|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Lusia od kilku dni bardzo boi się nagłych hałasów. Dzis u lekarza w poczekalni rozplakala się dziewczynką i ta zaraz podkowka i zaczyna płakać. Przy czym jak jestem blisko i szybko do siebie przytulne to tylko podplakuje, ale jak nie mam jak utulic to potem jest problem uspokoić. |
|
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Zolii dobrze ze choć mała jest dzielna i dobrze wszystko znosi 😘 Joann ja stawiam że imię Przemysław zobowiązuje i jest poważny 😀 Nie podejrzewam cie o nudna mamę 😂
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Kasia to ładnie się Mati załatwił z gardełkiem 😀Fajnie ze ci tak wcześnie ci chodzi spać moja za to budzi się po 10 więc kąpać ja o 18 i do spania to jakoś jej nie widzę 😂
|
#2283 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mojego jak się zdenerwuje/ wystraszy to strasznie ciężko uspokoić niestety. Nerwusek po mamie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Moja ja się często wystrasza jak tabletka do zmywarki wpada 😁
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to łobuz był bardziej przewidywalny, co by się nie działo wiedziałam, że będzie płakać
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła dzisiaj do mnie koleżanka z córką 4 dni młodsza od N i generalnie mam grzeczne dziecko i nie narzekam to od trzech dni daje tak do wiwatu... No i dała popis przy nich 😂 i tak sobie pewnie pomyślała co za klamczucha że mnie 😂
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie dziwie ze nikt mnie nie zamrodowal/nie zgwalcil/nie pobil Teraz bym sie bala tak lazic.Caly dzien probuje Was nadrobic ale ciagle cos robie i nie mam czasu.. A teraz siedze na kompie i musze zrobic zamowienie zakupow online spozywczych bo TZ caly dzien praca+budowa a ja z Lilka jeszcze nie chce lazic po marketach po tym zapaleniu pluc. Takze znowu nie nadrobie.. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko noce niech zostaną takie jak są, na no nie narzekam Cytat:
Towarzyski chłopak.
|
||
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które macie szumisie polecacie? Figa i Mamusiaczek, wy chyba macie? Lilka lubi szumiace dzwieki, nierzadko zasypia przy apce z suszarka w telefonie i mysle czy by nie powiedziec komus o takim prezencie na chrzciny
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis na spacerze byla syrena wiec wzielam na rece ale nke pomooglo wiec ja telefon suszarka z apki i usnela haha
Znow byla kapiel krzyk jakby ja zarzynali.. Ja nie wiem juz :-( W mieszkaniu cieplo woda termometrem spr i łokciem delikatnie wsadzana nie wiem. Aa i wlasnie pomyślałam ze 2 szczepienie nam sie prZedłUży. Powinno byc w tym tyg ale pewnie jeszcze w następnym albo za 2 tyg zaszczepimu Ale to chyba nie przeszkadza nie?
|
#2291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Rozeznanie
|
Zolii współczuję :/ małą bardzo obsypało?
Naszej malutkiej też zdarza się przestraszyć nagłych hałasów, ale właściwie tylko podczas karmienia. Mleka zawsze miałam mało, moja mama identycznie, więc może coś w tym jest. Co do muzy to współczuje, no chyba że ktoś lubi. My z tż rockowi i ciężej, ale naszym dzieciom podobają się niektóre "nasze" kawałki, a na co dzień puszczamy płytę którą wszyscy jesteśmy w stanie wysłuchać, np piosenki z pana Kleksa itp. Jeśli chodzi o różnicę wieku to zależy co komu pasuje, u nas akurat mała różnica wieku się sprawdza, chłopcy są bardzo za sobą, super jest patrzeć jak wychowują się razem. Tego nie ma rodzeństwo z większą różnicą wieku. No i przy małej różnicy wszystkie dzieci za niedługi czas będę "odchowane". Przy większej różnicy wieku na pewno jest łatwiej i jest czas żeby zatęsknić za malutkim dzieckiem. Ale też nie zawsze ma się jeszcze na nie siły i cierpliwość. My z tż zastanawiamy sie nad czwartym dzieckiem, ale z racji tego że to byłaby czwarta cc, musimy odczekać ze 2-3 lata, a u nas starania mogą potrwać kolejne 2 i mój tż mówi że to czwarte byłoby już pokrzywdzone przez taką różnicę wieku. A ja myślę że właśnie zdążę zatęsknić za takim malutkim dzieckiem tylko czy wtedy jeszcze będę chcieć
|
|
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
No dosc mocno, jest biedroneczka fioletowa
Cale szczescie ze nie umie sie jeszcze podrapac wiec wiekszosc juz sie ladnie goi. No I nic nie wyszlo blisko oczek i w buzi a to juz cos bo widze po sasiadce ze to bardzo ja drazni. Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
My tez mamy szumisia, ale u nas nie działa jako usypiacz, a jedynie "pomoc" w spaniu. Zawsze jak usypia to go włączam i nieraz jak przestanie szumieć to młody sie wybudza. Jako uspokajacz tez nie działa, ale za to odkurzacz go relaksuje :p
Piszecie o rytuałach usypiania, my koło 20 staramy sie kapać, chyba ze widze ze daleko mu do spania to kapiemy sie pózniej, po kąpieli odrazu dostaje butle i odkładam do łóżeczka. Zdarzy mu sie zasnąć samemu, czasem wystarczy pogłaskanie po głowie a czasem niestety trzeba go ululac i max o 21.30 juz spi i o 4.30 pobudka na szame i o 6.30 idzie do nas do łóżka
|
|
|
|
#2296 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Dzieki dziewczyny ![]() Lilka sama nie potrafi zasnac (chyba ze na spacerze) wiec albo sie tulimy albo idzie suszarka z tel, ale wkurza mnie to ciagle trzymanie telefonu w poblizu. Mis mniej inwazyjny A pokazecie jaki macie?---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Ja chorowalam jak mialam 4 lata i nie pamietam ale mam sporo zdjec gdzie jestem cala w kropki wlasnie ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Gra obejrzana idę spać
![]() Oby mijka wstala po 5 bo wtedy jeszcze raz zaśnie a nie mi tu o 6 dzień zaczynać Kolorowych!
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję :-*
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Łobuza szybciej mogłam spacyfikowac suszarką, Lusia potrafi się przestraszyć. Ja mam ta śpiąca kulkę (nie tego szara głowę, tylko ta druga firmę). Ogólnie fajny jest, jedyny minus, że przy wlaczaniu, sciszaniu / podglasnianiu słychać klik klak (plastik) i przy cichym ustawieniu potrafi wystraszyc. A nie wiem jak głośno puszczasz tel czy suszarkę, bo miś jest cichszy trochę od mojego tel.
|
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
punkt 19 dziecka nie ma Cytat:
pewnie ze można nawet w książeczce masz tam tyg w których trzeba szczepić jakoś 3 czy 4 tyg są my sprawdzimy to gardło i szczepi my w środę chce mieć to za soba
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Zocha dalej nie spi i zabawa w najlepsze a ja padam
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twarda sztuka z niej długo tak jeszcze pociągnie ? nie widać po niej zmęczenia ?
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Ani troche :-D cieszy sie i bawi. Najlepsze jest to se ssie wszystko co sie da. Oprocz smoczka :-D
|
#2306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jak cos ma działac to szum prawdziwy,w sensie z jakiegoś sprzętu. Suszarka, odkurzacz, okap i własnie szumiś.Ten mis co mamy jest naprawdę głośny, jak sie da na maxa. Dużo głośniejszy niz wszelkie apki. Ale ja ustawiam mu na połowę mocy i daję mu go łóżeczka, on sobie go przytula to ma i tak głośno. Fajny jest bo ma magnesy w łapkach, może na łóżeczku być przyczepiony, na leżaczku też. Generalnie korzystam z funkcji cry sensor. Włączam na noc misia tak że załączam tą funkcję, jak sie mały wybudzi, coś chrząknie głośniej czy zamlaska to miś sie włącza i on sie nawet wybudzić nie zdąży. O, to ta funkcja nam sie bardzo przydaje ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Mój agent zasnął o 21 leżąc i oglądając "dobranockę" wyświetlaną na karuzeli. Ale pewnie sie wybudzi jeszcze niedługo, bo mało zatankował jak na niego przed nocą. A mieliśmy dziś 6 kup Co wydaje mi się az dziwne. Te dwie ostatnie mocno wodniste, podejrzewam lekką biegunkę. Wczoraj zjadłam tuńczyka z puszki. Może mu nie podszedł?
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-05-09 o 22:50 |
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy u nas wsZystkie wodnistw albo więksZość
ale tak duzo nie ma juz. Może taki dzien ma?---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Usypia moje dziecko w końcu aby sie uspala
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
U was dużo kup a ja od dwóch dni czekam 😀choć na jedną 😂 nie lubię tego... Tym bardziej że takie bąki sądzi że szok 😲 u nas za szumi misia pracuje pochłaniacz wilgoci dobrze na nią działa 😀 a jak to w uk zasuwa cały czas
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
U nas niezastapiona jest apka dzis szlan z 10 min z szumiacym tel az siw ludzie patrzyli haha. Moja krolowa w koncu padla masakra
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

Ale popisałyście 

), bo on w sumie bardzo często się nie uśmiecha. A wczoraj zaśmiał się głośno dopiero pierwszy raz. No chyba, że ja taka nudna jestem i nie ma się z czego śmiać
Albo ostatnio byliśmy u mojej mamy, gadaliśmy sobie, Przemek na macie się ze mną bawił i mama zaczęła ubijać kotlety

Tez sie dziwie ze nikt mnie nie zamrodowal/nie zgwalcil/nie pobil 

Co wydaje mi się az dziwne. Te dwie ostatnie mocno wodniste, podejrzewam lekką biegunkę. Wczoraj zjadłam tuńczyka z puszki. Może mu nie podszedł?