|
|
#2311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak znajdziesz to wiesz co ![]() Cytat:
![]() Jak tówj pracodawca ma z Tobą umowę podpisaną i odprowadza składki to musisz już mieć wybrany fundusz, zapytaj, najwyżej sobie zmienisz ![]() Cytat:
![]() Dziś przyszedł do mnie do pracy kumpel, którego strasznie dawno nie widziałam i normalnie tak się rozgadaliśmy, strasznie fajnie było móc się tam komuś wygadać. [/quote]To jeszcze jakieś konsekwencje tego co nad morzem było?Aguś to może i mi doradzisz? Bo ja mam psychiczny problem, znaczy teoretycznie powinnam wyrwać sobie ósemki wszystkie - mam ciasną szczękę i troszkę krzywą (ale nie przeszkadza mi to przyznam szczerze ), a na dodatek tylko jedna z nich wyrosła mi cała a 3 tylko do połowy. Mój dentysta powiedział, że lepiej wyrwać teraz niż potem jak zaczną się psuć. Z tym, ż emoje zęby praktycznie się nie psują, stomatologa widzą raz na 2 lata, plomby mam może 2-3 jeszcze z wczesnyhc czasów liceum. Tak więc ja osobiście nie widzę żadnych podstaw do pozbywania się ich. Ale może są jeszcze inne argumenty w tej kwestii (poza estetycznymi)? Najmłodsza siostra wyrwała sobie 2 8mki, tydzien bólu na każdą i mnie to przeraża trochę ![]() PS. Nowa myszka jest genialna
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro już jesteście w temacie zębowym
z racji, że akurat jechaliśmy dzisiaj do Wawy, Tata zaraz po mojej wizycie u dentystki na miejscu, zadzwonił do chirurga, który jemu wyrywał ósemkę i udało się mnie wcisnąć na dzisiaj. Jak tam wpadliśmy (spóźnieni), niewiele brakowało a bym się zsikała, ale nie zdążyłam iść do toalety i poprosili mnie na fotel.. Na tym fotelu zaczęłam panikować. Dostałam podwójną dawkę znieczulenia i zostałam sama na 10 minut w gabinecie. Wtedy sie zaczęło - cała się trzęsłam, miałam łzy w oczach, spocone dłonie - pełna panika. Oczywiście nie dałam rady się podnieść i iść do toalety, chociaż ze strachu miałam ochotę stamtąd uciec. Po 10 minutach wrócił doktorek, coś tam mi pogrzebał w zębie (nie wiem co, nic nie czułam) i po 2 minutach coś czerwonego mignęło mi przed oczami i tylko usłyszałam "no, już wyrwany" zrobiłam wielkie oczy, bo w ogóle nie mogłam w to uwierzyć, nawet nie wiem kiedy on tę nieszczęsną ósemkę wyciągnął. A przerażona byłam tym bardziej, że jak tylko zajrzał, powiedział, że już się nic nie da zrobić, że sama się nie przebije, a stan zapalny może tylko wszystko pogorszyć. Fakt, skasował 400zł, ale nic nie poczułam, warunki niesamowicie sterylne, miła obsługa (no, nie tak jak u Agi ), dostałam zimny okład i instrukcje co robić przez najbliższe 2 tygodnie. Co prawda mam brać profilaktycznie co 6 godzin ibuprom, ale naprawdę mnie nic nie boli. Odrobinę mam spuchnięty policzek, ale to naprawdę mało i ten "ból" jest nieporównywalny z katorgami jakie przechodziłam po wyrywaniu 'zwykłych' zębów. Aaa jeszcze na dzień dobry dostałam ankietę do wypełnienia - moje dane, kto mi polecił gabinet, na co choruję, jakie przyjmuję leki itp itd, trochę mnie to zdziwiło szczerze mówiąc.PS. po czym poznać, że szwy się wchłonęły? to widać? czuć? za 2 tygodnie mam to określić, narazie nie ruszam, tym bardziej, że nie mogę za bardzo buzi otworzyć
|
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje
--- Dobra, pokonali mnie - składam zamówienie w eskulapie Biorę: maseczkę nawilżającą Nuxe krem brązujący Nuxe szampony Klorane Hydreane LRP - chyba (Ice testujesz?) Xerialine Gommant SVR Coś jeszcze? Coś warto spróbować? Mam skórę suchą ale z tendencją do błysku na nosie i czole i z rozszerzonymi mocno porami na policzkach i zaskórnikami na nosie. |
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Pakosta, Rzyrafka: gratuluję zdanych egzaminów
![]() Em - OFE trzeba wybrać do 7 dni po podpisaniu umowy Wkońcu się wyspałam Położyłam sie wczoraj ok 17, wstałam przed 20 a po 22 poszłam spać EDYCJA: kurcze, mi też coraz bardziej brakuje całkowicie prywatnego forum NK
|
#2315 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam dostawać paczki, czuję się wtedy jak dziecko, chociaż doskonale wiem, co w nich będzie Maseczkę nawilżającą też planuję Cytat:
Dobrze, że podjełaś konkretną decyzję. Cytat:
A dżinsów szukam od dwóch miesięcy i chociaż byłam w stanie wydać na nie naprawdę sporo, to nic ładnego nie znalazłam i jestem wściekła. Cytat:
Mój wygląda tak samo pięknie, dzisiaj mam go na twarzy ![]() Cytat:
Czasami miło powspominać ![]() Cytat:
U mnie właściwie nie ma dnia, żeby mi ręce nie opadły. Nie przejmuj się, u Ciebie pewnie będzie inaczej!Cytat:
Na pewno będzie fajnie Cytat:
No i ogólnie miłego spotkania. ![]() Ja parę dni temu miałam takiego doła, że koniecznie chciałam się komuś wygadac i wiecie co? Stwierdziłam, że nie mam komu W końcu samo mi przeszło, ale czułam się głupio i jakoś samotnie ![]() Kiedyś moim "doradcą" i ogólnie najlepsza osobą do wygadania był obecny TŻ, ale odkąd jesteśmy razem to niestety nie zawsze się sprawdza
|
||||||||
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn mam jedną koleżankę, poznaną na stażu zresztą - gdy się spotykamy to gadamy o przeróżnych rzeczach, o niedoszłym TZ się jej żaliłam, powiedziałam coś o Koszu i sie okazło że go zna Tak naprawdę, to tylko Wam mogę w każdej chwili napisać co się dzieje niedobrego i reakcja natychmiastowa ![]() O wielu rzeczach jednak nie piszę, bo moze to czytać tysiące osób i dlatego tym bardziej brakuje mi prywatnego forum NK
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc z nimi raczej nie rozmawiam na temat moich problemów. A z przyjaciółkami bywa różnie - nazwę je sobie A, B, C dla ułatwienia. A jest wspaniała i równie stuknięta jak ja momentami, ale niestety wyjechała Dobrze, że niedługo wraca... B od kilku miesięcy ma faceta (po kilku latach singlowania) i o dziwo wydaje mi się, że przestaje mnie rozumieć, a powinno być chyba odwrotnie Zresztą jest teraz strasznie szczęsliwa, więc też nie bardzo chcę jej psuć te pierwsze etapy zakochania moim marudzeniem A z C trochę się od siebie oddaliłyśmy, poza tym ona ma zupełnie inny charakter... Wysłucha, doradzi, ale nie czuję takiego wiecie, "zrozumienia" mojego doła czy problemu. Wam byłabym w stanie napisać właściwie wszystko, ale też nie tutaj
|
|
|
|
|
#2318 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Do mnie też przyszła paczka z Eculapa
Dziewczyny jakie macie próbki? ![]() Ja dostałam Hydreane, micel Effaclara mały, ogólnie chyba całą serię Effaclar w próbkach, Toleriane, krem przeciwzmarszczkowy Nuxe ( ) ogólnie sporo i całkiem fajne ![]() A w ogóle to... jest u mnie TŻ pakosto rzyrafko gratulacje
|
|
#2319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Starzy się kłócą, do tego problemy z dziadkiem i wogóle mam wrażenie, że cała moja rodzina jest jak sfora głodnych wilków - trzymamy się razem, ale tylko patrzeć jak jeden drugiego zagryzie ![]() Muszę szybko mieć pracę, wyrwać się stąd, bo zwariuję niedługo. Cytat:
Studia to masakra czasami, u mnie nie tyle traktują ludzi jak dzieci, ale jak powietrze. Wchodzisz do dziekanatu i jak nie powiesz głośno "Dzień Dobry, przyszłam załatwić to i to.." to się nawet żadna na Ciebie nie popatrzy, jakby Cię tam nie było ![]() Przystanek "Pędzichów" niewiele mi mówi, ja szukam trasy od G.Krakowskiej i już sobie ścieżkę wytyczyłam Fajnie, że się wybrałaś na takie wizażankowe spotkanie, no i mam nadzieję, że rozmowa z kolegą też będzie fajna ![]() Cytat:
Mi się zawsze marzyła taka kuchnia w swojskim stylu, stare mebelki, malowane kafelki na ścianach... Albo z 2 strony w nowoczesnym stylu, najlepiej z czarnymi blatami ![]() Cytat:
Naprawdę ![]() Ja pisząc tu nawet zapominam, że to w końcu jest forum publiczne, ale np. nie udzielałam się nigdy na Intymnym czy Seksowym i tam chyba bym się bała publicznie coś pisać
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
nosku ale fajnie, że do Ciebie przyjechał! Na pewno masz super humor
![]() I już przestańcie mówić o tym Eskulapie! ![]() isa przykro mi, że masz kiepską atmosferę w domu |
|
|
|
#2321 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Są dwa spojrzenia na ósemki- jesli trafiasz do stomatologa chirurga to będzie on sugerował usunięcie ich. Jesli trafiasz do stomatologa od leczenia zachowawczego to doradzi że jeśli nie sprawiają Ci żadnego bólu, nie stłaczają zębów to warto je zachować |
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
snow
Wlaśnie, kuszą tu tym Eskulapem no ![]() Ale narazie to mi potrzebne jakieś smarowidła, chcę nową Joannę nosku ja tez się cieszę, że humorek masz lepszy
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Jedna wiadomość poprawiła mi humor od samego rana, mimo że przywitał mnie znowu deszczowy poranek ... Hosenko
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
bez was nie dalabym sobie rady
|
#2325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to świetnie mi się gadało z Tobą, miałam wrażenie, że jesteśmy najlepszymi przyjaciółkami od lat ![]() Zawsze możesz do mnie napisać Cytat:
![]() Gayenka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odniosłam takie samo wrażenie i żałuję, że póki co nie mamy możliwości powtórzyć spotkania! Pewnie nie raz napiszę, dziękuję |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
gayenko
![]() Muszę kupić sobie nowy szampon Elseve wygładzający z olejkiem arganowym(czy jakoś tak) przetłuszcza mi głowę Włosy są owszem gładkie, ale przy głowie tłustawe i niezbyt przyjemne, głowa mnie swędzi. Nie mogę czasem z moimi włosami wytrzymać, niby są suche a przetłuszają się jak nie umyję ich codziennie, choć próbowałam się odzwyczaic i myć co 2 dni, ale nie dam rady, bo się zaraz drapię w głowę i robią się takie tłuste i brzydkie Kiedyś od takiego drapania narobiłam sobie łupieżu i strupków, bo mam długie pazury.
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Gayenko
przez Ciebie zamówiłam wczoraj oczyszczający szampon z Avonu - był objęty promocją 1 za 8,90, 2 za 13,80, 3 za 17,70 a klientka brała 2 kosmetyki z tej promocji, więc będzie mnie kostował 3,90 - opust
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
W tematyce szamponów - ja dziś otworzyłam Garniera brzoskwinia i orzech. Nie dość, że pieknie pachnie, to jakie po nim są wspaniałe włosy! Takie lekkie, gładkie, lśniące! Mmm
Moja czuprynka chyba miała chwilowo dosyć ciągłego wygładzania szamponem Liss Ultime, stosowany codziennie od ponad miesiąca jednak troszkę obciążył włosy, wydawały mi się trochę smętne, ale Garnier zdziałał cuda. I jest taki delikatny przy myciu! madzia zapomniałam napisac o Gentle Light. Kolor bardzo mi się podoba, efekt jest bardzo ładny, ale podkresla mi troszkę suche skórki i wydaje mi się odrobinę za ciężki. Mimo to zużyję odsypkę z wielką przyjemnością, bo kolor o wiele barziej mi teraz pasuje niż LU 06 i zdrowiej wyglądam ![]() I pytałaś mnie (chyba Ty ) o brązer Lancome Sun Cherub? Ja go bardzo lubię, moim zdaniem daje bardzo ładny efekt, ma delikatne drobinki, ale nie sa duże i nachalne.
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę często zmieniać szampony, właściwie myjąc 3 dni pod rząd jednym i tym samym już zaczyna być źle, bo albo się włosy przetłuszczają albo z kolei są suche
Dlatego muszę myć jednego dnia np. wygładzającym a następnego oczyszczającym, bo inaczej mam tłuszcz na głowie. Nie wiem jaki teraz sobie kupić, chyba coś z Nivei, bo to są jedyne szampony, które mi służą dobrze
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Snow , to ja pytałam
Jest na Tru w b. atrakcyjnej cenie, ale resztki zdrowego rozsądku powstrzymują mnie przed zakupem Wczoraj wykorzystałam zniżkę w YR, kupiłam chusteczki do demakijażu i tonik. Tym samym przechodzę na odwyk do odwołania ( znowu Jedyne co wolno mi kupić w najbliższym czasie to : perfumy, tusz do rzęs oraz korektor, no i chyba, że coś mi się niespodziewanie skończy. Na perfumy już się czaję, niech ja tylko dostanę kasę za korepetycje Kto ze mną na odwyk (przymusowy/nieprzymusowy) ?
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio uzywam szamponu intense repair
w duecie z maska, kocham obydwie te rzeczy ale zastanawiam sie nad zamowieniem szamponu nawilzajacego biolage matrix. szampon ten ma dobre opinie, tani je jest ale liter starczyby mi na dlugo [TZ zuzywa powoli liss ultime, jemu i tak wszystko jedno czym myje te swoje krotkie kudly ![]() dzis chyba w koncu dorobie zdjecia szachownic i wstawie calosc na watek kolorowkowy a jak przyjda miniaturki i midnight poison elixir to obfoce perfumy
|
#2333 | |||
|
po prostu Em :)
|
rzyrafka, oo, jak ładnie odpisałaś na mojego posta.
Dziękuję. ![]() Może byśmy się jakoś spotkały niedługo, co? Bo co ja się tu będę rozpisywać, jak przecież możemy pogadać. Cytat:
I slyszałam, że u mnie w dziekanacie jest jedna bardzo miła pani, która wszystkim idzie na rękę, więc jestem dobrej myśli. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ziz, jakbyś kiedyś planowała WD, to ja bardzo bym się chciała załapać na jakąś malutką odlewkę, bo niestety na cały flakon mnie nie stać.
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę na odwyk
Do końca października!Pozwalam sobie kupić TYLKO: - podkład - tusz (najwcześniej w drugiej połowie października) - puder sypki (niekoniecznie) edit: No dobra. Pozwalam sobie też na jakieś perfumy. W formie miniaturki, albo max. 50 ml flakonu Wczoraj mi się przypomniało, że ja mam całkiem sporo miniaturek Może zrobię fotki
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Gayenko- trzymaj się ciepło (jak zwykle z opoóźnieniem
przepraszam ) i nie daj się problemom! Masz Krecika swojego kochanego, masz nas ![]() Hosenko- dzięki za PW z forum prywatnym Jak sytuacja z Koszem? Wspominał coś o spotkaniu? ![]() Vibesko- widzisz, a tak się martwiłaś, ale widać, że chłopak zauroczony, oby tak dalej! Tak tylko wpadłam na szybko, więc nie mogę odpisać wszystkim niestety
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój potrwa chyba dłużej niż do końca października , bo to co mam poupychane (a raczej ilości tego) w szafie to nie nadaje się do publicznego pokazania ![]() Edit : przyszły moje ampułki do włosów Alfaparf
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przestałam wchodzić do drogerii - w Sephorze czy Douglasie ostatni raz byłam z Tobą Także minął już ponad miesiąc! Kto by się tego po mnie spodziewał...Ja w listopadzie pewnie znowu narzucę sobie kilka wyjątków i też będę odwykować. Ogólnie, na pewno nie wcześniej niż w 2009 kupię: - jakiś szampon - jakiś balsam - wodę termalną - micel - maseczki - krem do twarzy Także jak widzisz, sporo tych zakazanych kosmetyków
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę kupić:
- dobry korektor pod oczy(już nie mogę z moimi cieniami )- jakiś nowy róż do policzków, najlepiej bezdrobinkowy wpadający lekko w brzoskwinkę, ale nadal różowy o ciepławym odcieniu - błyszczyk, bo wykończyłam tubkowy Essence - ze 2 albo i 3 balsamy(mam zamiar we Firlicie kupić wszystkie 3 rodzaje maseł Joanny jeśli nie będzie jeszcze tych nowości )- krem do twarzy(Avenka mnie zawiodła to teraz kupię coś z LRP). No i na urodziny perfumy
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja lista zakazanych jest bardzo podobna do Twojej, dorzuciłabym jeszcze do niej peeling do ciała, krem pod oczy i żel do mycia twarzy
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

To ja myślałam, że studia to coś innego i nie traktują już ludzi jak dzieci.. (jak w liceum
)

O mamusiu..

), a na dodatek tylko jedna z nich wyrosła mi cała a 3 tylko do połowy. Mój dentysta powiedział, że lepiej wyrwać teraz niż potem jak zaczną się psuć. Z tym, ż emoje zęby praktycznie się nie psują, stomatologa widzą raz na 2 lata, plomby mam może 2-3 jeszcze z wczesnyhc czasów liceum. Tak więc ja osobiście nie widzę żadnych podstaw do pozbywania się ich. Ale może są jeszcze inne argumenty w tej kwestii (poza estetycznymi)? Najmłodsza siostra wyrwała sobie 2 8mki, tydzien bólu na każdą i mnie to przeraża trochę 

Ja też uwielbiam dostawać paczki, czuję się wtedy jak dziecko, chociaż doskonale wiem, co w nich będzie
U mnie właściwie nie ma dnia, żeby mi ręce nie opadły. Nie przejmuj się, u Ciebie pewnie będzie inaczej!
Tzn mam jedną koleżankę, poznaną na stażu zresztą - gdy się spotykamy to gadamy o przeróżnych rzeczach, o niedoszłym TZ się jej żaliłam, powiedziałam coś o Koszu i sie okazło że go zna

Włosy są owszem gładkie, ale przy głowie tłustawe i niezbyt przyjemne, głowa mnie swędzi.
przez Ciebie zamówiłam wczoraj oczyszczający szampon z Avonu
)