|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
ale na co narzekała? na Pampersy czy inne marki?
|
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam dziewczynki bo niedługo Tż wraca z pracy i będziemy składac łóżeczko dla Filipka
![]() ![]()
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi się nic nie chce, jestem takim flakiem, że masakra. Cały czas coś wżeram, chyba chcę porządnie przytyć ;/ spać mi się chce, ale nie mogłam zasnąć. Dzień MASAKRA
|
|
|
|
#2315 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam mamy i ich brzuszkowe dzieciaczki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaczęł ta na chuśtawce: -Cześć Ewelina -Czeeeeść. -Co robisz?? -Idę do domu. A ty?? -Ja jeszcze się pohuśtam. -Ja to mam malowankę. To idę do domu, co mam na podwórku wziąć kredki i malować? No coś ty. Przestań! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jutro jadę do diabetologa, bo cukrzyca już raczej pewnaCytat:
Dziś byłam w przychodni, gdzie było kilka takich cudówCytat:
Ja dziś ugotowałam przepyszny bigos na obiad Objadłam się i zaraz idę leżeć brzuchem do góry Jutro mnie czeka wizyta u diabetologa, już drżę przed dietą bez cukru. Ja mam takie straszne zachcianki na słodkie
|
|
|
#2316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej co do urodzinowych prezentow sie dogadalismy- z racji, ze ja mam 2-ego wrzesnia a Tż 11-ego wrzesnia, to sobie kupimy wspolny prezent- garnki [QUOTE=malgosia12345;29088 881] Cytat:
Teraz kupilam dla dzidzi Pampers- bo jakos mimo wszystko mam pelne zaufanie do tej firmy. Moze mnie nie byc dzis wieczorem, bo Tż bedzie mi stawaic nowy system no i nie wiem ile mu sie zejdzie.
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Muszę się Wam pochwalić, dzisiaj byłam u innego gina na nagranie filmu z USG 3D. Niesamowite przeżycie oglądać z rodzinką nasze maleństwo. Potwierdził mi, że chłopak, wiec chyba mały Jaś zostanie
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam was i się witam.
Dziś byłam u rodziców i na zakupach małych, synek dostał dresy do przedszkola i skarpetki i majtusi a sobie podpaski poporodowe kupiłam, powoli kompletuję torbę bo te 10tc zleci jak z bicza trzasł. Ide szykować kąpiel dla synka, rozłoże zakupy do lodówki i szafek i tyle. Witam nowe mamusie Oolong super ze wyniki idealne ![]() Dobranoc dziewczynki |
|
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
napadłam na lodówkę... poszłam do sklepu i znów napadłam na lodówke... teraz zjem resztki co pozostały..... no głoda takiego mam, ze az złość mnie bierze bo potem kg w gore lecą, ale co robic jak jeść, jeść, jeść mi się baaaaardzo chce...
oolong musiałabym dokładnie poszukać, więc poszukam jutro, ale opinie były takie że zdarzają się wysypki, jakieś odparzenia, otarcia właśnie przy pampersach... zapamietałam, bo właściwie była to jedyna firma tak mocno się kojarząca.... wieć poszukam i dam linki, co by gołosłowną nie byc dobranoc mamuśki... pożrę kolacje i idę spać
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Od 2-3 dni boli mnie coraz mocniej kręgosłup, w pracy ledwie mogę wysiedzieć ostatnie 2-3h normalnie jak tak dalej pójdzie to chyba pogadam z szefem żebym zabierała papierki do domu
i przyniosę L4 chyba że to chwilowe ale jak leżę to też mnie boli zastanawiam się czy nie przewiało mnie w niedziele wieczorem jak spacerowaliśmy wzdłuż jeziora
|
#2321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czasami moge zjesc "cos slodkiego" Dzis np. zjadlam 2 kostki mlecznej czekolady i jednego kinderka (taka dluga czekoladke) i cukier po godz mialam w normie, a czasami zjem wlasnie jakas kapuche, albo mieso z sosem i dupa.... cukier skacze.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj Pan przywiózł nam meble do sypielni jutro mam nadzieje, że ruszymy z malowaniem i tapetowaniem może przyjedzie mój szwagier to troche pomoże............aż sie boje składania tych mebli bo tż strasznie sie przy zwykłej szafce nerwuje a co dopiero tyle składania
![]() .....tż poszedł na nocke a ja uciekam spać dobranoc mamusie
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chłoną najlepiej i są najwygodniejsze (tak myślę, bo dziecko mi nie powie)
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
Przy ciuszkach używanych może być płyn do płukania lub proszek dla dzieci, przy ciuszkach nowych wiele osób zaleca pierwsze pranie w normalnym proszku a potem kolejne w tym delikatniejszym dla dzieci. Chodzi o to że te nowe mają w sobie więcej chemii i barwników a zwykły proszek jest mocniejszy niż ten dziecięcy.
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Ja też zamierzam malucha od początku trzymać w pampersach, z czasem może zaryzykuję i sprawdzę jakieś inne ale dla maleństwa na pewno zakupie pampki, ostatnio tż mi się pytał ile na początek będziemy potrzebowali
Dziewczyny a powiedzcie mi ile kupujecie smoczków? Bo ja kupiłam TT w zestawie 2 i myślę że chyba na początek wystarczy, a moja teściowa z szwagierką stwierdziły ze to stanowczo za mało bo dziecko później się do nich przyzwyczai i nie będzie chciało innych, że mam kupić więcej i mu wymieniać, ale skoro one są od 0-3m to po co mu więcej, później będzie wyglądać jak mój kuzyn, który jest młodszy ode mnie o rok i na wszystkich zdjęciach występuje z wstążką na szyi a na niej wisi 10 smoczków
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo to jest tak, że takie maleńkie dziecko jak ma bardzo dużą potrzebe ssania to potrzebuje smoczka a tak to nie. Poza tym nie każdy smoczek dziecku podpasuje, bo sa różne kształty i z różnych materiałów są wykonane. My dla Julki kupiliśmy kilka rodzajów ( tak jak radzi Ci teściowa) no i żaden jej nie podpasował, po prostu nie chciala ale ja upierdliwa mamuska nauczyłam ją smoczka około 4 miesiąca - teraz sie ciężko zastanawiam po jaką chole...ę, dzięki że nie było trudno ją odzwyczaić ale drugiej wcale nie będę dawała no chyba że ta potrzeba ssania będzie duża to kupię.
|
|
#2327 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!!
No i po wizycie bardzo fajnie Kciukasy się przydały! ![]() szyjka baaardzo długa, wszystko mięciutkie. Pan ordynator weźmie mnie do siebie do szpitala ale póki co mam chodzic do tej Pani doktor do której chodziłam z racji tego ze mam blizej. Sam mi powiedzial ze mam go odwiedzić w okolicach 37 tc i zobaczymy co dalej, ale rodzić będę u niego Niestety czeka mnie jeszcze wizyta u ortopedy bo muszę sie upewnić jeszcze co i jak z dyskopatią. Dziwna sprawa, bo gin. chce się powolać na zdanie ortopedy a ortopeda mówi że ginekolog to juz dobrze bedzie wiedział co zrobic, ale muszę byc znieczulona z tym ze zadnego papierka mi na to nie dał.....hmmmm, nie wiem juz sama - jeszcze mam trochę czasu. Przyszła mi dziś pościel z http://poscieldziecieca.com.pl/produ...id_product=418 , miś na księżycu ciemny beż i musze przyznać że jest tak piękna że opadła mi szczęka jest duuuuuzo ładniejsza niz na zdjęciach. kolorek bardziej na żywo przypomina ecru z cappucino, miś w aplikacji jest biały i pluszowy, mmmmm teraz zmykam juz spac, dobranoc!!
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Wygrzebałam co się dało, najwyżej będzie gęściejszy
ggoraa garnki, jak romantycznie ![]() truskafka dobrze, że wizyta si udała ![]() Dobranoc |
|
|
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was dziewczeta, ide ponadrabiac
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Ja zaraz uciekam do pracy. Słuchajcie nie wiem co to jest Strasznie boli mnie tam na dole w jednym miejscu (i teraz ciężko bedzie mi to wytłumaczyć) cały lewa strona łona, mniej więcej od wargi sromowej większej na zewnątrz az do pachwiny ( ale już pachwina w to nie wchodzi) . Jakby cały ten fałd skórny, ból jest jakby ciężko potłuczonej kości. Nie mogę sie dotknąć po prawej stronie kompletnie nic, a lewa boli tak bardzo ze moja rwa przy tym to pikuś. Nie mogę chodzić, dzwignąć lewej nogi, stać na jednej nodze..... Czy któraś z Was też tak ma? To tak jakby ból którejś kości ze spojenia łonowego. Tak mi się wydaję Cytat:
Tak tak, widziałam tą pościel z Baby Raj, ale różnica wynosiła 25 zł i powiem ze wolałam nie ryzykować bo wiedziałam że z Milpolu sa naprawdę świetne. Nawet nie o wygląd mi chodziło tylko o jakość materiału, wykonanie i wypełnienie. Po południu porobię fotki tej pościeli.
|
|
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z miopolu, to ja zamierzam duuuzo rzeczy zamowic, posciel i do wozka tez, i pod przesciardlo i rozek itp chce miec wszystko z jednym motywem, ale to tak za pol miesiąca, bo gdzie to trzymać
|
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dziewczyny czy któraś w Was prała rzeczy dla maluszka w niemieckim lub duńskim proszku?Z doświadczenia wiem, że Persil niemiecki lepiej dopiera ubrania niż ten sprzedawany w Polsce.Teraz na allegro patrzyłam i są jakieś proszki DELL niemiecki i Jelp duński dla niemowlat i alergików.Troche sie obawiam czy na pewno nie uczulaja? |
|
|
|
#2335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Mamusie ![]() Uf nadrobiłam Was. Wczoraj miałam przykrą niespodzinkę-na papierze toaletowym zobaczyłam małą plameczką czerwoną. Nie chciałam bagatelizować sprawy i pojechaałam do szpitala. Pani w izbie p. przyjeła mnie pyt "czemu pani nie zadzwoniła?my miejsc nie mamy". Powiedziałam, że w takiej chwili nie myślałam o telefonowaniu.. pf Pan dr powiedział, że będą dzwonił po innych szpitalach i szukać miejsca.. Lekarz zbadał mnie, zrobił usg i okazało się, że wszystko ok, łożysko się nie odkleja, z córeczką wszystko dobrze. Więc wpuścili mnie do domu, a jakby coś się działo to mam jechać do szpitala, oczywiście nie do nich. Noc mało przespana, bo bałam się czy wszystko ok. Ale jest dobrze i oby tak dalej ale strachu się najadłam...
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Muffinka to dałas czadu z tym dzemem i maka Gratuluje udanych wizyt Ja wczoraj 5 godz układałam sobie wstepny plan zajec na uczelnie Mozecie mi doradzic? Zastanawiam sie czy do pokoju synka kupic jeszcze jedna komode czy moze szafe w tym samym kolorze? W sumie szafa bedzie mu przydatna za kilka lat, wygodnie tam spodnie trzymac czy cokolwiek. O taka mam na mysli obudowa http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...989#/30183989/ drzwi http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99894581 Ma metr szerokosci. |
|
|
|
#2337 |
|
Wtajemniczenie
|
Truscafka pościel prześliczna
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
truscawko nie mam pojecia co to moze byc ale widze, ze Dziewczyny juz pomogly
![]() Princessko ojej... ja za kazdym razem ogladam papier z kazdej strony. Ale tez mi podejscie lekrzay co po PAni przyjezdzala.... wrrrr.... najwazniejsze ze mala ma sie ok ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- a wlasnie posciel przesliczna ![]() my chyba wezmiemy z Milpolu biala. |
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldika myślę, że zakup szafy jest lepszy. Będzie to dobre rozwiązanie na przyszłość
|
|
|
|
#2340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sama sie zastanawiam nad szafa, bo tez chcielismy komodę Malm i jedna szafe, ale teraz nie wiem czy wybrac Paxa, czy taka typowa dziecięcą Stuva.... Te zestawy Stuva sa bardzo ładne i mozna stworzyc wiele róznych kombinacji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

dobrze, że zauważyłam przed wymieszaniem
Objadłam się i zaraz idę leżeć brzuchem do góry
Chciałam zrobić Tż-towi niespodziankę : zarezerwować pokuj w Kazimierzu Dolnym na weekend,spakować go i zawieść na miejsce nic nie mówiąc.Niestety pracuje w sobote i nie może wziąć wolnego 

ale jak leżę to też mnie boli zastanawiam się czy nie przewiało mnie w niedziele wieczorem jak spacerowaliśmy wzdłuż jeziora

Strasznie boli mnie tam na dole w jednym miejscu (i teraz ciężko bedzie mi to wytłumaczyć) cały lewa strona łona, mniej więcej od wargi sromowej większej na zewnątrz az do pachwiny ( ale już pachwina w to nie wchodzi) . Jakby cały ten fałd skórny, ból jest jakby ciężko potłuczonej kości. Nie mogę sie dotknąć po prawej stronie kompletnie nic, a lewa boli tak bardzo ze moja rwa przy tym to pikuś. Nie mogę chodzić, dzwignąć lewej nogi, stać na jednej nodze..... Czy któraś z Was też tak ma? To tak jakby ból którejś kości ze spojenia łonowego. Tak mi się wydaję