|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode! Mam gorącą prośbę do Ewaleny, bo widzę, że dziewczyna zna się na rzeczy
Będę miała białą suknie (jak na zdjęciu) z różą, na boku. Będzie ona w kolorze bladoróżowym lub lekko brzoskwiniowym. Jaki bukiet byś mi zaproponowała? Czy powinny to być róże, skoro motyw róży jest na sukni czy mogą to być inne kwiaty? Bardzo proszę o wskazówki. Dodam, że mam jasne włosy.
|
|
|
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie bukieciki są piękne!
Ja jednak wybrałam już bukiet dla siebie, pasujący do sukni - złoty rożek z białymi różami i między nimi złote dodatki - piórka, koraliki. Coś podobnego jak na załączonych 2 zdjęciach. Natomiast dla świadkowej zamówiłam wachlarz z róż - nie wiem jak będzie wyglądał w rzeczywistości - jednak dam florystce (na 3 tyg przed ślubem) zdjęcie takiego bukieciku jakie spodobało się mojej siostrze - świadkowej. Za oba te bukiety mój narzeczony zapłaci 300zł - w kwiaciarni w Starachowicach. Za takie same bukiety w Kielcach trzeba dać ok. 500zł więc to duża oszczędność.
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś ta suknia skojarzyła mi sie z wachlarzem takim troszke szalonym z jednej strony ze spływajacym ogonem. Zamieszczm zdjęcie choc jest mało czytelne -ten bukiet wykonała także Ania Fudali |
|
|
|
|
#2315 |
|
Przyczajenie
|
Droga ewalena, dziękuje Ci bardzo za sugestię. Mam jeszcze pytanie czy do tej sukni pasowałyby kantadeski?
|
|
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że tak, ale właśnie troszkę nietypowo - ja bym je wygięła.
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś kiedyś szukał bukietu w tonacji zieleni??
|
|
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci ślicznie Ewalenko!
![]() Chciałabym sie jeszcze zapytać o ten bukiet; na mojej sukni od róży odchodzą jakby dwa delikatne "sznurki" z listeczkami, czy to będzie dobrze wyglądało z dłuższym bukietem? I czy w bukiecie z różami moga być kantedeski? Przepraszam, że tak Cie meczę, ale kompletnie się na tym nie znam
|
|
|
|
#2319 |
|
Przyczajenie
|
bardzo ładne...
Z Krakowa to nie mam daleko szukać
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proponowała bym jaśniutkie brzoskwiniowe róże i biało-zielone cantedeskie z ciemniejszymi zielonymi listkami jako dodatki.Listki mogą być biało-zielone. Pamiętaj jeśli kwiaty w kolorze brzoskwiniowym to usta także. Wybierz kwiaciarnię, która wykonuje dużo wiązanek ślubnych (bo są takie które robią to raz na rok) Np takie kształty i odpowiednia kolorystyka. Mój ulubiony to drugi- zawsze wychodzi troszkę inaczej i zawsze ciekawie. |
|
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
witam was
|
|
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo, bardzo dziękuję Ewalenko!
|
|
|
|
#2323 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktos miał kiedyś bukiet z hortensji ??? (mam nadzieję, że to właśnie hortensje są na zdjęciu...
zastanawiam się nad niebieskimi hortensjami - sukienka będzie pastelowo-błękitna, w kształcie 'syreny', ja jestem wysoką, szczupłą blondynką. Ma być prosto i naturalnie. Mój drugi typ to tulipany - bo to moje ulubione kwiaty, ale chyba trudno będzie dostać tulipany na poczatku sierpnia... poza tym czytałam już o ich nietrwałości... |
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szklarniowe nieco bardziej trwałe, ale muszą mieć dostęp do wody (dobrze namoczona gąbka lub odpowiedni pojemnik z wodą) Jeśli suknia pastelowo-błękitna wymieszaj kilka kolorów hortensji od bardzo ciemnego po prawie biało-zielony- efekt będzie lepszy. Jasny bukiet zleje sie z suknią. |
|
|
|
|
#2327 |
|
Przyczajenie
|
Ewalena, dzięki za podpowiedź.
Zastanawiam się nad tym, jak będzie wyglądał bukiet z pojemnikiem z wodą.... są na to jakieś sposoby?
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Suknia jest miękka i powłóczysta (zapewne bez halki) i każdy sztywny wystający element z wiązanki będzie wyglądał nienaturalnie. Tu prezentowane zdjęcia (szczególnie ostatnie ) nie do końca pokazują to o czym piszę. postaram sie poszukać odpowiedniego zdjęcia. Podobne fiolki jakie stosuje się przy storczykach. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-06 o 21:37 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ! |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sukienka ma pod spodem taki sliski materiał jakby atłas, taka halke jakby a na wierzchu jest taki leciutki materiał hmm.. jak to nazwac nie mam pojecia nie znam sie na materiałach![]() juz wiem szyfon jest na wierzchu a do góry koroneczka a pod spodm jak pisałam atłasznalazłam tu na tym watku takie kompozycje pasowały by?? ![]() prosiła bym o zwrócenie uwagi na te ostatnie kwiaty
piterekiemii@gmail.com http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200612311562.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200407182335.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080426310120.png www.emii22.fotosik.pl Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-06 o 16:40 Powód: 3 posty pod sobą, proszę używać opcji EDYTUJ! |
|
|
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
pierwszy i trzeci OK środkowy za sztywny.
|
|
|
|
#2331 |
|
Przyczajenie
|
Ewalana proszę doradź jaki bukiet dobrać do takiej sukienki: www.annaisbridal.pl model angie
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zadomowienie
|
Bukiety ślubne
Cytat:
Czy może wiecie co dzieje się z numerami przy naszych wiadomościach? Nagle okazało się że mam 570 od dłuższego czasu, podobną sytuację widzę u kilku z Was. O teraz wszędzie u mnie jest 572. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-06 o 19:41 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#2333 |
|
Raczkowanie
|
Sliczne bukieciki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
ewalena, to jest liczba Twoich postów. Po każdym napisanym poście zmienia się o 1, a że jest przypisana do profilu, to po napisaniu 572 wiadomości taka właśnie liczba wyświetla się pod avatarem i z ilością postów zwiększa się. Może się też zdarzyć, że się zmniejszy: jeśli np. mod połączy dwa posty napisane pod sobą, abo nie daj boże jakiś usunie, choć są to przypadki sporadyczne.
|
|
|
|
#2335 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję droga ewalena myślę, że zdecyduję się na te białe kantadeski. Ale mam jeszcze pytanie czy taki "leżący" bukiet nie jest czasem niewygodny ?
|
|
|
|
#2336 |
|
Przyczajenie
|
Ewelena bardzo dziękuję za pomoc w wyborze bukietu. Mi najbardziej podoba się bukiet 2
![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2337 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie- tak jak i inne dziewczyny, zastanawiam sie jaki bukiet pasowalby do mojej sukienki- dolaczam zdjecia. Sukienka ma podklad w kolorze nude. Czy do sukienek z trenem pasuja takie "wiszace" bukiety czy raczej male "kalafiorki"?850.jpgIMGP0857hh.jpg
|
|
|
|
#2338 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A jakie są szanse na wpięcie hortensji we włosy? oczywiście małej łodyżki z paroma kwiatkami, nie całej kuli Skoro potrzebują stałego dostępu do wody, to chyba marne... sa jakieś sposoby na usztywnienie kwiatkow, zeby nie oklapły? bardzo mi zależy na prawdziwych kwiatach we włosach, takich samych jak w bukiecie.Czy któs może polecić jakąś kwiaciarnię/pracownię florystyczną w Gdyni?
|
|
#2339 |
|
Raczkowanie
|
APEL do ewalena
![]() Proszę o pomoc w doborze bukietu do sukienki. Sukienka jest koronkowa, koloru ecrue, koraliki na niej błyszczą w słońcu delikatnie na różowo. Będę miała koka, gładko ulizanego, długi welon i chciałabym żywego wpiętego kwiatka. Jestem wysoką kobietką - 178cm. Nie wiem czy dekoracja auta powinna odpowiadać kolorystycznie, kwiatowo bukiecikowi, jeśłi tak to auto - garbusek jest koloru ciemno niebieskiego. Mam kilka swoich propozycji bukietów które najbardziej mi się podobają. Czy któryś z nich się nadaje - moim zdaniem bukiecik powinien być skromniejszy. |
|
|
|
#2340 |
|
Raczkowanie
|
kolejne + moja sukienka.
Proszę o sugestie kwiatowe i kolorystyczne. Ja widziałabym tutaj kolory - ecrue, pastelowy różowy, niebieski, ewentualnie zieleń.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

Będę miała białą suknie (jak na zdjęciu) z różą, na boku. Będzie ona w kolorze bladoróżowym lub lekko brzoskwiniowym. Jaki bukiet byś mi zaproponowała? Czy powinny to być róże, skoro motyw róży jest na sukni czy mogą to być inne kwiaty? Bardzo proszę o wskazówki. Dodam, że mam jasne włosy.