|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
hejka witam się wieczorową porą
![]() Cytat:
super, że Cię wypuścili to teraz czas na skompletowanie wyprawki i odpoczynek, rzeczywiście szyjka mega krótka, ale to może Ci pozwoli na szybki poród, skoro też masz już rozwarcieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej kochana urlopuj się ile wlezie a Kubuś ślicznyCytat:
![]() Cytat:
a Ty się oszczędzaj i zaciskaj nóżki przez 2 tyg i za zakupyCytat:
ale jakie kochane i ładniutkie 70 kg
|
|
|
#2312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym remontem, to zakładam, że ty jako siła nadzorująca bedziesz
|
|
|
|
|
#2313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no cos Ty, nie mam torby do szpitala i reszty wyprawki, o! a jutro-no wiadomo, bede organem nadzorujacym![]() okis, ide spac bo padam na paszcze, branoc
|
|
|
#2314 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Myślałam że już mnie wyrzuciłyście z listy Sorry, że się nie odzywałam ale pokłóciłam się z teściową i mnie w ogóle w domu nie ma, wracałam praktycznie tylko na noc a teraz z tż wzięliśmy się za robienie pokoju dziecięcego, a głupio mi tak się odezwać do was nie nadrabiając chociaż częściowo was, ale jestem duchem z wami i myślę o was. U mnie nic ciekawego się nie dzieje poza zaczęciem robienia pokoiku mam mieć usg 1 września z nagraniem i trochę mnie złości lekarz, bo na każdej wizycie wynajduje nowe badanie, ostatnio spojrzał w kartę i stwierdził ze HIV muszę zrobić bo nie mam robionego, a tydzień wcześniej wysłał mnie na morfologie i glukozę i nie mógł od razu tego hiva dopisać i ciesze się ze glukoza wyszła mi dobrze ![]() Pozdrawiam i całuję |
|
|
|
#2315 | ||||||||
|
kosmitka
|
Pełnia. Bezsenna.
Cytat:
Cytat:
A remont już chyba ku końcowi, z tego co czytam. Szlifowanie i malowanie i podłogi to dla mnie końcówka . A jakie podłogi robicie? Bo łazienki chyba nie ruszacie? (nie pamiętam )Malamutka nie zazdroszczę przeżyć, najważniejsze, że z dzidzią jest wszystko ok. Cytat:
Cytat:
Gratuluję!!!!!! ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
chyba nigdy takiej nie miałam, na tym etapie ciąży, co Ty jesteś, moja była coś ok 2-3 cm.MalgosiaM8 dobrze, że jesteś. Ale normalnie jestem Tobą zszokowana, żeby w zasadzie bez szyjki i z rozwarciem latać po sklepach, to chyba trzeba się Małgosia nazywać .I wszystko na to wskazuje, że będziesz numer 1 Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Chyba mam taki sam kolor.
|
|
|
#2316 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Póki co mam welurkowe półśpiochy i kaftan i to może wystarczy, a pod spód ewentualnie body z długim rękawem.Cytat:
Ja myślę, że przenosimy z tej paniki .Cytat:
Brat męża się zlitował i zaczął naprawiać. Może po weekendzie wystawimy, ciekawe w ile sprzedamy. Cytat:
A z cukrami mogę tylko tak Wesolutki Kubuś .Cytat:
Zastanawia mnie, czemu mój gin na ten otwarty kanał nic nie daje. ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
A bary chyba po tacie, co? Cześć Mucka .Dostałam uczulenie od butów chyba, mam takie swędzące otarcia, że szok, chyba dlatego nie mogę spać.
|
|
|
#2317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Badaniami się nie denerwuj - ja zawsze po wizycie mam kilka badań do zrobienia. Tym razem dostałam całą listę: morfologia, mocz, HIV, HBS, Wr A już zapowiedział, że na następnej wizycie pobierze wymaz do paciorkowca Fajnie że cukier masz dobry Cytat:
|
||
|
|
|
#2318 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzieńdoberek, wyspałam się w te pełnię
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja myslę, że któraś weźmie nas z zaskoczenia, ta co niby miała jeszcze nie rodzic![]() cudny Cytat:
|
|
#2319 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry Mamuśki
Anica mówisz,to dziś w nocy była ta pełnia ?? ![]() a tak wogóle...to dziś u mnie 37 tydzień się skończył..i rozpoczął 38. więc od jutra...ciąża donoszona ja już oczywiście na nogach...bo po co spać dłużej niż do 7.. przynajmniej niz w nocy mocno nie bolało ![]() Cytat:
no i czekamy na zdjęcia efektów ![]() Cytat:
teraz już sie nie waże... ![]() a w wadzie ładnie nadrobił... ja jestem ciekawe ile moja gwiazda ma teraz... ale tego się dowiem pewnie po porodzie dopiero.. Cytat:
no to tylko się cieszyć mój teraz też nieraz zabłyśnie tak niespodziankowo.. a tak to chętnie ale spełnia to o co ja poprosze... Cytat:
dzięki za odp ja się ciągle zastanawiam..czy kupować czy nie.. od pon widziałam w gazetce w jednym sklepie ,że będzie zestaw do łóżeczka z kubusia puchatka.. jeśli to nie będzie chała jakaś.,to może wezmę taką Kubusiową (baldachim,ochraniacz,i poszewki)
|
|
#2320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bary? kochana ja sie smieje ze miki odziedziczy gigantyczne bary bo moje i lukiego razem to wiesz a tak powaznie to ja juz iles razy na forum sie wyzalaam na te swoje duze bary i stad to sie wzielo![]() Cytat:
|
|
|
#2321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Asik zapozyczylam sobie uprawnienia na opisanie fotki malucha
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole dzien dobry
![]() stokrotko pelnia jest dzisiaj, sprawdzilam z ciekawosci ![]() http://ksiezyc.numi.biz/
|
|
#2324 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj maz jest Marokanczykiem, ale chyba nigdy "oficjalnie" tego nie mowilam ![]() Cytat:
I jeszcze zebym sie jakos opychala czy cos, a w tym czasie mialam takie dni, ze nic mi sie jesc nie chcialo i lecialam glownie na "mokrych" rzeczach typu woda, owoce, soki, jogurty + jakis tam obiad, zeby nie bylo, ze nie jem nic wartosciowego. Slodyczy tyle co wczesniej, a tu taki skok. Mam nadzieje, ze po porodzie wszystko zrzuce
|
|
|
#2325 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
duży facet rośnie![]() Cytat:
słodkie uszątka Dzien dobry maminki Ja wlasnie jem sniadanko i bede sie zbierac do miasta
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2326 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() też sobie idę jakieś śniadanko zmontować zaraz... ![]() Cytat:
a co do jedzenia... ja właśnie zaczęłam tyć..jak chciałam dobrze. i zaczęłam pić hektolitry soków i tony owoców.. a to cukry są same... i duupa rośnie. jak wróciłam do wody mine,czy light napojów.. ograniczyłam soki i przystopowałam z owocami.. w miarę ta waga się znormowała...
|
|
#2327 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Super Wam to wyszło! Zdolniacha z tego Twojego tż-a Cytat:
![]() Łykaj teraz tabletki, odpoczywaj i ściskaj mocno nóżki. I nawet nie waż się robić cokolwiek przy remoncie No dobra - kolor farby możesz wybrać Cytat:
Urlopuj się, urlopuj i korzystaj z męża Cytat:
Mapka nie kłamała ![]() Kupiłaś coś w BRW? Bo ja też byłam, ale rano. I z 3 obrusami z promocji wyszłam |
|||||
|
|
|
#2328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
jeżeli nic się nie zmieniło to na Solcu. Teraz ciocia przeszła na ten nowy system - założyła jednososobową firmę i szpital ją wlaśnie zatrudnia jako firmę zewnętrzną. Przedtem pracowała na Solcu więc sądzę że teraz tez tam wlaśnie ją zatrudniają. Ale powiem Ci szczerze że się nie interesowałam gdzie tylko żeby ona była ze mną
![]() ![]() kubus jest przecudowny Cytat:
a co do Mikiego to moja mała jest chyba wielkoludkiem bo między nami są 3 tygodnie (według Twojego nowego terminu) a M. juz dwa tygodnie temu ważyła około 2050g ![]() Cytat:
![]() Za tydzien się będziesz stresować![]() Cytat:
za to w galerii diamentowej wypatrzylam fajne mebelki dla konradka |
|||
|
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
![]() Moja mała to z reguły twarzy nie chce pokazać, ale za to nogi za każdym razem rozkłada
|
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
a no właśnie Lula, zdjęcie pierwsza klasa
I tak lubię jak mowisz o synku Miki - super to brzmi |
|
|
|
#2331 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten kolejny jesienny poranek
![]() Cytat:
Cytat:
Nie dołuj sie,ze byłaś po niego sama, czy w SR będziesz sama I napisz koniecznie potem co tam u was mówią. Cytat:
Z ta dostępnością to nie bądź taka pewna ![]() Kubuś rewelka!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i te uszka ![]() No i z tym porodem za 2 tyg. to Ja absolutnie nie mogę wcześniej i muszę koniecznie czekać na nasz wyznaczony termin a Ty sis mi się tu wybijasz i wbijasz w wyścig A co remontujecie? No w końcu jesteś!!! Cytat:
Łazienkę też robiliśmy- od podstaw. Początkowo wydzielona była z kuchni, a my teraz wydzieliliśmy ją z jednego pokoju- więc trzeba było ciągnąć kanalizę, uszczelniać podłogi, położyć kafle. Teraz jesteśmy na etapie szlifowania ścian. Jakoś po week biały montaż. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bodajże Aga pisała,że wie z potwierdzonego źródła,że w pl tak samo.. ![]() ja się cieszę...chociaż nie chce jeszcze rodzić. bo bynajmniej nie muszę już leżeć i się martwić,że jak się coś zacznie to wcześniak będzie ![]() to czekamy na zdjęcia mebelków
|
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
upsi Stokrotka to miało Cię uspokoić, a teraz to Ty mnie zaniepokoiłaś
![]() bo wolalam myslec ze jeszcze te 4 tygodnie pelne do donoszonejzdjęcia będą jak kupię póki co tylko wypatrzyłam. Ale wahamy się między kilkoma zestawami:zestaw 1 zestaw 2 zestaw 3 tylko że zielono-pomarańczowy z sosnowymi wstawkami |
|
|
|
#2334 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakie mebelki dla Konradka?;>Cytat:
![]() Miki sie jakos tak tylem ulozyl do zdjecia ale srednio mu sie podobalo ze go podgladamy bo zacisnal piąstke w czasie us ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:brzyda l: a tak serio... to ja już nie wiem czy się cieszyć i rozpaczać.. bo-jak pisałam-nie muszę już leżeć i się cieszę z tego powodu.. ale jak pomyślę,że to może być już za chwilę.. ...to wolałabym Twoją wersję czasową.. ![]() ![]() a mebelki super. podobny do trzeciego ostatnio widziałam w ikei .
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-13 o 11:12 |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
hi hi ale słodko.
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit. nr 1 albo 3, myslalam o nr 3 a wpisalam 2
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-08-13 o 11:12 |
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
lau- ja stawiam na 1 i 3
lulla -rób sondę
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
I to jest pytanie dla Lausanne ktory zestaw wybrac, ktory trend?
![]() nr 1 nr 2 nr 3
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wy miałyście robione badania na hiv? To w ogóle konieczne? Bo gdzieś mi się o uszy obiło a teraz nie umiem znaleźć tego jakie badania mamy brać.
Poza tym u sierpniówek w liście do torby jest Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

a zresztą pielęgniarki nam dużo tłumaczyły.

aaaaa i mam lozeczko i komode
a Ty się oszczędzaj i zaciskaj nóżki przez 2 tyg
i ciesze się ze glukoza wyszła mi dobrze
i teraz wyszło szydło z worka kto jest najwięszym leniem na forum
normalnie padam i jakoś humor mi dziś nie dopisuje
chyba nigdy takiej nie miałam, na tym etapie ciąży, co Ty jesteś, moja była coś ok 2-3 cm.
a kolor mam taki jak w załączniku, ale wydaje mi się że jest mniej intensywny 
Lekarz mi wczoraj powiedział, że póki mała się na głowie nie usadowi to się nie skróci, bo to główka napiera na szyjkę i ta się wtedy skraca. A moja kochana córeczka jakoś usadowiła się na tyłku i ani myśli się przekręcić - leniuch 

No dobra - kolor farby możesz wybrać