Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty 2016:) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-09, 20:37   #2281
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Cytat:
Napisane przez joann_ Pokaż wiadomość
Hej Ale popisałyście

Ojej, zdrówka!

Ja nie mam pojęcia, czy geny mogą mieć tu jakieś znaczenie, ale faktycznie moja mama urodziła 3 dzieci i zawsze pokarmu miała sporo Przy trzecim to nawet dokarmiała w szpitalu jakiegoś chłopca bo miała mega nawał, a ta druga kobita problem z karmieniem Szkoda, że nie odziedziczyłam po niej łatwych porodów

Już? Ale szybko!

Aa, to jeszcze wszystko przed nami, ale wierzę, że będzie dobrze, jak do tej pory.

My mieliśmy dzisiaj bardzo miły dzień Dużo spacerków, zrobiłam w domu to, na co nigdy nie mogę sobie pozwolić, jak jesteśmy sami z Przemciem i w ogóle fajnie było

Tak piszecie o tym, ile wasze dzieci się śmieją i mój Przemuś chyba jakiś taki poważny jest (bo chyba nie nieszczęśliwy), bo on w sumie bardzo często się nie uśmiecha. A wczoraj zaśmiał się głośno dopiero pierwszy raz. No chyba, że ja taka nudna jestem i nie ma się z czego śmiać
Czy wasze dzieci też tak łatwo przestraszyć? Przemuś dzisiaj był u męża na rękach, nie spał, ale tak się jakoś zawiesił i dumał. Nagle zadzwonił telefon, który mąż miał w kieszeni i taki ryk, takie łzy, że klękajcie narody. A w pokoju wcale nie było idealnie cicho, bo tv był włączony Albo ostatnio byliśmy u mojej mamy, gadaliśmy sobie, Przemek na macie się ze mną bawił i mama zaczęła ubijać kotlety i to samo.
Jak Cię nie było jeszcze z nami to pisałam, że ja i siostra odziedziczyłysmy gen rodzenia po ojcu :p

Lusia od kilku dni bardzo boi się nagłych hałasów. Dzis u lekarza w poczekalni rozplakala się dziewczynką i ta zaraz podkowka i zaczyna płakać. Przy czym jak jestem blisko i szybko do siebie przytulne to tylko podplakuje, ale jak nie mam jak utulic to potem jest problem uspokoić.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 20:43   #2282
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty

Zolii dobrze ze choć mała jest dzielna i dobrze wszystko znosi 😘 Joann ja stawiam że imię Przemysław zobowiązuje i jest poważny 😀 Nie podejrzewam cie o nudna mamę 😂

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Kasia to ładnie się Mati załatwił z gardełkiem 😀Fajnie ze ci tak wcześnie ci chodzi spać moja za to budzi się po 10 więc kąpać ja o 18 i do spania to jakoś jej nie widzę 😂
Stary 2016-05-09, 20:45   #2283
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Jak Cię nie było jeszcze z nami to pisałam, że ja i siostra odziedziczyłysmy gen rodzenia po ojcu :p

Lusia od kilku dni bardzo boi się nagłych hałasów. Dzis u lekarza w poczekalni rozplakala się dziewczynką i ta zaraz podkowka i zaczyna płakać. Przy czym jak jestem blisko i szybko do siebie przytulne to tylko podplakuje, ale jak nie mam jak utulic to potem jest problem uspokoić.
Genialnie ujęte! Tylko nie wiem co na to mój tata
Mojego jak się zdenerwuje/ wystraszy to strasznie ciężko uspokoić niestety. Nerwusek po mamie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Zolii dobrze ze choć mała jest dzielna i dobrze wszystko znosi 😘 Joann ja stawiam że imię Przemysław zobowiązuje i jest poważny 😀 Nie podejrzewam cie o nudna mamę 😂
Haha, ja do niego pełnym imieniem mówię tylko tak: "Przemysław, ty mnie wykończysz!"
joann_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 20:52   #2284
Lola2828
Zadomowienie

Moja ja się często wystrasza jak tabletka do zmywarki wpada 😁
Stary 2016-05-09, 20:53   #2285
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Genialnie ujęte! Tylko nie wiem co na to mój tata
Mojego jak się zdenerwuje/ wystraszy to strasznie ciężko uspokoić niestety. Nerwusek po mamie

Haha, ja do niego pełnym imieniem mówię tylko tak: "Przemysław, ty mnie wykończysz!"
Moja starsza córka była taki nerwus, do hnb jej chyba jeszcze trochę brakowało (koleżanka miała cięższy przypadek), ale na tle Lusi to był diabeł wcielony. Na Lusie czasem wolamy "super dzidzia", bo ona jest tak cierpliwa, śpiąca w nocy (więc dzień wybaczam). Teraz w wózku zaczęła jeździć bez płaczu (ale nie zaśnię).
Za to łobuz był bardziej przewidywalny, co by się nie działo wiedziałam, że będzie płakać
Stary 2016-05-09, 20:56   #2286
Lola2828
Zadomowienie

Przyszła dzisiaj do mnie koleżanka z córką 4 dni młodsza od N i generalnie mam grzeczne dziecko i nie narzekam to od trzech dni daje tak do wiwatu... No i dała popis przy nich 😂 i tak sobie pewnie pomyślała co za klamczucha że mnie 😂
Stary 2016-05-09, 21:01   #2287
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
A ja z własnego doświadczenia wiem, że nie ma co bronić, bo dzieciak i tak wykombinuje jak wyjść na swoje. 😉
Moja mama nie pozwalała mi ani robić imprez w domu, ani na nie chodzić... a ja potrafiłam się wymknąć z domu wieczorem niezauważona... co było gorsze bo włóczyłam się sama po nocy zanim dotarłam do znajomych... cud, że nikt mnie nie zamordował.
Dlatego ja mam w planach pozwalać córce na imprezy w domu... pod okiem rodziców 😄 albo też zawozić ją i odbierać imprez, żeby sama po nocy nie łaziła.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Ja mam takie same doswiadczenia i przemyslenia Tez sie dziwie ze nikt mnie nie zamrodowal/nie zgwalcil/nie pobil Teraz bym sie bala tak lazic.

Caly dzien probuje Was nadrobic ale ciagle cos robie i nie mam czasu.. A teraz siedze na kompie i musze zrobic zamowienie zakupow online spozywczych bo TZ caly dzien praca+budowa a ja z Lilka jeszcze nie chce lazic po marketach po tym zapaleniu pluc. Takze znowu nie nadrobie..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:01   #2288
joann_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Moja starsza córka była taki nerwus, do hnb jej chyba jeszcze trochę brakowało (koleżanka miała cięższy przypadek), ale na tle Lusi to był diabeł wcielony. Na Lusie czasem wolamy "super dzidzia", bo ona jest tak cierpliwa, śpiąca w nocy (więc dzień wybaczam). Teraz w wózku zaczęła jeździć bez płaczu (ale nie zaśnię).
Za to łobuz był bardziej przewidywalny, co by się nie działo wiedziałam, że będzie płakać
Pozostaje mi mieć nadzieję, że ewentualne drugie będzie łaskawsze Tylko noce niech zostaną takie jak są, na no nie narzekam

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Przyszła dzisiaj do mnie koleżanka z córką 4 dni młodsza od N i generalnie mam grzeczne dziecko i nie narzekam to od trzech dni daje tak do wiwatu... No i dała popis przy nich 😂 i tak sobie pewnie pomyślała co za klamczucha że mnie 😂
U nas na odwrót zawsze. Opowiadam innym, że nerwusek z Przemusia, a przy gościach to taki anioł, że nie wiem Towarzyski chłopak.
Stary 2016-05-09, 21:16   #2289
Zakorzenienie

Dziewczyny które macie szumisie polecacie? Figa i Mamusiaczek, wy chyba macie? Lilka lubi szumiace dzwieki, nierzadko zasypia przy apce z suszarka w telefonie i mysle czy by nie powiedziec komus o takim prezencie na chrzciny
Stary 2016-05-09, 21:22   #2290
marciar7
Zakorzenienie

U nas dzis na spacerze byla syrena wiec wzielam na rece ale nke pomooglo wiec ja telefon suszarka z apki i usnela haha

Znow byla kapiel krzyk jakby ja zarzynali.. Ja nie wiem juz :-(
W mieszkaniu cieplo woda termometrem spr i łokciem delikatnie wsadzana nie wiem.

Aa i wlasnie pomyślałam ze 2 szczepienie nam sie prZedłUży. Powinno byc w tym tyg ale pewnie jeszcze w następnym albo za 2 tyg zaszczepimu
Ale to chyba nie przeszkadza nie?
Stary 2016-05-09, 21:26   #2291
zolii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dziewczyny które macie szumisie polecacie? Figa i Mamusiaczek, wy chyba macie? Lilka lubi szumiace dzwieki, nierzadko zasypia przy apce z suszarka w telefonie i mysle czy by nie powiedziec komus o takim prezencie na chrzciny
Julka ma i lubi posluchac aczkolwiek ona usypia bez problemu i bez niego. Ale mamy wiec korzystamy. Dziewczynce, ktora dzieli z nami sale widze, ze sie bardziej przydaje. Od razu sie uspakaja przy misku

Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka
zolii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:33   #2292
joann_
Raczkowanie

Cytat:
My mamy i sie przydaje. Zawsze wlaczam jak odkladam Przemusia do lozeczka i od razu zasypia. Czasami jsk sie w nocy kreci to tez mu wlaczam. Mi tez sie przy nim dobrze spi
Stary 2016-05-09, 21:36   #2293
Caramel 85
Rozeznanie

Zolii współczuję :/ małą bardzo obsypało?

Naszej malutkiej też zdarza się przestraszyć nagłych hałasów, ale właściwie tylko podczas karmienia.

Mleka zawsze miałam mało, moja mama identycznie, więc może coś w tym jest.

Co do muzy to współczuje, no chyba że ktoś lubi. My z tż rockowi i ciężej, ale naszym dzieciom podobają się niektóre "nasze" kawałki, a na co dzień puszczamy płytę którą wszyscy jesteśmy w stanie wysłuchać, np piosenki z pana Kleksa itp.

Jeśli chodzi o różnicę wieku to zależy co komu pasuje, u nas akurat mała różnica wieku się sprawdza, chłopcy są bardzo za sobą, super jest patrzeć jak wychowują się razem. Tego nie ma rodzeństwo z większą różnicą wieku. No i przy małej różnicy wszystkie dzieci za niedługi czas będę "odchowane". Przy większej różnicy wieku na pewno jest łatwiej i jest czas żeby zatęsknić za malutkim dzieckiem. Ale też nie zawsze ma się jeszcze na nie siły i cierpliwość. My z tż zastanawiamy sie nad czwartym dzieckiem, ale z racji tego że to byłaby czwarta cc, musimy odczekać ze 2-3 lata, a u nas starania mogą potrwać kolejne 2 i mój tż mówi że to czwarte byłoby już pokrzywdzone przez taką różnicę wieku. A ja myślę że właśnie zdążę zatęsknić za takim malutkim dzieckiem tylko czy wtedy jeszcze będę chcieć
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:47   #2294
zolii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Zolii współczuję :/ małą bardzo obsypało?
No dosc mocno, jest biedroneczka fioletowa Cale szczescie ze nie umie sie jeszcze podrapac wiec wiekszosc juz sie ladnie goi. No I nic nie wyszlo blisko oczek i w buzi a to juz cos bo widze po sasiadce ze to bardzo ja drazni.

zolii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:48   #2295
Paumyd
Raczkowanie

My tez mamy szumisia, ale u nas nie działa jako usypiacz, a jedynie "pomoc" w spaniu. Zawsze jak usypia to go włączam i nieraz jak przestanie szumieć to młody sie wybudza. Jako uspokajacz tez nie działa, ale za to odkurzacz go relaksuje :p

Piszecie o rytuałach usypiania, my koło 20 staramy sie kapać, chyba ze widze ze daleko mu do spania to kapiemy sie pózniej, po kąpieli odrazu dostaje butle i odkładam do łóżeczka. Zdarzy mu sie zasnąć samemu, czasem wystarczy pogłaskanie po głowie a czasem niestety trzeba go ululac i max o 21.30 juz spi i o 4.30 pobudka na szame i o 6.30 idzie do nas do łóżka
Paumyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 21:57   #2296
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
U nas dzis na spacerze byla syrena wiec wzielam na rece ale nke pomooglo wiec ja telefon suszarka z apki i usnela haha

W mieszkaniu cieplo woda termometrem spr i łokciem delikatnie wsadzana nie wiem.

Aa i wlasnie pomyślałam ze 2 szczepienie nam sie prZedłUży. Powinno byc w tym tyg ale pewnie jeszcze w następnym albo za 2 tyg zaszczepimu
Nie przeszkadza jesli taka krotka przerwa to spokojnie

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez zolii Pokaż wiadomość
Julka ma i lubi posluchac aczkolwiek ona usypia bez problemu i bez niego. Ale mamy wiec korzystamy. Dziewczynce, ktora dzieli z nami sale widze, ze sie bardziej przydaje. Od razu sie uspakaja przy misku

Cytat:
My mamy i sie przydaje. Zawsze wlaczam jak odkladam Przemusia do lozeczka i od razu zasypia. Czasami jsk sie w nocy kreci to tez mu wlaczam. Mi tez sie przy nim dobrze spi

Dzieki dziewczyny
Lilka sama nie potrafi zasnac (chyba ze na spacerze) wiec albo sie tulimy albo idzie suszarka z tel, ale wkurza mnie to ciagle trzymanie telefonu w poblizu. Mis mniej inwazyjny A pokazecie jaki macie?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez zolii Pokaż wiadomość
No dosc mocno, jest biedroneczka fioletowa Cale szczescie ze nie umie sie jeszcze podrapac wiec wiekszosc juz sie ladnie goi. No I nic nie wyszlo blisko oczek i w buzi a to juz cos bo widze po sasiadce ze to bardzo ja drazni.

Oby lagodnie przeszla! Ale bedzie miec spokoj na cale zycie a nic nie bedzie pamietac Ja chorowalam jak mialam 4 lata i nie pamietam ale mam sporo zdjec gdzie jestem cala w kropki wlasnie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
My tez mamy szumisia, ale u nas nie działa jako usypiacz, a jedynie "pomoc" w spaniu. Zawsze jak usypia to go włączam i nieraz jak przestanie szumieć to młody sie wybudza. Jako uspokajacz tez nie działa, ale za to odkurzacz go relaksuje :p

Piszecie o rytuałach usypiania, my koło 20 staramy sie kapać, chyba ze widze ze daleko mu do spania to kapiemy sie pózniej, po kąpieli odrazu dostaje butle i odkładam do łóżeczka. Zdarzy mu sie zasnąć samemu, czasem wystarczy pogłaskanie po głowie a czasem niestety trzeba go ululac i max o 21.30 juz spi i o 4.30 pobudka na szame i o 6.30 idzie do nas do łóżka
Odkurzacz tez jest relaksujacy u nas
Stary 2016-05-09, 21:59   #2297
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przeszkadza jesli taka krotka przerwa to spokojnie

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Dzieki dziewczyny
Lilka sama nie potrafi zasnac (chyba ze na spacerze) wiec albo sie tulimy albo idzie suszarka z tel, ale wkurza mnie to ciagle trzymanie telefonu w poblizu. Mis mniej inwazyjny A pokazecie jaki macie?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Oby lagodnie przeszla! Ale bedzie miec spokoj na cale zycie a nic nie bedzie pamietac Ja chorowalam jak mialam 4 lata i nie pamietam ale mam sporo zdjec gdzie jestem cala w kropki wlasnie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Odkurzacz tez jest relaksujacy u nas
A nie to jednak z 3 tyg bedzie pozniej .. Ale chyba nie tak zle co?
Stary 2016-05-09, 22:02   #2298
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Gra obejrzana idę spać

Oby mijka wstala po 5 bo wtedy jeszcze raz zaśnie a nie mi tu o 6 dzień zaczynać

Kolorowych!

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 22:05   #2299
Zakorzenienie

Cytat:
A nie to jednak z 3 tyg bedzie pozniej .. Ale chyba nie tak zle co?
Mysle ze spokojnie. W stanach w ogole z zalozenia sa przerwy miedzy szczepieniami dluzsze niz tutaj i tez jest ok (a tym samym szczepia). Wiec takie roznice wydają mi sie w porzadku
Stary 2016-05-09, 22:06   #2300
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze spokojnie. W stanach w ogole z zalozenia sa przerwy miedzy szczepieniami dluzsze niz tutaj i tez jest ok (a tym samym szczepia). Wiec takie roznice wydają mi sie w porzadku
Dziękuję :-*
Stary 2016-05-09, 22:07   #2301
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Łobuza szybciej mogłam spacyfikowac suszarką, Lusia potrafi się przestraszyć. Ja mam ta śpiąca kulkę (nie tego szara głowę, tylko ta druga firmę). Ogólnie fajny jest, jedyny minus, że przy wlaczaniu, sciszaniu / podglasnianiu słychać klik klak (plastik) i przy cichym ustawieniu potrafi wystraszyc. A nie wiem jak głośno puszczasz tel czy suszarkę, bo miś jest cichszy trochę od mojego tel.
Stary 2016-05-09, 22:25   #2302
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy tego standardowego szarego dużego ale u nas to zbędna rzecz sam zasypia wiec jeśli Twoja to lubi to jak najbardziej się przyda punkt 19 dziecka nie ma

Cytat:

A czemu chcesz przesunąć szczepienie ? pewnie ze można nawet w książeczce masz tam tyg w których trzeba szczepić jakoś 3 czy 4 tyg są my sprawdzimy to gardło i szczepi my w środę chce mieć to za soba

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 22:38   #2303
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Mamy tego standardowego szarego dużego ale u nas to zbędna rzecz sam zasypia wiec jeśli Twoja to lubi to jak najbardziej się przyda punkt 19 dziecka nie ma

A czemu chcesz przesunąć szczepienie ? pewnie ze można nawet w książeczce masz tam tyg w których trzeba szczepić jakoś 3 czy 4 tyg są my sprawdzimy to gardło i szczepi my w środę chce mieć to za soba
Bo sCzepimy u mnie w miescie a do tej pory nas tam nie bedzie..

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Zocha dalej nie spi i zabawa w najlepsze a ja padam
Stary 2016-05-09, 22:41   #2304
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Bo sCzepimy u mnie w miescie a do tej pory nas tam nie bedzie..

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Zocha dalej nie spi i zabawa w najlepsze a ja padam
A to jasna sprawa nie dasz rady inaczej twarda sztuka z niej długo tak jeszcze pociągnie ? nie widać po niej zmęczenia ?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 22:45   #2305
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
A to jasna sprawa nie dasz rady inaczej twarda sztuka z niej długo tak jeszcze pociągnie ? nie widać po niej zmęczenia ?
Ani troche :-D cieszy sie i bawi. Najlepsze jest to se ssie wszystko co sie da. Oprocz smoczka :-D
Stary 2016-05-09, 22:47   #2306
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
My mamy szumisia i rewelacja mały zawsze zasypia przy szumisiu nie trzeba kolysac ani lulac. Do wózka czy w aucie jak włączę też odpływa

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 22:53   #2307
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy tego oryginalnego Whisbear z funckją Cry Sensor. Dostaliśmy go własnie na chrzciny. Do tej pory rzadko stosowany, bo jakoś nie było potrzeby, no ale przy takim skoku np to nie powiem, cieszyłam sie że jest Na naszego dziecia żadna tam aplikacja nie działa. On nie jest guppi, wie że to sztuczne i ma gdzieś taki szum Już jak cos ma działac to szum prawdziwy,w sensie z jakiegoś sprzętu. Suszarka, odkurzacz, okap i własnie szumiś.
Ten mis co mamy jest naprawdę głośny, jak sie da na maxa. Dużo głośniejszy niz wszelkie apki. Ale ja ustawiam mu na połowę mocy i daję mu go łóżeczka, on sobie go przytula to ma i tak głośno. Fajny jest bo ma magnesy w łapkach, może na łóżeczku być przyczepiony, na leżaczku też.
Generalnie korzystam z funkcji cry sensor. Włączam na noc misia tak że załączam tą funkcję, jak sie mały wybudzi, coś chrząknie głośniej czy zamlaska to miś sie włącza i on sie nawet wybudzić nie zdąży. O, to ta funkcja nam sie bardzo przydaje

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Mój agent zasnął o 21 leżąc i oglądając "dobranockę" wyświetlaną na karuzeli. Ale pewnie sie wybudzi jeszcze niedługo, bo mało zatankował jak na niego przed nocą.

A mieliśmy dziś 6 kup Co wydaje mi się az dziwne. Te dwie ostatnie mocno wodniste, podejrzewam lekką biegunkę. Wczoraj zjadłam tuńczyka z puszki. Może mu nie podszedł?

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-05-09 o 22:50
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-09, 23:04   #2308
marciar7
Zakorzenienie

Lucy u nas wsZystkie wodnistw albo więksZość ale tak duzo nie ma juz. Może taki dzien ma?

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Usypia moje dziecko w końcu aby sie uspala
Stary 2016-05-09, 23:15   #2309
Lola2828
Zadomowienie

U was dużo kup a ja od dwóch dni czekam 😀choć na jedną 😂 nie lubię tego... Tym bardziej że takie bąki sądzi że szok 😲 u nas za szumi misia pracuje pochłaniacz wilgoci dobrze na nią działa 😀 a jak to w uk zasuwa cały czas
Stary 2016-05-09, 23:24   #2310
marciar7
Zakorzenienie

U nas niezastapiona jest apka dzis szlan z 10 min z szumiacym tel az siw ludzie patrzyli haha. Moja krolowa w koncu padla masakra

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości