najlepszą mamą na świecie! No chociaż z tej strony miód na me serce. Jeszcze potem kupiłysmy jej sandałki w Deichmanie i do szpitala do taty pojechałam.

Przepraszam za elaborat, ale musiałam się wygadać.
Uwielbiam Twoją Małgosię, powtórzę się, też chcę żeby moja córka była, jak Małgosia, ale nie wiem czy uda mi się ją tak wychować.
Zdrowia dla taty, żeby udało mu się skorzystać z rehabilitacji szpitalnej. Twój tata dużo ci pomagał, prawda ?

Cytat:
Napisane przez pianka2013 Pokaż wiadomość
A lody Lili smakowaly?
Tak, że kazał TŻ szybciej wpierdzielać te lody

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
F
Kurde kupiłam w pepco rajtuzy 2 pary dla Igora rozmiar 6-12. Otwieram jedne a tam takie małe dla niemowlaka...
Jak masz paragon to chyba w ciągu tyg. możesz oddać
Stary 2014-06-02, 13:28   #2299
pianka2013
Zadomowienie

Aga to ja pytalam o to mleko . czyli rozumiem ze o tej 23:30 Bianka nie da sie oszukac woda tylko musisz dac mleczko czy tez po prostu wolisz zeby choc w nocy pila.

Mamaszkrabka Kuba tez wstaje przy wszystkim tylko nauczyl sie juz ladnie schodzi tak powolutku i ostroznie. Czasami tylko sie boi i krzyczy zeby mu podac reke, tak wyciaga lapke zeby go przytrzymac. Na poczatku stanal przy czyms i sie pitrafil puscic wiec caly czas go asekurowalam zeby sobie tych kilku zebow nie wybil.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

w pepco rajtuzy mozesz odac lub wymienic. Ja stwiwrdzal ze rozmiarowka rajstop jest tak rozna ze mi zawsze ciezko odpowiednie kupic. Rozmiar rozmiaroqi nie rowny.

Filip 24.04.2016r.
Stary 2014-06-02, 13:38   #2300
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Nie wiem czy do tygodnia będę jeszcze w mieście. Paragon mam i opakowanie też.

PIANKA co najlepsze to były 2 pary identycznych rajstop. Jedne są ok a drugie maciupeńkie

M. się nie odzywa.. nie wiem co z tymi badaniami...
Stary 2014-06-02, 13:43   #2301
AgaPlast
Zadomowienie

pianka ona mało mi teraz je to nie chce jej wciskac wody w nocy tylko jeszcze czasami jej to mleko kaszka zageszczam boje sie ze przez ten tydzien to mi mega z wagi poleciala.
A woda moje dziecko to od 2 tyg, pluje jakbym trucizne podawała

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

zrobiłam kluseczki ugotowalam warzywka na parze wziełam ta moja kupke nieszczescia i co? wszystko przezuła i wyplula. juuz chyba nie mam siły sie denerwowac. zaraz podam słoiczkowa zupke to pewnie mnie nia opluje :/
Stary 2014-06-02, 14:13   #2302
Agrafka86
Wtajemniczenie

Zdałam kolokwium, ale nie wiem na co

09.07.2011 Żona

Stary 2014-06-02, 14:15   #2303
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Zaczęłam sprzątać rzeczy Igorka.. muszę znowu popakować ubranka bo wyrósł z nich.. będę chyba płakać..

M. przyjechał i zaliczył wszystkich lekarzy tylko musi poćwiczyć i być na diecie parę dni bo mu cholesterol za duży wyszedł... buhahaha.. mówiłam mu, żeby tyle nie żarł tłustego bo tak wyjdzie

AGRAFKA super! ważne, że zdane

AGAPLAST byłaś już u lekarza?
Stary 2014-06-02, 14:20   #2304
pianka2013
Zadomowienie

Agrafka gratulacje

Filip 24.04.2016r.
Stary 2014-06-02, 14:28   #2305
AgaPlast
Zadomowienie

AGRAFKA I ROCKYYYY ogromne gratki

Do lekarza ide 16. ale pewnie szybciej skocze na NFZ co by sobie badania porobic. Poprzednia ciaze tez chodziłam tak

Zupka jest wszedzie moje dziecie własnie zaliczyło kąpiel w dzien. nie byla zachwycona
Stary 2014-06-02, 14:46   #2306
surka
Zakorzenienie

Agrafka Gratululję

U mnie dzisiaj pada Mam nadzieję, że jutro będzie ładnie, bo wzięłam sobie wolne w pracy

Pochwalę się trochę, bo mój leń w końcu ruszył, na raz zaczęła siadać, raczkować i wstawać Wstawanie jeszcze jej słabo idzie, lewą nogę ma słabszą i ciężko jej utrzymać się na tych patyczkach, a mówiłam, żeby więcej jadła to będzie silniejsza
Stary 2014-06-02, 14:51   #2307
pianka2013
Zadomowienie

Wielkie brawa dla Lilki . Super!!!

u nas caly dzien pada wiec spaceru raczej nie bedzie

Filip 24.04.2016r.
Stary 2014-06-02, 14:59   #2308
mamaszkrabka
Zakorzenienie

SURKA dla Lilki za postępy.

Idę sprzątać dalej

AGAPLAST idź szybciej do lekarza bo ja już się nie mogę doczekać
Stary 2014-06-02, 16:15   #2309
AgaPlast
Zadomowienie

mamaszkarbka
Stary 2014-06-02, 16:48   #2310
Agrafka86
Wtajemniczenie

Szlag mnie trafia z tą pogodą. Wczoraj jeszcze ok. Zimno ale spacer ok. A dzisiaj wieje, pada i strasznie zimno:banghead:

09.07.2011 Żona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości